logo Somfy Sp. zo.o.

Somfy Sp. zo.o.

Warszawa

Opinie o Somfy Sp. zo.o.

Serdeczna 2016-01-15 11:37:44
pracownikowi przysługuje prawo do co najmniej 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku w każdym tygodniu, obejmującego co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku dobowego.
W szczególnych przypadkach odpoczynek tygodniowy może zostać ograniczony do 24 godzin. Dotyczy to:
- pracowników zarządzających w imieniu pracodawcy zakładem pracy,
- przypadków konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii
zniesmaczona 2016-01-15 11:39:06
Wychodzi na to że firma liczyła na naszą niewiedze.
Menopauza 2016-01-15 22:33:18
Ja proponuje umówić sie jedna całą zmianą i idziemy wszystkie i wszyscy na chorobowe !!!!!!!!!!!!!
żaba 2016-01-15 23:22:06
Tylko ze to nie realne zeby sie wszyscy zebrali.A tak to jutro bedziemy czekać do 12.00 czy aby idziemy czy może mamy wolne.
ee 2016-01-18 17:17:43
Nie ma to jak zgrany zespół :) wkońcu pokazaliśmy ze jestesmy drużyną :d
żaba 2016-01-18 20:57:58
Tylko żeby tak było za każdym razem a nie tylko jednorazowy sprzeciw.Zobaczymy co będzie następnym razem.
Anakonda 2016-01-19 13:32:38
Jak sie wszystkie będziemy razem trzymać to nic nam nie zrobią !! Co wszystkie nas zwolnią ? Nie sadze .
Pamiętajcie w kupie siła :)
A jak chcą nam zabierać premie to niech zabierają niech sie udławią tymi pieniędzmi a w soboty i na nadgodziny niech kierownicy i biuro przychodzi !!!!!
1
zdegustowana 2016-01-19 19:31:03
Dziewczyny dajcie juz spokój bo tylko nam opinie psujecie.Nie podoba się to droga wolna nikt was tam siłą nie trzyma.
Anakonda 2016-01-19 20:51:50
Halo halo Komu wam psujemy opinie ???? Nie da sie psuć czegoś co od początku jest popsute . Standardowy tekst nie podoba sie to wyny !!!! Oj ty błaźnie tak to my lepszej polski nie wybudujemy .
Moze powinnismy sie kłaniać państwu z biura ze możemy wogule pracować i pozwolić z siebie robić niewolników tak ?????
Zdegustowana w czyjej drużynie grasz bo chyba nie w naszej !!!!!!!!!! Idź jutro do biura i wogule przeproś ze to ze głośno oddychasz i prosisz o karę dla siebie !!!!
Jak by firma była pożądana to nikt by złego słowa nie powiedział !!!!! Sprawdź cię sobie czy o której kolwiek firmie ze strefy tak złe sie pisze !!!!!!!! Ciekawe dlaczego nie ???
1
xyz 2016-01-20 04:17:31
Anakonda jak jestes taka odważna to dlaczego się nie ujawnisz.Tak ci źle?może większość z nas pracuje bo potrzebuje kasy a ty może nie musisz i ci nie zależy.
Anakonda 2016-01-20 23:35:02
Ja tez potrzebuje kasy jak wy wszystkie . Ale nie za wszelka cenę sa granice . Oni na tym jadą ze my jesteśmy ze wsi i nie wykształcone . Czy wy tego nie widzicie Firma traktuje nas jak kaleki !!!!
666 2016-01-23 10:05:43
wik ludzie na produkcji są w porz adku,tylko zastraszeni,ludzie mają kredyty,dzieci,są matki wychowujące samotnie dzieci więc tkwią w tej firmie,ale każdy tu jest dopóki nie znajdzioe coś lepszego.Tutaj panuje mobing nie ma prawa powiedzieć głośno swojego zdania bo zaraz jesteś na celowniku,dostajesz nagany i tylko patrzą jak się potkniesz i do widzenia.Maszyny się psują,nie ma co robić a oni zmuszają nas do nadgodzin,gdzie tu logika,a my siedzimy i nie mamy co robić.Za wszystko winią nas,żeby ukryć swoje niekompetencje,zero logiki w tym co robią.Ta firma to porażka,a przychodzą ci co nie wiedzą co tu się dzieje,a te co przyszły i zobaczyły szukają nowej pracy.
Karo 2016-01-24 09:27:41
Szukają PH na Warszawę. Czy warto? jak z finansami i atmosferą w pracy,

Dziękuję za info
sis 2016-01-24 10:00:26
To prawda a pani menadzer mowi że jak nie przyjdziemy na nadgodziny zabiorą nam premie,myślą że łaske nam robią,nie doś ze to pare marnych groszy i sami to wypracowaliśmy to i tak nie dają całej ,bo maszyny się psują nie mozna wyrobić normy,brakuje komponentów,to ich brak kompetencji zwalają na nas i my za to płacimy.Wyzysk,wyzysk.
Zuchy 2016-01-24 21:04:01
Trzeba było by poprosić o spotkanie z jakimś przełożonym z Francji jak przyjedzie . Myśle ze znajdzie sie kilka kilkanaście odważnych dziewczyn . Poprosimy koleżankę żeby tłumaczyła . Tylko bez żadnego przełożonego z firmy . Myśle ze Layonelem trzeba porozmawiać i szczerze powiedzieć co nam na sercu lerzy . Która jest chętna palec do góry !!!!!!!!!!
Techmen 2016-01-29 14:26:03
Do "Zuchy"
Widzę ze masz stado chętnych hehe . Wzięła byś sie do pracy a nie narzekała . Operatorki i ryby głosu nie mają :)
Jak kiedyś zostanę tam kierownikiem to z przyjemnością większa cześć załogi zwolnię z dnia na dzień . I skończy sie ten teatrzyk i to forum . Od początku za duzo wam pozwolono . Powinni wam kagańce na twarze zakładać żebyście nie ujadały . Trzeba było sie uczyć a nie na szkole kamieniami zucac . To teraz miały byście większe pole do popisu przy szukaniu pracy .
xyz 2016-01-29 18:47:22
"Techmen" ogarnij sie bo chyba nie wiesz co piszesz.Co taki mądry jesteś bo zawodowke ukończyłeś? Może tobie kaganiec założyć?
666 2016-01-30 10:07:46
Pewnie że są chętni a ty o tym nie musisz wiedzieć dowiesz się jak wylecisz od koryta,nie być taki do przodu bo cie z tyłu braknie,po tym co piszesz to tobie słoma z butów wystaje.
Techmen 2016-02-03 02:49:37
Od koryta to ty możesz odejść bo za niedługo waga ci nie pozwoli zrobić dwóch kroków . Ja siedzę przy żłobie i dobrze mi z tym .
A ty schowaj ten telefon jak w pracy jestes bo ci kiedyś nawijarka kręconego włosa wciągnie i zaboli :)
hahaha 2016-02-06 13:12:48
Porażka !
Bądźmy szczerzy ... gdyby nie atmosfera w tej pracy i LUDZIE , "trenerki" to ta praca naprawdę by była fajna :)
Nowi uważajcie na trenerki przede wszystkim jedna ! zresztą chyba każdy . A po za tym trenerka to trenerka i nie się nie wymądrza. :)
Urocza 2016-02-09 12:47:56
Trenerki Hahahaha chyba treserki pcheł na wlasnym ciele bo do czego innego sie nie nadają . Niektórym to bym własnych kur pod opiekę nie dała . A tu sie jedna z druga bedzie wymądrzać .
Porażka
Ale dziewczyny nie ma sie czemu dziwić w domu na łańcuchu który sięga z kuchni po ubikacje a niektórym to chyba nie aż tak daleko , to jak przyjdą do pracy i maź spuści z łańcucha to szczekają ile wlezie :)
Niski 2016-02-17 23:11:41
Jaka jest hierarchia w utrzymaniu ruchu ? Słyszałem ze nędza . Wole zapytać na forum . Byłem na rozmowie powiedziano mi ze możliwości rozwoju nieograniczone . Czy to prawda można tam karierę zrobić ?
Proszę o poważne wpisy
hihihi 2016-02-19 11:20:00
Bardzo mi miło że tak o mnie piszecie i ciesze się bardzo byle tak dalej
Q 2016-02-19 15:00:53
Zastanawiające jak to możliwe że ona została trenerka? Z jej niewyparzoną g..ą...współczuję tym których będzie szkolić.Ci co zrobili z niej "treserke"chyba nie wiedzieli co robią.Zawsze mogą ja zdegradować czyż nie? Pozdrawiam
nowa 2016-02-20 14:06:19
No właśnie jest na odpowiednim miejscu bo umie dobrze a nawet bardzo dobrze wytłumaczyć wszystko i jest miła
Q 2016-02-20 16:41:13
Do"nowa" Widać że krótko pracujesz ale żebyś sie nie zawiodła na tym jej byciu miłym.Pozory mylą wierz mi...
Gospodyni 2016-02-21 15:37:56
Wy sie tu kłócicie o głupoty a mi znowu koza uciekała :(
Czy widział ktoś moja kozę ?
X 2016-02-26 11:58:26
Do "Gospodyni" chcesz namiary do dobrego psychiatry? Bo chyba jest ci potrzebny...
SOMFY 2016-02-29 16:36:46
Witam Wszystkich,
Na wstępie muszę zwrócić uwagę Wszystkim na tym forum: "Co Wy piszecie !!!" Opisujecie firmę Sopem na forum firmy Somfy !!! Pewnie powiecie, że to jest to samo, ale się grubo mylicie. Spółka Somfy ma swoją siedzibę w Warszawie i swoich pracowników którzy współpracują ze spółka Sopem z Niepołomic. Pracowałem wcześniej w Somfy i powiem szczerze że nigdzie nie było mi tak dobrze jak tam, warunki i praca ideał. Niestety Francuzi postanowili wybudować fabrykę w PL i logistyka została przeniesiona do Niepołomic. Co do warunków finansowych to się z Wami zgodzę - mi też zaproponowali śmieszne pieniądze w porównaniu z tym co miałem w Somfy.
Reasumując, aby relatywnie jasno opisać to co się tam u Was dzieje proponuję założyć oddzielne forum opisujące firmę SOPEM - w tym momencie piszecie głupoty na temat funkcjonowania firmy o której może tylko słyszeliście z opowiadań.
SOMFY 2016-03-03 13:03:31
Masz 100% racji, ale... Kto Wam robi audyty Francja czy Warszawa? Jak popatrzysz sobie na nazwę forum to zobaczysz, że jesteś na konkretnym forum Somfy Sp.z o.o. czyli SOMFY Warszawa. Po to ktoś zakłada forum aby można było się na nim wypowiadać w konkretnym przypadku, jak tego nie pojmujesz to przeczytaj regulamin. W innym przypadku taki rodzaj dyskusji nie ma sensu. Jeśli ktoś będzie szukał pracy w Warszawie to przeczyta te "komentarze" i zdobędzie info na temat całkiem innej organizacji. To forum nie jest po to aby "gnoić" całą firmę Somfy, ale po to aby dać komuś jakąś wiedzę na temat konkretnego oddziału. Jeśli chcesz pokazać światu, że francuska firma Somfy jest jaka jest na przykładzie spółki Sopem to załóż forum SOMFY (bez dopisku Warszawa czy Sp. z o.o.) - takie forum będzie wtedy właściwe.
xyz 2016-03-05 17:23:08
Jak ktoś śledzi to forum to doskonale wie że te opinie są o firmie SOPEM W NIEPOŁOMICACH,firma porażka,porażka,najgorsza w strefie....
Gospodyni 2016-03-08 23:43:18
A kozy mi nikt nie znalazł :( to smutne ze potraficie sie obrażać opluwać i szargać swoje nazwiska . A nikt konika mi nie poszuka :( znaczy koza samiec , to chyba nie konik albo kozy syn to byk albo nie wiem .
Chyba uznacie mnie za tępą . Moze jestem tępa ale jak przychodzi do mnie technik mechanik i pyta sie czy mam okres to chyba lekka przesada !!!! Zbudował se pan stado to se pan tego stada pilnuj !! Bo jak was tam w tej farmakologicznej firmie doili niebieskimi tabletkami to sobie kolegów pilnuj !!!!!!!!!!
Jeszcze raz taki wybryk a pójdę nazwiskami !!!
Wasz Pan 2016-03-11 15:50:13
a kto dostał ostatnio premię?????
Wasz Pan 2016-03-11 15:53:04
Ja rzucam tą pracę :(
Żaba 2016-03-12 22:05:45
Do "Gospodyni" To może zacznij sypać nazwiskami to będzie wiadomo na kogo uważać i od kogo trzymać się z daleka.
Star 2016-03-22 16:50:27
Firma w Niepołomicach jedna wieka porażka w jakiej pracowałam i o jakiej słyszałam.Arabów powinni zatrudnić do tego obozu za te 1300.Albo te gwiazdy z biura dać na produkcje żeby je troche dotrzeć i pokazać co to jest praca,a nie siedzenie za biureczkiem i picie kawki i wyśmiewanie się z ludzi!!nikomu nie polecam ludzie trzymajcie się z dala od tego SYFU.
Wifi 2016-03-29 13:32:36
Kiedyś było inaczej moze nie najlepiej ale inaczej .Teraz zrobił sie syf . Pozatrudniali jakichś pociotków którzy przyczynili sie do zwolnienia sie pożądnych pracownikow , a oni nasciagali swoich i poupychali gdzie sie da .
Ta firma powinna nazywać sie "tevaleo" i spółka .
Odradzam

groch z kapustą 2016-03-29 21:58:27
nie masz nic więcej do powiedzenia? zmień w końcu płytę! co Cię boli Teva czy Valeo? Jedne z największych jeśli nie największe firmy w małopolsce (produkcyjne) ze strukturami rozbudowanymi tak, że dla Ciebie tydzień to mało, żeby to zrozumieć. Przychodzą bo są dobrzy, albo bo lepszych nie było. Jak masz zajebistego kuzyna to przyślij go na technika albo jakościowca - gwarantuje, że przyjmiemy. Pozdrawiam i życzę upuszczenia jadu, bo się wrzodów nabawisz......
:) 2016-03-30 18:49:53
no to dawaj......
Sima 2016-04-10 13:03:06
To teraz przegiołeś ! Nie wiesz jak nas motywują do pracy. Właśnie nam obcieli premię kwartalną za niechorowanie. Bo zbyt dużo ludzi chorowało. Wiec ci którzy przez kwartał zapier...... dostaną tylko 200 zł brutto. I tak jest zawsze dostają po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci którzy się starają.
1
Wifi 2016-04-11 08:26:14
To jesli największe jak nie największe firmy w malopolsce to po co przychodziliscie do S.o.p.e.m ?
Trzeba było zostać w swoich konsorcjach i gigantach waszej małej małopolski . I psuć tam dalej a nie tu .
A jesli chodzi o produkcje to chyba od waszego valeo i waszego tevy to firma na przeciw nas jest od was większe która produkuje karmę dla zwierzęta .
Masakra do ludzi .oni nawet nie maj obywatelskiego sumienia tylko walczą o swoje zarobki .hahaha
Chcecie to macie była niezła ekipa przyszedl jeden z kierownictwa i tak robił żeby sie wszyscy zwolnili . A potem swoich zatrudnił.!
Dziewczyny czy wy tego nie widzicie ? Pasuje wam ta zgraja i ten co nazywa sie erotoman gawędziarz ?
Wifi 2016-04-11 08:30:50
I nie mam zamiaru zmieńiac płyty !!
Niech zmienia pracownicy techniczńi bo traktują nas jak swińie . Ale to nie długo . Jaki kram taki pan !!!!!!!!!!
HR 2016-04-14 16:31:58
Dziękujemy wszystkim za wystawienie komentarzy i wyrażenie swojej opinii na temat Sopem. Chcielibyśmy się odnieść do nich , tak by nikogo nie urazić a zachęcić tych którzy się wahają czy podjąć decyzję o związaniu się z nami. Sopem istnieje w Niepołomicach zaledwie od dwóch lat. Pracujemy w nowoczesnych i schludnych warunkach. Oferujemy komfortowe warunki socjalne z zapleczem takim jak kantyna, szatnie czy czyste miejsca pracy. Jesteśmy firmą stabilną, energicznie rozwijającą się równocześnie uczącą się na własnych błędach. Nie wszystko funkcjonuje tak jakbyśmy tego chcieli , ale z każdej trudnej sytuacji staramy się wyciągnąć wnioski ,by uniknąć ich w przyszłości. Nieustannie dążymy do poprawy warunków pracy. Istotne są dla nas głosy naszych pracowników , słuchamy i sukcesywnie wdrażamy nowości . Warto tutaj wspomnieć ,że na życzenie pracowników od tego roku wprowadzono nowy system wynagradzania. Oczywiście, nie wszystkie prośby jesteśmy w stanie spełnić , ale ważny jest dla nas faktchęci budowania zespołu.Posiadamy opiekę medyczną , karty Multisport, bilety do teatru, ale także organizujemy corocznie bal dla pracowników czy Dzień Rodziny. W takich dniach jak Dzień Kobiet ,Mikołajki ,Tłusty Czwartek etc. Sopem również pamięta o swoich pracownikach. Przedświąteczne spotkania Bożonarodzeniowe z paczką upominków czy Wielkanocny poczęstunek też podkreśla ,że pracownicy i wspólne spotkania są ważne dla Sopem. Nie zgadzamy się na anonimowe oskarżanie i obrażanie naszych pracowników, a także na stosowanie anonimowych wulgaryzmów względem nas, naszych kolegów czy zakładu pracy! Zachęcamy do rozmowy i otwartości z bezpośrednimi przełożonymi lub pracownikami działu personalnego. Dla Was jesteśmy tutaj i z Wami chcemy rozmawiać!! Czekamy na Wasze pomysły i propozycje a także na uwagi , konstruktywną i prawdziwą krytykę. Prosimy o wpisywanie komentarzy dotyczących nas na forum Sopem Niepołomice http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,984294 a nie Somfy Warszawa. Pozdrawiamy , Dział Personalny.
Nowa 2016-04-24 10:37:57
Pracuje w tej firmie od niedawna i robota może nie była by zła gdyby nie pewna pani ze statorów co nosi sie jakby nie wiadomo kim była...wiele osób przez nią sie zwolniło bo nowy lider jest spoko...Pewnie wszyscy wiedza o kogo chodzi Pani M.
ja 2016-04-25 22:49:13
czytaj ze zrozumieniem poprzedni post. opinie o sopem w watku sopem http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,984294
a twoje zale nie zasluguja na to by nawet tam znalezc sie
(sorry nie mam polskiej klawiatury)
stara 2016-06-11 21:21:49
Długo nikt nie pisał bo było w firmie spokojnie a tu mamy wyższe normy za ta samą kasę teraz to pampersa bedzie trzeba założyc zeby je wyrobic. W drugi dzień każa zrobic nową normę mysla ze my niewolnicy. Juz sie przekonali ze nawet z agencji chętnych nie maja ciekawe kogo obstawią nowymi liniami chyba musza ludzi z klonowac...a co na to panie z biura
ja 2016-08-11 08:50:17
Co słychać nic się tu nie dzieje żadnych nowych niusów?
4
× 2016-09-22 20:38:47
Tyle juz lat w tej firmie w Warszawie i jest coraz gorzej. Lizusostwo, donosicielstwo, wazeliniarstwo, obrabianie d, zero porzadku i brak kompetencji. To tak pokrotce!
ac 2016-10-11 14:54:36
W ogóle pisze się przez ó zamknięte, szkoła podstawowa się kłania !
Jacek 2016-10-11 15:30:07
Powiem Wam, że dość mało słyszałem w życiu o Somfy i dlatego jestem bardzo ciekawy jak się tutaj faktycznie sprawy mają, mam nadzieję, ze dość dobrze, bo chciałem wysłać CV do nich, bo podobno mają umowy o prace?
Zostaw swoją opinię o Somfy Sp. zo.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Somfy Sp. zo.o.