brak logo

REGIS Sp. z o. o.

Kraków

Opinie o REGIS Sp. z o. o.

gość 2013-05-18 18:28:43
Firma dwukrotnie zaprosiła mnie na rozmowę kwalifikacyjną do Krakowa. Odległość od miejsca zamieszkania znaczna więc koszty także. Pani rekrutująca prosiła o telefon do niej w ciągu tygodnia to określi czy jestem przyjęta. Po kilkakrotnych zwlekaniach z odpowiedzią i prośbie o kolejne telefony czy decyzja już zapała postanowiłam dać sobie spokój. 0 poszanowania dla drugiej osoby, 0 profesjonalizmu. Wstyd. Gorąco odradzam szkoda pieniędzy na podróż do Krakowa.
6
Ona 2014-03-09 13:26:38
Firma jest bardzo nie powazna. Pracownicy nie zdaja sobie sprawy, ze zapraszaja ludzi z innych miast na rozmowe. Nawet jak nie planuja zatrudniac, to moga zaprosic z ciekawosci! Takze nie warto tracic czas i koszty! Firma nie planuje nikogo zatrudniac, poprostu nie maja innego zajecia, jak zapraszac na rozmowe.
1
kolo 2014-06-02 12:54:24
Miałem (nie) przyjemność poznać szefostwo tej firmy i co można powiedzieć - słoma z butów. Brak wychowania i wszystko im się należy... masakra jakaś.
2
Rogers 2014-06-29 22:27:13
Witam a Ja mam dobre zdanie o Firmie, miałem pierwszy etap w miejscu zamieszkania na drugi etap do Krakowa były zaproszone 3 osoby co było jasno przekazane że pomiedzy trójką bedzie wybór, spotkałem się z Dyrektorem i Regionalnym konkretna rozmowa, konkretne warunki przedstawili, decyzja miała być na następny dzień i tak się stało, dostałem info że jestem przyjety i wiem że osoby które były na ostatnim etapie również dostały info.
pracownik 2014-11-18 22:47:33
Z ciekawości wszedłem tu na własne miejsce pracy. Żeby się nie zdradzać to za wiele o sobie nie powiem poza tym że jestem pracownikiem związanym ze sprzedażą.
Nie mam na co narzekać. Wiadomo że nie zawsze jest pięknie jak w każdej jakiejkolwiek pracy ale jest uczciwie. Zawsze dostaję to na co zasłużyłem. Nie ma najmniejszych problemów ze socjalem itd. Są wczasy pod gruszą, jest Mikołaj itd. Spotkaliście się z Panią która akurat dała Wam może niewłaściwy obraz całej firmy ale wszędzie jest jakiś czubek i wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Na pewno trzeba dość dużo i ciężko pracować ale w miarę się opłaca. Poza tym świetny klimat w pracy i wiele na prawdę nietuzinkowych osób.
2
:-) 2014-12-16 18:48:11
Ja uważam, ze Firma jest ok , miala swoje zawirowania ale myślę , że wyjda na prostą. Zmieniłabym tylko kierownika na region północ, jakiegoś mężczyznę najlepiej, z Firmy o profilu faramceutyczno- medycznym który nastawiony byłby na cel, bo w regionie południe jest fajna kierowniczka,Aga szacun:-)
lolo 2014-12-17 06:47:41
Macie racje,
Firma miała duży chaos, i ma nadal. Akcja dystrybucyjna to był błąd nie tak powinno byc to zrobione...a kierowniczka z północy potwierdzam , ja bym z nia nie wytrzymała i wszyscy to w Firmie wiedza tylko dyrektorka tego nie widziała bo to jej żołnierz i ta kobieta potrafi być milutka, płakac na zawołanie a wyżywała się na swoich ludziach:-( ale ludzie od niej odchodza i dlatego sa takie rotacje. Po za brakiem umiejetności zarządzania nie potrafi osiagać z grupa wyników i akurat ona już się tego nie nauczy a w Regis potrzebuja ludzi masz rację nastawionych na cel bo samo sie nie zrobi. Ale Firma ok, w regionie południowym polecam pracować w północnym ze względu na kierownika nie polecam.
buhaha 2014-12-17 11:22:15
logiczne, że jak na południu jest fajna kierowniczka, to trzeba na północy zmienić na mężczyznę;):):):):) kto to w ogóle napisał???
1
Ja 2014-12-17 17:43:47
No tak, jednak mężczyzna to mężczyzna :) ja proponuje i regionalną z południa zmienić na faceta... tak dla eksperymentu :)
A tak poważnie Ci, którzy twierdzą, że regionalna z północy jest taka "straszna", chyba nigdy nie mieli okazji pracować ze "strasznym" kierownikiem. Może idealnie nie jest, ale zapewne nam wszystkim piszącym i czytającym jest daleko do ideału :)
Problemem jest faktycznie chaos, zmiany wprowadzane z dnia na dzień, brak pomysłu na promocję itp.
Anonim 2014-12-18 14:35:26
Jak mozna zwalniać ludzi przed wigilia...
1
Pracownik 2014-12-18 14:45:53
Zwalniają ludzi przed Wigilia zapraszając ich na Wigilie... Okropienstwo.. Bezludzkie traktowanie...
1
Smerfetka 2014-12-20 23:10:11
Miałam na myśli pisząc słaby kierownik - region północ
2
xxy 2014-12-21 08:45:54
Większość pisze o słabej kierowniczce z północy, ale to nie ona była tu największym problemem (wg mnie). Problemem były decyzje z "góry" i tak naprawdę brak pomysłu na promocję. Zarządzanie za zasadzie "spróbujemy, zobaczymy może się sprawdzi, a jak nie to wymyślimy coś innego". A co najgorsze działanie wcielane w życie z dnia na dzień. Przedstawiciele zatrudniani jako medyczni większość czasu spędzają w aptekach (2-miesięczne akcje apteczne).
Kreowanie małej firmy na korporację, która bezdusznie zwalnia ludzi zaproszonych na kolacje wigilijną...tego chyba komentować nie trzeba
była pracownica 2014-12-22 10:52:22
Ja uważam, że Firma faktycznie się pogubiła. Zgadzam się z opinią o słabej kierowniczce z północy. Miałam przyjemność z nią pracować. Ona również przyczyniła się do tego, że region północny nie robił wyników. Na początku były bardzo małe plany i ja nie rozumiem jak ludzie ich nie robili...ale to zasługa kierowniczki bo ona nie wiedziała co się dzieje i nie potrafiła zarządzac tak ludzmi , żeby osiągali wyznaczone cele, W sumie dla kogoś kto nie chciał robić premii tylko przezimować ona była idealna. Tylko najgorzej jak było ciśnienie z góry to wyładowywała się na pracownikach i to w sposób nazwałabym to mobbing. Miałam przyjemność pracować z Justyną KAM z południowego regionu. Świetna dziewczyna i z nią można było robić wyniki+kierowniczka Aga, która wie co jej region robi i jak robić wyniki. Dobrze, że juz nie ma tej kierowniczki ale w Firmie faktycznie od lipca panował chaos i decyzje z góry nie były trafione. Ale czasami trzeba się cofnąc dwa kroki w tył, żeby zrobic 5 kroków w przód. Trzymam kciuki za Firmę bo zarobki , samochód ok, i ludzie też ok. Powodzenia
Jola Jolanta 2014-12-22 22:02:47
Nie można cofnąć się w tył!!! Ta firma i osoby układające strategię to porażka. Nie polecam! Gnuj
była pracownica 2014-12-23 09:11:50
Można się cofnąć ale trzeba wyciągnąć wnioski z porażki( bo to nie wina ludzi) i więcej pokory co niektórzy muszą mieć w sobie, bo inaczej faktycznie za pół roku będzie koniec działu Farma,
ja345 2014-12-23 11:07:00
Nie rozumiem skąd te negatywne opinie nt. kierowniczki z Północy? i te pomówienia o mobbingu? Osoby, które to napisały nigdy nie miały doczynienia z szefem, który stosuje tego typu praktyki. Przecież to nie jej wina, że ludzi zwolniono w Wigilię, że z dobrych przedstawicieli medycznych zrobiono farmaceutycznych, to nie ona podejmowała decyzję dot.beznadziejnych akcji aptecznych, przez które nie byliśmy w stanie rzetelnie pracować. To nie ona wymyślała, że dzisiaj cała firma rzuca wszystkie dotychczasowe działania i od jutra robimy coś zupełnie innego, nierentownego. Totalny chaos i brak strategii mającej przynieść wynik całej firmie, to kiepskie zarządzanie z góry przez osoby bez umiejętności konsekwentnego dążenia do celu i bez szacunku dla drugiego człowieka.
happy tabs 2014-12-23 16:34:27
a dla osób, które obwiniają kierowniczkę za to, że nie zrealizowały nawet małych planów z serdecznymi pozdrowieniami:
ZŁEJ BALETNICY PRZESZKADZA I RĄBEK U SPÓDNICY, A DOBREJ... NIE PRZESZKODZI NIC!
Tolka 2014-12-23 18:08:20
Gdyby była ok tyle ludzi by nie odchodzilo... A jezeli akurat Ty tego nie doświadczyłas albo dla Ciebie takie zachowania sa normalne to ok, kazdy jest inny
looko 2015-01-12 20:19:37
a powiedzcie moi drodzy jakimi samochodami jeździ firma i czy sa zainstalowane GPS?
Bobo 2015-01-13 18:25:31
Opel astra 4 combi srebrny bez napisów ale z gps
Jola 2015-01-16 09:44:02
Jaki chaos ? jakie zawirowania ?
Chyba ze są to opinie o najnowszym dziecku firmy :)
Ten tworzą "nowi" ludzie czyli wy i pewnie musicie się "dotrzeć" ... nie piszcie wiec "firma to, firma tamto" po przepracowaniu 2-3 mc

Pozdrawiam świeży narybek
5
Zzzz 2015-01-21 04:32:01
Docierać sie mozna ale nie z każdym... Tereny po 2,3 województwa porazka, 3 msc wystarczy dla inteligentnych osób zeby uciekać z bagna...
1
nowy Kraków 2015-01-26 18:27:35
Witajcie,
Zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko KAS do sieci aptek na małopolskie.
Pytanie - WARTO? Proszę napiszcie jak jest.
1
Tola 2015-01-26 20:04:12
Na Małopolskę może i tak, odradzam mazowieckie. Firma wchodząca na rynek, dla większości sieci, aptek - nowe produkty. Ciężka robota...Preparaty poza Happy Tabsem do przeżycia. Regionalna ok, teren wielki.W zależności w jakiej sytuacji jesteś (czyt. jak bardzo potrzebne są Ci pieniądze :) odpowiedz sobie czy warto. Jak długo szukasz roboty to tak, jak masz doświadczenie i możesz poczekać na lepszą ofertę ...to czekaj. Pozdrawiam
nowy Kraków 2015-01-26 20:47:14
Ok , a jakie warunki finansowe Obecnie pracuje ale szukam ...
2
kgb 2015-02-10 10:59:49
Te GPS nie działają, można siedzieć w domu.
4
cba 2015-02-10 11:02:48
Potwierdzam. Znajomy elektornik mi to sprawdzil. Gpsy w tych astrach maja nieaktywny transponder :)
2
gwiazdor 2015-02-11 21:25:36
Ala, ale na trzech aptekach i dopłatach szalonych to każdy by zrobił... na północy system pracy był inny: docieranie było ważne, dopłaty racjonalne...
Więc wcale to wszystko nie takie różowe i happy
Furby 2015-02-12 17:32:56
Ale żeby wpisy kasować ... Nie ładnie ...tym bardziej ze ktoś idealnie to ujął.
a swoją drogą tak niewiele osób w linii farmaceutycznej, a na forum się dzieje :)


Pozdrawiam
1
były pracownik 2015-02-25 16:34:25
kasują opinie.... każdy ma prawo sie wypowiedzieć, ja uważam, że wychodzi kłamstwo ...i niektórzy chcą ukryć swoje błędy...prawda i tak szybciej czy później wyjdzie...
Ania 2015-03-06 06:15:07
Zastanawiałam się czy pisać czy nie w końcu już parę msc nie pracuje.Ale mam dużo złości do tej Firmy z jednego powodu. Musze przyznać, że nikt nigdy mnie nie potraktował jak śmiecia...zostawiając na środku WWa z fotelikami i całym moim dobytkiem z samochodu( przy czym Firma wiedziała, że chcę się z nimi rozstać) . Ja w życiu kieruje się prawdą i dla mnie najważniejszy jest człowiek. Niestety tutaj wyszło brak zaufania do pracowników bo się bali , ze pójde na L4( jak chciałabym iść w zatrudnieniu to bym im nie mówiła, że odchodzę tylko bym poszła).Zresztą jak można coś takiego praktykować. Ukradłabym im ten samochód, dobre, chyba , że ktoś by po niego przyjechał to największe zło, które by Firmę spotkało ale to się rozmawia z ludźmi a nie się stosuje toksyczne metody zarządzania albo zwalnia się przed Wigilią. Co za praktyki bez ludzkie. Dla mnie takie zachowania świadczą o braku wiedzy na temat zarządzania zespołem i oczywiście w Firmach są stosowane ale dużo to dla mnie mówi o osobie, która zarządza taką Firmą. Pozdrawiam Regis
1
ja11 2015-03-12 21:39:56
zaje...sta składnia!
1
smerfetka 2015-03-13 12:38:05
Składnia nie jest najważniejsza, ale jak się nie ma nic do powiedzenia to można i to komuś wytknąć. Wszyscy wiedzą o co chodzi. Prawda jest taka, że region południe to Państwo w Państwie. Nie będę się rozpisywał bo tak jak poprzedni mój wpis znowu wpis, ale co zrobić prawda w oczy kole. Do działu farmacji nie ma się co wybierać. Zdecydowanie nie polecam.
1
były 2015-03-19 22:43:01
Ale miałem przeczucie odchodząc parę miesięcy wcześniej z firmy. Wygląda na to że dobrze zrobiłem. Niestety szeroko pojęta branża handlowa ma to do siebie, że dziś pracujesz a jutro lądujesz w zatrudniaku. Taki jej urok. Pozdrawiam Cię Aniu i całą północ.DK.
MT 2015-03-28 18:53:43
Witam!
Złożyłem aplikację na stanowisko: PRZEDSTAWICIELA HANDLOWEGO dla marki ACTIVLAB Sport.Proszę o informację czy warto: zarobki , możliwość awansu , atmosfera , godziny pracy , delegacje itp.
zainteresowana 2015-04-01 19:02:46
A czy ktoś mógłby napisać jak się sprzedaje Recomed ?? Jak reagują lekarze i farmaceuci na ten produkt ?
4
dj 2015-04-21 17:58:40
Witam.
Firma zwalnia ludzi nawet po 3 tygodniach jak widzi zagrożenie, że jesteś bardziej inteligenty niż szefowa dystryktu i główna szefowa. Brak koncepcji i szacunku do ludzi. A tak naprawdę do gówniane preparaty i z czym do specjalistów ............
1
jda 2015-04-29 16:22:43
jeśli masz pracę to nie radzę ,totalny brak koncepcji na wejście na rynek mazowieckie trudny rynek było tam już chyba 8 osób i wszyscy mówili, że lipa, brak kasy na fv i nie wchodzisz do klienta proste.
jda 2015-04-29 16:29:44
fatalnie !!! ten produkt jest źle przyjmowany w aptekach a lekarze w większości nie chcą rozmawiać. W aptekach sporadycznie sprzedaje się na saszetki.
as 2015-05-18 17:20:11
Witam,
mama pytanie ponieważ w dniu jutrzejszym idę na rozmowę o pracę jako handlowiec produktów Activlab czy może ktoś może wie na temat pracy co i jak
AS 2015-05-18 17:22:56
Witam,
chciałam się zapytać czy wiesz już coś więcej na temat tej firmy i pracy w niej. jutro wybieram się na rozmowę i tak się zastanawiam czy warto
asertywna 2015-06-16 09:31:32
Jakiś koszmar jest w tej firmie, a tak ładnie to wygląda z zewnątrz, ładne samochody, narzędzia, ba nawet kasa..., a dalej to tylko przepaść, złe zarządzanie, przedmiotowe traktowanie, wszystko na wczoraj i ta pewność managementu o wyjątkowości produktów, aż żal marchewkę ściska, nie polecam. Piszę to do wszystkich którzy myślą o zatrudnieniu się w tej firmie. (dla niezadowolonych z opinii, nie zostałam zwolniona z tej firmy że tak piszę, sama odeszłam. Przestrzegam przed straconym czasem, lepiej trochę dłużej poczekać.
1
Jan 2015-06-18 11:26:41
Dzwoni do mnie Pani X i zaprasza na spotkanie do Bydgoszczy, 5 gwiazdkowy hotel. Najlepiej dziś, kiedy dzwoni. Powstaje mały problem, bo ja mieszkam w mieście oddalonym od Bydgoszczy niespełna 300 km. Ona mówi nie ma sprawy może Pan być do 20 tej ? Mam wieloletnie doświadczenie sprzedażowe, zaniżam swoje kwalifikacje aplikując na PH ukrywam to że zarządzałem sprzedażą i grupami Ph. Myślałem że wiem wiele, ale nie wiem nic. Jak można traktować tak ludzi, brak poszanowania i zwyczajowej kultury. Podzwoniłem popytałem w branży farm-med, firma krzak jakich pełno w większości aptek nieobecna,u lekarzy nieznana. Próbująca rozpychać się na rynku suplementów. Życzę powodzenia ale nie zainwestuje paruset złotych kosztów. Traktując ludzi przedmiotowo i jak przysłowiowe G skazują się jak dla mnie na ostracyzm branżowy i większość opinii to potwierdza.
3
były pracownik 2015-07-21 14:00:21
Nie rozumiem zarządu i prezesa tej Firmy...Jak można tak zniszczyć dział farmacji...Panie prezesie rok temu powinien Pan zwolnić dyrektora i zatrudnić osobę która zna się na tym a nie czaruje i udaje mądrą...nie rozumiem jak ludzie są tak ślepi i nie szanują sami siebie a tym samych innych...Porażka
2
Salt 2015-09-18 11:33:51
Przez przypadek trafiłem tutaj, za wskazówkami znajomych. Przeczytawszy opinie doszedłem do wniosku, że trzeba pewne informacje skomentować. I dla wyjaśnienia. Jestem pracownikiem Regis od ponad 15 lat i takich jak ja, wieloletnich jest w Regis wielu.
1. Regis to nie tylko Activlab, a przede wszystkim mniej znana na rynku B2C SMAKOVITA, a w dalszej kolejności ACTIVLAB i jeszcze dalszej VETFOOD. Wymienione marki są zespolone INNOWACYJNOŚCIĄ i BAZĄ SUROWCOWĄ.
2. To POLSKA firma powoli rozwijająca się w grupę POLSKICH firm. Tak trzeba mółwić o REGIS i szanować to, że powstała po przemianach w naszym kraju i tutaj się rozwija.
3. Nie znam dokładnie przyczyn zawirowań związanych z rynkiem farmaceutycznym, ale jedno jest pewne, jeżeli coś nie przynosi zysku musi być wycięta. Nie sądzę, że zainwestowano w coś dla zabawy i straty pieniędzy. Giganci też robią błędy. Utrzymywanie działu generującego straty byłoby prawdziwym szaleństwem. I nie wystarczy to, że jesteście fajni.
4. Produkty firmy REGIS zawsze wyprzedzały czasy. Jeżeli narzekacie na to co dostaliście do ręki zastanówcie się gdzie naprawdę leży problem.
5. I każdą krytykę dobrze zacząć od siebie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia.
1
były pracownik 2015-10-08 11:36:58
Do SALT, Masz rację Firma Regis jest ok ale przez decyzję praktycznie jednej osoby Firma straciła duzo....Ktos pozwolił tej osobie tyle czasu pracować. Ja uważam, że Firma Regis ma super produkty i dla pracowników też nie żałowała, ale ktos tez podjął decyzję, że zatrudnił osobe , która totalnie sie nie znała na swojej pracy, mało tego, że sie nie znała ale przeszkadzała innym dobrze pracować bo jej pomysły były nieracjonalne i ktos to miał doświadczenie w Farmacji widział, że z takimi decyzjami dobrze nie będzie..Szkoda:-(
bzyku 2015-10-11 16:07:20
czy to nie ta firma co karagenem w latach 90-tych handlowała ( sprowadzane jako COŚ TAM z zachodu, a wielki masarz K...A ze śląska był tego fanem - zatrzymywało wodę w np szynce po wędzeniu )...a chyba współwłaścicielka to na posła z Platformy Obywatelskiej startuje...hihi
Jacek Burzyński 2016-10-06 19:48:04
Witam
Czy ktos może wypowiedziec sie na temat praxy z marką activlab ? Wynagrodzenie, czas pracy, auto , narzędzia sprzedazy. No i również wazna kwestia atmosfera i kierownik.
Hru 2016-10-13 15:11:16
Atmosfera to jak dla mnie zależy od pracownikow. Tu jest ok :)
Zostaw swoją opinię o REGIS Sp. z o. o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REGIS Sp. z o. o.