brak logo

Würth Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Würth Polska Sp. z o.o.

byly 2016-09-29 20:25
Chyba się coś niedobrego dzieje jak wiekszosc starych pracowników odchodzi do konkurencji. Przykladem jest woj. podkarpackie i swietokrzyskie
2
byly 2016-09-29 20:25
Chyba się coś niedobrego dzieje jak wiekszosc starych pracowników odchodzi do konkurencji. Przykladem jest woj. podkarpackie i swietokrzyskie
2
edytka 2016-09-29 20:45
no ale przecież gdyby tak było to bylby wolne miejsca
1
były pracownik 2016-10-25 14:45
Witam,

Pracowałem w Wurth w 2015r przez rok. Przez rok nabawiłem się nerwicy i depresji. Może ktoś powiedzieć, że sierota, że sobie nie poradził itd. Mówcie co chcecie ale ja przekonałem się na własnej skórze czym to pachnie.

MOBING przez duże M jest na porządku dziennym. Dotyczy to kierownika i dyrektora dywizji, ludzie na stanowiskach HR tylko modlą się żeby sprawa nie ujrzała światła dziennego i robią wszystko aby zamieść incydenty pod dywan.

Ja wiem, że niektórzy nie potrafią odróżnić mobbingu od "żartów", ale to sprawa każdego z osobna. Zainteresowanym mogę przesłać jedną z "Motywujących"korespondencji otwartych do grupy jaką rozsyłał RKS do swoich ludzi. Wszystkim odradzam pracę w Wurth, wyzyskują ludzi, wywierają przeogromną presję, codzienne smsy i telefony że brak Ci do planu, że inni zrobili a Ty w tyle, że aktualnie jesteś najgorszy w grupie, że firma się zastanawia nad dalszą współpracą itd itp.
Kolejnym "fajnym" elementem przetargowym to: "jak zrobisz plan przez 6mies z rzędu, to dostaniesz nówke Skode"- a jak nie zrobisz to będziesz jeździł stara rozklekotaną ;)
Prawda jest taka, że jeżeli trafi Ci się rejon zaorany jak po wojnie (po 3-4 przedstawicielach w ciągu roku). To choćbyś złotem oblał produkty WURTH to i tak nic nie sprzedasz ze względu na rotacje pracowników, na brak zaufania klienta do firmy, bo został oszukany przez PH, czy bo po prostu jest zbyt drogo. Jeżeli liczysz na pomoc RKS - to się przeliczysz. RKS to zwykły poganiacz bez predyspozycji do wykonywania zawodu, który nie pomoże w zdobywaniu klienta i zamówień a będzie Cię poganiał abyś przynosił zysk dla firmy i jego premii.

Na uwagę zasługuje temat MARŻA.... Oczywiście, czym drożej sprzedasz tym lepiej dla Ciebie ale... Jeżeli w np. czerwcu zrobisz 14 tyś marży to za rok w czerwcu Twoim planem, twoim MUST HAVE będzie już 18tyś. Firma nazywa to rozwojem rynku sprzedaży. Ja jak i wiele innych widzi to trochę inaczej, firma za rok nie pozwoli Ci zarobić więcej niż sama sobie wykalkuluje.

Na koniec w skrócie: Praca PH w Wurth to ciężki kawałek chleba za nieadekwatne pieniądze. Na duży plus zasługują szkolenia sprzedażowe i techniczne, bardzo dobrze przygotowani wykładowcy. Jeżeli masz choć trochę zdrowego rozsądku i rozumu w głowie , myślisz i rozumujesz to nie jest praca dla Ciebie.


7
były pracownik 2016-10-25 14:46
Witam,

Pracowałem w Wurth w 2015r przez rok. Przez rok nabawiłem się nerwicy i depresji. Może ktoś powiedzieć, że sierota, że sobie nie poradził itd. Mówcie co chcecie ale ja przekonałem się na własnej skórze czym to pachnie.

MOBING przez duże M jest na porządku dziennym. Dotyczy to kierownika i dyrektora dywizji, ludzie na stanowiskach HR tylko modlą się żeby sprawa nie ujrzała światła dziennego i robią wszystko aby zamieść incydenty pod dywan.

Ja wiem, że niektórzy nie potrafią odróżnić mobbingu od "żartów", ale to sprawa każdego z osobna. Zainteresowanym mogę przesłać jedną z "Motywujących"korespondencji otwartych do grupy jaką rozsyłał RKS do swoich ludzi. Wszystkim odradzam pracę w Wurth, wyzyskują ludzi, wywierają przeogromną presję, codzienne smsy i telefony że brak Ci do planu, że inni zrobili a Ty w tyle, że aktualnie jesteś najgorszy w grupie, że firma się zastanawia nad dalszą współpracą itd itp.
Kolejnym "fajnym" elementem przetargowym to: "jak zrobisz plan przez 6mies z rzędu, to dostaniesz nówke Skode"- a jak nie zrobisz to będziesz jeździł stara rozklekotaną ;)
Prawda jest taka, że jeżeli trafi Ci się rejon zaorany jak po wojnie (po 3-4 przedstawicielach w ciągu roku). To choćbyś złotem oblał produkty WURTH to i tak nic nie sprzedasz ze względu na rotacje pracowników, na brak zaufania klienta do firmy, bo został oszukany przez PH, czy bo po prostu jest zbyt drogo. Jeżeli liczysz na pomoc RKS - to się przeliczysz. RKS to zwykły poganiacz bez predyspozycji do wykonywania zawodu, który nie pomoże w zdobywaniu klienta i zamówień a będzie Cię poganiał abyś przynosił zysk dla firmy i jego premii.

Na uwagę zasługuje temat MARŻA.... Oczywiście, czym drożej sprzedasz tym lepiej dla Ciebie ale... Jeżeli w np. czerwcu zrobisz 14 tyś marży to za rok w czerwcu Twoim planem, twoim MUST HAVE będzie już 18tyś. Firma nazywa to rozwojem rynku sprzedaży. Ja jak i wiele innych widzi to trochę inaczej, firma za rok nie pozwoli Ci zarobić więcej niż sama sobie wykalkuluje.

Na koniec w skrócie: Praca PH w Wurth to ciężki kawałek chleba za nieadekwatne pieniądze. Na duży plus zasługują szkolenia sprzedażowe i techniczne, bardzo dobrze przygotowani wykładowcy. Jeżeli masz choć trochę zdrowego rozsądku i rozumu w głowie , myślisz i rozumujesz to nie jest praca dla Ciebie.
6
Lans 2016-10-25 15:29
W której dywizji, bo właśnie wysłałem cefałkę...
1
były pracownik 2016-10-26 11:32
Dywizja Drewno
1
Lans 2016-10-26 13:56
Dzięki! A możesz mi przesłać taką korespondencję?
zielnik_mar@wp.pl
1
Marton 2016-10-26 14:07
No to jest właśnie tak, jak się ma wąskie horyzonty. Wejściówki do ZOO są, bo firma adoptowała i wspiera stado zebr - jako producent narzędzi ręcznych marki Zebra.
Nie trzeba z nich korzystać, to naprawdę nie jest przymus.
AP 2016-11-06 20:43
Kolego a ile ty robisz marży ostatnie podwyżki były po 200 zł brutto dla KS2,
1
Lolek 2016-11-06 21:05
Ale ty pitolisz - auta wymiana po 200 tyś jak ci tak dobrze było to po jaką cholerę, pchałeś się do Wurth . Prawda jest tylko jedna dobry handlowiec będzie zawsze dobrze opłacany i nie będzie szukał nowej pracy chyba że go podkupią . Poczytaj sobie o Wurth Polska jest dużo handlowców którzy są dłużej niż 10 lat zatrudnieni . To się rzadko zdarza w firmach. Co do kasy od czegoś trzeba zacząć . Lub się przebranżowić
2
plak 2016-11-08 22:19
Wiecie może kiedy każdy handlowiec będzie miał Fabie III ? kiedy będzie całkowita wymiana ?
1
transformers 2016-11-10 12:50
W Warszawie na Ursusie jest magazyn w tej firmie kasa jest ale dla biura i kierowników na magazynie a magazynierzy robia tam za psa który ciagle biega bez wózka z wywalonym jezorem za 10zł na godz.kazdemu odradzam ja załuje ze tam robiłem jeszcze agencja mnie oszukała na kase załosne ta kobieta z agencji jest totalnie zakrecona i głupia.kiero który przychodzi na magazyn od czasu do czasu nie wiem jak ma na imie ale jest cwaniaczkiem ,ludzie robia tam po 9 i 10 godz zmeczeni totalnie ,na stołówce jakas dziwna atmosfera kazdy zajety soba bez usmiechu wogóle,niemiecka firma a polscy niewolnicy i tyle.
6
Góral 2016-11-29 19:34
hm wszyscy piszą o zarobkach o tym że ktoś handlować nie umie itd znajomy wyprowadził mnie z błędu W Wurth jest podział na dywizje Auto Metal oraz Drewno czy i kilka innych w jednym czasie w na jednej ulicy może być nawet 6 handlowców z Wurth zabawne jest to że mimo podziału nikt tego nie przestrzega kto kogo urwie to go ma jest jeszcze taki dział jak KS3 jak widzą że robisz obroty na kliencie to go ci zabiorą i dalej robisz za podstawę Wymagania w pracy koszuli a nawet garnituru jednocześnie płaca 2500 brutto to jest kpina z ludzi Starzy handlowcy zarabiają dobrze ale jest wielu którzy pracują 5 lat i jak plan nie idzie to mają 1800 na rękę Wszyscy pytają o auta skoda fabia auto jak auto za wyniki octavia a na wyższych stanowiskach przerost formy nad treścią
2
Mikołaj 2017-01-14 17:35
WURTH ?-tylko ew.dla niezaradnych i bez pomysłu "na swoje życie".
Odradzam WURTH.
6
Speed 2017-01-24 18:28
Mam doświadczenie w sprzedaży i chętnie bym rozpoczęła pracę u nich. Może ktoś ma informacje? Rejon Katowice i okolice. Wurth to super firma i bardzo mi zależy.
marko 2017-01-31 21:42
Witam , czy może ktoś powiedzieć jak przedstawiają się zarobki RKS w warszawie no i jakie są też warunki pracy . Z góry dzięki. Pozdrawiam
Zawiedziona 2017-02-01 11:40
Nie widzę wcale nowych ofert pracy, martwi mnie to ponieważ wiem, że to fajna firma!. Jeśli ktoś ma namiar na pracę u nich bardzo proszę o informacje!!
wwww 2017-02-02 11:36
Ciekawe bo obecnie jest 5 ofert .
2
jeronimo 2017-02-02 13:23
Cześć wszystkim , u nich rekrutacja to jedna wielka porażka najpierw rozmowa standard , potem odwiedziny u klientów i jakieś scenki .K...a ludzie to jakiś teatr , kino . Przecież wykładnikiem będzie to potrafisz sprzedać czy nie a nie jakieś fiki miki. Kolega ( jeszcze tam pracuje jest w trakcie zmiany) opowiadał że traktują cię gorzej jak źle .
4
Skrobak 2017-02-12 20:58
Dobry pracodawca dba o ludzi ale też wymaga zaangażowania.
1
olka 2017-02-15 21:15
masz rację dobry pracodawca a opinie ludzi którzy tam pracowali są złe , wymyślanie dziwnych konkursów przy rekrutacji jest trochę poniżej pasa i realizacja niespełnionych ambicji osób rekrutujących.
2
bezZNACZENIA 2017-02-17 21:41
wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma
1
Spinka 2017-02-20 08:28
Szkoda czasu na czytanie tych wpisów. Pracuję dla firmy od kilku lat i jestem bardzo zadowolony ze wszystkiego.
Zuzanna 2017-03-01 08:45
@Spinka mógłbyś opisać co dokładnie cenisz sobie w pracy w firmie?
@zawiedziona ostatnio pojawiło się wiele ofert pracy. Może teraz znajdziesz jakąś, która Cię zainteresuje?
1
były pracownik 2017-04-23 11:51
Płacą jakieś marne grosze, więc nie dziwne, że rotacja spora i co chwilę ktoś odchodzi. Chcą sprzedawać markę premium, a wsparcia sprzedaży nie ma. Niektórym dobrze się wiedzie w firmie, ale mają swoich odbiorców przywiązanych od lat. Reszta popracuje rok czasu mamiona obietnicami rozwoju i wielkiej kasy, a odchodzą zawiedzeni i rozczarowani. W Polsce jak w lesie, nie jak w chlewie obsranym g... Dopóki nowi będą się zgadzać na śmieciowe warunki, dopóty korporacje będą dymać pracowników. I co najlepsze, praca ph zaczyna się o 8 jak wkładam kluczyk do stacyjki i kończy o 16 jak jestem pod domem. Dojazd do klienta też się liczy jako czas pracy. A w tej firmie o 8 to jesteś u pierwszego klienta, nie ważne że masz go 50km od domu a o 16 wychodzisz od ostatniego. Dramat. a to wszystko za marne 2k netto podstawy.
7
były pracownik 2017-04-23 11:51
Płacą jakieś marne grosze, więc nie dziwne, że rotacja spora i co chwilę ktoś odchodzi. Chcą sprzedawać markę premium, a wsparcia sprzedaży nie ma. Niektórym dobrze się wiedzie w firmie, ale mają swoich odbiorców przywiązanych od lat. Reszta popracuje rok czasu mamiona obietnicami rozwoju i wielkiej kasy, a odchodzą zawiedzeni i rozczarowani. W Polsce jak w lesie, nie jak w chlewie obsranym g... Dopóki nowi będą się zgadzać na śmieciowe warunki, dopóty korporacje będą dymać pracowników. I co najlepsze, praca ph zaczyna się o 8 jak wkładam kluczyk do stacyjki i kończy o 16 jak jestem pod domem. Dojazd do klienta też się liczy jako czas pracy. A w tej firmie o 8 to jesteś u pierwszego klienta, nie ważne że masz go 50km od domu a o 16 wychodzisz od ostatniego. Dramat. a to wszystko za marne 2k netto podstawy.
1
Stefi 2017-04-25 13:25
Würth Industrie Service GmbH & Co. KG zasługuje na więcej pozytywnych opinii.
helmut 2017-04-25 22:55
może teraz coś się zmieniło
Zuzanna 2017-04-26 08:33
@Stefi może powiesz coś więcej na temat aktualnej sytuacji w firmie. Piszesz, że firma zasługuje na więcej pozytywnych opinii. Chętnie usłyszymy dlaczego. @były pracownik opisał jak wyglądała praca z jego perspektywy, gdy on pracował w firmie. Czy w ostatnim czasie coś uległo zmianie?
Nicki 2017-04-29 21:38
Większość pisze o Wurth Polska. Wurth Industrie to inny pracodawca.
Pracownik 2017-05-05 12:30
Würth Industrie Service GmbH & Co. KG to wielokrotnie nagradzana firma za innowacyjność, dobrze jest o takich sprawach pamiętać.
Marco 2017-05-15 22:50
Potwierdzam, pracowałem dawno temu i widzę że nic się nie zmieniło
1
Speed 2017-05-16 14:13
Czy coś nowego dzieje się w firmie? Würth Industrie Service GmbH & Co. KG to potęga, w takiej firmie ludzie mają bezpieczną przyszłość. Takie kolosy trzymają pewne standardy i to jest metoda na dyscyplinę.
Piter 2017-06-06 19:58
Dokładnie kolego!
Speed 2017-06-12 08:40
Czy jesteście pewni, że nie da się napisać coś dobrego o firmie? Słyszałam sporo dobrych wieści i jestem zaskoczona tym co piszecie. Wszędzie może zdarzyć się gorszy czas i pewnie trzeba przyłożyć się do pracy.
Nano 2017-07-16 18:38
Pracuje w WURTH już jakiś czas.
Prawda jest taka ze na forach wypowiadają sie nieudaczniki których zwolniono bo nie potrafili sprzedawać. Dlatego jest tak moło dobrych opini.
Ja pracuje 3 lata w ks2 i nie pamiętam kiedy dostałem mniejsza wypłatę niż 5000zl netto. Dywizja drewno. Wiec przestańcie pier..... ze sie nie da. Pierwszy rok ciężko pracowałem zeby wyjść na ten poziom a teraz już jest spokój.
Nano 2017-07-16 18:38
Pracuje w WURTH już jakiś czas.
Prawda jest taka ze na forach wypowiadają sie nieudaczniki których zwolniono bo nie potrafili sprzedawać. Dlatego jest tak moło dobrych opini.
Ja pracuje 3 lata w ks2 i nie pamiętam kiedy dostałem mniejsza wypłatę niż 5000zl netto. Dywizja drewno. Wiec przestańcie pier..... ze sie nie da. Pierwszy rok ciężko pracowałem zeby wyjść na ten poziom a teraz już jest spokój.
Maniek 2017-07-16 20:59
Czy znacie powód tak dużej oferty pracy jaką ma Würth Industrie?
Import 2017-07-23 19:28
Koledze chodziło o Wurth oddział Polska i jest to prawda. Podobnie firma Rothenberger Polska jest tylko importerem narzędzi z Niemiec (a nie żadnym producentem), a zatem kupuje je z centrali i sprzedaje na polskim rynku.
1
Import 2017-07-23 19:29
Koledze chodziło o Wurth oddział Polska i jest to prawda. Podobnie firma Rothenberger Polska jest tylko importerem narzędzi z Niemiec (a nie żadnym producentem), a zatem kupuje je z centrali i sprzedaje na polskim rynku.
1
Olala 2017-07-25 21:10
Czyli jak ktoś pracuje dobrze to może dobrze w firmie zarobić!
1
Chętny do pracy 2017-08-02 17:11
Witam
Jak wygląda sytuacja PH w Dywizji Cargo w Krakowie ??
Bla bla bla 2017-08-02 22:02
Jeżeli jest tam wolny etat to warto.
RKS to super pozytywnie zakręcony gość.
mariano 2017-08-03 18:10
Witam, jak wygląda praca w Krakowie na stanowisku PH w dywizji auto? Warto?
K 2017-08-04 11:24
Odradzam pracę w cargo Katowice ( południowo zachodnia ćwiartka Polski w tym KRK Częstochowa )
Kierownik to najzwyklejszy cwaniak i krętacz, który tylko czeka żeby znaleść haka na ciebie.
Gdy robisz dużo to zawsze nie spełnisz jego z wielu kryteriów, a gdy ci coś nie wyjdzie to dostajesz taka opier..l że nie chce ci się pracować ...
1
mariano 2017-08-04 17:30
a w KR na dywizji auto jak jest? Może coś słyszałeś?
K 2017-08-05 09:08
Ogólnie branża auto cargo to porażka, bardziej bym celował w drewno metal ewentualnie budownicwo.
Auto Kraków ok.
mariano 2017-08-08 13:55
Czy Jesteś w stanie napisać jak wygląda "dzień próbny" z kierownikiem ? Czy Masz od razu zachęcać klientów do zakupu nieznanego Ci jeszcze towaru?
Piotr 2017-08-11 15:57
Czym spowodowany jest taki wysyp ofert pracy? Wiem, że jest lato i teraz jest sezon w firmach ale mimo wszystko jest ich bardzo dużo. Jaki wymagania stawia Würth nowym?
Zostaw swoją opinię o Würth Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Würth Polska Sp. z o.o.