logo OPteam Poland

OPteam Poland

Katowice

Opinie o OPteam Poland

RISTO 2015-10-22 21:24
JA ZOSTAŁEM OSZUKANY PRZEZ OPTEAM KATOWICE I PRZEZ OPTEAM FINLANDIA POTRAKTOWANY JAK PRZEDMIOT, NIESTETY ALE KAŻDEJ AGENCJI ZALEŻY TYLKO NA PIENIĄDZACH A NIE NA PRACOWNIKU!
Operator 2016-03-05 11:03
8 miesięcy w Finlandii za pośrednictwem firmy OPTEAM, jako operator wózków widłowych w firmie Can-Pack. Szczerze nie polecam. Praca tylko dla desperatów, którzy lubią złą atmosfere w pracy, wykorzystywanie, pracę po 16 godzin, brak urlopów i oszukiwanie.
Niektórych może skusić stawka 11 euro, ale trzeba wiedzieć że jest to absolutne minimum i gorzej już w Finlandii zarabiać nie można. Nawet na socjalu jest lepiej.
A jeśli chodzi o OPTEAM Finlandia, przez którą jest się zatrudnionym, to jest to zgraja oszustów, którzy wywalą Cię z pracy z dnia na dzień, i zapłacą na koniec tyle żebyś miał na bilet do domu. A z mieszkania wywalą Cię od razu, a jak nie to nasyłaja takich fińskich komorników. Szczerze nie polecam.
miś 2016-03-13 16:52
Jak wygląda rozmowa Przez skeypa ?. Jeśli chodzi o rusztowania!. Jakie pytania zadaje ten ktoś ?. Dzięki z góry.
cvbxn23 2016-04-23 18:14
zna ktos firme payroll360??? oferuja prace przy produkcji lamp w Sipoo w Finlandii stawka 9,13brutto tzw gross pay czyli mniej niz kolega napisał 11euro!! ciekawostka jest ze tez kontrakt jest na 8 miesiecy! mieszkanie tez nie za tanie w skandynawii jest drogie utrzymanie
Anty hammi 2016-05-06 11:38
Bardzo odradzam te firmę,to ha my,oszuści,naciogacze, wczoraj pszyleciałem po tygodniu harówy w źekomo pracy na wózkach widłowych a nieoficjalnie to spszotanie,zamiatanie hal i D zwiganie metalowych elementów.
zibi.g7 2016-05-06 11:49
Witam. Chciałbym odpowiedzieć na ten post, choć ogólnie tego nie robię. Jesli ktoś wypisuje takie bzdury, to trudno w to uwierzyć. Prawda jest całkiem inna.Finowie są bardzo życzliwi, tylko muszą cię poznać. Taka sytuacja jest we wszystkich krajach skandynawskich. Problem polega na tym, iż wielu rodaków przyjeżdża do pracy przez dzikie firmy, które oszukują ich ile się da. Napewno nie są to firmy fińskie, choć i takie się zdarzają, ale bardzo rzadko, głównie polskie lub związane z Polską. Największe problemy mają wtedy Ci , którzy nie znają przynajmniej angielskiego. Dodatkowo większość jest nastawiona , aby Finlandia dawała im wszystko za darmo. To jest główny problem. Jeśli ktoś obiektywnie spojrzy , to zobaczy, że lepszego kraju do życia nie ma. Oczywiście należy coś dać od siebie, aby potem mieć stabilne życie. Jeśli komuś się nie chce pracować , to ma problem, a Ci którzy chcą, to jeśli są bez pracy, dostaną zasiłki i możliwość chodzenia do szkoły na język fiński, który bardzo ułatwia życie i znalezienie pracy. Czy ktoś z Was zatrudniłby kogoś z kim nie ma żadnego kontaktu? A co z BHP, kto będzie ryzykował lub zatrudniał dodatkowo osobę, aby chodziła za kimś i pokazywała co dana osoba ma robić. Trochę wyobraźni. Tak jest we wszystkich krajach, a jak ktoś pisze inaczej , to proszę potraktować to jako żart lub głupote. Warunki kiedyś faktycznie były lepsze, ale ogólnie w Europie się zmieniło więc nie ma co się dziwić,a ceny są już nie wiele różniące się od polskich. Wielokrotnie można spotkać w sklepach produkty tańsze niż w Polsce. Pozdrawiam
3
Gdańsk Sebek 2016-07-01 17:19
ostrzegam przed opteam w raumie , mają tylko jeden kontrakt z Telinekataja na OL3 , po dwóch na pokoju , miesięcznie jak 1400 euro się zarobi to oczekują całowania po rękach. Nie powiem dwa lata temu jak tym wszystkim kręcił Mikka Valantej to było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] teraz tam jakaś jedna z drugą siedzą i jest tragedia !!! Za paliwa do samochodu musisz sam wykładać a oddają po dwa trzy miesiące później . Ogólnie katastrofa ... Ja po prostu z tamtąd bez słowa poszedłem i nie żałuję .
Df 2016-08-23 21:35
Cześć. Jak tam praca wygląda? Zrobi ok? Mieszkanie? Koszt wynajęcia itp. Napisz coś jak możesz. Dzięki i Pozdrawiam
NoNiewiem 2016-09-17 13:42
Siema ! i co jestes w finlandii jako spawacz ? wszystko ok ? bo sie tez zastanawiam czy warto naprawde jechac i to co oferuja to prawda, 11euro netto plus 40 euro dieta dziennie i zakwaterowanie daje pracodawca prawda ?
1
Sticky14 2016-10-15 15:29
To fabryka puszek? Odradzasz tam jechac?
Sticky14 2016-10-15 15:44
Czyli szczerze odmawiasz pracy tam i ostrzegasz?to dla mnie wazne bo od tego zalezy moja decyzja
Sticky14 2016-10-15 16:15
Mozesz wrocic i po jedynm dniu jak ci nie pasuje.Zdaje sobie sprawe ,ze ktos moze byc debilem ,jakos rozmowe przeszedl,nie kuma jezyka itp.Dlatego pytam konkretnie czy to norma czy odosobniony przypadek w tej fabryce puszek w.findlandii

kinia 2016-10-18 16:16
Operator Wózka Widłowego jest u nich obecnie potrzebny z tego co widze.
gg 2016-11-30 12:42
A pracuje ktos z Was w fabryce Mercedesa w Finlandii ? Proszę o opinię, czy warto tam jechac? kobiety tez rekrutują. Przez telefon wszystko ladnie, ale jak jest tam naprawdę ?
zawiedziony. 2016-12-03 08:27
Byłem w tej fabryce.500 za chatę.robota jest albo nie.wszystko na telefon.efekt końcowy -648 euro wypłaty.Chcesz jedź.
1
gg 2016-12-07 10:29
Dzięki za odpowiedz. Czyli co , nie ma stalych godzin tylko praca na telefon ?? jechac taki kawal drogi , aby w koncowym efekcie pracowac na telefon to chyba zadna rewelacja. A mieszkanie jest w kilka osob? jak to wygląda ?
2
extreme 2016-12-16 13:50
Witam.
Proszę o więcej informacji o pracy w Valmet Automotive poprzez agencję pracy Opteam.
Na jaki okres jest umowa, czy gwarantują pracę w pełnym wymiarze godzin, jak wygląda sprawa zakwaterowania(ilosc lokatorów,odległość od fabryki) skoro 500 Euro ?
Czy jest sens emigrować za takie wynagrodzenie ?
1
extreme 2016-12-16 13:51
Witam.
Proszę o więcej informacji o pracy w Valmet Automotive poprzez agencję pracy Opteam.
Na jaki okres jest umowa, czy gwarantują pracę w pełnym wymiarze godzin, jak wygląda sprawa zakwaterowania(ilosc lokatorów,odległość od fabryki) skoro 500 Euro ?
Czy jest sens emigrować za takie wynagrodzenie ?
1
Richie 2017-01-02 21:14
Witam.
Dostałem ofertę pracy z firmy Opteam do pracy Valmet Automotive w Finlandii na produkcję Mercedesa do miejscowości Uusikaupunki. Chce wyjechać tam z moja dziewczyną teraz pod koniec stycznia, może ktoś napisać ktoś kto tam pracuje: jak wygląda praca realnie, jakie są warunki mieszkalne ile pokoi po ilu w pokoju? ile jaka jest odległość z miejsca zamieszkania do miejsca pracy? Jakie są faktyczne koszta utrzymania ile zostaje i jakie są wypłaty na czysto? konto walutowe polskie jak mam to przeleją kase czy jets jakiś problem z tym? ogólnie jaka atmosfera w pracy czy rzeczywiście orają ludzi i są tak nie mili Finowie jak ktoś pisał wyżej. dzięki pozdrawiam.
9
adam 2017-01-04 15:05
czesc tez chciałbym sie czegos dowiedziec o tym miejscu pracy mam jechac w marcu do fabryki mercedesa
adam 2017-01-04 15:21
czesc tez chciałbym sie czegos dowiedziec o tym miejscu pracy mam jechac w marcu do fabryki mercedesa
Richie prosze o kontakt priv.
masylwa@wp.pl
1
diabeł 2017-01-17 17:41
witam też jade w marcu do mercedesa jak tam jest w realu opłaca się jechać da sie coś zarobić czy kolorowo tylko na papierze ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????//
PISZCIE
1
Finek 2017-01-18 12:28
Czy ktoś już był w fabryce mercedesa? Chciałbym wyjechać ale najpierw szukam informacji. O jakich pieniądzach do ręki mówimy? Jak przedstawia sie sprawa zakwaterowania? Czy daleko jest z mieszkania do zakładu?
1
diabeł 2017-01-18 17:57
finek miałeś już rozmowe kfalifikacyjną jak ci poszło na kiedy masz termin wyjazdu
diabeł 2017-01-18 17:59
finek miałeś już rozmowe kwalifikacyjną jak ci poszło na kiedy masz termin wyjazdu
Frotek 2017-01-23 11:38
Szukam informacji na temat pracy spawacza w Finlandii. Jak wyglada sprawa języka i czy firma prowadzi kursy językowe? Czy mieszkania są w miarę przyzwoite?
adam 2017-02-05 20:25
czesc a skąd jestes ?
Zorba 2017-02-07 22:16
Jak można wyjechać przez Opteam do Finlandii? Mówiono mi, że to jest dobra firma a przede wszystkim będę bezpieczny i zarobię odpowiednia kasę!! Czy ktoś zna więcej szczegółów to proszę o informacje?
Ronn 2017-02-08 19:28
Też chciałbym wiedzieć jak wyglądała rozmowa przez skaypa ?
Ronn 2017-02-08 19:29
Też chciałbym wiedzieć jak wyglądała rozmowa przez skaypa ?
mechanik 2017-02-15 21:38
Eeee tam. Nawet nie raczą odpowiedzieć na CV i to nie tak, że kwalifikacji mi brak. Generalnie nie polecam.
1
Gościu 2017-02-16 17:44
Super agencja , korzystałem z ich ofert i wszystko było w porządku. Podczas rozmowy trzeba wszystko ustalić i będzie ok.
taki ja 2017-02-16 22:37
Normalnie,tak jakbyś był na zwykłej rozmowie kwalifikacyjnej w nowym zakładzie pracy,ogólnie Cię informują o tym co dostałeś w mailu :D
sajmon 2017-02-18 11:05
Witam. Dostałem propozycję pracy w zakładzie Mercedesa,i tak się mocno zastanawiam czy warto brać tą ofertę na poważnie czy lepiej sobie odpuścić .Byłbym wdzięczny za info dot.samej pracy,warunków zamieszkania oraz oczywiście czy ta praca jest w rzeczywistości ,czy to wszystko pięknie wygląda tylko w ofercie.Dajcie znać ,bo nie wiem co mam robić
Opteam 2017-02-21 09:04
Dla wszystkich zainteresowanych:

Praca w firmie Valmet Automotive odbywa się w pełnym wymiarze godzin, 40 godz/tydzień.
Nie jest to praca na telefon.
Do tej pory pracę rozpoczęło 9 osób z Polski.
W związku z tym powyższe negatywne opinie nie mają pokrycia w rzeczywistości i prosimy nie traktować ich poważnie.

Dziękujemy
Zespół Opteam
1
Franio 2017-02-22 14:20
Już pracowałem z firmą Opteam na wyjeździe i wróciłem zadowolony. Wszystkie sprawy były zorganizowane na medal, zresztą można się po nich tego spodziewać to profesjonaliści.
Daniel 2017-02-25 13:20
Witam,Czy ta agencja pracy jest fair wobec pracownika,czy na zasadzie olewania ?
1
Agnieszka 2017-02-27 12:17
Cześć! Czy ktoś z Was już pracował przez firmę OPteam Poland? Możecie podzielić się swoimi opiniami?
1
Alfons 2017-03-14 11:45
Hahahha to jakas kpina ta kasa gdysz tyle samo zarobie w Czechach itam zatrudniają od ręki kaźdego pozatym w zeszłym roku pracowałem i mieszkałem wtej okolicy gdzie jest ta fabryka i jest dosyc drogo w Finlandii i źeby wtym kraju godnie źyc to po otroceniu za chate to na łape tzeba minimum 1500€uro a jeszcze jak ktos lubi wychlac i pali szlugi to jak niedostanie 2000€uro to niepszeźyje .nielece za taki psi grosz.
Agnieszka 2017-03-14 12:13
@Alfons w zeszłym roku wyjechałeś przez OPteam Poland czy na własną rękę?
FooFighter 2017-03-19 10:17
Witam
Czy ktos aplikowal i zna juz moze szczegoly oferty pracy na produkcji w Mercedesie w Finlandii?
Bede wdzieczny za info
Agnieszka 2017-03-20 09:28
@FooFighter, myślisz o aplikowaniu? To byłby Twój pierwszy wyjazd przez OPteam Poland czy współpracowałeś już z firmą wcześniej?
FooFighter 2017-03-20 10:46
Zdążyłem już wysłac swoje zgłoszenie.
Tak, pierwszy wyjazd , nie wspolpracowalem wczesniej z ta agencja.
Agnieszka 2017-03-20 10:51
@FooFighter w takim razie trzymam kciuki! Koniecznie podziel się z nami swoją opinią po spotkaniu.
FooFighter 2017-03-20 11:09
Dziekuje, oczywiscie podziele sie informacjami.
Trafilem na chyba zeszloroczna oferte pracy, ale chcialbym dowiedziec sie i skonfrontowac warunki zatrudnienia jakie oferują obecnie.
Bede kontaktowac sie dzisiaj z biurem, jesli sam nie otrzymam telefonu.
Agnieszka 2017-03-20 11:13
@FooFighter rozumiem. W takim razie będziemy czekać na informacje.
Alfons 2017-03-20 11:53
Do Valmet Automotive w finlandii pojechali zamiast polaków ukraincy bo tańsi i 3 x szybciej zapiepszają i to 365 dni w roku tak pisali w ukraińskiej gazecie miesiąc wczesniej
2
FooFighter 2017-03-21 10:57
Rozmowa na Skypie jutro, tymczasem warunki na produkcji w fabryce Mercedesa kształtują sie nastepujaco:
Stawka na godzine 11.13 - 11.62 euro
Dodatki za prace na II i III zmianie odpowiednio 1,15 i 2,11 euro
Zakwaterowanie 400-500 euro
Umowa minimum do konca roku.

Czy jest jakas osoba, która tam pojechala lub ma zamiar sie wybrac?

stop oszustom 2017-03-21 16:42
i tak to wygląda w praktyce... dają ukrom prawo wjazdu do pl, bandyckie agencje zatrudniają ich w krajowych firmach i potem delegują do roboty w innych krajach... a co PL z tego ma? mam zamiar zgłosić ten proceder PIP i innym organom. Jeśli macie informację o zatrudnianiu ukraińców (którzy w ue nie są) przez tą agencję i delegowaniu ich do finlandii, piszcie
1
Agnieszka 2017-03-22 09:28
@FooFighter, dziękujemy za szczegółową informację. Jak przebiegała rozmowa na skypie? Czy jakieś pytanie szczególnie Cię zdziwiło? Może masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
Zostaw swoją opinię o OPteam Poland - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPteam Poland