brak logo

Gamax

Bielsko-Biała

Opinie o Gamax

XX 2009-09-24 18:22:40
Do Pani (usunięte przez administratora) Kobieto, może firma istnieje od kilkunastu lat, ale nie orientujesz się chyba w cyfrach... Nie wiesz ilu ludzi tam pracowało przez te lata (to tylko świadczy o firmie). Liczba zatrudnionych w roku, którym pracowałem przekroczyła 70 osób (wspomnę tylko, że firma liczy ok 30). Czyli dwa razy w jednym roku zmieniła się cała załoga ;)) Gdyby było tak pięknie jak mówisz, to nikt by się nie zwolnił...;)
Dorota Zając 2009-11-30 12:08:39
Małe sprostowanie: firma w maju obchodzi 20-to lecie i zatrudnia 60 osób .rotacja na nasze nieszczęście jest,co dla nas jest bardzo uciążliwe .Wielu wydaje się,że dobrze "pracowało" i teraz się wymądrzają na forum anonimowo - a co do kawek to jeżeli z 8 godzin pracy dziennie 1.5godz. -4 pracowników spędza na kawce gdzie wynagrodzenie zależy od wyników pracy to nawet święty dostałby szału.Każdemu który się tak fajnie bawi na tym forum życzę aby w przyszłości a najlepiej juz teraz w dobie kryzysu otworzył sobie swoją firmę i pozwalał swoim "wspaniałym" pracownikom na każdym kroku robić się w konia i marnotrawić ciężko zapracowane pieniądze - przymykać ciągle oczy i udawać ,że wszycy są cacy....ciekawa jestem jak długo uda się utrzymać firmę w ten sposób.W mojej firmie ludzie którzy chcą pracować normalnie pracują latami i rotacja nie wynosi 70 osób rocznie, a osoba która takie bzdury pisze to chyba nie zdaje sobie sprawy o czym wogóle pisze i jest poprostu śmieszna .....i jeszcze jedno każdy ma prawo wyboru, a Gamax nigdy nikogo nie trzymał na siłę, jedna z osób sama pisze ,że długo pracowała więc nie rozumiem dlaczego narażała się na takie męki i to dobrowolnie.
W przeciwieństwie do wszystkich podpisuję się imiennie , ale nie zamierzam uczestniczyć więcej w tej bezsensownej gierce...

pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników -Dorota Zając
(dla tych co już nie pamiętają -właściciel firmy )
X 2009-12-26 21:04:01
Witam;
Ja pracowałam w firmie Gamax 6 lat, więc trochę widziałam i trochę słyszałam. Ale mnie wniosek nasuwa się jeden: przez te kilka lat bardzo dużo się nauczyłam, zgarnęłam dużo satysfakcji z pracy i jej charakteru. Trudne chwile też bywały - ale gdzie ich nie ma. Ale wspominam też naprawdę wiele fajnych osób i wiele fajnych chwil, których nie sposób zapomnieć!
Jednak ta "rotacja", o której piszecie wdg. mnie w większości przypadków wynikała z zatrudnienia albo niekompetentnych osób, albo niezłych "magików" - jakby nie było sporo było takich - co udawali, że pracują, a następnie wymyślali różne historie zakończone narzekaniem na firmę. Myślę, że każdy z nas sam sobie może odpowiedzieć na pytanie: czy był w pełni zaangażowany w stanowisko, które wykonywał. Jestem przekonana, że ten, kto dobrze pracował - był odpowiednio doceniany. System motywacyjny był duży, wystarczyło chęci. Ponadto to nie była praca przymusowa:):):) przecież nikt nikogo na siłę nie trzyma:). Pozdrawiam
łapu capu 2010-03-01 21:33:33
Przyznać muszę,że jako dawny kierowca o współpracownikach nie mogę źle powiedzieć. Fakt, faktem mój wpis usunięto, ale to inna bajka.. Ekipa jak dla mnie była świetna od osób na magazynach, przez kierowców, po biuro. To wspominam mile. Szefową również. Uśmiechnięta nawet głupie dzień dobry potrafiła powiedzieć, natomiast szef jak cień, po cichu ani me ani be ani kukuryku. Faktem jest nadmierna kontrola z jego strony. Rozmawiając z pewną firmą w której miałem okazję załatwić sprawę, gościu powiedział; coś musi być nie tak w tej firmie, bo zawsze jak coś, to przyjeżdża inna osoba, nie tak jak kierowcy browarów żywieckich, tam ludzie się nie zmieniają i przyjeżdżają tu ci sami.
paul 2010-06-10 15:51:54
witam
własnie złożyłem podanie o pracę w tej firmnie, otrzymałem propozycję 3-dniowego kursu, ale z tego co piszecie raczej nie skorzystam i wszystkim bede odradzał
pozdrawiam
ktoś 2010-07-30 12:21:15
Ja pracowałam w tej firmie dłuższy czas, zdanie mam jak najbardziej pozytywne!
Ludzie którzy piszą te bzdury o GAMAXIE chyba nie pracowali w innych firmach, albo mają bardzo wygórowane wymagania, ale tacy to może na stanowisko dyrektora w Warszawie??!!

Szkoda słów....
1
miqa 2010-11-21 21:57:05
Witam, mam pytanie: jak wygląda sprawa z zarobkami, na jakim poziomie?
. 2011-03-11 00:03:01
jak tak cisniecie to potpiscie sie nazwiskiem kozaki .
2
anonim 2011-08-17 22:48:49
1234 - 2009-07-09 21:27:00

ciekawe czemu non stop usuwane są wypowiedzi osób.

jakie sa zarobki w tej firmie??
anonim 2011-08-21 00:10:45
podobno farmak szuka PH ..... hmmmm
łepszy 2011-11-08 19:32:09
anonim - 2011-08-21 00:10:45

podobno farmak szuka PH ..... hmmmm

Gamax....Gamax... nieudana ofensywa na Intermarche, no niestety za wysokie ceny....
anonim 2011-11-09 12:02:42
łepszy - 2011-11-08 19:32:09

anonim - 2011-08-21 00:10:45

podobno farmak szuka PH ..... hmmmm

Gamax....Gamax... nieudana ofensywa na Intermarche, no niestety za wysokie ceny....

... co Gamax ma za wysokie ceny czy ten Farmak ?
Maki 2012-06-02 14:41:13
ZNOWU REKRUTUJĄ ALE Z WASZYCH WYPOWIEDZI DOCHODZĘ DO WNIOSKU ŻE SZKODA CZASU NA TĘ FIRMĘ.SKORO TYLE NEGATYWNYCH WYPOWIEDZI ,TO NIESTETY JEST TO LIPNA FIRMA.
1
szukający 2012-06-02 16:46:26
A co sądzicie o firmach MARS, DARGO, FARMAK ??? jest tam sens uderzać ? ktoś mi powiedział że ten farmak to taka mała firemka ale płacą dobrze i ogólnie jest ok.
Tomasz Ibek 2012-06-06 16:16:18
Witam!
Rozmawiałem (usunięte przez administratora) i prawą ręką właściciela (nie pamiętam jak miał na imię) przedstawiła mi tą osobę jako właściciela ale swoimi kanałami zweryfikowałem tą informacje jeszcze w czasie rozmów. Ale do rzeczy w gadce(usunięte przez administratora)jak wyjechałem z systemem motywacyjnym z Gamax (pracowałem tam prawie dwa lata) to im buty spadły i tyle było z negocjacji, szukali jelenia który za fabie i 1000zł zrobią wszystko. Chcieli kontakty mogli zapłacić a nie ochłapy. W Gamax jest może ciśnienie ale jak na czasy kryzysu firma się trzyma i jest wypłacalna co najważniejsze. (usunięte przez administratora) czy jak się tam nazywa to taka średnia firma tam gdzie mają umowy to działają a drobnica no cóż. Ta ostatnia firma to jakaś nowość mają tro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kasy poszaleją z pół roku i zobaczymy czy coś ugrają ... Odszedłem z Gamax ze względu na podejście do mnie pani (usunięte przez administratora)po prostu ciężko jej było znaleźć na mnie haki żeby na mnie szefowi poskarżyć, to raczej mój mail do szefa wywołał burzę choć do dziś pan Piotr jej broni. Pozdrawiam panią(usunięte przez administratora) i resztę z mojej drużyny. Chyba większość w Gamax wie kim jestem :)
1
szukający 2012-06-07 09:47:58
dzięki ... trochę mnie zaskoczyłeś z tym farmakiem bo słyszałem odmienne opinie - dobrze płacą, nikt tam się nie zwalnia, istnieją od 12 lat .... ale dzięki
2
cela 2012-06-20 13:43:37
witam mam pytanie czy osoba która pracowała jako przedstawiciel D2D i B2B ma szansę dostać się do tej firmy jako handlowiec? trochę się naczytałam i mam mieszane uczucia
ABC 2012-07-18 11:08:57
W sieci znowu pojawiły się oferty pracy do tej firmy. Powiem tak - kiedyś ubiegałem się o pracę tam, byłem na 3 rozmowach kwalifikacyjnych i w końcu zrezygnowałem bo w trakcie rozmów odniosłem wrażenie, że potrzebni im ludzie z doświadczeniem astronauty lub lepszym. Zdobyte z internetu oraz kilku znajomych informacje na temat warunków i atmosfery pracy przyprawiły mnie o dreszcze ale życzę wszystkim samych sukcesów... Ja odpadam.
szuk 2012-07-18 15:16:56
ABC - 2012-07-18 11:08:57

W sieci znowu pojawiły się oferty pracy do tej firmy. Powiem tak - kiedyś ubiegałem się o pracę tam, byłem na 3 rozmowach kwalifikacyjnych i w końcu zrezygnowałem bo w trakcie rozmów odniosłem wrażenie, że potrzebni im ludzie z doświadczeniem astronauty lub lepszym. Zdobyte z internetu oraz kilku znajomych informacje na temat warunków i atmosfery pracy przyprawiły mnie o dreszcze ale życzę wszystkim samych sukcesów... Ja odpadam.
ale gdzie w Marsie ?
odpo 2012-07-18 15:20:30
ABC - 2012-07-18 11:08:57

W sieci znowu pojawiły się oferty pracy do tej firmy. Powiem tak - kiedyś ubiegałem się o pracę tam, byłem na 3 rozmowach kwalifikacyjnych i w końcu zrezygnowałem bo w trakcie rozmów odniosłem wrażenie, że potrzebni im ludzie z doświadczeniem astronauty lub lepszym. Zdobyte z internetu oraz kilku znajomych informacje na temat warunków i atmosfery pracy przyprawiły mnie o dreszcze ale życzę wszystkim samych sukcesów... Ja odpadam.
... do jakiej firmy chcesz sie dostać ?
odpow 2012-07-18 15:21:57
cela - 2012-06-20 13:43:37

witam mam pytanie czy osoba która pracowała jako przedstawiciel D2D i B2B ma szansę dostać się do tej firmy jako handlowiec? trochę się naczytałam i mam mieszane uczucia
... do jakiej firmy chcesz się dostać ?
odpo 2012-07-18 15:23:02
odpow - 2012-07-18 15:21:57

cela - 2012-06-20 13:43:37

witam mam pytanie czy osoba która pracowała jako przedstawiciel D2D i B2B ma szansę dostać się do tej firmy jako handlowiec? trochę się naczytałam i mam mieszane uczucia
... do jakiej firmy chcesz się dostać ?
..sie pomyliłem
odpo 2012-07-18 15:24:37
odpo - 2012-07-18 15:20:30

ABC - 2012-07-18 11:08:57

W sieci znowu pojawiły się oferty pracy do tej firmy. Powiem tak - kiedyś ubiegałem się o pracę tam, byłem na 3 rozmowach kwalifikacyjnych i w końcu zrezygnowałem bo w trakcie rozmów odniosłem wrażenie, że potrzebni im ludzie z doświadczeniem astronauty lub lepszym. Zdobyte z internetu oraz kilku znajomych informacje na temat warunków i atmosfery pracy przyprawiły mnie o dreszcze ale życzę wszystkim samych sukcesów... Ja odpadam.
... do jakiej firmy chcesz sie dostać ?
.sie pomyliłem, sorry wszystkich coś mam z kompem
konkurent 2012-07-24 22:35:49
Witam wszystkich serdecznie,

Śledząc poczynania rynkowe Państwa Firmy, jak również ożywioną dyskusję tutaj, z satysfakcją pragnę donieść, iż już niedługo Was zmieciemy w obszarach pozafarmaceutycznych.
A więc może skupcie się na tych farmaceutykach.
Pozdrowienia z północy kraju :-)))
1
Merkury 2012-09-07 18:31:06
hahhaa cieta riposta hahahhaa dobre dobre:D czytam opinie bo mam zamiar przejsc do konkurencji i czytam to zle tamto zle no ale to mnie KO pozdro gosciu Piwko walne za Ciebie:D
1
xxx 2013-08-12 18:39:54
ile się zarabia na stanowisku kierowcy albo magazyniera ? jaka atmosfera w pracy ?
4
wiem 2014-01-12 00:03:18
no ... jest potrzebne
nie wiem 2014-02-03 21:46:17
A coś więcej? Jaka atmosfera? zarobki ?
nigdy gamax 2014-03-02 16:29:44
codziennie hahaha
nigdygamax 2014-03-02 16:32:24
rekrutacje oczywiście codziennie,dlatego gamax postrzegaja jak postrzegaja, zle sie ubierzesz i juz cie odstrzeli hahaha
koszi 2014-04-10 10:53:28
tak bierzcie wszystko co Wam powiedzą na poważnie to daleko zajedziecie :) tak jak te groźby konkurencji o wygryzieniu Gamaxu z rynku ;)
mikołaj 2014-04-10 16:10:12
To może nich ktos napisze jak naprawdę wyglada to wszystko w Gamax, a co było tutaj wpisami rzekomej konkurencji...
1
cappy 2014-04-27 13:02:06
w jaki sposób aplikować można do Gamaxu? na swojej stronie o ile mi wiadomo nie mają niestety zadnej takiej możliwości
1
kebab 2014-05-14 20:25:20
hej wszystkim, no zgadzam się, przez ich www nie da rady aplikować, może teraz nie szukają? nic nie słyszałem o codziennych rekrutacjach
indu 2014-05-19 13:43:18
Jak chcecie pracować w handlu - to wiadomo - musicie wypruwać flaki,to jest chyba oczywiste.Najlepiej zatrudnić się w porządnej,dobrej firmie produkcyjnej ,gdzie jak będziesz dobrym specjalistą to będą cię szanować i nie będziesz musiał gonić jak poparzony wariat!Pamiętajcie,że żyjemy w zrujnowanym,ciągle niszczonym,ograbianym,bezprawnym kraju pokomunistycznym bez reguł i odpowiedzialności.
pogodna 2014-07-07 08:11:05
Hm, to ciekawe skoro tam jest dobrze, to czemu w końcu zrezygnowałaś? przecież nie zabija się kury która znosi złote jaja. A dla Pani właścicielki mam propozycję, niech Pani codziennie wsiądzie do auta i tak przez miesiąc pojeździ od punktu do punktu, niech z tego samochodu ileś tam razy wysiądzie w mróz i niech do niego wsiądzie w słoneczny letni dzień. Ja pracuję jako PH 20 lat i dobrze wiem czego ta praca wymaga i jak człowieka wyczerpuje w normalnej atmosferze, a co dopiero mówić w takiej gdzie sama właścicielka jeździ ludziom po d...... jak po łysej kobyle. Niestety tak, świadczy o tym Pani wypowiedź tu na forum, co moim zdaniem jest wręcz żenadą. O tym jak człowiek pracuje świadczą jego wyniki, co nie mam cienia wątpliwości, śledzi Pani jak sroka gnat, a nie to ile czasu spędza na kawce. Rzeczywiście, pracownicy to przecież nic innego, tylko świnie żerujące na pracodawcy. Nie życzę Pani źle, ale jestem pewna, że ta Pani skrupulatność i wszędobylstwo, prędzej czy później i tak doprowadzi Panią jak nie do zawału lub wylewu to do do ruiny. Radzę trochę zastanowić się nad samą sobą i własnym podejściem. Pozdrawiam
2
zizinio 2014-08-17 20:21:30
firma beznadziejna,nie wyplacaja premii takiej jak sie nalezy,albo wogole jej nie placa, a wymagania coraz wieksze. kto kolwiek bedzie chcial pracowac w tej firmie NIECH PODZIELI TO CO SZEF OBIECUJE NA SPOTKANIU PRZEZ 2 ALBO NAWET PRZEZ 5 bo sie gorzko rozczaruje jak dostanie wyplate. system motywacyjny na papierze super jednak w realiach go praktycznie nie ma. w biurze dziewczyny bardzo mile i pomocne po za szefowa i jej przy-du-pasem A.Z. serdecznie odradzam:)
2
zizinio 2014-08-21 19:33:50
masz racje ronin. tylu zatrudnia. tylko ze zeruja na tym ze na miejsce ph stoi stu w kolejce. mlodzi ludzie nie maja pracy i przyjda robic za marna stawke.
nic nowego 2015-01-31 16:19:19
widac ze nic nowego w temacie sie dieje i nikt nic nie ma do poweidzenia a to bardzo dla mnie zle swiadczy - szkoda ze nikt nie chce sie podzielic swoimi informacjami ktore possiada o gamaxie - chcialem tam pracowac ale teraz nie wiem do konca co robic bo bardzo mi zalezt zeby moja praca byla najlepsza praca ever
szybki 2015-04-28 21:18:46
podobno w Farmaku chcą nowych przestawicieli
szybki 2015-08-24 09:59:28
/pitron/ a dzwoniłeś do farmaku ?
Deyva 2016-06-03 21:39:30
No cóż.... Szału nie ma, (usunięte przez administratora)nie urywa. Szefostwo super (zarówno p. Dorota jak i p. Piotr - pozdrawiam). Reszta załogi też ok. No ale... jakby wszystko było super to by się ten wpis nie pojawił. Rotacja spora, ale tak sobie myślę, że powodem nie są złe warunki pracy, ale pani kierownik A.Z. Po kilku przepracowanych dnia doszłam do wniosku, że to się mija z celem, żeby psuć sobie nerwy i kopać się z przysłowiowym koniem. Nie wiem jak przedstawiciele handlowi, ale na miejscu do pracy biurowej odradzam no chyba, że lubi się być co rusz ochrzanianym za coś czego się nie wie. A skąd ma się wiedzieć skoro się zaczyna i nikt nie tłumaczy co i jak? Twarda psycha wskazana.
5
Adelajda 2016-08-15 10:04:54
Pracowałam kilka miesięcy, skończyłam jako strzęp człowieka. Szefowa kochana kobieta, naprawdę życzliwie do mnie podeszła, niestety kierowniczka robi im złą robotę, stosuje klasyczny mobbing i to tak sprytnie, że trudno się połapać, potrafi tak wmanewrować wszystkich, że uważają ofiarę za ostatniego kretyna. Kiedyś złapałam się na rozmyślaniu czy napić się alkoholu czy łyknąć jakieś prochy - tak mnie wykończyła nerwowo. To nie jest normalne, że jest taka rotacja w firmie i to w mieście, gdzie pracy nie ma. Było mi bardzo przykro rezygnować z pracy, która mi się podobała, polubiłam koleżanki i trzeba to przyznać dostałam od razu umowę o pracę!!!! Kierowniczka szpiegowała moją pocztę, publicznie na środku pokoju potrafiła mnie wyśmiać i upokorzyć, kontrolowała każdy mój ruch, na siłę szukała moich wad i błędów, codziennie słyszałam ze mało, że nic nie robię - sorry ku.wa ale po miesiącu to i Salomon nie podoła. W pracy panowała atmosfera strachu, bałam się o coś zapytać, o prywatnych rozmowach zapomnij, telefon wyłączony, żeby broń Boże nie zadzwonił. Nieraz miałam okazję słyszeć jak za moimi plecami mnie obgadywała, innych również bez skrępowania. Może to się wydaje przesadzone, śmieszne ale nie tym ofiarom, które tam pracowały i straciły nerwy. W ciągu pół roku zwolniły się 3 koleżanki - to o czymś świadczy. Jedno mnie zadziwia i zastanawia - czy moja ex szefowa nie widzi jaką szkodę robi im kierowniczka, ilu wartościowych pracowników im uciekło, jaka zła opinia krąży o firmie przez tą kobietę. Te ciągłe nabory, stracony czas na szukanie pracowników, potem zanim czegoś się nowy nauczy, jego błędy, korekty - to wina tylko jednej osoby - kierowniczki!!!!!!!! A tak naprawdę to wcale nie widziałam, żeby jakoś efektywnie ta kobieta pracowała, niby ciągle wisiała na tym komputerze, ale co ona tam w nim robiła tak naprawdę??????????? Dlaczego nie poszukają winy u siebie tylko uważają pracowników za kretynów. Czy zdają sobie sprawę jaką szkodę firma wyrządza pracownikom?????!!!!! Ja tych kilku miesięcy bardzo żałuję, mojego zdrowia, nerwów, tego jak to się odbiło na mojej rodzinie. Jedno jest pewne, jeżeli gdzieś jest duża rotacja - to nigdy w życiu tam pracy nie podejmę!!!!!!!!!!
9
qwer 2016-08-18 21:23:30
@anonim jaka rotacja? teraz przecież nic nie maja.
Paula 2016-11-03 23:01:06
Jestem ciekawa dlaczego od paru lat poszukują pracownika biurowego fakturzystke. Co tam jest nie tak?co tam się dzieje? Hmmmm....
6
Hello 2016-11-15 11:18:39
pewnie pińcet plus;) babom się robić nie chce!:)
1
HOHO 2016-11-18 15:31:34
Również jestem ciekawa?może ktoś coś napiszę kto tam wcześniej pracował i jaki problem jest z tym zatrudnieniem...
1
brunhilda 2016-11-26 17:24:14
Z tego co wiem tam już tak było od dawna nim nastało 500+!!!!!
1
Zostaw swoją opinię o Gamax - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gamax