logo Mabo

Mabo

Szczecin

Opinie o Mabo

anonim 2010-06-20 17:56
marne płace,nikt Ciebie nie doceni,to co obiecują to marchewka na kijku! ciągłe stresy,presja psychiczna,sprzedaż za wszelką cenę-
a ceny z kosmosu
3
xxx 2011-07-08 22:21
MABO BYŁO KIEDYŚ DOBRĄ FIRMĄ TERAZ TO TYLKO HISTORIA !!!
1
anonim 2011-07-09 10:11
szacunek dla pana( usunięte przez administratora ) o dzięki nim za ich kierownictwem i pracowników w tym czasie rozwijała się ta firma były premie, bony,płacone nadgodziny i nawet trzynastki ! teraz to same( usunięte przez administratora )
alvaro 2011-07-19 22:56
Na MABO świat się nie kończy,niedługo zostaną tam sami Ukraińcy a jak oni nie będą już chcieli robić to będą musieli Chińczyków sprowadzić ha ha ha ha ha.Kadra niech się już zacznie uczyć chińskiego!
Mabowiec 2013-06-03 22:30
Jest jak najbardziej w porządku,najlepsza firma na świecie,wypłata na czas,pieniądze duże,bony,trzynastki jednym słowem "Eldorado",miła atmosfera,kultura pracy,wszyscy przyjaźnie nastawieni,pomagają sobie,więc masz już odpowiedź,śmiało przychodź,na pewno cię uszanują i nie dadzą odejść,będziesz miał jak pączek w maśle a zarobisz tyle że jak masz rodzinę to spokojnie żona może się zwolnić z pracy bo twoja pensja będzie tak duża,że połowę jeszcze będziesz oddawał dla Owsiaka.pozdro,wpadaj a nie będziesz żałował
3
MM 2013-07-16 16:02
Witam :)
mam pytanie czy jest możliwość zatrudnienia się na stanowisko spawacza z możliwością przuczenia sie do zawodu ( jestem świeżo po kursach spawania )
1
Mabo 2013-07-17 06:05
Zapraszamy na rozmowę na wydział Mabo II.
Mabowic 2013-08-31 16:08
Nie,nie jestem człowiekiem Mabo,mogę być ewentualnie pracownikiem Mabo ale jak piszesz w tej formie to zdaje się że Ty jesteś ich człowiekiem bo żaden robol nie powie o sobie że jest czyimś człowiekiem,to upokarzające,chyba że masz na myśli niewolników,bo właśnie tak nas traktujecie,jak jesteśmy pełni sił i możemy pracować to jest w porządku,ale jak ktoś zachoruje to jest na odstrzał właśnie jak niewolnik.Czyja to jest wina że człowiek choruje???Taka jest natura,czemu sobie nie zabierzecie premii jak chorujecie?????
bird 2014-03-08 15:45
wyślij swoją aplikacje i pójdź na rozmowę, pewnie inaczej się nie dowiesz jak jest w Mabo. Chyba, że jest tu ktoś z pracowników i podzieli się swoim doświadczeniem
sandwich 2014-03-21 15:52
pierwsze słyszę o takim stanowisku jak technolog-kosztorysant :) wydaję mi się to dziwne połączenie obowiązków
2
quki 2014-04-08 00:00
nie no coś Ty masz dwóch w jednym za jedno tylko wynagrodzenie, bardzo dobry pomysł na oszczędnosci w firmie
mirek 2014-11-10 10:46
Jestem zainteresowany pracą jako spawacz TIG141 najchętniej, lub MAG135/136. Mam ukończone kursy na powyższe metody spawania. I niewielką praktykę w TIG-u.
Posiadam wyższe wykształcenie techniczne i duże duświadczenie w projektowaniu maszyn i urządzeń dla przemysłu chemicznego i energetyki. Jestem aktualnie bezrobotny.
1
janek 2014-11-13 08:43
w mabo ządzi piasecznik lider Jozek
andrzej 2015-01-11 11:32
kierownik malarni jest chory psychicznie...okrada ludzi ze stawki godzinowej
1
Krystek 2015-01-21 19:48
Witam jakie są zarobki w Mabo ? i jaki System zmianowy jest? Dzieki z góry
MALARNIA 2015-01-25 16:48
ZMIENIĆ KIEROWNIKA !!! NIE UMI DODAWAĆ ANI ODEJMOWAĆ ROBI PRZEKRĘTY !!! LUDZI NIE SZANUJE ZWYKŁY BURAK !! ha KOGO MABO PRZYJMUJE NA KIEROWNIKA ZE KLIJĘCI WOLĄ GADAC Z PRACOWNIKAMI !!
MALARNIA 2015-01-25 16:51
ZMIENIĆ KIEROWNIKA !!! NIE UMI DODAWAĆ ANI ODEJMOWAĆ ROBI PRZEKRĘTY !!! LUDZI NIE SZANUJE ZWYKŁY BURAK !! ha KOGO MABO PRZYJMUJE NA KIEROWNIKA ZE KLIJĘCI WOLĄ GADAC Z PRACOWNIKAMI !!
1
Czaruś 2015-01-29 10:25
Co bzdury tu piszą. W końcu malarnia zaczyna funkcjonować jak za dawnych lat. Piszą takie bzdury mściwe lemingi, w końcu ktoś się za tych darmozjadów wziął
1
Sambo 2015-01-31 22:13
Naucz się poprawnej pisowni a później pisz posty,bo jak liczysz tak jak piszesz,to najprawdopodobniej kierownik umie liczyć ale Ty nie i dlatego wypłata się nie zgadza.
Przemek 2015-02-04 15:54
Jestem za a nawet przeciw. Kocham swoją malarnię
łukasz 2015-02-23 17:21
takk tak jakie bajeczki widze własnie bo w mabo na czysto masz 9 zł i tyle kregosłup do wymiany...ciezko tam jest
Walas 2015-04-05 18:11
rok tem bylo takich dwoch mlodych to mozna bylo malowac
mm 2015-04-14 10:42
no taki rudy i taki mlody z nimi szlo sie dogadac i rabat dawali :D bylo na czas i oni i ja byli zadowoleni, teraz nic na lewo ;/
janek 2015-05-16 16:39
pismo na temat kierownika chyba pochodzi z Piasecznika
1
kurnik 2015-08-31 23:05
chcesz sie nauczyc ukrainskiego idz do Mabo
Niewolnicy bo taka opinia o nich panuje to swiete krowy tego zakladu robia co chca i kiedy chca nie ma jakiegokolwiek nadzoru nad nimi,smieja sie w twarz Polakom od plebsa poprzez mistrzow i kierownikow. Od momentu kiedy ukrainiec zostal brygadzista polakow ten zaklad schodzi na psy bo zaczelismy byc traktowani. Jezeli chodzi o mistrzow nie ma nic do zarzucenia ze wszystkim idzie sie dogadac ( wiadomo kazdy ma inne problemy i oczekiwania ) nie powiem zlego slowa jezeli chodzi o terminowosc wyplat co do stawek to wielka tajemnica ale z tego co mi wiadomo wahaja sie od 15 do 24 zl w zaleznosci od dzialu i komutatorstwa w firmie.
1
Antymabo 2015-10-13 10:50
oferty pracy dla pracowników w Mabo jest multum przez to właśnie, że jest ciągła rotacja i Ci co na przykład wezmą wolne to idą na odstrzał. Firma teraz idzie z nowym trendem zatrudniania tańszych robotników/imigrantów pochodzenia ukraińskiego w Szczecin i szczerze to ja im współczuje bo to teraz to będzie dopiero praca niewolnicza nauczyciela (usunięte przez administratora)
kolo 2015-11-17 16:00
pracowałem w Mabo i potwierdzam ukraińcy święte krowy, a polaków do roboty gonią. Stawki gówniane 18 zł brutto max
Stan 2016-02-13 22:50
Ludzie, skąd wy się bierzecie jak dla was 15 zł to konkretna kasa a po drugie 18 brutto to wyjdzie niecałe 13 netto.Przy takiej stawce na umowie zarobisz 1600zł i będziesz jadł suchy chleb
1
robbin67 2016-03-20 20:26
do Maciek:zgadza się-życie to nie film ani bajka. Szkoda jednak zdrowia marnować byle gdzie. Nie lepiej robić to samo choćby ale za granicą?
To Ja 2016-03-21 15:42
Maciek i właśnie przez takich ludzi jak Ty pracodawcy wykorzystują ludzi i płacą minimalne stawki,jak lubisz żyć skromnie to żyj,dorobisz się garba i nic więcej.Trzeba się szanować,znać swoją wartość a najważniejsze jest zdrowie,którego nikt Ci nie zwróci i pracując fizycznie za marną stawkę możesz być pewny,że długo nie pociągniesz a przynajmniej pieniędzmi można to jakoś zrekompensować...pomyśl chłopie co piszesz
1
To ja 2016-04-04 15:51
Dobrze drogi Maćku , tak czy inaczej takie pogawędki nie są wskazane na forum publicznym bo to nie o to tu chodzi, strona jest poświęcona opiniom o firmach.Jeżeli chodzi o Mabo to jak najbardziej polecam, firma bardzo dobra, jak nie najlepsza w województwie zachodniopomorskim.Całkiem poważnie mówię, stabilna praca, bez powodu nie wyrzucą i pieniądze zawsze na czas.
Zainteresowany. 2016-09-27 21:59
Jest ktos moze na biezaco jak to teraz wyglada w firmie?
Mabo 2016-09-30 08:20
zapraszamy z CV
Mateusz 2016-09-30 09:21
malarnia@mabo.pl
CIEKAW 2016-10-05 18:31
Witam ile może u was zarobić operator wypalarki dodam iz mam doswiadczenie na wycinarce na efekt szafir z sterownikiem esc 859 czyli taki jak w firmie mabo
kobo 2016-10-11 20:45
kobieta jako mistrz malarni? czemu nie, potrzebne są tylko umiejętniści i predyspozycje
aa 2016-10-18 23:43
Witam !
Rozwój 50 lat tej firmy to oszukiwanie uczciwych podwykonawców ....jak sie oszukuje podwykonawców to i pracowników ...nie polecam Mabo !
e9i 2016-10-19 09:13
a niby w jaki sposób oni mieliby być twoim zdaniem oszukani? nie chce mi się w to wierzyć, firma jest bardzo solidna
Diego 2016-10-27 22:05
Trzymają tam faceta przez którego zwolniła się prawie cała załoga spawaczy, człowiek ten przez prawie 8 lat niszczy psychicznie ludzi natomiast zarząd nic sobie z tego nie robi, widocznie tacy ludzie są bardziej potrzebni od fachowców.Skandal.Następni też się zwolnią bo ten człowiek się nie zmieni.
2
Maciek 2017-05-07 15:34
Witam jestem lakiernikiem proszkowym z wieloletnim doświadczeniem i zastanawiam się nad praca tam
Król 2017-05-18 18:38
Firma syf na maxa !!!
1
ram pam pam 2017-05-24 20:04
Ta firma to jedna wielka żenada szkoda czasu nerwów i zdrowia . płace mizerne wręcz głodowe podejście do pracownika skandaliczne kierownicy i majstrowie z 4 lub 5 łapanki kumoterstwo i kolesiostwo bez tego w mabo ani rusz jak się umawiasz na rozmowę kwalifikacyjną żeby rozpocząć prace obiecują złote góry niestety na pierwszej już wypłacie się okazuje ze to tylko obietnice bez pokrycja nie szanują pracownika . z mabo nawet ukraińcy uciekają wyzysk i i zszargane nerwy tak po krótce wygląda obraz tej psełdo firmy . Odradzam wszystkim podjęcia pracy chyba ze ktoś lubi marnować swój czas i nerwy za niecałe 14.50 pln netto na godzinę firma szuka oszczędności gdzie tylko to jest możliwe i wiadomo ze jak firma zaczyna oszczędzać to TZW.robol dostaje zawsze po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ogólnie mówiąc SZAMBO !!!
jataktoja 2017-06-30 20:34
Idzie ku dobremu. Pogonili starych dyrektorów, którzy mieli gdzieś dobro firmy i pracowników. Zobaczymy czy nowe władze dadzą radę. Póki co widać, że to inne pokolenie, wychodzi od ludzi a nie zamyka się w gabinetach.
2
Waciak 2017-07-11 13:33
Wychodzi do ludzi tylko po to, aby "wyniuchać" kogo by tu zwolnić. Nie dajcie się nabrać, tak zrobił w swojej poprzedniej firmie.
2
Agata 2017-07-24 16:09
Czy ktoś z odwiedzających ten wątek mógłby opisać swoje doświadczenia związane z Mabo? Jakie warunki zatrudnienia są proponowane przez pracodawcę?
Zostaw swoją opinię o Mabo - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mabo