brak logo

PHZ AWA Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o PHZ AWA Sp. z o.o.

stolarz 2010-06-16 12:03:19
odradzam kategorycznie,pensje wyplacane z nawet 2 miesiecznym opoznieniem, pracownicy swietni,ale szefostwo tragiczne, nie mozna sie dogadac z niczym, ciagle krzyki i wyzwiska, odradzam
2
anonim 2010-06-16 13:08:01
stolarz - 2010-06-16 12:03:19

odradzam kategorycznie,pensje wyplacane z nawet 2 miesiecznym opoznieniem, pracownicy swietni,ale szefostwo tragiczne, nie mozna sie dogadac z niczym, ciagle krzyki i wyzwiska, odradzam

Zgadzam się w 100 %
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie.
Pensje nieregularne, a szefostwo nie posiada oznak kultury osobistej .
1
pracownik 2010-06-16 21:13:28
Szefostwo w AWie - nie miałem do czynienia z gorszym pracodawcą. Nie polecam!
3
AWA 2012-11-20 18:01:43
Opinia bez podpisu Imieniem i Nazwiskiem jest fałszywą opinią zazwyczaj wystawianą przez konkurencyjne firmy.
Księgowa była 2012-11-20 18:03:15
Polecam zdecydowanie tą firmę wszystkim zainteresowanym
annah 2012-11-23 16:34:43
Ja również się zgadzam z ta opinią. Firma tragiczna!!! Szefostwo to nieokrzesane buraki.
3
poszukujący pracy 2013-01-08 11:02:22
Opinia bez podpisu Imieniem i Nazwiskiem jest fałszywą opinią zazwyczaj wystawianą przez konkurencyjne firmy.
to niech poda nazwisko Awa jaka sp zoo szanujcie ludzi to nie będą na was bluzgać i pracować będą dłużej niż 3 miesiące a jak nie to będzie firma krzak jak wiele innych
4
Wiesz Kto 2013-10-08 12:49:28
Praca ogólnie dobra ekipa również ale cóż szefostwo katastrofa,wypłaty z 2 a nawet 3 miesięcznym opóznieniem.Rodzinna firma z tradycjami hehe żart.Nie polecam !!!
8
Pracownik 2013-11-29 11:38:29
Widzę, że podonie jak do swoich pracowników, podchodzą do spłacania swoich zobowiązań wobec dostawców..:
(usunięte przez administratora) Uważajcie na tych Państwa bo powstają już kolejne AWY Bis, żeby uniknąć odpowiedzialności.
Pracownik 2013-11-29 11:41:54
Hm,. niestety odnośniki do listy długów firmy PHZ AWA, Kielce prezes (usunięte przez administratora) zostały wycięte przez system, ale każdy może wyszukać ich sam (usunięte przez administratora)
PHZ AWA Sp.z o.o. 2014-01-13 16:55:22
Opinie wystawiane przez 2 użytkowników są nie zgodne z prawdą oraz nie odnoszą się do konkretnej sytuacji lub osoby. Biorąc pod uwagę formę oraz stylistykę powyższych wypowiedzi pisemnych wywnioskować można że jest to informacja napisana przez tą samą osobę która nie koniecznie była zatrudniona w tej firmie, a brak podpisu z podaniem danych świadczy o tym że wpis mógł być wykonany przez np. firmę konkurencyjną lub osobę której zależy na nie właściwej opinii dla tego pracodawcy. Biorąc pod uwagę że firma działa na rynku od 1989 roku fakt mówi sam za siebie. Wspomniana dodatkowa firma AWA BIS jest odpowiedzialna za prowadzenie sprzedaży poszczególnych grup asortymentowych. Wszelkie zażalenia lub uwagi prosimy kierować pisemnie na nasz adres korespondencyjny podany w ogólno dostępnych źródłach lub w internecie.
Wierzyciel 2014-03-08 18:26:02
Firma AWA `[usunięte przez admina] swoich dostawców, wyciąga towar na kredyt, potem prosi o przesunięcie terminów płatności, kolejny i kolejny raz obiecuje telefonicznie ,że zapłaci. Kiedy w końcu wierzyciel wystawi pisemne wezwanie do zapłaty...pan prezes potrafi bezczelnie odpisać, że "państwa pismo jest bezprzedmiotowe z uwagi na przedawnienie" . To szczyt chamstwa, najpierw przeciągać termin zapłaty za fakturę wykorzystując dobrą wolę kredytującego a potem wypięcie się na niego służbowym pismem. Przestrzegam przed współpracą z tą firmą czy też dawaniem towaru na odroczony termin płatności
1
niezadowolony 2014-03-19 19:40:44
Nie dziwie się że firma nie ma za co płacić skoro nie realizuje zamówień! Jestem klientem, wpłaciłam zaliczkę za meble, czas realizacji się skończył a kontakt z firmą, zwłaszcza z panem (usunięte przez administratora)się urwał. Nie polecam tej firmy nikomu!!!!!!!!!!!!! (usunięte przez administratora)Bezczelny typ mami ludzi rabacikami a później zrywa kontakt. Moje pieniądze to nie darowizna na pańskie przyjemności.
3
niezadowolony 2014-03-19 22:30:48
Po co pisać lub dzwonić jak nie ma z kim rozmawiać!!! Panie siedzące w biurze cytuje "nic nie wiedzą" a zarząd ciągle na spotkaniach(pewnie siedzi obok ale rozmawiać się nie chce przez telefon, co?) Tak szanujecie klientów? taką macie renome, że zastanawiam się jak ta firma przetrwała do 2014, może dzięki rabacikom i naciąganiu ludzi?????? proszę mi odpowiedzieć na to pytanie
1
niezdziwiony 2014-03-20 15:22:57
na Pana to trzeba miec wygląd i pieniadze a ta faja to tylko w głowie ma solarium
8
Maciek 2014-10-13 17:33:21
wbrew pozorom polecam pracę w tej firmie, komentarze pewnie wystawia konkurencja nie sami pracownicy.
1
Heniek 2014-10-14 21:19:37
konkurencja .. każdy w branży wie, że AWA to żadna konkurencja. Jeśli chcesz działać społecznie, jako wolontariat to lepiej trafić nie mogłeś. Nie ma to jak chodzić do pracy i nie oglądać wypłaty. Tutaj zobowiązania wobec pracownika nie są nawet na ostatnim miejscu - w ogóle nie są uwzględniane. Klient? Traktowany jest tak samo jak i pracownik - jest wszystko pięknie do momentu wpłacenia zaliczki, potem ciągłe szarpanie a na koniec kontakt się urywa. Konkurencja jest zajęta pracą a nie wystawianiem opinii o firmie, która nie szanuje ani swoich pracowników ani klientów.
5
Maciek 2014-11-06 11:02:03
Co miesiąc na koncie ląduje bardzo różnie i często jak się nie doprosisz, to nie ląduje nic
2
Kolo 2014-11-08 10:44:49
Żenada, żeby prosić się o pieniądze za swoją pracę!
4
stach 2014-11-26 20:05:16
Prawda jest taka, że zarobki w dzisiejszych czasach są bardzo różne a takie niby firmy, jak PHZ AWA i jej pochodne AWY BIS trzeba omijać szerokim łukiem. Szefostwo nie wie co to szacunek już nie dla pracownika ale po prostu dla drugiego człowieka. Każdy jest zły i niedobry jak poprosi o swoje. Najlepiej o wypłacie nic nie mówić, robić dobrą minę do złej gry a problemy firmy traktować jak swoje osobiste i myśleć jak je rozwiązać. Szkoda, tylko że samo szefostwo nie poczuwa się do odpowiedzialności, tylko ciągle żyje jakimś syndromem wyższości traktując wszystko i wszystkich dookoła jak powietrze, nawet klientów którzy przecież nie przychodzą do nich po jałmużnę tylko po to, żeby zapłacić za wykonaną rzetelnie usługę. No ale AWA z rzetelnością jak i z uczciwością chyba nikomu nigdy kojarzyć się nie będzie zarówno pracownikom jak i klientom. Wizerunek i sukces firmy buduje się od podstaw począwszy od relacji z pracownikiem a skończywszy na zadowolonym kliencie – szkoda, że 25 letnia firma z „tradycjami” tego nie wie i może to jest powodem tego, że w branży jest niższej niż 25 lat temu. Dobrze, że ktoś mądry wymyślił tego typu fora jak to - niech ono będzie przestrogą dla innych zanim trafią do AWY.
7
jacek 2015-04-03 13:07:33
Czy chodzi o tę firmę, której prezesem jest taki stary dziadek? zdaje sie (usunięte przez administratora) czy coś takiego. czy to o tej firmie są komentarze? Wydaje mi się że ma teraz z 80 lat albo więcej. Nie wiem czy o tę firmę chodzi:)
5
bubbly 2015-04-28 13:57:29
Wobec firmy Awa Kielce w tej chwili toczy sie 31 postepowan komorniczych ;/ jakikolwiek inny kometarz wydaj sie zbedny .
5
bok 2015-07-13 11:47:13
Nie zgadzam się z przedstawionym opisem i nie jest on prawdziwy. Prawdopodobnie napisany przez konkurencję
producent 2015-11-19 09:21:49
Jesteśmy producentem płyt i akcesoriów meblowych, współpracujemy z firmą AWA od dobrych kilku lat i nigdy nie było problemów z płatnościami, owszem ze dwa przesunięcia terminu się zdarzyły bo z tego co wiem realizacją były markety za granicą stąd też zmiany terminów ale zawsze wszystko było uregulowane a sama współpraca bardzo konkretna o co dość trudno w obecnych czasach. Firma się rozwija i z tego co wiem kończą budować już nową siedzibę ze sporym zapleczem i obecna została wystawiona na sprzedaż a opinie o długach, postępowaniach wydają mi się wyssane z palca widząc jak ta firma rośnie.
/pozdrawiam Marek P.
mpck 2015-12-18 11:35:09
A co kogo kogo obchodzi jakim platnikiem dla innych firm jest awa
nie o to w tym portalu chodzi
pracowników na pewno traktuje się tam jak największe dno , bez szacunku i wynagrodzenia
5
cerr 2016-05-20 23:05:27
niska płaca to dość niemiarodajne określenie @kara
www 2016-11-17 23:55:52
zmienili chyba nazwę i adres na ul. Jasną czy to o tą samą firmę chodzi?
Zostaw swoją opinię o PHZ AWA Sp. z o.o. - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHZ AWA Sp. z o.o.