brak logo

HYDROMEL SA

Siemianowice Śląskie

Opinie o HYDROMEL SA

pracownik 2015-04-09 18:41
Zarobki jak w lidlu na kasie a kierownicto j( usunięte przez administratora )
2
fizol 2015-07-14 16:47
Zarobki marne, obowiązków dużo, emeryci i układy nie polecam
2
mg 2015-07-19 00:50
Firma dla emerytów szczególnie górniczych i dla tych co dużo gadają i mało robią i tacy są poważani i zarabiają a ci co się starają i robią ma się ich gdzieś ( bo mało mówią ponieważ nie mają czasu bo są zarobieni). Kierownictwo wraz z zarządem nie mają pojęcia o produkcji (ogólnie zasady jak za komuny) Właściciel myśli że jak ktoś kiedyś użytkował obudowę górniczą to wie jak ją produkować. To jest tak jak z użytkownikiem samochodu - użytkować umie ale czy potrafi wyprodukować.....???
3
Jp2 2015-08-07 17:50
"Zarząd który nie szanuje produkcji i ludzi pracy prędzej czy później upadnie. A firma przez niego prowadzona upadnie"
ON 2015-10-21 22:58
Nie warto firma do bani porażka totalna za grosidła
Henio 2016-01-10 10:00
Dupcycie gupoty marne zarobki ja? 3 z przodu za czorny miesiac to zle ja? Polecom firma
Techniczny 2016-02-12 03:04
3 tys dostaniesz jak jestes emerytem lizusem i gwiazdorem i robisz kariere na plecach mlodych a a Ciebie tylek boli z siedzenia a potem ile jo to zrobil! Jo chciol wiecej ale oni juz nie umieli!
normalny 2016-02-28 16:34
Firma niegodna polecenia bród syf i układy z kierownikiem.Nieogrzewana hala więc w zimie jak na zewnątrz.3 tysiące to z wszystkimi sobotami i niedzielami ale tylko dla paru wybranych.Ogólna panika i prymityw .W budynku administracyjnym więcej urzędników niż na produkcji.O wypadkach już nie wspomnę .....
3
alan 2016-03-10 15:57
a jak zarobki dolowcow tj gornikow ? dzieki
2
hasan 2016-04-02 08:50
praucuje tam ktos jeszcze odwiedzajacy gowork ,prawda to ze za 16 dniowek 2400 ? czy znajomy robi mnie w ch7uja ?
mariobros 2016-05-20 21:50
ja wcale ,poza tym to bezsensu cale zycie w jamie , pumar rekrutuje i oglasza sie po necie ,kiedys to byla dobra firma ciekawe jak teraz ,zawsze mieli fajne roboty nie zadne przodki przede wszystkim :)pracuje tam ktos z was opiszecie sytuacje na teraz :) pozdre ryle
Maniek 2016-08-04 08:46
Ile zarobi górnik na likwidacji w tej firmie?
amjen9 2016-10-18 22:11
a to się szykuje jakaś likwidacja? pierwsze słyszę!@ możesz napisać złociutki skąd ty masz takie info? a poza tym bardzo nie ciekawi czy jako młoda kobieta iałabym u panstwa szanse na jakieś zatrudnienie
Maniek 2016-10-24 17:32
Firma prowadziła na pewno likwidacje ściany na kwk Halemba interesuje mnie zarobek ile wycigali ludzie na takiej robocie...
ryl 2016-11-06 15:26
Pracuje w tej firmie i szczerze NIE POLECAM! Ludzie ostatnio pouciekali po tym jaką kasę powypłacali. Była likwidacja ściany na Halembie, była i się skończyła. Mają zbrojenie na Sośnicy ale już bliżej końca niż dalsza. Bobrek, Piekary, Knurów-Szczygłowice to tyle.
Miało być dużo roboty a jest tak że nie ma wcale i rzucają ludzi gdzie się da, nawet do siedziby na hale produkcyjne!

- Zarobki BIEDA! Wykwalifikowany górnik za cały mc wypłata ok.2000zł za ciężką je*akę na dole! Jeśli ci to pasuje to ok, ale niektórzy mają swoją godność. Tyle to baba w biedronce zarabia. Wstyd ! Chyba że dobrze liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w nadszt. to możesz liczyć na 5zł więcej :)

- Specyfika pracy pod tą firmą związana z typem prowadzonych przez nią robót jest taka że dłużej niż 2/3mc nie zagościsz na danej kopalni więc co chwilę rzucają cię po innych kopalniach, nawet w takim stopniu że dziś dostajesz telefon że masz się pakować bo od jutra robisz na innej kopalni. Kartki sodexo po 14zł na których zdarzało się nieraz że brakowało po 1-2 żebyś tylko się nie skapnął i był w plecy. Ty zarabiasz ochłapy za pracę we wodzie, temperaturze, syfie a kierownictwo po zakończeniu pracy na danej kopalni urządza sobie biesiady za pieniądze fizoli! Nie ma roboty, lecisz na urlop, jak masz to dobrze, nie masz - lecisz na bezpłatny. Robota dziś robisz, jutro już ci mogą powiedzieć że nie masz po co przychodzić.

- Firma dobra ale do emerytów - pupilków którzy wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nadszt./kierownikom i piją razem gorzoł. Jak masz rodzinę na utrzymaniu to zapomnij. Praca niestabilna i wyzysk ze człowieka. Teraz jeszcze ludziom przed wypłatami ucięli premie, w końcu idzie barbórka i święta to trzeba mieć za co zapełnić koryto i kupić sobie nową koszulę + krawat. Wystarczy zobaczyć jaka świta krawaciarzy przyjeżdża rano do siedziby i na kogo robisz. Teraz apogeum bo przetargi poprzegrywali i jedynie co udało im się ugrać to robota na KWK Pniówek! + ponoć mają być Brzeszcze. Jeszcze trochę i przerzucać ludzi na bogdankę będa a ty dojeżdżaj i płać na paliwo jak cie stać z 2000zł!

+ Jesteś emerytem, dupowłazem, żerujesz na robocie młodych - gratuluję, zarobisz!
- Wszystko inne, cała reszta - DNO!

Jedyny plus samych robót to robota ciekawsza niż przodki. Ludzie niektórzy na prawdę spoko, a niektórzy cie sprzedają za 5gr jak wszędzie (ale to są jednostki). Ogółem atmosfera z ludzmi dobra ale stabilnej i dobrze płatnej pracy w tej firmie nie zaznasz.
1
Maniek 2016-11-08 08:14
To jednak nie mam po co iść z papierami... 2000 to jo mom w transporcie kaj jadą 3 ringi i ide na 6 godzin...
ad 2016-11-28 19:14
Firma bardzo słaba, szkoda gadać. Kiedyś to upadnie ileż mogą chodzić wszyscy na cyku i przyjmować emerytów. Nie doceniają ludzi którzy się starają i chcą coś wnieść pożytecznego do firmy. Do zrobienia nie raz 10 robót na raz a za każdą odpowiadasz jakbyś miał nie wiadomo ile czasu na nią.
2
długoletni pracownik 2017-01-06 16:55
Jak tak czytam niektóre komentarze, to aż trudno mi uwierzyć, że zostawiający opinię piszą o firmie HYDROMEL, w której pracuję ponad 10 lat I NIE JESTEM EMERYTEM.... Ludzie nie wierzcie w te brednie, ja bez sobót i niedziel zarabiam około 2500 na rękę (zdarzają się miesiące, że z nadgodzinami mam 3400 a znam kilka osób tokarzy którzy zarabiają koło 5 tys. na rękę ). Praca na trzy zmiany po 8 godzin. Zespół wymieszany, choć zgodzę się z przedmówcami, że około 60% to emeryci, ale jest też dużo młodych ludzi, którzy tak jak ja chwalą sobie tą firmę - dlaczego?? bo odkąd tam pracuję, nie zdarzyło się żeby wypłata była opóźniona, żebym nie dostał urlopu który mi się należy czy żeby ktoś mi ubliżał. Kadra zarządzająca wymagająca, ale dlatego że to ludzie z długoletnim doświadczeniem i wiedzą jak robota ma wyglądać.
Mówicie, że firma upadnie - to ciekawe jak wytłumaczycie, że ciągle inwestują (nowe hale, nowe maszyny, ciągłe modernizacje itp) a to że mają część maszyn starych, to dlatego Panowie że specyfika produkcji nie wymaga nic innego...ale przecież niektórym znawcom nie muszę tego tłumaczyć.
Ci co czytają mój komentarz, niech zrobią sobie z tą wiedzą co chcą. Ja jestem zadowolony z firmy.

pozdro.
3
spawacz 2017-01-07 10:40
po komentarzu "długoletni pracownik" postanowiłem napisać bo cos mnie chce trafic jak widze co niektórzy pisza. Ja hestem spawaczem w firmie, która wysyla nas do hydromela i powiem wam, ze gdyby kierownik zakładu powiedział mi ze mogę przejść do nich to od razu bym to zrobil. Ludzie firma działa w górnictwie to nie miejcie oczekiwań co do zarobków czy miejsca pracy, ale jak widze jak traktują swoich pracowników to u mnie mogę o tym pomarzyć... Wyplaty na czas, zarobki ze sredniej półki a z nadgodzinami które można robic nawet wysokie bo około 3500 na rękę. Mi to sie wydaje, że te komentarze to piszą ci których albo wywalili bo nic nie robili albo ci co w ogole sie tam nie dostali i teraz obrażeni wielce.
I gadałem tez z tymi górnikami, których oddelegowali na hale do siebie. Dali ich tylko dlatego, ze pilnie musieli przygotować nowa hale do produkcji i brakowało im rąk do pracy. Po tygodniu wszyscy wrócili na gruba bo maja tam tyla roboty.
2
punaralnar 2017-01-07 22:17
Ty mówisz o spawaniu i nadgodzinach jest okecto sie zgodzę ale sytuacja w pracach p/z czyt górników juz tak fajnie nie wygląda podobno ... Ale tylko podobno jak jest musialbym sie przyjąć i zobaczyć ...
Zbychu 2017-01-09 12:16
Ja robia na Pniówku i jakoś ujdzie... Kumpel siedzi na Knurowie to sztygar im przekazal ze robote maja do końca 2017 roku. Z czerwonymi mi wypłata wychodzi ponad 3 na łapa.
Z tego co gadaja, hydromel jako jedyny przetrzymal kryzys i teraz ma sie dobrze
1
ryl 2017-01-09 17:13
Jesli można wiedzieć napisz wela tam zarobisz na tym pniowku bo jestem z okolic i w środę mam rozmowę wiec niewiem czy warto jechać na Siemianowice z gory dzieki
ryl 2017-01-09 17:16
Mialem na myśli z iloma czerwonymi bo to ważne
Górnik p/z 2017-01-11 20:13
No i wczorajsze wypłaty to żenada na całego. W grudniu żenada, obiecali że w styczniu bedzie lepiej, jest tak lepiej że jest gorzej niż w poprzednim m-cu. Teraz obiecują że lepiej bedzie w marcu...ale którego roku ja się pytam?

Za m-c zapierniczania + 3/4 czerwone dostac 2200-2300zł to żenada ! Odradzam tą firmę, od kilku m-cy zarobki to równa pochyła w dół. O wszystko się proś, łachy, wolne, nawet głupich rękawic się nie doprosisz. Uciekać i trzymac sie z dala.
2
Zbychu 2017-01-12 14:39
do ryl- ja mialem teraz 4 czerwone to dostałem 3 . Każdy ma swoje zdanie a ja swojego nie zmieniam jak dla mnie firma dobra i pewna robota a nie tak jak robiłem w innej to prosiłem sie o kase. Teraz na likwidacji u Stasia jest dobrze
1
to on 2017-01-12 18:33
skoro tak wam źle w HYDROMEL to czemu dalej tam pracujecie? Kto logicznie myślący sra do miejsca w ktorym sam siedzi... Ja pracuje tam i potwierdzam słowa "długoletni pracownik i spawacz" że firma jest ok i każdemu mogę polecić, kto chce mieć pewne miejsce zatrudnienia i godziwe warunki pracy.
1
Almarowiec kiedys 2017-01-13 21:40
Piersi...lisz ja też 3 soboty i 2200 kwk pniowek lipa na całego znajomi na strefie w Gliwicach z dwoma sobotami maja 3k a wy się podniecacie 3k z 4 sobotami to ile bez ? 2,1 k zl za prace pod ziemią jeszcze likwidacja , wniosek jest jeden szkoda zdrowia na gornictwo za takie drobne kiedyś w pumarze na montażu rurociągów nowo przyjęty miał 2,8 bez sobot wiec czym ty się kur.wa podniecasz ze masz wypłatę na czas ? Nie macie żadnych ambicji i dlatego za rok z 10 sobotami nawet tego 3k nie dostaniesz Szczęść Boże ! Ps dzis zawiozlem wypowiedzenie i ide na L4
1
grubiorz 2017-01-14 10:22
całe życie robia na grubie to nikaj lepszej roboty nie znajde. Ty tak cwaniaczysz a po tym l4 przyjdziesz z podkulonym ogonem. Takie mamy górnictwo i nic z tym nie zrobimy. Piątka dla pumarowiczów i przetrzymiemy to.
2
zadowolony 2017-01-14 13:18
bardzo dobra firma, dobre zarobki (wiadomo zawsze może być lepiej), luźna atmosfera i dozór wyrozumiały. Polecam
3
almarowiec 2017-01-16 09:58
Skoro zawiozlem wypowiedzenie to raczej nie wrócę napewno nie za tyle ! Skoro zostales stworzony dla górnictwa nawet za damski proszę bardzo twój wybor .
TrzeźwoMyślący 2017-01-23 23:11
Te wyplaty w okolicach 3k i wzwyż to mają tylko emeryty, najwięksi lizodupcy i leserzy w tej firmie. Oni mają po 15,50zł/h i w górę. Wypłata 10'tego a 20'tego jeszcze emeryturka, takiemu to dobrze, a prawda jest taka że jak jesteś młody i masz rodzinę to ciężko z takimi wypłatami....
Jak kolega wyżej napisał, znajomi pracują na produkcjach, na strefach w Gliwicach i tam wypłaty mają 3k, nie musząc oddychać w tym syfie, czy ci coś na głowę nie spadnie i wkur*** się z starymi emerytami. Nie ma sensu robota w tej firmie, jak i każdej okołogórniczej przy dzisiejszych pieniądzach.
Górnictwo jeśli już (mimo że nie ma tych kokosów jak kiedyś) to tylko pod kopalnią, firmy zewnętrzne to dno!
1
aleks 2017-01-24 11:48
I frajernia ,swietnie to ujales PowerPoint
grubiorz 2017-01-24 14:41
Firma, do której nie można mieć zastrzezen. Każdy ma swoje zdanie. Ja z racji ze znam dziesiątki osob pracujących ze mna i mających podobne zdanie do mojego to polecam
2
Arkadiusz 2017-01-27 00:37
A ja nie nikomu nawet wrogów to moje zdanie . Jesli polecasz to sie ciesz bo ja ze swoimi znajomymi nie polecamy .
1
Arkadiusz 2017-01-27 00:39
Hehe żal mi cie nikaj nie znajdziesz Mosz racje wiec kis sie tam aż wyciągniesz kopyta ale się uśmiałem haha
2
ON 2017-02-01 17:15
Fajna firma, dobre zarobki polecam
3
hotter 2017-02-17 10:22
Jak wypłaty za ten miech na pniowku bo niebawem tam ida?!.
Prosiak 2017-02-19 23:40
Siema . Ja Pracuje rok czasu w tej firmie i polecam j kazdemu kto chce pracowac, ludzie sa wporzadku nie wazne czy to emeryt czy mlody , wszyscy sie doagaduja. Co prac na danych kopalniach i wyplat to owszem w grudniu kazdy mial wyplate ucieta . a zaraz po nowym roku zrobilo sie lepiej. Ja bez sobot mam 2,7 na reke zrobie 3 czerwone i mom 3,4 na reke. Trzeba chciec robic a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze jest dupnie zle, kartki sa po 18 zł wyplata terminowa kartki najpozniej do 20 kazdego miescia sa, co do osob dozoru to praktycznie kazdy sztygar jest normalny nie ma jakis dolewan czy czegos , przychodzisz robisz swoje i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na 6 bez zadnyhc problemow. Ci co pisza te komentarze to sa osoby ktore nie chca robic i patrza tylko zeby ktos zanich zrobil a oni dostali piniadze i co onie to nie sa. Pozdro Polecam Firme :)
1
Hank 2017-05-18 22:19
Polecam firmę. Nigdy nie spóźnili się z wypłatami. Wysoka ilość bonów żywnościowych, całkiem niezła organizacja pracy, wiele zadowalających przetargów. Dozór w miarę ogarnięty, pracownicy też. Wiadomo zdarzają się półgłówki, jak wszędzie. Ale jak najbardziej pozytywna opinia od mojej osoby.
1
Zostaw swoją opinię o HYDROMEL SA - Siemianowice Śląskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HYDROMEL SA