Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Krispol

Pracowałeś w firmie Krispol i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kierowca - 2014-04-28 19:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
SZKODA SŁÓW.......
zdjecie uzytkownika
dariusz - 2014-05-31 18:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@kierowca, może cos jednak napisz, bo wprawdzie kierowców obecnie nie szukają, ale specjalisty ds. eksportu juz tak, a zastanawiam sie nad aplikacja do Krispol.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-06-09 01:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
tego specjalisty szukaja tylko na rok bo laski z macierzynskiego powracaja i bedzie tlok...
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-07-08 21:11:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Atmosfera pracy nie ciekawa trzeba uważać z kim i o czym się rozmawia. Poza tym nie znasz dnia ani godziny kiedy zostaniesz zwolniony .
zdjecie uzytkownika
sergiej - 2014-07-10 22:32:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To na jakich umowach pracujecie, bo chyba obowiązuje Was jakiś okres wypowiedzenia. Nie dostaniecie chyba wypowiedzenia z dnia na dzień.
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-07-12 13:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Umowę dostajesz na czas określony i obowiązuje dwu tygodniowy okres wypowiedzenia . W okresie wypowiedzenia musisz wykorzystać przysługujący urlop . Przychodząc do pracy nic nie wskazuje , że będziesz zwolniony , przeważnie nikt wcześniej nie ma do ciebie zastrzeżeń a 10 minut przed końcem zmiany możesz dostać wypowiedzenie.
zdjecie uzytkownika
mily - 2014-08-20 06:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
szykują się zwolnienia w biurze cos czuje nie ma co ja uciekam bo GR już szaleje :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-28 22:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
masakra!!! zero podwyżek!!! szkoda słów na temat tej firmy
zdjecie uzytkownika
mily - 2014-08-29 19:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
a za co ty chcesz te podwyzki, zarzad nowe beemy musi kupic
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-09-24 11:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam wszystkie wasze opinie i nie tylko o Waszej firmie i stwierdzam że BURMISTRZ nie ma powodu do dumy. Zamiast się chwalić że dzięki Jemu mamy głodowe wypłaty przez kilka tygodni to niech lepiej dalej ciska kit że nie będziemy płacić podatek od mieszkań (oczywiście na czas wyborów, bo potem wszystko wróci do normy). Stokłosy w ten sposób zrobił karierę...
zdjecie uzytkownika
warmonger - 2014-09-24 22:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KRISPOL oferuje klientom produkty dla domu, takie jak segmentowe bramy garażowe, zewnętrzne rolety, okna i drzwi wejściowe. W ich fabrykach powstają spersonalizowane, bezpieczne i doskonałe jakościowo rozwiązania. Stworzona przez ich sieć sprzedaży zapewnia fachowe doradztwo. Wszystkie produkty objęte są jednolitym systemem gwarancyjnym i serwisowym.
zdjecie uzytkownika
Bolka - 2014-10-22 18:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej powiedzcie mi czy przyjmują w Krispolu kobiety(do 30 lat) na stanowiska produkcyjne? czy tak jak wszędzie tylko stare kobiety i do tego po znajomości? Jak tam sie dostać do pracy?? tyle razy już składałam i nic ...ja nie wiem czy wszędzie jest takie samo przekonanie, że jak ktoś jest młody to nie ma szans na pracę tylko ludzie starsi z odchowanymi dziećmi są brani pod uwagę? Z tego co się zdążyłam zorientować to na Wrzesińskim rynku pracy dominuje jawna dyskryminacja MŁODYCH KOBIET--> patrz młoda i do tego bez dzieci cv do kosza
zdjecie uzytkownika
mm - 2014-11-23 10:25:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bolka - bez szans - kobiet nie przyjmuja w ogole, te co sa to albo sa specjalistkami albo z dawnej epoki albo po znajomosci, w sumie moze z 15 na dwa zaklady.
zdjecie uzytkownika
mm - 2014-11-23 10:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [warmonger - 2014-09-24 22:08:46]:
marketing w krispolu upadł już tak nisko?
zdjecie uzytkownika
majaja - 2014-11-26 19:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale marketing chyba opiera się na czymś innym moim zdaniem.. poza tym to faktycznie mogliby zainwestować w jakieś reklamy zewnętrzne tak naprawdę i mam nadzieje, że jednak teraz coś będzie, chociaż jakaś reklama na święta jakaś, no nie? bo nie wiem na czym ich marketing się opiera tak naprawde, tylko na internecie?
zdjecie uzytkownika
konstruktor - 2014-12-16 21:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, może ktoś się wypowiedzieć jak wygląda praca konstruktora w Krispolu? Potrzebują bardziej ludzi po studiach za 2 tys. czy konstruktor maszyn z dziesięcioletnim stażem znajdzie tam coś ciekawego?
Z góry dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Irma - 2015-01-28 20:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie wiecie jak sie ciesze, ze juz nie pracuje w Krispolu! Przestrzegam wszystkich przed ta firma! jest to zamordyzm i poganianie batem, a do tego wszyscy na wszystkich wszystko mowia! przewaznie mowia zle i tylko po to, zeby ukryc wlasne bledy i uchronic sie przed zwolnieniem z pracy. Umowy sa wylacznie smieciowe, na czas okreslony, okres wypowiedzenia 2 tygodnie, wypowiedzenia moga byc w kazdej chwili i - tak jak napisal ktos tutaj - nie trzeba niczego zawalic, zeby byc zwolnionym. Wystarczy, ze ktos powie szefowi, ze nie chce pracowac z dana osoba i juz. Osoba wylatuje.A szef? arogant bez umiejetnosci managera, nie umie zbudowac pracujacego zespolu, nie ma wlasnego zdania na temat pracownikow, slucha rad 'swoich'. Jezeli chcecie, zeby wam ktos szybko i brutalnie wytlumaczyl jaka mala wartosc przedstawiacie, to zatrudnijcie sie w Krispolu. Macie jak w banku, ze po kilku miesiacach nie bedziecie juz mogli patrzec na siebie w lustrze. Pozdrawiam wszystkich, ktorzy tam jeszcze pracuja w dziale handlowym - z wyrazami wspolczucia.
zdjecie uzytkownika
Adonix - 2015-02-23 16:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mialem "przyjemnosc" popracowac w tej firmie i przyznam, iz czytam teraz posty moich poprzednikow, ktorzy naprawde pisza sama prawde :) w szczegolnosci tyczy sie to tych "pupili" kierownictwa, osly po zawodowce lub nawet bez niej, czesc sila oderwana od pluga ale co tam, tam wlasnie jest kims, kims docenianym bo Ty nawet nie zdazysz dokonczyc zdania a ten juz od godziny na dywaniku kwitnie cwierkajac wszysciutko nawet kto o ktorej do ubikacji poszedl. Jest grupa ludzi, z ktorymi naprawde fajnie sie pracowalo ale sa to jednostki. Co do dyrekcji produkcji (ludz dosc specyficzny o kilku zaburzeniach) klada nacisk masakryczny na jakosc, tempo no i jak uwazaja oni sami na ergonomie pracy, ktorej dla mnie bylo tam moze 10%... a gdzie pozostale 90%...? Kierownicy z usmiechami podchodza do kazdego zaprzyjazniajac sie i probujac wyciagnac jak najwiecej aby pozniej uzyc przeciwko Tobie plynnym haslem u pana dyrektora gdy tak jak tez ktos napisal zacznie zadawac sie zbyt wiele pytan i mowic glosno o niektorych sprawach. Zarobki jak na orke podczas sezonu kiepscizna, znam ludzi ktorzy po x-latach nawet 3 tysi nie zobaczyli i chyba juz nie zobacza bo krucjata na normalnych ludzi tam wciaz trwa...
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2015-02-26 20:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kilka informacji na temat tej firmy na podstawie własnego doświadczenia:
- zarobki beznadziejne
- znaczną część wynagrodzenia stanowi premia uznaniowa, która jest maksymalnie obcinana (panuje tam współodpowiedzialność tzn odpowiadasz za błędy nie tylko swoje ale i kolegów, a tym samym obcinaną masz premię za wyniki całego zespołu, choć sam orzesz jak osioł)
- kierownictwo bezduszne nastawione tylko na maksymalizację zysków, nie interesuje ich to że jesteś jedynym żywicielem rodzimy i tak Cię zwolnią
- wszystkie poprzednie opinie są jak najbardziej prawdziwe: wyzysk, ciągły stres, strach przed zwolnieniem to codzienność ludzi tam pracujących.
Pracowałem tam kilka lat, poświęcałem życie rodzinne dla tej firmy a zwolniono mnie bez wcześniejszego ostrzeżenia. Wypowiedzenie dostałem na 30 min przed końcem pracy w piątek, oczywiście umowa na czas określony więc 2 tyg wypowiedzenia bez obowiązku pełnienia obowiązków służbowych (czytaj: za 30 min. ma Cię tu nie być, a na wypowiedzeniu nie przychodzisz do pracy kryjąc to urlopem). Przez tych parę ładnych lat nigdy nie zwrócono mi uwagi, że coś jest nie tak, wszystkie obowiązki wykonywałem bez zastrzeżeń ze strony kierownika, ani razu nie byłem na L4. Idąc do kierownika po wypowiedzenie spodziewałbym się wszystkiego ale nie tego.
Kończąc taka moja mała rada: jeśli myślisz, że Ciebie tak nie potraktują bo zrobisz wszystko by tą pracę utrzymać - MYLISZ SIĘ. I tak prędzej czy później zostaniesz zwolniony.
zdjecie uzytkownika
łysy - 2015-03-04 21:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak ktoś posiada dobrą wazelina i charakter współgra z kierownikiem znajdzie tam pracę. Doświadczenie zawodowe w danym dziale się nie liczy. Jeszcze raz dobrą wazelina trzeba mieć i wiedzieć gdzie smarować.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-03-08 10:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam możecie mi powiedzieć ile zarabiają kierowcy w krispolu we wrześni ???
zdjecie uzytkownika
KK - 2015-03-18 06:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nic, bo w Krispolu nie ma kierowców - to są firmy zewnętrzne.
zdjecie uzytkownika
KK - 2015-03-18 06:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Umowy podpisywane najpierw na 3 mce, potem 3 lata, potem 10 lat - temat dla Państwowej Inspekcji Pracy.
Zleceniówki, zleceniówki, zleceniówki - jak można pracować kilka lat ciągle na zleceniówce?
Oszustwa na nadgodzinach, każą podpisywać jakieś listy obecności i się nie odbijać - jakiś szwindel.
Mobing, mobing, mobing - jesteś śmieciem - źle coś skomentujesz, masz gorszy dzień i pracujesz wolniej, pomylisz się - jesteś śmieciem. Kierownictwo nie pracuje nad tym by rozwijać pracowników, tylko zwalnia niewygodnych i szuka już wychowanych. Panie Karolu..... A taka fajna firma to kiedyś była....
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzona bez planu, skierowana najbardziej na obserwacje kandydata. Na poczatku troche pytan o przebieg zacia zawodowego, potem juz tylko rozmowa towarzyska.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
loko - 2015-05-09 06:45:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
trochę tam popracowałem i jedno wiem na pewno, Mariusz P. to typowy przykład [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niby słodko fajnie ale śrube w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wkręca, żeby robić szybciej i szukają ludzi do pracy, którzy będą zdawać sprawozdania na koniec tygodnia kto jak co, tylko sami na końcu wylatują ;)
wszędzie pozakładane kamery, na koniec zmiany zdjęcia pokazują bo dyrektorek mariusz siedzi w domu i patrzy po kamerach i przesyła kierownikowi żeby sobie z ludzmi pogadał.
wypłaty kiepskie! kiedyś szło tam zarobić, teraz no niestety.
generalnie trzeba się "dobrze" kolegować z kierownikiem, dyrektorem i bliskimi jego ludzmi jak chce się coś więcej :)
jak ktoś wcześniej wspomniał wazelina wazelina
a wypowiedzenia to fakt piątek 13:40 proszony jesteś do gabinetu i na tym się kończy współpraca.
paczki i bony na świetą 1000 zł 1500 zł ? nie rekompensują tego jak z tobą postępują w ciągu roku zrzucanie winy na kogoś bo ktoś jest memeja i nie umie sam się przyznać do błędu to chleb powszedni
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-05-10 23:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [loko - 2015-05-09 06:45:58]:
Prawda kolego i jest coraz gorzej, premie są tam teraz tak ostro cięte że zeszłoroczne podwyżki szlak trafił! A te bony na święta to jedyne co ludzi trzyma, bo gołe pensje bez możliwości dorobienia to żenada.
I myślę że trzeba by było tę firmę po raz kolejny zgłosić do prześwietlenia przez inspekcję pracy gdyż sezon urlopowy się zbliża a oni jak zwykle kombinacje.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krispol

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Krispol?
Zadaj pytanie
alert