brak logo

CSA

Llanelli

Opinie o CSA

BIAŁY NIEWOLNIK 2014-07-24 14:28:33
Ludzie opamiętajcie się ..ta pseudo firma to jedno wielkie oszustwo,wrzucają ludzi tam gdzie najciężej za marne grosze które wypłacają kiedy chcą i jak chcą. Do tego pobierają duże pieniądze za transport do pracy,czasami do pracy dojeżdża się 3 godziny w jedna stronę,wysyłają na szkolenia po 2-3 dni (oczywiście te dni nie są płatne)żeby później wysłać człowieka na tydzień do pracy po czym następne szkolenia i zmiana pracy,lub siedzenie bez pracy tygodniami bez środków do życia.To jest wykorzystywanie Polaków przez Polaków.
1
u 2014-07-25 18:16:43
Zgadzam się z tą opinią a jak dadzą zarobić to zarobisz na mieszkanie i chleb ,tylko na barany sie nie pchajcie bo po tygodniu będziecie beczeć jak te barany
1
robi 2014-07-25 19:16:55
pracowalem dla csa praca w dumbi oszukują na kasie prace dają jak chca raz pracuje się po tyle ze sily brak a innym razem nie dają zadnej pracy i to co zarobisz zapier.....lając stracisz jak nie bedzie pracy i tak w kolo nigdy sie nie dorobisz a i na zycie niraz nie starcza a ci co tak dobrze pisza o csa to chyba sa pracownicy biura a nie fizole wiem bo dlugo dla nich pracowalem i do polski wrocilem goly i wesoly to cala prawda o csa
1
llanelli:) 2014-08-08 21:29:23
Witam, ja prace z CSA wspomina w miarę dobrze, oczywiście byly kryzysy gdzie pracowalam 1 dzień w tygodniu ale to rzadkość. Nie wiem jak jest teraz bo ja praciwalam w zakladzie mięsnym na produkcji 5 lat temu w sumie. Pracowalam tam dwa lata i miesięcznie kolo 500 f wyciagalam. Jedyny minus tego za kladu to wlasnie Polacy, strasznie wtrącają się w życie innych ludzi itd zamiast za granicą trzymać sue razem to obrabiali STRASZNIE (usunięte przez administratora)jak by nie mieli swojego życia i z czasem dla każdego to jest męczące. Gdybym nie miala męża i w tej chwili dzieci to z chęcią bym tam pewnie wróci la. Fajna przygoda i kasę się zarobilo :)
Jurek 2014-08-30 12:05:00
A ja powiem troszkę inaczej, każdy kto jest w miarę ogarnięty i zna jezyk angielski komunikatywnie(nie mowie perfekcyjnie) to omija takie agencje jak CSA z daleka. I szuka na własna ręke bądź idzie do angielskich agencji. CSA jest jakie jest, robota jest to się pracuje, roboty nie ma to się nie pracuje i mogą podziękować za współprace... Jedyne co polecam to Down pac, Dambia odradzam stanwczo nie pracowałem tam nigdy ale wszyscy wiedza ze jest tam masakra... dojazd, godziny pracy , i sama praca. Nie pracuje przez csa osobiście, ale znam mnóstwo osob które przez csa pracują, jeśli ktoś chce wyjechać na stałe bądź dłuższy okres to może mieć ciężko jeśli chodzi o CSA off-y typowo w tygodniu i to w rozne dni, w weekendy raczej na 100 % do roboty pojdziecie. Dobre na wakacje dla studenta ale nie dla kogoś na stałą pracę , lepiej się doczepić do jakiegoś znajomego... Nie skreślałbym też tak Csa bo ludzie którzy nie znaja jezyka to maja szanse tam pracować a prawda jest taka że mało osób tutaj w miare komunikatywnie bądź perefekcyjnie spika... Wiec jeśli ktoś ma zamiar wyjechać i nie zna kompletnie jezyka to tylko CSA mu pozostało...
SER 2014-09-05 10:11:51
Bylem w tym calym bagnie w tym roku.
Pojechalem z nadzieja ze zarobie pieniadze i wyrwe sie z polski. A tu scielo mnie z nog gdy to zobaczylem co tam sie dzieje...pracowalem na felinfach...supervisory to debile..np cz a r u s, albo ten slowak. Czasami pracowalo sie po 12 h nieraz po 3 i wysylali do domu...no spoko jaki dom ..trzeba bylo czekac na wszystkich ludzi do busa czasami czekalismy po 6 godzin. Hotel tragediakradna nawet papier toaletowy, jakies bachory biegaja o 23 po podworku a tu czlowiek wstaje o 3 i 3:30 znowu jedzie do roboty 2 h.
Cala smietanka osusztow i debilo
1
kierowca 2014-09-08 20:32:05
Witam wszystkich czy pracował ktoś w New European Staff

Llanelli Gate Business Park

Llanelli

SA14 8LQ jako kierowca chłodni bo mam okazje wyjechac do Anglii i chcialbym sie dowiedziec czegos na temat tej firmy a tutaj widze ze nie jest za ciekawie tyle ze tu mowa jest o magazynach. prosze o opinie
a 2014-09-19 16:44:05
Widze te wszystkie komenatrze i smiac mi sie chce... Ludzie! Narzekacie na to ze pracy jest 12 godzin dziennie po 6 dni. Kazda osoba na szkoleniu ma mowione ze tak to wlasnie wyglada!!! I wszyscy grzecznie kiwacie glowkami ze SUPER, ze sie cieszycie i nawet papier podpisujecie ze wyrazacie zgode na prace powyzej 48h w tygodniu! A potem wchodze tutaj i widze jak wypisujecie te glupoty pieprzeni hipokryci! Jak sie nam mowi ze praca jest na sezon to pracujemy ile sie da i spadamy do Polski! Sam pracuje na produkcji i doskonale wiem o tym ze niedlugo praca sie skonczy i trzeba bedzie spadac do domu wiec odkladam ile sie da i micha mi sie cieszy na mysl ze jak wroce do Polski to bede sobie bimbal i odpoczywal. A polowie z Was burakow oderwanych od pluga nigdy w ZYCIU nikt by pracy nie zaproponwal... Haha! Siedzac na szkoleniu widzialem jak ludzie wypelniaja papiery i sie 500 razy pytaja a co tu ma byc? A co tam? Ku*rwa wszystko jest po Polsku!!! I co ? Nadal prostak nie potrafi poprawnie wypelnic... haha... zal po prostu takich ludzi... jakim cudem w ogole konto w banku zalozyliscie co ?? Zenada... A najbardziej z tego caly szamba tutaj to podoba mi sie narzekanie ze pracy ludziom agencja nie daje... juz prostuje. Jakos ja pracuje caly czas i nikomu nigdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac nie musialem. Za to widze wielu ludzi ktorzy jak tylko przyjdzie piateczek to leca do ASDY i zapijaja te krzywe ryje na umur... potem do pracy sie nie chodzi, pieniedzy nie ma, praca tez sie w koncu zaczyna konczyc bo kto by liczyl na kogos kto caly czas zapija ryj i nie przychodzi do roboty... jak chce siedziec i pic to niech siedzi i pije. A potem siada przed computer rozgoryczony pijaczyna i zaczyna lamentowac! Po prostu szczyt hipokryzji a te forum powinno zmienic temat z opinii o agencji na spotkanie AA. Zgodze sie z ludzmi ktorzy pracuja na tgz. baranach. Droga daleka, dluga, za busa 8 funtow a pracy nie najwiecej... Tam to musi byc koszmar pracowac. Ale Ci ktorzy sa na Down Packu powinni przestac nap*ierdalac swoimi mordami i wziac sie do roboty bo lepszej nigdy w zyciu nie znajda. A jak sie nie podoba to zawsze mozna pojechac do biura i zlozyc wypowiedzenie... Zycze powodzenia polowie z tych ludzi pracujacych teraz w fabryce miesa w poszukiwaniu innej pracy.. chcialbym zobaczyc ten cyrk ;) Zajmijcie sie swoim zyciem i swoimi problemami a nie opie***rdalacie innym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dobra koncze ta szyderke bo juz wystarczajaco opisalem zalacych sie tutaj alkoholikow (oprocz oczywiscie ludzi z dambi ktorzy maja na prawde przerabane) wam zycze powodzenia i najlepszego! A teraz komunikat dla mlodych ludzi z PL! Przyjezdzajcie bo malo mlodych tutaj! Moze miejsca do zabawy w Llanelli nie ma ale zawsze mozna pojechac do Swansea :) P.S. Juz nie moge sie doczekac fali hipokrytecznego krytycyzmu jaki na mnie spadnie za ta wypowiedz. Niech rozpocznie sie walka.. hahahahahahahahahahaha.....
3
ty 2014-09-19 17:39:17
No jezyk angielaki to tylko ty mozesz opanowac perfekcyjnie :) Dobrze ze oni potrafia mowic po Angielsku bo w przeciwnym razie zadnej pracy bys dzieki nim nie mial moj drogi Csahaterze. Skad wiesz ze krawat z ASDY maja ? Moze w Tesco kupili :)ha ha porazka:) Mowisz ze nie umia szkolenia prowadzic? Widze ze oprocz opanowania jezyka Angielakiego umiesz takze pisac po Polesku?:) Zapamietaj sobie raz na zawsze synku bo dwa razy nie bede powtarzac - NIE UMIEJA :) Dobra rada na przyszlosc zebys kiedys piszac smsa dziewczynie sie nie zblaznil ;)A tak juz wyjasniajac moja odpowiedz na twoje wypowiedz to czemu tak na nich najezdzasz a nadal z nimi wspolpracujesz co? Moze czas pomyslec o zmianie pracy na jakas lepsza? No przeciez stac Cie na wiecej stary! W koncu jestes perelka na rynku pracy ;) Jako jedyny potrafisz poslugiwac sie tak niespotykanymi jezykami jak mozna wydedukowac z twojej wspanialej wypowiedzi analfabeto :)I chyba sie tam przejezyczyles z tym chlebem ;) Domyslam sie ze chodzilo Ci o piwko? Chyba ze w twoim jezyku tak wlasnie mowicie na browar to spoko;) Uwielbiam ludzi twojego pokroju... pojada po kims jak po szmacie a sami prezentuja sie gorzej od gow*na;) Do szkoly bara*nie!!!!
1
Jarek 2014-09-21 03:55:03
Czasami się że nie dziwie Walijczykom ze nie lubią Polaków, poprzyjeżdżała taka wieś bez angielskiego bez wykształcenia kompletnego złapali prace w Down Pack , i innych miejscach pracy przez CSA a ja chciałbym zobaczyć jakby sobie poradzili jakby Down Pack zamknęli i inne tym podobne zakłady typowo w których pracują ludzie przez CSA ... Nikogo nie chce obrażać ale 90 % zesrało by się gacie i ich przygoda by się skończyła... Niestety taka jest prawda, mało tu jest ludzi na poziomie, normalnie ubranych z klasą, ogarniętych, rozsądnych i inteligentnych... Mogą polecieć jakieś hejty ale normalny inteligentny człowiek przyzna racje...
Tom666 2014-10-05 20:32:57
Mam pytaniw czy ktos pracowal przez nich w fabryce okien, lub wie cos na ten temat prosze o opinie
3
jarus 2014-10-07 12:47:27
NIE WARTO TAM JECHAC ODRADZAM WSZYSTKIM KIEROWCĄ C+E!BYLIŚMY, WIEMY -tragedia!!!!! OBIECUJĄ SUPER KASĘ-ALE ZAPYTAJCIE CZY TO JEST BRUTTO CZY NETTO?! A hotel kategoria -MARIOT Po pRZEJSCIACH CYKLONU!ODRADZAM JUZ KILKA TYGODNI JAK NIE PRACUJEMY A KASY JAK NIE BYLO TAK NIE MA!!
1
noto 2014-10-07 22:45:24
Jarus, 2100netto obiecywali? czy to nie to, pseudo egzamin zrobili po przyjeździe ? i dalej nic. Pytam bo zdaje się, że mam zamiar tam się wybrać
1
. 2014-10-12 04:54:00
ja powiem tak, jak ktos jest (usunięte przez administratora)bez kszty jezyka (pro tip: twoje umiejetnosci przywitania sie po angielsku i pare wyrwanych z (usunięte przez administratora)slowek nie ma znaczenia) to bedzie zapierdalal tam gdzie cholota, ja pracujac w CSA bylem wysylany do roznych pracodawcow, pracowalem doslownie wszedzie w csa oprocz tych (usunięte przez administratora)typu 'Dumbia'(produkcja na tasmie) 'Dawn Pack', na zadna z tych prac co mialem niemoge zlego slowa powiedziec, na przyklad na malej budowie /remoncie spokojnie i bez pospiechu, ale tak ze kazdy byl ogarniety i wiedzial co ma robic i jak, czasami zaplacili za cala dniowke jak zrobilismy wczesniej to pojechalismy wczesniej byle bylo dobrze zrobione (tak dalej mowie o CSA a nie jakims kontrakcie :-) ). Na CA Site'ach (recykling) zawsze jakis maly gadzet wpadl, i przyjezdzajact klienci jeszcze dali jakies ciastka czy co innego do kawy, robota polegala poprostu na tlumaczeniu co gdzie idzie do jakiego kontenera i w jaki sposob maja sortowac swoje smieci. W miedzyczasie kolega co niewiedzial jak dobrze 'good morning' wypowiedziec (usunięte przez administratora)na smierdzacych workach, no bo niestety duzo by nie wytlumaczyl anglikowi :).
Niebylo wiecej za godzine placone w tych lepszych pracach, chyba ze ktos mial fach w reku i mogl robic wykonczeniowki na budowach albo jak zauwazylem pracowac tez w ochronie (CSA Securicall).
35£ za mieszkanie na hotelu na Llys Alyss przy OBECNYCH zarobkach to wielkie gówno, wtedy tez bylo malo. Po za tym mozna z niewielkim wysilkiem mozna sobie wynajac dom z firm w centrum Llanelli, albo poprostu pojsc ogarnac okolice i szukac tabliczki 'to let' na szyldzie przy mieszkaniu, cena miedz(usunięte przez administratora) a normalnym mieszkaniem to moze z 5 albo 10£ roznicy.
Niewiem czy skontrowalem te wszystkie debilne argumenty co wiekszosc pierdoli ale powiem jedno, badz regularnie w robocie, (usunięte przez administratora) jak idziesz do pracy i naucz sie (usunięte przez administratora)angielskiego zanim przyjedziesz troche bo bedziesz zwyklym parobkiem ktorego potrzeba kiedy potrzeba a tak na ogól to kazdy ma go w dupie, a no i jak masz juz angielski to przeciez mozna rozejrzec sie po zakladach i szukac roboty we wlasnym fachu.

tl;dr:
jedz do Llanelli z dobrym angielskim a na pewno sie ogarniesz, pierwsze w CSA a potem na kontrakt gdzies (wyprzedajac tych co maja kontrakt na Dawn Pack powiem tylko ze pracujesz z polakami bo ich sie tyle (usunięte przez administratora)i nie trzeba juz znac kszty jezyka zeby dostac kontrakt)

pozdrawiam :)
01001010 2014-10-12 05:11:37
Slabe zarobki? Malo pracy?(usunięte przez administratora) , na glownej stronie firmy macie po lewo kategorie pracy, dobre zarobki co za tym idzie i full time praca, czemu narzekacie?
BO JESTESCIE POLOCZKOMI I POLOCZKI NIE ZNAJA ANGIELSKIEGO NA TYLE BY OGARNAC COS WIECEJ NIZ JEDNA PROSTA CZYNNOSC PRZY TASMIE
hujowa agensja 2014-10-15 23:30:57
(usunięte przez administratora) ja nie dawno wrocilem z anglii pracowalem przez ta wlasnie agencje mialo byc 12 godzin od poniedzialku do piatku i jak bede chcial to tez soboty bo tak sam chcialem bo pojechalem tam zarobic, a okazalo sie na miejscu ze tylko 40 godzin w tygodniu i tyle, to sie spakowalem i wrocilem do domu jak ja mam tam pacowac za 1100 f to ja wole zarobic w polsce 3000zl i byc z rodzina ja kazdemu ta agencje bede odradzal
2
kolega rajmunda 2014-11-05 12:34:38
W tej agecji to trzeba pilnowac dzieci Mariuszowi i Rajmundowi to nawet na chorobowym sie do roboty zalapjesz ,ewentualnie cos uszyc to i etat sprzataczki w pencarden sie znajdzie ,ale i dla milosnikow jazdy na dwuch gazach jest etat za kierowce ,nie wazne ze sie po barierkach jezdzi z ludzimi ,praca jest dla strzelajacego z ucha pijanego kierowcy etatowego z csa ,nie polecam w 10000%
4
maniek 2014-11-21 14:16:34
Co myślicie o pracy dla firmy Dawn Meats w zakladzie ktory znajduje sie niedaleko miasta Blackpool, przez firme Csarecruitment ktora miesci sie w Llanelli.
barbara 2014-12-25 21:05:55
uczyć się języków i jechać na własną rękę- a nie przez agencję pozdrowienia
zaufal i sie przejechal 2015-01-18 19:56:40
ostatnio pojawia sie ogloszenie o pracy na stanowisku team leader (miejscowosc llanelli - oczywiscie bez szczegolowej informacji ze zaklad znajduje sie w odleglosci 70 km od tejze he, he, he), rekrutuje niejaki tomczak z wawy (chetnie bym sie spotkal z toba twarza w twarz, wtedy bysmy pewnie sie "dogadali" obwiesiu jeden...). nie dajcie sie naciac na ta oferte. csa to jedna wielkie oszustwo pod kazdym wzgledem. bazujace na ludzkiej naiwnosci, niewiedzy, checi zarobienia jakichkolwiek pieniedzy i desperacji. ZAOSZCZEDZCIE SOBIE KLOPOTOW I IGNORUJCIE TO OGLOSZENIE! prosze o to wszystkich potencjalnych chetnych abyscie zaoszczedzili sobie klopotow. ja mialem sporo szczescia i "wyrwalem" sie stamtad bardzo szybko bez strat finansowych, co nie oznacza ze innym sie to udalo... UWAZAC, nie ufac, to nie sa zarty !!
3
oegal 2015-01-28 06:24:29
Witam.Czy pacował ktoś pzy ecyklingu pzez tę agencję? Jeśli tak to poszę o infomacje jakie zaobki i koszty dojazdudo pacy. mam ofete pacy pzy tej pacy. posze o info.
pozdawiam
ormo 2015-02-18 22:38:18
Ostrzegam przed tą agencją. Oszuści i krętacze.
Nie marnujcie czasu i pieniędzy. Pan (usunięte przez administratora) , który jest naganiaczem to oszust , krętacz i naganiacz .
Jeśli chcecie robić za marne grosze to ryzykujcie.
Ta agencja to totalna porażka !!!
4
Transport osobowy 2015-02-21 13:57:13
Oferuje transport osobowy ,przewozimy paczki posiadamy busy 9 osobowe mój mail piotrluk12@wp.pl telefon( usunięte przez administratora )
Tomek 2015-02-23 01:58:36
Jestem bylym pracownikiem tej agencji i znam to wszystko od podszewki. Jezeli jestes tu bez jezyka, rodziny lub znajomych to jest to idealna trampolina by sie tu zachaczyc. W wielu postach pytacie czy jest praca w CSA... no to zalezy od kierownictwa DawnPac czy Dunbii... Ja juz nie pracuje w biurze CSA wiec nie jestem na bierzaco, ale wiem jak to dziala... Fabryka zglasza ile chce ludzi i kiedy ale jak jej plany sie zmieniaja a ludzie juz tu sa to niestety musza czekac za praca... Widze tu wiele wpisow ludzi chcacych tu przyjechac lub juz tu sa w swansea, llanelli i okolicach. Mozna tez znalezc prace w innych miejscach... Np. Amazon, Michton, i inne... Jezeli jestes tutaj w naprawde trudnej sytuacji i potrzebujesz pomocy to napisz do mnie sobieski0@interia.pl Zycze powodzenia i wytrwalosci w polepszaniu swojego bytu na obczyznie.
4
kamooo 2015-02-23 16:10:27
Witam czy ktoś może powiedzieć coś więcej jak jest tam teraz bo chce tam jechać

Proszę o szybką odpowiedz

CSA
1
t r- o 2015-02-23 20:29:03
Nie jest zle ,bylem i wrócę tam zarobić trochę funcików .
miras 2015-03-21 23:44:18
pracowalem dla tej agencji od 2005 roku obecnie pracuje poza agencja dziwie sie ze niekturzy potrafia szkalowac dobre imie CSA ci ktorzy chca pracowac zawsze prace maja , co prawda byly okresy kiedy pracy nie bylo . dzieki CSA jestem tutaj tyle lat , i nie zaluje . obecnie pracuje na kontrakcie - kontrakcie na ktory trzeba zasluzyc ciezka sumienna praca - praca ktora zostanie doceniona szefostwo firmy. nie wypisujcie glupot na temat CSA jest to krzywdzace dla uczciwie pracujacych w tej agencji ludziw
1
miras 2015-03-22 10:29:24
pracowalem na tzw. TOMBAKU i co bylo super nigdy nie narzekalem na brak pracy a co ciekawe mialem jej nadmiar i to przez CSA. mialem zawsze nadgodziny i nikt mnie nie oszukiwal na wyplatach ale przyznam ze byl taki okres ze nie bylo pracy dla wszystkich , ale ci co chcieli pracowac wyrazili chec pracy prace maja , zgodze sie ze wielu bardzo narzekalo jesli trzeba bylo zostac po godzinach ale zawsze znajdzje sie czarna owca w rodzinie ktorej zawsze bedzie sie dziala krzywda ja pracuje od 2005 roku i nigdy nie narzekalem na CSA wrecz przeciwnie jestem wdzieczny im ze dali mi szanse wybicie sie od dna . zawsze milo wspominam CSA , obecnie pracuje na kontrakcie poza agencja i tez nie narzekam gdze na felinfach i tez nie narzekam , po prostu prace trzeba lubic , co do mlodych ktorzy wachaja sie przed przyjazdem do pracy przez agencje CSA - dobra rada nie wachajcie sie jest to przygoda zycia , a byc moze zostaniecie na dluzej tak jak JA ,na koniec zycze wszystkim powodzenia
1
pio 2015-03-28 22:43:28
jak sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to sie prace miało .
1
bartek 2015-06-28 21:23:45
same debile na Felinfach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] demianczuk, owczarek i wiele innych pojebancow do czasu az ktos im kly powybija To nie wina CSA bo to dobra agencja tylko Polacy sa wredni wobec Polaka
tvx 2015-08-13 21:33:00
Z Agencją współpracowałem bez mała 3 lata. Bywało różnie- czasami praca 3 dni w tygodniu,a czasami 6. Ale- zawsze, mając normatywne podejście do pracy- można było nieżle zarobić. Wszystko zależy od sezonu, w którym zmierzacie przyjechać...
A najlepiej koniec lutego- początek marca. No i należy uzbroić się w odporność psychiczną( buraki) ... Ogólnie polecam dla osób z silną osobowością. Szacunek temu, komu się należy- i tyle:)
1
Zołza 2015-08-21 12:31:46
Owszem, praca jest dla wazeliniarzy i wlazid...w. A biuro CSA na zakładzie Dawn Pack...brak słów, z gołą ręka nie podchodż. Hotel....Zenada.
2
kriss 2015-10-13 20:17:35
Witam czy ktoś pracował w firmie okiennej drew-glass w Llanelli Gate Business Park Sa14 8LQ .Proszę mi powiedzieć czy warto jechać .Co to za firma czy wypłacają kasę
1
gonzo 2015-12-21 14:57:06
Ja sie ciesz ze mnie nie przyjeli,bo bym kare placil,za to ze nie zglosilem urzedowi pracy ze wyjechalem.Teraz jestem na rencie i jestem jeszcze bardziej zadowolony
Kurek 2016-02-11 21:51:36
Biuro na Down Pack i Hotel, to mały pikuś. Najgorsze jest bydło typu Krzysztof R. vel Snajper. Fantasta lejący wodę aż woda w butach chlupie. Opowiada, że był na Ukrainie strzelcem wyborowym (stąd ksywa Snajper), a żona ma firmę i ludzi co sprzątają wille. Tak naprawdę to jest zwykłym burakiem spod szczecina, a żona dorabia jako sprzątaczka. Ale głupot nagadał, i CSA to kupiło. Teraz taki mizer jest brygadzistą z absolutnym minimum szacunku ze strony pracowników na linii.
2
abc 2016-02-12 01:44:58
Krzysztof R. to jeszcze nic. Pięć lat temu jeździliśmy na rozbiórkę maszyn w zlikwidowanej hucie w Port Talbot. Firma dawała transport w postaci białego busa VITO, ale przed wyjazdem z Llanelli kierowca zdejmował czapkę i żebrał od pasażerów na piwo. A rekordy były bite przez późniejszego kolegę wymienionego Krzysztofa - Pana "Hitlera". Ten to dopiero dawał popis możliwości w robieniu ludzi w balona na kasie. Oszczędzał tylko swoją kochankę i rodziców, na których ściepę musieli robić nowo przybyli niczego nie świadomi pracownicy.
1
abc 2016-02-12 01:50:17
Przepraszam, nie wyjaśniłem... Dla nie wtajemniczonych - kierowca VITO nie mógł pobierać od nas kasy na paliwo, więc mówiło się że ta ściepa była na piwo. Kasa ze ściepy nieoficjalnie w rzeczywistości była na paliwo.
Musztarda 2016-03-21 20:57:20
Dawn Meats w Cross Hands pracuje ktoś jakieś opinie ? Mam propozycje pracy i niewiem zastanawiam się przeczytalem kilka artykułów i sam nie mam pojecia co robić
1
MałaMi 2016-04-23 21:31:51
Nie polecam pracy przez agencje CSA !!!!
WIEM ZE DŁUGIE ALE PROSZE PRZECZYTAJ
To co oni robią, jak traktują ludzi to jest totalna porażka. Jak dzwoni się do nich z Polski to obiecują, że praca jest jak najbardziej są szkolenia, na których mydlą oczy i robią pranie z mózgu. Wysyłają do pracy gdzie nie raz trzeba wstawać o 3 rano. Ok niby żaden problem jeśli przyjechało sie w celach zarobkowych wszystko można przetrzymać, ale jak się kończyło pracę o 12 to nie raz czekało się do 18-19 za transportem(który oczywiście obiecywali na szkoleniu, że będzie dostarczany zaraz po zakończonej pracy) Moja pierwsza wypłata to było UWAGA 30F za 2 tygodnie(bo musieli odbić przecież za hotel, za transport) i w biurze usłyszałam, że jak to mi to nie wystarczy do następnej wypłaty!
Hotel, w którym gwarantują zamieszkanie, nadaje się jedynie do zburzenia. W pokojach grzyb, pleśń, z lodówek kradną jedzenie, okna są nie szczelne, a kwota jaką sobie wołają za ten "luksus" jest kosmiczna.
Ludzie, którzy olewają pracę, szkodzą firmie( w wielu firmach jak np dawnpac, dunbia jest całkowity zakaz przynoszenia ze sobą wyrobów spożywczych które zawierają śladowe ilości orzechów, a nie mówiąc już o ich spożywaniu) np zjadając na stołówce batony orzechowe zostają przeniesieni z miejsca nie raz do lepszej pracy, a pracownicy sumienni, którzy naprawdę chcą pracować i starają się robić za dwóch dostają bez ostrzeżenia 2-3 tygodnie urlopu bezpłatnego, potem idą na 1-2 dni do pracy i tak w kółko, a agencja tłumaczy się bezczelnie, że nie ma pracy. W między czasie ściągają kolejnych ludzi z polski na kolejne szkolenia i tu koło się zamyka.
Często oszukują na wypłatach, a gdy dzwnoni się do nich z zapytaniem czego tak jest to standardowa odpowiedź "wina księgowej", gdy prosi się o wyjaśnienie "księgowej dziś nie ma" i nie raz zdarzało się, że codziennie przez kilka miesięcy mówili, że nie ma księgowej. Więc można by się zastanowić czy w ogóle księgowa tam pracuje? Tak, ale oni najzwyczajniej w świecie nie informują jej o tym.
Dowiedziałam się niedawno nawet o tym, że ich arogancja osiągnęła taki szczyt, że zwalniają kobiety w III trymestrze ciąży, gdzie w UK prawo zabrania zwalniania kobiet już od 1 dnia ciąży.
5
Oszukany!!! 2016-05-10 08:39:57
Witam. Odradzam tą agencje w 1000000%%%
Obiecują kokosy, pracę w wymiarze 40 godz tygodniowo, zakwaterowanie, dojazd do pracy, ale jak przyjeżdżasz okazuje się wielki koszmar!!! Ledwo Ci starcza na życie. Pracowałem w Dumbi i tym całym Dawn Pac! Żenada totalna. W Dumbi jechałem kawał drogi do pracy. Fakt że ta praca może i była ale do godz. 11 max do 12! No a za transport 8F trzeba przecież zapłacić. Później przenieśli mnie Na ten Dawn Pac. Tam to dopiero totalna porażka. Pracowałem 2 lub max 3 dni na 2 tygodnie!!! Jak odtrącili za ten patologiczny hotel nic mi na życie się nie zostało :(:( No ale ich wytłumaczenie jest takie. NIE MAMY ZAMÓWIEŃ! Pracownicy biur to bydło, patologia i nic nie warte ludzie. Nie wiem gdzie było to chowane ale na pewno nie w normalnych warunkach. Mają Cię za śmiecia i nic więcej. Jak zadzwonią o 23 to masz być w gotowości.Ludzie ja was tylko ostrzegam. Nie dajcie się nabrać na tą agencje przez ponad 12 lat tak traktują ludzi. Jak zwierzęta i nic więcej
8
Lechu 2016-05-12 11:13:46
Jest dokładnie tak jak piszesz. Ta agencje utrzymuje się głównie z opłat jakie pobierają od ludzi za mieszkania i za transport do pracy. Praca jest często tylko w takich ilościach aby starczyło na opłaty dla nich i trochę zostało na przeżycie. Powiem tak. Możecie wykorzystać tą agencję aby tu przyjechać i się załapać na początek w Walii. Ale miejcie na uwadze żeby jak najszybciej im podziękować i samemu znaleźć gdzieś normalną pracę i mieszkanie. Ktoś kto chce przyjechać tylko na kilka miesięcy, żeby zarobić może się bardzo rozczarować. Ja pracowałem w CSA przez dwa lata. Potem dostałem kontrakt przez Down Pack, ale pakowanie mięsa przez 10 godzin na chłodni nie jest dla ambitnych więc po kolejnym roku znalazłem inną pracę i o CSA i Down Packu już nie pamiętam. Nie znałem na początku języka i dlatego tak długo mi się zeszło z nimi. Musicie kupić sobie samochód albo na początek przyjechać swoim, wynająć sobie jakieś mieszkanie i zacząć szukać pracy bez CSA. Nie jest łatwo, może trochę szczęścia trzeba ale można tak zrobić. Ja po już w sumie 12 latach w UK mam tutaj kupiony własny dom i do Polski nie widzę potrzeby wracać.

P.S.
Do fabryki gdzie teraz pracuję, CSA zaczęła wysyłać swoich ludzi. Nasz zakład podpisał z nimi umowę na pracowników. Ludzie zmieniają się jak rękawiczki. Ciągle trzeba kogoś wszystkiego od nowa uczyć bo CSA ciągle zmienia ludzi. Ale plus tego taki, że fabryka zaczeła się tym wku...ć i sporo osób wzięli już kontrakty aby ich ciągle nie szkolić.

P.S.2
Głośna sprawa była jak jeden z chłopaków poprosił w CSA o dzień wolny. Na pytanie po co mu wolne, powiedział, że to jego prywatna sprawa. A Gostek w CSA powiedział mu, że w takim razie nie ma dla niego już pracy i może więcej do naszej fabryki już nie przyjeżdżać.
No to on przyjechał i poszedł do kierownika. Powiedział co i jak mu CSA powiedziało. Na drugi dzień miał już kontrakt przez zakład. :-)

Pozdrawiam LM.
3
New Man 2016-05-19 09:47:26
Czesć wszystkim na tego maila wysyłał ktoś swoje Cv w sprawie pracy jako pakowacz

praca@csarecruitment.eu
MałaMi 2016-08-04 11:19:23
Wstyd Miras wstyd!!!! Pracowałeś tyle lat a nawet nie wiesz jak się firma nazywa? Bo to nie jest słynny "TOMBAK" tylko "DAWN PAC" ludzie nauczcie się w końcu...
4
MIRAS 2016-08-08 23:43:32
NAPISALEM ZE PRACOWALEM NA TZW POTOCZNIE TOMBAKU WIEM JAK SIE FIRMA NAZYWA OBECNIE PRACUJE U INNEGO PRACODAWCY .NIE JEST ZLE ALE MOGLOBY BYC LEPIEJ . NIE ZAMIERZAM POZOSTAC TU NA STALE . DLATEGO MYSLE O POWROCIE DO KRAJU , A POTEM - NIEMCY , LUB HOLANDIA. POZDRAWIAM
Blablasky 2016-08-17 17:03:29
Nie. Kontrakt na 0 godzin.
1
Pani 2016-08-28 17:47:42
Brawooooo cala prawda o CSA!!!
Pilaż 2016-09-28 20:36:22
Ludzie proszę posłuchajcie. CSA to nie jest rozwiązanie na problemy finansowe chyba że komuś odpowiada pracować po 3 dni w tygodniu i odbierać wypłaty po 300f na 2 tyg a gdzie opłaty? Teraz jest trochę pracy ale ile ludzie tu siedzieli w domu i popadali w długi 3 miesiące bez pracy TO NIE SĄ ŻARTY. Ja już nigdy nie wyjadę za ich pośrednictwem. Następna rzecz to jeśli chcecie się poniżać przed walusami to zapraszamy do Llanelli zawsze wieczorem a nawet w biały dzień można w mordę zarobić.
Ja też myślałem że wszystkie moje problemy finansowe się skończą jak wyjade. Na szczęście nie straciłem i nie zyskałem tylko rok stracony. Jeszcze na koniec nie zapłacili mi za niewykorzystany urlop. Żyć nie umierać po prostu.
2
Karol 2016-10-03 21:46:35
Traktuja ludzi jak smieci
2
tomek 2016-10-03 22:29:45
no i co w dlaszym ciągu nie maja chyba zandych ofert
1
Robol 2016-11-21 17:47:15
Praca jak praca ale urytuje mnie ze na lini gdzie stoja walusy jest ich 5 a przy tej samej lini jak robia polacy jest tylko 2. Walusy to nygusy. Tak jak pisza wyzej jak jest praca to nie pytaja sie czy mozesz byc tylko ze masz byc i koniec a jak nie ma to maja CIe gleboko w d.... Starasz sie o urlop to musisz sie naprosic a jak by chcieli Cie przywolac do pracy i Ty bys nie chcial to zaraz Ci mowia ze jeszcze urlopu nie masz podpisanego i mozesz wcale nie dostac. Co do urlopow to placa jak chca i trzeba sie juz z tym liczyc ze nie dostaniecie calosci. Ostatnoi byla akcja bo wpisywali ludzia urlopy a ludzie nic nie wiedzieli i przychodzili do pracy.
Zostaw swoją opinię o CSA - Llanelli
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CSA