brak logo

Scorpion Eyewear

Warszawa

Opinie o Scorpion Eyewear

Pawlo 2015-01-06 21:43
Właściciel jest chamski i gburowaty. Pogardza pracownikami którzy współtworzą firmę handlującą oprawkami okularów PH Skorpion.
1
Pawlo 2015-01-06 21:49
Chamski szef za najniższą krajową oraz premię której może nie wypłacić, na rozmowie kwalifikacyjnej zastrzega sobie prawo do stosowania odpowiedzialności zbiorowej za uchybienia w kompletowaniu i wysłaniu paczek z okularami. Polecam tego pracodawcę tylko dla tych którzy nie mają innego wyjścia. Praca bardzo stresująca i wymagająca poświęcenia, częste nadgodziny oczywiście bezpłatne (można liczyć na premię uznaniową). Jednym słowem odradzam.
3
GFX 2015-01-12 21:44
Pracując Tam od kilku miesięcy, mogę polecić firmę osobom, które mają dosyć nudy i rutyny, tu nie ma na to czasu. Nowe pomysły, nowe projekty - większość na wczoraj Poczucie bycia potrzebną częścią zespołu daje fajnego kopa i worek satysfakcji.
szwagier 2016-01-28 00:50
Zgadzam się Pawlo chamstwo i praca w wolontariacie dla desperatów ciekawe co na to inspekcja pracy?
1
fiakao 2016-04-24 13:00
Mają w swojej ofercie nie tylko oprawy, ale też na pewno okulary i szkła też, bo są spora hurtownią no i wiele marek z nimi współpracuje, wydaje mi się, ze to jest bardzo duży plus obecnie, ze na takią skale działają.
Waldek 2016-10-26 13:34
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie, aktualnie SC EYEWEAR. Właściciel wszystko wiedzący prostak, który w żaden sposób nie docenia swoich pracowników. Jego prawa ręka - kierowniczka, osoba bez pojęcia, nie ogarnięta, osoba, która nie myśli racjonalnie tylko wysługuje się innymi.

NIE POLECAM.
7
Mira 2016-10-27 16:00
Pracuję w tej firmie od kilku lat. Scorpion rozwija się w szybkim tempie nawet bardzo a wraz z nim ja. W żadnej wcześniejszej pracy nie nauczyłam się tyle co w Scorpionie nie miałam tylu szkoleń i dynamiki pracy. Tak, szef jest wymagający ale nie tylko wobec pracowników ale w szczególności wobec siebie, zawsze jest pierwszy w pracy i ostatni wychodzi. Nigdy nie miałam poczucia, że nie jestem szanowana, a wręcz przeciwnie mam ogromne wsparcie w przełożonych. Więc jeśli jesteś leniwy - to nie jest praca dla Ciebie, jeśli oczekujesz gwiazdki z nieba - to nie jest praca dla ciebie, jeśli boisz się wyzwań i brak Ci chęci do pracy -to tym bardziej nie jest to praca dla Ciebie. Jeśli to dla kogoś problem to właśnie wystawił CV swojej osobie a nie Scorpionowi.
3
Judyta 2016-10-28 00:05
Mira zgadzam się z Tobą w 100 procentach, jest to praca dla ludzi ambitnych, pracowitych i zangażowanych w pracę, nie robiących niczego na pół gwizdka. Kierowniczka biura jest osobą bardzo kompetentną, konkretną i w pełni świadomą tego co robi. Szef jest charyzmatycznym i kretywnym człowiekiem, który docenia z angażowanie swoich pracowników i motywuje ich do działania. Każdemu życzę aby odniósł taki sukces w swoim życiu jak właściciel Scorpiona prowadząc tą firmę.
4
Klient 2016-10-30 13:15
Gratuluję właścicielowi tak dobrze zarządzanej firmy. Jestem fanem Waszych oprawek. Precyzja, jakość wykonania po prostu najwyższa klasa. Gratulację jeszcze raz - zadowolony klient.
4
Były Pracownik 2017-07-10 15:53
masakra...
2
Były Pracownik 2017-07-11 13:05
Widzę , że pracowałeś w firmie:) ja jestem szczęśliwy, że już nic nie mam do czynienia z Tomaszkiem...
2
Tomaszek 2017-07-19 17:55
Dziękuję za zamieszczone opinie.
Jako właściciel firmy postanowiłem odnieść się do tej wypowiedzi jak równie przy okazji w dwóch słowach...
Każda z opinii jest zapewne prawdziwa. Każda z nich nie wynika zapewne z frustracji tych, którym zmuszony jestem podziękować za współpracę.

Za ostatnie zwolnienia mogę podziękować Rafałkowi, który potrafił spać na biurku lub upijać się do upadłego na ważnych dla firmy targach. Uli, która w ciągu miesiąca potrafiła wysłać 8 tyś. wiadomości na whatsapp.
Ale też dla Darka i Mariusza, którym musiałem podziękować.
Dziś te osoby nie są już pracownikami firmy.
Zostawię otwarte pytanie: Ilu z Was, byli pracownicy, przyszło do mnie do biura prosząc o napisanie referencji dla nowego pracodawcy? Żaden.
Ilu z Was przyszło do firmy z kwalifikacjami, które można było wykorzystać w firmie????
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy zrobili dla firmy coś dobrego i byli w stanie wspierać mnie w codziennej pracy.
Wszyscy ci, którym brakowało kwalifikacji musieli odejść i to jest normalna kolej rzeczy.
Ci którzy są kompetentni będą tu pracowali, bo tylko takich ludzi potrzebuję. Zawsze istnieje możliwość napisać coś anonimowo, bo można przyłożyć. Sorry, ale to jest słabe. Proszę, abyście podpisywali się bynajmniej z imienia. Każdy z Was wysyłając do mnie aplikacje miał imię i nazwisko.
Każdy z Was odchodząc też ma imię.
Całe życie pracujecie na swoje imię i nazwisko. Dla mnie oczywiste jest to, że twarz jest tylko jedna.
Kazdemu z Was życzę lepszych pracodawców.
Ja życzę Wam dobrze, bo komunikacja pozioma w codziennych zadaniach jest bardzo ważna, a po rozstaniu ważne jest jeszcze również to, by móc sobie spojrzeć w oczy, bo po prostu jest się szczerym i zawsze jest się człowiekiem
Pozdrawiam i zapraszam do współpracy jak powyżej
Tomasz Urban
8
Były Pracownik 2017-07-24 13:28
Zastanawiam się po co komuś referencje z Twojej firmy???
5
Informatyk 2017-08-04 09:30
O kurcze ale dobre:) REFERENCJE!!!
Ja to się zastanawiam czy nie wywalić świadectwa pracy, bo to wstyd, że tam pracowałem...
5
Tomaszek 2017-09-04 21:38
Panie Rafale,
Bardzo ładny wpis. Bardzo zbliżony do raportów jakie pan generował. Sposób budowy zdań, pisania, ocena sytuacji i ten pana czar wypowiedzi.
No i jak słyszałem od pracowników, że zwraca się pan do nich "DZIKU".
Nie mam pytań.
Mam nadzieję, że czuje się pan lepiej.
Za swoje niepowodzenia obarcza pan innych i same "dowalenie" komuś daje panu chwilę radości.
... się pan określił.
Ciekaw jestem ile razy czytał pan wiadomość, którą pan napisał? I co? I co? Lepiej?

Zamieszczone przez pana opinie (@były pracownik, @informatyk) nie mają w sobie ani jednego zdania, które jest prawdziwe.

Dziś pracuje pan w konkurencyjnej firmie. Jest pan dobry bo ma pan wiedzę, którą może pan sprzedać.
Klimat totalnie dla pana. Odnajdzie się pan. Szkoda, że tylko chwilę...
Jest pan tak toksyczny, że samo obcowanie z panem powoduje mdłości BYNAJMNIEJ.

Jest pan prostym człowiekiem, który ma problem z sobą samym.
Wchodzi pan z butami w cudze życie pisząc rzeczy, które nigdy nie miały miejsca tylko po to aby poczuć się lepiej.
Przy kolejnej wymianie zdań napiszę więcej o pana życiu prywatnym. Wie pan, że kolorowo nie jest.

Co do pracy.
Nikt inny jak pan Rafał co chwilę deptał pod moim biurem lobbując za swoją osobą. Omawiając innych, donosząc chciał odwracać uwagę od siebie, a z drugiej strony chciał pokazać, że jest potrzebny.
Jest mi potrzebny bo będzie chodził po firmie i informował mnie na bieżąco o wszystkim. Niestety nie tak widziałem zarządzanie.
Wychodzę z założenia, że trzeba dać pracownikowi wolność, a nie siedzieć i stale kontrolować.
Tak samo było z panem. Miał pan dużo wolności i nikt pana nie kontrolował.
Dzięki temu mógł pan spokojnie odsypiać na biurku swoje upojne wieczory.
Dodatkowo robił pan obchody po firmie z rana tak, jakby był pan bynajmniej kimś ważnym.

Biedny chłopak, który niedość, że ma brak obycia z ludźmi to dodatkowo wewnętrznie smutny i samotny.
Pozer szukający taniej sensacji.

Proszę atakować mnie, bo to ja jestem Pana wrogiem, a nie osoby, które są moimi pracownikami.
I daruje pan sobie tani podryw i szukanie sensacji.
Proszę napisać też coś o sobie jak jest pan taki super i nie jest pan nieudacznikiem.

Pamięta pan jak pisałem o referencjach? Sprawdzę jakie ma pan opinię u byłych pracodawców i zobaczymy czy jest pan taki dobry jak pan myśli.
Mało tego zadbam o to, aby referencje trafiły do firm lub ludzi u których będzie pan pracował.
Z racji tego, że jestem pracodawcą, chcę chronić innych pracowników oraz pracowników przed takimi osobami.

I na koniec proszę pozdrowić Mariusza, który jest dla pana źródłem informacji.
Znaleźliście panowie wspólnego wroga i możecie się w końcu zrealizować.
Pozdrawiam i do usłyszenia mam nadzieję.
Proszę wyrzucić wszystko co panu leży na wątrobie. Proszę sobie nie szczędzić.
I jeszcze co do odsyłania, to z racji obawy o pana odsyłam pana na konsultacje do dobrego lekarza we wiadomej specjalizacji.

Milenę i Danusię chcę przeprosić na forum za pomówienia, które padły z ust Rafała.
Brak prawidłowej weryfikacji osób przy rekrutacji spowodował taką sytuację.
Mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy.
Chłopak tylko tym żyje aby kogoś upokorzyć. Wtedy czuje się mocny. Ważny choć trochę.
Nawet jak to co napisze miałby wyssać z palca.
9
marek sz 2017-09-04 22:15
Pracuje w firmie od 4 lat . Żadna praca nie dała mi tego co firma Scorpion Eyewear.
Praca na wysokim poziomie i z inteligentnymi ludźmi. Nie jest to praca dla leserów tylko dla ludzi którzy chcą cos osiągnąć w życiu.
Osoby które negatywnie się wypowiadają na temat firmy i właściciela są ludźmi którzy się nie sprawdzili na swoich stanowiskach i maja żal że już tutaj nie pracują.



7
Kuba Scorpion 2017-09-05 00:30
No i?
Te wasze wpisy to są jakieś żale do firmy i Szefa Scorpiona ?
Czy wy możecie się od... ć od nas , czy tak będziecie zalewać hejtem . Czego ty jeden z drugim jeszcze chcesz? Nie umiesz się pogodzić z porażką i bedziesz wypisywał bzdury wyssane z palca , to że starcileś prace jeden z drugim to nie jest wina szefa niczyja tylko twoja albo TWOJA żebys zobaczył bo może nie widzisz?
Nic nie wniosłes do firmy tylko swój tłusty tyłek i od razu myślałeś jak wykorzystam ten czas dla siebie ?
Obrażając Szefa obrażasz również mnie .
Pracuje w tej firmie długo i jestem pewien, że to były ostatnie tak źle obsadzone etaty w tej firmie .
Chodzi mi tutaj o Tych wszystkich rozżalonych byłych juz na szczęście pseudopracowników , którzy patrzyli tylko przez pryzmat kasy . Ja wiem sukces boli , ale na ten sukces pracuje człowiek ktory sam wszystkiego nie dźwignie , potrzebuje zatem kogoś do pomocy i co ? Pojawia się dzik ,Waldek i inne nieroby które jak się potem okazuje okradaja firmę , a jedyna ich forma jeszcze obrony to zamieszczanie wpisów jak powyżej . Gdzie twoje sumienie , cieszysz się baranie jak sobie popiszesz , pamietaj że świat jest mały i będziesz musiał się kiedyś z tego wytłumaczyć .
8
Dariusz S 2017-09-05 21:32
Pracuje w tej firmie już 9 lat i nigdy niewidzialem takiego zamieszania na poziomie personalnym oraz złych opini na temat Firmy ,Szefa oraz pracowników .
To co miało miejsce na tym forum przekroczyło wszelkie granice przyzwoitości i jest objawem niespełnionych ambicji jak również najochydniejszego hejtu jaki może być.

Byłem w szoku kiedy otrzymałem link do tego forum .Żadna podkreślam to żadna negatywna opinia jest nieprawdziwa.
Ludzie którzy mnie znają wiedza że nie udzielam się na forach ani mediach społecznościowych ale opisywanie tutaj nieprawdziwych informacji oraz psucie wizerunku Firmy której uważam się za cześć jak również bardzo mocno się z nią utożsamiam uderza bezpośrednio w mnie oraz moich kolegów i koleżanki .
Obok takich rzeczy niemożna przejść obojętnie i to zignorować .

Po tych fałszywych wypowiedziach uważam że Szef podjoł jedyna słuszna decyzje oczyszczając atmosferę szkoda że wogóle miałem z wami styczność człowiek wyciągnął do was rękę a wy to splugawliscie.
Wiem że z osobami które teraz pracują w firmie mogę iść w ogień.

Jeżeli ktoś uważa że te wpisy nam zaszkodzą jest w wielkim błędzie .
Zmotywuje Nas to do jeszcze lepszej Pracy oraz uważniejszego doboru współpracowników .
Wspomnicie moje słowa jak za kilka lata zobaczycie gdzie jesteście w Życiu a gdzie znajduje się SCORPION Team .

Dlatego chciałbym jeszcze raz zaprzeczyć wszystkim zamieszczonym kłamliwym informacja pod adresem moich koleżanek z Pracy i Firmy Scorpion.

Dobro wraca po woli ,zło uderza ze zdwojoną siła bardzo szybko.

Z nami Bóg i prawda.
Z wami chamstwo i pogarda.
8
Piotrek SCORPION 2017-09-06 20:32
Pracuje w tej firmie 7 lat . Praca w firmie Scorpion Eyewear dała mi naprawdę dużą satysfakcje możliwość rozwoju oraz kształtowania swojej osobowość.
Jeśli jesteś tzw. leserem człowiekiem bez ambicji osobą która nic z siebie nie jest wstanie dać to praca w naszym składzie nie jest dla ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkie wpisy negatywne są nie prawdą na temat personelu oraz Szefa. Mam wrażenie że są wpisane przez dane osoby ,które się nie sprawdziły na stanowiskach na których pracowali.
5
Bartosz SCORPION EYEWEAR TEAM 2017-09-06 23:22
Pracuje w firmie 8rok,
Jak widać przy poprzednich wypowiedziach nie jestem jedynym pracownikiem o takim stażu pracy -co tylko może świadczyć zarówno o firmie jak i o samym pracodawcy. Wnioski powinny w tym miejscu nasunąć się same..

Jeśli chodzi o negatywne wypowiedzi i komentarze zastanawia mnie fala nienawiści, mocne i brutalne słowa. Trzeba przyznać że praca nie należy do lekkich, są momenty kiedy w grę wchodzi poświęcenie a sam pracodawca jest wymagający ok z tym się zgodzę -tylko pytanie czy są miejsca gdzie jest inaczej?
Jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Nie zapominamy że ma Ziemi raju nie znajdziemy..
Nawiązując do owych negatywnych wypowiedzi zastanawia mnie to czym się kieruje dana osoba i co chce przez to osiągnąć . Uważam że to jak postrzegamy życie a w tym wypadku pracę zależy od naszych oczekiwań i punktu patrzenia, jak widać są osoby które nie potrafią docenić tego co mają bądź tego co mogą osiągnąć przy chęciach czy zaangażowaniu.. a jeśli ktoś w dalszym ciągu kieruje się rozszczeniową postawa rodem z okresu komuny która mówi "czy się stoi czy się leży (..)" to niech lepiej da sobie spokój -szanujmy swój czas..

Nawiązując jeszcze do obelg i tego jak zostały oczernione publicznie koleżanki z pracy chce tylko powiedzieć że to przedewszystkim źle świadczy o osobie wypowiadającej się oraz o jego fantazji.. Znam koleżankę na tyle że wiem jak jest oddana i poświęcona swojej rodzinie, jak jest dla niej ważna i jak ją kocha i z całą świadomością mogę powiedzieć że to była by ostatnia rzecz jaką by uczyniła..

Co do samych referencji -jeśli pracowałeś tam trochę czasu to zdobyłes doświadczenie i referencje które co najwyżej pomogą tylko pomóc w szukaniu dalszej pracy i znalezieniu sobie drogi do dalszej "kariery" -bo chyba nie powiesz ze Ci zaszkodzą. Tak więc wybacz kolego ale Twoja wypowiedź i podejście jest dziecinne i niedojrzale.
6
Były Pracownik 2017-09-11 14:28
Panie Tomaszu,

Jest Pan w dużym błędzie oskarżając mnie czyli Rafała Drozdowskiego o ten wpis. Jeżeli zależy Panu na wyjaśnieniu, a co za tym idzie dojściu do prawdy kto jest prawdziwym autorem to proszę o kontakt.
Mnie również na tym zależy, ponieważ zostałem bezpodstawnie oskarżony o napisanie w/w postu.
Jeżeli chodzi o wszystkie opinie zamieszczone na tym forum to jest w nich ziarnko prawdy i trzeba to umieć przyjąć z pokorą.

Zachęcam do kontaktu ze mną:)

Rafał Drozdowski
Były Pracownik 2017-09-11 14:30
Panie Tomaszu,

Jest Pan w dużym błędzie oskarżając mnie czyli Rafała Drozdowskiego o ten wpis. Jeżeli zależy Panu na wyjaśnieniu, a co za tym idzie dojściu do prawdy kto jest prawdziwym autorem to proszę o kontakt.
Mnie również na tym zależy, ponieważ zostałem bezpodstawnie oskarżony o napisanie w/w postu.
Jeżeli chodzi o wszystkie opinie zamieszczone na tym forum to jest w nich ziarnko prawdy i trzeba to umieć przyjąć z pokorą.

Zachęcam do kontaktu ze mną:)

Rafał Drozdowski
Monika SCORPION 2017-09-11 15:34
Myślę, że każdy człowiek który chce coś osiągnąć w życiu musi sobie na to zapracować. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś lenistwem i oczernianiem innych czegoś się w życiu dorobił. Nie wspominając już o żenująco niskim poziomie owych dwóch panów. Nie pracuje długo w Scorpion Eyewear i jedynym plusem tego jest to ze nie spotkała mnie wątpliwa przyjemność poznania ich. W żadnej firmie nigdy nie otrzymałam tyle wsparcia i możliwości rozwoju co tutaj. Pracować trzeba wszędzie, a na sukces niestety można zapracować tylko swoją własną ciężką pracą. Dla mnie Scorpion to najlepsza i najbardziej rozwojowa firma i cieszę sie ze miałam możliwość dołączenia do niej
3
Paweł 2017-10-20 20:13
Rzadko się zdarza by pracownicy tak bronili swojej firmy w której pracują.
Jestem pod wielkim wrażeniem Waszej postawy.
Dodam że jestem osobą całkowicie postronną, nie pracowałem i nie pracuje w tej firmie.
Zostaw swoją opinię o Scorpion Eyewear - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Scorpion Eyewear