brak logo

CROCO DIM

Poznań

Opinie o CROCO DIM

DANIO 2013-03-04 14:24:23
KUMATY TO JA JESTEM BARDZIEJ NIZ CI SIE ZDAJE PONIEWAZ JUZ NIE RAZ BYŁEM ZA GRANICAMI KRAJU MOZE AKURAT NIE W DANI ALE NA TEMAT WYJAZDOW JUZ COS NIE COS WIEM A LAT MAM NAPEWNO WIECEJ NIZ TY ... I NIE MAM ZAMIARU W JAKIES (usunięte przez administratora) WTOPIC PIENIEDZY A TY CO STAŁY BYWALEC CROCODIMA????
zefir 2013-03-04 15:10:05
wtopic pieniedzy? Przeciez w postach wyzej wypisujesz ile na oko tam zarobisz i pytasz czy warto jechac. To o co ty wlasciwie pytasz? Czy dasz rade wyzyc za 6tys koron, czy o to czy wtopisz jakies pieniadze, bo firma ci nie zaplaci? wez sie zdecyduj o co ci biega.
A tak na marginesie, skoro pracowales juz za granica, to dlaczego nie znajdziesz sobie pracy w firmach typowo dla mezczyzn, gdzie placa konkretne pieniadze? Masz az tak niskie umiejetnosci, ze startujesz u takich sepow zerujacych na ludziach, ktorych nigdzie indziej nie chca, bo nic nie potrafia?
GGGG 2013-03-04 16:22:33
PRACUJE TYLKO W PARZE I DLATEGO JEST CIEZKO WYJEHAC PARZE SAMEMU NIE MA PROBLEMOW A WY CO BRONICIE CROCODIMA TA FIRMA ZMIENILA NAZWE JSC HR Concept. JAK CHCECIE TO ZOBACZCIE.TEN LINK http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/495424,poznan-firma-szuka-chetnych-do-pracy-wiele-obietnic-mija,id,t.html
krist 2013-03-04 16:49:33
Ameryki nie odkryłeś KAZDY pośrednik w dani zmieniał nazwy po 100razy i o każdym zawsze są negatywne komentarze.
Moja dziewczyna pracowała w paru tego typu firmach i zawsze były wypłacalne
Jedyne naco wszycy narzekają to stawka i tu też zadna nowosc
bo każdy pośrednik zarabia na tobie.
i nierobi im czy jedziesz w parze czy sam, bo jak potrzbują ludzi to i w 10 wezmą,
a stawki są takie niskie, bo teraz nigdzie pracy nie ma i jak tobie ona nie odpowiada to oni mają to gdzieś
bo sie 10 innych chętnych znajdzie
krist 2013-03-04 16:54:26
a jak szanowny kolega tylko w parze musi no to twoja decyzja, albo praca albo trzymanie za raczke dziewczyny, dl takich par jest duzo ofert w holandi to radze jechac tam albo znajdz normalna prace w dani i dopiero sciagnij dziewczyne
anonim 2013-03-04 17:05:20
a czy ktos juz dostal umowe? i w ogole czy moze sie wypowiedziec ktos kto juz pracowal dla tej firmy a nie jedynie powiela jakies komentarze wyczytane na forach odnosnie tego
jak bylo pare lat temu, czy jest tu ktos, kto moze powiedziec jak jest teraz?
yyyy 2013-03-04 17:30:09
ciekawe czy tacy madrzy w robocie jestescie hee jak za dlugo sie robi np 16h to wam nie pasuje ze za dlugo jak po7,5h to za malo bo kasy niema ludzie zdecydujcie sie czego chcecie a jak macie problem to idziecie do agencj towazyskiej daja wam wlasne m1 i 500 dniowki i rypiecie co chcecie wy albo was nie,hhee
zly 2013-03-04 17:34:37
daj namiary na holandie jak masz?
zygota 2013-03-04 17:54:38
namiary na holandie: www.google.pl
no ale mowisz, ze dla siebie nie masz problemu znalezc pracy to znajdz dobrze platna, a potem sciagnij dziewczyne, nie rozumiem po co za wszelka cene pchac sie do takiego posrednika i robic za pol darmo tylko po to, zeby byc z dziweczyna i podwojnie dawac sie wykorzystywac...cos tu sciemniasz koles, a moze ty sie poprostu boisz sam jechac? albo sciemniasz, ze dla ciebie samego praca by byla od tak.
a tak w ogole skoro tak nadajesz na croco dim, to po co do nich startujesz? znajdz innego posrednika, ktory nie zmienil nazwy od poczatku istnienia, ma same pozytywne komenty i placi 120/h- powodzenia haha wiesz jest b duzo chetnych co bez zastanowienia wezma te prace i nie beda narzekac tu na forum, bo kazdy normalny wie, ze taka praca to jest tylko na start a nie, zeby do konca zycia tak robic za smieszna stawke
ja 2013-03-04 18:05:36
ma ktos umowe wyjazdu? wiecie moze czy wyjazd jest 11 czy sie przesunol?
jadrzyk 2013-03-04 18:40:35
wyjazd prawdopodobnie 11 marca, tez z dziewczyną czekamy na odpowiedz pani z Croco Dim i na umowe, miejsmy nadzieje że wyjazd będzie 11 marca, wie ktos może jak w dani wyglada z noclegiem, jakie warunki itd ??
anonim490 2013-03-04 18:52:02
no wlasnie- kto z was DOSTAL juz umowe, bo mi obiecala juz w zeszlym tygodniu i ciagle to odwleka, ponoc jutro ma byc, z wami tez tak pogrywa ta baba? i do jakich miast macie jechac?
kamilka 2013-03-04 19:48:43
Witam co do tej firmy to odradzam tam pracowac, nie polecam trzeba szukac ale rozsadnie.moja kolezanka tez miala jechac do Danii i czekala z tygodnia na tydzien i sie nie.doczekala umowy.
prykIpierd 2013-03-04 20:17:34
aha i tylko dlatego, ze nie mieli dla niej pracy odradzasz innym? jezeli komus zalezy to da sobie czas i poczeka proste, a jak bedzie za dlugo to sie pojedzie przez innego posrednika.
Bez sensu takie gadanie, teraz zaczal sie sezon i beda potrzebowac pelno ludzi jak co roku o tej porze z reszta
///////// 2013-03-04 20:26:41
ponawiam pytanie- kto z ludzi na termin 11.03 dostal juz umowe?
kamilka 2013-03-04 20:31:37
moja koleżanka przez ms czasu miała mowie przez panią z Croco dim ze wyjazd będzie za tydzień i cały czas to przekładała i skończyło się na obietnicach to a powiedziała jej ze została przyjęta przez pracodawce i w kółko tylko powtarzała że musi czekać na potwierdzenie od pracodawcy Duńskiego. Nawet nie dostała umowy do przeczytania na maila którą miała obiecywaną do wglądu więc jak długo miała czekać??!!!Więc co to za firma która kończy się na obietnicach??!! A po za tym w którymś linku powyżej ktoś napisał że firma była pod inna nazwą , więc o co tu chodzi .......hmmmm. Jeśli zaczął się sezon to chyba bez urazy sezon na naiwniaków z Polski
xx.. 2013-03-04 20:49:30
o to chodzi ze oni nie mieli zadnych ofert bo sama bylam na miejscu w danii i nic nie mieli, za to teraz sezon w szklarniach sie zaczyna, nie widze w tym nic dziwnego, wiekszosc posrednikow w ten sposob dziala, mamia ludzi obietnicami nawet jak nie maja ofert, bo zawsze musza miec w zapasie kogos gdy nagle dostaja zamowienie na pracodawcow. Jezeli gdziekolwiek bylas to powinnas wiedziec, ze sa sezony kiedy jest praca a pozniej nastaje martwy okres.
A naiwniakiem z polski jestes ty bo wymyslasz jakies historyjki o "kolezance", bo wstyd ci sie przyznac ze sama jestes jedna tych "naiwniakow" bo niby jaki mialabys cel w wypisywaniu tu przezyc jakiejs kolezanki haha nie chcesz to nie czekaj na prace i spadaj, lepiej dla tych, ktorzy czekaja w kolejce
xx.. 2013-03-04 20:50:59
*zamowienie od pracodawcow
kamilka 2013-03-04 20:53:23
naiwniakiem nie jestem tylko na przykładzie mojej koleżanki przestrzegam innych ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a jeśli się nie ma ofert pracy to się odpowiada ze przykro ale nie posiadamy w danym czasie żadnych ofert pracy a nie obiecuje się i robi si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ludzi!!!!!!!!!!!
xx.. 2013-03-04 20:59:02
tu sie zgodze- robia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ludzi, ale nic na to nie poradzisz, czego ty wymagasz od posrednika? kazdy wie, ze to najgorsze co moze byc i nikt nie idzie do pracy dla posrednika, bo ma taki kaprys.
Albo oklamuja ludzi i kaza czekac, albo dopiero na 2 dni przed wyjazdem informuja, ze ktos jedzie i kazdy raczej jest tego swiadom.
nclskkn 2013-03-04 21:07:01
No to moze ktos zna posrednika, ktory faktycznie ma oferty pracy?
jupik 2013-03-05 19:01:15
hej jak długo czekacie na termin wyjazdu bo ja przeszło miesiąc.
michó 2013-03-05 19:23:20
u mnie bylo tak, ze podawali termin a potem okazywalo sie, ze "dunski pracodawca" albo zrezygnowal, albo wybral kogos innego buahaha i tak non stop
jupik 2013-03-05 20:04:21
tez ci tak obiecywała ze czeka za tel od dunskiego pracodawcy?? bo mi przez ms czasu tak mowiła ze czeka i czeka a ja sie nie doczekałam
zDanii 2013-03-06 09:20:37
hej,

tak czytam, nie ktore Wasze wypowiedzi i wyciagam nastepujace wnioski + moje opinie:

1. Jesli jestes na tyle dobry i masz wyuczony zawod i mozliwosc znalezienia godnej pracy - nie przyjezdzaj do Danii bo po co narzekac na posrednika, na panstwo, na system, na swoja nie udolnosc... umiemy tylko narzekac

2. Przyjete jest ogolnie, ze kazdy pracodawca a tym bardziej posrednik nie wazne jak sie nazywa ile razy zmienil nazwe - to zlodziej i dobrej opinii ciezko znalesc bo CI co sa zadowoleni nzazwyczaj nie pisza lub sa w mniejszosci a wiecznie niezadowoleni beda niezadowoleni, wiec jesli tak myslisz sam zaloz FIRME wtedy moze bedziesz zadowolony,

3. W Danii jak i wszedzie jest kryzys z tym ze w Polsce zawsze byl w mniejszym czy wiekszym stopniu a w Danii dopiero jest kryzys, dunczycy nie maja pracy a tylko na przelomie stycznia i lutego 9.600 ludzi/dunczykow stracilo prawo do tak zwanej pomocy socjalnej (dagpenge -zrodlo dr2.dk).

4. Firmy masowo upadaja wiec jedynym ze sposobow ratowania dunskich firm jest wlasnie uzywanie taniej sily roboczej czyli NAS, za te pieniadze 60 kr dunczyk raczej nie bedzie pracowal, ale pracodawcy szukaja takich pracownikow bo sa efektywni i tani w utrzymaniu. Zeby dostac lepsza prace to juz dunski czasam trzeba znac i miec cos wyuczonego i duzo szczescia. Bo za wieksze stawki jestesmy czesto tylko brani pod uwage jesli nie ma dunczyka na to stanowisko lub dunczykom nie chce sie pracowac.

5. wydaje mi sie, ze jesli ktos ma narzekac niech nie przyjezdza tu i nie psuje i tak zlej opinii o obcokrajowcach (lepiej pewnie w Polsce nic nie robic i narzekac) , a jesli ktos ma olej w glowie to wykorzysta szanse popracuje troche i usamodzielni sie bedzie po prostu szukal lepszej pracy, uczyl sie jezyka itp, chodz i to czasami nie wystarczy!!

Pozdrawiam

luksd 2013-03-06 13:29:24
czy ktos otrzymal te umowe ?
lopez 2013-03-06 14:28:35
babka nie przysle umowy do puki nie dostanie potwierdzenia z dani od pracodawcy a kiedy to nastapi to nawet najstarsi gorale nie wiedza.
emilka 2013-03-06 15:34:38
A moze swistaki cos wie
1
jadrzyk 2013-03-06 18:27:09
witam, dzisiaj dostałem odpowiedz od pani z croco dim że wyjazd opuźni się o ok 2-3 tyg
Mysle że to co Pani croco dim mowi ze czeka za odp z dani itd to wszystko sciem, poprostu puszcza scieme, ludzie czekaja i np jak faktycznie dostana jakas oferte z dani to maja odrazu ludzi do wyslania i wysylaja, a te cale obietnice itd to sciema
smutna 10 2013-03-14 10:53:06
czy ktoś dostał informacje o przesunięciu terminu do Danii do ryb jakieś 2-3 tyg. ?
dymek 2013-03-25 10:14:28
jedzie ktos do dani przez crocodima teraz do ryb??
zigzak 2013-03-25 21:56:21
teraz to znaczy kiedy?
... 2013-03-25 22:27:18
a ja mam miesieczny i jestem kims
juras 2013-03-25 23:03:48
doczekalem sie na telefon, wyjazd za kilka dni i swiat od razu staje sie piekny!!!
ccccccccccccccc 2013-03-25 23:13:38
juras ale ty glupi
kota 2013-03-26 20:42:22
dostalam dzisiaj umowe na maila, bo pani z croco dimu ma dla mnie oferte pracy w szklarni, na ktora czekalam 2-3tyg. Praca ma sie zaczac od 2 kwietnia. Jeszcze godzine temu powaznie myslalam o wyjezdzie, ale poszperalam troche w internecie i znalazlam informacje, ze firma ta zmieniala juz nazwe i sa to po prostu oszusci. Dla przestrogi podam link do ciekawego artykulu apropos tej firmy, ktora wczesniej nosila inna nazwe.
( usunięte przez administratora ) Po tym artykule odechciewa mi sie wspolpracy z jakakolwiek agencja posrednictwa. a tak sie cieszylam, ze bede miec prace w danii.. coz, teraz sie ciesze, ze jednak nie nadalam sie oszukac :)
pierdoła 2013-03-28 19:13:14
kto jedzie teraz na 2.04?
1
mala mi 2013-03-29 19:23:08
ja mam
Iwcia1 2013-04-16 09:30:42
Witam, proszę nap czy jedzie ktoś do pracy w szklarniach w Danii , wyjazd 22 kwietnia, Ja czekam na umowę, lecz jak czytam opinie tu na forum, nie wiem czy się nie rozmyślić.
AgaiRobert 2013-04-17 10:55:45
Iwcia1 - 2013-04-16 09:30:42

Witam, proszę nap czy jedzie ktoś do pracy w szklarniach w Danii , wyjazd 22 kwietnia, Ja czekam na umowę, lecz jak czytam opinie tu na forum, nie wiem czy się nie rozmyślić.
Hej Iwcia,

a skad jestes? bo my wracamy z urlopu i jedziemy wlasnym samochodem wiec moze bedzie taniej wspolnie jechac, jak cos to pisz.


p.s jesli chodzi o prace to normalna praca tylko w szklarniach teraz goraca bardzo i duzo pracy nawet 12 godzin dziennie, wiec trzeba to wiedzec, reszta ok my juz pracujemy rok prawie narazie jest ok ale zalezy kto ma jakie podejscie do pracy i czy napewno chce pracowac:).
uuy 2013-05-09 13:25:58
Jak ktoś chce sprawdzic jak prowadza rekrutacje i jacy są wiarygodni ,niech zadzwoni do biura i zapyta czy może maja obecnie oferty pracy.Pani odbierajaca telefon odpowie,że maja tylko dla meżczyzn (jak w słuchawce usłyszy głos kobiety),a jeśli zadzwoni mężczyzna to powie ,że maja tylko dla kobiet.czasami odpowiada zeby zadzwonić za dwa tygodnie najwcześniej ,a kiedy zadzwonisz to powie że mieli w tamtym tygodniu i już nic nie mają.Tych śmiesznych tłumaczen jest więcej ale najlepiej zadzwonić samemu i sie przekonać.Zastanawia mnie tylko po co takie krętactwa?
biszop 2013-05-09 20:42:48
haha lepsze wam powiem, teraz wysylaja i lokuja w domkach "skladanych" a na miejscu okazuje sie, ze to zwykla buda na kolkach 2m na 6 i mieszka sie w 4, nie ma wody czesto, o internecie zapomnij, jak ktos trafi do normalnego domu to bedzie miec szczescie, jak chcesz byc ziemniakiem w worze i zalezy ci tylko na pracy a warunki zycia masz gdzies to jedz, aha ludzie pracuja po 7 dni w tygodniu do polnocy czy 2 w nocy haha nara
pracujacy 2013-05-14 12:50:53
wydaje mi sie ze dobrze ze praca jest nawet 7 dni w tygodniu choc jeden dzien wolnego by sie przydal

- a nie tak jak ostatnio bylem w holandii i bylo po 2 dni w tygodniu i ciezko bylo zarobic na mieszkanie i oplaty.. ale to moja opinia,

jesli ktos chce pracowac to bedzie a Ci ktorzy nie chca to niech nie zabieraja miejsca innym.

ona40 2013-11-29 20:18:17
Ile pracujac na szklarni płacicie za mieszkanie 1000 koron czy 2000 i czy to jest na tydzien.A własnie tez bym chciała wiedziec ile na miesiac mozna zarobic odliczjac opłaty?
1
jacK 2014-01-30 21:14:39
witam, powie ktoś jak wygląda sytuacja na dziś z tą firmą?nie pracowałem jeszcze za granicą ale pracy się nie boję-:)warto pojechać?pobierają jakieś opłaty?i jak jest ze znalezieniem pracy we własnym zakresie za lepszą kasę pracując u nich?
jak 2014-07-28 11:47:03
Witam,czy ma ktos namiar na ta firme?dzieki
gość 2014-07-28 12:21:12
przecież ta firma w KRS-ie jest w likwidacji ;/
tomek 2015-01-28 11:41:17
no własnie ja też kiedyś szukałem i niestety nic z tego konkretnego nie wyszło, więc sam jestem trochę zawiedziony taką sytuacją.. mam nadzieje, że tej firmy jednak nie ma w tym krsie, bo to by faktycznie chyba oznaczało taki całkowity koniec jednak funkcjonowania firmy.. wydaje mi się, że tak czy inaczej powinno być jakieś oświadczenie w tej sprawie.
jak nie ma 2015-03-30 22:50:43
jak nie ma tej firmy to coz teraz robic - chyba pozotaje przestac pisac tutaj i zglosic takietemat. wiem ze firma sie zajmowala posrednictwem pracy, ale rynek jest bardzo turny i mimo wielu chetnych do wyjazdow to nie jest prosta sprawa utrzymac taka firme. mozecie powiedziec czy zgadzacie sie ze mna?
tutus 2015-04-30 05:59:07
Dobra, a tak krótko i zwięźle to polecacie pracę w croco dim? Jak tu z atmosfera i kontaktami z przełożonymi, wszystko jest przyjaźnie i do dogadania, czy sa problemy?
Zostaw swoją opinię o CROCO DIM - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CROCO DIM