brak logo

Siódemka

Kielce

Opinie o Siódemka

kitdr 2010-06-18 09:06
W kieleckim oddziale nie życzył bym pracy nawet wrogowi. Szef oddziału [usunięte przez moderatora] to [usunięte przez moderatora] bez ogłady, poniża pracowników i wyzywa ich, stosuje przemoc psychiczną.Wiem co mówię, pracowała tam moja narzeczona jednak zrezygnowała po kolejnej awanturze, którą urządził pan [usunięte przez moderatora]. Do tego dochodzą marne zarobki: biuro gdzie pracowała narzeczona 900 zł lub jeżdżący po 12-13h godzin dziennie kurierzy: 1200 zł. Jednym słowem, rewelacja na rynku pracy.
Beatrix 2010-09-08 08:05
Witam!
Siodemka w Kielcach to jeden wielki badziew, najgorsze przezycie jakie moglo spotkac tych biednych ludzi, ktorzy tam pracuja. [usunięte przez moderatora]... to [usunięte przez moderatora] z kompleksami. Nie potrafi sie wypowiadac, pluje się jest malutki, a uwaza się za goryla. Niechetny do robienia podwyzek, obiecuje i na tym się konczy, ludzie pracuja za smieszne grosze, na umowie daje 400zl i zlecenie na 3 miesiace-zal. Sposob w jaki traktuje pracownikow mozna zaliczyc do wrecz skandalicznych, takiemu typkowi to tylko porzadny lomot spuscic by się nalezalo. Do wszystkich ma pretensje, a sam nawet nie wie o co chodzi w firmie, ktora niby zarzadza.Potrafi tylko unosić glos i przeklinac, narzekac i iine pierdoly, czepia sie banalow, a o konkretach nawet nie wspomni, chyba inteligencja mu na to nie pozwala. Co do [usunięte przez moderatora] z biura to najwiekszy i najdluzszy kabel jaki kiedykolwiek widzialam, pani [usunięte przez moderatora] za dyche, wiecznie zla jakby musiala [usunięte przez moderatora].reszta ludzi jest swietka, ale atmosfera wywolana przez[usunięte przez moderatora] i jego podporzadkowana przekracza wszystkie normy i szkoda tylko, ze cala Siodemke oceniaja na podstawie placowki w Kielcach. Nikomu nie polecam pracy w tej jakze zajefajnej firmie.
Pozdrawiam
byly pracownik 2010-10-14 21:56
[usunięte przez moderatora] to zakompleksiony [usunięte przez moderatora] z klasa tak wielka jak jego wzrost. Przyjemnosc czerpie ze [usunięte przez moderatora] sie nad ludzmi, we wszystkich widzi zlodziei, a przeciez sam jest [usunięte przez moderatora], nie ma dnia zeby kogos nie okradl. Zwykly prostak bez wyksztalcenia ktoremu wydaje sie ze jest kims, kim nigdy nie bedzie, patologia i dno.
była pracownica 2011-12-07 14:18
[usunięte przez moderatora] wydziera się na wszystkich i o wszystko, a poza tym nigdy nie wywiązuje się z umów i płaci tak mało,że za bilety się nie zwraca.Ula wyżej[usunięte przez moderatora] niż [usunięte przez moderatora] ma... nosi się po firmie jakby była najważniejsza. Kurierzy są różni,ale kilku fajnych też poznałam. a najnormalniejszą osobą jaka tam pracuje jest chyba M.M. pracy nie polecam tam nikomu. a i dodam,że wszędzie jest taki syf że masakra
pencil 2012-02-26 18:53
Ludzie, zastanówcie się co piszecie!
Każdy ma prawo wyrażać swoją opinie, ale śmieszy mnie bardzo fakt, że pisząc o kimś, że jest c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em czy prostakiem nie zauważacie prostej zależności- również Wy tacy jesteście. Zabrakło Wam chyba odwagi, by pójść i najzwyczajniej w świecie powiedzieć komuś prosto w twarz, co o nim myślicie. Lepiej jest zwymyślać kogoś tutaj. Pracodawca, o którym tu mowa może rzeczywiście jest nieciekawym gościem, ale na Boga chociaż Wy miejcie odrobinę klasy i bądźcie ponad to. Nikt Was tam podejrzewam siłą nie przetrzymywał. Nie sztuką jest wypisywanie takich rzeczy.
Pracowałam! 2012-03-15 23:21
ZGADZAM SIĘ Z WSZYSTKIMI NEGATYWAMI!!!!! KOMPLETNE DNO
kamyk 2012-04-06 15:04
praca fajna lekka i przyjemna.
Obecna ekipa jest super :)
Kurier 2012-04-06 18:58
pencil - 2012-02-26 18:53:14

Ludzie, zastanówcie się co piszecie!

Każdy ma prawo wyrażać swoją opinie, ale śmieszy mnie bardzo fakt, że pisząc o kimś, że jest c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em czy prostakiem nie zauważacie prostej zależności- również Wy tacy jesteście. Zabrakło Wam chyba odwagi, by pójść i najzwyczajniej w świecie powiedzieć komuś prosto w twarz, co o nim myślicie. Lepiej jest zwymyślać kogoś tutaj. Pracodawca, o którym tu mowa może rzeczywiście jest nieciekawym gościem, ale na Boga chociaż Wy miejcie odrobinę klasy i bądźcie ponad to. Nikt Was tam podejrzewam siłą nie przetrzymywał. Nie sztuką jest wypisywanie takich rzeczy.

mogę się tylko potwierdzić , ci co piszą takie wulgarne opinie to są sami prostacy , pracuję obecnie jako Kurier i jaszcze nie zdarzyło sie żeby mnie się ktoś czepiał , poza tym Pan[usunięte przez moderatora]. wymaga to co od niego wymaga Centrala bo dziewczyny z biura nie raz to potwierdziły, wszędzie zdarzają sie mądrale co wiedzą lepiej i póżniej przez nich a raczej za nich trzeba rozwozić paczki bo się nie wyrobili na swoim rejonie, dodam ze nigdy nie było za mało wypłacone za moją pracę , robię swoje co do mnie należy , praca nie jest lekka ale nie narzekam, mam rodzinę a nie zdarzyło się od trzech lat żeby był jeden dzień spóżnienia z wypłatą co w moim przypadku jest bardzo ważne, te osoby co takie idiotyczne opinie piszą to pewnie ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co w kajdankach przez Policję byli zabierani z Siódemki a teraz mają pretensje i w ten sposób mszczą się, ja jestem zadowolony i moge tylko polecić Siódemkę w Kielcach,
ten 2012-04-08 15:52
Praca w Siódmce to syf, kila i mogila. Dobrze ze chociaz w biurze fajne dziewvczyny pracują. Szczegolnie Kasia W. :), bardzo mila osoba i do tego ma niebezpieczne krągłości :) Co ja bym dal zeby sie ze mna umówila... ale za słaby jestem do niej... dla niej przychodze do pracy...
Pracownik 2012-04-10 20:13
Gościu - piszesz: syf, kila i mogiła. Osobiście uważam, że jesteś kretyn, żal mi cię. Tez tam pracuję i to nie od dziś. Skoro mówisz, że syf i kiła... dlaczego pracy nie zmienisz? Ktoś cie tu trzyma na siłę? Żałosny jesteś i lepiej bym cie nie rozpoznal na magazynie bo zrezygnujesz z przychodzenia do pracy. Ekipa jest spoko i to się liczy. Nawet kiero daje rade chodź nowy jest i z takimi durniami jak ty musi sobie radzić.
A to co napisali inni jest prawdą: NIGDY WYPLATA NIE BYŁA SPÓŹNIONA!!. NIGDY NIE BYŁA W ŻADEN SPOSÓB OBCIĘTA. Żal mi cię gościu i nie wchodź mi w drogę...
ona 2012-04-11 13:56
za te pozytywne komentarze to wam płacą?? ja jak tam pracowałam, nie spotkałam nikogo, kto byłby zadowolony z pracy i wypłat. Zawsze znajdzie się coś za co odtrącali z wypłaty... ale nie wiem. może cud się stał i coś się tam zmieniło
on 2012-04-13 12:49
nie dawno przestalas pracowac, nic dziwnego, ze tak piszesz. twoj brak kompetencji spowodowal, ze wylecialas i wlasnie bledy powoduja minusy od wyplaty, skoro jak piszesz je mialas to znaczy ze popelanias bledy i tyle. i komu sie zalisz?
Salwa 2012-04-19 14:37
Opinie tej ,, psudo\\\'\\\' Firmie są prawdziwe. Praca od świtu do nocy za marne pieniądze.
Słońce 2012-05-08 16:03
Kto wykasowuje moje prawdziwe komentarze !!!!!.
pracowałem 2012-05-29 18:08
Ogólnie byłem zadowolony z pracy w Siódemce, nikt się nie czepia jeśli dobrze wykonuje się swoje obowiązki - do wypłaty nie miałem zastrzeżeń - niestety musiałem zrezygnować - gdybym mógł wróciłbym...
1
pracownik 2012-12-02 14:54
Zatem masz dwie możliwości: albo wróć do szkoły sie uczyć albo wykonuj poprawnie swoją pracę. Bo takich jak ty jest tu sporo, wszyscy narzekają, marudzą ale nikt nie chce pracować. Wypłata kuriera w Siódemce jest ok, moja przekracza 2 tysiączki a wcale nie robię po 12 czy więcej godzin. Zwyczajnie weź się do roboty a nie płacz jak byle dzieciak.
kurier 2013-07-05 23:10
Kiero jest ok, chyba najlepszy jakiego miała ta nieszczęsna siodemka. Daje rade i mimo, ze w stosunku do szefa niemal zawsze ma racje to i tak dostaje po glowie, za to, ze jest od szefa mądrzejszy(usunięte przez administratora) Własnie kiero walczy o nowe auto lub chociaż o nowe części zamienne a nie używane, (usunięte przez administratora) Kiero, zawsze odbierze telefon, pomoże, czasem się wydrze ale taka już jego praca, zawsze postawi zastepcze auto, a i sam pojedzie jak jest problem. Wszyscy idą do domu a ten jescze siedzi by pisać jakies smieszne raporty, których wymaga wsiowy. Studenci? Jest ich kilku... Dawaj chłopie, czekamy.
kurier 2013-07-07 23:19
Gościu, zajrzyj do tematu, siodemka kielce przecież, i o jakie noclegi ci chodzi.
Tu się pracuje jako kurier rozwożąc przesyłki.
z trasy 2013-07-13 11:29
Kurna, kiero odszedł, zacznie się dym. Kto to teraz będzie pilnował?
był facet na odpowiednim stanowisku a teraz jest jakaś ciapa.
ona 2013-07-14 22:24
no moge byc nie w temacie bo nie byłam tam do 2010:P w sumie mało kto tam wytrzymuje z G. dłużej niż kilka miesiecy
wytrzymujący 2013-07-15 23:36
ona - 2013-07-14 22:24:54

no moge byc nie w temacie bo nie byłam tam do 2010:P w sumie mało kto tam wytrzymuje z (usunięte przez administratora). dłużej niż kilka miesiecy
To prawda, że mało kto... az dziw, że ludzie w ogóle chcą tam pracować.
driver :) 2013-07-24 17:34
No i jest jak mówił Bogusz, ledwie kilka dni po jego odejściu i wszystko ucichło. Żadnych buntów, żadnych strajków, wszyscy jak te cielęta się godzą na traktowanie jak szmaty przez wsiowego.
1
ona 2013-07-31 12:05
nie weim jak jest teraz... ale wtedy nie było najlepiej:P kasy tyle ze za bilety sie akurat zwracało i niewiele zostawało. ogolnie syf straszny, mnie sie ogolnie praca podobała ale warunki straszne
driver :) 2013-08-04 20:07
Można powiedzieć, że jest ok. jak już kadra kierownicza się bzy...a z pracownikami to znaczy jest dobrze :)
driver to driver 2013-08-06 18:31
ja tam jeżdżę swoim sam i jestem zadowolony , myślę o wstawieniu następnego . przestańcie narzekać i pomyślcie trochę , własnej inicjatywy a da się zarobić :))

mnie się wsiowy nie czepia , nie wiem o co wam chodzi .

pozdro dla 7 Kielce :))
marti 2013-09-07 22:10
a jak atmosfera w samej pracyw Siódemce? i jak obecne relacje na linii pracownik - pracodawca? coś się zmieniło?
1
zwolniony 2014-03-14 09:16
Niestety nie zwolniony na wlasne zycxenie wlasciciel firmy to furiat. Debil jakich malo ocxywiscie on nie zwalnia tylko doprowadza do sytuacji gdy ludzie sami odchodza. Ciagle obcinanie pensji umowa zlecenie na 400 zl a jak potem chcesz isc do sadu bo jest nagranie twojej racji na kamerach to nagle te nagrania poginely. Oszustwa kretactwa i mataczenie. I nigdy nie dostajesz wypracoeanej wyplaty. Ja tam robilem ponad dwa lata. Nigdy nie widzialem pelnej wyplaty
Kamil W 2014-03-23 13:03
Czy wystarczy wykształcenie ZAWODOWE do pracy jako kurier. Mój kolega Tomasz Kurak z Barwinka teraz chyba w Tokarni mieszka pracuje w Kieleckiej siódemce i ma zawodówkę.
Zadowolony 2014-04-15 14:39
DPD kupilo siodemke :))) jak wcześniej Fedex kupił Opka. Kielecki wsiowy/druciarz już wie, że są to ostatnie jego chiwile :))) na szczęście skończy się wyżywanie sie na kurierach (usunięte przez administratora)Z (usunięte przez administratora)stanie się wreszcie normalną firmą gdzie nie będzie się pracować od świtu do nocy.
anna 2014-06-05 15:36
czy przyjmują tam studentów na bezłatne praktyki zawodowe?
mich 2014-06-11 11:57
no to twoje zadowolenie wkrótce minie ,hahaha szkoda mi ciebie bo cały czas jesteś nie zadowolony , wkurzony i to tylko na siebie ze nie potrafisz nic sam zrobić :)) ja pracuje w Siódemce w Kielcach własnym samochodem i wiem ze jutro również tutaj będę pracował :))Sami mądrale wpychają się bez kolejki na magazynie i to do rozliczenia a my stoimy , ktoś zwróci im uwagę to później właśnie piszą takie opinie. pozdrawiam
zdziwiony 2014-09-16 21:55
No tak... szkoda takich ludzi, którzy chcą pracować bezpłatnie. Obniżają wartość rynku pracy a do tego nabijają kabzę takim oszustom jak ten tu wymieniany...
zdziwiony 2014-09-16 21:58
Cóż... właśnie zostala upubliczniona decyzja UOKIK odnośnie wciągnięcia tej czerwonej firmy przez potentata DPD... jesteś pewien, że nadal tam będziesz jeździć ? Bo słuchy chodzą, że DPD zacznie od likwidacji przedstawicielstw... więc i tych co niestety kupili auta i wstawili do Siódemki...
zdziwiony 2014-10-08 22:43
No i stało się. Decyzja zatwierdzona po upublicznieniu : (usunięte przez administratora) Pozostało jedynie czekać na pierwsze zwolnienia w Siódemce...
Więc jak "mich"... nadal tam jeździsz, czy już drapiesz się po głowie gdzie znaleźć pracę po takiej padlinie jaką jest ten oddział w Kielcach ?
Bronek 2014-10-12 20:33
To po zawodówce tam przyjmują, a ja z wyższym wykształceniem martwię się czy mnie na praktyki tam przyjmą,
zadowolony 2014-10-13 09:34
Oczywiście, że przyjmą. Za 400 zł na umowę zlecenie. Pierwsze 2 tyg za darmo w ramach szkolenia. Ponadto od 6 do co najmniej 18-ej. Poza tym Siódemka została sprzedana... więc dni Kieleckiej polacówki są policzone...
kierownik.siodemka 2014-11-16 13:46
To nie prawda jest co pisza tu pewne osobg. W siodemce zarobi sie ok 1800, 1900 a dlugie trasy zarobia nawet do 2200, 2300. Wiadomo, stalych godzin pracy nie ma ale jak ktos jest sprytny to szybko ogarnie swoje paczki w danym dniu. Jedynie to albo ludzie moga spowolnic albo awaria auta a w siodemce jest ich cale mnostwo. Auta oczywiscie nie wszystkie ale wiekszosc jest w oplakanym stanie ale Grzesiu na to leje bo liczy sie tylko to ze kurier ma wyjechac w trase i rozwiezc jego paczki. A jak wroci i czy wroci to juz nie jest to jego sprawa. On wymaga. Ogolem ten czlowiek nie ma sumienia i szkoly, wogole to procz kasy i bmw nie ma nic. A nie daj boze ktorys pracownik zarysuje jego auto albo wjedzie w cos z wlasnej winy. Rece zaciera z radosci bo pracownik odda pol pensji. Ogolem praca jako kurier jest ciekawa ale siodemke odradzam ze wzgledu na bezpieczenstwo podczas jazdy autem. Chyba ze ktos lubi adrenaline to niech sprobuje swoich sil.
inamorato 2014-11-18 23:40
Pracowalem w siódemce jako przedstawiciel handlowy praca fajna ale kierownik miał problem z głową.I niestety pożegnalem się z firmą.Ludzią na stanowiskach kierowniczych bije do łba.
chumrka 2014-11-19 08:29
inamorato który kierownik? czyżby przesławny p. (usunięte przez administratora)??? On jest nienormalny :/ już go wyrzucili z kolejnej kurierki a to o czymś świadczy :D
zadowolony 2014-11-19 22:36
chmurka... czy jak ci tam... kiepskie masz informacje. nie wyrzucili tylko przenieśli wyżej. Ponoć do centrali... ostatnio się z nim widziałem w wawie, był na jakimś obiedzie z "fiszami" z góry. Wugląda na o, że wreszcie chłopaka docienił ktoś to się zna na rzeczy.
chmurka 2014-11-20 08:37
tak? pracuje w kurierce w której On był kierownikiem ostatnio. Śmieszne jest co piszesz bo był na wypowiedzeniu... wyżej heheh On???? nigdy w życiu
zadowolony 2014-11-21 08:04
Tyle zolci w twej eypowiedzi. Pewnie jestes jakims niedoceninyn pracownikiem viura... albo jeszcze gorzej jakas kasjerka od kilku lat ktora wszyscy olewaja ze gledu na swoja zalosc... i odbijasz to sobie tutaj na kims kogo vhyba nawet nie znasz. :) zalosne. Ae ciz. Masz prawo miec swoje zdanie
gotowy 2014-11-26 19:00
czy ktoś moze mi powiedzieć jak wyglada stanowisko pracy jako kierowca miedzynarodowy w tej firmie???
zadowolony 2014-12-01 23:47
Na międzynarodówce kolego masz zarabiać 2500-300 i nie więcej jak 3 tyg w trasie. w rzeczywistości nie zdaży wyschnąć pranie a już dzwonią byś jechał. Więc rodziny de facto nie widzisz. W trasie tylko landówkami, bo za autostrady nie płacą. Ale jadą landówkami wymagają spalania min. gdzie jedynie można je uzyskać na autostradzie biorąc pod uwagę obciążenie - 75% to przeładowanie to masz przepał. A jadąc landówkami tracisz czas. więc spóżniasz się przeładowanym autem i masz przepał. A za to wszystko oczywiście są obciążenia więc z wypłaty realnie dostajesz 1700 zł. czasem 1950. Sam się zastanów czy warto.
kiero 2014-12-21 10:16
co za bzdury , czy tutaj piszą osoby które pracują w Siódemce ???

wsiowy właśnie przekazał kierowcom nowo zakupione samochody i ja tez dostałem.

krytyków i zazdrośników tutaj pełno , ja jestem zadowolony bo to co słyszę jak jest w innych firmach kurierskich to dziękuję ze mam w ogóle pracę .
mario 2015-01-15 08:16
Z tego co kojarzę, to każdy kurier, który nie jeździ pod wykonawcą musi mieć założoną działalność gospodarczą. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Siódemka chce zmniejszać swoje koszty zatrudnienia do minimum. Nie wiem co prawda jak teraz wygląda kwestia zarobków, czy coś się zmieniło, ale granica 3-4 tysiące na czysto jest realna?
kierowca 2015-02-10 22:41
kolego, tyle nie zarabia tu nawet kierownik operacyjny. kurier jak weźmie na łapę 1800 do 2200 to maks.
kierowca 2015-04-19 15:15
co za bzdury. tu w siódemce... które tak nawiasem mówiąc już nie ma, zostala sprzewdana i w najblizszych tygodniach przestaje istnieć pracuje się niemal wyłącznie na własnej działalności. kiedys tak bylo ze dawali umowe na 400 zl i pracuj od switu do nocy. ale teraz: wlasne auto i działalnosc. chodź nadal pracujesz od switu do nocy, jest jescze kilka niedobitków z poprzedniego okresu ale to juz resztki.
1
nutcane 2016-05-13 13:04
w siódemce całkiem nieźle się zarabia, kurierzy mają tak koło 2100 zł na rękę na spokojnie, tylko wiadomo, do tego trzeba mieć również odpowiednie prawo jazdy kategorii C jak podejrzewam :) pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Siódemka - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Siódemka