brak logo

oticon

Szczecin

Opinie o oticon

Golas 2015-09-02 07:16:02
Niestety to prawda !!!
Who is Who? 2015-09-03 00:13:20
Do:jakbyco
A co to z team leaderem już się napić nie można?-co stanowisko ma do tego?przecież to też człowiek!
Narzekają Ci co oprócz odjeba... swoich 8 godzin pracy nie myślą o nadgodzinach czy pracy w sobotę!
HASŁO DLA ZWYKŁEGO PRACOWNIKA: chcesz wypłatę czy zapomogę? jak wypłatę to zapierda... a jak zapomogę to spierda... proste prawda ?
1
Hahahaha 2015-09-05 00:15:40
Koles cos ci sie pomylilo ! A co ? Jestes tym lizuskiem ktory podwozi swoja przelozona autkiem tu i tam ? O takich wlasnie mowimy !! Ty Glabie!!! Wez sie za robote a nie ustawiasz sie na chlanie i opier... tylka innym !
2
Wiadomosc don Who is Who 2015-09-07 08:27:52
Ty to dopiero masz poprzestawiane klepki w mozgu ! Pic ci sie chce !??? Nie widzisz w tym nic zlego. Chyba sie domyslam kim jestes bo u nas jest ponoc taki wyrzutek jak ty . Na 100% to ty ! Od teraz masz przekichane !!!!
nick 2015-09-09 00:00:01
Chętnie robię nadgodziny i soboty, daję z siebie ile mogę, staram się i chcę się uczyć nowych rzeczy (niestety brygadzista nie chce mnie oddać na odpowiednie szkolenia). Na podwyżkę nie mam co liczyć, a cel co miesiąc rośnie, że już nie daję rady. Ciągle tylko płaczą, że mało... Dlaczego nie docenia się wiernych i pracowitych operatorów tego nie wiem. Wszystkich ambitnych powinno się odpowiednio nagradzać, żeby się nie zwalniali, ale cóż. Niezrozumiała mi polityka, innymi słowy patologia ludziska.

Aha i zapomniałbym. System przygotowawczy do produkcji w brygadzie szkoleniowej to jakiś totalny absurd.
3
Trako 2015-09-15 00:31:36
To widzę troll na trolu i trollem pogania.za komuny byłskrut CCCP - cep cepa cepem pogania
ddd 2015-09-15 23:31:34
Skrót sie cepie pisze przez "ó".
Hahahah 2015-09-16 07:48:01
Kochani dobrze rozwijajaca sie firma ...mysle za zatrudnia niedlugo u was imigrantow. Jest tyle miejsc pracy !
pati 2015-10-01 19:48:07
popieram opinie że ta firma to syf wszedzie już sie ogłaszaja bo im ludzi do pracy niewolniczej brakuje.Burdel i bałagan zero informacji zero szkoleń fachowych.Wielcy kierownicy i brygadziści od siedmiu boleści jak sie zapytasz to w sumie wiedzą tyle co każdy pracownik ale oczywiście to wyższa sfera mają mniemanie o sobie a że obgadują się nawzajem to już inna para kaloszy.niepolecam odradzam ta firma to nieporozumienie. Najniższa krajowa i to tyle.
jakbyco 2015-10-04 12:02:27
Droga Who is Who:)
Ponieważ masz poważne problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego, co zapewne jest skutkiem niedorozwoju intelektualnego, postaram się wyjaśnić Ci treść mojego posta w taki sposób, żebyś nie musiała używać wybujałej wyobraźni w celu jego interpretacji.
Przede wszystkim pisząc poprzedni post zdawałem sobie sprawę z faktu, że jest to moja opinia na temat zastanej rzeczywistości, która wynika z tego, że mam zupełnie inne wyobrażenia i doświadczenia jeśli chodzi o zarządzanie ludźmi w organizacjach. Niemniej - żeby oddać sprawiedliwość - przyznać należy, że osoby, których zachowanie zostało przeze mnie skrytykowane, świetnie sobie radzą na swoich stanowiskach i chwała im za to, że się takiej funkcji podjęli. Oczywiście z każdą opinią można dyskutować, z tym że tutaj też wypadałoby jakieś umiejętności posiadać. W przeciwnym razie trudno oponenta potraktować poważnie.
Na temat moich zarobków nic nie wiesz niestety, tym bardziej o chęci zostawania na nadgodziny, ktore nota bene wcale nie muszą mnie dotyczyć. Tak się jakoś głupio składa, że jeśli chodzi o powyższe, nie mam żadnych powodów do narzekań. Nie rozumiem więc po co ta bezmyślna diagnoza z kosmosu wzięta.
Tyle w temacie. Więcej w tym bagnie pluskać się nie zamierzam.
Pozdrawiam serdecznie:))
Anja 2015-10-06 20:50:37
Prosze sie nie wypowiadac o Oticonie w sensie ,,opinie o Oticon,, skoro tam sie nie pracowało i Oticon zostawic w spokoju i nie mylic DGS z Oticonem kto wtedy pracował wie o czym mówie
1
nick 2015-10-20 17:27:47
Może im po prostu pasuje zarabianie około 1700-2000zł i nie mają uj wie jakich wymagań od życia. Niestety szkoda, że jak na branżę medyczną zarobki nie są wyższe, ale cóż. Kochają ten kraj i chcą tu żyć, pracować spokojnie w miłej atmosferze i to im wystarcza do szczęścia. Jak Ci nie pasuje to nara na zmywak za granice. Naucz się języka i się rozwijaj. Może zostaniesz kierownikiem zmywaka...
1
8k brutto 2015-11-04 11:00:57
jad płynący z produkcji jest przerażający. naprawdę tak u Was strasznie? bo wygląda to mniej więcej tak, że się tam nie znosicie, ale się do siebie czule uśmiechacie - hipokryzją mi tu trąci... wszyscy się obgadują i szpilki wbijają w plecy... w administracji jest lepiej i ma się ku lepszemu - widać gołym okiem. tyle
obozowisko 2015-11-09 19:26:47
Cześć niedawno przeglądałam ogłoszenia pracy i trafiłam na ogłoszenie do DGS-u na produkcję-zastanawia mnie czy faktycznie jest tak źle jak piszecie...mianowicie mam pytanie czy przerwy są 2 czy 3 po ile minut,czy w trakcie pracy nie można zejść ze"stołka" na tzw.siku? Miałam nieprzyjemność pracować na linii produkcyjnej w pewnej firmie i tam to był prawdziwy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co tutaj czytam:plotkowanie,lizanie d... itd to chleb powszedni ,zwłaszcza przy tak dużej liczbie osób pracujących na jednej hali...może znajdzie się ktoś kto napisze coś realnego o tej firmie?
1
obozowisko 2015-11-09 19:35:58
ogólnie patrząc na te lepsze strony dałam sobie zauważyć,że jest nieodpłatny autobus co jest plusem- kawa,herbata z automatu-spoko,umowa na etat-świetnie, pensja na czas-super,nie miałam we wcześniejszej firmie takich wygód.
A to,że ludzie gadają,czy są zazdrośni...ech nie z takim czymś się miało doczynienia
needCHANHES 2015-11-11 16:19:05
Uwaga najnowszy news. Szkoleniówka zarabia tyle samo co doświadczeni operatorzy na produkcji. Skomentuję to tak: haahhahhaahhhahahahhahahahhahaha. Nie wierzę :( Jak żyć? Jest ogromny nacisk na cyferki (cele), ludzie puszczają popelinę, jakość spada na dalszy plan. DGS (Delivering Excellent Services). Na prawdę "Excellent"?
2
Nicko 2015-11-27 10:14:52
Witam serdecznie
Z tego co tu wyczytałem to firma nic się nie zmieniła od czasu SONION( pracowałem w sonion kilka lat )a jak wygląda sprawa pracowników nie produkcyjnych? myślę o wysłaniu im CV na stanowisko operatora CNC ( pracowałem na CNC 2 lata w UK ) czy taki operator zarabia tam '' normalne'' pieniądze ?
Pozdrawiam.
mkwad 2015-12-02 15:15:07
czy firma przyjmuje ponownie "byłych" pracowników?
siwy 2015-12-03 18:59:23
przyjmuje
Niki 2015-12-11 18:59:12
jakie są działy w dgs?
nikoś 2016-01-07 19:53:17
Firma jak firma.Bardzo duży nacisk na nadgodziny, potrafią poinformować pracownika 20 minut przed końcem pracy, że trzeba zostać na nadgodziny.O pracującej sobocie możesz dowiedzieć się w połowie swojej piątkowej pracy(nawet na drugiej zmianie),więc nie próbuj planować weekendu.Zarobki przez agencje pracy to marne 1400,00 zł.Praca na akord jak nie wyrobisz normy to o premii możesz zapomnieć.Z czystym sumieniem polecam i pozdrawiam.
kasia 2016-01-07 20:45:29
Oferty pracy przez agencje pracy są cały czas zamieszczane tylko nie jest podawana firma DGS tylko Mierzyn -Dołuje i autobus pracowniczy co nie trudno skojarzyć.Atmosfera w pracy...?Nie polecam!!!
ujk twj 2016-01-16 01:05:07
Atmosfera pogarsza się w pracy, w dziale produkcji i administracji. Jest coraz gorzej. Prośba o wyłapywanie i eliminowanie osób robiących zamieszanie, plotki i spiski - niestety dotyczy to w zasadzie płci żeńskiej.

Bo na prawdę zaczyna wyglądać to nieciekawie.
Jola 2016-01-17 14:54:11
Czy w dgs przysluguja 13 tki ?????????
andzela 2016-01-22 21:12:24
Redukcja jaka redukcja tu jest przemiał ludzi nie ma stałej ekipy ludzie jak szybko sie zatrudniają tak szybko sie zwalniają .
andzela 2016-02-04 22:27:54
Tak pół Szczecina jest leniwe liczyć na awans haha i miała bym byc jak piesek na posylki?
sorki nie nosze krótkiej spódniczki i sie szanuje
Ola 2016-02-17 13:23:22
Witam, czy ktoś z Was pracuje bądź pracował w DGS w Szczecinie? Jak z zarobkami i w ogóle atmosfera w pracy? Szukają specjalisty ds. rekrutacji i nie wiem czy w ogóle opłaca się aplikować na to stanowisko. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
este 2016-02-17 15:39:27
Hej,

Kamila zadzwoń do działu kadr i plac to może będzie Tobie udzielona informacja o zarobkach.
grrr 2016-02-19 18:11:01
Nikt Wam tu nic nie powie o zarobkach. Jedynie można przeczytać opinie sfrustrowanych pracowników. Sugeruję podjąć rękawicę bo firma moim zdaniem jest całkiem fajna i ciekawa.
Anna 2016-02-19 21:34:42
Hej. Stanowisko administracyjne 3200 netto, plus premia co 3 miesiące, średnio miesięcznie wychodziło 3700. Atmosfera jak w każdej korpo... Nie polecam chyba ze nie masz innej pracy
ML 2016-02-29 01:23:04
DGS dziwna firma. Przy tak potężnym przemiale ludzi jakoś od lat nie mogą skompletować stałej, dobrej ekipy. Ale jeśli się przyjmuje ludzi na magazyn, tylko po to, aby po miesiącu powiedzieć "dziękujemy", bo za parę miesięcy magazyn będzie zmechanizowany, lub innemu tłumaczy się, że jest "mało wydajny", co jest naciągane, bo ma sfotografowane potwierdzone odbiorem zestawienia kompletów wysyłek, i to w ilości wyznaczonej dla starego pracownika, pomimo, iż jego norma, jako nowego jest mniejsza to nie ma co się dziwić, iż jest to firma, w której od lat jest mnóstwo miejsc pracy. Przykładów jest więcej, tylko po co one komu? Większość sama się przekona...
3
jola 2016-03-02 01:19:06
Po 1 wymiana starych doświadczonych pracowników na pracowników agenci (za pół darmo)2 Magazyn Dołuje likwidacja a miejsca na nowym magazynie brak automatyka .Ludzie z Dołuj albo do pracy przy mikroskopie po 10h i to za jeszcze gorszą kasę albo na bruk.A tam nikt długo nie wytrzyma chyba że ktoś ma zapasowe kręgi szyjne itd Z Dołuj zostaną przeniesieni tylko liderki i to oczywiście nie wszystkie ale wszystko w swoim czasie.Mydlenie oczy idzie od góry w duł a większość zostanie tylko wykorzystana i na bruk.
ja 2016-03-03 15:37:36
Jolka, a co to jest duł??? Może chodziło Tobie o dół, co?
1
seba 2016-03-03 18:45:33
Brawo Jola to już każdy w firmie wie co się tu święci.Ale i tak tu mało kto zamierza dłużej pracować w tej atmosferze dlatego większość szybko stąd odchodzi.
Radek 2016-03-05 17:39:41
Ogłoszenia są cały czas znikają na kilka dni i znów od nowa i tak w kółko od ponad 2 lat
Alfred 2016-03-18 23:42:57
Jon poloz sie juz spac co ! Bo gwiazdorzysz ! Zobacz jakie oni zrobili zmiany teraz ! Wogole nie jestes na czasie !
trudne sprawy 2016-03-22 19:57:46
Dlaczego brygadziści (team leaderzy) dążą do niedawania premii sumiennym i dyspozycyjnym pracownikom? Dlatego, że w excelu zabrakło trochę po przecinku do wyimaginowanego przez was celu, który narzucacie na pracowników? Dlaczego kładziecie na to taki nacisk, skoro od siebie nic nie dajecie? Doswiadczeni operatorzy zarabiają tyle co brygada szkoleniowa. To jest absurd. Na dodatek jesteście aroganccy i fałszywi. Jeśli dalej tak będzie to wypisuje się z tej piaskownicy.
1
jania 2016-03-22 20:31:01
Jestem w szoku,że jest tyle opinii na nie.Pracowałam tam krótko bo 3 miesiące i to w serwisie sprzątającym,ale zdążyłam się przyjrzeć ludziom z produkcji i z "centrum dowodzenia "W moim życiu trochę przewinęłam się przez różne zakłady pracy,może dla nie których rzeczywiście w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byłam i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziałam ale DGS wprowadził mnie w osłupienie jest to naprawdę nowoczesna firma ,która w środku w zakładzie nie ma sobie nic do zarzucenia a pomieszczenia socjalne na stołówce są naprawdę na plus np;siedziska w kształcie loży,cała ściana w darmowych automatach do ciepłych napoi,ekspresy,woda gaz.,nie gaz.Nie wspomnę o bufecie,który jest czynny do godz 16'a w centrum w socjalu 20 rodzai herbat.Przerwa co 2 godz,grupa po grupie papieroski,kawka,herbatka itd;socjal nigdy nie był pusty nie wspomnę o palarniach..dobudowali 4 przystanek bo każdy tam przepala połowę swojej pensji.Zapomniałam dodać ,że wDGS nie obowiązuje strój roboczy,można mieć nawet na produkcji szpilki 30 cm ,albo miniówkę i czerwone kozaki do ud oraz obowiązkowo tipsy im dłuższe tym lepsze . Ja nie miałam tyle czasu co pracownicy DGS-u pracując w firmie sprzątającej,może też dlatego że na jeden budynek biurowca wyznaczona jest jedna osoba do pracy :)A wszystkich co narzekają na warunki w DGS zapraszam do np;DROBIMEXU na produkcję ,połowa z Was wybiegłaby z płaczem a wystrój firmy lata 70",herbata podawana z gara,ludzie są ubrani jak mumie bo przepisy BHP oraz temperatura 2stopni zmusza ich do zapier...wszędzie krew,pióra itd.
5
Hoker 2016-04-19 01:04:40
Nie obowiazuje stroj roboczy? Uwazasz ze swiecenie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i cyckami jest ok w pracy ? Powinien byc bialy fartuch ! Wykonujesz prace taka jaka wykonujesz. Na produkcji buraku ! A nie w salonie piekna ! Nie ma sie czym chwalic!
Grey 2016-04-20 23:55:26
Rewia mody. Mini, fura i komora. A pozniej bachory sie rodza . I rozwody szykuja
Aga 2016-05-09 22:05:54
No wiesniary w fartuszkach powinny chodzic . Obgaduja i cudzych facetow wyrywaja.
Nowa 2016-05-10 23:56:50
To w krotkich spodenkach mozna chodzic do pracy ?
adapter 2016-06-08 23:47:08
gdzie można znaleźć info jak jeżdżą te busy, tzn gdzie są przystanki?
2
adrian 2 2016-06-28 22:12:03
Wszystko to pięknie co piszą inni powyżej , ale system
płac w DGS to pole do wielkich nadużyć.
Za dużo bałaganu i subiektywizmu.
To lipa.
2
Karma 2016-06-29 20:04:04
Niestety jako byly pracownik nie moge wypowiedziec sie pozytywnie... bardzo duza rotacja pracownikow, umowy przedluzane co miesiac bez gwarancji ze bedzie przedluzona czyli brak stabilizacji i stres... przyznanie premii to kwestia humoru brygadzisty a nie specjalnych zasług, kumpelostwo miedzy liderami a brygadzistami znacznie odbija sie na obiektywnej ocenie pracownika, atmosfera "przekup z targu" - obgadywanie , szukanie sensacji intrygi i manipulacja rodem z mody na sukces na kazdym kroku. Zachowanie niektorych liderow i brygadzistow ( w szczegolnosci Agnieszki P.) jest karygodne... Tłumaczenie sie z urlopu na zadanie, zastraszanie ze jesli wezmiesz L4 to Cie wyrzucą, rzucanie wulgaryzmami, chamskie prostackie odzywki... człowiek nie ma prawa zachorowac i nie mowie tu o notorycznym braniu urlopow i l4. Na szczescie znalazlam prace w KK - stała umowa o prace, bardzo przwyzwoita płaca, osoby pracujące mentalnie dojrzalsze bo atmosfera jest duzo bardziej przyjazna a przelozeni zachowują się elegancko i profesjonalnie co niestety rzadko zdarzalo sie w dgs.
maly 2016-06-30 12:42:48
lol
sezon się zaczął i trolle wyszły z jaskini xD
KK to raj na ziemi a dgs to piekło. Weź te bajki dzieciom opowiadaj.
zdrowia życzę wszystkim i fajnego meczyku naszych dzisiaj!
1
mina 2016-07-09 17:06:22
dgs to nie bajka tylko koszmar ale najwyrazniej twoje ambicje siegaja zarabiania 1600zl. powodzenia...
Jon 2016-09-09 23:19:41
Ja tam uważam, że ambicje to człowiek może mieć różny, kasa będąca średnią krajową nie jest przecież zła
1
Hdjsjdh 2016-11-02 15:31:38
Średnia Krakowa? Haha. Chyba pomyłka bo średnia Krakowa to ponad 3 tyś
GROM 2016-11-09 13:20:44
napisac cos o firmie o pracy przerwach stanowiskach i tyle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polacy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle zale wylewają i ploty
Zostaw swoją opinię o oticon - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie oticon