brak logo

Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa

Warszawa

Opinie o Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa

krzychu53 2014-07-25 19:33:55
oszusty,oszusty i nic innego jak najdalej od tej firmy,,,
2
jacek59 2014-07-29 20:07:27
to nie jest żadna firma ochroniarska,tylko naciągacze,oraz jak wycykac pracowników,brak wypłat,nie odbieranie telefonów jak nie ma wypłaty,horror jak takie coś może istnieć,żeby tak ludzi traktować,nie dość ze im grosze płaca już dawno powinni ich zamknął.
2
adam25 2014-08-13 15:24:32
( usunięte przez administratora ) nie odbieraja telefonow
1
misia 2014-08-25 18:20:52
Niestety i pracownicy z biura nie otrzymują wynagrodzenia nawet po kilka miesięcy. To szczera prawda we wszystkich opiniach nie szanują pracownika i najlepiej by mu nie wypłacali pieniędzy. Odradzam pracy w tej firmie jak i w innych tego zarządu bo niestety mają kilka.
1
GLODNY 2014-08-30 19:06:51
MAM PYTANIE! GDZIE W "PANSTWIE PRAWA"TZN. POLSCE SA SLUZBY KTORE SA ZOBOWIAZANE DO PRZESTRZEGANIA TEGO PRAWA?! ZUS PANSTWOWY ORGAN ZATRUDNIA PARE LAT Z KOLEI FIRME KTORA OKRADA,PRACOWNIKOW NA WSZYSTKIE MOZLIWE SPOSOBY,A POWINIEN(ZUS) STAC NA STRAZY PRAWORZADNOSCI W PANSTWIE POLSKIM!FIRMA SAT - GUARD I JEJ POCHODNE FIRMY KRZAKI WLASNIE TO ROBIA!
1
redaktor 2014-09-03 08:40:18
Jeśli chcesz skontaktować się z redakcją programu „Sprawa dla reportera”, - zgłoś temat i zadzwoń: +48 (0-22) 547 44 50
2
jan23 2014-09-06 20:43:40
oszusty,nie płacą....
PAWEŁ43 2014-09-06 20:44:51
JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY.....ZLODZIEJE,ZŁODZIEJE,GDZIE NASZA KASA.........
1
MARCIN37 2014-09-11 16:37:26
JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY.NIE PŁACĄ,NIE ODBIRAJĄ TELEFONÓW,OSZUSTY,OSZUSTY.
1
robol 2014-09-22 20:55:24
jest koniec września a ja nie mam całej kasy za czerwiec a gdzie lipiec sierpień kordynator obiecanki ze dziś lub jutro napewno kasa będzie itd FIRMA SAT-GUARD to TRAGEDIA OOOODRADZAM,,jak chcecie żeby wasze dzieci jadły chleb to ją omijajcie PREZESIE JAK TAK MOŻNA przecież dzięki nam prowadzisz ten biznes ;bo na dziś wygląda to TRAGICZNIE.
gosia 2014-09-24 16:56:25
Witam, szukam osob ze slaska oszukanych przez firme Sat Guard. Chce zlozyc pozew zbiorowy, niestety rowniez dalam sie nabrac..
Były pracownik 2014-10-07 08:48:14
Pracowałem w tej firmie od zeszlego roku,na poczatku byli wyplacalni pózniej zaczeli krecic i motac.Nie można bylo sie dodzwonic do biura a jak sie juz udalo to twierdzili ze wyplaty sa juz wyplacone a to nie bylo prawdą.Zalegli są mi 3 wypłaty i nie wiem czy mi wyplaca poniewaz mnie zwolnili.Czy ktos jest z okolic Śląska albo Zagłebia ktorym zakład zalega z wypłatami?
byly pracownik 2014-10-07 08:50:56
Ja jestem z Zagłebia i tez byl z chęcią zlozyl pozew zbiorowy do sądu..
gosia 2014-10-08 09:42:54
poprosze sie ze mna skontaktowac na maila malgos28@wp.pl w sprawie pozwu zbiorowego
janek45 2014-10-10 13:50:58
mi i moim kolegom zalegają już cztery miesiące,firmę SAT GUARD wyrzucili a ludzi bez kasy zostawili.
Frajerzy 2014-10-19 19:05:26
Płaczecie że nie płacą a pracujecie dalej w tej firmie dlatego was tak traktują bo wiedzą że dalej bez kasy będziecie pracować.Jesteście niewolnikami samych siebie,a właściciel się smieje ze zatrudnia frajerów.
krzychu58 2014-10-27 09:25:36
Jak najdalej od tych oszustów,nie dajcie się nabijać w butelkę,a jak wam mówią żeby robić bo będzie kasa,to im nie wierzcie,bo myśmy się sami przekonali i teraz jesteśmy parę miesięcy bez wynagrodzeń,wiszą nam po parę tysięcy złoty.
gosia 2014-10-27 18:27:44
Ludzie, dlaczego z tym nic nie robicie ?? na maila odezwaly sie dwie osoby a wysylajac zbiorowe wezwanie do zaplaty mamy wieksze szanse. Ja osobiscie zglaszam sprawe do telewizji, nawet gdy kasy nie uzyskam, sprawie ze ta "firma" bedzie miala duze problemy. Ciagle wierze, ze wiecej z Was sie do mnie odezwie...
mirk 2014-11-24 18:16:18
Kto u tych oszustów pracuje NIE PŁACĄ 5 MIESIĘCY ... Ostrzegam nowych pracowników to mina czyli dziadostwo bez pieniędzy . Unikać SAT GUARD jak ognia ......
jk 2014-12-02 12:49:17
A wiadomo może co teraz jeszcze ochraniają?
stach 2014-12-05 13:32:36
Zwlaszcza jakie obiekty mają na Slasku?
alek 2014-12-06 17:13:50
Jak sie nie wstydza oglaszać ciągle ze potrzebuja do pracy ludzi zeby ich oszukac i nie zaplacic . Po prostu kto taq firma rzadzi jakis nieudacznik z peknietego kondona . Nie masz kasy to nie oszukuj biednych ludzi zawin rekawy i pracuj jak ci ludzie co maja dzieci a przecierz ida swieta po prostu firma dno oszustow jak najszybciej kontrola izby skarbowej .
1
kierownik 2014-12-10 22:22:53
Zabrac wszystkie obiekty firmie SAT GUARD zeby skaczyc oszustwo ludzi . Jak w tych czasach mozna nie zaplacic pracownikowi za prace 5 miesiecy to szok to nie ochrona tylko dziadostwo .
Zadowolony klijent 2015-01-09 12:24:23
Polecam tą firme windykacyjna,wszystko sprawnie poszło odzzyskali mi pieniądze za 3 miesiące pracy w Sat-Guardzie plus odsetki..Polecam gorąco..
jan64 2015-02-15 18:59:52
Jak najdalej od tej firmy,w zeszłym roku w sierpniu firmę wyrzucili i do dnia dzisiejszego nikomu z kilkunastu pracowników za kilka miesięcy nie wypłaci na kilkanaście tysięcy złotych,uważajcie na nich.
Kalafior 2015-02-17 16:37:17
A propo sat-guardu, jak twierdzą poprzednicy okazuje sie to wszystko całą prawdą. Ja ze swojej strony mogę dodać, że jak człowiek pracujący jednocześnie w 3 pracach jako ochroniarz, może kompetentnie wykonywać swoje obowiązki i być donosicielem do "pana" dyrektora. A pan Lech Walorski na pewno będzie wiedzieć o kogo chodzi.
Piotr 2015-03-21 18:04:24
Ludzie wypisujecie o tej firmie historie,wiekszosc z was to pracownicy, tak Wam zle a siedzicie bez kasy,i narzekacie ,podekmijcie decyzje robie i cicho siedze lub odchodze ,a wtedy kierownik pan krzysztof N, bedzie mial problem bo trzeba bedzie go skolonwac ,gdyz jest bardzo skuteczny, oszołom, pozdrawiam ,
gosia 2015-03-22 09:11:58
Ja swoje pieniadze odzyskalam, zadzwonilam, zjeb***** ksiegowa jak psa ( niestety,ile idzie czekac ) i nastepnego dnia pieniadze byly na koncie. Pozdrawiam
Zła 2015-04-01 11:15:57
SAT Guard zaleglość z wypłata 2 miesiące dodam ze jestem zona pracownika
zadzwoniłam do koordynatora "obiecuje pani jutro kasa będzie na koncie :) dzwonię następnego dnia "obiecuje pani kasa będzie do końca miesiąca (moje pytanie którego?

zjechałam gościa (żalił się mojemu że byłam nie kulturalna :) , zadzwoniłam do księgowej oczywiście głuchy telefon wreszcie odebrała kulturalnie ja zjechałam :) powiedziałam że jak kasy nie będzie do jutra to idę do adwokata nie będe streszczała całej miłej rozmowy Ale Panowie i Panie mała sugestia dajecie nr tel do księgowej swojej żonie mężowi gwarantuje księgowa długo nie wytrzyma :)) wypłata wpłyneła na drugi dzień :D sposób stosuje jak tylko wypłata opóźnia się o 1 dzień DZIAŁA :)
Gonia 2015-04-01 11:28:12
UWAGA SAT GUARD OSTROŁĘKA ogłaszaja sie na obiekty biurowe zalegaja z wyplatami nza 2-3 miesiace na 2 obiektach ostrzegam nowych pracownikó nie dajcie się wpakować na minę
Jachu 2015-04-02 14:38:44
Jakie to obiekty miały by być w Ostrołęce?
lkj 2015-04-05 09:02:16
Mam pytanie, jaka formą zatrudnienia?

Pewnie umowa zlecenie, a jak z wypłatami w całości czy dzielone na części np. z jednej firmy tyle, z drugiej reszta? Proszę o konkretną informacje.
pracownik byly 2014 2015-04-05 09:52:28
witam bylem pracownikem tej firmy w 2014r firma zalega z 3-5 miesiecy z kasa dla pracownikow caly czas sa sprawy w sadzie i maja nakaz zaplaty i nic sobie z tego nie robia nie pakujcie sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nie bedziecie mieli kasy na czas mam nadzie w tym miesiacu ze w warszawie maja ponad 17 obiektow panstwowych i straca je a jesli nie to jest jakis uklad z urzedem
gfgf 2015-04-05 12:35:40
Jaka forma zatrudnienia? Jeśli umowa zlecenie to jedna, czy może kilka? Proszę o konkretne informacje
basto34 2015-04-06 20:43:29
nie pakujcie się do tej firmy,nam prawie od roku zalegają na kilkanaście tysięcy zloty,nie ma kontaktu,nie odbierają telefonów,mają gdzieś pracowników tylko mówią pracujcie kasa będzie,ale nie ma do dziś.
basto34 2015-04-06 20:47:08
ciekawe jak żeś się dodzwoniła jak telefonów nie odbierają
owoc 2015-04-13 19:49:54
sat-guart to firma najgorsza jaką znam płaco zopuznieniem pierwsza kasa po 3 miesiącach i jak tu żyć ,a jak się zwolnisz lub oni cię zwolnią to o kasie zapomnij,do sądu no i co wygrasz a KASY I TAK NIE WYPŁACAJĄ to jest jedno wielkie sk.....two sam tego do
świadczyłem NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ SAD-TOOSZUŚCI.....
basto34 2015-05-24 16:30:45
Sat Guard to firma której nikomu nie polecam.Pracowaliśmy u nich przez kilka miesiecy,tylko pirwsza wypłata była w dniu w którym miała byc,reszta to już jak sie ludzie upominali i to jeszcze z wielkim bólem.Potem nastąpiło że przez trzy miesiące nam nie wypłacili ani grosza,ani prosba ani grożbą,firme wyżucili a nas bez wypłat zastawili.Złożylismy sprawe do sądu,ale okazało sie że musimy to dac ze stopy cywilnej,bo pracowaliśmy na umowe zlecenie,a tym sąd pracy sie nie zajmuje.Wynajeliśmy adwokata,który nam wszystko wypisał i doradził jak to zrobic,poszła sprawa do sądu.Wyrok zapadł i mimo nakazu płatniczego i tak nam nie wypłacili.Złożylismy sprawe do komornika,i komornik firmie zablokował konta i dopiero wtedy nam wypłacono cało należnosc po kilku miesiącach.Napewno gdyby nie adwokat i komornik cieńko byśmy piszczeli,na innych posterunkach sprawy do sądu nie zgłosili i do dni adzisiejszego bez kasy zostali,za niedługo bedzie rok.Wiec nie polecam tej firmy.

1
Olcia55 2015-06-28 06:20:30
Ja się odzywam to jest najgorsza firmą w jakiej pracowałam.Bezczelnie oszuści zwłaszcza prezes czachowska i ten począł się boże dyrektor pawłowski. Oszukują dra się na pracowników nie płacą ludzie nagminnie odchodzą bo nie płacą.radzę wam objęcie ta firmę
Zła 2015-07-16 11:17:55
od 1 maja stracili stary szpital i urzad mazowiecki nie wiem czy maja jakies obiekty na Ostrołęce
atomek 2016-01-01 19:11:49
kasy nie zobaczycie a tą suke powinni sprzedać do agencji w Niemczech prezesowa ha,ha
ROBI 2016-01-08 21:14:11
ODRADZAM, NIE PŁACĄ ,
robol 2016-01-21 20:26:21
robi nie pi..dol głupot że trochę się opuzniają dziś jest 21.01,2016 a my na obiekcie 9 osób nie mamy kasy za LISTOPAD 2015 rok i co ty na to .to jest banda oszustów, niech ich szlak trafi
miro 2016-02-04 13:06:25
to po co siedzicie opuście stanowisko pracy.
oni i tak wam nie zapłacą.
lek 2016-03-21 05:53:40
Ha ha pracujcie za darmo jak nie macie rozumu zejsc z obiektow i zakonczyc meczarnie oszustow .
Markoxsx 2016-07-06 19:45:53
Blisko mnie mają biura samochody nowe toyoty Yaris i nawet Porsche Carrera wygląda na nowy a z tego co czytam to takim kosztem udają porządnych biznesmenów cóż, ja złożył bym doniesienie na prokuraturę o usiłowanie popełnienia przestępstwa a w sądzie domagał się ustawowych odsetek plus odszkodowanie czyli zaległości razy dwa plus zwrot kosztów po czym wniósł o cofnięcie koncesji na prowadzenie działalności w tym wypadku Ochrony osób i mienia, bo chyba taki zakres ich działalność biznesowa obejmuje nie uczciwość w sektorze bezpieczeństwa publicznego powinna być karana z urzędu.
klaus 2016-09-08 14:36:41
Kogo obejmie stawka godzinowa?

Stawka godzinowa ma obejmować również samozatrudnionych, którzy jednoosobowo świadczą usługi dla firm. Przestrzeganie przepisów dotyczących minimalnej stawki godzinowej będzie kontrolować Państwowa Inspekcja Pracy, która w tej sprawie zyska dodatkowe uprawnienia. Za naruszenie przepisów dotyczących wypłacania minimalnej stawki godzinowej przewidziano kary od 1. do 30 tys. zł.

Ochrona pracowników

Ustawa zakłada zakaz zrzeczenia się prawa do minimalnego wynagrodzenia czy przeniesienia go na inną osobę, a jego wypłaty muszą być dokonywane w formie pieniężnej. Gwarantuje również otrzymywanie przez zleceniobiorcę wynagrodzenia w wysokości wynikającej z minimalnej stawki godzinowej w regularnych odstępach czasu – w przypadku umów zawartych na czas dłuższy niż 1 miesiąc – co najmniej raz w miesiącu.
Od 1 stycznia 2017 r. dla pracujących na określonych umowach zlecenia oraz umowach o świadczenie usług będzie obowiązywała minimalna stawka godzinowa w wysokości ponad 12 zł. W parlamencie zakończyły się prace nad ustawą wprowadzająca minimalną stawkę godzinową. Sejm RP 22 lipca br. przyjął poprawki Senatu. Teraz ustawa została skierowana do podpisu Prezydenta RP.

Ile będzie wynosić stawka godzinowa?

Poziom minimalnej stawki godzinowej jest skorelowany z wysokością ustalanego corocznie minimalnego wynagrodzenia za pracę. Minimalna stawka godzinowa będzie wzrastała w stopniu równym wzrostowi minimalnego wynagrodzenia ustalanego dla pracowników. Od 1 stycznia 2017 r., przy kwocie minimalnego wynagrodzenia za pracę wynoszącej 2000 zł, wprowadzana minimalna stawka godzinowa dla określonych umów cywilnoprawnych wynosić będzie – zgodnie z przepisami ustawy - 13 zł za godzinę. W latach kolejnych, wysokość tej stawki uzależniona będzie również od corocznej dynamiki wzrostu minimalnego wynagrodzenia za pracę.
żaba 2016-09-08 15:46:10
ja powiem szczerze mam nic przeciwko takiej stawce wynagrodzenia na starcie, pod warunkiem że z czasem ona jednak może znacznie wzrosnąć, bo jestem specjalistą
1
misiio 2016-11-18 13:13:54
Ci co piszą "gdzie moja kasa"," [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; często sami mają coś na sumieniu. Łatwo oczerniać w sieci. Jako pracownik firmy mogę powiedzieć, że firma staje na wysokości zadania, jest żetelna i ma doświadczenie wieloletnie w temacie.
1
kasika 2016-11-28 16:04:38
misiio,toni to coś chyba z głową się stało,Ty to na pewno jestes prezesem tej firmy albo jakimś kierownikiem że takie bajki piszesz,płacą oni ale sobie a nie pracownikom,nie wiem skąd takie bajki ci do głowy przychodzą.
Zostaw swoją opinię o Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa