logo MotoKariera

MotoKariera

Warszawa

Opinie o MotoKariera

xyz 2013-05-19 13:50
Mało poważna firma a w zasadzie to mało poważne i profesjonalne podejście pracowników do rekrutacji.
Po rozmowach kwalifikacyjnych żadnego odzewu co do końcowego efektu rekrutacji.
zawiedziony 2014-03-06 16:37
Potwierdzam. "Rozmowa kwalifikacyjna" trwała może 25 min. i była ostatnim etapem kontaktu z tą firmą. Szefowa nie odbierała telefonów i nie odpowiadała na dalsze maile z pytaniem o nowe oferty pracy w ciągu kilu miesięcy. Żenada.
3
Michał 2014-03-26 20:54
Oo no to bardzo się dziwię, bo ja mam super doświadczenia. Uczestniczyłem w wykładzie firmy na mojej uczelni, o tym jak szukać pracy w motoryzacji. Następnie skorzystałem z propozycji, którą dostaliśmy i wysłałem CV do sprawdzenia. Firma sprawdzała je kilkakrotnie poprawiając najmniejsze blędy. Co najważniejsze po kilku miesiącach odezwała się by zaproponować mi udział w procesie rekrutacji. To była najlepsza rozmowa, w jakiej brałem udział. Konkretna, bez PRowej gadki, widać, że osoba, która ją przeprowadzała znała się na temacie i miała doświadczenie. Potem dostałem informację o przebiegu rozmowy (chyba 1 dzień później po obiecanym terminie) i zaproszenie na drugą, a potem pracę. Tak więc ja zdecydowanie polecam! Poważna firma, a nie masówka, a co do Twoich doświadczeń - zawsze zdarzają się wyjątki, może Twój mail wpadł do spamu? Upewniałeś się pisząc na inny adres firmowy? Trudno liczyć, że ktoś kto prowadzi rozmowy rekrutacyjne zawsze odbierze przecież telefon.
1
riki 2015-06-29 12:17
Firma posiada moje CV i dane kontaktowe od ponad trzech lat, z zaznaczeniem, że poszukuję pracy. W tym czasie już drugi raz zmieniłem pracodawce (wyszukanego samodzielnie i dla którego również prowadzili nabór), a z MT żadnej oferty czy chociaż maila.
Rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzona przez Panią M.D. na początku naszych kontaktów polegała na ustaleniu chyba profilu psychologicznego, bo nie było konkretnych pytań dotyczących stanowiska.
Tak pracuje prawdziwa MT.
4
isia 2016-05-17 15:08
wreszcie cos u nich sie ruszylo i widac ze zaczeli poszukiwac dodatkowych pracownikow na rozne stanowiska pracy.
roślina 2017-01-13 19:17
To nie jest żadna poważna firma rekrutująca. A mówienie o innowacyjnym podejściu jest zupełnie wyssane z palca. Gdyby nie wiadome powiązania taka 'firemka' nie istniałaby na rynku.
Mało poważne podejście do potencjalnych pracowników. Amatorszczyzna na każdym kroku.
Zdecydowanie nie polecam
1
Jeszcze nie z branży 2017-01-15 23:04
Byłem na rozmowie, na razie się nie udało (starałem się o pracę u dealera marki premium), ale jestem zadowolony.
Na spotkaniu usłyszałem kilka pytań, na które nie potrafiłem odpowiedzieć, ale ponieważ jestem osobą nie z branży to otworzyło mi oczy na to ile jeszcze pracy przede mną.
Miłe podejście do kandydatów - sympatycznie, profesjonalnie (wszystko krok po kroku mi przedstawiono, potem ciekawe pytania), z uśmiechem a nie na poważnie, choć rozmowę przekładalem dwa razy (na moje życzenie odbyła się w kawiarni w centrum nie w siedzibie firmy). Odpowiedź zwrotna w terminie.
Ja będę polecał dalej, bo chociaż mi się nie powiodło to wrażenia pozytywne i profesjonalne. Do tego mam kolegę, który dzięki MotoKarierze pracuje od paru miesięcy w BMW, więc wiem, że ta firma szuka "na prawdę".
2
info 2017-02-17 15:05
Firma rekrutacyjna - totalna masakra. Zero poszanowania dla czasu kandydata 45 min oczekiwania na rozmowę bez słowa przeprosin, pytania ogólne . Niestety wrażenie po rozmowie jest bardzo negatywne co do rekrutującej Pani Magdy ( przerost formy nad treścią ) . Nie buduje pozytywnego wizerunku swoich klientów i firmy Motokariera. Brak informacji zwrotnej... Firma zatrzymała się na etapie rynku pracodawcy ... z lat kryzysu - dlatego tak traktują kandydatów.
Marcin 2017-02-18 10:33
Czytam negatywne opinie o Motokarierze i dealerach, których pracowałem i nie do końca rozumiem, o co chodzi kandydatom? Czy jak ktoś nie zatrudni mnie to od razu jest zły, bo takie można odnieść wrażenie. Ja z rozmowy z firmą byłem bardzo zadowolony - byłem na niej dwukrotnie, w ostatnim roku i 4 lata temu, gdy firma chyba startowała - za każdym razem to firma odzywała się sama do mnie proponując spotkanie. Rozmowa bardzo konkretna - miła, kulturalna. Ogólne informacje o samych oczekiwaniach Pracodawcy (doświadczenie, wykształcenie, osobowość) bez konkretów dotycących planów i celów, bo o nich miał mówić Pracodawca na kolejnym etapie. Pytania różne - ogólne (pewnie badające coś) i szczegółowe. Muszę przyznać, że merytoryczne i miło się rozmawiało. Opisany proces, obietnica odpowiedzi. Odpowiedź zwrotna 1 dzień po terminie z przeprosinami za spóźnienie, więc nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś zaczynał spotkanie z 45 minutowym opóźnieniem i nie przepraszał - spóźnienia się czasem zdarzają, wiem sam, gdy teraz rekrutuję, bo... spóźniaja się kandydaci, a potem jest lawina. Potem też firma umawiała mnie na drugie spotkanie (na rozmowie mówili, że być może zrobi to już sam Pracodawca). Reasumując - ja polecam firmę osobom z branży i tym, którzy dopiero chcą w niej zacząć (firma wciągnęła do dealera mojego kolegę z finansówki)
Astra 2017-02-21 23:15
Spoko firma - sama do mnie zadzwoniła chociaż nie szukałem pracy, zaproponowali spotkanie i dopasowali się do mnie terminem (rozmowa o 7.30 rano co dla innych nie do przejścia), sama rozmowa miła - na temat (Pani prowadząca kompetentna, widać, że temat sprzedaży aut jest jej znany), komplet informacji o procesie rekrutacji, wymienione obowiązki na stanowisku i podstawowe informacje o oczekiwaniach pracodawcy dla którego szukali (nie wiem kto to, bo rekrutacja niejawna i Pani nie dała się podejść). Generalnie wszystko na plus i będę śledził ich stronę, tyle tylko, że to nie ja dostałem tą pracę ;)
Opolanin 2017-03-12 16:57
W ostatnim tygodniu uczestniczyłem na spotkaniu rekrutacyjnym na stanowisko kierownicze w procesie organizowanym przez firmę. Rozmowa długa (ponad 1h), bez widocznego czasem pośpiechu za to z uśmiechem. Pytania różne - od tych dot. samej pracy w motoryzacji na moim stanowisku (konkretnych i w punkt), poprzez moje zainteresowania do pytań, które miały pewnie badać moją osobowość itp. Dodatkowo przeszedłem po rozmowie przez testy. Generalnie jestem zadowolony i sam zastanawiam się czy nie skorzystać z ich usług, jeśli zmiana się nie powiedzie.
Maja 2017-04-04 15:40
A na jakie warunki mogą obecnie liczyć pracownicy MotoKariera? Chętnie dowiemy się więcej na temat benefitów oferowanych przez firmę.
Krzysiek 2017-05-15 22:49
O firmie nie słyszałem aż do zeszłego tygodnia, kiedy to kolega spytał mnie czy nie jestem zainteresowany zmianą pracy (prosili go o rekomendację). Byłem u nich na rozmowie w sprawie stanowiska Sprzedawcy flot (chociaż jak dowiedziałem się na rozmowie mają teraz sporo ofert dla osób z doświadczeniem handlowym, ale nie koniecznie w branży). Rozmowa kulturalna, bez stresu, na temat, dużo pytań o moje doświadczenie, sporo informacji o tym jak wygląda rekrutacja. Niestety nie dowiedziałem się co oferuje Pracodawca (takie wiadomości podobno na kolejnych etapach rozmów) chociaż Pani opowiedziała mi o składowych wynagrodzenia w branży i samym procesie szukania klientów. Generalnie jestem bardzo zadowolony i pod wrażeniem tego, że widać, że kandydat jest dla nich partnerem do rozmowy a nie petentem.
Motomaniak 2017-06-06 09:29
Fajna firma, bo daje szansę ludziom nie z branży!
Maja 2017-06-08 12:06
@Krzysiek rzeczywiście to jak przedstawiasz sytuacje wygląda bardzo profesjonalnie. Czy udało Ci się dostać do kolejnego etapu rekrutacji? Chętnie dowiemy się jak Ci poszło.
@Motomaniak
to ważna informacja, że firma otwarta jest na osoby, które nie mają jeszcze doświadczenia konkretnie w tej branży. A co możesz powiedzieć na temat tego jakim pracodawcą jest MotoKariera?
Zostaw swoją opinię o MotoKariera - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MotoKariera