brak logo

iglotecH

Kwidzyn

Opinie o iglotecH

ktoś 2016-04-29 15:55:03
Beczycie tylko o tą kasę,jakby to było w życiu najważniejsze! A co z seksem,wódą i tańcami?Sorki,ale ręce opadają od czytania tych pierdół.Nikt tu w kajdany nie zakuwa.Jak się nie podoba,to droga wolna.Jakoś wszyscy nie uciekają.A z odległości 300 km ciężko trzymać palec w d.pie bez przerwy.Szach-mat.Czekam na riposty!
wyklęty 2016-05-02 22:07:42
obserwując zachowania kadry zarządzajacej w tej firmie, człowiek się zastanawia jak to możliwe, że ona (firma) nadal istnieje... cud jakś... przemycony ze średniowiecza
Baba Jaga 2016-05-05 23:16:38
Niech mi "Ktoś" powie ile osób odeszło w 2014 i 2015 (manager produktu, handlowcy, zakupy, planowanie, transport, magazyn, HR) pewnie wszyscy byli słabi i nie warto o tym mówić...
Wady: z premiami to słabo, podstawa płacy też szału nie robi, duża presja na wszystko.
Zalety:każda złotówka na papierze, dość nowoczesne środowisko pracy, można się dużo nauczyć.
3
Ziomal 2016-05-06 11:02:47
Rotacja wynosi ponad 50% rocznie.
Ziomal 2016-05-06 18:00:21
Nie to żaden problem. Problem sie bierze z czego innego. To ze handlowcy nie maja co sprzedawać bo towaru nie ma, a nie ma bo iglo wisi kasę dostawca i sa blokowani a jak juz maja to chcą zarabiać nawet na przesyłce do klientów. Brawo Wy Janusze Mistowie Interesu.
2
xxx 2016-05-26 13:46:46
ziomal chyba dawno poleciales bo opisujesz stare dzieje. Z drugiej strony jak siedziales na dupie i sprzedawales tylko to po co przyszedl do Ciebie klient to slaby jestes i mozesz tak w biedronce sprzedawac. Tego co miales na magazynie nie potrafiles sprzedac?
anty xxx 2016-05-27 16:28:56
xxx to z pewnoscią ktoś wysoko postawiony w strukturach iglo, gdyż bzdury pisze okrutne w obronie firmy. Kiedy klient np.: potrzebuje sprężarkę chłodniczą 2kW, której z wiadomego powodu nie ma w magazynie to co mu handlowiec ma sprzedać?! Klimatyzator marki H...gw?
joł 2016-06-09 18:06:52
a nie polega to na tym,ze sprzedajesz to co firma ma? jak chcesz sprzedawac cos innego to zaloz sobie wlasna firme i sprzedawaj.
anty xxx 2016-06-09 22:52:05
zle trafiles, ja w mojej firmie nie reklamuję sie z szerokim asortymentem na papierze lecz z wąskim w magazynie czyli odwrotnie niz Wy w Iglo. Moi handlowcy nie świecą przed klientami oczami ze wstydu, bo w magazynie towaru brak. Zly przyklad byl? jak Wam zabraklo R410, to co proponowaliście klientom? numer telefonu do konkurencji? Powodzenia dla kamikadze
Ostry 2016-06-10 07:47:59
Jak zabrakło R410 nakazalismy sprzedawca sprzedawać olej do sprężarek bo akurat tego towaru mieliśmy sporo. Proszę nie patrzeć że szklanka jest do połowy pusta ona jest do połowy pełna. Jakbyście sprzedawali po 10 Fuji tobyśmy byli zadowoleni z naszych handlowców a Takto co. Jesteście za słabi. Statystyki mówią same za siebie. Słupka od Józefa nie oszukasz.
handlowiec 2016-06-10 16:57:01
wy w tym iglo nic nie rozumiecie!!! towar, ktory jest w ofercie musi byc w magazynie!!! i tym samym zarabiacie tam po 1650zl miesiecznie, bo gdybyscie to rozumieli to byscie juz tam nie pracowali
upi 2016-06-11 19:23:23
bardzo mądra opinia. taka też jest prawda
ja 2016-06-16 11:36:54
Aktualna
ChWD JJ 2016-06-16 18:55:50
Oferta wisi bo szukają osób za śmieszne zarobki. W Krakowie szukali kierownika przez pol roku i nikt nie chciał sie podjąć stanowiska bo kasa była nieadekwatna do zakresu obowiązków.
1
chwd JJ x2 2016-06-17 19:20:29
tak , oferta jest aktulana; wymagane jest wykształcenie min. średnie (preferowane wyższe kierunkowe), bardzo dobra znajomość języka angielskiego, praktyczna wiedza z zakresu zarządzania produktem, licencja pilota, umiejętność robienia salta i wróżenia z fusów, doswiadczenie w zarządzaniu i handlu min. 10 lat. Mile widziani studenci. Potwierdzone sukcesy w Super Mario na smartfonie. Wynagrodzenie 3,2tys pln plus premie od niewiadomo czego. Możliwość awansu na dyrektora w uposażeniu gwarantowany Mercedes E-klasse świeży import z Urugwaju, rocznik 1991, porzebieg jedynie 1999999km. Gwarantują sukces i bezpieczeństwo (nie okreslają w jakim zakresie)!!!
chwd JJ x2 2016-06-17 19:21:15
tak , oferta jest aktulana; wymagane jest wykształcenie min. średnie (preferowane wyższe kierunkowe), bardzo dobra znajomość języka angielskiego, praktyczna wiedza z zakresu zarządzania produktem, licencja pilota, umiejętność robienia salta i wróżenia z fusów, doswiadczenie w zarządzaniu i handlu min. 10 lat. Mile widziani studenci. Potwierdzone sukcesy w Super Mario na smartfonie. Wynagrodzenie 3,2tys pln plus premie od niewiadomo czego. Możliwość awansu na dyrektora w uposażeniu gwarantowany Mercedes E-klasse świeży import z Urugwaju, rocznik 1991, porzebieg jedynie 1999999km. Gwarantują sukces i bezpieczeństwo (nie okreslają w jakim zakresie)!!!
magik 2016-06-18 12:23:34
a to dla takiej marki jak Haier warto tworzyć strategię produktową? a ktoś wogule kupuje tego Haiera? faktycznie praca na tym stanowisku bedzie polegała wyłącznie na tłumaczeniu instrukcji i rozwiązywaniu problemów reklamacyjnych u tych, którzy jakimś cudem po ten sprzęt sięgnęli. I jeszcze coś! oferta dodyczy Gdańska a człowieka zmuszą do siedzenia w Kwidzynie. szkoda oprądu na interesowanie się tą ofertą
wtorek 2016-06-22 23:45:15
Idź do psychiatry kolego albo przestań pić. I nie zmieniaj za każdym razem swojego nicka, bo i tak wszyscy widzą, że ciągle jedna i ta sama osoba troluje na tym forum.
2
jjaaa 2016-06-23 07:46:39
ale z@jebisty jesteś, ubawiłem się. Ale faktycznie jakbym przez chwile józka widział.
lolek 2016-06-23 21:20:19
a ten mercedes to po Jarku, czy jeszcze jakiś inny złom? ale kicha była... dyro w starym mesiu he he he
2
lolek 2016-06-23 23:14:56
Faktycznie stary meraś dla dyrektora nie ma znaczenia... brak szacunku dla pracownika, którego podwladni mają lepsze auta, przekonanie że pracownicy zaakceptują każdą złą dla nich zmianę, że nie inwestuje się w ludzi. Ten smutny meraś obnaża prawdziwą twarz decydentów, krzyczącą: mamy was za nic pracownicy i docenimy was oczywiscie uściskiem dłoni prezesa. Są wakaty dla handlowców? Aplikuj a za kilka miesięcy będziesz uciekał od nas w podskokach. Miejsce dobre dla dzieciaków bez doświadczenia i na chwile. Nikt, kto się szanuje długo tu nie popracuje. Ja też już szukam. Wszędzie indziej dają lepszą kasę
2
kolo 2016-06-23 23:19:18
...masz rację Łukasz.
pipi 2016-06-25 01:25:19
JJ widac ze masz malutkie ego ze ciagle tu siedzisz i czytasz opinie o sobie.
2
CarTom 2016-06-25 08:38:25
Nie dziwi was ze oferta jest ciagle aktualna? Zatrudnijcie sie lepiej na tasmie w biedronce a nie traccie czasu na aplikowanie w ich firmie na jakiekolwiek stanowisko. Moze kiedys ta firma miala prestiz ale teraz kadra pracownicza to sama gowniarzeria bez wiedzy, doswiadczenia, oglady. Niedlugo JJ zacznie zatrudniac bobasow w pieluchach. Firma pada na pysk.
5
Dżej Dżej 2016-06-25 10:59:38
U nas ludzie zmieniają sie co pol roku. Ogłoszenia sa stałe. Żałujemy załoga bo szukamy TANICH i NAIWNYCH którzy bedą świecić oczami i wypruwać z siebie flaki abym był zadowolony. Ja i moje słupki sa najważniejsze. Niedługo pojawia sie nowe ogłoszenia. Radzę śledzić portale z ogłoszeniami pracy. Zapraszam i polecam nasza pseudo korporacje czekamy na Wasze CV
8
Super Mario 2016-07-04 21:31:32
Przeczytaj ostatnie 6 stron o tej firmie, popytaj w środowisku HVCR, zobacz opinie na innych forach. Tak z pięć minut z wujkiem"googe" i masz wszystko nawet z numerami do byłych pracowników.


Jak ktoś młody i naiwny i wooooogóle FFAAJNY to jest praca dla Was! Czekają!!!!!
3
Byłem 2016-07-28 21:05:29
Fakt mała rotacja (usunięte przez administratora) Tam już chyba nikt nie chce pracować
2
kal 2016-07-29 07:43:56
Atmosfera zawsze była jednym z największych atutów Iglo- i nadal tak jest.
Rodło 2016-07-30 11:33:31
Tam oprócz atmosfery u młodych pracownikow to nie ma nic. Warto tam posiedzieć z pol roku zdobyć kontakty i spier.... do lepszej firmy.
6
Quidzyn 2016-08-02 18:48:52
W idiotechu jedynym plusem jest złapanie dobrej bazy klientów. W tej firmie jest to baza frajerów bo jak można nakłonić klienta na kupno tego samego towaru o 20 % drożej niż u konkurencji. No logicznie myślący klient wiadomo weźmie to samo taniej ale w idiotechu próbuje sie wmówić ze czarne jest białe. Co lepsze ten sam produkt jest sprzedawany konkurencyjnej firmie która sprzedaje go na niskiej marzy klientowi ale idiotech brnie dalej i szuka frajera który kupi to samo ale drożej. Poprostu żerowanie na nieświadomym. Co za tym idzie? Odpowiedz jest prosta! Opinia ze jest to banda naciągaczy a nie partner biznesowy!!!
3
Byłem 2016-08-02 20:22:03
Jedyne miłe widziane w Iglotechu to niskie zarobki,wtedy uprawnienia nie są wymagane.
3
Staś 2016-08-03 05:49:09
a dobrą atmosferą da sie rachunki zapłacić? komu się udało niech napisze
2
zzz 2016-08-03 11:15:31
to jest nowo utworzone stanowisko
Krzysiek 2016-08-03 17:53:08
ludzie, to nie jest żadne nowe stanowisko
Krzysiek 2016-08-04 17:53:22
kiedyś nazywało się kierownik, łeee he he he
DTH 2016-08-05 08:20:32
2 000 PLN max. Krocie co ?
3
jop 2016-08-05 09:18:10
może zaraz 2 złote co? :) co za głupoty
Byłem 2016-08-05 21:49:07
Tyle to minimalne zarobki magazyniera w każdej poważnej firmie .
3
DTH 2016-08-05 21:58:32
Dobrze ze dodałeś ze poważnej bo Iglotech sie do takich nie zalicza.
4
swój 2016-08-06 10:11:38
ta firma ma problemy żeby zapłacić za prąd czy telefony, a wy chcecie negocjować wypłaty , hahahaha
4
Damian. 2016-08-07 22:27:14
Prowadzą wieczną rekrutację, bo szukają frajerów. Rotacja jak w barze szybkiej obsługi. Młodzi ludzie popracują chwilę, widzą co się dzieję, następnie trochę się szarpią, ale zazwyczaj dają za wygraną i odchodzą. Uwierz mi Iglotech to nie jest poważna firma, która chce mieć dobrych i lojalnych pracowników. Ta firma nie dba o pracownika, dba o "derektora" darmozjada. Natomiast nadaje się na pierwszą pracę, żeby zobaczyć polską pseudokorporację od środka.
7
Ex 2016-08-08 22:52:55
nikt nigdy w randze poniżej kierownika oddziału (kierownicy produktu to też niższa szarża) w Iglotechu nie będzie wartościowym pracownikiem dla tej firmy a jedynie mięsem armatnim. Prezesi wychodzą z założenia, ze to samograj i tylko gońcy są potrzebni a tych zawsze można zastąpić innymi parobkami. Świetne miejsce by się trochę za młodu życia nauczyć i szybko iść dalej ale w innych barwach. Pytanie brzmi: czy nie lepiej od początku wystartować z wyższego pułapu i nabierać doświadczenia wśród lepszych?
7
Ex 2016-08-09 16:24:01
pogratulujmy Iglotechowi kadry menadżerskiej ze średnim wykształceniem, nie dziwi więc, że tak mało zarabiają a efekty ich pracy są mizerne. Wstyd tak obnażać kulawą strategię firmy...
3
misio 2016-08-09 23:15:09
z telefonami to nie był żart. W kwestii wykształcenia niestety w Iglotechu nie da się rozmawiać, ponieważ czy kierownik oddziału Kn czy Daro czy nawet prezesi to ludzie bez szkoły. Temat wykształcenia w Iglotechu jest drażliwy i lepiej go nie zaczynać. Psuje to wyżelowane grzywki i wyćwiczone sportowe sylwetki. Z tego co wiem tylko dyrektor ma studia chłodnicze.
9
smutna prawda 2016-08-10 02:38:41
Dlaczego prowadzą, aż tyle rekrutacji nie mając środków na wynagrodzenia? Odpowiem Ci:
1. Ciągła rotacja. Jest tam już naprawdę garstka ludzi z długim stażem pracy, a większość z nich siedzi, bo załapali się na wysokie stołki, ciepłe posadki i mogą mieć wszystko gdzieś, a doskonale wiedzą, że mają za niskie kwalifikacje, żeby dostać pracę na analogicznym stanowisku w poważnej firmie. No i w poważnej firmie musieliby naprawdę pracować... Jest tam parę osób, które dobrze zarabiają, pozostali nie mają na co liczyć.
2. Sami nie wiedzą kogo i czego szukają. Najczęściej liczą na to, że znajdą kurę znoszącą złote jajka za 2000 zł.
3. Na kandydatów o wysokich kwalifikacjach ich nie stać, więc jak już zdecydują się kogoś zatrudnić to biorą biednego, niedoświadczonego człowieka, wrzucają go na głęboką wodę i albo sam wkrótce odchodzi, albo oni uznają, że się nie sprawdza... (ciekawe dlaczego???).
Taka jest smutna prawda. Smutna, bo kiedyś chyba Prezesi, a w każdym razie jeden z nich, myślał trochę inaczej i mogło to pójść w lepszym kierunku, a teraz widzę równia pochyła. Uwierz, że naprawdę wszyscy kompetentni i zaangażowani ludzie już stamtąd odeszli, a jeżeli wśród nowych przez przypadek ktoś taki się znajdzie to też szybko przejrzy na oczy: brak strategii, nieudolne zarządzanie, bałagan organizacyjny i przede wszystkim brak perspektyw na rozwój i uczciwe wynagrodzenie. Pewnie, że firma będzie na rynku, nawet jak mają problemy z płatnościami to i tak w końcu spadają na cztery łapy, tylko czy naprawdę chcesz pracować w firmie, która co miesiąc kombinuje, skąd mieć kasę na pensje, należności i które zakupy/dostawcy są ważniejsi?
11
Byłem 2016-08-10 21:50:55
Teraz nawet mają towar i co z tego jak nie ma kto tym handlować.W większości mają ludzi z łapanki bo stara wyżelowany gwardia do handlu się nie kwapi .Pieniądze mają a CH Kopernik już nie.
2
Byłem, przeżyłem 2016-08-20 00:24:04
Tak, atrakcyjne wynagrodzenie... może dla 20-latka bez doświadczenia :) nie powiem, to dobra firma na start, bo daje duże możliwości nabycia doświadczenia, mają tak dużą rotację, że jak ktoś jest kumaty i z potencjałem to w miarę szybko może awansować, ale potem...marazm. Młodym, zdolnym, z niewielkim doświadczeniem - polecam, ludziom z doświadczeniem i konkretnymi oczekiwaniami odnośnie firmy i wynagrodzenia - nie, to dla nich krok w tył.
8
mak 2016-09-25 09:49:41
JJ zmieniłeś nick na "kam"? Nie bukwersuj sie aż tak, szkoda zdrowia. Zapodaj sobie daweczke relanium. He he he
1
mak 2016-09-25 09:53:12
Na prace w tej firmie szkoda zdrowia, szkoda czasu, szkoda zycia. 2000 zl wynagrodzenia miesięcznego co to jest? W supermarkecie zarobisz wiecej. JJ zmieniłeś nick na "kam"? Nie bukwersuj sie aż tak, szkoda zdrowia. Zapodaj sobie daweczke relanium. He he he
1
tomek 2016-09-25 09:53:43
najniższa krajowa ale na jakim stanwoisku? na pewno nie na przedstawiciela handlowego? czy przedstawiciel też tyle dostaje ale może nadgonić premią? jak to wygląda?
Zostaw swoją opinię o iglotecH - Kwidzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iglotecH