logo OPteam Poland

OPteam Poland

Katowice

Opinie o OPteam Poland

Franio 2017-02-22 14:20
Już pracowałem z firmą Opteam na wyjeździe i wróciłem zadowolony. Wszystkie sprawy były zorganizowane na medal, zresztą można się po nich tego spodziewać to profesjonaliści.
Daniel 2017-02-25 13:20
Witam,Czy ta agencja pracy jest fair wobec pracownika,czy na zasadzie olewania ?
1
Agnieszka 2017-02-27 12:17
Cześć! Czy ktoś z Was już pracował przez firmę OPteam Poland? Możecie podzielić się swoimi opiniami?
1
Alfons 2017-03-14 11:45
Hahahha to jakas kpina ta kasa gdysz tyle samo zarobie w Czechach itam zatrudniają od ręki kaźdego pozatym w zeszłym roku pracowałem i mieszkałem wtej okolicy gdzie jest ta fabryka i jest dosyc drogo w Finlandii i źeby wtym kraju godnie źyc to po otroceniu za chate to na łape tzeba minimum 1500€uro a jeszcze jak ktos lubi wychlac i pali szlugi to jak niedostanie 2000€uro to niepszeźyje .nielece za taki psi grosz.
1
Agnieszka 2017-03-14 12:13
@Alfons w zeszłym roku wyjechałeś przez OPteam Poland czy na własną rękę?
FooFighter 2017-03-19 10:17
Witam
Czy ktos aplikowal i zna juz moze szczegoly oferty pracy na produkcji w Mercedesie w Finlandii?
Bede wdzieczny za info
Agnieszka 2017-03-20 09:28
@FooFighter, myślisz o aplikowaniu? To byłby Twój pierwszy wyjazd przez OPteam Poland czy współpracowałeś już z firmą wcześniej?
FooFighter 2017-03-20 10:46
Zdążyłem już wysłac swoje zgłoszenie.
Tak, pierwszy wyjazd , nie wspolpracowalem wczesniej z ta agencja.
Agnieszka 2017-03-20 10:51
@FooFighter w takim razie trzymam kciuki! Koniecznie podziel się z nami swoją opinią po spotkaniu.
FooFighter 2017-03-20 11:09
Dziekuje, oczywiscie podziele sie informacjami.
Trafilem na chyba zeszloroczna oferte pracy, ale chcialbym dowiedziec sie i skonfrontowac warunki zatrudnienia jakie oferują obecnie.
Bede kontaktowac sie dzisiaj z biurem, jesli sam nie otrzymam telefonu.
Agnieszka 2017-03-20 11:13
@FooFighter rozumiem. W takim razie będziemy czekać na informacje.
Alfons 2017-03-20 11:53
Do Valmet Automotive w finlandii pojechali zamiast polaków ukraincy bo tańsi i 3 x szybciej zapiepszają i to 365 dni w roku tak pisali w ukraińskiej gazecie miesiąc wczesniej
3
FooFighter 2017-03-21 10:57
Rozmowa na Skypie jutro, tymczasem warunki na produkcji w fabryce Mercedesa kształtują sie nastepujaco:
Stawka na godzine 11.13 - 11.62 euro
Dodatki za prace na II i III zmianie odpowiednio 1,15 i 2,11 euro
Zakwaterowanie 400-500 euro
Umowa minimum do konca roku.

Czy jest jakas osoba, która tam pojechala lub ma zamiar sie wybrac?

stop oszustom 2017-03-21 16:42
i tak to wygląda w praktyce... dają ukrom prawo wjazdu do pl, bandyckie agencje zatrudniają ich w krajowych firmach i potem delegują do roboty w innych krajach... a co PL z tego ma? mam zamiar zgłosić ten proceder PIP i innym organom. Jeśli macie informację o zatrudnianiu ukraińców (którzy w ue nie są) przez tą agencję i delegowaniu ich do finlandii, piszcie
2
Agnieszka 2017-03-22 09:28
@FooFighter, dziękujemy za szczegółową informację. Jak przebiegała rozmowa na skypie? Czy jakieś pytanie szczególnie Cię zdziwiło? Może masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
Alfons 2017-03-24 15:03
Do Valmet Automotive w finlandii pojechali zamiast polaków ukraincy bo tańsi i 3 x szybciej zapiepszają i to 365 dni w roku tak pisali w ukraińskiej gazecie miesiąc wczesniej źe polacy schodzą na boczny tor a ukraińcy jadą do UK,Niemiec,Francji,Finlandii,danii,holandii,belgii
1
All Rounder 2017-03-24 21:44
Witam wszystkich. W kwietniu miałem zacząć w Valmet. Wyjazd przesunięty na przełom maja/kwietnia. Ktoś w temacie? Foo Figher, gdzie znalazłeś ofertę? Ja wysyłałem CV w grudniu, a pod koniec lutego zniknęła z Gratka i Info Praca. Pozdro.
FooFighter 2017-03-24 21:59
Witam

Znalazlem oferte na infopraca umieszczona była 16.03. Ale z tego co widze nadal wisi, podaje link

(usunięte prze administratora) W srode odbylem rozmowe na skypie. Moja kandydatura zostala przekazana do Finow, czekam na dalsze informacje. Jednakze nie znam jeszcze konkretnej daty wyjazdu. Dostalem tylko zapewnienie, ze wyjazd ma byc w kwietniu.
All Rounder 2017-03-24 22:22
Ja dzisiaj dostałem maila że wyjazd przełożony na koniec maja, początek czerwca, na kwiecień odwołany. Ciekawe. Oferta rzeczywiście wisi. Interesujące.
FooFighter 2017-03-25 13:57
Nic podobnego nie dostałem, bede musial sam zapytac w poniedziałek.
Specjalnie pytałem o termin wyjazdu, bo wiadomo, ze przez rozne wzgledy wyjazd moze sie opoznic, ale mial odbyc sie na poczatku lub w polowie kwietnia.
Jak sie dowiem, to dam tutaj znac. Pozdrawiam :)
Iza 2017-03-26 18:51
Czy OPteam Poland ma również prace dla kobiety konkretnie w Szwecji? Słyszałam, że to dobra firma tylko nie wiem czy maja cos dla kobiet. Jakie są wymagania przy rekrutacji? Jakie mieszkania organizują już na miejscu?
All Rounder 2017-03-27 16:42
I jak. Dowiedziałeś się czegoś?
FooFighter 2017-03-27 19:50
Potwierdzilo sie, to o czym wspominales wczesniej.
Wyjazd przelozony na przelom maja/czerwca
1
Agnieszka 2017-03-28 09:04
@Iza, na portalu GoWork.pl możesz znaleźć aktualne oferty pracy OPteam Poland - zachęcam do zapoznania się http://www.gowork.pl/praca/opteam-poland;pr - może znajdziesz coś dla siebie.
byk1981 2017-03-28 20:32
Witam ktoś pracował jako monter rusztowań dla nich w Finlandii?jakie warunki mieszkaniowe,
roger 2017-03-30 10:44
ta agencja nie ma strony interentowej? :0
1
Wqurwiony 2017-04-04 20:22
Za milion lat
2
Karlos 2017-04-04 20:25
Którego roku ?
2
Ludek 2017-04-05 10:06
Słyszałem, że OPteam Poland ma ciekawe oferty pracy w Szwecji. Jakie pieniądze można zarobić? Jakie warunki mieszkaniowe są na miejscu? Gdyby ktoś wiedział...
FooFighter 2017-04-05 16:41
mowa o tym roku, ponoć..
Tez Panowie zgłaszaliście sie do tej pracy w Finlandii?
W ofercie jak i podczas rozmowy wszystko ładnie, pięknie ale jak czytam takie maile, że terminy sie przesuwają, to niestety ale rezygnuje. Szkoda tracic czasu i czekac w nieskonczonosc.
Pozdrawiam
1
All Rounder 2017-04-09 18:15
Chciałbym się mylić, ale wygląda mi na to, że cały czas zbierają CV, co trwa już od zeszłego roku, i nieustannie prowadzona jest selekcja, dobierają sobie najbardziej odpowiadające im osoby, a tym, którzy mieli wyjechać przesuwają terminy, podając niedorzeczne powody. Jak inaczej można wytłumaczyć fakt, że pomimo tego, że już w marcu mieli wystarczającą ilość chętnych (sam znam kilka osób, które wysyłały CV i odbyły rozmowę), a wyjdzie na to, że sam czekał będę na wyjazd pół roku, ciągle szukają kandydatów? Jak podają różne źródła, w tym fińskie Ministerstwo do spraw gospodarki i zatrudnienia, będą potrzebowali ponad 1300 nowych pracowników, można sobie samemu sprawdzić, nie mogą wysłać garstki osób? Nie wiem co o tym myśleć, sam objechałem już pół Europy i naprawdę różne rzeczy już na własne oczy widziałem. Gdyby moje przewidywania się sprawdziły, byłoby to najbardziej nieetyczne postępowanie z jakim kiedykolwiek miałem do czynienia i w znaczący sposób zmieniłoby moją opinię na temat polityki zatrudnienia prowadzonej przez firmę . Zastanawiam się, czy nie skierować osobiście zapytania do firmy Valmet odnośnie zaistniałej sytuacji, ale wątpię, czy uzyskam od nich odpowiedź.
1
Extreme 2017-04-15 12:29
Cała ta śmieszna rekrutacja z wieloma niejasnosciami to gruszki na wierzbie.
Na miejscu dla nielicznych i tak bez kokosów i warunkach cyganskich ot co.
mvtt89 2017-04-17 20:14
Byles i wrociles stamtąd kolego?
Mozesz cos wiecej powiedziec na temat samej pracy, zakwaterowania itd.
Pewnie sporo osob , ktore tutaj czyta opinie bedzie Ci wdzieczna, łącznie ze Mną :)
All Rounder 2017-04-18 00:13
Co do zarobków podczas rozmowy udzielono mi informacji, ile będę zarabiał, także to od początku było jasne i jest tak jak mówisz, nikt nie obiecywał nie wiadomo czego. Koszty życia też można sobie bez problemu sprawdzić, nie jest to żadna tajemnica. Ja pracowałem u Finów i z własnego doświadczenia dziwi mnie twoja opinia. Napisz coś więcej. Jak z zakwaterowaniem? To mnie najbardziej interesuje. Szczerze powiem nigdzie teraz nie masz kokosów. W UK zarobisz ok. 8 funtów brutto, opłać mieszkanie i paliwo, nie za dużo ci zostanie. W Holandii harujesz jak idiota, zdrowie tracisz a zapłacą ci z 1000-1200 euro, zakwaterują cię w lesie, a w pracy powiedzą ci jeszcze że jesteś białym Murzynem, szacunku absolutnie zero, a po roku kopną cię w d*** i tak się to tam kończy, w Belgii jeżdżą chłopaki do roboty na 2-3 miesięczne kontrakty, jak dobrze zaiwaniasz popracujesz pół roku i powiedzą ci spadaj, wymieniają po klika-kilkanaście osób jak mają dać ci podwyżkę, po pół roku mają obowiązek dać ci umowę na stałe a nikt kogo znam się jeszcze nie doczekał. Podatki wysokie, teraz dowalili mi 700 euro dopłaty bo za dużo poza Belgią zarobiłem. We Francji nie ma już czego szukać. Jedyne poważne kraje to Niemcy, Szwajcaria i Skandynawia. Ja nie mam nic do stracenia, poczekam, spróbuję. Języka się uczę, dam coś od siebie i zobaczymy.
Agnieszka 2017-04-19 09:48
@Kozi, dlaczego tak uważasz? Powiedz więcej o swoich doświadczeniach. Jak przebiegła Twoja współpraca z OPteam Poland? Jesteś zadowolony?
Admirał 2017-04-20 12:29
Nie polecam klamia ze wszystkim i liczą wypłatę jak im się tylko podoba. Pracowałem w sobotę za którą mi nie połączyli. W umowie za wynajem mieszkania było 200 e zaje. Ali 240.Mojego kolegi zgubili kartę podatkowa która jest podstawą wyliczenia wynagrodzenia i z tego tytułu za ich nieodpowiedzialnosc zamiast 9 % podatku karcie wrzucili mu 60% chociaż to nie była jego wina za co dostał za. 2 tygodnie pracy aż 20e i to nie całe więc przestańcie wpisywać jakie to cudowne biuro bo może było ok 2 lata temu. Teraz są nastawieni żeby jak najwięcej tylko z biednych Polaków wydoić.Jeszcze raz banda oszustów i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Agnieszka 2017-04-20 13:16
@Admirał wspominasz o tym, że OPteam Poland nie policzył Ci jednego przepracowanego dnia. Czy taka sytuacja zdarzyła Ci się jednorazowo? Zgłaszałeś ową sprawę do OPteam Poland?
Admirał 2017-04-21 09:53
Agnieszka daj sobie spokój z nimi naprawdę szkoda gadać nieodpowiedzialni oraz niekompetentni ludzie.
chlodnym_okiem 2017-04-21 11:08
Czołem,
Pracuję w Valmet już jakiś czas więc wrzucę to swoje 3 grosze. Praca nie jesz ani zła ani dobra. Robociarnia jak wszędzie w takich miejscach.
Przyjazd zweryfikował informacje jakie otrzymałem od miłych Pań w Katowicach. Pierwsza dotyczyła okresu próbnego który wynosi 6 miesięcy a nie 4 o których była mowa wcześniej. Zdarzały się też sytuacje, że różniły się stawki godzinowe na umowach w podpisanych w kraju z tymi podpisywanymi na miejscu. Musicie pilnować żeby wszystko zgadzało się w kwitach.
Admirał prawdę pisze. Znam gościa któremu Opteam zgubił kartę podatkową co skutkowało nałożeniem podatku w wysokości 60%. Oczywiście da się to skorygować ale to trwa a rachunki płacić trzeba….
To co tak naprawdę mnie przeraża to przerośnięty do granic możliwości personel biurowy Opteam w Uusikaupunki. Na cały ten sztab musimy zarobić.
Nadgodziny w sobotę płatne normalnie zatem nie liczcie na jakieś dodatki ekstra.
Trzeciej zmiany nie ma jak na razie.
Dla tych którzy niecierpliwią się czekając na telefon. Proces rekrutacji trwa bo planują zwiększyć zatrudnienie. Jednak w miasteczku którego populację szacuje się na około 15 000 głów ciężko upchnąć dodatkowe 400 głów. Z tego co wiem budują jakieś lokale dla pracowników. Blisko do pracy i blisko do Lidla…
3
Jurop 2017-04-23 13:28
OPteam ma w swojej ofercie prace przy montażu rusztowań i to mnie zainteresowało. Można się tu coś więcej dowiedzieć?
Max 2017-04-24 10:17
Witam,
A czy moglbys opisac :
Jak wygladaja warunki mieszkaniowe?
I jakie jest podejscie do obcokrajowcow w fabryce i na miescie ( mam na mysli kolegow z linii i kierownictwo czy nie traktuja Polakow gorzej)? I czy zawsze masz 40 godz. tygodziowo, czy zdarzylo sie ze wyslali Cie wczesniej do domu? I ile mozna zarobic tygodniowo?
Dzieki
1
All Rounder 2017-04-24 15:11
Podłączam się do pytania.
chlodnym_okiem 2017-04-25 21:07
Max,
subiektywna opinia ale jak dla mnie same mieszkania nie są w złym stanie technicznym choć pewnie mogłoby być lepiej. Tu i ówdzie odłazi farba ze ścian, w łazience z powodu braku dostatecznej wentylacji pojawiły się gniazda grzyba ale to było zanim przyjechaliśmy. Sprawy z zapchanym odpływem w kuchni i w łazience załatwiono od razu ale z resztą przyobiecano nam załatwić w czasie przerwy technicznej w pracy fabryki. Pokoje jedno lub dwu osobowe. Gdzie i jak trafisz to już loteria. . Problemem jednak większym są ludzie na kwaterach . Trafiają się brudasy i lenie.
Towarzysze z Opteam w Uusikaupunki chcą zarobić dodatkowo na wynajmie mieszkań więc będą starali sie poupychać możliwie jak najwięcej głów w mieszkaniach. Zdarzają się sytuacje że w domu mieszkają 4 osoby. Wynajęcie mieszkania na wolnym rynku jest dużo tańsze.
Wyjeżdżając z Polski macie podpisane umowy na 40 godzin tygodniowo. Tutaj na miejscu okazuje się że podpisuje się kwit na 20-40 godzin. Ponoć jest to standardowa opcja i nie jest często wykorzystywana ale jednak jest więc kiedyś mogą po nią sięgnąć. Do tej pory tylko dwa razy skrócono nam pracę o godzinę z powodu awarii. Nadgodziny są więc jakoś wszystko się wyrównuje.
Problem może się pojawić gdy zmienią system pracy. Towarzysze fińscy planują wprowadzić system 4-brygadowy co w przypadku dwutygodniowego rozliczania godzin pracy może dawać marny wynik.
Stosunek do nas jest raczej poprawny. Chłodny ale poprawny. Nikt nie wita nas tutaj z otwartymi ramionami ale nie miałem jeszcze przykrych sytuacji w pracy.
Co do zarobków. Czas pracy rozliczany jest co 2 tyg. Początek jest raczej skromny ale później jak się wszystko pozazębia wpada przelew w wysokości minimum 700 euro. Czyli w okresie 30 dni wychodzi jakieś 1400 już po potrąceniach za podatek i mieszkanie.
Max 2017-04-26 10:18
Dziekuje Ci bardzo za szczegolowa odpowiedz.
northern wolf 2017-04-26 10:47
No nic, w takim razie czekamy za konkretnym terminem wyjazdu. Mam nadzieje ze wypali ten przełom maj/czerwiec.
Btw. Max po przyjeździe musiałeś ponieść jakies dodatkowe koszty typu rejestracja na policji jezeli będziesz dluzej w FIN niż 3 miesiące itp. ?
Pozdro.
northern wolf 2017-04-26 10:55
Chłodnym okiem* pomyłka literowa ;)
chlodnym_okiem 2017-04-26 15:26
chlodnym bo przez tylnojęzykowe "Ł" pisałem...
northern wolf 2017-04-26 16:29
Chodzilo mi ze napisałem max zamiast ciebie ;)
Franek 2017-04-29 09:04
Myślę, że jako agencja pracy OPteam zdał egzamin. Dobrze organizują wyjazdy do pracy a to jest dla nas najważniejsze. Nawet mieszkania są spoko, chodź często przyjeżdżają ludzie, którzy uważają że sprzątanie to nie ich zadanie. Ogólnie byłem zadowolony z wyjazdu.
Zostaw swoją opinię o OPteam Poland - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPteam Poland