brak logo

PKP Polskie Linie Kolejowe

Warszawa

Opinie o PKP Polskie Linie Kolejowe

Alicja 2017-03-06 12:12
@Evitka proponuję skierować swój pomysł bezpośrednio do PKP Polskie Linie Kolejowe. Tutaj znajdziesz kontakt - http://www.plk-sa.pl/kontakt/podstawowe-dane/
1
Evitka 2017-03-06 19:11
Dziękuję.Tak zrobiłam.Pozdrawiam.
1
Alicja 2017-03-07 10:32
@Evitka nie ma za co. Trzymam kciuki :)
1
Evitka 2017-03-07 20:46
Fajnie,Alicjo!jesteś taka kochana!
1
Alicja 2017-03-08 10:04
@Evitka dzięki :)
1
Evitka 2017-03-08 15:35
Proszę.Dodam,ze ten pomysł z promocją w wrrsji audio wykreowałam w ramach akcji,,Nauka bez barier,?<.którą prowadzę.Może się przyłączysz?byłoby fajnie.
1
Alicja 2017-03-08 15:46
@Evitka forum jest miejscem, gdzie użytkownicy mogą dzielić się informacjami na temat warunków pracy/atmosfery/procesu rekrutacji itp. w danej firmie. Dlatego proszę o komentarze na ten temat.
Evitka 2017-03-08 16:42
Wiesz,nie mogę.Nie mam doświadczenia.Jestem prawie niewidoma,więc tam nie pracuję,ale zachęcam Cię do przyłączenia się do mojej akcji,bo tylko na tym forum mogę zdobywać oparcie wśród ludzi i pokładać w nich nadzieje.Jesli pokładasz w kimś nadzieje to dobrze o Tobie świadczy,bo kiedyś mogą Ci pomóc.Pozdrawiam.
1
Alicja 2017-03-09 11:24
Dla zainteresowanych pracą - PKP Polskie Linie Kolejowe zaczęło poszukiwać Elektromontera ds. automatyki ;)
1
Evitka 2017-03-09 18:05
Czyżbyś mówiła do mnie czy do innych?
Alicja 2017-03-10 10:59
@Evitka do wszystkich zainteresowanych zatrudnieniem w firmie.
1
Evitka 2017-03-10 20:04
Ja nie pracuję.Pozdrawiam.
1
Torunia PKP PLK 2017-03-11 21:43
Z taką automatyka jak na PKP to możesz statki kosmiczne naprawiać. Za 1500 zł to jedynie mogę tam.byc a nie pracować
3
andree 2017-03-15 11:56
Witam marne zarobki po pięciu podwyżkach 5lat pracy woj. podkarpackie 2.100 brutto w tym jestem ,kierowcą samochodu szynowo drogowego piowyzej .3,5 t. , Kierowca drenzyny i wózka motorowego, kierownikiem pociągu gospodarczego , pilarzem , spawaczem , kierowca czołgu wzt na podwoziu t55 , papiery SAP , papiery prowadzeniem ruchu na drogach ,i pozatym badania psychologiczne i psychotechniczne ,co jakiś czas , egzaminy co kilka lat ,i nauki w holere tylko czekają jak komuś noga się podwinie i prokurator siadzie ,na rękę dostaje 2,100 z świątecznymi i premiami a wolałbym gdzie indziej pracować ale gdzie proszę o oferty
3
Załamany 2017-03-15 17:34
Witam,ja przez obiecanki przy przyjęciu,zrezygnowałem ze stałej pracy,zwolniłem się z PLK, po 4 miesiącach,miałem dość,marne pieniądze, wymagania kosmiczne no i dojazdy, żałuje że skusiłem się na ich propozycje, zruinowałem sobie życie,dlatego ostrzegam wszystkich,jeśli macie stałą pracę, to nie idźcie do PLK,bo naprawdę nie warto, szkoda zdrowia i nerwów..
6
Jakub 2017-03-15 19:12
Witam.
Jakiej stacji bym nie wymienił w wyżej wyznaczonych polach opinia będzie taka sama. Co z tego, że pociągi wyglądają teraz lepiej i wygodniej się nimi jeździ skoro nie można zaufać naszemu niezorganizowanemu PKP? Za każdym razem jadąc jakąkolwiek trasa, powtarzam, za każdym razem pociąg jest opóźniony. Opóźnienie 15to minutowe jeszcze idzie nadrobić, ale czekanie na zimnie na dworcu nie jest niczym przyjemnym. Lecz znacznie częściej zdarzają się opóźnienia polgodzinne, godzinne lub ponad. Chcąc umówić się na spotkanie na które dojeżdżamy pociągiem należy uwzględnić 3 godzinny zapas czasu.
Nie mozna ufać PKP, nie polecam i namawiam na korzystanie z innych środków transportowu.
Pozdrawiam, Jakub.
Evitka 2017-03-15 21:26
Jakubie,co Ty sądzisz o mojej opinii?
Tosia 2017-03-16 21:38
Cześć:) rekrutuje do plk Krakow na stanowisko asystent kierownika kontraktu, proszę Was o info ile mogę się spodziewać netto podstawy ? Czy praca na tym stanowisku rozwija? Czy panuje miła atmosfera i pracują młodzi ludzie? Jestem inżynierem budownictwa i rozważam tą opcję pracy ponieważ wydaje się być lepsza niż harowka u Wykonawcy. Slyszalam że pracują tam ludzie z wieloletnim stażem czy to oznacza , że tak ciężko się pożegnać z plk ?
PKP Inwestycje 2017-03-16 21:53
Jak bedziesz pracować tam to lepiej kup papier do ksero tam nic nie ma zeroooo. Komuna..... za 1500 zł to lepje nie startuj. Dziadostwo.
1
Bydgoszcz 2017-03-16 21:55
Przecież masz wyżej opinie myślisz że za biurkiem będzie inaczej?? Dziadostwo Ciebie nie ominie:)
2
Czarn...a D...p...a 2017-03-16 21:59
W kujawsko pomorskim będą podwyżki prędkości a nie płac:) Pozdrawiam dziadostwu BYdgoszcz PLK
1
Uwolniony od SYFU i KOMUNY 2017-03-21 21:22
Daje mu 4 miesiące.. :)
2
Alicja 2017-03-22 09:57
@Uwolniony od SYFU i KOMUNY, dlaczego cztery miesiące?
Kruk 2017-03-24 07:23
Denerwuje mnie atmosfera w pracy. Jeden na drugiego podpiierdeziela do władz. Nie pasuje im kolor ubrania w którym ktoś przyszedł do pracy, ciapki jakie ktoś nosi po nastawni itd. Wczoraj miałem wyjaśnienie o byle pierde ... W żadnej mojej pracy nie było takich nerwów. A tu że jeden ma 10 zł więcej na wypłacie trzeba go zgnoić i donosić na niego ...
1
Lolo 2017-03-28 19:15
Jakie zarobki jako monter na start ?
Suseł 2017-03-29 08:02
To wszystko zależy od danej sekcji różnica może być spora. U mnie na sekcji to 2000 brutto, a winnych sąsiadujących sekcjach to 2250, 2150 brutto.
Alicja 2017-03-29 09:42
@Kruk, a jakie pozytywne strony pracy znalazłeś?
Kruk 2017-03-29 12:16
Pozytywy to czas pracy. Po 2 dniach pracy po 12 godzin 2,3 lub 1 dzień wolny zależy od grafiku.
Alicja 2017-03-29 12:21
@Kruk, rozumiem. A czy grafik narzucony jest odgórnie czy to kwestia do ustalenia?
Kruk 2017-03-29 12:59
Zazwyczaj jest ustalony odgórnie przez zawiadowce
Alicja 2017-03-29 13:08
@Kruk, dziękuję za informację. Dodam, że aktualne oferty pracy znajdziecie na stronie firmy http://www.plk-sa.pl/kariera/dolacz-do-nas/aktualnie-poszukujemy/
Uwolniony od SYFU i KOMUNY 2017-03-30 09:48
Pensja 1650 netto ...
Alicja 2017-03-30 09:55
@Uwolniony od SYFU i KOMUNY, na jakim stanowisku?
Evitka 2017-04-01 16:20
Przypuszczam,że maszynisty.
Adaśko 2017-04-02 13:41
Zastanawiam się, skąd bierzecie takie stawki zarobków - ja pracuję dopiero 5 miesięcy jako nastawniczy w zakładzie krakowskim, nie mam jeszcze dodatku za węgiel ani żadnego wypracowanego stażu, a biorę normalne pensje rzędu 1850 -2000 zł na rękę, bez nadgodzin (zależy ile niedziel pracuję). Dodam, że mam jeszcze wykupione ubezpieczenie i zapisałem się do kasy zapomogowo-pożyczkowej, więc gdyby nie to, ponad 100 zł więcej brałbym na rękę. Mam na "grupie" tyle, co pracownicy z długoletnim stażem, więc nie narzekam, chociaż oni sami nie są zadowoleni że przychodzą młodzi...Wiadomo, że za taką odpowiedzialną pracę powinno być o wiele więcej, ale mogłem też trafić na gorszą robotę. Różni ludzie też pracują, każdy ma swoje humorki, czasem jedni kablują na drugich lub mają "ale" o wszystko, ale raczej trzeba się tym nie przejmować i robić swoją robotę.
2
Angel 2017-04-02 15:20
Ja pracuje jako zwrotniczy i mam tyle co ty do wypłaty w mniejszym mieście. Pracuje 9 miesięcy. Ja mam grupę 5 a ty 8 zaszeregowania. Ogólnie nie sprawiedliwie płacą pracownikom. 20 km oddemnie zwrotniczy ma 200 zl więcej na podstawie. A po znajomości u mnie w mieście ma zwrotniczy 100 zł więcej, czyli 40 zł więcej przy podstawie od nastawniczego też początkujacego bez znajomości ....


Evitka 2017-04-02 20:00
Wiesz,Adaśko,gdyby tak odpowiedzieć na Twoje pytanie to musisz wiedzieć,że ja tam nie pracuję,bo jestem prawie niewidoma i mam 17 lat,ale powiem Ci,ąże co do tych stawek to tylko moje przypuszczenia.Ja po prostu na tym forum próbuję zwrócić na siebie uwagę,bo w realu nie jest to możliwe jeśli chodzi o osoby,które chciałabym zagadać,bo nie zawsze można,a w internecie mogę wszystko.Ale tych stawek nie biorę ja tylko osoba,która podała je wcześniej.
1
Mine 2017-04-03 20:09
Pracuję jako nastawniczy prawie dwa lata, zacząłem już kurs na Dyżurnego, więc mogę dorzucić swoje 3 grosze do tych opinii, po wcześniejszych paroletnich doświadczeniach z pracami w różnym charakterze u prywaciarzy. Ja swoją pracę bardzo lubię, więc czas na plusy:
- System zmianowy 12/24/12/48 jest czymś najlepszym w systemach pracy na pełen etat :) Praktycznie nie muszę brać urlopu, zawsze można się z kimś zamienić na służby, a urlopu w przeliczeniu na 8h jest aż 34 dni!
- Bilet miesięczny np. Częstochowa - Gliwice kosztuje 17 zł!, Pendolino Katowice-Warszawa 25zł!
- Duużo czasu wolnego na nastawni w czasie pracy, mam ten plus, że nie muszę chodzić w tory na oględziny, nastawnia jest piętrowa. Bywają przestoje w ruchu pociągów nawet po 5-6 godzin.
- W tym roku co miesiąc wpadają jakieś nadgodziny, więc najmniejsza pensja jaką wziąłem to za luty - 2500 na rękę, a w grudniu razem z premią i kolejarzem, było ponad 3000.
- Wycieczki i wczasy ze związków (np. Mielno 10 dni + wyżywienie + transport za 360 zł!!!)
- Jako iSEDR, przynajmniej w mojej okolicy, kaska co najmniej 600-700 zł w górę!
- Umowa na stałe!
- Pożyczki zakładowe 5000 lub 7000 oprocentowane na 3%!
- W między czasie różne premie (15lecie PLK, premiamia za zyski)
- Stażowe 1.5% od podstawy co roku do wypłaty więcej!

Więc naprawdę nie jest tak źle moi mili!
5
Alicja 2017-04-04 09:17
@Mine, dziękuję za Twoją ocenę. Czyli możesz polecić pracę w PKP Polskie Linie Kolejowe?
Evitka 2017-04-05 18:36
No pewnie,że może.
Adasko 2017-04-07 12:43
Masz racje, wynagrodzenie nie jest sprawiedliwe, nawet w jednym zakladzie miedzy roznymi sekcjami sa inne stawki...np w samym Krakowie dostaja wiecej niz w sasiednich sekcjach a ja tez pracuje w malej miejscowosci i akurat w innej sekcji niz Krakow stad wiem ze koledzy maja tam wiecej...
Dyżury Bydgoszcz 2017-04-09 21:13
Mine. Lepiej powiedz za co jesteś odpowiedzialny?? Bo za 2000 zł netto mieć prokuratora. To nie bardzo. A jak robisz po 12h w dzień w dzień. Bo staruszki się nie wyrabiają. I urlopu nie możesz wziasc bo za niego płacą to tylko bajka pozazdrościć. Benefity sam miód. Chłopie pracuje 10 lat w tym syfie i nie polecam nikomu tej pracy na żadnym stanowisku. Ta firma nie traktuje pracowników poważnie. Myślisz że ktoś by ci pomógł jak coś by się stało nie sądzę. Nawet mydła nie ma żeby ręce umyć. A dlaczego są takie zapotrzebowania na ludzi żeby godziny poobcinac żebyś robił 8h za 1500 zł. Tylko wow wow i.wow.
3
ex-kolejarz 2017-04-11 22:39
W sklepie spożywczym masz mniej obowiązków, uczenia się itd. takie same zarobki.
2
kolejarz 2017-04-11 22:55
a czemu nie są zadowoleni? że młodzi im roboty ujmują? przecież za taką kasę to chyba bardzo dobrze. Co do zarobków vs kwalifikacji +badania +uczenie się, to nie ma co dyskutować. Ludzie raczej wiedzą, że niskie są zarobki, chodź usuwają widzę wpisy. Nie jeden popracował i odszedł, jak nie pasowało i tyle.
1
Ciekawska Evitka 2017-04-13 20:20
Przepraszam panie kolejarzu,czy byłby Pan tak dobry i powiedział mi jak idzie z tą promocją w wersji audio?
1
Wkurzony klient 2017-04-17 19:00
Konduktor mnie oszukał powiedział ze mam nieważny wzór legitymacjii. A co sie pozniej okazalo mialem ważny. Niech firma wyrzuci takich bałwanów. Musialem doplacac do normalnego przez niego. Jutro ide do pkp aby mi zwrócili pinieniądze. Debilna firma za co wogule ja place za spóźniające sie pociągi i żuli na stacjach. Niech sie ogarnie ta firma. Nie sprzątają w pociągach wogóle. Gniazdko jedne na cały przedział nie działa . To niech chociarz napiszą ze nie działa. Papieru nie ma w wc i wody niekiedy także. Wystawiają bilet na dane miejsce 2 osobom.
Evitka 2017-04-18 11:20
wkurzony kliwencie,myśę,że takie sytuacje trzeba zgłaszac.Zawsze możesz wypełnić formularz kontaktowy znajdujący się na stronie PK) PlK ,w którym opiszesz problem,a gwarantuję Ci,że oni wezmą sprawę w swoje ręce.Trzymam kciuki.Odpowiedz mi gdy już wypełnisz ten formularz.Pozdrawiam.
1
Maturzysta 2017-04-18 21:48
Z oferty pracy
"pełną wyzwań pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie,
zatrudnienie na podstawie umowy o pracę,
szeroki wachlarz świadczeń socjalnych"
Prawda jest jedna ta firma to PRL
3
Mis 2017-04-21 00:33
Cześć, jako monter na rękę ile mogę dostać na start ?
Alicja 2017-04-21 09:41
Wiedzieliście, że Fundacja Grupy PKP zorganizowała w tym roku pierwszą edycję akcji "Zajączek Wielkiejmocy", skierowanej do pracowników Spółek z Grupy PKP? Więcej informacji możecie znaleźć pod poniższym linkiem:
http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/fundacja-grupy-pkp-zbierala-slodycze-dla-dzieci-81350.html
Zostaw swoją opinię o PKP Polskie Linie Kolejowe - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Polskie Linie Kolejowe