brak logo

Biacolor

Białystok

Opinie o Biacolor

Nieznajomy 2010-09-19 21:07:35
Popieram poprzednie opinie o tej firmie. Smrod, ubustwo[usunięte przez moderatora].Ludzie zarabiaja po 1100 zl a zapierdzielaja jak w akordzie. Kaze im sie przychodzic w wekendy. Zabiera im sie premie ktore ciezko wypracowali.
CP 2010-09-19 21:24:06
tu masz całkowitą racje
CP 2010-09-19 21:27:18
przeczytaj regulamin to zobaczysz dlaczego nie masz premii osle a za weekendy płaci firma więcej niż ustawa przeiduje może otym wspomnisz
anonim 2010-09-20 19:05:03
ej a ja pracowałam w biacolor na bugaju i sobie chwale zawsze jak nie było dyra to szło pościemniać a to sie hale zamiatało przez 3 godziny albo sie spało pod stołem u szlifierek no i przerwy po godzinie z kierowniczką albo sie szwędało z kąta w kąt hehe to były dobre czasy ale mnie zwolnili ale nie mam zazle teraz mi troche płuca odpoczną he he ja polecam firme
1
CP 2010-09-23 19:30:16
walnij się w swoją chorą główke nik nie zmusza nikogo do pracy na trzy zmiany w weekend więc piszesz bzdury moze lepiej zeby płacili ustawowo wtedy do dopiero będziesz tam gnił na okrągło jezeli nie potrafisz myśleć pacanie
kubus 2010-09-23 19:38:46
ta firma to syf wymagania ostre a nawet wyplat w terminie nie ma [usunięte przez moderatora]leje 2 dyrkow na wszystko maja nas w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robia z ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a farby tragedia nigdy nie ma tak jak calej reszty tylko tempo tempo jakosci 0 null robia co chca ludzi traktuja gorzej od bydla[usunięte przez moderatora] dno i wodorosty patologia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kolkach
KTOS 2010-09-24 18:55:36
ogulnie na prace w firmie nie mozna narzekac! Wiadomo ze w wszedzie sa lepsze i gorsze dni! jedynie co to kierowniczka jedna jest [usunięte przez moderatora]ciagle tylko drze swoja papae o byle co na derektora nie ma co narzekac bo wkoncu jest od tego zeby sie od czasu do czasu czepiac! współczuje tylko szlifierka ktore robia za nedzne grosze POWINNY MIEC WIECEJ PŁACONE!
KTOS 2010-09-24 19:00:00
POPROSTU JA JAKO LAKIERNIK WSPÓŁCZUJE TYM BIEDNYM DZIEWCZYNA STOJA TYLKO 8 GODZIN I MACHAJA! A MY JAKO LAKIERNICY MAMY LUZIK!
tinkiwinki 2010-09-26 20:06:01
powiem tak,75% tej pracy to myslenie,non stop trzeba sie skupiac i kombinowac żeby wyszła produkcja,bez tego nic sie tutaj niezdziała, dyrektorzy patrzą na ludzi spodbyka czy produkcja wyjdzie czy tez nie,i człowiek sie stara aż czasami za mocno ale niema z tego zupełnie nic,nigdzie niejest kolorowo,ale żeby chociaz niebyło tu takiego nacisku psychicznego na ludzi to inaczej by sie pracowało,pozdrawiam
Teletubis 2010-09-27 17:09:29
ha biacolor firma ogolnie do d...ktos sie stara pracuje jak najlepiej a co do czego to go wywala a zostana ci ktorzy [usunięte przez moderatora]a dla szefostwa,a co do weekendow to jak chcesz chodzisz a jak nie chcesz to nie nikt nie zmusza
gość 2010-09-29 13:01:08
w biacolor pracuja zazwyczaj mlodzi ludzie co w zyciu nie zaznali innej ciezkiej pracy fizycznej fakt ze niekiedy jest ciezki zapach w magazynie ale nie zawsze praca jak kazda inna a co do zespolu zawsze mozna sie z kazdym dogadac z kazdym kierownikiem .Czeo od nich chcecie oni po to sa kierownikami zeby najgorsze ciegi brali na swoje plecy jak praca nie wychodzi nie zazdroszcze im . Pan dyrektor jest tez czlowiekiem i tez mu sie obrywa z gory jak cos nie wychodzi widac ze dostal siwych wlosow juz pare ale to fajny facet jest .Apropo zwolnien to mogli by powiadamiac juz chociaz ok 2 tyg wczesniej ze nie podpisza dalszej umowy bo ludzie faktycznie zostaja na lodzie a w ciagu 3 lub 4 dni pracy sie nie znajdzie nie w polsce niektorzy maja rodziny i musza je utrzymac a tak z dnia na dzien prace stracic to tragedia .Ogolnie ok praca i ludzie tylko nie kazdemu sie udaje dopasowac do ogolu .bugaj jest ok .
;] 2010-10-04 19:23:02
no i po premii...

masz CI los!
Nieznajomy 2010-10-07 19:58:02
no to po produkcji
Pecia 2010-10-08 14:29:39
Czy naprawdę jest aż tak źle w tej firmie,przecież tu jest fila a głowna firma znajduje się w Białymstoku ,czemu tam nie składacie zażaleń
anonim 2010-10-31 19:24:46
ej ty sie chyba nie znasz sie na przepisach bo przepisy mówią ze nie palący ma 30 minut przerwy a palący 20 więc ten czytnik wsadz sobie w ( usunięte przez administratora )
anonim 2010-11-03 17:32:27
anonim - 2010-10-31 19:25:06ej ty sie chyba nie znasz sie na przepisach bo przepisy mówią ze nie palący ma 30 minut przerwy a palący 20 więc ten czytnik wsadz sobie ( usunięte przez administratora ).to jesteśw w błędzie w każdej firmie z chipami kazde oddalenie sie od stanowiska pracy powoduje odliczanie czasu nie obecności na stanowisku pracy od przerwy ustalonej przez regulamin . Pozatym pamiętaj pracodawca nie musi płacić za przerwę pracownika a pracownik ma obowiazek odpracować przerwę HAHAHA poczytaj , popatrz , pomyśl ,
anonim 1 2010-11-17 12:42:30
te czytniki mogą być ale nie za te marne pieniądze za 1350. Miały być podwyżki i gdzie są panie dyrektorze ? Tylko kierownicy zarabiają a my normalni pracownicy...? Panie dyrektorze weź utrzymaj rodzinę za 1300 zł jesteś w stanie?
anonim 2010-11-17 18:03:50
ej a weź utrzymaj 3 osobową rodzine z pensji szlifierki
anonim 2010-11-19 22:57:10
jednym s?????owem nie ma co liczyc na podwyzk?????! SZLIFIERKI to maja dopiero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] staraj????? si????? jak tylko moga ale nik nie potrafi ich docenic! Jak by mia?????y same zarabiac na siebie to moze jeszcze ale majac rodzine liczy sie kazdy grosz.Czy ktos je w ko?????cu doceni i dostana wi?????cej kasy?! Pozatym osoby majace dzieci powinny dostawac jakies paczki na swieta dla dzieci a w tej firmie nie ma NIC!
anonim 1 2010-11-20 23:06:38
Oj tak ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA idą a firma BIACOLOR tak jak w zeszłym roku paczki lub bony szykuje za socjalne hehehe.Czy firma BIACOLOR przygotowuje bony lub paczki ? Może w tym roku dostaniemy 50 zeta na otarcie łez. Chociaż życzenia zdrowych i wesołych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA :)
jaaaaaaa****** 2010-12-15 16:24:00
jak to czytam to czegos nie rozumiem,skoro w tej firmie jest tak zle,ze non stop narzekacie to po co tam pracujecie,zamiast siedziec i pisac głupoty to byscie poszukali odpowiedniej dla siebie pracy,tylko szczerze mowiac to watpie w to sadzac po waszych wypowiedziach to umiecie tylko narzekac,takze powodzenia zycze
anonim 2010-12-21 22:02:24
Witam serdecznie ! Pozwolę sobie wstawic jako przykład dla innych moją krótka historię współpracy z biacolorem. To jest fragment wyciety z mojego życia, jedyne co pozostało to nauczka i wnioski. W brudzie, smrodzie i z holota (wybaczcie ale wiekszosc osob takim mianem okresle ) musialam zapieprzac tam spory kawalek czasu. Spory znaczy taki ktory prawie zrobil ze czulam sie jak totalne [usunięte przez administratora], zaprzepascilam rok studiow i wiare w normalne zycie. Jak rzucalam ta prace otoczyl mnie wianuszek ,,zyczliwego kierownictwa" gdzie zacytuje slowa jednego z nich : ,,kto ci w bialymstoku da taka prace ?! swieta masz wolne ! umowe o prace masz ! czekam tylko az tu wrocisz jak pies z podkulonym ogonem ! ". Na dzien dzisiejszy ukonczylam 2 kierunki studiow, prowadze swoja bardzo dobrze prosperujaca firme, umowy z biacoloru wyrzucilam poniewaz wstyd je gdziekolwiek bylo mi je pokazac. Nie ukrywam, ze bylo to wazne doswiadczenie, szanowalam kazda kolejno podjeta prace, budujac swoja firme i swoj zespol bardzo duzy nacisk klade na relacje panujace wsrod pracownikow i zawsze swiadomosc ze niestety sa ludzie ktorzy musza( usunięte przez administratora )w takich miejscach a nie maja wystarczajaco sily zeby postawic sie takim baranom. Wszystkim zycze wiary w siebie i we wlasne sily, powodzenia na etapie zawodowym - zdala od tego [usunięte przez administratora]!
X 2010-12-23 16:00:46
do smrodu mozna sie przyzwyczaic do zarobkow rowniez ale do atmosfery w tej firmie nie koniecznie, pracownicy tektowani sa jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i to bez wzgledu na to ile szkol skonczyli , dyrektor jest super jesli potrafi wyszukac w tak licznej grupie chociazby jedna lub 2 osoby ktore za wszelka cene zrobia dla niego wszystko, donosicielstwo w ladnym tego slowa znaczeniu... mysle ze w kazdej firmie znajdzie sie ktos taki kto zamyka gebe i woli sie nie udzielac Podziwiam, jednak w takiej sytuacji jest na przegranej pozycji bo nie tanczy tak jak chcialby tego szef. Jesli masz stalowe nerwy zalezy ci na ponizaniu swojej osoby to polecam ta firme ... a i Wesolych Swiat prezentow nie bylo i nie bedzie hehe
JA 2011-02-01 19:10:22
anonim - 2010-09-19 20:54:30

Wypowiedzi bzdurne ludziu których firma zwolniła bo nie spełniali żadnych kryterjów, nie potrafiących przyznać się do błędów , zwalający wszystko na urządzenia i ospszęt , poszliście w odstawkę po ostatnich redukcjach i wypisujecie co wam do głowy wpadnie , chcielibyscie tylko przychodzić do pracy bezmyslnie robić pozatym jezeli wam sie tak nie podoba to czemu sami nie odchodziliście z pracy tylko trzeda było redukcji i wygasnięcia umów żebyście wrócili skąd oprzyśliscie . Jest dużo firm które was przyjma HA HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!

Oczywiście chodzi o tą wypowiedz :)

No właśnie jak rozumiem osoba, która chwali tak tą firmę jest na jakimś kierowniczym stanowisku... i właśnie takie osoby tam kierują innymi, porządnie się wypowiedzieć nie potrafią nawet na forum to czego żądać w pracy, jakie kierownictwo takie warunki pracy, czyli Beznadziejne. To może napiszę o co chodzi bo autor postu i tak nie załapie:) o co mi chodzi:

Wypowiedzi bzdurne ludziu- ludzi
bo nie spełniali żadnych kryterjów- kryteriów
zwalający wszystko na urządzenia i ospszęt- osprzęt
nie odchodziliście z pracy tylko trzeda- trzeba
żebyście wrócili skąd oprzyśliscie- przyszliście

HA HA HA :)

Unikajcie tej firmy jak ognia!!!!
Robert M 2011-02-16 12:10:25
Witam wszystkich którzy to czytają.Po 1 chce zaznaczyć ze wiem na czym polega praca w biacolor pod nadzorem kierownika i szefa szefów za jakiego się uważa pan( usunięte przez administratora ) Po 2 nie mam złego zdania na temat lakierników którzy tam pracują(mimo ze nie którym bym zwrócił uwagę ze jeżeli są już technologami to niech wezmą się za robotę a nie udają ze pracują).po 3 niech kierownictwo zajmie się robota bo jeśli sprawa będzie dalej tak wyglądać ze zamówienia będą dalej opóźniane i do tego będą przychodzić z brakami ze na paletę polowa nadaje się do zwrotu to zakończy się praca dla waszej firmy , skończą się zamówienia. wiec zamiast tam zwalniać ludzi którzy pracują niech zajmą się ludźmi na dziale pakowania którzy kontrolują proces pakowania detali na wysyłkę.wcale nie dziwie się ze pracownicy biacolor skarżą się na warunki pracy,skoro tam naprawdę wchodząc do firmy czuć nieprzyjemny zapach i gołym okiem widać zapylenie lakierem. a co dzieje się już na kabinach lakierniczych to szkoda wspominać. ale ta sprawę zostawiam już dla pracowników tej firmy.chcecie warunków walczcie o nie.od tego jest inspekcja pracy i sad pracy. pozdrawiam. PS: niech biuro weźmie się za robotę bo na zamówienia i dobre zamówienia cale życie nie będziemy czekać.
anonim 2011-02-24 16:15:58
prawda jest jedna i brutalna: każdą organizację (czyt. firmę) tworzy zlepek ludzi. WNIOSEK: jacy ludzie taka firma...
anonim 2011-02-24 18:28:56
anonim - 2011-02-24 16:15:58

prawda jest jedna i brutalna: każdą organizację (czyt. firmę) tworzy zlepek ludzi. WNIOSEK: jacy ludzie taka firma...

a czego się spodziewać skoro ludzi wymienia się tam jak rękawiczki???
anonim 2011-03-09 16:31:15
haha jak ja lubie tą stronke!!!!!pracowalem w tej firmie i wiem jak tam jest ze( usunięte przez administratora )masz marne pieniadze,ale wiecie co mozna zrobic?skoro wam nie pasuje ta praca bo z tego co widze to same narzekania to zwolnijcie sie i po problemie,pracuje prawie sama mlodziez to nie powinno byc problemu ze znalezieniem nowej pracy a jak kolejna wam nie bedzie pasowala to znowu sie zwolnijcie i skoncza sie wasze narzekania( usunięte przez administratora ) byla dobra kierowniczka to( usunięte przez administratora )prawda bo kombinowala tylko oby sobie bylo lepiej a reszte miala gdzies,ale jak kogos urazilem to przepraszam,ale to moje zdanie.
pracownik roku 2011-04-07 18:56:09
a jakie są wasze opinie na temat wpowadzenia od maja systemu 4-brygadowego? ja to widze tak: nabrało sie za dużo zamówień,a w weekendy ludzi mało,wiec z tego powodu wprowadza sie potajemnie jakies nowe innowacje i jak zwykle ostatni dowiaduje sie zwykły pracownik.tylko nikt z dyrektorów niepatrzy że może ten weekend to jedyny czas na zregenerowanie sił psychicznych i fizycznych na następny tydzien pracy.a pozatym to z kąd wezmą ludzi do pracy,bo startowac z nowymi pracownikami,to tak jakby uczyc sie od początku czytać.a paca wymaga myślenia i to non stop.pozdrawiam wszystkie zespoły biacoloru
anonim 2011-04-18 20:21:39
niedługo zmęczeni będą mogli poodpoczywać i w weekend i w czasie tygodnia, jak nie będzie co robić to może jeden z drugim docenią pracę (choć ciężką), no i problem czterobrygadówki się też sam rozwiąże

czy zainteresowany będzie zadowolony z takiego rozwiązania?
anonim 2011-04-19 20:31:01
i to jest właściwa postawa. jeżeli wam tam tak źle to trzeba czegoś poszukać. jeżeli macie jakiś poziom, a na pewno macie to gdzie indziej będzie na pewno lepiej. w końcu trzeba zobacyć co to ( usunięte przez administratora ) zeby docenić "porządek"
ano 2011-05-14 16:17:09
BUGAJ. Jeżeli ktoś chce przyjść do tej firmy stanowczo mówie nie. praca w systemie 3 zmianowym za 1400 zł??? I to mowa o lakiernikach a te biedne kobity to już w ogóle aż wstyd pisać na forum... 1000zł??? Co to ma być??? Jałmóżne??? Za ten[usunięte przez administratora]w tym syfie smrodzie i mgle od lakieru.[usunięte przez administratora]. Potem trzeba jeszcze zapie... za trzech bo wszyscy na L4 siedzą ale trudno się dziwić przeciez w takich warunkach mozna sie załatwić bardzo szybko a zdrowie jest tylko jedno. Z reszta przyszłości tej firmie nie wróże. Kierownictwo samo doprowadzi do autodestrukcji. Ludzie przychodzą tam i odchodzą i tak w kółko bo po pierwsze: Dobrzy pracownicy nie są tam doceniani żeby zostać docenionym to trzeba albo trzymać palec[usunięte przez administratora] Pamietajcie że ta firma bez dobrych lakierników nie istnieje a ja wiem że duża częsć z nich nosi się z zamiarem odejścia przy czym oczywiscie zycze im powodzenia. Po drugie te nędzne ochłapy zwane też wynagrodzeniem bądż tez wypłatą choć wyłatka czy wypłatunia by było trafniejszym określeniem. W każej normalnej firmie co jakiś czas są podwyżki głupie 3,5,7% kasa i tak marna ale pracownik ma swiadomość że coś się dzieje. Zawsze mała ale perspektywa. A tutaj??? Podwyżka? Co to? Jak chcesz mieć wiecej to[usunięte przez administratora]od pon do niedzieli. Omijać tą firme szerokim łukiem, zero perspektyw i szkoda zdrowia
anonim 2011-05-15 22:30:00
Nie ma firm złych lub dobrych są tylko źle lub dobrze zarządzane...
Ania 2011-05-22 01:23:30
Pracowałam w tej firmie jakiś rok temu i widzę, że jest jeszcze gorzej niż było dobrze że mnie "oświeciło" i zmieniłam. Nie siedźcie tam ludzie jeśli zależy wam na zdrowiu to uciekajcie, co was tam jeszcze trzyma??? bo chyba nie pieniądze???. W mojej obecnej pracy sprzątaczka z tego co wiem ma więcej...










była pracownica 2011-06-06 16:29:38
pracowałam w biacolorze 2 lata temu-fakt jest ciężko (nieraz po 3 godzinach pracy przy finiturze padało się z nóg-bo lakiernik narzucił takie tempo),mało płatne,zatrudnienie przez agencję pracy -wtedy staff partners.Ale wspominam miło załogę i pracę tam .Chętnie nawet bym tam wróciła pomimo że zwolniłam się stamtąd po 4 mies(wiadomo - z pracą w białym teraz ciężko).Tylko teraz tam nie przyjmują
anonim 2011-11-10 19:30:52
firma mała, bardzo niepewne zatrudnienie,jesli ktos chce wziac kredyt pracujac w tej firmie - szczerze odradzam ,praca szkodliwa szczególnie lakiernikom którzy pracuja momentami przy dużym zapyleniu po którym bola płuca,nerki itp.. wynagrodzenie jest rózne kazdemu inaczej,waha sie od 1500 do ponad 3000(pracownicy produkcyjni) ,zalezy kto i jak pracuje ,i jak jest widziany przez pracodawce co jest tu najwazniejsze hehehe ,ogolnie nie polecam pracy na dłuzsza mete szoda zdrowia i nerwów :)
anonim 2011-11-14 23:52:04
Zgadzam się z poprzednikiem. Aczkolwiek jeżeli chodzi o wynagrodzenie to ściśle mówiąc przedział 1500-3000 zł, wydaję mi się, że raczej dotyczy facetów (od zwykłego lakiernika po technologa), laski (wiadomo -oprócz kierowników zmian) na produkcji zarabiają duuuużo mniej co nie oznacza, że mają lżejszą pracę. Często zdarza się, że oprócz swoich obowiązków, nie raz wykonują pracą za lakierników, gdy oni przebywają na zwolnieniu lub urlopie (czyszczenie kabin, 8-mio godzinne odmuchiwanie). DZIĘKI PŁCI ŻEŃSKIEJ UTRZYMANA JEST PRODUKCJA (laski idą malować za lakiernika, gdy on idzie na przerwę, a potem same muszą nadrobić swoją pracę, ale kogo to obchodzi?). Zero organizacji wśród facetów. Zwykły opierdal. A kasa większa, za co? za stanie i patrzenie się na malującego robota??? Laski się więcej nadźwigają niż oni przy tym ich nakładaniu rameczek na stojaki.
ja 2011-11-15 00:04:47
Dwa dni wolne?
Chodząc na nadgodziny w weekend stawka za rano, popołudnie i nockę różniła się. Jakim cudem osoba, która idzie na nockę ma tyle samo dni wolnych co osoba, pracująca na poranną zmianę?
Jakaś paranoja.
DonMarcoB 2011-12-23 08:09:37
Jestem pracownikiem biacolor i nie narzekam co prawda jak wszedzie o swoje trzeba zapracowac a jak sciemniasz i w hooooya lecisz to nigdzie ni dostaniesz awanasu ani wiekszych pieniedzy wiec nie pier.... kocopowlow i ogarnijcie sie sciemniacze zaj....bani :D tylko kazdy narzekac potrafi i wypraszam sobie komentrzy typu lizodup itp itd nie musze w dupe wlazic zeby zapracowac na swoje ani dochodzic do sukcesu po trupach wystarczy trzezwe myslenie i czasami rozmowa z dyrektorem ktory nie zawsze i tak jest wszedzie wyslucha szarego pracownika POZDRAWIAM !!!
zszokowana 2012-01-06 22:48:34
Ta gówniana firma jeszcze istnieje??????? aż wierzyc mi się nie chce, jestem w szoku!!!!!!1
Zeus 2012-04-16 15:31:35
chciałbym podziękowac dla wszystkich Współpracowników,niedawno zwolnionych,miło mi sie z Wami pracowało ramie w ramie,mam nadzieję ,że spotkamy się w miejscu dobrze płatnym i gdzie umowa na stałe coś znaczy,a kryzys nikogo nie dosięgnie,szkoda mi najbardziej ludzi którzy spłacają kredyty i mają rodziny na utrzymaniu oraz Tych co trwale starali sie aby ta firma odnosiła sukcesy.Mówię tu jako Wasz kolega,który czujnie obserwuje sytuację w firmie i który niebawem pewnie trafi do Waszego grona.DZIĘKUJE za współpracę i Życzę Powodzenia
malarz 2014-12-19 18:14:26
Dno i wodorosty ,pomocnik najniższa krajowa ,malarz 1800zł brutto
##### 2015-02-01 17:30:22
Malarzu drogi, nikt Cię tu nie trzyma, nie wypowiadaj się na forum o czymś o czym nie masz pojęcia!!!
AM 2015-02-01 20:05:24
Bez żadnych wartości pracodawcy i ci co im pomagają!
1
Czytelnik 2015-02-19 11:42:29
Dzięki za te opinie, miałem skorzystać z ich usług, ale skoro firma jest podła dla pracowników, to ja wyzysku sponsorować nie będę. Pozdrawiam.
mariola 2016-05-19 17:49:11
troche sie nie zgodze, bo wiele tez zalezy od tego jak pracodawca cie traktuje jak zle to masz zdanie takie wlasnie
Zostaw swoją opinię o Biacolor - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biacolor