logo Sabre Polska Sp. z o.o.

Sabre Polska Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Sabre Polska Sp. z o.o.

xXx 2017-08-04 09:17
> Sabre nie jest organizacją charytatywną aby utrzymywać każdego nieroba za wszelką cenę. Musisz to zrozumieć.

Rok temu poleciało kilku moich kumpli, na prawdę wymiataczy, a firma zostawiła właśnie te miernoty, bo były tańsze. Jak to wytłumaczysz?
4
xXx 2017-08-04 09:20
> Trudno zgadnąć kto będzie jakim pracownikiem po takiej krótkiej rozmowie rekrutacyjnej. To wychodzi po jakimś czasie.

Bzdura. Po prostu nie umiecie rekrutować, albo rekruterzy to miernoty, których powinno się zwolnić :-D

A serio, to zmieńcie ten proces, może warto przyglądnąć się jak to robiło/robi Google?
2
ExSg 2017-08-04 09:20
Czy miernotą jest osoba, która ma swoją rodzinę i pracuje do 17:00, a w weekendy spędza czas z dziećmi?
xXx 2017-08-04 09:24
@xz, nie uważasz, że liczba lajków pod Twoimi postami czyni Cię osobą mało wiarygodną?

No i widać, że HRy wzięły się do roboty, jeszcze kilka tygodni temu Sabre miało tu 2 gwiazdki na 6 możliwych, a teraz już 3. Wychodzi na to, że im gorzej w firmie, tym ma lepsze notowania wśród pracowników :-D

Dziewczyny z HR, szacun dla Was, za mocne klikanie opinii :-D
3
bardzo dawno temu bylem sg 2017-08-04 09:27
Tak OT:
Zauwazyl ktos ponadprzecietna ilosc "plusow" w wypowiedzi @xz (348 oraz 222) stan na 9:26 ?
Blad systemu czy wszyscy z dzialow HR i managementu rzucili sie do "lajkowania"?
Absolutnie nie zamierzam wdawac sie w dyskusje kto ma racje, jestem juz dawno "ex".
xz 2017-08-04 09:38
Nie pracuję dla HR. Po prostu chciałem trochę oświeszyć system głosów na tej stronie. Jestem programistą i uważam, że Sabre jest całkiem niezłą firmą dla ambitnych osób takich jak ja. Nikt nie poleciał z mojego działu ani w poprzednich masowych zwolnieniach ani w tych. Mam mnóstwo doświadczonych i ambitnych osób w zespole. Mój manager jest równym gościem. Nie rozumiem tu tych narzekań.
332
real 2017-08-04 09:38
Bo w Sabre w większości nie pracują malkontenci tylko osoby którzy widzą za sensowne wprowadzane zmiany jak likwidacja silosów i pozbywanie się miernych pracowników, oraz redukcja w tych obszarach gdzie dalsze inwestowanie przynosiłoby straty dla firmy, dlatego pewnie firma jest coraz lepiej oceniana. Malkontenci jak nasze trolujące Ex'y są poza firmą sądząc po zapalczywości pracują w HRach konkurencji ;D
3
sg 2017-08-04 09:45
Zwłaszcza wielu scrum masterów, którzy stworzyli samozachwalającą się i samouwielbiającą grupę.
2
xz 2017-08-04 12:54
Prawdopodobnie tak ponieważ nie poświęca wcale czasu na rozwój byle odbębnić swoje 8h, w tej branży nie rozwijając się właściwie się cofamy. Mówię oczywiście o pracy programisty.
1
xXx 2017-08-04 13:41
Dziwne to, co piszesz. Przecież w Sabre są same bardzo ciekawe projekty, więc już samo 40h tygodniowo obcowania z takimi supertechnologiami powinno wystarczyć, a Ty piszesz, że to i tak za mało ;-))

a tak serio, to po tym co napisałeś powyżej, to wydaje mi się, że jakakolwiek dyskusja z Tobą nie ma sensu do czasu, aż życiowo dojrzejesz.
2
ao 2017-08-04 13:54
330 polubien w 2 godziny, chyba rekrutacja niedlugo rusza i dzial HR musi zadbac o PR :D Ile osob szukacie? Beda dla nich biurka, czy flexowanie? ;)
2
exKlepacz in the worst place to work 2017-08-04 14:08
Ocena pracodawcy z 2/6 wzrosla w jeden dzien do 5/6 na podstawie 2824 ocen.

Ten co to zrobil to sie juz przyznal tu na forum. 2824 - tyle osob Sabre Polska jeszcze nie zatrudnila, prawdopodobienstwo, ze ktos slyszal o tej stronie jest mniejsze niz 100%, pp ze ktos oddal glos jeszcze mniejsze. Inna bajka, ze prostym trikiem mozna zmodyfikowac request z glosem na tym serwisie i w kilka godzin z kiepskiego pracodawcy nagle sie okazuje, ze jest top. Tylko po co? Nudzi sie komus w tym Sabre, przeciez macie same top projekty. Kogos strasznie d*** piecze, ze brakuje mu ludzi do projektu i musi sam zasuwac :P

4
Real 2017-08-04 14:55
Nie da się tego tak łatwo zrobić. Ta strona sprawdza adres IP. Każdy głos musi być z innego adresu IP.
5
0101 2017-08-04 15:14
Dokładnie, 4/5 zasłużenie. Wiele głosów przyznanych na podstawie bardzo pozytywnych odczuć po rozmowach rekrutacyjnych, kontaktem z zespołem talent acquisition.
2
nnn 2017-08-04 16:37
Byłem kontraktorem. Bardzo szybko moja współpraca z Sabre dobiegła końca. Poszedłem gdzie indziej, ale taktyki Sabre nie rozumiem.
2
Dyzma 2017-08-04 19:18
2000 nowych ocen w jeden dzień? Myślicie w HRze, że ludzie są głupi?
2
Sghehehe 2017-08-04 19:34
Dyzma daj spokój. HR grają do tej samej bramki co my. Dla developerów z KRK opłacalne jest, że Sabre zatrudnia dużo osób. Więcej miejsca dla nas w lepszych firmach.

Także ja Sabre polecam z całego serca.

XZ jesteś moim idolem.
1
ExSg 2017-08-04 20:15
Każdy ma swoje priorytety. Dla jednych to jest rodzina i życie prywatne a dla innych klepanie kodu od rana do wieczora. Co kto lubi :)
Xz przodownikiem pracy!

Kończę juz dyskusje bo wszakże weekend i czas na poświecić czas na jakieś przyjemności ;)
Andrzej 2017-08-04 20:58
tak jak czytam twoje wypowiedzi to firma chyba sporo zyskała na twoim odejściu

pozdrawiam :)
2
qwe 2017-08-04 21:01
Po odejściu z pracy masz tyle czasu na przyjemności i rodzinę ile tylko chcesz.
2
SgOd5Lat 2017-08-06 09:48
> Gwarantuje, ze Sabre jest jedną z firm, która płaci najmniej na rynku.
> Na tym samym stanowisku gdzie indziej dostałem oferty z zarobkami wyższymi średnio o 30-35%.

Potwierdzam, oraz takie pojęcia jak coroczne premie (VCP) czy coroczne podwyżki przestały już mieć jakiekolwiek znaczenie.
1
buuu 2017-08-06 10:11
Hehehe HR konkurencji pracują dzielnie w niedzielę :D
3
Kathleen 2017-08-06 11:04
Możesz się pochwalić, ile inne firmy oferują i za jakie stanowisko?
sabrowicz 2017-08-06 11:04
Nie denerwuj mnie. VCP w tym roku były na poziomie 500 plus, a podwyżki przesunięte są na listopad.
3
xz 2017-08-06 11:07
Powiedz o jakich stawkach mówimy to sobie porównam.
haha 2017-08-06 13:39
Jaka 1 osoba, duzo wiecej wylecialo... Ale w sumie lepiej dla nich :-D
wired 2017-08-06 13:45
Heh, tak sie sklada, ze byly zwolnienie w KRK, wiem bo znam stamtad pare osob, wiec informacje z pierwszej reki. Chora sytuacja. Tak wlasciwie Ci zwolnieni dostali swoja szanse od losu by rozwijac sie gdzie indziej, zamiast tracic czas i energie dla Sabre.
2
artk 2017-08-06 15:45
Ja dostałem przyzwoite VCP. Może Twoje perf. review było takie se...
2
XYZ 2017-08-06 15:55
Mój drogi zwolnienia są pewnie każdego miesiąca, to firma która zatrudnia 1500 osób. W moim zespole sami użeraliśmy się zkilkoma osobami które w końcu udało się zwolnić na przestrzeni 3 lat. Tu chodzi o to że nie było masowych zwolnień w sensie że firma nie pozbyła się całego BU z KRK lub grupy produktów. Jakby musiala to i tak jest to OK życie :) ale niektórzy tego nie rozumieją, myślą że jak rodzice będą pracowali w jednej i tej samej firmie do końca życia. Takie czasy się już skończyły w raz z upadkiem komuny i prywatyzacją przedsiębiorstw państwowych. Tu na forum widocznie płaczą ludzie którzy tego nie ogarniają i czują się niepewnie sami z sobą ze swoim skillem. Boją się że jak z dużego korpo przejdą do małej firemki gdzie trzeba ogarniać E2E rozwój produktu, poddać się jeszcze raz sprawdzianowi po latach na interview to sobie nie poradzą. Gowork powinien zrobić osobne forum, taką ścianę płaczu dla tych którzy przechodzą przez traumę :)
5
popek 2017-08-07 12:12
W moim projekcie nikogo nie ruszyli, a nawet ogłosili dodatkową rekrutację :)
4
aaaaaaaaaaaaaaaaa 2017-08-07 14:42
Przecież to logiczne, że przy takiej ilości spamu i ściem na goworku musi ruszyć duża rekrutacja. Tyle, że tym razem przesadzili, jak nabili 350 ocen pod postem w 2 godziny, przez co ściema już wykryta ;)
3
truth 2017-08-07 19:45
W ciągu kilku godzin ocena firmy wzrosła z 2 na 5... Pachnie mi to oszustwem...

5 to za dużo... Krakowskie Sabre od dawna znane jest z częstego wyrzucania ludzi na zbity pysk...
5
trx 2017-08-08 00:01
5 myślę że jest OK 6 to byłoby za dużo ideałów nie ma, nawet Sabre przez tyle lat top firma w IT w KRK nie jest perfekcyjna ale która jest?
4
Nick 2017-08-08 09:29
No więc, podzieli się ktoś stawkami w innych firmach (interesuje mnei development)?

Interesuje mnie Senior Java , Senior Frontend i Senior QA (NIEmanualny).

Podajcie i wtedy faktycznie stawki porównamy... tak na gadanie to nikt nikomu nie uwierzy.
2
111 2017-08-08 09:43
W developmencie rekrutacja mocno ruszyła. Mój zespół ma się powiększyć o 30%.
3
Nabijak 2017-08-09 11:09
Nie ma idealnych firm, a Sabre Polska to nowoczesna firma i sądzę, że nie jest odpowiednim miejscem dla niektórych osób. W takiej pracy liczy się również pasja i zainteresowanie tematem w przeciwnym razie jest słabo.
1
SabreMajLaf 2017-08-09 17:02
Sabre Polska to najlepsza firma w Krakowie i w ogóle w Europie, a wszyscy ci, którzy odeszli do Ocado, Akamai, Codewise, Base, Cisco, Zooplusa, UBSu i innych to po prostu przegrywy życiowe, które zmieniły NAJLEPSZEGO PRACODAWCĘ na jakieś beznadziejne firemki. Co z tego, że lepiej płacą, co z tego, że są tam zadowoleni, ważne że zostali u nas ci, którzy przetrwali burzenie silosów, jak ktoś odszedł to znaczy że i tak by przy burzeniu silosów został zwolniony, zostają tylko najlepsi. Kocham Sabre. Tak.
14
nick 2017-08-09 23:06
Ludzie odchodzili z różnych powodów na przestrzeni lat z Sabre jak i z Ocado i innych firm :) Tym którym jest dobrze po odejściu to pewnie nie wbijają na to forum płakać nad swoim losem :D skrycie tęskniąc za Sabre. W tych firmach które wymieniłeś są różni ludzie podobnie jak w Sabre :) są Ci wieczenie narzekający i mało robiący jak i ambitni inwestujący w swój rozwój.
5
Monia 2017-08-12 13:24
Świetna firma z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży to dobre miejsce do pracy dla osób chcących pracować i czegoś uczyć przy okazji pracy. Zawsze pierwsze lata firma wypracowuje swoją załogę, być może tak było w Sabre, najważniejsze że jest stabilizacja.
1
Companion 2017-08-13 14:48
Jeszcze w maju za Seniora Java Developera dawali 11 500 PLN brutto.
Na wyższe kwoty specjalne approvale były.
1
Sghehehe 2017-08-13 16:03
W Krakowie są już z 15 lat.
2
nata 2017-08-14 13:13
Ponad 15 lat w Krakowie, na świecie prawie 60 lat w biznesie. Stabilny pracodawca. Nie dla każdego wiadomo, ale dla tych którzy są ambitni i chcą się rozwijać to w Krakowie chyba najlepsza firma. Trzeba lubieć też pracę w dużej firmie w międzynarodowym środowisku i wyzwania. Jak ktoś ma z tym problem jak niekórzy udzilający się na tym forum, to lepiej żeby poszukał pracy w skostniałych korpo spoza branży IT lub małych firemkach typu Kowalski i spółka.
1
JanDe 2017-08-15 08:21
Natalia, przeczytaj to co napisałaś :-)
Stabilny pracodawca - średnio co dwa lata zwalnia pracowników lub kontraktorów w ilościach hurtowych. Reaguje dramatycznie na każdą zmianę kursu giełdowego.
Najlepsza firma - była kiedyś firmą z czołówki, ale te czasy minęły. To co pozostało to walka o władzę, polityczne zagrywki managerów i zwalnianie niewygodnych a nie najsłabszych.
Firma w której akceptuje się nieetyczne zachowania - sfałszowane oceny na tym forum.
Firma w której 80% produktów będących w fazie utrzymanie a nie rozwoju......
4
czemu powiela bzdury 2017-08-15 08:44
Kolejny dobrze poinformowany ;D Kilkanaście osób to dla niego Ilości hurtowe :D
1
Hahahahahah 2017-08-15 17:01
Jak nastroje po upadku air Berlin ? ????
2
smieszek 2017-08-15 17:14
Ale to taki wiesz zeszłoroczny news :) o problemach air berlin wiadomo było od dawna. Ale dzięki że trzymasz rękę na pulsie :D:D
1
Justyniak 2017-08-15 19:11
O Sabre mogę jedynie potwierdzić, że to świetna firma!!
JanDe 2017-08-15 19:15
2014 przez 3 dni od rana do końca dnia zwalniano ludzi w salkach z zaklejonymi papierem szybami.
W tym roku pod koniec lipca zwolniono w różnych lokacjach 900 osób. Kolejna runda za około 90 dni wszak trzeba ominąć regulacje amerykańskie.... podobno poleciało kilkanaście osób....
Cóż ktoś powiela bzdury, ale chyba to nie jestem ja...
2
JanDe 2017-08-15 19:16
2014 przez 3 dni od rana do końca dnia zwalniano ludzi w salkach z zaklejonymi papierem szybami.
W tym roku pod koniec lipca zwolniono w różnych lokacjach 900 osób. Kolejna runda za około 90 dni wszak trzeba ominąć regulacje amerykańskie.... podobno poleciało kilkanaście osób....
Cóż ktoś powiela bzdury, ale chyba to nie jestem ja...
2
xr 2017-08-16 00:01
Koledze pewnie chodziło o Sabre Polska gdzie maksymalnie kilkanaście osób rozstało się z firmą. W 2014 też zwolnienia były minimalne.
Jak już ktoś tu na forum napisał zwolnienia były, są i będą w każdej firmie i w każdej branży, w Microsfocie zwolniono ostatnio 3000 (większość poza USA) osób na skutek reorganizacji i w związku ze skupieniem się biznesu na cloudzie. Sabre przechodzi teraz długo wyczekiwaną i bardzo pozytywnie póki co zapowiadającą się reorganizację. Zobaczymy za jakiś czas czy Sabre stanie się jeszcze lepszym pracodawcą czy też tylko utrzyma swoją wysoką obecnie pozycję, wątpię żeby miało się pogorszyć, jeśli tak by się stało to byłaby to wielka szkoda.
2
Zostaw swoją opinię o Sabre Polska Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sabre Polska Sp. z o.o.