logo OPteam Poland

OPteam Poland

Katowice

Opinie o OPteam Poland

Cyborg 2012-08-30 20:40:26
Zgadzam się z tym komentarzem, biorą pieniądze na które my musimy ciężko pracować a co dostajemy w zamian - nic.
W swoim życiu nie spotkałem jeszcze tak niekompetentnych osób jakimi są koordynatorki z Opteam Fi. ( może za krótko żyję).
Przepraszam moich kolegów którym jeszcze kilka miesięcy temu polecałem firmę jako solidną i sprawdzoną. Jeżeli jeszcze nie wyjechaliście wycofajcie papiery póki nie jest za późno.
1
xyz 2013-01-31 12:54:01
Niestety obiecują złote góry a jak już wyjedziesz to czeka cie rozczarowanie.Wprawdzie praca legalna,opieka koordynatora jako taka jest,mieszkanie ok(chociaż samemu trzeba opłacac)wypłata na czas...no właśnie wypłata....nie da się dobrze zarobić w finlandii na takich warunkach-nadgodzin nie ma bo są owe zabierane do banku godzin(trzeba ich wypracować az 120!!! to mniej więcej 2 miesiące pracy z płacą tylko podstawowa-czyli mega kaszana!!!Jak ktoś chce zarobić mniej więcej 5tys zł miesięcznie pracując po 10 h dziennie to prosze bardzo z ta firmą da się to osiągnąć!
1
Sławek 2013-04-29 20:38:20
Witam!
w tamtym roku pracowałem w Finlandii przez Opteam.
stawka 12 euro brutto.mieszkanie ok 400 euro,życie ok 500-600 euro,bilety na własny też koszt także przy pracy 8 godzin/dziennie mało co zostaje.pani koordynator[usunięte przez moderatora](wiecznie biedactwo zaganiane,które przez 6 mies widziałem 3 razy co daje raz na 2 mies)w porównaniu do Norwegii,gdzie koordynatorka była na każdy twój tel.wynagradza tylko praca,gdzie pracujesz spokojnie zero stresu,nikt nie goni a jak zaczynasz naprawdę pracować to od razu finowie pukają się w głowę co robisz.
reasumując,żeby zarobił człowiek tam ok 2500-2800 euro w godzinach to byłoby ok.
przybliżę ceny hmm
wódka Koskenkorva 0,5l-12,60 euro
wódka z estonii na lewo 0,5l-10 euro(2,60 zostaje na chleb ale nie wiesz co pijesz ale w sagan bierze)
papierosy marlboro 5,40 euro paczka
papierosy z estonii 2,70 euro.
pozdrawiam wszystkich polaków pracujących w Finlandii w Nakkili.
Jedyna kompetęntna osoba to Pani [usunięte przez moderatora](która pozdrawiam!!!)
1
marek 2013-05-02 17:34:18
a moja opinia jest ok, firma jedna z nielicznych, ktora uczciwie co do umowy wyplaca pensje, informuje o mozliwosciach i kosztach zycia. praca spokojna, po oplaceniu mieszkania i jedzenia wciaz mozna sporo odlozyc (bank godzin przydatny, oczywiscie nadgodizny bylyby lepsze, ale jak mi koordynatorka wyjasnila, progresywny podatek robi swoje), bardzo dobry kontakt z Pania [usunięte przez moderatora], zawsze sluzy pomoca, biurokratka, ale wszystko co powie, ma sens, i sie zgadza, nie rzuca slow na wiatr, wszystko na czas i ludzki kontakt z nia, o innych szkoda slow
1
2013-09-20 21:42:21
polaczki gdzie macie rozum i matematyke ? co wy piszecie ? ta firma ma 35€ od głowy polaczyny marnej która jest zwykłym robolem , oszustwa brak badań lekarskich ,fachowcy za 1600€ tyle ile ma sprzątaczka ,i jeszcze sami inwestują w kapitał fiński ,jesteście dymani jak nieletnie prostytutki polscy fachowcy lepiej zarobicie przy wypasie kóz , to wampiry które jeżdzą nowymi merolami i biedaków rżną i kupują nieruchomości za wasze pieniądze w wekend polak bez pośrednika ma 300€ na czysto , 2 godz po 8 to 50% z 16€ a następne to 100% i co powiecie kupie sobie następne posesje za wasze pieniądze ;-) polaczki
uchen 2013-09-20 22:08:36
Opteam to jedna z wiekszych firm zlodziejskich jakie widzialem , branki godzin itd to wszystko sciema . OBIECUJA złote gory w polsce przez skype'y itd ale gdy podpiszesz kontrakt prawda okazuje sie byc bolesna. BRAK NADGODZIN , BANKI GODZIN, BRAK ZJAZDOW , ROBOTA NIE TA CO MIALA BYC itd . Jakas pomyłkaaaaaa ! Żal za grzechy . Lepiej zarobi sie w albanii niz w tej dziadowskiej firmie :D
uchen 2013-10-01 19:26:12
Sprawa jest prosta obiecują Ci gruszki na wierzbie , prawdziwy kontrakt dostajesz dopiero po przyjezdzie do Finlandii. W polsce otrzymujesz wstępny :) Tam kobiety nawijają Ci makaron na uszy ze nadgodzin milion ze transport do pracy jest ze do pracy 2km itd. Chcesz znać realia? NADGODZINY SA ALE ! : pracownik normalny ma płacone za sobotę 50% czyli około 20 euro brutto za godzinę co daje 160 brutto za sobotę , za niedzielę 300% czyli jakies 300 euro ponad . A OPTEAM DAJE CI DO WYBRANIA GODZINA ZA GODZINE?! GDZIE JEST [usunięte przez moderatora] PRAWO!? Następna sprawa miałbyc transport , transportu nie ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z buta albo na rowerze w mrozie a co bedzie w zime? do pracy nie ma 2km ale jest 7 kilometrow . Miało byc ciut spawania tigiem jak kazdy spawacz wie w tigu płaci sie wiecej niz w magu. Spawa sie TUTAJ PRZEWAZNIE TIGIEM ! CO takiego ciekawego jeszcze? No nic ze cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okradaja ! I jest to paranoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Firma musi zapłacic około 500 euro za weekend FIRMIE OPTEAM za jednego pracownika dlatego nie chca nas brac czy cos takiego :) Chcesz wiecej informacji pytaj dalej :) , Ps Jezeli jestes Pajacem albo pajacówa z Opteamu , obudz sie kretynko , bo jednego pieknego dnia zapuka ktos do twoich drzwi !
1
Hitsaaja 2013-11-13 07:26:12
uchen ulzyles sobie tymi wypocinami
kazdy normalny wie ze opteam zatrudnia na warunkach finskich
1
Lepski 2013-11-16 12:11:52
A ja mialem z dodatkami oko 17 eurosow brutto na godzine, czesto bank godzin, nadgodziny, gdzie ty uchen jestes? Tak czytajac twoja wypowiedz nasunelo mi sie ze albo jestes mlodym lbem poczatkujacym i nie zadowolonym z zycia albo po prostu wszedzie dobrze gdzie nas nie maco nie! Spawacz to spawacz, w suomi nie ma stawek lepszych dla tiga, sa lepsze za twa jakosc, ilosc, lata pracy. Jak znasz angielski to sam sie dowiedz na hali co i jak, koledzy sa pomocni, kasdy ci podpowie, co zrobic by stracic prace. Teraz w polsce mam tez takie stawki a opteamowi dzieki za nie dlugi, ale bogaty w doswiadczenie czas pracy najlepsza praca jaka mialem to wlasnie tam! Pozdrawiam kolegow ze stoczni, cielaka za szanspowrotu do polski,
3
dachu 2014-01-15 11:52:33
witam :) czy ktos pracował przez opteam jako operator wozka ? :) jak u nich z placą oraz zakwaterowaniem ? :)
Z gory dzieki za info :)
bambo 2014-01-24 19:49:28
witam kolege; dachu; tez mam oferte jako operator gdybś wyjehał bo ja narazie mam prace to się odezwij jak to w realu wygląda pozdrawiam
3
tomek 2014-02-19 10:17:06
ZAkwaterowanie zapewniaja na twoj koszt, placa na czas, wszystko tak jak mowia, ale ci w Finlandii co sa, bo w POlsce nie bardzo maja pojecie jak to dziala. Ja bylem zadowolony, choc nie bylo kokosow. 1,5-2 tys euro na reke co miesiac bylo. zalezy ile sie przepracowalo
Anna Matyska 2014-02-25 23:00:16
Dzien dobry! Trafilam na strone ponieważ poszukuja Polakow ktorzy pracowali lub pracuja w Finlandii. Pracuje na Uniwersytecie w Tampere w Finlandii (zrobiłam tutaj również doktorat, kierunek antropologia spoleczna, w Polsce studiowałam w Lodzi), i obecnie zaczynam projekt badawczy nt polskich pracownikow w Finlandii i innych krajach skandynawskich (generalne spostrzezenia nt Finlandii, warunkow pracy w porownaniu z Polska czy innymi krajami, motywow wyjazdu, czy wyjazd sie oplacal itp. ). Interesuja mnie osoby ktore pracowaly lub pracuja w Finlandii tymczasowo, lub osoby ktore postanowily zostac w Finlandii bardziej na stale ale maja doswiadcznia z praca tymczasowa. Szukam osob które moglby podzielić się swoimi doświadczeniami – przeszlymi lub obcenymi. Badania sa oczywiście absolutnie anonimowe (imiona, nazwy firm, miejscowości sa dla mnie nieistotne, liczy się raczej generalne doswiaczenie, przeszle lub obecne). Gdyby ktos byl zainteresowany kontaktem, proszę dac znac. Podaje mój uniwersytecki adres mailowy: anna.matyska@uta.fi.
Sredecznie pozdrawiam, i z góry dziekuje za wszelka pomoc!
Anna Matyska
2
tomek 2014-03-05 09:02:28
na reke, czytaj: netto po odjeciu oplat za mieszkanie, zwiazki zawodowe i czasami za jakies przeloty
lukas 2014-05-19 02:58:27
Może ktos wie jak tam jest z tymi rotacjami, bo na forum niepokojąca cisza, może te ogłoszenia z opteam sa fikcyjne.
1
Praca w Finlandii 2014-06-21 20:45:47
Praca w Finlandii nie jest lataa praca. Ludzie czyli finowie to narod malo przyjacielski. Z prawnych finskim tez nie jest latwo, wiec jezeli wybierasz sie do Finlandii do pracy , lepiej zebys dobrze zdal ježyk finski. Jezeli Znajdziesz sie w klopotach nie poradzisz sobie finansowa Wszysto tak bardzo drogie, ze jest wielka niemozliwoscia zebrac adwokata do pomocy prawnej.Wiemy i odczulismy to na wielu pracownikach , ktorzy przyjechali tu do pracy. Do dzisiaj nie moga sobie poradzi czy dlugami, ktore sala im ta obiecano wspaniala praca Nie przyjezdzajcie do Finlandii raczej wybiezcie Hiszpanie, Francje , albo inne kraje . Ludzie tutaj absolutnie nie przychylni i malo goscinni. bardzo trudno z tymi ludzi sie kontaktowac sa malo pomocni i przyjacielscy. Pracy bedziecie Przesladowani dostaniecie bardzo male pieniadze , a prace wykonacie za trzech. Za wynagrodzenie nie bedziecie wstanie nic osiagnac. Jedzenie bardzo drogie jak zreszta wszystko inne. Jednym slow eteen ich rynek pracy to jeden z najgorszych i nieoplacalnych do normalnego funkcjonowania .
Proponujemy z bardzo dobrze rozwazyc inne lepsze mozliwosci wybrania pracy, a Finlandie zostawic na ostatnio miejscu. Jest to kraj gdzie zyje sie tylko dobrze ludziom gdzie zarabiaja 6000 tys miesiecznie. Nikt tutaj Wam tyle nie zaoferuje. Tylko ewentualnie lekarzy moga tyle zrobic, ale i Oni maja lepsze szanse Nähdään pian!. Norwegia to kraj bardzo normalny gdzie sie zarabia i zyje dostanie. Tak naprawde Finlandia nie jest krajem gdzie z tak males pensji , ktora oferuja firmy mozna utrzymanie mieszkanie, oplacac rachunki, dobrze zjesc itd. Wszystko nienormalnie! Drogie nawet w Lidlu juz wszystko zdrozalo. Oszczegam, zycie to nie tylko praca ale rowniez zyjemy poza praca, a w Finlandii jest to raczej niemozliwe!,,, Mieszkamy tutaj juz tak wiele lat , ze mozemy Was naprawde tylko ostrzedz zebyscie wybrali sobie cos lepszego od Finlandii !!! Jest to chyba ostatnio miejsce na dobra prace i zarobki oraz utrzymanie sie z pensji co jest niewatpliwie bardzo wazne.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych , ktorzy sie ze mna co do tego zgadzaja i sa takiego samego zdania. Jezeli cos weidzie na ten temat to nich ostrzegna wszystkich innych przed przyjazdem do pracy do Finlandii . Naprawde nie warto zatanowcie sie nad wyborem!
Praca w Finlandii 2014-06-21 20:47:33
Praca w Finlandii nie jest lataa praca. Ludzie czyli finowie to narod malo przyjacielski. Z prawnych finskim tez nie jest latwo, wiec jezeli wybierasz sie do Finlandii do pracy , lepiej zebys dobrze zdal ježyk finski. Jezeli Znajdziesz sie w klopotach nie poradzisz sobie finansowa Wszysto tak bardzo drogie, ze jest wielka niemozliwoscia zebrac adwokata do pomocy prawnej.Wiemy i odczulismy to na wielu pracownikach , ktorzy przyjechali tu do pracy. Do dzisiaj nie moga sobie poradzi czy dlugami, ktore sala im ta obiecano wspaniala praca Nie przyjezdzajcie do Finlandii raczej wybiezcie Hiszpanie, Francje , albo inne kraje . Ludzie tutaj absolutnie nie przychylni i malo goscinni. bardzo trudno z tymi ludzi sie kontaktowac sa malo pomocni i przyjacielscy. Pracy bedziecie Przesladowani dostaniecie bardzo male pieniadze , a prace wykonacie za trzech. Za wynagrodzenie nie bedziecie wstanie nic osiagnac. Jedzenie bardzo drogie jak zreszta wszystko inne. Jednym slow eteen ich rynek pracy to jeden z najgorszych i nieoplacalnych do normalnego funkcjonowania .
Proponujemy z bardzo dobrze rozwazyc inne lepsze mozliwosci wybrania pracy, a Finlandie zostawic na ostatnio miejscu. Jest to kraj gdzie zyje sie tylko dobrze ludziom gdzie zarabiaja 6000 tys miesiecznie. Nikt tutaj Wam tyle nie zaoferuje. Tylko ewentualnie lekarzy moga tyle zrobic, ale i Oni maja lepsze szanse Nähdään pian!. Norwegia to kraj bardzo normalny gdzie sie zarabia i zyje dostanie. Tak naprawde Finlandia nie jest krajem gdzie z tak males pensji , ktora oferuja firmy mozna utrzymanie mieszkanie, oplacac rachunki, dobrze zjesc itd. Wszystko nienormalnie! Drogie nawet w Lidlu juz wszystko zdrozalo. Oszczegam, zycie to nie tylko praca ale rowniez zyjemy poza praca, a w Finlandii jest to raczej niemozliwe!,,, Mieszkamy tutaj juz tak wiele lat , ze mozemy Was naprawde tylko ostrzedz zebyscie wybrali sobie cos lepszego od Finlandii !!! Jest to chyba ostatnio miejsce na dobra prace i zarobki oraz utrzymanie sie z pensji co jest niewatpliwie bardzo wazne.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych , ktorzy sie ze mna co do tego zgadzaja i sa takiego samego zdania. Jezeli cos weidzie na ten temat to nich ostrzegna wszystkich innych przed przyjazdem do pracy do Finlandii . Naprawde nie warto zatanowcie sie nad wyborem!
1
Praca w Finlandii i inne 2014-06-21 21:03:27
Absolutnie sie z toba zgadzam i co jeszcze w pracy bedziecie Przesladowani ze jestes Polakami
Do pracy Was beda gnac a pensji dobrej widziec nie bedziecie Tylko prace bedziecie widziec nic z zycia Wszystko potfornie drogie.
Bedziesz na nich zarabia caly Oni sie z Ciebie beda smiac Jak najdalej od tego kraju Wybierz lepiej Szwecje , Norwegie , Niemcy , Anglia , Francja, a nie ta zasrana i guwniana Finlandia nie do zycia i absolutnie nie do niczego OGROMNE DZIADOSTWO !!! Serdecznie Pozdrawiam wszystkich Polakow
Sebek 2014-08-07 12:00:21
Ja tam i z opteam i z barony do finlandii jeździłem, aż w końcu bez pośredników się do firmy załapałem fińskiej na stałe, zawsze miałem tak samo 3200 euro na rękę , za chatę ńigdy nie płaciłem , wyżywienie we własn ym zakresie a wszystkie uciechy samochodem z polski sobie przywożę . Więc nie rozumiem niektórych cymbałów co myślą że im się od pierwszego tygodnia wszystko należy a pajac jeden z drugim po angielsku tylko ok i mtv , gdzie o fińskim już nie wspomnę. Więc nie dla psa kiełbasa. Pozdrawiam Polaów co się w Finlandii ustawili tak jak ja ...
2
Przemo 2014-08-12 08:00:37
Ja mam 7 miesieczne doswiadczenie w pracy przez Opteam. nie bylem rekrutowany przez Polskie biuro, tylko bezposrednio w Finlandii, bo kolega tu pracuje. Kokosow nie ma, ale dobre zycie jest. Praca jak praca. Jak ktos lubi narzekac, zawsze bedzie. Bank godzin, jest w uzyciu, co jest dobre na zjazdy poza urlopami. Nadgodziny sa czasami, lecz nie jest to zapewnione. Na zdrowy rozum, kazdy, kto kiedykolwiek mial swoj biznes, wiec co to znaczy placic pracownikowi nadgodziny, kazdy by chcial dostac, ale firm na to nie stac. FInowie maja takie pensje jak my. Na reke dostaja od 1800 euro w gore. My mamy min okolo 1500 gdy trzeba zaplacic za mieszkanie (FInowie sami sobie placa za wynajem). Ja bylem zadowolony. Jesli jeszcze bedzie szansa wyjechac przez opteam, bede zainteresowany.
Mark 2014-09-09 00:28:41
A jak jest z tym dojazdem do pracy rzeczywiście trzeba 7-8km z buta dopieprzać?Mi teraz proponują wyjazd za 1400euro na rękę na jakąś hutę i nie wiem co robić.

bolo 2014-10-13 23:01:42
Witam, Mam ofertę pracy w Finlandii przez tą agencję jako operator/programista robotow w Valmet Automotive w Uusikaupunki. Czy ktos ma aktualne dane na temat tej pracy?
figopl 2014-10-30 09:05:43
WITAM MAM OPCJE WIJAZDU DO FINLANDI JAKO MONTER RUSZTOWAN PRZEZ FIRME OPTIMA CZY KTOS BYL NA PODOBNYM STANOWISKU
JAK PRACA TAM WYGLADA ODPISZCIE COS DZIEKI
3
luka 2014-11-18 19:13:05
Słuchaj kolego ja pracuje już we Finlandi 4 lata i nie narzekam.a co do twojej wypowiedzi to sie nie zgadzam ze polacy sa gnani do roboty i ze fini sie znecają nad polakami,wrecz przeciwnie są bardzo pomocni i zawsze skorzy do pomocy tobie.Pomagaja zawsze jak ich poprosisz jeszcze nikt mi nie odmowił pomocy wczym kolwiek.Ja własnie bym polecił Finlandie jako kraj do pracy.

pozdrawiam
harnik 2014-12-20 18:32:38
jeśli ktoś nie wierzy w to , że Opteam to porządna firma to wystarczy spojrzeć na to jakie zdanie mają o nich firmy współpracujące. Zarówno te związane z przemysłem, energetyką jak i budownnictwem. Ich ilość nadal się powiększa i nie widać , aby ta tendencja w najbliższym czasie miała się odwrócić .
DFK 2015-01-28 12:38:00
Niekompetentna ta pani.składam CV otrzymuję telefon,rozmowa kwalifikacyjna przez skype i...no właśnie praca od 01.2015 a gdybym jej za język nie ciągnął to nic bym nie wiedział a i nic nie wiem mimo że już prawie luty nie spieszą się by poinformować kandydata czy dostał pracę czy nie.A człowiek czeka i traci czas i pieniądze.Co najwyżej mierne podejście .Odradzam myślę że to ściema zwodzą kandydatów i tyle
1
kuukiell 2015-02-18 14:46:11
Wyczytałem z tego postu, że zrobiła Pani doktorat w Tampere. Również jestem zainteresowany doktoratem, tylko że z nauk ścisłych. Czy mogę prosić o kontakt? mail? miałbym kilka pytań odnośnie aplikowania i stypendium itp.
Mój mail to kuukiell@wp.pl
Dziękuję i pozdrawiam
1
traczu 2015-03-19 02:26:04
Opteam Poland Sp. Z o.o. jest częścią międzynarodowej firmy rekrutacyjnej z kapitałem fińskim, która poprzez sieć biur, zlokalizowanych w Finlandii, Polsce, na Słowacji i na Filipinach świadczy usługi rekrutacji oraz doradztwa personalnego w różnych sektorach gospodarki, także nie jest to pierwsza lepsza agencja pracy.
marek 2015-05-03 19:14:03
Jadę do virrat na prefabrykaty.Był tam ktoś?Zna ktoś warunki?
marcin 2015-05-17 13:43:51
Nie polecam.Pojechałem tydzień temu właśnie do virrat na prefabrykaty.Po przejściu procedur rekrutacyjnych przez Panią A.P. z Katowic pojechałem pewny swego.Na dzień dobry po 4 godzinach pracy usłyszałem wraz z kolegą iż nie nadajemy się do pracy.Po czym gładko Pani Gabriela L. bez słowa drogą telefoniczną bezczelnie zapytała kiedy wracamy do Polski.Przestroga dla kolejnych chłopaków którzy jadą 25.05 i 06.06-POMYŚLCIE czy warto?teraz siedzę tu i walczę o swoje.OPTEAM?Firma legenda....teraz już tak.
bolo 2015-05-19 13:02:39
Witam, byłem zatrudniony przez tą firmę w Finalndii w branży samochodowej - praca nie najgorsza, parę nadgodzin też się trafiło. Ale .... właśnie duuuże ale. Miałem pracować jako osoba do przeszkolenia na stanowisku programista robotów. Wyjechałem do Fin z nadzieją, że w końcu zacznę pracować w zawodzie, i cooo? Wszystko od początku było jakoś nie tak. Może nie ze strony agencji ale ze strony klienta, dla którego pracowałem bo zanim zacząłem rzeczywiście pracować w kierunku związanym z robotami upłynęło dwa miesiące. Dwa dłuuugie miesiące bez żadnej konkretnej informacji czy planu. Gdy zacząłem upominać się o swoje w końcu coś ruszyło - pseudo szkolenie, które po tygodniu zostało przerwane (a ta informacja dotarła do mnie dopiero po 2 tyg.) Nadmienię, że agencja szukała ludzi z doświadczeniem w programowaniu robotów ale także ludzi z doświadczeniem w obsłudze robotów z opcją przeszkolenia w programowaniu - czyli mnie! Co się okazało? Okazało się, że firma klient (Valmet) miała informację w CV przekazanym przez agencję, że mam 4 lata dośw w stricte PROGRAMOWANIU robotów, co było totalną nieprawdą. Ta informacja została dodana przez agencję w PL. Na dodatek moje ostatnie stanowisko pracy zostało zmienione właśnie pod tego klienta (wzmianka o dośw przy robotach spawalniczych - kłamstwo) Wszystko dlatego, że pani z agencji w PL nie poprosiła mnie o CV tylko spisała info z profilu na LinkedIn dodając coś tu coś tam!!! Także firma klient mogła mi jedynie zaproponować (z litości chyba) pracę na stanowisku zupełnie podrzędnym - którego ja nie przyjąłem. Od pozostania bez środków do życia uratowała mnie tylko wystarczająco długa poprzednia praca w Irlandii, dzięki której dostałem teraz zasiłek.

Autorką i główną zawinioną całej mojej sytuacji jest pani z biura w Katowicach - A. P. - Przytulam panią!!!
z Barony 2015-09-01 21:12:18
się Sebek ustawiles ;)
RISTO 2015-09-17 19:59:44
NIESTETY PRACOWAŁEM DLA TEJ AGENCJI W FINLANDII , PRZEPRACOWAŁEM KILKA DNI PO CZYM KAZALI MI WRACAĆ DO POLSKI BO OKAZAŁO SIĘ ŻE SIĘ POMYLILI I POTRZEBOWALI JEDNAK KOGOŚ INNEGO , OCZYWIŚCIE NIKT SIĘ NIE PRZYZNAŁ DO BŁĘDU.SZEF AGENCJI NA KONIE POWIEDZIAŁ ŻE W NIEMCZECH I NORWEGII JEST DUŻO PRACY TO NA PEWNO COŚ ZNAJDĘ. CHAMSTWO I TOTALNY BRAK KOMPETENCJI.TRAKTUJĄ CZŁOWIEKA JAK PRZEDMIOT.!!!
1
OPT 2015-10-08 21:58:24
Mylą Wam się dwie firmy. Opteam z Finlandii i OPTeam SA z Rzeszowa.
RISTO 2015-10-22 21:24:28
JA ZOSTAŁEM OSZUKANY PRZEZ OPTEAM KATOWICE I PRZEZ OPTEAM FINLANDIA POTRAKTOWANY JAK PRZEDMIOT, NIESTETY ALE KAŻDEJ AGENCJI ZALEŻY TYLKO NA PIENIĄDZACH A NIE NA PRACOWNIKU!
Operator 2016-03-05 11:03:18
8 miesięcy w Finlandii za pośrednictwem firmy OPTEAM, jako operator wózków widłowych w firmie Can-Pack. Szczerze nie polecam. Praca tylko dla desperatów, którzy lubią złą atmosfere w pracy, wykorzystywanie, pracę po 16 godzin, brak urlopów i oszukiwanie.
Niektórych może skusić stawka 11 euro, ale trzeba wiedzieć że jest to absolutne minimum i gorzej już w Finlandii zarabiać nie można. Nawet na socjalu jest lepiej.
A jeśli chodzi o OPTEAM Finlandia, przez którą jest się zatrudnionym, to jest to zgraja oszustów, którzy wywalą Cię z pracy z dnia na dzień, i zapłacą na koniec tyle żebyś miał na bilet do domu. A z mieszkania wywalą Cię od razu, a jak nie to nasyłaja takich fińskich komorników. Szczerze nie polecam.
miś 2016-03-13 16:52:21
Jak wygląda rozmowa Przez skeypa ?. Jeśli chodzi o rusztowania!. Jakie pytania zadaje ten ktoś ?. Dzięki z góry.
cvbxn23 2016-04-23 18:14:31
zna ktos firme payroll360??? oferuja prace przy produkcji lamp w Sipoo w Finlandii stawka 9,13brutto tzw gross pay czyli mniej niz kolega napisał 11euro!! ciekawostka jest ze tez kontrakt jest na 8 miesiecy! mieszkanie tez nie za tanie w skandynawii jest drogie utrzymanie
Anty hammi 2016-05-06 11:38:23
Bardzo odradzam te firmę,to ha my,oszuści,naciogacze, wczoraj pszyleciałem po tygodniu harówy w źekomo pracy na wózkach widłowych a nieoficjalnie to spszotanie,zamiatanie hal i D zwiganie metalowych elementów.
zibi.g7 2016-05-06 11:49:48
Witam. Chciałbym odpowiedzieć na ten post, choć ogólnie tego nie robię. Jesli ktoś wypisuje takie bzdury, to trudno w to uwierzyć. Prawda jest całkiem inna.Finowie są bardzo życzliwi, tylko muszą cię poznać. Taka sytuacja jest we wszystkich krajach skandynawskich. Problem polega na tym, iż wielu rodaków przyjeżdża do pracy przez dzikie firmy, które oszukują ich ile się da. Napewno nie są to firmy fińskie, choć i takie się zdarzają, ale bardzo rzadko, głównie polskie lub związane z Polską. Największe problemy mają wtedy Ci , którzy nie znają przynajmniej angielskiego. Dodatkowo większość jest nastawiona , aby Finlandia dawała im wszystko za darmo. To jest główny problem. Jeśli ktoś obiektywnie spojrzy , to zobaczy, że lepszego kraju do życia nie ma. Oczywiście należy coś dać od siebie, aby potem mieć stabilne życie. Jeśli komuś się nie chce pracować , to ma problem, a Ci którzy chcą, to jeśli są bez pracy, dostaną zasiłki i możliwość chodzenia do szkoły na język fiński, który bardzo ułatwia życie i znalezienie pracy. Czy ktoś z Was zatrudniłby kogoś z kim nie ma żadnego kontaktu? A co z BHP, kto będzie ryzykował lub zatrudniał dodatkowo osobę, aby chodziła za kimś i pokazywała co dana osoba ma robić. Trochę wyobraźni. Tak jest we wszystkich krajach, a jak ktoś pisze inaczej , to proszę potraktować to jako żart lub głupote. Warunki kiedyś faktycznie były lepsze, ale ogólnie w Europie się zmieniło więc nie ma co się dziwić,a ceny są już nie wiele różniące się od polskich. Wielokrotnie można spotkać w sklepach produkty tańsze niż w Polsce. Pozdrawiam
1
Gdańsk Sebek 2016-07-01 17:19:04
ostrzegam przed opteam w raumie , mają tylko jeden kontrakt z Telinekataja na OL3 , po dwóch na pokoju , miesięcznie jak 1400 euro się zarobi to oczekują całowania po rękach. Nie powiem dwa lata temu jak tym wszystkim kręcił Mikka Valantej to było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] teraz tam jakaś jedna z drugą siedzą i jest tragedia !!! Za paliwa do samochodu musisz sam wykładać a oddają po dwa trzy miesiące później . Ogólnie katastrofa ... Ja po prostu z tamtąd bez słowa poszedłem i nie żałuję .
Df 2016-08-23 21:35:55
Cześć. Jak tam praca wygląda? Zrobi ok? Mieszkanie? Koszt wynajęcia itp. Napisz coś jak możesz. Dzięki i Pozdrawiam
NoNiewiem 2016-09-17 13:42:11
Siema ! i co jestes w finlandii jako spawacz ? wszystko ok ? bo sie tez zastanawiam czy warto naprawde jechac i to co oferuja to prawda, 11euro netto plus 40 euro dieta dziennie i zakwaterowanie daje pracodawca prawda ?
Sticky14 2016-10-15 15:29:15
To fabryka puszek? Odradzasz tam jechac?
Sticky14 2016-10-15 15:44:23
Czyli szczerze odmawiasz pracy tam i ostrzegasz?to dla mnie wazne bo od tego zalezy moja decyzja
Sticky14 2016-10-15 16:15:29
Mozesz wrocic i po jedynm dniu jak ci nie pasuje.Zdaje sobie sprawe ,ze ktos moze byc debilem ,jakos rozmowe przeszedl,nie kuma jezyka itp.Dlatego pytam konkretnie czy to norma czy odosobniony przypadek w tej fabryce puszek w.findlandii

kinia 2016-10-18 16:16:52
Operator Wózka Widłowego jest u nich obecnie potrzebny z tego co widze.
gg 2016-11-30 12:42:37
A pracuje ktos z Was w fabryce Mercedesa w Finlandii ? Proszę o opinię, czy warto tam jechac? kobiety tez rekrutują. Przez telefon wszystko ladnie, ale jak jest tam naprawdę ?
zawiedziony. 2016-12-03 08:27:02
Byłem w tej fabryce.500 za chatę.robota jest albo nie.wszystko na telefon.efekt końcowy -648 euro wypłaty.Chcesz jedź.
gg 2016-12-07 10:29:35
Dzięki za odpowiedz. Czyli co , nie ma stalych godzin tylko praca na telefon ?? jechac taki kawal drogi , aby w koncowym efekcie pracowac na telefon to chyba zadna rewelacja. A mieszkanie jest w kilka osob? jak to wygląda ?
1
Zostaw swoją opinię o OPteam Poland - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPteam Poland