Volta Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Volta Sp. z o.o.

Opok 2016-10-17 12:10
A ja mam nadzieję że Ciebie szybko zwolnią lub zamkną w więzieniu za łamanie prawa.
5
obecny 2016-10-17 16:18
@Były.
Czytaj ze zrozumieniem. Ja nie podniosłem kwestii ani samochodu ani lojalki...
9
skoda fabia LPG 2016-10-19 07:34
Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem . Napisałem ze premia jest ( była ) ale zamiast dawać handlowcowi kasę od utargu jak to ma miejsce w innych firmach .( np 1% od obroty , lub 5 -10 % od zysku ) Każdy siedzi z kalkulatorem zamiast dać z siebie wszystko w danym miesiącu. Wszystko jest obiektywną prawdą - nie wiem dlaczego jesteś taki przerażony - nie napisałem niczego co jest nieprawdą - nie obsmarowałem firmy w złości i frustracji . Są miesiące lepsze i gorsze - nie takie same ( pod względem obrotu oczywiście ) Prawda w oczy kole - dlaczego najlepsi pracownicy odchodzą bo nie mogą sie dogadać z kierownikami ( jeżeli pracujesz w firmie to doskonale wiesz o czym mówię ) - znowu pracownik z ponad 10 letnim stażem odchodzi ........
6
AntyDratewka 2016-10-22 10:08
Ano odszedł, bo nie było powodu, celu, ani sensu zostać dalej. Kłamstwo ma krótkie nogi i pomimo usilnych prób ratowania wizerunku na tym forum - prawda wychodzi na jaw. Volta to straszna firma, bez szans dla rozwój ani dla siebie jako organizacji ani dla pracowników, którzy jeszcze w niej tkwią.
Rozmawialiśmy, powiedział: miałem dość, nikt mnie nie słuchał, nie widziałem celu.
A Sukcesor pomimo wykształcenia i pozornej ogłady-nie widzi, nie słyszy, nie umie czytać i nie przyjmuje do wiadomości prawdy.
9
Fabia LPG 2016-10-24 15:59
To co motywuje pracownika w waszej firmie ?
Premia kwartalna niewidzialna ..... poklepanie po ramieniu ... rodziny za to nie wyzywisz , kredytu nie spłacisz ..... swój czas już przespaliście . Teraz musicie patrzeć jak konkurencja was wycina . Za to dyrektorów , kierowników macie wielu ....
3
Bartlomiej 2016-10-25 19:16
Pracuje w firmie od miesiaca jest ok wyplata 30dnia miesiaca firma inwestuje w szkolenia profesjonalizm obslugi wchodzi mocno w inwestycje polecam
7
kolega z S.. 2016-10-26 22:11
obserwuję voltę od wielu miesięcy. nie zgadzam się z Tobą, że wycina ich konkurencja - wręcz przeciwnie - pracowałem w firmie na S (juz jej nie ma!), firma na A z Katowic (kondycja żadna w tej chwili!), firma na M (na rynku słychać o problemach!)... Nas niestety volta wycięła... Opinie na rynku volta ma w tej chwili naprawdę bardzo dobre. Ciężko mi to przez "gardło przechodzi" jako byłemu konkurentowi ale taka prawda...
10
Rysiek 2016-12-12 21:55
To prawda, że w VOLCIE pracuje Pan Krzysztof Ratajczak?
3
Pracownik 2016-12-30 16:26
Tak !
Kierownik oddziału Poznań :) Godnie zastępuje D.K
4
Cytron 2017-01-13 09:42
Bardzo chcę dostać się do pracy w Volcie. Nie wiem czy są jakieś przyjęcia? Może orientujesz się jak tam zarabiają?
1
X-man 2017-01-16 21:05
Na początku niby ok ale z czasem coraz gorzej. Jak za często dostajesz premię to zaczynają kombinować co tu zrobić żeby nie zapłacić, szukają dziury w całym. Jeden z dyrektorów minął się z powołaniem - bajkopisarzem powinien zostać, a jeden z jego nowych kierowników to tragedia ale nikt tego nie widzi. Sporo absurdalnych oszczędności. Niby szkolą i z ludźmi idzie się dogadać ale negatywy są dość mocne.
2
Sorbet 2017-01-22 18:49
Czy Volta potrzebuje poza projektantem wnętrz jakiegoś innego pracownika. Słyszałam dużo dobrego i chętnie bym spróbowała pracy u nich ale nie mogę nic znaleźć.
Elektro montaz 2017-01-26 18:30
Widze ze na rynku volta mocno walczy ceną i wiedza techniczna tak widze na podstawie Poznania i Katowic w tych rejonach prowadzę inwestycje .a reszta to nie wiem jak sie ma.
2
Grzegorz 2017-01-26 18:42
Widze ze volta mocno stawia na cene i pomoc techniczna .zwlaszcza w Poznaniu jest pomocna dłoń podana .
3
Filip 2017-01-26 19:00
Polecam prace w 100 procentach
5
Zawiedziony 2017-01-27 10:06
Wcale nie jest dobrze czas szukać coś innego
3
Tadzik 2017-01-29 10:48
Fajna firma i warto tu pracować. jakieś drobne mankamenty mogą zdarzyć się wszędzie ale jest dobrze.
5
Zawiedziony 2017-02-01 10:51
Zabieranie premii bez powodu nazywasz drobiazgiem? A może jesteś jednym z dyrektorów? Szeregowi pracownicy wcale nie mają dobrych warunków pracy.
3
Tadzik 2017-02-02 13:41
Jak nie wyrobiłeś normy to nie dostałeś premii i w tym temacie to tyle. Volta to poważna firma.Poza tym, premia nie jest przypisana do podstawy tylko jest przyznawana i wydaje mi się że skoro Ci jej nie przyznali to nie zapracowałeś. Pretensje możesz mieć tylko do siebie.
5
wkurzony 2017-02-02 21:19
Nie znasz szczegółów, to sie nie wypowiadaj! Cele zrobione, premii brak. Premia jest uznaniona, wiec to widzimi sie dyrektora czy ja przyzna czy nie....
2
wkurzony 2017-02-02 21:19
Nie znasz szczegółów, to sie nie wypowiadaj! Cele zrobione, premii brak. Premia jest uznaniowa, wiec to widzimi sie dyrektora czy ja przyzna czy nie....
3
Kosa 2017-02-08 08:26
Co ty pupilku bez cywilnej odwagi piszesz. Nie wypłacenie premii za wypracowany zysk jest zwyczajnym oszustwem i nazywajmy rzeczy po imieniu. Jeżeli Dyrektor handlowy mówiąc mi w oczy: "chyba nie myślisz że mógłbym się z Tobą rozliczyć" - przekonując mnie do podpisania drugiej umowy, w której jest zapis "premia uznaniowa" - tego słowa nie dotrzymuje - to jest dla mnie człowiekiem bez honoru i naciągaczem.
Poprawa PRu na forum niczego nie zmieni - Ci którzy pracowali i zostali podobnie potraktowani - a jest nas wielu - wiedzą swoje. Przykro mi.
7
Cytryna 2017-02-14 12:10
Pracuję już dość długo i wiem jak wyglada praca niektórych ludzi. Szefowie wiedzą jak kto pracuje .
4
Lolek 2017-02-18 09:04
Oj tak dobrze wiedzą, bo śledzą każde Twoje kliknięcie myszką i to gdzie jedziesz na urlop. To jest ich praca - bo sami uczciwie pracować nie potrafią.
1
Centak 2017-02-20 11:39
Pracuję w firmie już dość długo i zgadzam sie z niektórymi wpisami. Niestety ludzie nie zawsze pracują tak jak powinni a później są nerwy i oskarżanie. To solidna firma.
5
Zły 2017-02-27 21:55
Zależy na który dział trafisz, są takie które funkcjonują bez zarzutu i są takie, gdzie mobbing, kłamstwa, gierki etc. A dyrektorzy nietykalni bezkarni. Tam jest naprawdę ciężko.
3
pracownik 2017-03-13 19:16
Dyrektor handlowy żyje swoim życiem , ciężko go rozliczać bo nie jest duchem i wszystkiego nie widzi ( czasem widzi i udaje ze nie widzi ) Każdy kto pracuje lub pracował wie ze jest fałszywy i raczej nie mozna mu ufać ( a w sumie ma takie stanowisko ze jest nie do ruszenia i mógłby być wsparciem ) - gdyby nie robił takiego dystansu od normalnego pracownika i był człowiekiem , więcej by wiedział co się dzieje i byłby szanowany. - Chyba ze celowo nie chce zadawać się z plebsem.
Może się po prostu wypalił - tylko jest . A szkoda bo na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo elokwentny i budzący zaufanie . Szkoda
4
Dominika 2017-03-14 19:12
Volta Sp. z o.o. jest liderem systemów zabezpieczeń w Polsce, wielokrotnie nagradzana m.in. dzięki pracy szefów. Negatywne oceny zupełnie nie należą się.
optymista 2017-03-15 18:26
Szanowna Dominiko,
pozostaw swoje uwagi dla dzieci na dobranoc. Jeżeli nie rozumiesz że firma to ludzie na wszystkich szczeblach drabiny, szczególnie Ci na niższych niż zarząd i dyrektorzy !!!, to niech wspaniali i najmądrzejsi sami popracują przez tylko jeden miesiąc, bez tych na dole. Hi, hi, hi, ha,ha, ha - Firmy nie ma.
A było by szkoda...Człowiek jest podmiotem, nie przedmiotem.
5
Polek 2017-03-15 20:42
Dominika na pewno by tego nie powiedziała.
Volta to polskie piekło w najgorszym wydaniu
2
Zawiedziony 2017-03-16 08:43
Ciekawe który z dyrektorów kryje się pod nickiem Dominika.
1
Były 2017-03-17 23:59
A te kłamstwa prosto w oczy, gierki, korpo w najlepszym wydaniu.
normal 2017-03-18 15:06
"pracowniku" zanim coś napiszesz, to wcześniej się rozejrzyj, potem zastanów, potem przeanalizuj, potem pomyśl i raz jeszcze pomyśl. Może wówczas zauważysz pozytywne zmiany jakie są wprowadzane w sprzedaży, które właśnie ten człowiek wdraża. Osobiście mnie (a wiem, że nie tylko mnie) to motywuje do pracy. Jest parę elementów, które mnie wkurzają (dotyczą one np. współpracy między oddziałami a centralą) ale akurat to jest bardzo OK. Ale to w każdej firmie coś można znaleźć. Nikt i nic nie jest zawsze idealne. No, poza Tobą "pracowniku"...
4
Iza 2017-03-19 12:37
Volta świetnie radzi sobie z wieloma sprawami to poradzi z hejtem.
3
Ja 2017-03-27 09:31
Żaden hejt tylko prawda.
1
Ja 2017-03-27 09:33
Żaden hejt tylko prawda. Zwłaszcza w przypadku oddziałów. W centrali może jest ok poza nią już nie bardzo.
1
Niezadowolony 2017-03-31 20:06
Samo to że dyrekcja daje target do 10 danego miesiącem to jest kpina sama w sobie... Korpo oczywiście, ale niestety w najgorszym wydaniu. Pracownik - zło konieczne, łatwe do zastąpienia, awanse niekoniecznie za osiągnięcia, czy wkład pracy w rozwijanie firmy, tylko za granie w odpowiedniej drużynie.
Stanowiska kierownicze - zdarzają się osoby o 0 pojęciu o branży i działalności pracy. Ulubiony argument dyrekcji zachęcający pracownika - "wypłata jest na czas” (jakby to było niezwykłe w XXI wieku), samochody - łatane na wszystkie możliwe sposoby. Szkolenia - wewnętrzne poziom podstawowy jeżeli nie gorzej, lojalka (7500 chyba za to że dyrektor łaskawie spojrzał na nas, chotel na szkolenie klasy robotniczej minus - ja w szufladzie znalazłem zamarynowaną skarpetkę). Szkolenia zewnętrzbe, jak ktoś zmusi zarząd i dyrekcję, jak sam chcesz to zawsze znajdzie się powód żebyś nie jechał\a.
Zasadniczo nie polecam, chyba że człowiek chce się cofnąć w rozwoju, jedyny argument to, to że wypłata jest na czas.
7
Były 2017-04-12 21:33
Niestety sama prawda. Klasyczny układ - doceniani są Ci którzy potrafią się przypochlebić a nie Ci co pracują i mają wiedzę. Plus dyskryminacja. Terminowe pensje - łaski nie robią. Oszczędności na każdym kroku. Praca na chwilę bo na dłuższą metę trzeba by mieć tyłek ze stali.
2
Andrzej 2017-04-13 10:59
Jestem pracownikiem firmy i uważam, że to dobra firma.
4
pracownik 2017-05-03 23:39
A w jaki sposób zweryfikowałeś cyfry , wzrosty obrotu całej firmy ? - podzwoniłeś po kierownikach oddziałów i Ci podyktowali utargi za zeszłe lata i obecny :) jak można wypisywać takie brednie ! takie informacje nie są dostępne dla szaraka , który stara się o prace ( a może osoba rekrutująca Ci podała na papierze wyniki finansowe ) :) - chyba jednak coś poszło nie tak bo w tym rejonie dalej nie ma kierownika regionalnego - wiem , byleś zbyt dobry żeby cię przyjęli. Kompromitacja .
Eliza 2017-05-05 12:38
W ostatniej ofercie pracy znalazłam pracę dla konsultanta techniczno-handlowego i w związku z tym mam pytanie. Może ktoś podpowie więcej o tej pracy? Jakie firma ma wymagania na początek? Jakie macie dodatki do pensji?
1
X 2017-05-05 18:40
Takich pytan bylo juz tu kilka. Poczytaj poprzednie wpisy...
Tetryk 2017-05-10 11:51
Firma Volta jako lider systemów zabezpieczeń w Polsce musi trzymać wysokie standardy i wysokie wymagania od pracowników. Brak dyscypliny to zagłada dla firmy.
3
Teodor 2017-06-01 21:48
Może jakieś konkrety? Bo ogólnikami to się najłatwiej operuje, ale jak przychodzi co do czego to nagle brakuje argumentów.
Układy? Kogo z kim? A może po prostu długoletnie relacje między pracownikami w firmie którzy się zwyczajnie pracują i dogadują, a tobie się wydaje że to "układ", no bo to takie modne hasło w TV?
Dyskryminacja? Powinieneś to zgłosić do inspekcji pracy, Prokuratury albo Zarządowi firmy. Zrobiłeś to?
Oszczędności? Powinieneś dostać służbowego superba czy nowy komputer co kwartał? Czy może brakło na papier do kibla?
Praca na chwilę? A może to Ty tak sądzisz i te nieliczne wyjątki co im się wydaje że przyjdą, przezimuja i jakoś to będzie sie kręcić byle brać wypłatę co miesiąc bez zaangażowania? Te czasy już dawno minęły.
2
Teodor 2017-06-01 21:48
Może jakieś konkrety? Bo ogólnikami to się najłatwiej operuje, ale jak przychodzi co do czego to nagle brakuje argumentów.
Układy? Kogo z kim? A może po prostu długoletnie relacje między pracownikami w firmie którzy się zwyczajnie pracują i dogadują, a tobie się wydaje że to "układ", no bo to takie modne hasło w TV?
Dyskryminacja? Powinieneś to zgłosić do inspekcji pracy, Prokuratury albo Zarządowi firmy. Zrobiłeś to?
Oszczędności? Powinieneś dostać służbowego superba czy nowy komputer co kwartał? Czy może brakło na papier do kibla?
Praca na chwilę? A może to Ty tak sądzisz i te nieliczne wyjątki co im się wydaje że przyjdą, przezimuja i jakoś to będzie sie kręcić byle brać wypłatę co miesiąc bez zaangażowania? Te czasy już dawno minęły.
2
Sprawiedliwy Janusz 2017-06-09 11:23
Godnie? Przecież to kłamca i manipulant! Kierownik oddziału? Nie potrafi rozmawiać z klientami.
Z poprzedniej pracy wyleciał na zbity pysk.
5
Jarek klakulal 2017-06-12 21:43
Przepraszam skladam cv na handlowca w warszawie warto ? Widze ze jest duzo chetnych
1
Dawid 2017-06-12 21:45
Ma ktos numer do kogos z kim mozna pogadać jak jest w volcie
1
Helena 2017-06-12 21:51
Jest duzo dodatków
1
Cezary 2017-06-16 19:36
Złożyłem swoje cv i teraz czekam czy zadzwonią w sprawie rozmowy. Może mi ktoś podpowiedzieć jak się tu pracuje, w jakiej atmosferze? Czy są w firmie dodatki do pensji np. socjalny? Czy rozmowa jest bardzo trudna?
1
Zostaw swoją opinię o Volta Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volta Sp. z o.o.