brak logo

"MONIKA" HURTOWNIA FARMACEUTYCZNA - SZCZECIN

Szczecin

Opinie o "MONIKA" HURTOWNIA FARMACEUTYCZNA - SZCZECIN

xxx 2010-07-24 19:27:00
Aż tak źle tam jest ? Jak wygląda kwestia uczciwości ? Jakie auta, zarobki w hurtowni ?
anonim 2011-03-09 12:58:39
Trgaedia - firma oszukujaca na każdym kroku - w żadnym razie nie polecam [usunięte przez moderatora] - ciągłe obwinianie za wszystko - i nawet w przypadku ich błędu nie potrafią powiedzieć przepraszam.... na inwentaryzacji oszukują , za kązdym razme manko i nawet jak ci wszystko gra oni zrozbią tak że masz manko - za wszystko u nich płacisz - marne pieniądze - np 300 zł po opłaceniu wszytskiego zostaje na życie:) fajnie nie?
4
czesiek 2011-03-24 21:23:41
Z takim stazem jest was tam kilku dosłownie kilku może ze trzech tylko nie wiem jak długo jeszcze wytrzymacie. Wszystko idzie w gorę a wasze rozliczenie stoi w miejscu a nawet wam zmniejszyli procent z obroty.Ja jednak potwierdzam to ze firma oszukuje i ma wszystko gdzies bo nikogo nie zatrudnia. PH jest tam około 20 a ze stazem tylko kilku to wyobrazcie sobie jak tam jest, bo nie wierze ze wszyscy ktorzy tam pracowali a było ich pewnie ze 100 to słabi handlowcy. Pozdrowienia dla Anety i AAdama
1
niezadowolona 2011-09-28 20:07:53
popieram w całości ludzi zniechęcających do profilu firmy.ja jestem przedsiębiorcą który został oszukany przez osobę sprzedającą ich artykóły.koleś mnie oszukał a po niedługim czasie został zwolniony z pracy, mimo tego firma każe mi zapłacić za towar którego nie chciałam i na który miałam mieć korektę...sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje.uwieżyłam mu a on zawiódł.mimo tego że firma wie jakiego człowieka zatrudniała nie chce mi uwieżyć i pomóc załatwić sprawy polubownie...kicha!!!
1
nie polecam 2011-11-24 16:00:40
Dziadostwo i brak profesjonalizmu na każdym kroku.
6
Pracownik 2013-10-13 20:45:17
Do Kolegi "XXX" i "garba"; praca może do najłatwiejszych nie należy ponieważ wymaga od człowieka połączenia kilku umiejętności:prowadzenia samochodu, logicznego myślenia, samodyscypliny,magazynowania towaru,fakturowania, i chyba przede wszystkim umiejętności porozumiewania się z innymi ludźmi. Domyślam się, że jedyną jaką Ty posiadłeś to prowadzenie samochodu i dlatego wylewasz tutaj na forum swoje frustracje. Pracuje w firmie już kilka lat. Na początku nie było łatwo duża konkurencja, często słyszane NIE na sklepach na pewno nie ułatwiały zadania ale po około roku sprzedaż zaczęła fajnie wzrastać i zysk wypracowany był coraz większy i dawał oczywiście coraz większą satysfakcję z pracy a co za tym idzie coraz większą motywacje do działania. Oczywiście można się czepiać weksla czy płacenia za samochód lub inwentury ale jeśli chodzi o pierwsze to właściciel musiałby być kompletnym idiotom nie dając ich do podpisu nowym handlowcom no bo kto przy zdrowych zmysłach powierzałby kilkadziesiąt tyś zł nowo poznanej osobie, co do auta to firma przecież nie karze jeździć ich samochodami przecież można mieć swoje, tylko przy pierwszej wymianie skrzyni biegów szybko okaże się że jednak lepiej było jeździć ich samochodem. Co do opłaty za samochód to procent wypłacanego zysku jest na tyle duży że przy w miarę rzetelnej pracy można spokojnie utrzymać siebie,samochód i koszty firmy no chyba że jak kolega XXX jest się ( usunięte przez administratora ) potrafiącym anonimowo wylewać swoje żale bo się na mały zus nie zarobiło. Podsumowując w Firmie ( usunięte przez administratora )wcale nie jest tak źle jak tu niektórzy piszą wręcz odwrotnie wszystko zależy od Cibie samego i albo się uda albo nie.
3
gaal 2014-01-09 19:26:49
A ile brutto mozna w tej firmie zarobic
2
pedro 2014-02-08 09:22:15
Najpierw naucz się baranie pisać bez błędów, a dopiero potem możesz przekazywać dalej te bzdury które wypisujesz. Ciekawe co dostałeś od firmy za wypisywanie kłamstw?
1
PH 2014-03-09 22:03:47
Jeśli chcesz zdobyć doświadczenie jako Przedstawiciel to polecam. Jak masz doświadczenie to nawet nie popełnij takiego błędu, żeby do nich iść. Żyjesz z samej prowizji, płacisz za wszystko sam (ZUS, paliwo, dzierżawa auta). Samych kosztów miesięcznie masz ok. 2500 zł netto w tej firmie. Do 25 dnia miesiąca pracujesz na koszty, a od 25 pracujesz na własny zysk. Chcesz się nauczyć handlu - polecam, chcesz spokojnie pracować nie martwiąc się czy starczy na życie - NIE POLECAM !
PH 2014-03-24 06:24:04
Oczywiście nikomu nie powiem - nie idź bo to bez sensu. Pójdź, przekonaj się sam, a potem zrozumiesz ... Pracowałem na Zielonej Górze i wiem jak to wygląda. Czasami po odliczeniu kosztów zostanie Ci 800 zł na rękę. Oczywiście w firmie powiedzą Tobie, że pieniądze są uzależnione od Twojej pracy i to tylko od Ciebie zależy ile zarobisz. Ale jak weźmiesz kilka dni urlopu to zobaczysz ile zostanie. A jak trafisz na zwolnienie lekarskie to uuuu ... To nie jest praca po 8 godzin dziennie.
2
PH 2014-04-08 22:45:55
Spróbuj popracować mniej niż 8 godzin - to na ZUS nie zarobisz.
PHaHaHa 2014-04-20 07:17:41
Nie wiem czy dobrze trafiłem - to forum rybackie ? bo większość z was to leszcze nie potrafiące handlować, a później skomlenie o o jak mi źle na ZUS nie zarobiłem, o jejku na paliwo nie mam -porażka
1
PH 2014-04-29 07:13:56
Pamiętaj, że region regionowi nie jest równy. Jak ktoś pracuje od wielu lat to rynek mógł sobie wyrobić. Przychodzi nowa osoba i nie jest w stanie zarobić kasy - idzie do innej firmy. Najlepszym przykładem jest Gorzów. Tam non stop rotacja. Oczywiście najlepiej powiedzieć - beznadziejni handlowcy. Tylko pytanie, dlaczego nikt z dobrych handlowców nie chce iść do tej hurtowni ?
Kamil 2014-05-04 22:11:46
Tak z ciekawości po raz kolejny tu zajrzałem i zostawię swoją opinie na temat tej firmy. Otóż, pracowałem w Monice rok czasu i pozostawię jak najbardziej pozytywną opinię! Komentarze typu: "oszuści, złodzieje, zawsze manko, braki" itp. - absolutnie zaprzeczam. Jeżeli potrafił ktoś dbać o towar w swoim samochodzie i magazynie, to przy inwentaryzacji nie było wytykania jakiś dziwnych braków. Tak samo w przypadku kasy. Ja osobiście nigdy nie miałem problemu, żeby mi coś brakowało, a nawet jeśli, to byłem tego świadom i analizując sytuację, to albo sam coś źle wydałem bądź wypisałem na FV. Przy tej drugiej kwestii, raczej nigdy nie było problemu z okręceniem czy to z kierowniczką Anetą, czy też z dziewczynami z biura..Co do zarobków, to jak wszędzie mogłoby być lepiej. Ja osobiście miałem lepsze, jak i gorsze miesiące, ale z tego co pamiętam, to nawet w tych gorszych szło się z centralą jakoś dogadać, co by nie "głodować"..
Podsumowując, zostawiam pozytywną opinię na temat tej firmy. Raz lepiej, raz gorzej, ale dało się przeżyć.
Przy okazji pozdrowienia dla Anety, Andrzeja, Magdy i reszty personelu !
1
PH 2014-06-02 10:10:41
Tylko działalność gospodarcza. Nie zatrudniają na umowy o pracę bo za dużo roboty by mieli, a przede wszystkim musieliby płacić co miesiąc stałą podstawę, a tego by chyba nie przeżyli by dać komuś pewne pieniądze.
Kamil 2014-06-23 15:32:26
@rudy - tak jak wyżej.. niestety tylko i wyłącznie własna działalność. Pamiętam, że kilku PH ze Szczecina pracuje jako pre-seller, czyli dużo lepiej.
gall 2014-08-27 18:56:30
Do Kamila,, skora taką masz dobrą opinię o tej firmie to dlaczego po roku czasu zrezygnowałeś z pracy . A teraz skoro już nie pracujesz to może powiedz ile wyciągałeś na rękę za miesiąc w tej firemce.P.S. Chyba miałeś dobre układy z p.kierownik na odkręcanie nieprawidłowości :-)
Kamil 2014-09-03 22:32:47
gall - po prostu zdałem relację jak było w moim przypadku. Poprzednie komentarze na temat rzekomych braków są dziwne, bo towar zamawia sobie każdy sam, sprawdza go przy dostawie i jeżeli jest wszystko ok, to skąd późniejszy brak...?? Nawet jeśli zdarzyło się coś brakującego lub zmienionego w FV, to nie trzeba było mieć "dobrych układów" żeby to załatwić ;) a pracę zmieniłem ze względu na inną, w której miałem stała pensje i umowę o pracę. .Co do kasy, to nie mam co się tutaj chwalić lub żalić, bo to kwestia indywidualna oraz posiadanego terenu.
1
ja słowianka 2015-01-09 13:18:56
jestem gotowa podjąć pracę w "MONIKA" HURTOWNIA FARMACEUTYCZNA - SZCZECIN związaną z magazynem i magazywnowaniem, nawet jeśli to będzie praca fizyczna. natomiast moim marzeniem jest marketing/reklama/promocja. czy może firma zaproponowałaby mi jakieś stanowisko żeby to wszystko połączyć w jedną cudowną posadę?
Xxl 2015-01-27 14:53:39
Osoby zamawiające towar to przedstawiciele. Zamawiasz towar z hurtowni, a potem jeździsz po sklepach mając ten towar na aucie i sprzedajesz. Żyjesz z samej marzy oddając ok. 40 procent z wyrobionej marzy firmie. Koszty wszystkiego, czyli auta, ZUS pokrywają z własnej kieszeni.
Modrzewek 2015-05-29 21:17:28
Firma jak najbardziej godna polecenia. Mam przyjemność pracować tu już ok. roku. Faktycznie praca nie należy do najłatwiejszych ale jak wiadomo taka natura pracy handlowca. Początki były naprawdę ciężkie, strasznie duży asortyment, wielu klientów itp. dla kogoś takiego jak ja, kto mało miał styczności z taką pracą naprawdę mogą przerazić. Tu największą zaletą jest rodzinna atmosfera w firmie, pomoc w każdej sytuacji i fantastyczna atmosfera. Nie prawdą są opinie które przeglądałem wcześniej. U mnie np. pierwsza inwentura wiązała się na pewno z wielkim stresem, ale jednak wyszła wzorowo. Także jeżeli dba się o porządek i swoje stany magazynowe to nie ma z niczym problemu. Pozdrawiam
2
Były_Pracownik 2015-12-07 19:39:53
@Polipiusz Odejść możesz, z tym, że nie ma nic za darmo. Najpierw wydoją Cię do zera z kasy a później już możesz iść. Roboty tyle, że nie masz czasu na nic poza pracą w "cudownej" monice. Ja miałem w 7-dmio dniowym tyg. pracy tylko sobotę wolną. Pamiętaj, jak czegoś potrzebujesz to nie ma szans bo nie jesteś ich pracownikiem, jak oni coś chcą to musisz bo tak i już. Brak jakiejkolwiek równowagi, cokolwiek by się nie działo zawsze winny jest ph. Jak lubisz oddawać kase za darmo to ok.. jak zależy Ci na stabilności i uczciwości zdecydowanie odradzam.
Były_Pracownik 2015-12-07 19:42:35
Widzę, że już nawet posty użytkowników są usuwane. Cenzura na każdym kroku, nawet wypowiedzieć swojego zdania nie można
2
Phphbyly 2016-10-23 09:02:28
Oszuści pracowałem w latach 2003 zrobili mi sztuczny dług jak w filmie na kwotę 11 306 zł spłaciłem ich u komornika w 2012 sztuczne kwoty rozpraw sądowych i odsetki itd. jakieś 30000 zł dobrze ze było mnie stać bo dobrze zarabiałem w innej firmie proszę was omijanie ich szerokim łukiem ps jakby była zrzuta na kiiilllll to się dołożę
Zostaw swoją opinię o "MONIKA" HURTOWNIA FARMACEUTYCZNA - SZCZECIN - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "MONIKA" HURTOWNIA FARMACEUTYCZNA - SZCZECIN