brak logo

Trans-Cargo sp.j.

Oleśnica

Opinie o Trans-Cargo sp.j.

grzesiekwegorzewo 2016-04-06 10:44:31
Szukam zmiennika do demotransu najlepiej z Węgorzewa Giżycka lub okolic żeby razem dojeżdzać. Najlepiej aby był to ktoś z doświadczeniem wiek mniej wiecej 30-40 lat System 4/1 wypłata na czas. Jesteś zainteresowany napisz dafi_1987@wp.pl
Były 2016-04-25 10:43:06
Firma to jedno wielkie nieporozumienie człowiek spokojnie nie może zjeść
wszystko w biegu kasa za taką pracę jest nieadekwatna.
Bmw 2016-04-26 17:44:41
Ja tam nie narzekam na Wekendy w domu i 7 tys na łapę ,"były", to mało ???
Znam inne firmy z okolic to tylko można pomarzyć o takiej kasie
Mam nowy zestaw kasa na czas a robota jak każda inna trzeba sobie umieć czas zorganizować ,ja polecam ta firmę wszystkim isie tego nie wstydzę
michał 2016-05-07 10:46:39
@Bmw oj to naprawdę brzmi nieźle. 7 tysięcy to porządna wypłata, jak nigdzie... a można od razu spodziewać się umowy o pracę, czy na początku jest to zlecenie? Szkoda, że nie widzę teraz żadnej aktywnej rekrutacji, mam nadzieję, ze to się szybko zmieni.
Bmw 2016-05-07 12:33:10
Umowa o prace jest odrazu
Sa przyjęcia bo teraz maja odebrać 15 nowych actrosow wiec sa przyjęcia od zaraz
Najważniejsze jest ze kasa na czas i w całości a nie pierdzielenie sie po 500pln zaliczki
Obecny 2016-05-08 08:02:55
Co wy Panowie piszecie ORKA niesamowita spedycja traktuje kierowcę jak maszynę
45 minut pauzy i ogień po drugie kto normalny pracuje w ..........
2
Bmw 2016-05-08 14:48:21
Ja pracuje , pauza 45 min a co ty 3godz na kanapkę potrzebujesz ???
Chcesz miec luz idz do Mgk za 2,8 tys śmieci wozić
Ty obecny ktos ty ? Dajno numer boczny
Anatoliy 2016-05-08 17:12:55
Chłopaki! Chcę na pracę w tej firmie.co polecacie?
Po9g 2016-05-10 16:03:16
Do biura sobie zadzwoń www.transcargo.com.pl
Anatoliy 2016-05-10 17:30:57
może ktoś pracuje w firmie "trans-cargo" kierowcą i coś opowie o swojej pracy?
Byly 2016-05-11 09:11:24
DOLMAT ZWALNIA WSZYSTKICH
Anatoliy 2016-05-11 13:31:17
kim jest ДОЛМАТ?
1
Zdzisiek 2016-05-11 18:25:15
Dolmat zwalnia albo daje warunek 5tys za 30dni
Tylko idioci tam zostają .zapierdzielam do Transcargo tam 7 tys bez proszenia dawajcie chłopaki ze mną
1
Anatoliy 2016-05-11 18:34:17
zdał dokumenty w TRANS-CARGO, chcę się dowiedzieć jak tam praca?
1
7 groszy 2016-05-16 09:59:44
PANOWIE KIEROWCY PO 1 W TEJ ZAKŁAMANEJ OLEŚNICY NIE MA ŻADNEJ UCZCIWEJ FIRMY TRANSPORTOWEJ po 2 95% KIEROWCÓW TO BRUDASY I ALKOHOLICY CIESZCIE SIĘ
GAMONIE ŻE KTOŚ WAS PRZYJMUJE DO PRACY PO 3 JAK ZA KIEROWCE TO TYLKO DO NIEMIECKIEGO PRACODAWCY 3 NA 1 1800 EUR I UMOWA NORMALNA
hover 2016-05-16 11:26:16
a ty po co obrażasz mnie polaków? jesteś najmądrzejszy? nie wiesz o trans--cargo - nie przeszkadzaj innym!
7 groszy 2016-05-16 15:54:49
Sam jestem z tego bandyckiego kraju co prawda boli ???
pracowałem w trans-cargo demotransie i dolmacie
Jeszcze parę złodziejskich firmach każdy obiecuje złote góry
JESZCZE TROCHĘ I SAMI BĘDZIECIE JEŹDZIĆ A RESZTĘ BANK ZABIERZE
hover 2016-05-16 18:21:32
BMW! Pracujesz w TRANS CARGO? Powiedz - można iść tam pracować, czy nie? jak z płatnością. stosunek do kierowców?Proszę!!!
Bmw 2016-05-17 20:41:33
Tak pracuje i sobie chwale
Praca jest poukładana zjazdy terminowe ,zestawy nowe i najważniejsze kasa jest na czas
I jasne rozliczenia. Ja jestem zadowolony a ty jak sobie chcesz
hover 2016-05-18 07:43:08
dziękuję ci bardzo
Marcin 2016-05-19 20:08:58
Transcargo Ładne maja te mercedesy widać je z daleka ;)
Chłopaki na parkingach gadają ze kasa jest ok
1
Były 2016-05-21 09:20:58
Praca w tej firmie rano załadunek popołudniu rozładunek i załadunek i tak cały tydzień zjazd na bazę dokumenty i inne głupoty w biurze a pauza leci
TO CO PROSZĘ JUŻ JECHAĆ NA ROZŁADUNEK JUŻ CZEKAJĄ NA PANA PAUZA WYSZŁA
G A M O N I E co wy za bzdury piszecie czasu niema zjeść a po drugie kto normalny z kierowców tam pracuje 15%.
hover 2016-05-21 18:26:02
to ty o trans cargo mówisz?
Bmw 2016-05-22 07:33:48
Były/ ty cos kręcisz i oszukujesz albo z konkurencji piszesz z kleberga ;)
Jak zjeżdżasz na bazę to oddajesz dokumenty spadasz do domu a nie na rozładunek chyba ze udało ci sie przypadkiem w tygodniu zjechać
Ja tam mam czas na jedzenie i chyba nawet za duzo ;)
Były/ moze dlatego juz nie pracujesz bo sobie życia nie umiesz zorganizować ????
1
Były podać imię i nazwisko z j e b i e 2016-05-22 19:20:13
Do Bmw jak chcesz c e p i e to podaj nr tel zadzwonię to ci opowiem jak sobie radze w życiu trans cargo i inne popaprane dziady z oleśnicy wielkie firmy transportowe tylko ludzi oszukać a GDZIE UCZCIWE DELEGACIE ROZŁĄKOWE ZA NOCLEG W KABINIE ZA ŚWIĘTA co skończyły się czasy że 10 było na jedno miejsce.
Obecny 2016-05-24 20:08:53
Pracuje tutaj i potwierdzam 6700 dostałem na kwiecień
Praca jak wszedzie zawsze chciałoby sieb10!tys i wszystkie Wekendy w domu ale bądźmy realistami dyr w banku tyle nie ma
Nie plujcie na firmę bo podejście maja do człowieka znam gorsza firmę w olesnicy
123 2016-05-28 10:36:04
Dobre ręce opadają tak jest dobrze.
Nina 2016-06-13 16:23:41
A nie sądzisz,że w każdej firmie transportowej po przejechaniu 4,5 godziny masz 45 minut pauzy? Powiedz gdzie są dłuższe? Jeżdżąc w podwójnej obsadzie nawet tego nie masz po 4,5 h jazdy bo przesiadasz się na miejsce pasażera i ciśniecie dalej. Jedynie masz ten plus,że nie kierujesz ale w ,,pogotowiu" musisz być.
Kiero 2016-06-13 18:53:28
Szukam zmiennika na system 2/2
dwa tyg jazdy dwa tyg pauzy ,3800 na rękę
1
amk 2016-06-15 23:21:35
Oczywiście, że jak się posiada większe doświadczenie, to można liczyć na wyższe zarobki niż się można by było spodziewać. Ciekawe tylko czy wypłata jest na czas.
bolo 2016-06-15 23:32:43
tak czytam te opinie i plakac sie chce proste chlopaczki ktorzy nazywacie sie kierowcami wymiecie w okolicy jedna firme ktora tyle placi i oferuje nowe aulta tylko polak ma taka mentalnosc zeby siedzial lamentowal a piniadze same z nieba lecialy ja jestem zadowolomy kasa nowy samoccod w miare poukladany spedytor
mario 2016-06-16 10:12:44
kasa moze nie jest zła bo masz racje bolo' w okolicy i nie tylko tyle dostaniesz na reke, a jezeli komus nie odpowiadaja warunki to przeciez moze sie zwolnic i pojsc gdzie indziej, trzeba szanowac to co sie ma.
Bloger 2016-06-17 23:32:41
Hey chłopaki ,sa tu jakies obecne osoby bo jak czytam to same żale a tu nie ma co lamentować tylko zapie rda łac bo kasę płaca jak żadna firma w okolicy i oby tak dalej teraz nie ma żadnej firmy na ktorej by ktos zle nie wpisywał tylko czy ma racje ?
7600 nowy zestaw co drugi weekend mam w domu czego wy płaczki wiecej chcecie ?????dolmat dziad za 5tys i ku r w a po 3tyg w drugi dzien dzwoni i mowi ze jest wyjazd ?po r a bało ich!!!!!
15 tys ,wez kup auto i bądź sam biznesmen moze ci sie uda a jak nie do morda w kubeł i jezdzij bo za to nam płaca !
Firma nie jest zła jest kilka osób na odstrzał ale sa niegroźne bo szefu krótko ich za mordę trzyma
Z tego co wiem to sa naczepy i konie w testach moze sie ruszy-oby
3erf 2016-06-18 12:05:38
@Bloger a no tak jest nigdy nie bedzie sytuacji ze zawsze komis bedzie cos pasowało niestety..takie zyciue
Taka prawda 2016-06-23 21:12:48
Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę
Nowoczesny tabor
Praca w systemie ;
2 tyg-wolne( sob-niedziela) 7.000PLN
2 tyg-wolne(2 tyg ) 4.000PLN
2 tyg-wolne (sob-niedziela-poniedziałek) 6.500PLN
2 tyg-wolne (1 tydzien) 6.000PLN
4 tyg - wolne 7 dni -7500 PLN
Pracę z zachowaniem norm czasu pracy
Szkolenia przygotowujące
Terminowość wynagrodzeń
we 2016-06-23 21:19:40
a możesz coś więcej napisac o tych szkoleniach przygotowujących? z góry dzięki. mnie interesuje kariera tutaj w transporcie międzynardowym ale jednak chciałabym jakąś posadę stacjionarną
Trans Cargo dramat totalny !!!!!!!! 2016-07-09 19:37:23
Mój poprzedni wpis na temat działkowania spotkał się z Waszą żywiołową reakcją. Nie spodziewałam się, że odzew będzie aż tak duży i tak pozytywny. Dostałam też wiele maili na ten temat, więc podzielę się z Wami tym, jak szukałam swojej wymarzonej działki. Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką 350 m2 chaszczy, których widok sprawia, że moje serce szybciej bije. Bynajmniej nie z przerażenia, a z radości na myśl o tym, co mogę z tym zrobić. Mam nadzieję, że za rok to miejsce będzie wyglądało o wiele inaczej:)

Właściwie od kiedy sięgam pamięcią, zawsze chciałam mieć kawałek ziemi, na której mogłabym coś uprawiać.Kiedy byłam dzieckiem, moi warszawscy dziadkowie mieli niedużą działkę pracowniczą. Wczesną wiosną chodziłam z nimi do sklepu ogrodniczego przy Placu Szembeka, gdzie staliśmy w długiej kolejce po nasiona. Później, w niewielkim mieszkaniu sialiśmy je do skrzynek, by potem czekać na sadzonki, które rozsadzaliśmy do działkowej ziemi. Kochałam ten czas. Pamiętam zapach mokrej ziemi, „bzyczące” druty wysokiego napięcia nad działkami i atmosferę wyczekiwania. Powoli działka pokrywała się zielenią, by na koniec sezonu kipieć warzywami, zwłaszcza skrzynkami pomidorów. Ile tego było!

Cała rodzina siedziała później nad miskami wypełnionymi pomidorami, z których ciotka robiła przetwory na zimę. Nie minęło kilka tygodni, a półki w piwnicy zapełniały się słoikami, z których korzystaliśmy przez całą zimę.

W dorosłym życiu tęskniłam za tymi beztroskimi chwilami, kiedy biegałam boso wśród kapryśnych piwonii i kłujących krzaków agrestu. Byłam trochę samotnym (a trochę samotnikiem) dzieckiem, potrafiłam pół dnia spędzić na wyścigach ślimaków, oglądaniu żab i analizowaniu mrowiska pod płytą chodnikową, którą pewnego razu mój ojciec podniósł, żebym mogła zobaczyć ten cud.

Dziś myślę, że to smutne, ale wtedy od zabawy z rówieśnikami wolałam pogadanki z działkowcami-emerytami, snującymi przez kilkuletnią dziewczynką swoje opowieści o roślinach i miejskich owadach.

To był mój świat, więc kiedy kończyło się lato i altana na działce była zamykana na koniec sezonu, było mi jakoś żal. Kiedy moi dziadkowie odeszli z tego świata, działka trafiła w inne ręce, a potem na jej terenie wybudowano bloczyska.
amk 2016-07-09 21:07:22
a wiecie czy można się załapać na front-end web developer? Oprócz elastycznych godzin pracy są możliwe wyjazdy do sidney, ciekawe tylko w ramach jakich zarobków.
Trans Cargo dramat totalny !!!!!!!! 2016-07-14 12:10:22
Przede wszystkim wiek, zawodowy kierowca, musi ukończyć:
1) 18 lat – w przypadku kierowcy prowadzącego pojazd samochodowy, dla którego wymagane jest posiadanie prawa jazdy kategorii:
– C lub C+E, o ile uzyskał on odpowiednią kwalifikację wstępną,
– C1 lub C1+E, o ile uzyskał on odpowiednią kwalifikację wstępną przyśpieszoną,

2) 21 lat – w przypadku kierowcy prowadzącego pojazd samochodowy, dla którego wymagane jest posiadanie prawa jazdy kategorii:
– C lub C+E, o ile uzyskał on odpowiednią kwalifikację wstępną przyśpieszoną,
– D lub D+E, o ile uzyskał on odpowiednią kwalifikację wstępną,
– D1 lub D1+E, o ile przewóz wykonywany jest na liniach regularnych, których trasa nie przekracza 50 km i o ile kierowca uzyskał odpowiednią kwalifikację wstępną przyśpieszoną,

3) 23 lata – w przypadku kierowcy prowadzącego pojazd samochodowy, dla którego wymagane jest posiadanie prawa jazdy kategorii D lub D+E, o ile uzyskał on odpowiednią kwalifikację wstępną przyśpieszoną; kierowca posiadający prawo jazdy kategorii D albo D+E do ukończenia 23. roku życia może być zatrudniony wyłącznie przy wykonywaniu regularnych przewozów osób na liniach komunikacyjnych na trasie nieprzekraczającej 50 km.

Kolejnym wymogiem jest brak przeciwwskazań zdrowotnych i psychologicznych co potwierdzają zaświadczenie badań lekarskich oraz zaświadczenie z badań psychologicznych. Odrębne badania są niezbędne do kierowania w ogóle pojazdami a odrębne do kwalifikacji wstępnej, wydawane do wykonywania pracy na stanowisku kierowcy.

Zaświadczenia lekarskie są załączane do wniosku o założenie Profilu Kandydata na Kierowcę (PKK). Jest to dokument niezbędny do rozpoczęcia szkolenia oraz przystąpienia do egzaminu, tworzony w starostwie, zawierający dane i informacje identyfikujące i opisujące osobę ubiegającą się o wydanie prawa jazdy.

Wymagane szkolenia
Kolejnym krokiem jest konieczność uzyskania kwalifikacji, odpowiednio do pojazdu samochodowego, którym zamierza się wykonywać przewóz drogowy. To, jakiego rodzaju szkolenie ma obowiązek ukończyć kierowca, określa data uzyskania po raz pierwszy prawa jazdy kat. C lub kat. D. Kurs kwalifikacyjny z zakresu kwalifikacji wstępnej, kwalifikacji wstępnej przyspieszonej, kwalifikacji wstępnej uzupełniającej, kwalifikacji wstępnej uzupełniającej przyspieszonej powinni ukończyć kierowcy, którzy otrzymali prawo jazdy kat. ,,D’’ po 10 września 2008 roku oraz kat. ,,C’’ po 10 września 2009 roku. Szkolenie okresowe powinni ukończyć kierowcy, którzy otrzymali prawo jazdy kat. ,,D’’ przed 10 września 2008 roku oraz kat. ,,C’’ przed 10 września 2009 roku lub kierowcy ubiegający się o kolejne świadectwo kwalifikacji zawodowej.

Jeśli ktoś zrobił kwalifikację wstępną na grupę kategorii C/C1/C+E/C1+E, wówczas na grupę kategorii D/D1/D+E/D1+E może skończyć jedynie kwalifikację wstępną uzupełniającą lub uzupełniającą przyspieszoną albo jeśli ktoś zrobił kwalifikację wstępną na grupę kategorii D/D1/D+E/D1+E, wówczas na grupę kategorii C/C1/C+E/C1+E może skończyć jedynie kwalifikację wstępną uzupełniającą lub uzupełniającą przyspieszoną. Wpis o uzyskaniu kwalifikacji jest dokonywany, w formie wymiany prawa jazdy, na okres 5 lat, liczony od dnia wydania świadectwa kwalifikacji zawodowej, przy czym termin ten nie może być dłuższy niż okres ważności orzeczenia lekarskiego i orzeczenia psychologicznego.

Zaświadczenie ADR
Odrębnym dokumentem jest zaświadczenie ADR, potwierdzające uprawnienia do przewozu towarów niebezpiecznych. Mogą o nie ubiegać się osoby, które ukończyły 21 lat, wydawanym na 5 lat, po upływie tego okresu w celu przedłużenia uprawnień konieczne jest ukończenie kursu doskonalącego oraz złożenie z wynikiem pozytywnym egzaminu kończącego kurs.

Karta kierowcy
Warunkiem niezbędnym do prowadzenia pojazdów wyposażonych w tachografy cyfrowe jest posiadanie karty kierowcy. Podmiotem wydającym kartę jest Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A., natomiast wnioskodawcą sam kierowca, a nie pracodawca. Kartę kierowca opłaca sam, ale jeżeli pozostaje w stosunku pracy i wykonuje przewozy z wykorzystaniem pojazdów wyposażonych w tachografy cyfrowe, opłatę może refundować pracodawca na podstawie imiennego dowodu uiszczenia tej opłaty. Karta kierowcy jest wydawana na okres 5 lat, nie dłuższy jednak niż okres ważności prawa jazdy posiadanego przez kierowcę.
zdjecie uzytkownika
weronika 2016-07-14 15:17:41
skoro firm,a zajmuje się też transportem multimodalnym to kasa pewnie jest
Pracownik 2016-07-14 22:59:29
Czytając te wasze wypociny żygać mi się chce!!! Piszecie tutaj, że wam nie pasuje to czy tamto w tej czy innej firmie jakbyście conajmniej po trzy fakultety pokończyli i wymagania macie dyrektorskie! Kto wam bronił studiować i siedzieć teraz za biurkiem z mega zarobkami??? Większość z Was nawet pisać nie potrafi poprawnie, a macie wymogi kolosalne! Pewnie moje zdanie was nie interesuje ale ja uważam, że pracę trzeba szanować, za to mogę utrzymać rodzinę i bez obaw żyć w spokoju. W większości ogłoszeń jest napisane - odporność na stres i ja zatrudniając się to przeczytałem i staram się być odporny bo dzięki temu mam stabilną pracę i się z tego cieszę. Jak szukacie pracy bezstresowej w sielankowej atmosferze polecam zbiór truskawek i macanie kur.
3erf 2016-07-14 23:00:36
@weronika zapewne tak jest chociaż ciekawe ile te zarobki wynoszą na konkretnych stanowiskach pracy.
uważam, że pracę trzeba szanować 2016-07-17 16:00:59
uważam, że pracę trzeba szanować
Człowieku co ty za bzdury piszesz dziadtransy szanują kierowców
czemu kierowca międzynarodowy zarabia na papieże dwa ty jak dobra firma
pogadamy jak do starości dożyjesz emerytura po trans cargo będzie cienka
i wtedy przypomnij sobie słowa , że pracę trzeba szanować
bati 2016-07-17 16:03:00
ja też wierzę że to bardzo solidna firma jest i bardzo ją szanuję. a jak tam się sprawują we flocie nowe Actrosy? bardzo mnie ciekawi ten temat nie ukrywam
ja 2016-07-17 16:33:11
ludzie jak szanują taką firmę to musi mieć coś z garem
czemu brakuje kierowców skoro taka super firma
foczka 2016-07-17 17:09:08
jak ktoś szuka lekkiej pracy to szukają na zatrudnienie tutaj pracowników biurowych, życie prywatne na tym, nie ucierpi bo praca w godzinach 8.00-16:30 jest, a podobno też umowa o prace na czas nieokreślony jest
Zenek 2016-07-19 12:29:59
No to pracuj dalej jako dyrektor i nie masz się o co martwić, skoro masz taką dobrą pracę to nie martw się o czyjąś emeryturę może ktoś ma mózg i sobie zabezpieczył starość.
rr 2016-07-19 12:31:30
nop właśnie, a składki są normalnie i prawidłowo opłacane? wolę jednak na wszelki wypadek zapytać bo wiadomo jak to w tej branży bywa, różnie można trafić. @foczka a orientujesz sięjak z weekendami jest?
Były 2016-07-20 15:54:55
Gratuluje biuro trans cargo zawsze uczciwie odpowiada oj oj biedna firma jeleni brakuje.
alladyn 2016-07-20 19:58:14
widzę że firma zajmuje się tez sprzedażą używanych aut, chyba ze swojej floty o ile się nie mylę, może mi ktoś powiedzieć czy to będzie dobry biznes z nimi jak się zdecyduję?
Zostaw swoją opinię o Trans-Cargo sp.j. - Oleśnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Trans-Cargo sp.j.