brak logo

AFA-Polska Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o AFA-Polska Sp. z o.o.

serdel 2014-06-26 11:53:43
Firma jest krótko mówiąc tragiczna! Sztywne godziny pracy (2 zmiany), urlopy ustalane w lutym, z bardzo ciężką możliwością zmiany. Zarobki: jak coś umiesz (C embedded + Eagle) to może dostaniesz 3k brutto. Ale od czego są delegacje do Francji, tam dodatkowo dostaniesz "dietę" w wysokości 30 EUR/dzień. Możliwości rozwoju oczywiście zerowe, z resztą, wystarczy przejść się na rozmowę i wszystko widać jak na dłoni.

Plusy? Jeśli zgodzisz się na powyższe warunki, to wezmą Cię bez problemu. To tyle...
5
PARK 2015-08-29 10:31:43
Może ty masz "cwaniaczku" jakąś lepszą metodę na prowadzenie firmy ?
Oczerniasz, podajesz fałszywe informacje! ale widzę że masz dużo czasu bo dalej nie pracujesz. Jak jest taka zła firma to po co tu przychodzisz ? Przecież już były wcześniej "negatywne wpisy" na tym portalu
2
gkhm 2016-06-01 19:02:42
Opinie biorą się od pracowników, którzy mieli tą nieprzyjemność pracować w tej firmie. Ogłoszenia o pracę wyglądają pięknie - fakt, ale niestety dopiero w trakcie pracy okazuje się co jest prawdą a co nie.
W firmie dzieje się coraz gorzej jeśli chodzi o traktowanie pracowników i to że cały czas wiszą oferty pracy do administracji i działu projektów powinno dać każdemu do myślenia. Motto firmy: "Liczy się tylko praca nic poza tym. Nie rodzina tylko praca"
5
s 2016-07-02 10:01:51
o jakich benefitach mówicie?? W tej firmie nie ma żadnych dodatkowych benefitów - w nagrodę za pracę macie obcinane pensje ;)
4
Poważny inżynier 2016-07-08 14:55:28
Rozmowa kwalifikacyjna z konkretnym panem, wszystko ok, deklaracja że chcą żebym dla nich pracowała, tylko potwierdzić to musi prezes ale to formalność. Dogadywanie kiedy mam przyjść. Później cisza. Gdy dzwonię dowiedzieć się o szczegóły usłyszałam że nie jednak nie będę dla nich pracować. Dla mnie słabo. Dobrze że w tym samym czasie byłam na innej rozmowie gdzie dostałam sporo wyższą propozycję i umowę na nieokreślony po 3 miesiącach.
2
XYZ 2016-08-12 11:48:55
Pracuje tam osoba mi bliska. Newsy jakie przynosi do domu, powodują iż włos mi się jeży na głowie. a) szkoda pracownicy nie wystosowali pozwu zbiorowego przeciwko "prezesowi" (ah, może dlatego że u mowie mają sprytnie zakaz nagrywania...), bowiem PIP i inne instytucje z chęcią by się mu przyjrzały. to tez świadczy tylko o tym jak Polacy lubią być j..ni w zadek. A szkoda bo przecież pracują tam osoby które są specjalistami w swej dziedzinie i na rynku pracy jest na nich zapotrzebowanie b)nadal istnieją tacy typowi janusze pracodawcy, który mają za śmieci swoich pracowników, a wobec partnerów biznesowych są aniołami c)morale zerowe d)zapomnijcie o urlopach, szacunku, radości z pracy.

Biorąc pod uwagę powyższe opinie, nie polecam.
(nie jestem pracownikiem i nie mam bezpośrednich kontaktów z tą firmą)
3
XYZ 2016-08-12 12:37:17
Panie Kris, może jeszcze podam numer pesel? Po prostu pracuje. Oczywiście, być może tworzę niezdrową plotkę z drugiego źródła, lecz sądzę, iż każdy pracownik firmy, bez względu na stanowiska miałby swoje do powiedzenia w zakresie funkcjonowania ocenianej firmy, jednakże zapewne są podstawy ku temu by się swobody wyrażania opinii po prostu bać. A z zalet mogę powiedzieć tyle: wypłaty są na czas a sama dziedzina oraz produkty, którymi się zajmują, od strony technicznej i innowacyjnej, są bardzo ciekawe. Aczkolwiek gdyby nie to zarządzanie... a szkoda bo zespół pracowników mi jest znany i to super chłopaki.
3
work 2016-08-16 11:13:14
Nie polecam pracy w AFA Polska.
-Zarobki bardzo niskie (umowa o pracę najniższa krajowa + premia, a premia jest obcinana przy każdej sposobności),
-przelewy rzadko dochodziły na czas,
-niedocenianie aktualnych pracowników (sytuacje, że osoba z zewnątrz bez doświadczenia dostawała wyższą stawkę niż osoba, która wypracowała już pewien staż w firmie)
- wygórowane wymagania nieadekwatne do zajmowanego stanowiska,
-brak podstawowego szacunku wobec pracowników, bez względu na stanowisko,
-brak perspektyw rozwoju, o awansie nie wspominając,
-czas pracy uniemożliwiający jakiekolwiek życie prywatne (45 minutowa bezpłatna przerwa + nadgodziny które nie są opłacane)
-urlop bardzo trudno uzyskać, pomimo rozpisania na początku roku, można wcale go nie dostać.
- jeśli w ofercie są wyjazdy, to bynajmniej nie są one sporadyczne ( równie dobrze można zatrudnić się we Francji za wyższą stawkę i będziesz częściej widywać rodzinę)

Jeśli nie jesteś w trudnej sytuacji materialnej, lepiej nie psuć sobie zdrowia.
3
duch 2016-09-01 14:30:18
work jak piszesz:
"( równie dobrze można zatrudnić się we Francji za wyższą stawkę i będziesz częściej widywać rodzinę)"
To co robiłeś w AFA ? Dlaczego nie jesteś np we Francji?
2
gość 2016-09-07 12:48:20
Super praca. Wierni i oddani Prezesowi towarzysze, w przyjemnej atmosferze wspólnego szacunku, są traktowani wzorowo z godnością i poszanowaniem swych praw pracowniczych. Częste wyjazdy międzynarodowe pozwalają na nieustanne samodoskonalenie się. wypłaty adekwatne do stanowiska i posiadanych umiejętności. Brak rotacji pracowników, wszyscy od lat tworzą zgraną rodzinę. Premie, urlopy, świadczenia socjalne, umowy o pracę, wszystko to dostaniecie już w trakcie pierwszej rozmowy w ramach zapewnień. Jeżeli chcesz się rozwijać w dynamicznym zespole z wieloletnim doświadczeniem, szlifowac się niczym diament, a jesteś młodym człowiekiem, który zna swoją wartość i nie pozwala na brak szacunku, nie popełnia błędów, zna się na wszystkim, i co najważniejsze umie czytać w myślach, to ta firma jest dla Ciebie!

Reasumując, gorąco polecam, dzięki tej pracy doceniłem.... bezrobocie.
2
M 2016-09-07 13:04:22
No wiesz, hehe, Świątniki zobowiązują, ja tam uważam, że nie ma się co za bardzo spinać, jest chyba wszystko na swoim miejscu, tak się przynajmniej i wydaje, mam nadzieje, że to się za bardzo nie zmieniło w ostatnich dniach, ale raczej nie za bardzo.
1
qwerty 2016-12-04 11:52:58
Również przestrzegam przed pracą tam!
Widzę sporo negatywnych opinii na forum ale co się dziwić -dużo osób na pewno przewinęło się przez tą firmę bo po prostu nie da się tam na dłuższą metę pracować. Z resztą wystarczy spojrzeć na oferty pracy. Ciągle wiszą te same, co oznacza tylko jedno -ciągłą rotację. Szkoda tylko że przed pracą tam nie trafiło się wcześniej na te opinie na forum, oszczędziło by to dużo zdrowia. Chodzi przede wszystkim o wspomniany już stosunek pracodawcy do pracowników - jesteś nisko opłacaną maszyną do zarabiania która musi siedzieć po godzinach (oczywiście za darmo) godząc się na wyzywanie cię i komentarze nie na miejscu. Nigdy nie wiesz czy nie obetną ci i tak niewielkiej pensji praktycznie bez powodu. Same godziny pracy powodują, że ma się rozbity cały dzień. Krótko: szkoda czasu i zdrowia na tą firmę.
Jakie są plusy? Po pracy tam na pewno bardziej docenisz normalne, zdrowe relacje w innych firmach między pracodawcą a pracownikami, które w AFIE nie istnieją :)

Zostaw swoją opinię o AFA-Polska Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AFA-Polska Sp. z o.o.