Hotel Niedźwiadek Sp. z o.o.

Wąglikowice

Opinie o Hotel Niedźwiadek Sp. z o.o.

Magada 2013-04-26 10:55:37
Nie będę komentowała twojej wypowiedzi-każdy ma swoje zdanie. Ale Ja się absolutnie nie zgadzam z żadną twoją wypowiedzią-ludzie którzy sie godzą tam na prace nie posiadają ambicji i swojego prywatnego życia.
1
Jolka 2013-05-15 19:40:47
Pracowałam, czasami było ciężko, przykro, ale jak ktoś chce to będzie pracował. Życia prywatnego się nie ma bo to miejsce gdzie wszyscy się znają i nie da się ukryć pewnych rzeczy. Miło wspominam.
0
lalka 2013-06-22 14:21:41
też tak uważam
2
anonim 2013-06-22 21:00:20
A napisze ktoś jakie jest wynagrodzenie jako recepcjonistka a jakie ma pokojowa? potrzeba dodstkowej pary rąk na sezon letni jak wygląda sytuacja w hotelu Niedźwiadek?
0
natka 2014-06-24 14:12:48
z tego co widzialam to akuret kelnerek szukają. moze powie ktos czy da rade dosc dobrze wyciągnąć na napiwkach? w sumie zbliza sie sezon i zastanawiam sie jak duzy bedzie przepływ klientów. dzieki za odpowiedzi
0
marcin F 2014-10-28 16:31:44
chcialbym się dostac do niedźwiadka do gastronomii, tylko nie wiem za bardzo jak zacząć tą walkę o pracę. coś poradzicie? mieszkam blisko, obiekt niezwykły z pięknym otoczeniem.praca tam by mi dała doświadczenie i super prestiż w cv.od razu mówię że barman kelner to nie dla mnie, chcę być bardziej W jedzeniu.
0
pracownik 2014-10-30 22:48:21
Marcinie. Szukają kucharza, kelnera, barmana. Napisz maila do naszego dyrektora dyrektor@hotelniedzwiadek.pl, umów się na spotkanie i napewno się dogadacie co do współpracy. Dyrektor przemiły i pomocny. więcej odwagi ! :)
0
Kanibal 2014-11-04 21:51:11
tyle ludzi sie zwolniło i piszesz, ze przemily i pomocny? zgroza....
0
zainteresowany 2014-11-05 11:44:55
A to tak na serio ludzie tak uciekają?
Ja zastanawiam się nad pracą tam. A Dyrektor co to za człowiek tak naprawdę?
Niby można tam.mieszkać tylko ciekawe jak jest od wewnątrz...
0
Ja 2014-11-05 23:13:40
Pracowałam w Niedźwiadku kilka lat. Opinie sprzed kilku lat w większości nie są już aktualne (nie były nawet jak zaczynałam tam pracę).
Jeżeli pracujesz tam i mieszkasz - masz 3 posiłki dziennie, miejscowi mogą liczyć na obiady pracownicze.
Płaca nie powala, ale jak na tamte rejony jest w normie. Co ważne - płacą zawsze na czas - ostatniego dnia miesiąca. I do pensji należy doliczyć wyżywienie i utrzymanie. Więc realnie można sporo zaoszczędzić, bo w najbliższej okolicy nie ma gdzie wydawać pieniędzy. Jeżeli jesteś dobry/dobra w tym co robisz - można liczyć na coś ekstra.
Na początek oferują umowy o dzieło/zlecenie, potem umowa o pracę na czas określony.
Czasami jest ciężko - jak się nałoży kilka imprez, czasem też mogą poprosić o dodatkową pracę (odśnieżanie itp.).
Warunki mieszkaniowe: no cóż - jak sobie posprzątasz to będziesz mieć czysty pokój ;)
Nie tolerują alkoholu, imprezowania i narkotyków na terenie hotelu. Ale jest to miejsce pracy, więc chyba nic dziwnego?
Przełożeni... przełożony nie jest od tego, żeby go lubić ;) (nikt na nikogo nie krzyczy, da się dogadać).
0
radek 2014-11-13 12:08:15
no dokładnie, po co rozkopywać na nowo jakieś stare rzeczy, które teraz nijak nie pokrywają się ze stanem obecnym.. a podobno firmie idzie coraz lepiej z tego co słyszałem, więc nie rozumim po co wracać do tak starych spraw już.. cieszcie się tym co macie teraz, a na podwyżki przyjdzie jeszcze czas kochani.
0
właseni 2014-11-27 15:18:41
dokladnie zgadzam sie bez sensu rozkopoywac stare zrzeczy. przeciez to uz nie powinno sie powtorzyc. teraz to macie szczecie ze macie prace ja juz szukam 2 miesiac i niestetyh tylko zostaje praca w sklepie ktorej bym chcial sie uchronic. moze powiecie mi cos pocieszajacego ;) ? bedzie mi milo jak jeszcze powiecie jak teraz tam jest
0
dariusz 2014-11-27 15:24:33
To co napisała Ja powyzej brzmi naprawdę zachęcająco, czy rzeczywiście w hotelu niedźwiadek jest tak dobrze? bowiem faktycznie starsze opinie nie były zbyt pozytywne. Co to tez znaczy, że płaca nie powala, na jakim stanowisku konkretnie, może zna ktoś widełki płacowe, jakie dostaje nowa osoba? Pozdrawiam.
0
ja2 2014-11-28 13:52:40
Jest bez zmian. Jest kilka osób, które mają dobrze i są w miarę szanowane. Ale to Do czasu pewnie. Dyrektorstwo dba tylko o siebie. Właściciel nie potrafi przemówić rządzącym do rozumu. Są jednostki, które się starają, ale pewnie szybko przestaną. Pewnie wtedy gdy nie dostaną obiecanej podwyżki. Ogólnie warto dla miejsca, ale nie warto dla ludzi, chyba że dla jednostek, którymi na pewno nie są: dyrektor i właściciel.
1
ullala 2014-12-19 18:26:16
Hej kochani, jeśli interesuje was zatrudnienie w firmie HOTEL NIEDZWIADEK to właśnie pojawiła się świeżutka oferta pracy. Warto zobaczyć bo podobno mało miejsc a dużo ludzi chętnych. Poszukujemy pracownika na stanowisko: Specjalista ds. Sprzedaży Miejsce pracy: Wdzydze Kiszewskie, k. Kościerzyny Wym...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5711895?keywords=&region=
0
pracownik 2015-02-26 20:10:01
wyzysk, rotacja pracowników co tydzien ktoś nowy. Za moich czasów samych dyrektorów było z 10 jak nie wiecej...
NIE POLECAM
Odradzam!
Szkoda młodego życia na ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
0
mela 2015-07-21 14:22:19
hotel niedzwiadek znajduje sie w bardzo ladnym miejscu. al waidomo ze ludzie ta pracuja po szkole chca zarobci jako pierwsza praca. generalnie teraz nie poszukuja kogos nie doswiadczone. mam wielkie doswiadczenie w gastronomii i aktalnie poszukuja kucharza/kucharki z doswiadczeniem na umowe o prace. mysel ze sprobuje, i poznam na wlasnej skorze jak przebiega tam praca.
0
Anonim 2015-07-27 02:22:31
Jak nazywa się pracownik który w tym czasie tam pracuje?
1
ulenka 2015-08-20 17:26:11
@mela nie zgodzę się z tobą, to nie jest tylko praca w hotelu dla osób prosto po szkole. przecież teraz poszukują również manadżera sprzedaży i marketingu więc to już stanowisko z wyżej półki i zatrudnienia dla bardziej doświadczonych jednostek. ale zawsze jak coś to możesz tam teraz zostać kucharzem z zakwaterowaniem
0
mela 2015-11-03 16:17:54
aj @pracownik zes sie rozpisal w tym temacie. ale jakos nie chce sie w to wszystko wierzyc. @ulenka owszem poszukuja osoby na stanowisko Menadżer Sprzedaży i Marketingu w Hotelu, ale w ten czas kiedy ja sie orientowalam nie bylo tego ogloszenia. wiec jak widac potrzebuja rak do zarzadzania hotelem i go promowania na zewnatrz. i takze jest z zakwaterowaniem i wyzywieniem.. ale jak z umowa? bo nie wspomnienili o tym.
2
kaki 2016-02-05 21:46:04
spotkalam sie juz z wiekszoscia zdan, ze w restauracjach sa kamery jezeli chodzi o kuchnie, wcale sie nie dziwie gdyz pracodawca zawsze do konca nie wie kogo zatrudni,moze wczesniej trafiali sie na kuchni jakies niewlasciwe osoby,wiec chca sie zabezpieczyc
0
lap 2016-02-20 20:43:48
@kaki ma zupełną rację. Kamery na kuchni to norma w większych restauracjach czy hotelach. W hotelach zwłaszcza, zważając na dużą liczbę pracowników i jedzenia.
0
karny 2016-02-27 14:40:55
to prawda. Ale nie wydaje mi się , aby hotel niedźwiadek był aż tak wysoko postawionym miejscem aby wymagać kamer w kuchni.W ich ofercie dla kucharzy wiziałem że dają zakwaterowanie !
0
er 2016-03-03 16:25:56
@krany no wlasnie widzialem ze to tez jest stała praca..wymagane jest doświadczenie w pracy jako kucharz / kucharka-przygotowanie posiłków kuchni tradycyjnej-staropolskiej
0
Eliseo 2016-03-03 18:51:33
Podobno teraz poszukują dobrego kucharza, pomocy kuchennych, kosmetyczek do SPA i pokojowych. Tyle, że u nich trzeba zaliczyć okres próbny i się sprawdzić w pracy. A warunki mieszkaniowe zależą od ciebie - jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz, jak sobie posprzątasz, tak będziesz mieszkał.
0
owo 2016-03-05 18:18:39
Dobrze jednak, że jest to stała praca @Eliseo, a okres próbny nie trwa więcej niż 3 miesiące, po tym okresie czasu normalnie podpisujesz umowę o pracę.
0
Eliseo 2016-03-05 20:42:49
Nie wiem, jak jest teraz. Zawsze była to zadaniówka, gdzie trzeba było w kilka dni pokazać, co się potrafi, bez względu na zajmowane stanowisko. Jeśli spodobało się dyrektorowi, kierownikom i współpracownikom, to zatrudniali najpierw na umowę zlecenie, potem na umowę o pracę. Na stałe zatrudniali pracowników, którzy czuli klimat hotelu i trzymali się standardów. Jeśli ktoś traktował gości jak intruzów, lenił się, tworzył konflikty i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ną atmosferę to od razu wypad...
0
blak 2016-03-07 18:24:43
eliseo, tak się zastanawiam czy to aby najlepsza forma rekrutacji i wyławiania najlepszych pracowników... Podobno ciężko u nich dostać umowę o pracę - trochę szkoda.
0
Eliseo 2016-03-07 19:56:20
Ja miałem umowę o pracę po 1 miesiącu. Może teraz jest inaczej. U mnie w Wawie umowa o pracę na samym początku to standard, przynajmniej w hotelu, w którym pracuję :-)
0
anth 2016-03-08 21:15:35
Jeśli chodzi o pracę w Niedźwiadku polecam każdemu. Trzeba po prostu tam być, popracować i to przeżyć, a potem wyciągnąć odpowiednie wnioski na przyszłość. Pozdrawiam
0
Ryż 2016-03-18 16:34:22
Ja też polecam każdemu prace w niedźwiadku, jedna z lepszych firm w jakiej kiedykolwiek pracowałem, ogólnie rzecz jest idealna dla młodych, chcacych dorobić
1
anth 2016-03-20 11:13:04
Chodziło mi bardziej o wnioski na przyszlosc jakich pracodawców nie szukać
0
sonik 2016-03-20 17:48:06
@Ryż, no dokładnie. Co jest fajne, to, że jednak dają szybko te umowy o prace i nie zawsze trzeba mieć doświadczenie, ale bycie po technikum hotelarskim jest wielce wskazane.
0
pracownik 2016-04-21 21:30:13
Wypowiem się w 100% obiektywnie, bo zawsze staram się tak oceniać sytuację. Hotel oferuje pracę z zakwaterowaniem i wyżywieniem. Niby plus, ale: kwestia wyżywienia zmienia się wraz z porą roku. Najlepiej karmią latem- jest sezon, hotel wypełniony po brzegi, mnóstwo jedzenia zostaje więc zawsze coś fajnego zjesz, chyba że masz tyle pracy, że nie masz chwili, aby wyrwać się na posiłek( nie ma ustalonych przerw na posiłki), wtedy głodujesz cały dzień. Po sezonie pojawiają się różne dziwne kombinacje żywieniowe dla personelu- na początek śniadanie, obiad, kolacja potem śniadanie obiadokolacja, jeszcze póżniej śniadanie i zupa itd, itp. Dzieją się cuda. Kwestia zakwaterowania wygląda tak: jeśli mieszkasz u góry, a na sali jest dyskoteka, koncert lub coś tam to czujesz się jakbyś był na sali. W chłodniejsze dni możesz zamarznąć,a rano budzi Cię brzdęk naczyń kuchennych. No i oczywiście twoje wszystkie ubrania "pachną" kuchnią. Łazienka wspólna koedukacyjna. Jeśli mieszkasz na dole masz względny spokój chyba, że jest jakaś impreza w hotelu to słyszysz wszystko z recepcji. Czasami możesz obudzić się ze świerszczem na twarzy, ale jeśli lubisz zwierzęta to lokal na dole jest ok. Sytuacja z łazienką identyczna jak na górze. Jest jeden pokój, który odpowiada jakimś normalnym warunkom, ale zazwyczaj stoi pusty lub mieszka tam jakiś wysoko postawiony pracownik. Najlepiej zostać dyrektorem obiektu i wtedy warunki mieszkaniowe są na wypasie. Sama praca jest w miarę ok. W miarę, bo możesz zostać poproszony o wykonywanie zadań z zupełnie innej beczki. Zrozumiałe, ale tu ostrzegam- pamiętajcie, aby się szanować i nie zrobić z siebie pięcioetatowego wała za jedną pensję. Czy szybko dostaniesz umowe o prace? Nie wiem. Z tym jest różnie. Ale jeśli masz umowe o prace pamiętaj- najniższa krajowa na koncie zawsze na czas! Jeśli masz zlecenie/ o dzieło możesz sobie poczekać, bo pracodawca nie zwykł myśleć o tym, że pracownicy też mają rachunki, opłaty i własne życie. Jęsli mieszkasz w hotelu nie możesz nigdzie wyjść po pracy. Tzn możesz, ale środowisko pracownicze żyje życiem innych więc albo jesteś szpiegowany i wszyscy wiedzą gdzie byłeś i z kim, i co robiłeś, a jeśli uda Ci się wymknąć w tajemnicy i nie wiedzą gdzie byłeś, wtedy snują domysły- a te domysły czasami przyprawiają o ciarki. I jeszcze jedna kluczowa sprawa: Nie staraj się zbytnio, bo nawet choćbyś stanął na rzęsach, miał same dobre opinie wśród gości i był lubiany to po odejściu z tego obiektu zostaniesz zmieszany z błotem, a pracodawca nie powie o Tobie nawet pól dobrego słowa. pozdrawiam i nie polecam
3
No 2016-04-21 21:39:41
No niestety @pracownik ale tak jest, bo to wyżywienie to właśnie z tego co tam robią dla klientów. A teraz się zbliża sezon, więc można się zatrudnić na jakiś czas, np. jako kucharz czy barman. Trzeba mieć doświadczenie na stanowisku i aktualną książeczkę sanitarno-epidemiologiczna
0
Corriente 2016-04-22 08:36:43
@Pracownik, chyba bardzo dawno pracowałeś w Niedźwiadku i nie masz bieżących informacji. Nie chce mi się opisywać, bo i po co? Jest fajnie, a narzekają tylko lenie, którzy podpierają ściany i zamiast pracować, czekają tylko na koryto.
0
Pracownik 2016-04-22 09:35:07
Pozdrawiam największego przydupasa właściciela ☺
0
psss 2016-05-06 22:52:59
Ja to na zastępcę dyrektora ds. gastronomii chętnie bym się załapał, bo oprócz dobrych zarobków zapewnione są benefity.
0
Standard 2016-05-22 11:28:54
Nie rozumiem, jak mogą w dzisiejszych czasach dziwić kogokolwiek kamery. Kamery są obecnie standardem - w każdym hotelu, każdej restauracji, nawet w barach mlecznych, na każdym kroku. Na ulicy, w autobusie, w tramwaju, na dworcu, na przystanku, dosłownie wszędzie. Idiota ten, kto tego nie widzi.
0
Blondi;p 2016-05-23 14:27:10
Wcale nie jest tak źle. Pracowałam tam trochę . Fakt że pokoje dla pracowników obskurne no i niestety ale trzeba pracowac a nie się obijać i uciekać co chwilę na fajkę. Strasznie dużo osób kradnie. Ja spotkałam się z nieprzyjemną sytuacją.Osoby które się wybijają i widać po nich że się starają maja w Niedźwiadku dobrze. Obiboki wylatują albo sami odchodzą.
0
kasia 2016-06-15 22:09:37
A jak z rekrutacją @blondi będą kogoś szukali na wakacje może? W ogóle dzięki za to co piszesz jak naprawdę jest, że to właśnie osoby, którym nie chce się pracować gadają głupoty na temat tego miejsca a tak naprawdę można dać radę spokojnie z tego co widzę
0
DiamondsAreForever 2016-06-16 19:20:16
Diamentów jest pełno, brylantów niewiele. Diament trzeba długo i cierpliwie szlifować, zanim stanie się brylantem. Diamenty z Niedźwiadka odchodzą jako zanieczyszczone kamienie, brylanty zostają. Tyle i aż tyle.
0
kaki 2016-06-16 19:32:42
na pewno będą szukać, takie hotele ze spa mają zawsze zapotrzebowania na pracowników na najbardziej obłożony letni sezon, trzeba być czujnym i sprawdzać
0
Emes 2016-06-16 19:37:06
@kasia, szukają, szukają i to na wszystkie stanowiska. Do restauracji, do kuchni, do baru, do recepcji, do SPA, do sprzątania. Dla chcącego nic trudnego. Talent + pracowitość + pozytywne nastawienie = fajna praca + fajni ludzie + kasa
0
marcin F 2016-06-17 09:07:17
no tylko kwestia jedna najwazniejsza - czy nie będa to przypadkiem typowo krótkie sezonowe zatrudnienia za gorszy hajs. niby okej, wiemy jak w tej branży się zatrudnia na sezonówki, ale ewentualnie myślałaM ŻEBY ZOSTAĆ U NICH NA ZATRUDNIENIU
0
kim 2016-06-23 17:13:53
jakoś nie chce mi się w to wierzyć. chcę się uwas zatrudnić jako ratownik WOPR, jak dają zakwaterowanie i wyżywienie to mnie przekonali
0
jolka 2016-06-27 15:00:12
Emes' a powiedz czy ty wiesz jakie stawki przynajmniej oferują? Nie podali w ofercie.
0
kaki 2016-06-28 11:33:32
Słyszałem, że w okolicach Wdzydz Hotel Niedźwiadek to jeden z lepszych pracodawców. Akurat poszukują kelnera, czy doświadczenie jest bezwzględnie konieczne?
0
caca 2016-06-28 18:44:24
We Wdzydzach niedźwiadek to jedyny hotel, wiec skąd ta opinia? A kelnera oni szukają odkąd pamiętam. Zatrudniają jakichś pijaków i złodziei których później zwalniają i dalej szukają następnych. Nic nowego
0
fg 2016-06-28 19:25:32
@kaki wiesz co tego kelnera to szukaja w miejscowosci Wdzydze i jednak wazne jest doświadczenie w pracy kelnerskiej profesjonalizm, znajomość procedur pracy w gastronomii
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Niedźwiadek Sp. z o.o.