Hotel Niedźwiadek Sp. z o.o.

Wąglikowice

Opinie o Hotel Niedźwiadek Sp. z o.o.

pracownik 2016-04-21 21:30:13
Wypowiem się w 100% obiektywnie, bo zawsze staram się tak oceniać sytuację. Hotel oferuje pracę z zakwaterowaniem i wyżywieniem. Niby plus, ale: kwestia wyżywienia zmienia się wraz z porą roku. Najlepiej karmią latem- jest sezon, hotel wypełniony po brzegi, mnóstwo jedzenia zostaje więc zawsze coś fajnego zjesz, chyba że masz tyle pracy, że nie masz chwili, aby wyrwać się na posiłek( nie ma ustalonych przerw na posiłki), wtedy głodujesz cały dzień. Po sezonie pojawiają się różne dziwne kombinacje żywieniowe dla personelu- na początek śniadanie, obiad, kolacja potem śniadanie obiadokolacja, jeszcze póżniej śniadanie i zupa itd, itp. Dzieją się cuda. Kwestia zakwaterowania wygląda tak: jeśli mieszkasz u góry, a na sali jest dyskoteka, koncert lub coś tam to czujesz się jakbyś był na sali. W chłodniejsze dni możesz zamarznąć,a rano budzi Cię brzdęk naczyń kuchennych. No i oczywiście twoje wszystkie ubrania "pachną" kuchnią. Łazienka wspólna koedukacyjna. Jeśli mieszkasz na dole masz względny spokój chyba, że jest jakaś impreza w hotelu to słyszysz wszystko z recepcji. Czasami możesz obudzić się ze świerszczem na twarzy, ale jeśli lubisz zwierzęta to lokal na dole jest ok. Sytuacja z łazienką identyczna jak na górze. Jest jeden pokój, który odpowiada jakimś normalnym warunkom, ale zazwyczaj stoi pusty lub mieszka tam jakiś wysoko postawiony pracownik. Najlepiej zostać dyrektorem obiektu i wtedy warunki mieszkaniowe są na wypasie. Sama praca jest w miarę ok. W miarę, bo możesz zostać poproszony o wykonywanie zadań z zupełnie innej beczki. Zrozumiałe, ale tu ostrzegam- pamiętajcie, aby się szanować i nie zrobić z siebie pięcioetatowego wała za jedną pensję. Czy szybko dostaniesz umowe o prace? Nie wiem. Z tym jest różnie. Ale jeśli masz umowe o prace pamiętaj- najniższa krajowa na koncie zawsze na czas! Jeśli masz zlecenie/ o dzieło możesz sobie poczekać, bo pracodawca nie zwykł myśleć o tym, że pracownicy też mają rachunki, opłaty i własne życie. Jęsli mieszkasz w hotelu nie możesz nigdzie wyjść po pracy. Tzn możesz, ale środowisko pracownicze żyje życiem innych więc albo jesteś szpiegowany i wszyscy wiedzą gdzie byłeś i z kim, i co robiłeś, a jeśli uda Ci się wymknąć w tajemnicy i nie wiedzą gdzie byłeś, wtedy snują domysły- a te domysły czasami przyprawiają o ciarki. I jeszcze jedna kluczowa sprawa: Nie staraj się zbytnio, bo nawet choćbyś stanął na rzęsach, miał same dobre opinie wśród gości i był lubiany to po odejściu z tego obiektu zostaniesz zmieszany z błotem, a pracodawca nie powie o Tobie nawet pól dobrego słowa. pozdrawiam i nie polecam
4
No 2016-04-21 21:39:41
No niestety @pracownik ale tak jest, bo to wyżywienie to właśnie z tego co tam robią dla klientów. A teraz się zbliża sezon, więc można się zatrudnić na jakiś czas, np. jako kucharz czy barman. Trzeba mieć doświadczenie na stanowisku i aktualną książeczkę sanitarno-epidemiologiczna
Corriente 2016-04-22 08:36:43
@Pracownik, chyba bardzo dawno pracowałeś w Niedźwiadku i nie masz bieżących informacji. Nie chce mi się opisywać, bo i po co? Jest fajnie, a narzekają tylko lenie, którzy podpierają ściany i zamiast pracować, czekają tylko na koryto.
Pracownik 2016-04-22 09:35:07
Pozdrawiam największego przydupasa właściciela ☺
psss 2016-05-06 22:52:59
Ja to na zastępcę dyrektora ds. gastronomii chętnie bym się załapał, bo oprócz dobrych zarobków zapewnione są benefity.
Standard 2016-05-22 11:28:54
Nie rozumiem, jak mogą w dzisiejszych czasach dziwić kogokolwiek kamery. Kamery są obecnie standardem - w każdym hotelu, każdej restauracji, nawet w barach mlecznych, na każdym kroku. Na ulicy, w autobusie, w tramwaju, na dworcu, na przystanku, dosłownie wszędzie. Idiota ten, kto tego nie widzi.
Blondi;p 2016-05-23 14:27:10
Wcale nie jest tak źle. Pracowałam tam trochę . Fakt że pokoje dla pracowników obskurne no i niestety ale trzeba pracowac a nie się obijać i uciekać co chwilę na fajkę. Strasznie dużo osób kradnie. Ja spotkałam się z nieprzyjemną sytuacją.Osoby które się wybijają i widać po nich że się starają maja w Niedźwiadku dobrze. Obiboki wylatują albo sami odchodzą.
kasia 2016-06-15 22:09:37
A jak z rekrutacją @blondi będą kogoś szukali na wakacje może? W ogóle dzięki za to co piszesz jak naprawdę jest, że to właśnie osoby, którym nie chce się pracować gadają głupoty na temat tego miejsca a tak naprawdę można dać radę spokojnie z tego co widzę
DiamondsAreForever 2016-06-16 19:20:16
Diamentów jest pełno, brylantów niewiele. Diament trzeba długo i cierpliwie szlifować, zanim stanie się brylantem. Diamenty z Niedźwiadka odchodzą jako zanieczyszczone kamienie, brylanty zostają. Tyle i aż tyle.
kaki 2016-06-16 19:32:42
na pewno będą szukać, takie hotele ze spa mają zawsze zapotrzebowania na pracowników na najbardziej obłożony letni sezon, trzeba być czujnym i sprawdzać
Emes 2016-06-16 19:37:06
@kasia, szukają, szukają i to na wszystkie stanowiska. Do restauracji, do kuchni, do baru, do recepcji, do SPA, do sprzątania. Dla chcącego nic trudnego. Talent + pracowitość + pozytywne nastawienie = fajna praca + fajni ludzie + kasa
marcin F 2016-06-17 09:07:17
no tylko kwestia jedna najwazniejsza - czy nie będa to przypadkiem typowo krótkie sezonowe zatrudnienia za gorszy hajs. niby okej, wiemy jak w tej branży się zatrudnia na sezonówki, ale ewentualnie myślałaM ŻEBY ZOSTAĆ U NICH NA ZATRUDNIENIU
kim 2016-06-23 17:13:53
jakoś nie chce mi się w to wierzyć. chcę się uwas zatrudnić jako ratownik WOPR, jak dają zakwaterowanie i wyżywienie to mnie przekonali
jolka 2016-06-27 15:00:12
Emes' a powiedz czy ty wiesz jakie stawki przynajmniej oferują? Nie podali w ofercie.
kaki 2016-06-28 11:33:32
Słyszałem, że w okolicach Wdzydz Hotel Niedźwiadek to jeden z lepszych pracodawców. Akurat poszukują kelnera, czy doświadczenie jest bezwzględnie konieczne?
caca 2016-06-28 18:44:24
We Wdzydzach niedźwiadek to jedyny hotel, wiec skąd ta opinia? A kelnera oni szukają odkąd pamiętam. Zatrudniają jakichś pijaków i złodziei których później zwalniają i dalej szukają następnych. Nic nowego
2
fg 2016-06-28 19:25:32
@kaki wiesz co tego kelnera to szukaja w miejscowosci Wdzydze i jednak wazne jest doświadczenie w pracy kelnerskiej profesjonalizm, znajomość procedur pracy w gastronomii
Jasio 2016-06-30 11:51:32
Hotel Niedźwiadek Sp. z o.o. to jedna z lepszych firm z jakimi współpracowałem, naprawdę, polecam wszystkim, którzy poszukują naprawdę dobrej pracy i wyzwań
radek 2016-06-30 16:02:00
słuchajcie, a wiecie jak wygląda teraz praca jako Barman / Kelner? bo chyba spokojnie można zarobić tutaj z napiwków kase
Czesiu 2016-07-01 07:41:10
Jedna z najlepszych firm? To czemu Jasiu nadal tam nie pracujesz? A może Jasiu to wcale nie Jasiu, (usunięte przez administratora)
3
radek 2016-07-01 09:43:50
Barman / Kelner jest obecnie potrzebny.. na pewno też dobrze będzie się wybrać do nich na rozmowe, bo podobno bardzo profesjonalnie to wszystko wygląda z tego co mi wiaodmo jednak. C o tym sadzicie?
Bartender 2016-07-01 18:42:12
Profesjonalnie??? Nie rozśmieszaj mnie, bo mam zajady. Szczyt amatorszczyzny. Pracownicy na prawdę chcą pracować jak najlepiej i chcą się czegoś nauczyć. Niestety wszechobecna dezorganizacja właściciela i jego tresowanych małpek psuje cały obraz tego miejsca.
2
kaki 2016-07-01 18:43:32
@radek prawda - widziałem te ogłoszenie. A na kogo aplikujesz?
Taktojest 2016-07-02 15:57:07
Największym nieszczęściem tego hotelu są zarzadzający . Dodać trzeba , ze często ten hotel zamienia się w pijacki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a warunki dla personelu ? No cóż ,jak ktoś musi to wytrzyma.
2
kaki 2016-07-02 15:58:50
Hmm, a mi wpadła w oko oferta pracy dla masażysty. W tej okolicy jest ich tak mało, że jestem pozytywnie zaskoczony :)
terapeuta 2016-07-03 17:13:57
Kaki, nie stymuluj sztucznie popytu na różne stanowiska w Niedzwiadku. Wiadomo kim jesteś i nikt się na to nie nabierze. Wszyscy masażyści, kosmetyczki, terapeuci spa uciekli jak najdalej i wiadomo że poszło o kasę i brak szacunku dla ich pracy. Desperackie ściąganie pracowników z drugiego konca polski pogarsza tylko sytuacje. Nikt nie będzie pracowal za darmo i do tego będąc pomiatanym przez pracodawcę. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.
3
monika 2016-07-03 17:19:37
fakt, zakwaterowanie z wyżywieniem to ciekawe oferta
Tubylem 2016-07-03 18:45:42
Tak jasne idź pracuj jako masażysta. Dostaniesz 1000 zł podstawy plus 10% prowizji od zabiegów netto czyli w wysokim sezonie zarobisz max 2 tysiące pod warunkiem, ze nie będziesz wychodził z gabinetu przez cały miesiąc. Spiesz sie bo to tylko lipiec i sierpień
3
wowo 2016-07-03 18:48:24
@kaki no właśnie nieźle, a oferują masażyście stałą umowę o pracę.
Tajemniczy gość 2016-07-04 19:08:54
Jeśli ktoś nie ma kompetencji i cały czas leseruje tak jak pan Krzysiu nieustannie konsumujący - to wiecznie ma pretensje.
Proszę jechać do Saint Tropez - tam czeka kupa kasy do zarobienia.
Jesteśmy w EU nie trzeba pozwolenia na pracę i nie potrzeba wiz.
edfvg 2016-07-04 19:11:30
@wow to dobrze ze jest tutaj umowa o prace jednak mnie ciekawi praca jak kosmetyczka..na pewno trzeba miec odpowiednie wyksztaclenie albo jakies kursy
Tubylem 2016-07-05 07:25:05
Nie trzeba wyjeżdżać z kraju żeby znaleźć pracodawcę, który doceni profesjonalna i rzetelna prace na najwyższym poziomie. Mieliście pracownikow, którym zależało na pracy i przede wszystkim na klientach, ale straciliście ich i teraz nie macie nikogo. Wnioskuje z opinii gości, którym hotel oferuje usługi spa, a potem okazuje sie, ze w spa nie można korzystać z zabiegów bo nie ma obsługi. Tak chcecie budować poziom??? Płacąc fachowcom marne grosze ???
3
kuki 2016-07-05 08:56:02
wykształcenie min. średnie z zakresu kosmetologii wymagają
wedrf 2016-07-05 21:06:04
@kuki hej hej no tak tez w sumie myslalam ze takie wyksztalcenie to trzbea posiadac na tym stanowiksu aczkowiek uwazam ze to to całkiem interesujaca praca jezeli ktos lubi to robic taka prawda jest :)
Tajemniczy gość 2016-07-07 09:19:24
Oso­by używające więcej niż 3 wyk­rzyk­ników lub py­taj­ników to oso­by z za­burze­niami włas­nej oso­bowości.
Terry Pratchett
kala 2016-07-07 09:22:38
Hej. Jestem kosmetyczną z uprawnieniami do wykonywania zawodu. Szukam lepszego zatrudnienia, widzę, że rekrutacja na kosmetyczkę nadal trwa, tak? Fajnie, że ma się umowę o pracę, a dodatkowo zakwaterowanie i wyżywienie. Jak wakacje :)
robi 2016-07-07 12:00:20
Kwalifikacje uprawniające do wykonywania zawodu· doświadczenie na stanowisku minimum 2 lata - tego nie ominiesz jak chcesz u nich takie zatrudnienie otrzymać - ale chociaż umowę o pracę dostaniesz.
Tubylem 2016-07-07 17:54:57
Zaburzeń osobowości można dostać jeżeli w odpowiednim czasie nie ucieknie sie z Niedźwiadka. Mi na szczęście sie udało, ale jak widać Tobie nie. Prawda w oczy kole czyż nie? Ciągły brak pracownikow musi świadczyć o złym podejściu pracodawcy do tematu warunków pracy. Jeśli jesteś nowym dyrektorem obiektu to niedługo sie zniechęcisz do bronienia go. Wspomnisz moje słowa
5
Werka 2016-07-07 17:56:35
@Kala trwa, myślę, że warto wysłać cv :) Słyszałam, że ekipa jest bardzo mila, więc szybko można się odnaleźć.
radek 2016-07-08 11:17:16
Masażysta jest u nich potrzebny teraz! Ale z tego co widze to oferują tylko dwie rzeczy - stałą pracę na umowę o pracę no i zakwaterowanie wraz z wyżywieniem, wiec nie wiem nawwt jak to wygląda finansowo czy się naparwde opłaca taka praca, dajcie znać co wiecie!
Spa 2016-07-08 17:44:21
Tak jak mowię 1000 zł podstawy + 10% od utargu netto. Szału nie ma! W sezonie max 2 tysiące ale musisz tyrać jak wół. A zapomnij ze coś zjesz w ciagu dnia bo nie będziesz miał czasu jeśli będziesz miał zabiegi. I na początek dostaniesz umowę o dzieło/ zlecenie wiec pieniądze dostaniesz na koniec miesiąca jeśli będziesz miał dobre układy z dyrem. Jeśli nie będziesz musiał długo prosić o wypłatę
2
kaki 2016-07-08 17:46:56
@radek no trochę to wygląda jak wakacje. Fajne miejsce, zakwaterowanie i wyżywienia, a dodatkowo na tym zarabiasz. Nie znam stawek, ale jeśli ekipa na miejscu jest spoko, to ja bym się nawet nie zastanawiał na Twoim miejscu!
er 2016-07-09 18:30:57
@kaki no wlasnie widze ze oni nadal szukaja do pracy kelnera w miejscowsci Wdzydze napisali w ogloszeniu ze oferuja zatrudnienie na umowę o pracę; pensja: stała + premia zakwaterowanie wraz z wyżywieniem, możliwość rozwoju zawodowego poprzez szkolenia
ElWa 2016-07-10 10:43:08
Nikt tam nikogo nigdy nie szkolił. Pracowałam tam kilka lat i nie było żadnego szkolenia. Każdy przychodził ze swoją wiedzą i uczył się na własnych błędach lub błędach współpracowników. Kiedyś to jeszcze dawali służbowe ciuchy, teraz podobno wymagają od ciebie własnych i jeszcze krytykują, że zle wyglądasz. Masakra!
2
jolka 2016-07-10 10:55:19
Smieciowka niektorym odpowiada, tym bardziej, ze tez to jest jakas forma elastycznego grafiku dla tych osob, i wlasnie najwiecej chyba studentow tam pracuje?
Cytadela 2016-07-11 00:14:30
10% prowizja od zabiegów. Regulacja brwi 15 zł cena brutto. kosmetyczki policzylyscie ile zarobicie? Buahaha. To spa to porażka. Ja tam byłam na rozmowie.Spanie w przyczepie campingowej. Obiady to co zbiegło po klientach restauracji. Szkolenia ? Zapomnijcie .
3
roza 2016-07-11 08:57:05
przecież nikt ci nie każe tego jeść. ale kucharz we Wdzydzach ma umowę o pracę u was
er 2016-07-16 18:14:29
@roza a nie wiesz jakie umowy na innych stanowiskach?
kamil 2016-07-19 10:50:21
To zależy na jakich @er musisz się sprecyzować ale większość to raczej zlecenie z tego co mi się kojarzy przynajmniej dla studentów wygodnie
Gryzli 2016-07-27 13:57:05
Razem ze znajomymi podczas podróży chcieliśmy zatrzymać się tam na jedną noc aby odpocząć oraz zobaczyć ośrodek i okolice. Obsługa hotelowa odmówiła nam noclegu pomimo wolnych miejsc. (najpierw tłumacząc iż wynajmują tylko na 7 dni a później, że nie dysponują już wolnymi pokojami do końca wakacji)
Zostaw swoją opinię o Hotel Niedźwiadek Sp. z o.o. - Wąglikowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Niedźwiadek Sp. z o.o.