brak logo

SIMPLE S.A.

Warszawa

Opinie o SIMPLE S.A.

Anna K. 2013-05-14 22:20:22
magda - 2013-05-09 17:59:47

A jakie firma SIMPLE S.A. oferuje nowy pracownikom warunki? Chodzi mi tutaj o to jaką można na początku zarobić kase, jaką dają umowę i na jakiś okres, jak jest tam z socjalem? W jakich godzinach odbywa się praca? Byłabym wdzięczna za pomoc bo za parę dni idę na rozmowę. Mają tam jakiś system nagród i kar? Są jakieś premie?
Wszystkie powyższe negatywne opinie o firmie SIMPLE S.A. są prawdziwe. To jest Warzywniak zarządzany przez Pana [usuniete przez moderatora]. i Pana [usuniete przez moderatora]. a nie firma informatyczna z innowacyjnymi rozwiązaniami IT. Prawdą jest również i to że żadne ustne ustalenia się nie liczą tylko kto kogo zrobił w hu...ja i na jaką kasę. Dotychczasowi partnerzy SIMPLE S.A. odchodzą do konkurencji ze względu na sposób traktowania przez Pana [usuniete przez moderatora].. Firma została zmuszona przez konkurencję do przepisania całego systemu ERP ze względu na błędy w architekturze systemu i zarządzania MBD. . Spóźniają się również z wypłatą pensji .... Zmarnowałam ponad ponad rok czasu łudząc się obietnicami Pana [usuniete przez moderatora]., manipulatora i zwykłego drobnego oszusta, kłamcy z krótką i wybiórczą pamięcią. Wielu ludzi już odeszło lub ich wyrzucono.
Jest jednak w firmie i małą grupka wartościowych ludzi z polotem ale czekają na nowy zarząd, a kryzys zbliża się wielkimi krokami również i do SIMPLE S.A.
Frajer 2013-05-21 17:59:09
Obecny zarząd nie docenia że to zwykli pracownicy robią na pensje tych DARMOZJADÓW. Zastanawiający jest też fakt, że głowni akcjonariusze nic nie robią żeby sytuację zmienić... Być może sami uczestniczą w tym co się dzieje w tej firmie.
były pracownik 2013-06-11 13:31:26
...Trochę się pracowało w simply..i nie jest tak dobrze...przede wszystkim wyrzucanie pracowników na bruk..po latach pracy...byłem świadkiem , bo pracowałem jako ochroniarz..zwolniono koleżanke ponoc za kradzież...a to bzdura..chciał się zemścić i zrobil to....oczywiście ochrona....tylko pytam dlaczego?? bez udowodnienia bez przedstawienia rzekomej kradzieży...wielu takich pozwalniano..bez szacunku...totalne zero...mam uraz do kadry simply....nie jest tak słodko...wierzy się ochronie niedajac zadnych szans procownikom...a najwięksi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to właśnie ochrona...
pracownik 2013-06-17 17:03:56
pracuje w tej firmie od kilku lat i z uśmiechem na twarzy czytam te bajki o nas niby byłych pracowników ... trzeba mieć za dużo wolnego czasu żeby pisać takie bzdety
Magdo - szczerze to sama zobaczysz podczas rozmowy jaki panuje klimat w firmie, jak się zachowują jej pracownicy choćby na korytarzu, firma cały czas się rozwija i dlatego pojawiają się ogłoszenia związane ze zwiększeniem zespołu - jak widać niektórych to boli.
tej opinii nie mógł napisać ktoś z simple bo nie ma pojęcia nawet o czym mówi, pensje są zawsze na czas, co do przepisywania całego systemu przez błędy to tego absurdu nawet nie będę komentowac i nie martw się ustaleniami, nie ma żadnych przekrętów, tradycyjnie wszystko co ustalicie będzie znajdować się w umowie - jak w każdej NORMALNEJ firmie
3
pracownik 2013-06-18 13:01:42
nie zaskoczę cie informacją ze pensja zależny od stanowiska i pionu, rozpiętość jest bardzo duża, jeśli startujesz na "lepsze" stanowisko i masz kwalifikacje to możesz sporo wyciągnąć. jest to z każdym ustalane indywidualnie jak w większości firm na rynku, nie jest to tajemnicą ze w branży IT dobrze się zarabia
blędne wpisy na forum 2013-06-20 15:08:46
forum dotyczy notowanej na GPW firmy SIMPLE S.A. zajmującej się produkcją i dystrybucją systemów informatycznych do zarządzania klasy ERP, CRM, HRM, BI - prosimy o nie wprowadzanie pod opiniami dotyczącymi tej firmy komentarzy dotyczących SIECI SKLEPÓW ODZIEŻOWYCH SIMPLE, gdyż są to zupełnie dwie inne spółki.

sieć odzieżowa SIMPLE posiada własne forum pod własną nazwą firmy Simple Creative Products
1
jaa 2013-07-09 16:28:08
a ile byś chciał zarabiać to dam ci znac czy to w ogole mozliwe
jaa 2013-07-09 17:18:28
no tak ale czy to jest 5 czy 10 a moze 15 lub 20. Liczyles sobie ile wynosi srednia pensja w firmie i odpowiedz masz sam
jaa 2013-07-09 17:44:18
zazwyczaj jest tak, ze zarabiasz tyle ile uda sie wynegcjowac i jesli pracodawca jest skolonny tyle zaplacic wiec na czyms musisz oprzec swoja pozycje wyjsciowa i mysle ze srednie wynagrodzenie ktore mozeesz sobie wyliczyc z raportow cos ci powie na temat zarobkow w firmie
4
jaa 2013-07-09 17:53:40
jka ty chcesz tyle zarabiac to czy na pewno sie nadajesz na takie stanowisko (5lat doswiadczenia) i tylko takie oczekiwania albo umiejetnosci nie wystarcza albo ... takie stanowisko to kasa okolo 10 tys netto nie tylko w simple ale i na rynku
1
jaa 2013-07-09 18:02:23
tak ale jesli powiesz ze intersuje cie 3 tys to przeciez sami nie wyjda z inicjatywa zeby ci zaplacic 10
2
jaa 2013-07-10 13:18:20
ale tak naprwde to chyba nie masz szans na te robote bo juz jest po calym prociesie i ktos juz zostal zatrudniony
jaa 2013-07-11 17:15:04
czy kiedykolwiek ktos sie do Ciebie odezwal ze starego zgloszenia? Zawsze jest tak ze pozniej pojwaia sie nowe ogloszenie a o starych aplikacjach wszyscy zapominaja ale powodzenia w znalezieniu pracy
Były mały pracownik SIMPLE S.A. 2013-07-25 22:51:18
pracownik - 2013-06-17 17:03:56

pracuje w tej firmie od kilku lat i z uśmiechem na twarzy czytam te bajki o nas niby byłych pracowników ... trzeba mieć za dużo wolnego czasu żeby pisać takie bzdety

Magdo - szczerze to sama zobaczysz podczas rozmowy jaki panuje klimat w firmie, jak się zachowują jej pracownicy choćby na korytarzu, firma cały czas się rozwija i dlatego pojawiają się ogłoszenia związane ze zwiększeniem zespołu - jak widać niektórych to boli.

tej opinii nie mógł napisać ktoś z simple bo nie ma pojęcia nawet o czym mówi, pensje są zawsze na czas, co do przepisywania całego systemu przez błędy to tego absurdu nawet nie będę komentowac i nie martw się ustaleniami, nie ma żadnych przekrętów, tradycyjnie wszystko co ustalicie będzie znajdować się w umowie - jak w każdej NORMALNEJ firmie
Nie jest to normalna firma a klimat firmy już czuć w sekretariacie.
Wszystko co jest napisane [powyżej] pozytywnego o SIMPLE S.A. nie jest prawdą począwszy że wypłata wynagrodzeń jest terminowa nie wspominając o premiach które nie są już wypłacane lub zwleka się do momentu gdy pracownik zwalnia się sam. Rotacja przeogromna jak na taką mała firmę IT. Generalnie KLĘSKA bez pomysły ... nawet na upadek. Klienci i partnerzy uciekają w popłochu do konkurencji.
Bezrobotny 2013-07-25 23:05:47
Który to Pan Pietruszka od walenia w rogi ludzi ? ... [usuniete przez moderatora].. ?
3
rita ogarnij sie 2013-11-20 16:16:08
rita - polecam kurs czytania, jakbyś nie zauważyła to jest forum dla informatycznej spółki (SIMPLE S.A.) a nie dla Simple Creative Products, o której tak uroczo piszesz.
2
ALES 2013-12-28 10:30:54
Faktycznie firma SIMPLE S.A. nie wypłaca należnych wynagrodzeń w terminie a nawet fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dokumentację a delegacje rozliczane są z wielomiesięcznym opóźnieniem. Niestety i mnie to dotknęło ... bo się postanowiłem zwolnić.(usunięte przez administratora)Nie polecam tej firmy jako miejsca pracy - szkoda czasu, chyba że nie masz wyboru. Są jednak w tej firmie świetni pracownicy ale nie łatwo ich odnaleźć bo pracują na niskich szczeblach.
kontraktor 2014-02-25 21:24:39
Miałem nieprzyjemność pracować dla tej firmy przez 2 miesiące jako kontraktor.
1. W trakcie umowy szef produkcji zmienił zasady rozliczania z time and material na fixed price.
2. Pieniądze za drugi miesiąc pracy otrzymałem z 2 miesięcznym opóźnieniem, bo jego zespół nie wyrobił się z testowaniem mojego kodu, a ja jestem cutuję: "na końcu kolejki priorytetowej"
3. Szef produkcji nie wypłacił mi 1/4 wynagrodzenia bo:
a) cytuję: "spodziewałem się czegoś więcej" - nieistotne, że zrealizowałem zadania zgodnie z umową :/
b) znaleziono 8, może więcej błędów, (max 4 dni pracy), a których nie mogłem uniknąć, bo nie dostałem odpowiedniego środowiska testowego, o czym informowałem.

(usunięte przez administratora)
JUSTA 2014-03-13 15:56:07
Powoli, jak zaczynasz w połowie miesiąca to dostajesz( usunięte przez administratora ) pracujesz po 8 godzim , pracujesz 1 niedzielę 12 godz ale za to nasz 3 pozostałe wolne. Awansujesz dość szybko jak się starasz zostajesz liderem(usunięte przez administratora)Bardzo dobry socjal, bony ,kolonie dla dzici, paczki, bom na zniżki na zakupy. Grafik ustalany z tygodniowym wyprzedzeniem.Akurat ja trafiłam na super kierowniczkę. Ja dostałam takie warunki.
JUSTA 2014-03-13 16:02:21
Zapomniałam dopisać ( usunięte przez administratora ) brutto na zlecenie.
1
kontraktor 2014-04-16 09:16:15
Walka nie ma sensu, nie mam czasu i ochoty na walkę z prawnikami, których spółka akcyjna z pewnością ma na etacie.
kandydat 2014-07-03 08:31:13
Pytam o SIMPLE ERP witam jak wygląda praca key account manager?Jaką kaśe mozna dostać?jakie maja auta słuzbowe?
anonim 2014-08-11 16:21:35
Zarobki poniżej najniższej krajowej, a kierowniczki zeroooo profesjonalizmu !!! Nie prowadzą otwartego dialogu z współpracownikami co leży w ich obowiązkach,dają się ponieść emocji co jest niedopuszczalne w miejscu pracy a tymbardziej na " wyższym stanowisku". Oceniając z punktu widzenia klienta, dziewczyny tam pracujące bez życia, flegmatyczne, nijakie.
1
pracownik 2014-09-15 23:07:37
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, jak się czyta te opinie. Pracuje w Simple S.A. już ponad 3 lata i nie wiem kto pisze te bzdury?? Pensje można nawet określić co do godziny - zawsze w terminie. Oczywiście są kontraktowcy, którzy nie zawsze na czas się ze wszystkiego rozliczają, ale na umowie o pracę masz gwarantowaną pensję w terminie. Klienci uciekają w popłochu??? Hehe, sprawdźcie sobie aktualne notowania spółki, ich zyski - tak najlepiej ocenić kondycje pracodawcy. A nowe kontrakty? Jest tyle pracy, że można narzekać na jej nadmiar. Z mojego punktu widzenia, nie mam żadnego problemu z przełożonymi. Co do systemu to jak wszędzie znajdą się Ci co go chwalą i Ci co go krytykują. To jest 3 ERP z którym pracuje i mogę powiedzieć, że najlepszy. Owszem, nie powala grafiką czy wodotryskami, ale funkcjonalność ma super.
I wynagrodzenie - ile wywalczysz, tyle dostaniesz. Pokaż, że coś umiesz a na pewno zostaniesz tu na dłużej. Nikt dzisiaj nie płaci za teoretyzowanie a widzę tutaj takich pełno. Że zatrudniają ludzi z poza warszawy? No i dobrze, tną koszty obsługi klientów w różnych miejscach - niestety nie zauważy tego ten, kto widzi tylko czubek własnego nosa.
Delegacje owszem, są rozliczane z opóźnieniem, wynika to z może niepotrzebnej ilości podpisów na każdej. W każdym razie maksymalne opóźnienie jakie mi się zdarzyło (a trochę ich było ) to ok miesiąca. Wielomiesięczne opóźnienia? Nie wiem kto o tym pisze ale ktoś kto nie zna zasad księgowości i nie wie co to znaczy zamknięcie kwartału :)
I wreszcie. Simple S.A. to firma z branży IT więc nie pisać tu bzdur o kradzieżach czy mankach na kasie - to już jest irytujące
P.S. - nie staram się nikomu podlizać, nie staram się o podwyżkę :) Chcę trochę uspokoić tych, którzy czytali wcześniejsze opinie. Albo to nie ta sama firma, albo mnie to wszystkie przygody omijają :)
2
buio 2015-01-24 21:06:11
hej a dlaczego kierowniczka posiada zero profesjonalizmu od czego to zalezy i jak to okazuje czy anonim moze cos wiecej powiedziec na ten temat byłbym wdzieczny bardzo poszukuje pracy i kazda opinia sie liczy czy warto aplikowac czy wynagrodzenie jest na czas i w całosci z góry dziekuje wszystkim za odpoiwedzi pozdrawiam
ciekawy 2015-02-19 11:44:58
czy ktos moze napisac cos o SIMPLE w warszawie ? jakie warunki oferuja aktualnie ? PozDrawiam
były pracownik 2015-03-06 18:16:42
Absolutnie nie polecam. Niskie pensje, niekompetencja kierownictwa. Firma bez pomysłu na przyszłość. Cieszę się że już nie jestem częścią tego bałaganu.
anna 2015-04-20 09:54:52
ja osobiscie robie czesto zakupy w Simply ceny bardzo przystepne duza roznorodnosc towaru, bardzo lubie ten sklep ...
anonim 2015-10-09 21:07:28
Eniro
abc 2016-03-14 09:39:02
lepiej sprawdź w pierwszej kolejności w jakiej firmie chcesz pracować bo SIMPLE S.A. to nie jest firma od ciuchów ... proponuje więc zajrzeć na inne forum
ERP_Simple 2016-03-17 20:43:48
W SIMPLE pracują ludzie w odpowiednim wieku i kultura organizacji jest adekwatna - siła spokoju. Kasa jest zawsze na czas (fix price + bonus ) - jak ktoś ma umiejętności i chce to zarabia. System pracy bardziej zadaniowy niż w sztywnych godzinach. Stara technologia , ogólnie szału nie ma. Ale jak ktoś chce w spokoju pracować z normalnymi ludźmi (o ile tacy w IT są) to polecam.
I jeszcze jedno - to jedna z niewielu polskich firm na rynku ERP która przez 25 lat nie została przejęta przez inną większą - o czymś to świadczy. A co przyszłość przyniesie to nawet Nadprezes nie wie
agata 2016-05-05 23:03:08
cv zawsze można wysłać jeżeli stanowisko na które aplikujesz podoba Ci się. Pamiętaj praca to nie samolot zawsze można z niej wyjść
Zostaw swoją opinię o SIMPLE S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SIMPLE S.A.