CONIVEO

Warszawa

Opinie o CONIVEO

!-/ 2016-11-23 12:09
Intrygujące...
W moim przekonaniu nikt, kto faktycznie pracuje w tej firmie na stanowisku handlowym, nie pokusiłby się o stwierdzenie, że "system prowizyjny jest sensowny i sprawiedliwy".
Obietnice składane nowo zatrudnianym handlowcom przypominają produkcje SF, a w rzeczywistości ciężko cokolwiek zarobić ponad podstawę. Systematyka rozliczeń zdaje się być niejasna nawet dla osoby która je wykonuje. Angażowanie swojego potencjału w firmę prowadzoną przez takich ludzi to strata czasu. Chyba że ktoś liczy na poklepanie po ramieniu czy uścisk dłoni.. Szkoda, że z tej firmy rodzinnej pozostała na dzień dzisiejszy imitacja corpo, z której każdy pragnie uciec, chyba nie tędy droga. Ale przecież w końcu nie ma ludzi niezastąpionych.
10
Coniveo 2016-12-01 11:47
Dziękujemy za wszelkie uwagi dotyczące firmy. Przyjrzymy się sygnalizowanym kwestiom. Naszym celem jest to, aby pracownicy czuli się w firmie dobrze i aby system wynagrodzeń był adekwatny do wyników handlowych. Prosimy zwrócić uwagę na to, że w każdej firmie występuje rotacja pracowników – taki jest rynek pracy i te zmiany są dosyć naturalne. To prawda, że zatrudniamy również osoby niezwiązane z branżą budowlaną. Uważamy, że pasją do wykładzin można bez problemu „zarazić” również osoby, które do tej pory nie miały styczności z tym obszarem. Ostatnio wprowadziliśmy dodatkowe wsparcie techniczne dla przedstawicieli handlowych – ma to im ułatwić pracę i pozwolić skupić się głównie na kwestiach sprzedażowych. Firma ma coraz więcej pracowników, również w regionach, co powoduje, że może być odczucie większej „korporacyjności”. Natomiast każdy pracownik ma możliwość bezpośredniego kontaktu ze swoim szefem, nie jest traktowany bezimiennie. To jest dla nas ważne i tego nie zamierzamy zmieniać.
1
Coniveo 2016-12-05 08:34
Dziękujemy za wszelkie uwagi dotyczące firmy. Przyjrzymy się sygnalizowanym kwestiom. Naszym celem jest to, aby pracownicy czuli się w firmie dobrze i aby system wynagrodzeń był adekwatny do wyników handlowych. Prosimy zwrócić uwagę na to, że w każdej firmie występuje rotacja pracowników – taki jest rynek pracy i te zmiany są dosyć naturalne. To prawda, że zatrudniamy również osoby niezwiązane z branżą budowlaną. Uważamy, że pasją do wykładzin można bez problemu „zarazić” również osoby, które do tej pory nie miały styczności z tym obszarem. Ostatnio wprowadziliśmy dodatkowe wsparcie techniczne dla przedstawicieli handlowych – ma to im ułatwić pracę i pozwolić skupić się głównie na kwestiach sprzedażowych. Firma ma coraz więcej pracowników, również w regionach, co powoduje, że może być odczucie większej „korporacyjności”. Natomiast każdy pracownik ma możliwość bezpośredniego kontaktu ze swoim szefem, nie jest traktowany bezimiennie. To jest dla nas ważne i tego nie zamierzamy zmieniać.
Jan 2016-12-29 12:43
A pomyśleć, że przed chwilą nylem zainteresowany praca Tu.
8
Jeż 2017-01-21 10:39
Bardzo podoba mi się podejście pracodawcy do pracownika. Myślałam o zatrudnieniu u nich!
2
Zagadka 2017-01-21 11:18
Skoro tam nie pracujesz, to skad mozesz wiedziec jakie jest podejście pracodawcy do pracownika?
3
Taki tam 2017-01-23 11:26

Podejście pracodawcy do pracownika jest krótko mówiąc podłe.
Zwalnia ludzi z doświadczeniem a na ich miejsce zatrudnia kogo popadnie.
Na koniec słyszysz sory ale tak wyszło,nie mamy nic do Ciebie ale tak wyszło.
9
Hrabia 2017-01-24 20:50
Jestem pracownikiem Coniveo i nie mam takich przykrych doświadczeń. Pracuje mi się dobrze być może ktoś miał pecha albo ma złość do firmy i tak pisze.
2
Taki tam 2017-01-27 08:03
Jakoś sporo osób musiało mieś pecha w przeciągu dwóch!
Sporo handlowców,administracji,marketing i serwis sami pechowcy.
Ale teraz przynajmniej pracują tam sami zadowoleni ludzie.
Inwigilacja pełna z tym się zgodzę,kichniesz na ulicy a w biurze już Ci mówią na zdrowie.
10
Sołtys 2017-01-27 10:58
zarzad poza wystawianiem sobie pozytywnych opinii na forum (żałosne) powinien przemyśleć co jest nie tak i wyciągnąć wnioski.
12
Lop 2017-01-27 12:58
Ale jaki zarząd,szef + 3 osoby i cała polityka.Posiedzimy,pogadamy a potem ogłosiły politykę sukcesu.
8
Tamta 2017-01-28 08:08
Ta firma to jedna wielka ściema. Tak zaklamanych ludzi nie widzialam chyba nigdzie indziej. Potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi. Inwigilacja, szpiegostwo nieufność wobec innego człowieka na najwyższym poziomie. Panują w niej iście stasi metody. Nie polecam.
12
BCP 2017-01-29 20:47
Hej zauważyłem że tutejsze opinie o pracodawcy zbliżone są do tych o Banku Millennium hmmmm dziwne...
9
SPIRO 2017-02-02 11:08
A ja dzisiaj znalazłem ogłoszenie na stanowisko - Pracownik biura / Magazynu. I czytając to co piszecie już sam się zastanawiam nad działalnością tej firmy. ...... O jeszcze raz przeczytałem ogłoszenie i już wiem, że nie będę tam aplikował - UMOWA ZLECENIE - DZIEKUJE
2
Jeżyk 2017-02-12 10:51
Fajnie pracować w takiej firmie i jeszcze dobrze zarabiać. Wypracowałem sobie to moją ciężką i solidną pracą
2
Taki tam 2017-02-16 13:52
Mam pytanie co ty zażywasz?
Przecież to na kilometr pachnie propagandą i tym że jest pisane na polecenie.
Nie rób z siebie pośmiewiska.
Jeszcze dodaj łubu dubu niech żyje nam p.......................
2
Złośnica 2017-02-16 15:11
Ja też bardzo jestem zadowolony i niczego nie zażywam. Może trzeba w pracy pracować i to sumienne? Obiboków nie potrzeba nigdzie, nikt nie ma zamiaru na nich pracować. Czy na forum tylko brednie można pisać?
2
Nijaki 2017-02-16 16:43
A gdzie na tym forum są brednie Panie Złośnico? Sama prawda pisana przez ludzi, którzy przekonali się o pracy w tej firmie na własnej skórze
2
Były Pracownik 2017-02-16 20:34
Nikt nie pisze bredni tylko są to opinie ludzi którzy tam pracowali.
Sam jestem byłym pracownikiem tej firmy i mogą się podpisać pod każdym tekstem.
A jeśli jest tak dobrze to czemu ludzie odchodzą z firmy???
Znam takich co już po 3 miesiącach mieli dość.
4
Iwona 2017-02-27 13:47
Obecnie jest możliwość podjęcia pracy w Warszawie w charakterze Pomocnika montera. Czy przesłaliście swoją aplikacje? Jak wrażenia po rozmowie kwalifikacyjnej?
Iwona 2017-03-02 08:33
@ojej rozumiem, że w firmie obecnie są duże zmiany personalne? Co wpływa na tą sytuację?
ciekawostka 2017-03-02 10:00
@Iwona gdzie podział się komentarz użytkownika ojej? Został usunięty przez Ciebie czy przez właścicieli firmy?
Iwona 2017-03-02 10:14
@ciekawostka nie jestem administratorem wątku, nie mam więc możliwości usuwania komentarzy. Prawdopodobnie nasz administrator stwierdził złamanie regulaminu przez użytkownika ojej. W takich sytuacjach komentarze są archiwizowane.
Były pracownik 2017-03-02 19:44
Zmiany,zmiany i jeszcze raz zmiany.
A tak naprawdę to w firmie źle dzieję się już od dwóch lat i nic się nie zapowiada że będzie lepiej.
Są ludzie których zwalniają ale większość zwalnia się sama,a prezes usilnie buduje korpo.
3
Coniveo 2017-03-03 15:14
Szanowni Państwo,
dziękujemy za każdą opinię i za każdą sugestię dotyczącą poprawy działania naszej firmy. Zapewniamy, że od dłuższego czasu pracujemy nad wieloma usprawnieniami, np. z myślą o ułatwieniu rozliczania premii wprowadziliśmy odpowiednie narzędzie – kalkulator online. Mamy nadzieję, że pomoże on rozwiać wątpliwości dotyczące rozliczania pracy handlowców. Nasza firma działa na konkurencyjnym rynku, co zmusza nas do ostrożnego zarządzania naszymi zasobami, wśród których są m.in. samochody służbowe. Dlatego dwa lata temu zdecydowaliśmy się na zamontowanie systemu GPS w naszych pojazdach. Jest to powszechne rozwiązanie w firmach i pozwala na ograniczenie wydatków na paliwo i eksploatację samochodów. Standardem w firmach jest również system monitorowania operacji na komputerach służbowych, który chroni poufne informacje, tj. dane osobowe klientów. Nasza firma się rozwija, do zespołu dołączają nowi pracownicy, dlatego też wprowadzamy nowe rozwiązania związane z bezpieczeństwem, utrzymaniem jakości usług czy obsługi naszych klientów. Konkurencyjny rynek również wymusił na nas zmianę zasad funkcjonowania pracowników w regionach, co skutkowało min. redukcją zatrudnienia.
Wszystkich zachęcamy do bezpośredniego kontaktu, bo taka forma dialogu wydaje nam się najbardziej skuteczna i uczciwa. Liczymy, że podzielą Państwo naszą opinię. Jeśli mają Państwo uwagi, to czekamy na maile pod adresem: biuro@coniveo.pl w temacie prosimy wpisać „Pytanie - praca w Coniveo”.
Zarząd Coniveo
2
Coniveo 2017-03-03 15:15
Szanowny Panie, musiał wkraść się jakiś błąd, ponieważ nigdy nie szukaliśmy pracowników na wspomniane przez Pana stanowisko :)
1
JaToJa 2017-03-05 23:40
Zamontowanie GPS jako zmniejszenie kosztów za paliwo i mniejsza eksploatacja samochodów hmm a to ciekawe.Ja bym ujął to tak jak powinno to być ujęte naprawdę:Brak zaufania do pracownika i z tego powodu śledzenie jego systemem GPS bo przecież trzeba wiedzieć o której uruchamia silnik i czy przypadkiem za wcześnie z pracy nie schodzi.Nie ma ICH zdaniem ludzi którym można zaufać i należy ich inwigilowac po całości.Stwarza się tam smieszny regulamin który nie obowiazuje wszystkich (a powinien)i ktory ma zawierać jak najwięcej haczyków przeciw pracownikowi i dać podstawy do odebrania wszelkich premii,dodatków.
4
Iwona 2017-03-06 10:15
@JaToJa długo już pracujesz w firmie CONIVEO? Co mógłbyś powiedzieć na temat oferowanych przez firmę warunków pracy?
Pod wrazeniem 2017-03-06 15:49
Komentujac dzisiejsze newsy - gratulacje! W koncu dobre posuniecie (tylko szkoda, ze tak pozno)
9
Nick 2017-03-06 18:49
Gratuluję decyzji!! No właśnie! Dlaczego tak późno?
8
Supervisor 2017-03-07 08:33
W koncu zostały poczynione zmiany personalne, które mogą przywrócić zdrową atmosferę w firmie. Ogromna szkoda, ze po tak dlugim czasie i tak wielu odejsciach pracowników, ale może w koncu będzie lepiej.
9
Iwona 2017-03-07 10:14
@Supervisor bardzo chętnie usłyszymy coś więcej na temat zmian w firmie. Mógłbyś opowiedzieć co się wydarzyło?
JM 2017-03-10 19:12
Destrukcja przez kilkanaście miesięcy dyr Handlowego a odbudowa latami, jeśli wogole się uda... bo opinia krąży w branży!
1
Sprawdzam 2017-03-11 12:23
ciekawe dlaczego ubywa komentarzy... w szczegolnosci tych niekorzystnych, najbardziej rzeczowych i konkretnych.. zenada
1
Iwona 2017-03-13 09:25
@Sprawdzam archiwizowane przez naszego administratora są wpisy naruszające nasz regulamin. Dlatego też zachęcam do zapoznania się z nim przez zostawieniem komentarza.
? 2017-03-13 11:19
ok, ale archiwizowane są też komentarze sprzed 2-3 miesięcy - rozumiem, że nie są sprawdzane na bieżąco?
Iwona 2017-03-13 11:23
@? rzeczywiście zdarzają się również takie sytuacje, że administrator dostaje zgłoszenie odnośnie łamania regulaminu we wcześniejszych komentarzach i wtedy je rozpatrza.
DB 2017-03-14 11:57
Mi się wydaje, że ta zmiana nic nie wniesie. Zamiast spowiadać się Dyrektorowi będziesz się spowiadał Prezesowi. Sposób naliczania premii, ich rozliczania, podejście do cen i współpracy z innymi podmiotami się nie zmieni. Skoro w biurze jest 5 handlowców to po co dyrektor? Sam prezes to ogarnie.
1
Iwona 2017-03-14 12:11
@DB a co możesz powiedzieć o benefitach oferowanych przez firmę? Chętnie też usłyszymy co jest dla Ciebie największym plusem z pracy w CONIVEO?
Shaggy 2017-03-14 13:42
A mi się wydaje że powrót do korzeni moze wyjsc na dobre. Kiedyś spowiadali się handlowcy przed prezesem i jakoś to wszystko działało.
Iwona 2017-03-14 13:51
@Shaggy a Ty pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy jakie są Twoje doświadczenia z pracy w CONIVEO.
Qwer 2017-04-26 08:30
Widzę, że temat uspokoił się. Czyżby wszystko wracało do normy?
Tarkett 2017-04-28 11:47
Qwer,Znajdujesz się na profilu, oficjalnym firmy Coniveo, wiec czego się możesz spodziewać ....samych pozytywów oczywiście ...:)
Jerzyk 2017-05-08 10:51
Coniveo to jedna z największych w Polsce firm z branży wykładzin obiektowych. To nie jest mała firma prowadzona w garażu. Uważam, że najlepiej jak każdy zajmie się swoją pracą a szefowie będą kierować firmą.
1
Damian 2017-07-05 09:01
Skoro jesteś pracownikiem, to przynajmniej napisz swoje prawdziwe imię. Nie pracuje tam żaden Mateusz ;-)
Damian 2017-07-05 09:11
Skoro jesteś pracownikiem, to przynajmniej napisz swoje prawdziwe imię. Nie pracuje tam żaden Mateusz ;-)
Mareczek 2017-07-05 10:06
Jaki jest powód takiej ciszy na forum? Czy coś się zmieniło?
Antek 2017-08-01 16:08
A ile sie zarabia w tej Firmie i jakie mają samochody służbowe?
Minia 2017-08-07 09:24
Czy mógłby ktoś napisać jak pracuje się w firmie? Nie mogę namierzyć nowych ofert , może ktoś słyszał?
Iwona 2017-08-10 13:16
W lokalizacji warszawskiej bo tej dotyczy ten wątek są aktualne oferty pracy @minia. Dobrze byłoby dla innych poszukujących pracy, żeby ktoś z pracowników mógł napisać czy opłaca się w CONIVEO pracować? I przede wszystkim jakie trzeba mieć doświadczenie żeby się tutaj dostać?
Zostaw swoją opinię o CONIVEO - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CONIVEO