brak logo

ThyssenKrupp Energostal

Toruń

Opinie o ThyssenKrupp Energostal

Noname 2014-04-25 15:44:19
Podbijam pytanie - czym różni się praca asystenta handlowego od handlowca lub przedstawiciela handlowego ? I jak wyglądają zarobi takiego asystenta ?
7
monika 2014-05-28 19:50:42
Hej! jaka jest rotacja na stanowisku asystenta handlowego?? Jakie zarobki netto?
1
itp 2014-06-16 18:24:22
Hej, jak wyglądają pensje pracowników biurowych? jak specjaliści np w IT?
1
adam 2014-06-22 17:53:10
A.P D.D B.W itp. i itd
2
anonim 2014-06-24 07:18:14
Jak mozna kogos przymusić do wyjazdu integracyjnego
Poprostu nudzi sie w domu i szuka atrakcji albo bolca
Ruda 2014-07-11 18:46:29
Złodziejstwo na każdym kroku ,szczególnie na wyższych stanowiskach dopisek do pierwsze litery to imię i nazwisko ,-6 ,-1 d g (usunięte przez administratora)
2
rumburak 2014-09-04 20:42:01
no tak kradną że aż strach pierdolone chamstwo
1
Ala 13 2014-09-10 09:56:43
Witam, czy ktoś pracował na stanowisku specjalista ds. handlowych w firmie ThyssenKrupp, czy jest to praca w terenie czy w biurze, jakie sa warunki pracy, chodzi mi o oddział Kraków
Śląsk 2014-09-27 21:31:41
W dziale handlowym praca stabilna . Zarobki niezłe ale od kilkunastu lat te same :( Tzn 10 lat temu to było bardzo dużo a teraz średnio. Reasumując jak sprzedajesz , przestrzegasz procedur i masz dobry kontakt z kolegami to jest super. A plany ... no cóż trzeba je robić chociaż wrzody w żołądku rosną :( Taka to już profesja , ze żyje się krócej
4
Ur 2014-10-22 15:48:33
Witam- niech ktoś się wypowie jak wygląda praca ludzi w terenie z różnych działów- czy to PH z wyrobów hutniczych, PH z tworzyw sztucznych lub PH z artykułów spawalniczych- jacy Klienci- czy to są hurtownie, firmy produkcyjne, sieci handlowe?Praca od rana do nocy czy po ludzku?
jak 2014-11-02 10:42:20
Witam był bym bardzo wdzięczny za informacje na jaką można liczyć pensję na stanowisku Referent działu technicznego. Bardzo dziękuje za odpwiedź
rr 2014-11-03 17:42:04
zależy od stanowiska , na stanowiskach fizycznych są umowy zlecenia i też o dzieło część ma też umowę o pracę. Umowy o prace zazwyczaj dostają zazwyczaj na wyższych admnistracja/nadzór choć i na początek też zlecenie może ktoś dostać np w administracji na 2-3 miesiące. Nie ma reguły nie są wszyscy zatrudniani tak samo i nie tylko chodzi o kasę
2
Ur 2014-11-10 08:32:59
Ponowię mój wcześniejszy wpis, bo niestety nikt nie udzielił odpowiedzi: Witam- niech ktoś się wypowie jak wygląda praca ludzi w terenie z różnych działów- czy to PH z wyrobów hutniczych, PH z tworzyw sztucznych lub PH z artykułów spawalniczych- jacy Klienci- czy to są hurtownie, firmy produkcyjne, sieci handlowe?Praca od rana do nocy czy po ludzku?
1
Dąbrowa G. 2014-12-17 05:49:29
W firmie dokonuje się dziwnych ruchów personalnych, stara załoga chodzi po rynku i szuka pracy, nowych przyjmują dając im lepsze wynagrodzenia niż zasłużonym i oddanym pracownikom. Kolesiostwo vistalexu, które doprowadziło do upadku poprzedniego pracodawcę zatrudnia cwaniaczków z zabrza mających własne działalności z boku. Wiec TKE łamie podstawowe zasady zatrudnienia. Nam nawet nie można handlować kwiatami (bo żona chce mieć kwiaciarnie) a inni są zatrudniani i handlują blachami lub linami... Hobbystycznie? Brak konsekwencji Zarządu w działaniach rozwoju...
1
Patriota 2015-01-02 08:01:23
Typowe niemieckie zarządzanie. Mi tam nie będzie żaden gebels pluł w twarz wiec postanowiłem odejść. Krzyżacy już kiedyś dostali po pyskach od naszych. Pełna inwigilacja, kontrole, raporty, zygać się chce! Trzeba odpuścić sobie tego pracodawcę!
2
office 2015-01-15 16:39:26
Brylczak się otacza kompresami chłodzącymi w postaci swoich starych kumpli, rozdając im samochody, wysokie wynagrodzenia a i tak opuchlizna szybko nie zejdzie jak zarząd spojrzy na wyniki finansowe jego polityki. Koleś z zabrza podobno i tak już dawno miał wylecieć z poprzedniej firmy za prowadzenie własnej działalności. Jak wszedł w struktury organizacyjne TKE przynajmniej otworzył okno transferowe do Świerczyńskiego!
Roof 2015-01-15 17:04:04
To ile w końcu zarabia się w tej firmie?
3
robot 2015-01-16 10:42:14
Jak jesteś starym pracownikiem to mało, jak jesteś kumplem kogoś na stanowisku i przyniesiesz do firmy wielkie zamówienia to dużo, jeszcze dostaniesz samochód do domu by zorganizowali sobie przewóz pracowników z Huty Częstochowa. Energostal stał się zakładem pracy chronionej - zatrudnia skrzatów i cwaniaków z mniejszych firm, którzy mogą grać w Star Treku bo ich historie to prawdziwy kosmos :)
Szukający 2015-01-17 07:04:38
W takim razie warto składać tam aplikacje czy dać sobie spokój? Pracuje w branży już chwile, podobno jest dużo handlowców w całej Polsce, ja myśle o południu, nie o Toruniu.
2
Tag 2015-01-22 07:07:14
Zatrudniają 800 osób wiec normalne jest, ze w tak dużej firmie jest konkurencja personalna. Jak zostaniesz przyjęty / przepchniety przez proces rekrutacji to masz prace na lata. Działy handlowe są przepełnione a wszyscy fajni klienci są obsadzeni przez starych wyjadaczy.
Max 2015-01-24 07:38:46
Pracujesz, zarabiasz, kombinujesz lecisz, system jest tak ułożony ze nawet plecy nie pomogą. Masz swojego dyrektora oddziału który zawsze może się za tobą stawić w Toruniu i nikt z produkcji nie ma prawa się wpieprzac do twoich klientów. Gps-y owszem, w jakich firmach ich nie ma? Raporty wszędzie trzeba robić kontrolingowi za coś płaca...
2
Tutus 2015-01-27 07:51:05
Zarabiasz... Dobre, z byle powodu tną premie kwartalne tłumacząc się brakiem realizacji planu... A plan jest tak ustawiony by zawsze moc nie wypłacić tego co powinni.
Anonim 2015-02-14 22:36:18
Zasady korpo i niemiecki okres rozrachunkowy powoduje iż Toruń stał się stalowym Berlinem z 39 roku :) gonitwa za pieniądzem jak wszędzie obroty europejskie wypłaty dalekowschodnie
1
ipek 2015-03-03 23:54:37
Nie wiem gdzie te umowy zlecenia i o dzieło na magazynie 3 miesiące okres próbny i umowa o pracę na czas okreslony
Dąbrowa G. 2015-03-04 18:11:06
Kadra zarządzająca dzieli się kasą-resztę rąbią ile się da-nie pasuje Ci to wypad.Zero szacunku,zero podwyżki,jesteś nikim dla nich....Specjalista czy Menadżer sprzedaży???-zarobek jak w sklepie na kasie!!!! Brak podwyżek od 10 lat i całkowita blokada na pracownika.Czeka ich powolny zgon!!!!
1
telek 2015-04-10 22:50:00
Firma moim zdaniem ogólnie - dobra: dużo kompetentnych osób, z większością dobrze się współpracuje. Są działy, w których przyzwala się jednak na mobbing i choć są zgłoszenia na ten temat, rotacja jest wyraźnie odstająca od średniej firmy - nie zmienia się szef, czyli jest przyzwolenie odgórne na sytuację.
2
Dziadek 2015-05-10 22:30:19
Przecież Brylczak jest pod płaszczem ochronnym zarządu. Nikt nie będzie donosił na jego kumpli skoro nie potrafią sprzedać 20 ton wypalek, a to przecież dawne konie pociągowe konkurencji.... Skoro zamiast wypałek pan Rafałek oferuje swoje zawiesia u Klientów TKE a w pracy zamiast nauczyć się systemu to otwiera swój prywatny komputer i sprawdza swoje przepływy pieniężne własnej firmy na stronach banku. Dajcie im jeszcze samochody jakie maja dyrektorzy oddziałów to pewnie przyniosą Wam obiecane tony zamówień... Cześć produkcyjna do 4 liter, nie szanuje się starych pracownikow, bez znajomosci nic sobie nie wynegocjujesz, cześć handlowa to system premiowania jest tak skonstruowany ze nigdy Ci nie wypłaca wypracowanych pieniążków. Wciąż poszukują bo wciąż ludzie uciekają,
ma.ggi 2015-05-15 13:15:43
Szkoda, że wartościowych pracowników/handlowców z doświadczeniem i wiedzą nie docenia zarząd i dyrektorzy. z drugiej strony szkoda, że owi doświadczeni ludzie niechętnie przechodzą do firm mniejszych, nie skrępowanych korporacyjnymi zasadami..
1
rafi 2015-06-16 12:19:28
Praca na centrum serwisowym w dabrowie gorniczej jest nie do przyjęcia,tzn. ludzie na produkcji są traktowani jak zwierzęta przez kierownika i jego specjalistów. Podobno nie wolno pic wody bo liczy się wydajność.Ogolnie polowa załogi szuka lepszej oferty bo na stronie piszą średnia krajowa a w rzeczywisosci 2000 brutto.ogolnie wielki mobbing, straszenie i ciekawe kiedy się za niektóre osoby z biura weźmie pani prezes która o niczym nie ma pojęcia
2
michu 2015-06-19 15:51:54
hej!a jak się pracuje w logistyce w Toruniu? jacy ludzie? dyrektor spoko?
5
eko 2015-06-27 11:32:54
nie wiem czego oczekiwaliscie. pan d w eko sprzedawal do 200t blach z kregu a pan j byl technologiem. powodzenia :)
inna 2015-07-06 09:00:49
Dyr jest bardzo ok. Wymaga ale nie mobbuje.
roi 2015-07-06 09:53:43
A jak się pracuje w dziale zakupów w Toruniu?
3
Kierownik 2015-07-29 08:03:48
Pracowałem w Dąbrowie Górniczej ponad trzy lata. Zwolniłem się ok dwóch lat temu i w ogóle nie żałuję. Mogę potwierdzić - w niektórych działach (szczególnie produkcyjnych) atmosfera w pracy graniczy z mobbingiem, o czym doskonale wie Zarząd, bo ślepy nie jest i widzi jaka jest rotacja pracowników. W niektórych przypadkach kadra zarządzająca (dyrektorzy itp.) jest na żenująco niskim poziomie. Brak wykształcenia, brak umiejętności pracy w zespole, brak wsparcia ze strony przełożonego, brak umiejętności motywowania zespołu, wykorzystywanie pozycji przełożonego itp. Poza tym zarobki w TKE nie są na poziomie rynkowym!
Odpowiedź na pytanie Dudun: moim skromnym zdaniem oferty pracy, które się pojawiają, pojawiają się w związku z rezygnacją pracowników, a nie rozwojem TKE...
1
W thyssenie Pani prezes? Dziwne bo nie ma takiej 2015-08-09 23:21:01
W thyssenie Pani prezes? Dziwne bo nie ma takiej
lizusek 2015-10-13 11:01:32
Dramat i jeszcze raz dramat.Mobbing i jeszcze raz mobbing.Pseudo kierowniczki... brak jakiejkolwiek kultury chamstwo do kwadratu(banda pażdzierzy)Obozowisko na potęgę nie polecam .Dobrze że już tam nie tyram Koksownia Rulez
1
trol 2016-01-07 21:32:59
Wcześniej ktoś pisał o wyjazdach służbowych w TKE. Mają lepiej ci co potrafią robić dobrze laskę . Po imprezie 20 - lecie firmy , mam do dzisiaj wstręt , kiedy widziałem jak głupie lachy wiły się przed bardzo pijanymi starymi dyrektorkami a widać było że znają się dobrze ... reszty można się domyślać .
1
JOB 2016-01-07 22:29:37
To prawda że w TKE jest bardzo , bardzo wysoka rotacja .Potwierdzą ten fakt klienci którzy co kwartał mają do obsługi innego handlowca .Kasa to średnia krajowa lub więcej + premia .Oczywiście podczas rozmowy kwalifikacyjnej dowiesz się o zasadach premiowania ale nie mówi się że ciągła podnoszona poprzeczka będzie miała negatywny wpływ na twoje dodatkowe wynagrodzenie czyli premię. Atmosfera w tej firmie jak w zakładzie pogrzebowym .Ludzie milczą , mało mówią , są do obrzydzenia sztuczni siedzą jak na "igłach " Ciężko znaleźć tam bratnią duszę .Możesz usłyszeć dla podpuchy ... mi się tu dobrze pracuje ... po czym mija kilka miesięcy a delikwent zmienia pracę .Jesteś też ciągle obserwowany .Podsłuchy w telefonie .Wchodzą na twój ekran komputera i robią sobie żarty ( zmieniają to co zrobiłeś w dokumencie itp )Jak coś ci nie wyjdzie to się z tego bardzo cieszą .Pracownicy z magazynu potrafią często zrobić coś na przekór , abyś nie dał rady zrealizować szybciej zamówienia od klienta .Ogólnie mało co załatwisz kiedy jesteś nowym pracownikiem .To jest dobra jedynie firma dla młodych , krótko po szkole , ponieważ takiego można szybciej zmanipulować może na więcej sobie pozwoli .Przykładów jest wiele , np dyrektor oddziału , który cię zatrudnia a potem zachowuje się dla ciebie jakbyś był intruzem . Bo masz pokazać że chcesz tam pracować . Bywa kiedy mówisz przełożonemu " do widzenia " czy "dzień dobry "a on często specjalnie nie odpowiada wydaje mi się czymś słabym (podstawowe techniki manipulacji przeczytane w podręczniku młodego skauta)Dyrektorzy oddziałów nie rozmawiają ze sobą ,są od siebie izolowani , zachowują się jak by się nie znali .Zjawiska jakie tam mają miejsce są paskudne , sztuczne do obrzydzenia .Mógłbym wiele podać przykładów .Mam nadzieje że niektórzy czytelnicy tego postu mnie zrozumieją .Jeśli chcesz żyć w takiej strukturze to proszę bardzo , szukają młodych i ambitnych . Po latach pracy zostajesz wypalonym wrakiem i masz wstręt do korporacji .Handlowiec jest małpką w klatce którą się ciągle obserwuje .
5
kurs wizażu 2016-01-12 00:31:07
To co tu niektórzy wypisują, to głowa mała. Firma jak firma, pracuje sie normalnie, robisz swoje i do domu. Jak ktoś myśli, że go na rękach będą nosić to lepiej niech się ogarnie, bo w Polsce nie znajdzie takiej firmy. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Pracowałem w 3 firmach, tutaj jeszcze dają wszystkie potrzebne narzędzia do realizacji celów. Chcesz to robisz. Nie zauważyłem żeby ktoś komuś robił pod górkę. Bądź człowiekiem, a będą cię traktować jak człowieka. To tyle. Tak, dalej pracuję (nie w HR).
yeti 2016-01-20 19:27:34
Omijajcie tą firmę z daleka, stres,mobbing,kasa dla nie licznych

pozdro
1
ghy 2016-03-14 18:44:42
Tysen i prawa pracownicze wybory przedstawiciela i dyrektor drzewiecki kontrolujacy czy nie pomylilem sie wypisujac karte do glosowania poziom arogancji i bezkarnosci na najwyzszym poziomie
1
wkurzony 2016-03-16 20:37:12
Ludzie co Wy tu wypisujecie za bzdury!!!??? Chyba trzeba kilka spraw tu wyprostować...Po pierwsze: firma jest solidna i stabilna, socjal na najwyższym poziomie: opieka medyczna, ubezpieczenie pracownicze, paczki i bony na święta, kursy i szkolenia podwyższające kwalifikacje, pikniki rodzinne, za każdą nadgodzinę są wypłacane pieniądze, wypłaty jak w zegarku co miesiąc na czas bez opóźnień, każdy pracownik magazynowy w pełni wyposażony w środki ochrony osobistej oraz narzędzia niezbędne do wykonywania swojej pracy i wiele, wiele innych...Po drugie: widzę, że pisze tu wiele osób, które już nie pracują...kilka słów do nich: "w życiu za darmo nic się nie dostaje trzeba na to ciężko zapracować", myli się ten co myśli, że może przyjść i nic nie robić, ściemniać po kątach, grać na telefonie czy przychodzić pod wpływem i mieć wszystko w d... bo i tak mu się należy wypłata a niech ktoś inny za niego odwali całą robotę. Żal mi Was ludzie!!! Tacy jak WY to powinni zaczynać swoją karierę od łopaty i kopania dołów po 12 godz. dziennie żeby przychodząc do takiej firmy jak Thyssen umieli docenić tutejszą pracę. Po trzecie: Zarząd...ludzie na wysokim poziomie, tacy jak My "szaraczkowie" znający życie z tej lepszej jak i gorszej strony. Pani Prezes: ciepła i niezmiernie miła i sympatyczna kobieta dbająca o każdego ze swoich pracowników, zawsze wysłucha, doradzi, pomoże. Zarząd dba jak każdy właściciel o to aby jego firma dobrze prosperowała. Po czwarte: Dyrektor Drzewiecki...człowiek życiowy, nie odmówi nikomu pomocy, dobrze zorganizowany, szanowany wśród ludzi, zna się doskonale na tym co robi. A ty człowieczku co tak bruździsz pod adresem dyrektora stuknij się najlepiej 5 kilowym młotkiem w ten pusty łeb...to może wróci ci rozum. Mogę się założyć, że pierwszy będziesz leciał o pomoc jak będziesz miał przysłowiowy "nóż na gardle". Po prostu żal mi Was mali ludkowie co nie macie w sobie za grosz samokrytyki i wstydu za popełnione własne błędy.
Dlatego Drogi Czytelniku, myślący o pracy w "Tajsoniku" nie wierz w to co piszą Ci sfrustrowani frustraci...przyjdź, poznaj, przeżyj i oceń sam. Niech nie zwiodą Cię złe opinie złych ludzi...bo łatwo jest narzekać - trudniej jest pochwalić. Pozdrawiam.
2
pracownik 2016-03-17 13:24:37
Nic dodać nic ująć! Wkurzony - dobrze to ująłeś :)
racja 2016-04-10 19:19:55
popieram wszystko co napisales. Drzewiecki spoko gościu. Pani Prezesowa super kobita. Jej dziołchy z kadr tak samo- zawsze pomocne i nie zgrywają wielkich pań z biura. Kasa na czas zawsze się zgadza, warunki spoko, można awansować jak się dobrze pracuje- wszystko OK. Polecam robote w magazynie w Dąbrowie.
DG 2016-04-20 22:41:00
Czemu ktokolwiek stawia w jednym szeregu Zarząd, Bożenkę zwaną Panią Prezes czego bardzo nie lubi w jednym szeregu z Drzewieckim.
Dla kolesi oraz przydupasow dyrektor ma nastepujacy dodatkowy pakiet socjalny ktory u nas jest naprawde bogaty i chyba jeden z najlepszych jakie mialem, a mianowicie:
- spanie na nockach w samochodzie oczywiscie tylko osoby ktore moga wjechac na zaklad
- płatne sobotnie nadgodziny bez przychodzenia do pracy.
Aby skorzystać z tego pakietu należy:
- Kibicować i jeździć na mecze Ruchu, i tak ciekawe co by dyro zrobił gdyby ktoś inny wywiesił sobie szalik Górnika w szatni lub przy biurku
- kablować na innych kolegów i robić prywatne interesy z dyro
- nie daj boże zgłaszać wypadki w pracy bo przecież licznik leci a kto nie chce być najlepszy
I to jedyne warunki na dobrą i spokojną prace w DG oraz dodatkowe pakiety.
Dla innych: tak pracuję w DG i znajomki dyrka ogolnie nie kryja się z przywilejami i na nockach jak nie spia to dużo mówią
Pracę polecam bo zgadzam sie z wkurzonym we wszystkim oprocz opinii o dyr.
7
cs 2016-04-25 21:54:12
Powiem tak - pewnie lepiej znasz zarząd. Widzę, że nie znasz człowieka - jest to mój drugi szef w tej firmie i uważam że nie miałem lepszego nawet wcześniej (a trochę prac miałem)o wcześniejszym lepiej się nie wypowiadać chociaż już go nie ma. Człowiek otwarty na problemy nie tylko zawodowe ale i w prywatnych stara się pomagać - raczej to się słyszy na firmie. Co do kibicowania to chyba prywatna sprawa , a znam i widuje na magazynie znacznie więcej kibiców z barwami klubu ZS i jakoś nikt nie robi z tego wydarzenia. To tyle do Ciebie. Jeżeli chodzi o firmę dla osób szukających pracy to polecam, dobry socjal pieniądze przyzwoite i na czas - i mam nadzieję że traficie właśnie do tego szefa bo potem to jest długo, długo nic.
yeti 2016-05-30 23:39:15
Wkurzony-naćpany jesteś albo jakiś niedowartościowany. Czasy je...ania ludzi mijają i w Polsce. Zapłacą surową karę za poniewieranie dobrymi handlowcami, a to oni są filarem jak to przystało w firmie handlowej.Kadra dyrektorska-masakra, na magazyn bym nie przyjął.

pozdrawiam
2
Magda 2016-06-27 15:04:49
9500 brutto bez żadnych premii.
pppp 2016-09-07 15:13:15
ciekawe..to chyba byłeś na innej imprezie..!!!!
6
pfff 2016-10-13 20:31:00
Przecież taki specjalista ds. handlu czy przedstawiciel handlowy może liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, a także na solidne wypłaty. Ciekawi mnie jednak czy w Gdańsku teraz każdemu odpowiada bieżąca atmosfera, wiecie?
2
Zostaw swoją opinię o ThyssenKrupp Energostal - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ThyssenKrupp Energostal