brak logo

Schuengel Polska

Warszawa

Opinie o Schuengel Polska

koala 2010-10-21 17:00:43
nie polecam pracy w tej firmie!
2
Ktoś 2012-03-01 22:07:38
A możecie np. napisać, CZEMU - nie polecacie? jakieś specjalne powody?
pracownik1 2012-10-10 13:26:39
To prawda. Ta firma nie jest przyjazna pracownikom, nawet pracowników o długim stażu którzy naprawdę się sprawdzali traktują okropnie. Ci państwo nie myślą o tym jak firma ma się rozwijać tylko jak wyjechać do Egiptu i poopalać swoje (usunięte przez administratora) To straszna firma
1
---------- 2013-05-30 09:54:21
kolego ja pracuje do tej pory w tej firmie i juz zygac mi sie chce na ta firme i na to kierownictwo. i z tego co ja tez wiem to ludzie na umowach stalych juz znalezli sobie robote w innej firmie. beda odchodzic grupa. ja tez! budecon zadzwon tam sa przyjecia.
kolo 2013-06-16 17:20:40
daj sobie spokój człowieku szkoda nerw z tymi (usunięte przez administratora) opisanymi wyżej.
skubi 2013-06-18 14:38:48
ale jak ktos sie przyjmie do firmy to pracownicy ktorzy tam robia, wszystko ci powiedza co sie tam dzieje!!! ale kazdy chce juz pomalu z tej firmy odchodzic. ja wszystkim opowiadam o tej firmie gdzie tylko bym w Polsce niebyl i niepolecam tej firmy nikomu!! duzo odob tak robi i to bardzo szybko sie rozchodzi... i to mnie wlasnie cieszy i wy robcie tak samo.
1
Nick 2013-06-21 20:46:37
Pracowałem tam i to był mój życiowy błąd.
1
ciekawski 2013-08-25 19:20:04
Czy moze ktos napisac czy cos sie zmienilo, czy naprawde jest az tak zle, czy to pojedyncze przypadki ?
2013-10-15 18:04:49
Praca po 11 godzin, bez ubezpieczenia, z pochwałami "firma was doceni", obietnice 5 tys., umowa o pracę, w rzeczywistości umowa o dzieło, praca na wysokościach bez ubezpieczenia, a pensja 1800 i to jeszcze 15 - ty i pensji nie ma. Panie Prezydencie Majchrowski" Kongresówka" jest podobno pod Pana szczególną opieką.Kierownictwo Schuengel z Warszawy robi kpiny z robotników. Ludzie, ktorzy odeszli musieli siła walczyć o zarobione pieniądze, Jak widzą, że przebrali miarę w oszukiwaniu to biorą następną ekipę,PIP na takich umowach nie broni pracownika, BHP - nie ma. I pytanie zasadnicze gdzie są komentarze, dlaczego nie są dostępne dla publicznej wiadomości.Jeżeli pracownik nie wie ile zarobi, kiedy dostanie wypłatę opinia musi być negatywna. i Jeszcze jedno obietnice duże, umowa na grosze a do tej umowy za kilka dni druga umowa, że nie będziemy mieć pretensji do pierwszej umowy - czy to zgodne z prawem? Lista wg której ma być obliczony przerób ale przed wypłatą podają drugą listę - już inne śmiesznie niskie stawki, a na koniec nie ma ile kto zrobił tylko wszystkim po równo i żarty - "zarobiliście po 900 zł".Nie wierzcie jak wam powiedzą, że stawka jest 14 czy 16 , ze zarobicie 5 a nawet 6 tysięcy - może kierownictwo bo robotnik jest w podły sposób oszukiwany.
8
tftjhfg 2013-11-06 23:47:40
Jeżeli macie wybierać między pracą w tej firmie a bezrobociem to uciekajcie jak najszybciej...
umowa śmieciowa, paraca bez ubezpieczenia, po 11 godzin (z czego 1 godzina jest obcinana na przerwy, które powinny być wliczone w czas pracy), przerób co miesiąc taki sam bez względu na to ile zrobimy. Można sobie wypruć wszystkie wnętrzności, ale kwota przerobu i tak zostanie taka sama, 3/4 z niego zgarnia szefostwo, które nawet nie ma pojęcia co dzieję się na budowie i samo rzuca sobie kłody pod nogi przez bezsensowne dostawy materiałów, umowy, które nikt o zdrowych zmysłach by nie podpisał i wypłatami po 1800 zł. Robią sobie jaja z pracowników, mają nas za najgorsze śmieci. Taka jest prawda, że firma powoli stacza się na dno, szefostwo ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zgarniając większość kasy dla siebie. Raczej "kongresówki" już nie dokończą, wywalą ich po prostu z hukiem . Z daleka od tej firmy, nie ma co tracić na nich nerwów.
2
aga 2013-12-03 11:16:57
bo upadli już, kasy nie popłacili
2
oi 2014-01-30 15:38:44
nie polecam firma nie wiarygodna, zresztą okecie ofiara smiertelna, krakow-ofiara smiertelna , jesli takie cos ma miejsce to wskazuje na zaniedbania.(usunięte przez administratora)
pracownik 2014-02-08 23:40:19
(usunięte przez administratora)umowa o dzieło, po 11 godzin pracy a 15-go konta puste. Do dzisiaj walczymy o wypłatę i będziemy walczyć dalej. Wykorzystają, robotę mają zrobioną za darmo, stracisz tylko na dojazdy. (usunięte przez administratora)
pracownik 2014-02-08 23:44:18
Narobisz się ale ci nie zapłacą, dlatego cała ekioa z Kongresówki zeszła i do dzisiaj nie zapłacili.
podwykonawca 2014-02-13 18:32:13
nie zadawajcie się z nimi, ja już to wiem.
Anonim 2014-02-25 13:34:45
Witam,
Czy ktoś coś wie jak wygląda sprawa z ich działalanością? Mam u nich utopione troche kasy. telefony sie nie odzywają, podobno własciciel z niemiec mial sie pojawić i cos uzgodnić.
anonim 2014-03-01 00:18:24
Witam.

Mojej firmie są winni prawie 10000 zł niemalże już od roku. To prawda telefony wyłączone, a Pan (usunięte przez administratora)miał się pojawić ale jakoś go nie ma.
Czy kolego podejmujesz jakieś kroki w związku ze ściągnięciem swoich należności ?
1
ja 2014-08-06 15:49:35
praca w niemieckiej firmie na poziomie europejskim,a w Polsce ....cóz może poradzić niemiecki właściciel jak zarząd polski zrobił mu koło piór.Nie zweryfikował jakich sobie dobrał polskich partnerów.
robi 2015-01-20 15:16:03
wcześniej głośno było na temat spóźnień w Schuengel Polska, ale nie wiem jak to teraz aktualnie wygląda... Może znajdzie się tu ktos kto udzieli odpowiedzi na powyższe pytania.
Ziutek 2015-01-26 16:45:22
firma nie istnieje, pozostala po niej jedynie dluuuga lista dlugow,
a znana dwójka O. i K. dobrze sie bawi w nowej firmie
2
Nick 2015-03-03 21:09:20
Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym dla Warszawy-Mokotowa w Warszawie ..... na podstawie art. 953 kpc podaje do publicznej wiadomości, że: w dniu: 29 kwietnia 2015r o godz. 14:40 w budynku Sądu Rejonowego dla Warszawy-Mokotowa w Warszawie mającego siedzibę przy ul. Ogrodowa 51a w sali nr 613, odbędzie się pierwsza licytacja:

nieruchomości gruntowej oznaczonej w ewidencji gruntów jako działki ewidencyjne nr 6/19, 6/20 z obrębu 1-09-41 o powierzchni 3337m2 położonej: 02-867 Warszawa, ul. Baletowa, dla której Sąd Rejonowy dla Warszawy Mokotowa XIII Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą o numerze: [WA2M/00313617/6] należącej do dłużnika: "Schuengel Polska" sp. z o.o. Nieruchomość zabudowana jest budynkiem hali magazynowo-biurowej o powierzchni 1372,80m2.

Suma oszacowania wynosi 3 997 500,00zł, zaś cena wywołania jest równa 3/4 sumy oszacowania i wynosi 2 998 125,00zł. Kwota ta zawiera podatek VAT.

Licytant przystępujący do przetargu powinien złożyć rękojmię w wysokości jednej dziesiątej sumy oszacowania, to jest 399 750,00zł najpóźniej w dniu poprzedzającym przetarg. Rękojmia powinna być złożona w gotówce albo książeczce oszczędnościowej zaopatrzonej w upoważnienie właściciela książeczki do wypłaty całego wkładu stosownie do prawomocnego postanowienia sądu o utracie rękojmi. Rękojmię można uiścić także na konto komornika:
1
ajasienieprzedstawie 2015-04-19 10:56:09
Nowa firma pani k. i pana o. to SGD sp.z.o.o. jakby ktos chcial wiedziec.
3
aska 2015-10-01 15:01:50
A gdyby ktoś chciał wiedzieć gdzie kurdupel o.. Aktualnie mieszka i pani k, chętnie pomogę. joanna.aska.1985@wp.pl
1
ajnio 2016-05-20 11:53:53
minął miesiąc i co @olek? czy tak jak obiecałeś szukają?
Zostaw swoją opinię o Schuengel Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schuengel Polska