brak logo

Marwit

Zławieś Wielka

Opinie o Marwit

OLO 2016-04-25 22:08:37
W tej firmie wszyscy do PREZESA tam niema Prezesa tam jest Figurant to co nazywacie PREZESEM on nic niema do powiedzenia .Jest sztuką .Taka jest Rzeczywistość MARWITU
4
Ciekawski 2016-04-26 10:21:56
Możesz wyjaśnić w jakim sensie by to miało dla nas plusy z ta spółką? Chodzi Ci o brak kosztow z zusem zwiazanych? Bo raczej na to zebysmy jako jedna firma podpisali umowe na caly oddzial oni pewnie sie nie zgodza
1
Węszący pies 2016-04-26 13:51:55
Śmierdzi w Twoich wypowiedziach kimś z kierownictwa.
3
wawiak 2016-04-26 14:45:00
A kolega radek to skąd jest tak na prawdę?
bo w naszym regionie ustaleń z wypowiedzeniami nie ma a nie sadze, żeby mnie takie cos mineło. nigdnie nie ma ideałów, ale co innego opinie a co innego pisanie dla zamentu a z zamentu nic nigdy nie wynika - zawsze można zapytać na rozmowie jak się coś słyszało a nie wie i tyle w temacie. pracować wszedzie trzeba ciezko a nie ciezko narzekać.
Kierowca 2016-04-26 15:19:47
Wielka porażka. Kierowca jest potencjalnym złodziejem produktów Marwit.
Niektórzy myślą, że pewne sytuacje to bajki, ale nie, to PRAWDA! Podaję przykład, MARWIT ustala, że jutro na sklep X ma iść 100sztuk jabłkowego, sklep odmawia przyjęcia dostawy bo te ilości są dla niego za duże i proponuje, że weźmie 50sztuk i ani jeden więcej. Co w takiej sytuacji z tymi 50sztukami? KIEROWCA ZA NIE ZAPŁACI!!!! Ta firma już popłynęła, cięć szukają w naszych kieszeniach. Nie potrafią dobrze skupić się na jednej rzeczy, a przejmują kolejne firmy. Ktoś brnie w to dalej, bo boi się przyznać, że cały INFOVER/SYLOGIS okazał się wielką klapą! Od wprowadzenia systemu kierowca pracuje ponad 2 godziny dziennie dłużej, oczywiście za te same pieniądze.
Warszawa - Kraków - Gdańsk -> trzeba przejść do naszego planu i utrzeć niektórym nosa.
10
gaść 2016-04-26 15:56:28
spółka zoo odpowiada do wysokości udziałów czyli do 500zł Reasumując do takiej kwoty może pociągnąć cię Marwit jaśki coś wywiniesz
1
Autor 2016-04-26 16:03:42
Proletariusze wszystkich oddziałów łączcie się Nie damy by nam Marwit pluł w twarz.
7
UT 2016-04-26 20:29:51
Ja pracuje od nie dawna w firmie ale zdążyłem zauważyć jaki bałagan panuje , jest to straszne ! nie wiem czy te kierowniczki i dyrektorki przekazują informacje P.Prezesowi , ale chyba nie bo już dawno by nie pracowali !!!! Przekazują pewnie te informacje które dla nich są wygodne .
Aż żal patrzeć jak niszczą dorobek Faceta który zaczynał od niczego ! Podziwiam Pana Prezesie i zarazem jest mi Pana Szkoda .
4
wawa 2016-04-28 08:52:38
Popieram loczmy sie ale to chyba nic nie da marwit ma nas za idiotów I naiwnych
3
Przesada 2016-04-28 09:57:13
Panowie , opamiętajcie się , u nas po spotkaniu z kierownikiem Wszyscy podpisali nowe umowy i każdy bedzie zarabiał lepszą kasę , mamy na to gwarancję..
Więc chyba ktoś kto zarabia 12000 i teraz będzie zarabiał 10000 , tak ten naprawdę moze się obawiać nowego naliczania , ale ja taką trasę za 10000 biorę w ciemno .. Po ppłaceniu kierowcy , jeszcze sporo mi zostanie.
Wiec Panowie z najdrożych tras łączcie sie i zwalniajcie wszyscy , my Wasze trasy chętnie przygarniemy....
1
przesada 2016-04-28 11:14:14
Gratuluję naiwności. Gwarancję to się owszem otrzymuję na zakup nowego sprzętu RTV, AGD itp. Nie wiem, jaką umowę ty podpisywales bo w tej proponowanej nie ma zapisu, załącznika, że Marwit gwarantuję wyższe zarobki. Twój poziom naiwności jest żenujący. Dziecinada.
1
wawa 2016-04-28 11:17:59
To jakie ty masz stawki ze bedziesz tyle zarabial policz dobrze
1
Ja 2016-04-28 11:33:04
U nas też dyrektor na spotkaniu gwarantował , że nie zarobimy mniej..
I liczyliśmy wszyscy , prawda , stracą najlepiej zarabiający . Ale ja zarobię więcej i. poziom zarobków się wyrówna , a nie jsk zawsze było koleś pracował tyle samo co ja tylko miał szczęście bo trafił mu się największy market i trzepał kasę dwa razy większa ode mnie , tylko ze koszty miał takie same !!! I co to było sprawiedliwe ? Wiec chyba nie do końca ta zmiana jest zła ...
1
wawa 2016-04-28 12:00:24
Co ci ten dyrektor obiecywal czy dal gwarancjie na pismie konkrety bo inaczej to jest mydlenie oczu a najwnych szukaja a moze kierownictwo tu sie tak opisuje
1
pożyjemy zobaczymy 2016-04-28 12:28:43
Uważam że czas pokaże jakie efekty przyniosą nowe zasady ale pewnie będzie nieciekawie w aspekcie finansowym. Zarobek, zysk zależał, zależy i będzie zależał tylko i wyłącznie od nas kierowców. I tak na koniec w obecnych czasach firmy szukają oszczędności, cięć ale widać że na tym forum nie brakuje marzycieli. Życzę im aby dalej żyli w sferze marzeń.
1
wawa 2016-04-28 12:37:59
Niewiem jak ini ale ja mam rodzine na utrzymaniu I jezeli wyjdzie mniej niz teraz a teraz jest nieciekawie to wole niebrnoc w to dalej I sie pozegnac z marwitem a za te pieniądze to wszedzie znajdziesz prace I bez dodatkowych kosztów
1
roco 2016-04-28 20:54:11
oj jak łatwo się wszyscy dają omamić, aż przykro patrzeć. Naprawde wierzycie ze bedzie lepiej, większe zarobki itd, nie bądźcie naiwni panowie.Nie jeden marwit na świecie, miejcie jaja
1
wawa 2016-05-02 13:19:18
Spotkanie z panem prezesem Maciejem 10 05 o godz 15 czy to cos zmieni wszyscy powini jechać ale czy to jest mozliwe niektuzy dosc dlugo pracują a moze pan Maciej by odwiedził oddziały wtedy byli by wszyscy
1
Kierownik Biura Zarządu 2016-05-05 10:10:54
Szanowni Państwo,
W związku z prośbą o spotkanie i rozmowę z Prezesem Zarządu informuję, że w dniu 10.05.2016r każdy z obecnie współpracujących Kierowców ma możliwość spotkania i rozmowy z Panem Prezesem.
Zapraszam każdego zainteresowanego na godzinę 15.00.

Proszę by osoby, które chcą przyjechać na spotkanie potwierdziły u mnie telefonicznie swoją obecność, najpóźniej do 9 maja do godziny 16.00
Miejsce spotkania- Zławieś Wielka 29a, 87-134 Zławieś Wielka.
Kontakt:(usunięte przez administratora) Kierownik Biura Zarządu
1
handlowiec 2016-05-05 14:18:00
Jeżeli chcesz opini , to nie czytaj forum , na którym wpisy prowadzą szczególnie zwolnieni pracownicy.
Po prostu znajdź na rynku handlowca i dopytaj ..... Wtedy bedzie prawda , bez zbędnych fleszy jupiterów :)
1
handlowiec 2016-05-05 14:18:39
Jeżeli chcesz opini , to nie czytaj forum , na którym wpisy prowadzą szczególnie zwolnieni pracownicy.
Po prostu znajdź na rynku handlowca i dopytaj ..... Wtedy bedzie prawda , bez zbędnych fleszy jupiterów :)
za darmo 2016-05-05 18:11:08
Co ma chandlowiec do nas kierowcow chyba nic my jestesmy na wlasnej dzialalnosci I mamy swoje koszty a chandlowiec jest zatrudniony przez marwit I jeszcze tu nie pisza zwolnieni pracownicy a zpotkanie z panem prezesem bardzo chetnie tylko w oddzialach wtedy wypowie sie kazdy kierownik chyba niewie do kturej kazdy pracuje I jakie ma obowiazki to po co te fikcyjne spotkanie z prezesem marwit sam szkodzi sobie dojdzie do tego ze skonczy sie cierpliwosc kierowcow I powiedza dosyc tego policzcie sobie dobrze jakie stawki wy zaproponowaliscie chyba tylko na kozysc wasza a nie nasza to wszystko zmieza w iednym kierunku zapraszamy pana prezesa do oddziałów jest wiele do omówienia w sprawie stawek tego systemu ktury nie dziala marwit przez ten system sie pogrąża I jest coraz gorzej
1
Analfabeto 2016-05-05 19:34:10
Kolego prosze pisz w swoim imieniu a nie za nas , bo ja mam swój język i ja o swoje pojadę na spotkanie skoro jest taka możliwość.. Ty niestety tylko siejesz ferment niepotrzebnie. Nie podoba Ci się , jest zaproszenie wpadaj.
Tylko proszę nie pisz tych bzdór bo pomyślą że wszyscy kierowcy są takimi nieukami jak Ty .
Koniec pisania bzdur
1
wWwa 2016-05-06 07:52:03
Kierowniku jakie bzdury zastanów sie co ty piszesz chyba jestes z kierownictwa to nie bzdury tylko fakty a okaze sie w czasie
1
Warszawa 2016-05-06 08:23:21
Jak nie rozumiesz to nie pisz , kolega nie pissł o pracy tylko o słownictwie i ortografii ..
Jak ktoś nie potrafi pisać , nie powinien się publicznie wypowiadać a w dodatku moim czy Twoim imieniu ....
Chyba że jesteś też przytrzymany :(
Chaos bałagan 2016-05-06 11:46:12
W momencie wejścia systemu wszystko się rozjechalo i nic się nie zmieni. Nie ma co się łudzić że będzie lepiej lub nastąpi odejście od niego. Ktoś próbuje wmówić Prezesowi że jest dobrze a jest odwrotnie. Powstało tzw. kółko wzajemnie się adorujace i nikt nikomu nie robi krzywdy. Niech rozesla ankiety po sklepach z pytaniem o nowe zasady i wyniki do wglądu Prezesa. Może wtedy byłby to dowód jak to naprawdę wygląda. A nowe stawki to wymysł nie Prezesa a wiadomo kogo kółko wzajemnie się adorujace.
Driver 2016-05-06 23:46:56
A może Prezes ma wszystko w dupie, byle tylko zatankował swojego nowego Mietka, samolot i inne rozrywki. Trudno uwierzyć że szef firmy sam brnie w to g...no. Ktoś inny musi za tym stać
Driver 2016-05-07 08:36:03
Słuchajcie, z tym spotkaniem z Prezesem to nie lipa? Ilu z Was jest zdecydowanych przyjechać? Faktycznie dzień dość niefortunny na taki długi wyjazd.
1
Driver 2016-05-07 10:28:50
Małe przemyślenie. Wydaje się, że Marwit obecnie dąży do zminimalizowania dystrybucji przez Nas. Zaczęło się od Lidla, którego niby mieliśmy obsługiwać. Zmiany są cały czas na naszą niekorzyść. Kiedyś nie było do pomyślenia, żeby wystawili jakąś FV DRV bez wyjaśnienia. Teraz płacimy za czyjeś błędy np. działu SR i wszystko jest dla nich w porządku. Sylogis można roztrzaskać o kant d..y a to już tak daleko się posunęło, że pewnie dalej będą w to brnęli. Pytanie, jakie możemy zaproponować rozwiązanie tego bałaganu. Jest obecnie na całą Polskę parę tras 'eksperckich' gdzie Kierowcy robią wszystko po staremu czytaj sami zamawiają towar i decydują o jego dystrybucji i wychodzi to lepiej niż Sylogisowi. Nowy program pasuje idealnie do nowego rodzaju wspłpracy Marwit-inne firmy - zatowarowanie palet Centralnie i po robocie. Mimo wszystko cały czas jesteśmy ważnym aspektem w tej firmie i zastanawiam się jak to możemy wykorzystać...
Olo 2016-05-07 12:35:52
Ktoś niepotrzebnie z nas narobił zamieszania z tym spotkaniem .. Tak bardzo go chciał i obawiam się że teraz nikt sie z bas nie pojawi i wyjdziemy na tym jak Zabłocki na mydle. Szkoda słów kilku krzykaczy..
1
mądrzejszy Olo 2016-05-07 14:12:07
Myślę, że nie niepotrzebnie tylko kierownicy miejcie jaja i zaproście prezesa do każdego oddziału aby od WSZYSTKICH kierowców w każdym oddziale usłyszał jak obecnie wygląda współpraca na lini Marwit - sklepy i Marwit - kierowcy. Myśl, że kierownictwo juz skutecznie odwraca kota ogonem tak aby do prezesa nie dochodziły głosy kierowców i ich problemy związane z tym całym nowym systemem i traktwaniem kierowców jak złodzieji i niudaczników którzy muszą zrobić co im się narzuca... bo jak nie to przeciez są inni chętni na to miejsce.
Olo 2016-05-07 14:19:09
Mam wrażenie ze pracujesz tu za karę .
A mocny w gębie anonimowo jesteś tylko na forum , jak nasz haja ( w co wątpię ) to pojedziesz na spotkanie z Prezesem i wszystko za wszystkich załatwisz , skoro taki jesteś mocarny ..

My z chłopakami jedziemy na spotkanie , bo wypisywanie tutaj głupot sprawy za nas nie załatwi ..
Driver 2016-05-07 17:24:27
Z Poznania też chyba ktoś przyjedzie.
jeszcze mądrzejszy olo 2016-05-07 23:33:28
Nie wiem, nie mam pojęcia, ale jeśli osoba która ma ostateczne niepodwazalne słowo do powiedzenia i choć sporadycznie, ale czyta te info choć nie wszystkie może mieć wątpliwości odnośnie zarządzania swoją Firmą. Sylogis doprowadził już do bardzo złych relacji na sklepach, marnotrawi towar i to w ilości bardzo dużej, mega. Przypominam to my i tylko my kierowcy wiemy ile, kiedy i co jest potrzebne na sklepach. To nam zależy na zarobku, a w konsekwencji to zysk dla Firmy. Niech to dotrze do wszystkich Sylogis nie zadziała poprawnie nigdy!!!! '
Driver 2016-05-11 09:01:50
Panowie. Podzielcie się swoimi uwagami po spotkaniu z Prezesem.
Poznan 2016-05-11 15:36:37
Słyszałem że bylo jakieś spotkanie w firmie. Koledzy z Warszawki, co tam się wydażyło ciekawego?
Wawa 2016-05-11 17:18:19
My niepojechaliśmy , ale chłopaki z Gdańska się wybierali .
Panowie z Trójmiasta ?
Co wywalczyliście dla nas ?
Dajcie znać ....
marwiciarz 2016-05-19 19:30:16
cos cisza w temacie spotkania...
byly 2016-05-31 15:52:44
jak zwykle wszyscy dużo krzyczeli a jak przyszło co do czego to grzecznie przystali na warunki firmy.
Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych kierowców ja mam tą firmę JUŻ za sobą
wawa 2016-06-01 07:54:12
No I poco to bylo marwitowi teraz to dopiero sie zacznie sypac chyba sami zaczną jezdzic a kierownik jeden z drugim niech nie cwaniakuja bo zle na tym wyjdą tak panie Kuś macie nas za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
driver 2016-06-09 20:20:47
Panowie, jak u was III dekada na DT? Wychodzi że 1000zeta bezie mniej na dekadzie. Podziękuję tej firmie.
driver 2016-06-11 09:44:44
Redukcję wynagrodzenia będziesz miał jak podpiszesz nową umowę. Na razie mimo tego że placą według nowych zasad cały czas obowiązuje ich obecna umowa czyli 30 groszy za sztukę a nie jamłużna 10 groszowa. Prawda, mają nasze weksle in blanco, ale każdy sąd przyzna rację kierowcy jeśli będziecie domagać się swojego. Spytajcier się swoich radców prawnych albo prawników
wkurzony 2016-06-14 07:22:29
Słuchajcie. A może spotkajmy się wszyscy gdzieś w centralnej Polsce tak zeby każdy mógł dojechać i pogadamy o wspłpracy z Marwitem. Część kierowców na pewno zrezygnuje ale gdyby większość złożyła chęć odejścia musieliby zmienić swoją politykę wobec nas
marchewka 2016-06-24 06:39:17
Czy w Warszawie podpisaliscie umowy ?
Wawa 2016-06-24 07:55:48
Tak , zresztą pierwsze dane są w miarę ok , zobaczymy wakacje , ale kiero mówił że jak nie wyjdzie to dołoży , tak jak w maju ..... Chyba bedzie ok , a jak u Was ?
Gda 2016-07-11 18:32:30
Nie no tak pogratulować :) bo te 2 tysiące z wcześniejszymi Ci niebwyleczylas potrzebne , trzeba było oddać je na cele charytatywne nie do kieszeni Marwitu :)
Leszno 2016-09-17 13:48:43
Porażka pracowałem w Marwicie pod LES-01 poszedłem po wypłatę a koleś mi jej dać nie chce pracowałem 2 tygodnie za darmo a jak poszedłem po wypłatę to pretensje że wogule poszedłem po nią ...zastanowice się zanim ktoś będzie tutaj pracować :)
1
Quick fresh 2016-09-26 12:28:15
A u nas w dzien dobry kokos sam płynie.bez sobot,bez hipermarketów.bez tracenia czasu,bez skanerów,bez nerwów.dodatki na paliwa,same rarytasy.pozdrawiam marwit
8
Pawlo 2016-10-06 23:23:08
Niestety ale w Marwicie człowiek jest kosztem w exelu i tyle. Dotyczy to kierowców jak i szeregowych pracowników. Firma w swoich ogłoszeniach nigdy nie podaje zwrotu: dobre zarobki etc. Takowe są tylko dla wąskiej grupy menadżerów i tylko dla nich.

Góra swoją skuteczność pokazuje w generowaniu oszczędności na kierowcach, za to sama nie potrafi wygenerować większej sprzedaży.

Prezes tego nie ogarnia bo ma to w poważaniu. Większe tematy go interesują aniżeli kierowcy.
marcin 2016-10-07 09:59:04
Hej! a nie wiem czy ktoś z Was aplikował albo pracował jako Specjalista ds. rozwoju sprzedaży, bo pojawiła się ciekawa oferta?
Zostaw swoją opinię o Marwit - Zławieś Wielka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marwit