Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-06-25 18:12:25 odpowiedz | cytuj
nie polecam pracy w tej firmie...brak szacunku dla pracownika,bardzo duża rotacja pracowników...
anonim - 2010-06-30 10:31:33 odpowiedz | cytuj
zero komunikacji z pracownikiem,a zarząd firmy to pomyłka!!!
anonim - 2011-02-28 20:00:56 odpowiedz | cytuj
Byłem ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej. Prowadził ją szef firmy Pan Leszek M. Na marginesie według mnie strasznie nie sympatyczny facet (oczywiście to moja subiektywna ocena ale jestem pewien, że nie jedna osoba się tu może ze mną zgodzić). Kandydowałem na stanowisko magazyniera. Po wstępnej rozmowie przeszliśmy na temat wynagrodzenia. Pyta się ile chciałbym zarabiać. To mówię, że doświadczenie mam niewielkie ale sporą wiedzę (studia kierunkowe) więc przedział 1200 - 1400 mnie zadowoli. A on na to, że tyle się u niego nie zarabia i jak chce pracować to proponuje mi ...najniższą krajową!!! (i jeszcze powiedział to tak jak by ta najniższa krajowa była jakimś szczytem moich marzeń za który powinienem złożyć grzecznościowy pokłon). Zapytałem jak wygląda perspektywa finansowa na przyszłość. Odpowiedział, że to się jeszcze zobaczy dając do zrozumienia abym za dużo nie oczekiwał. Cóż mi zostało do wyboru przy tak sprzecznych oczekiwaniach moich i pracodawcy. Podziękowałem, pożegnałem się i ofertę odrzuciłem choć już mogłem następnego dnia pracę zaczynać. A wy jak uważacie. Ta najniższa krajowa to strasznie liche wynagrodzenie. Jak z takiej wypłaty godnie wyżyć i jeszcze podnosić kwalifikacje? Rozumiem, że jeszcze wiele osób jest zmuszonych brać niższe wynagrodzenia ale jak u licha myśleć o rozwoju lub założeniu rodziny kiedy taka kasa starcza na marna wegetacje.
znawca rynku - 2011-02-28 20:24:24 odpowiedz | cytuj
poczekaj do maja jak Niemcy i Austria otworzą swój rynek pracy to w Polsce ostatni młody człowiek trzaśnie drzwiami i takie byznesmeny zostaną z gołą [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wietrze i od ręki wynagordzenie wzrosną ale i tak chętnych do pracy nie będzie i wtedy cwaniaczki poczują że firma może paść z dnia na dzień z braku ludzi do pracy
Anonim - 2011-03-01 14:17:36 odpowiedz | cytuj
Witam. W pewnym sensie masz rację po otwarciu rynku pracy w Niemczech duża grupa osób zdecyduje się na wyjazd ale nie sądzę aby zmieniło to znacząco politykę zatrudnienia w wielu Polskich firmach. Według mnie na wyjazd zdecydują się w większości te osoby które i tak nie mogą znaleźć u nas pracy. Przy stopie bezrobocia wynoszącej na początku roku 13% (tylko osoby zarejestrowane w urzędzie) nawet jak wyjedzie pół miliona osób to i tak jeszcze będzie duża rezerwa niewykorzystanej siły roboczej. A jeszcze przecież jest duża grupa niezarejestrowanych i tych pracujących na czarno. Jednym słowem kicha. Lepiej już by było wprowadzić jakieś ułatwienia systemowe dla młodych przedsiębiorców lub promujące gospodarczą aktywność ale takie z których miałby szansę skorzystać każdy a nie tylko wybrane grupy. Te które są obecnie są moim zdaniem zbyt zawiłe aby dało się z nich sensownie skorzystać. Póki takie działania nie zostaną wprowadzone firmy takie jak Lesta będą kusić jedynie najniższą krajową a prezesi tych firm będą się zachowywać jak boscy namiestnikowie z świecącą poświatą nad głową ;p Przepraszam za porównanie jeśli któryś z Panów czuje się urażony...
anonim - 2011-03-10 22:34:41 odpowiedz | cytuj
Widac szefostwo ma chyba problem z doborem nowych pracownikow bo juz od ponad miesiaca pojawia sie w lokalnej prasie ogloszenie o poszukiwaniu pracownikow a chetnych widac niewielu. Ale co sie dzwic. Kto by chcial robic na przedluzona zmiane za takie grosze jakie proponuja w tej firmie. Nie dosc ze sie narobisz to jeszcze nic nie zarobisz ot pleta tego co osiagniesz.
ooo - 2011-07-02 15:29:26 odpowiedz | cytuj
zgadzam się że ta firma to pomyłka, ludzi traktują jak śmiecia, wynagrodzenie najniższe krajowe a wymagają strsznie dużo, nawet nie potrafią normalnych ludzi zatrudnić tylko jakieś głąby pracują jak nie w firmie to w sklepach, porażka
mieszko - 2011-09-04 11:24:27 odpowiedz | cytuj
Przestrzegam wszystkich chcących zatrudnić się w tej firmie. Jeśli myślisz, że będziesz pracować w atmosferze wzajemnego szacunku i zaufania to jesteś naiwny! Człowiek się tutaj nie liczy, a pierwsze wynagrodzenie szybko sprowadzi Cię na ziemię. Jedyne co potrafią ci menadżerowie od siedmiu boleści to pięknie mydlić oczy i dokładać obowiązków. W rezultacie nie masz czasu nawet na przerwę śniadaniową. Warunki pracy w tej firmie są fatalne!
Rozczarowana... - 2011-09-08 23:19:27 odpowiedz | cytuj
Każdy kto zatrudnia się w nowej firmie wypowiada się o niej w samych superlatywach...Tak też było i w moim przypadku, Firma z rodzinnymi tradycjami, właściciel szewc. Na początku nie ma się do czego przyczepić! Jednak później okazuje się że Pan Prezes przez duże "P" chce się nachapać za wszelką cenę!!! Nic się nie liczy poza kasą. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa!!!!!! Pozbywa się ludzi którzy pracują w Leście od lat i są oddani firmie i swojej pracy a zatrudnia ludzi którzy robią co chcą... Wprowadzają zmiany które nie mają sensu, robią dobrze dla siebie nie dla pracowników, a to oni zarabiają pieniądze dla prezesika. Zatrudnił kilkanaście osób do czynności które wykonywały wcześniej 3 osoby....Debilizm do potęgi!!! Brak szacunku dla pracowników!!! Polecam firmę ludziom którzy chą być np.....Dyrektorem od czegoś tam, nie ważne od czego, bo będziesz miał władzę absolutną!!! Dlaczego? Bo prezes nie ma kontroli nad tym co się dzieje w jego firmie!!!!!!!!
KOT - 2011-10-12 12:00:33 odpowiedz | cytuj
Zgodzę się z anonimkiem w zupelności! Zatrudniają menadżerów lub młodych dyrektorków o imieniu DAMIAN,który i tak za Prezesika plecami (firmach konkurencyjnych) gada na swojego szefa. Czyżby Pan Prezes znow zle wybrał?.....zapytajmy Pana Darka Mił..... Obrał inna metodę pracy niż w Quazi a długi rosną.......:) Fałsz jest jego mocną stroną charakteru! Powodzenia Panie Prezesie, Proszę pogłaskać po główce Damianka.
anonim - 2011-10-12 18:00:18 odpowiedz | cytuj
Kot ma racje! W tej firmie nikt długo nie popracuje,możesz się starać,dawać z siebie wszystko a i tak Cię zamienią na tańszego lub młodszego. I nie ma znaczenia jakie masz wykształcenie, przygotowanie i doświadczenie zawodowe. Po jakimś czasie i tak będą chcieli wiecej i szybciej. Brak zaufania i wieczne roszady na sklepach,pchaja tą firme w przepaść..... Nikt kto w niej pracuje nie może być pewien jutra...
anonim - 2011-11-09 21:36:25 odpowiedz | cytuj
Damiana nie polecam analityk, strasznie fałszywy gości. uważajcie na niego, jego były podwładny
anonim - 2011-11-09 21:40:08 odpowiedz | cytuj
KOT - 2011-10-12 12:00:33

damian lubi wladze, w ccc mu władzy nie dali, nie wykazał sie chłopak i poszedł do szewca
anonim - 2011-11-16 13:15:33 odpowiedz | cytuj
A ja się z wami nie zgadzam, pracowałam z Damianem mimo że krótko to uważam że to bardzo wartościowy facet. Przekazał mi bardzo dużo wiedzy. Uważa że przemawaia bez was słynne polskie narzekaznie i zazdrośc. Fałszywy to on nie jest w porównaniu z Karolem.
kropek - 2011-11-16 19:58:06 odpowiedz | cytuj
Mam nadzieję, że ci specjaliści czyli Jacek W., Renata D. i "boski" Damian K. długo, długo nie znajdą sensownego zajęcia, bo jedyne co potrafią to pogrążać firmy, w których pracują! Przestrzegam tym samym wszystkich pracodawców przed nimi! Trzymam kciuki za Lestę i mam nadzieję, że i tym razem uda się jej dźwignąć do góry po tak nieudolnych rządach tej trójcy. A co do Karola to chylę przed nim czoła ale aby móc w ten sposób napisać trzeba go trochę znać... . Pozdrawiam Leściaków i życzę wiary w to, że będzie jeszcze tak dobrze jak 2,3,5,7 lat temu!!!
znawca firm - 2011-11-16 22:57:48 odpowiedz | cytuj
kolejna typowo polska dramatyczna firemka zarządzana przez partyzantów
kierowniczka - 2011-11-17 10:36:29 odpowiedz | cytuj
Ludzie obudźcie się, pracuje w firmie od ponad 2 lat na stanowisku kierowniczka sklepu, czynsz za lokal w mojej galerii nie jest płacony od ponad roku, a obroty wcale nie są słabe większe niż w 2010 – więc pytam się gdzie są pieniądze. Nie zapłacone czynsze pewnie są nie tylko w mojej galerii. Długi firmy są od ponad 1,5 roku więc kto wie sam niech sobie odpowie kto wyprowadza $ z firmy. Kasia S, Renata D, Damian K, Jacek W , wszystkich ich znam i uważam że to są jedni z lepszych specjalistów na jakie prezes nawet nie zasługiwał. Mimo ze nie raz trudno było pogodzić mi się z ich decyzjami to jak je sobie przemyślałam, wówczas wiedziałam ze jednak mają racje. Więc nie wypisujcie głupot tylko pomyślcie kto najwięcej zarobi na upadłości.
anonim - 2011-11-17 11:55:42 odpowiedz | cytuj
Ma rację, przecież w tych czasach do prowadzenia sieci wcale nie potrzebna jest produkcja, sklepy może pozyskac zpowrotem lub przepisac a buty kupowac w Azji. O Renacie dobrze się nie wypowiem ale Pani Kasia i Pan Damian dla mnie są profesjonalistami, nie odczułam nigdy fałszu od nich a raczej wsparcie. Kurde że ja nie zauważyłam wczesniej ze ponad roku taka afera idzie. No chyba ze prezes liczył że przez kilka miesięcy nowy sztab ludzi wyciagnie mu firme z jego długów, nawet Stev Jobs by tego nie zrobił hihihi. Ale nie ma się co smiac tylko szukac pracy cza.
pracownik biurowy - 2011-11-17 23:00:00 odpowiedz | cytuj
Pracuje w biurowcu od kilku lat prezes zakuł nam łby tymi swoimi spiewkami, dla niego nikt się nie liczy tylko kasa, popieram kierownikcze i ostatni anonim, wszystko układa się w jedna karte. Nie dziwi się ze każdy menager co do nas przyszedł odchodził po kilku miesiącach. Wszystkie firmy Ida do przodu a my stoimy w miejscu od lat bo nasz prezes tak wolal i nie da sie z im wspolpracowac bo on zawsze chce miec racje. Przez lata obserwacji dla mnie to juz norma. A wiem ze on lubi jak sie mu przytakuje i siedzi cicho. szkodsa gadac!
anonim - 2011-11-17 23:39:02 odpowiedz | cytuj
Szkoda firmy! Miała potencjał ale niestety jest fatalnie zarządzana. Jak można odnieść sukces, taplając się ciągle w tym samym sosie od lat, uprawiając nepotyzm, wywalając menedżerów po kilku m-cach zanim ich działania przyniosą widoczny efekt i płacąc ludziom najniższą krajową?! Nie można!
Z-ca kierownika - 2011-11-18 21:02:19 odpowiedz | cytuj
Jacku w. zgadzam się z Tobą w zupełności ;)
zawiedziona - 2011-11-19 13:37:37 odpowiedz | cytuj
Przykro się czyta te wszystkie wypowiedzi:( Wiele lat było dobrze,i nic w tym złego że ktoś próbował to jeszcze polepszyć.Szkoda że się nie udało...Trzymam kciuki że jeszcze coś się uda:) Mam nadzieję,że to zło ,wróci do tych osób (które do tego doprowadziły) z większą siłą .
kropek - 2011-11-19 21:57:19 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się z zawiedzioną. Firma to jego właściciele. Osobiście mam do nich ogromny szacunek za to, że ciężką pracą udało im się stworzyć w tym kraju tak wiele. Dziękuję im za osiem lat pracy w Leście. I błagam Was, nie piszcie głupot o najniższej krajowej i długach od 1,5 roku! Menedżer (Jacek W.), który przy tak niekorzystnej koniunkturze na rynku buduje fatalną kolekcję, podnosi ceny średnio o 20%, a to tego gnębi swoich podwładnych (Renata D.) to sfrustrowany szaleniec! I powinien wylecieć pierwszego dnia za sam pomysł takich zmian. Następny jeszcze lepszy! Pracą zaczął od robienia porządków, wymiany starej starej kadry na ludków z ccc. Oj Panie Damianie, ręce opadają!
detektyw - 2011-11-20 02:31:11 odpowiedz | cytuj
ja tam uwazam swoje, swoje nasz prezesik wiedzial o dlugach od dawna i cala upadlosc tez ukartowana, ludzi pozatrudnia aby oczy przed sadem zamydlic (ze niby probowal, ze ludzie nowi, ze kryzyes) hii, teraz nie am juz nowych a on dalej pieniadz i towar z firmy wyciaga, tyle ile sie da. Zobaczymy czy wyplate za listopad dostaniemy, bo o odprawie mozna zapomniec.
nickos - 2011-11-20 09:31:44 odpowiedz | cytuj
Najnizsza krajowa to 1386 brutto, podstawa sprzedawcy w Leście to 1350 brutto!!! Jak udało się dostać 1400-1450 na rękę w dobrym miesiacu to było świeto!! Tylko jeden czy dwa sklepy zarabiały wiecej - na całą sieć! I to wcale nie wina sprzedawców tylko tego, że pan prezes prowadzi firme majac w poważaniu reklamę i marketing. Dlaczego klient ma kupować buty za 400 zł jakiejś "Lesty" o której nigdy nie słyszał?
Zgadzam się z Detektywem, jak dla mnie ta upadłość jest ukartowana, ponoc kasa w firmie była i nagle zniknęła... Kto na skraju bankructwa zatrudnia nowych ludzi, przedłuza umowy najmu i wprowadza nowe programy sprzedazowe?
Jak zobaczymy kasę na koncie za listopad to bedzie cud! O odprawie nawet nie marzymy...
x