brak logo

Würth Industrie Service GmbH & Co. KG

Warszawa

Opinie o Würth Industrie Service GmbH & Co. KG

ostatni sprawiedliwy 2015-08-10 10:40:51
To się kupy nie trzyma, pracujesz od niedawna a wypowiadasz się w formie"leserom dziękujemy" to ty zatrudniasz...na to wychodzi podstawiony pionek.Popracuj nad ściemnianiem.
ostatni sprawiedliwy 2015-08-10 10:40:54
To się kupy nie trzyma, pracujesz od niedawna a wypowiadasz się w formie"leserom dziękujemy" to ty zatrudniasz...na to wychodzi podstawiony pionek.Popracuj nad ściemnianiem.
ostatni sprawiedliwy 2015-08-10 10:41:26
To się kupy nie trzyma, pracujesz od niedawna a wypowiadasz się w formie"leserom dziękujemy" to ty zatrudniasz...na to wychodzi podstawiony pionek.Popracuj nad ściemnianiem.
ostatni sprawiedliwy 2015-08-10 10:41:27
To się kupy nie trzyma, pracujesz od niedawna a wypowiadasz się w formie"leserom dziękujemy" to ty zatrudniasz...na to wychodzi podstawiony pionek.Popracuj nad ściemnianiem.
dave 2015-09-01 11:00:15
dzwonili do mnie tydzien temu w sprawie 1 etapu rekrutacji w katowicach, jak zapytalem to ile maja etapów, gosciu powiedzial ze jesli pozytywnie wypadne na 1 to potem zapraszaja na rozmowe z KR, potem 3 etap to jest sprawdzanie w terenie, a zatem proces rekrutacji trwa ok miesiąc...z mojej strony odmowilem bo obecnie pracujaca osoba nie zwolni sie wtedy kiedy oni zadzwonią...śmieszne
Krester 2015-09-16 20:37:02
A znał ktoś z was Dominika Sz. ? z Warszawy taki rudy z broda
Odszedł w Lutym co to za gość ? ktos podpowie ? niby były Kierowik handlowców
Pozdrawiam dzieki za odp
RKS 2015-09-21 19:11:38
Tak to prawda , był Regionalnym Kierownikiem , bardzo w porządku człowiek.
były 2015-10-06 22:37:46
normalnie chmury góry. a trawa już pomalowana na zielono jak dziadek przyjechał?
3
adolf 2015-10-11 10:21:28
To dziadzia jeszcze żyje?
pantyk 2015-10-29 06:48:44
weź się ogarnij załóż konto na pracuj.pl ustaw żeby pokazywało obecne oferty pracy u pracodawcy i z głowy. To ty szukasz pracy wiec trochę ogarnięcia. Po takim wpisie jak wprowadziłes w życiu bym cię nie przyjął do pracy, skoro nie potrafisz się nią zainteresować!!!
liroy 2015-10-31 12:16:34
Jaki żal.Kolo nie potrafi nawet ogłoszenia znaleźć.No i czy jest ktoś tutaj kto rozmawia ze swoim klientem po niemiecku???Pewnie kaziu z warsztatu tak gada,albo zyga z utrzymania ruchu haha.
Janek 2015-12-22 21:15:10
Masz całkowitą rację, nawet kierwonik jako metodę poleca proszenie o zamówienie, nie na tym polega praca PH.
1
Były 2015-12-28 14:13:50
Nie polecam
yolo 2016-01-14 16:18:34
Wkońcu jakas normalna opinia,która coś wnosi w temacie i przedstawia realia pracy w tej firmie.Przeglądając goworka i czytając wypowiedzi typu nie polecam, albo są super to możanw sytęp w cyrku zareklamować,Dzieki za zobrazowanie pracy w tej firmie,pozdrawiam
4
Były 2016-02-05 14:02:26
Dla firmy Wurth nie liczy się człowiek tylko ADM.Jak są wyniki jest ok, ale wystarczy ze spadnie ci marża, to zaczyna się problem. W tej firmie są ważne słupki i nic więcej. Zero pomocy w postaci giftów itp. Kierownicy są wcale nie potrzebni przypominają sobie o pracy w ostatnim tygodniu jak trzeba gonić wynik
były 2016-02-11 12:33:52
a co ci po rabacie w warsztatach jak nie stać cie nawet na samochód
Bibaa 2016-02-16 14:53:15
Witajcie, odbywałem (jakis czas temu) rozmowę rekrutacyjną (2 etapy), pierwsza jest to rozmowa z kiero plus czlowiekiem z hr, druga bezposredni kontakt z wytyczonymi klientami wraz z kierownikiem po to aby sprawdzic twoj stosunek i rozmowe z klientem.
Z tego co wiem zaraz po przyjeciu kieruja na szkolenia do Wawy.
Niestety mi sie nie udalo dostac dalej. Nie wiem jak jest teraz ale wydaje mi sie ze rozmowy przebiegaja podobnie. co do wynagrodzenia na okresie probnym 1600zl pozniej ponoc stawka sie zwieksza plus prowizje plus premia.
2
Amadeusz 2016-02-23 18:16:49
tak czytam te wymiociny i mam wrazenie ,że tu wpisuja sie albo gimbaza albo ludzie uposledzeni albo z glebokiej prowincji, LUDZIE ! pracujac w NORMALNEJ FIRMIE,po 8-9 h/dziennie bez sob i niedz zarabiam mc ok 4000 zł , tutaj gimbusy podniecaja sie 1600 !!! hahaha o zgrozo, czy juz tak tumaństwo zostało zmanipulowane,że nie domaga sie nawet godności? czy to hołota z tak glebokiej prowincji,że nawet w domu ubikacji nie ma i nie wiedza ile ludzie powinni zarabiac i jak na poziomie życ??? Ludzie! nie wiedziałem że nowy naplet gimbazy po sztudiach pryw o temacie pracy mgr"poznawanie nowych smaków czekolady" jest tak glupi i prostacki , niekonfliktowy i nie wymagajacy, OTO NOWA JAKOSC POLSKI!!! POGRATULOWAĆ, ale nie ma sie co dziwić, oglądacze wesołkoskiek,dlaczego ja, detektywów,szkoły i pamietników z wakacji - życzę wam papierzaki zebyscie musieli w okolicach 40stki robic jako hoota wyrobnicza za 1200 zł, bo na to wygląda. Zresztą, łojcie pachoł matka pachol to kim moze byc synuś? pacholki jak wasiński i witek wirtek mietek to miazga i popapraństwo i szukaja takich samych na wzor siebie. Od roboty sie udus a od kasy od....ol. pozdrawiam myślących, a na pohybel tumanstwu i hołocie, tych jest bez liku.
8
observer 2016-03-24 17:26:19
Amadeusz, też nie mogę tego pojąć. Przecież za 1600 zł to można co najwyżej zapłacić za wynajem małego mieszkania z rachunkami, a następnie umrzeć z głodu. Rozumiem więc, że jak nie zrobicie planu, to w danym miesiącu za karę nic nie jecie, albo jecie, ale pod mostem? Czyli Wurth to taki Oświęcim w nowym wydaniu? Bo na to wygląda. Przecież w każdym dużym mieście poza "Polską B" minimum egzystencjalne to ok. 2000 zł! Podstawy 1600 to były w tej branży pod koniec lat 90', gdy ceny i średnia krajowa były dwa razy niższe! Teraz tą samą siłę nabywczą ma ok. 3000 zł netto, więc uczciwie podstawa powinna właśnie tyle wynosić, a jak nie starcza rynku na takie pieniądze, to powinno się zatrudniać handlowców na większe tereny, a nie że się tłuką w ciasnocie o marne grosze.
3
krzysz 2016-03-30 16:04:34
Witam widzę ogłoszenie na jarocin i poznan proszę o pomoc ile można zarobić
Pracujący jakiś czas 2016-03-30 18:00:42
Odnośnie zarobków, to nie miejcie złudzeń.
Podstawa jaką dostaniecie będzie taka jaką wynegocjujecie.
Do podstawy dodatkowo możecie liczyć na:
Prowizję - ok 10% marży netto, pod warunkiem uzyskania minimalnej marży na poziomie 12000;
Premię za realizację planu marży; od 300 do 600 netto
Premię za realizację piorytetu; od 100 do 300 netto

A teraz Wam napiszę jak jest po jakimś czasie pracy:

Prowizja - jesteś chory, masz urlop, nie zrobisz 12000 marży - dostajesz gołą podstawę.
A takie sytuacje zdarzają się nawet doświadczonym handlowcom.

Premia za realizację planu marży - po paru latach pracy mam wrażenie, że im więcej sprzedaję tym dalej jestem od realizacji planu. Plany rosną bardzo szybko i mam wrażenie, że jest to sposób regulacji płacy.

Premia za realizację piorytetu - piorytetem jest sprzedaż za daną kwotę danego asortymentu, np w tym miesiącu bhp. Różni handlowcy dostają różne wysokości piorytetu, ale jeżeli w danym miesiącu będziesz miał strzał na ten asortyment to następnym razem gdy będzie ten piorytet szefowie potrafią docenić handlowca dając mu odpowiednią wysokość co by przypadkiem nie zrobił.

Na:
+ samochód z limitem paliwowym, ale na tyle dużym, że do codziennego użytku wystarcza na załatwienie prywatnych zakupów czy pojechanie na jakąś działkę.
+ samochody nie mają GPS
+ telefon bez limitów
+ internet w telefonie i iPadzie bez limitu, limit na szybki LTE - po wyczerpaniu zwalnia
+/- kierownicy - można trafić na spoko gościa co pomoże, doradzi, a można trafić na kierownika ch..ja, który dla swojej satysfakcji zszarga Ci nerwy zachowując się jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np. A.B. z Łodzi, czy gość z Drewna. Zdarzają się też kierownicy z innej bajki - chodzą po firmie już opowieści o jakimś "Jogurciku".
- płaca - robiąc nawet spore obroty nie dostaje się tu adekwatnych pieniędzy. Niektórzy zapytają co ja tu robię, odpowiedź brzmi: sam nie wiem i to mnie właśnie zaczęło przerażać.

Sporo ludzi odchodzi do konkurencji, która lepiej płaci za nawet mniejsze wyniki i której towary choć podobnej jakości są tańsze.

Ktoś tam wyżej napisał, że dla firmy jesteś tylko ADM-em, i to jest prawda, nie liczy się człowiek, liczy się marża, którą przynosi.
4
Kris 2016-04-07 11:00:21
No to nieźle się tu naczytałem.Niestety najpierw aplikowałem a dopiero później wszedłem na GoWork:)..Pewnie powiem że już nieaktualne gdy w ogóle zadzwonią.
Z deszczu pod rynnę-bez przesady:)
wolny jak ptak 2016-04-30 12:27:41
Faktycznie "pracujący jakis czas" masz rację. ja też rzuciłem tę robotę i normalnie oddycham. Poniżej moja opinia na temat tej pracy. W sumie "Pracujący..."zawarł najważniejsze sprawy ja natomiast trochę zagłębiłem w temat owego zarabiania pieniędzy...
Ogólnie tej korporacji nie polecam. Nowi handlowcy dostają region pracy pozbawiony najlepszych klientów. Zazwyczaj sa przepisani do innych kolegów z tej samej grupy. Pozyskiwanie nowych klientów jest bardzo trudne. Wurth jest podzielony na trzy różne kanały sprzedaży(KS). KS1 to kanał sprzedaży telefonicznej, KS2 kanał sprzedaży bezpośredniej, KS3 kanał sprzedaży VIP. Oprócz tego firma jest podzielona na dywizjie, których jest 5. Może być i jest taka sytuacja, że jeden rynek jest obsługiwany przez 3 kanały sprzedaży i 3 dywizjie. Reasumując teren jednego miasta jest obsługiwany przez 6 różnych handlowców, co jest żenujące.
Koniecznie trzeba dodać, że Wurth nie jest producentem tylko firmą handlową. Kupuje - sprzedaje. W związku z tym pojawia się minimalna cena sprzedaży(to nie jest cena zakupu produktu, tylko cena ustalona przez Wurth w Niemczech) + określony procent marży, poniżej której produktu sprzedać nie można. Cena minimalna=cena zakupu produktu tzw. pfep potrafi się zmienić w ciągu kilku minut. Handlowiec jest wynagradzany za wykonanie określonej marży(min 12tyś). czyli cena pfep + % narzutu. Żeby to dobrze zobrazować podam przykład:
-/ Smar MULTI nr.art. 0893055 - Wurth podaje, że cena pfep=za tyle kupują co jest nieprawdą to przykładowo 2zł. Handlowiec teoretycznie nie może sprzedać tego smaru poniżej ceny 2zł+36% narzutu. Przy dużych ilościach sprzedawanego tego asortymentu może się okazać, że cena pfep to nie 2zł tylko 3,50zł. Firma tłumaczy to zmianą kursu Euro:) a stratny jest handlowiec. W tej sutuacji został sprzedany towar poniżej ustalonego progu marżowego 36% i handlowiec dostaje marną marżę z tej sprzedaży a firma ma kolejne 1,50zł zysku. W ten sposób firma zarabia i nie zarabiają handlowcy.

Warto z ciekawostek dodać, że niektóre produkty maja marże po 600% i są sprzedawane :)Jak to możliwe? Prawo rynku, kto kupuje dużo i odsprzedaje dalej ma prawo ustalać cenę. Tym bardziej jeśli kupuje 60-70%- możliwości produkcyjnych konkretnej firmy. Są też ustalenia, że producent nie może nikomu innemu sprzedać owego towaru poniżej ustalonej ceny zawartej w umowie.

Za wszystko są obciążenia czasami korzystne czasami bardzo żenujące jak np. bilet do Warszawskiego ZOO, który jest przechodni. Dzisiaj masz ty jutro masz oddać komuś innemu. Karta Multisport jest bardzo dobrym profitem bo za zaledwie 50zł potrącanych co miesiąc z pensji masz możliwość wejść za darmo na ponad 4tyś obiektów sportowych w Polsce. Wszelkie siłownie, basen, fitness, kluby sztuk walki-dobre dla ludzi, którzy lubią się odstresować po pracy a takich jest dużo :)

Kierownictwo czyli RKS(regionalny kierownik sprzedaży) ja trafiłem na płaczka, który na koniec miesiaca dzwonił i prosił, żeby podgonić sprzedaż bo grupa jest na ostatnim miejscu. Głównie chodziło o premię, którą RKSi dostają jeśli grupa zrobi plan albo przekroczy 90% planu. Inni RKSi mają grupę w poważaniu i nie nękają handlowców, jeszcze inni potrafią zadzwonić i poprosić, żebyś wszedł do sklepu wziął paragon z dzisiejszą datą zrobił zdjęcie i wysłał. Są też tacy, którzy jeżdżą za handlowcem i sprawdzają co robi, bo przecież może jeździć do klienta ale do niego nie wchodzić.

Auta sa bez GPS ale jest możliwość sprawdzenia handlowca poprzez telefon i poprzez iPada-główne narzedzie pracy. Jak wspomniałem za wszystko są potrącenia z wypłaty: za kolizję drogową z twojej przyczyny, za zgubienie telefonu, za kradzież iPAda(nie można zostawić go w aucie), za tokena, który jest potrzebny do zalogowania się w systemie itd itd.

Tak samo jak w pierwszym zdaniu tak i w ostatnim, nie polecam tej korporacji. Niby niemiecka a takie dziadostwo, że szkoda się rozpisywać.

3
Leon 2016-04-30 15:46:36
"Koniecznie trzeba dodać, że Wurth nie jest producentem tylko firmą handlową. Kupuje - sprzedaje. " - to akurat nie jest prawda
2
Mirek 2016-05-06 08:49:20
"Za wszystko są obciążenia czasami korzystne czasami bardzo żenujące jak np. bilet do Warszawskiego ZOO" - a w której firmie w ogóle są wejściówki do ZOO?
janek 2016-05-26 20:59:22
Powiedz na rozmowie, że chcesz 2 tys. brutto i już jesteś przyjęty.
A co tam..... 2016-05-31 13:52:00
Tylko w takiej, w której nie stać Cię na kupienie biletu....
1
Ca 2016-06-05 23:16:25
Cześć
Powiem tak, jeśli chcesz zacząć prace jaka pH z jakimś doświadczeniem handlowym to polecam, wyszkolą nakarmią, szkolenia sprzedażowe itp.
Albo trafisz na sensowny rejon albo nie tak samo z kierownikiem albo ci się uda albo nie, przychodząc na rejon najlepsze firmy bedą przepisane na kolegów a ciebie RKs bedzie cisną
Ze poprzednik robił więcej na tych samych klientach
Przychodzi na rejon bo .... Poprzednik poszedł do forcha za lepsze pieniądze i bedzie ci cieżko nbo bedzie jeździł po twoich klientach i musisz przeczekać,
2 teren jest tak ch..wy ze nie zrobisz nawet 8 marzy i robisz za podstawę,
Jeśli jesteś kumaty i trafisz na sensowny teren to jakoś to bedzie szło
Minimalny próg to 12 marzy żeby dostać koło 800 brutto prowizji podstawa 2500 brutto
Tak jak koledzy wyżej napisali jesteś numerkiem i liczy się wykonanie planu a ty ciśniesz byle zrobić te 12
O podwyżkę cieżko brak dotacji firmy przy studiach kursach itp....
Brak wsparcia z gratisami, większość obsługi sklepów robi ci pod górkę jak by mieli kompleksy
Większość sensownych klientow jest zajęta, żeby złapać sensownego klienta to jak los na loterii
Głownie zdobywasz kurniki gdzie gość kupi raz na pół roku za 200 zł i czuje się jak najważniejszy klient, jak chcesz sprzedać musisz być blisko cen minimalnych ktore i tak są wyższe na rynku

Przynajmniej wiem ze jak zaprezentuje jakiś produkt lub zostawię do testów to wiem ze nie będę musiał się wstydzić

Handlowcy którzy zarabiali od 3500 w gore lub chcą tyle zarabiać to nie maja czego szukać w wurcie
Dobra firma żeby złapać doświadczenie znajomosci i ładnie wyglada w Cv ;)
1
Janek 2016-06-08 22:07:33
Jeżeli zrobisz 115% planu i 110% priorytetu to łącznie z podstawą na konto dostaniesz 3 tysiące.
1
były 2016-06-10 09:37:37
to powiedz mi kolego co takiego Wurth produkuje?
nano 2016-08-02 19:30:36
Witam.
Wurth to korporacja i jak w każdej korporacji liczy się wynik.
To nie jest jakaś mała rodzina firma gdzie wszyscy się znają, tutaj nikt nie pyta dlaczego ci nie idzie, jest wynik jest kasa. Oczywiście liczy się gdzie trafisz, regiony są różne a wszystko zależy od kierownika. Jak kieras jest oki to duży sukces. jak są duże rotacje na danym rynku to jest lipa. Bo nikt nie kupuje wurtha tylko Ciebie. Wurth to jest logo jakości.
Ja pracuje w tej firmie od 3 lat. Podstawa na dzień dzisiejszy nowy ph to 2000netto. +premie.
Ja zarabiam miedzy 3800 do 5100 netto. wszystko zależy od miesiąca i nakładu pracy.
jak ktoś przepracuje sumiennie te 8 godzin dziennie to zarobi 4000zł od startu w tej firmie.
Pozdrawiam.
xyzk 2016-08-15 16:37:15
Witam, jakie auto dostaje się na start ? na jakie zarobi można liczyć jako ph i jak wygląda podpisanie umowy i szkolenie ?
1
Ko 2016-08-26 22:45:52
Proszę o odp
nano 2016-09-15 21:54:44
Siema.
Podstawa na początek to jest 2100 brutto podstawy + premie zadaniowe .
Po 6 miesiącach 2500 brutto podstawy + umowa na stałe i premia zadaniowa.
Co rok sa podwyższyli wszystko jest uzależnione od wyników.
Ja np. dostałem 300 zł i moja podstawa wynosi już 3100 brutto.
Samochód na początek to skoda fabia combi.
Jak robisz wyniki to nikt sie tobą nie interesuje święty spokój , możesz robić co chcesz nikt cię nie kontroluje.
Szkolenie to 2tyg w Warszawie, firma opłaca wszystko dojazdy, hotel, jedzenie. Tylko alkohol jest w własnym zakresie
Xxx 2016-09-18 19:55:37
Ludzie co wy wypisujecie. Ze firma zła itp, jak nie umiesz handlować itp to idź do biedronki i tam siedź. Tak jak napisał nano zarabiasz kasę w przedziale ja 3500 do 5 na rękę, gdzie tyle zarobisz? Tylko trzeba jeździć sie starać i nie pieprzyć farmazonów, bo za darmo nikt kasy nie nawali
1
Ted 2016-09-28 19:18:51
Ta a Wurth Polska to inna spółka przecież niż wurt industry Polska hehe
byly 2016-09-29 20:25:15
Chyba się coś niedobrego dzieje jak wiekszosc starych pracowników odchodzi do konkurencji. Przykladem jest woj. podkarpackie i swietokrzyskie
byly 2016-09-29 20:25:40
Chyba się coś niedobrego dzieje jak wiekszosc starych pracowników odchodzi do konkurencji. Przykladem jest woj. podkarpackie i swietokrzyskie
edytka 2016-09-29 20:45:35
no ale przecież gdyby tak było to bylby wolne miejsca
były pracownik 2016-10-25 14:45:52
Witam,

Pracowałem w Wurth w 2015r przez rok. Przez rok nabawiłem się nerwicy i depresji. Może ktoś powiedzieć, że sierota, że sobie nie poradził itd. Mówcie co chcecie ale ja przekonałem się na własnej skórze czym to pachnie.

MOBING przez duże M jest na porządku dziennym. Dotyczy to kierownika i dyrektora dywizji, ludzie na stanowiskach HR tylko modlą się żeby sprawa nie ujrzała światła dziennego i robią wszystko aby zamieść incydenty pod dywan.

Ja wiem, że niektórzy nie potrafią odróżnić mobbingu od "żartów", ale to sprawa każdego z osobna. Zainteresowanym mogę przesłać jedną z "Motywujących"korespondencji otwartych do grupy jaką rozsyłał RKS do swoich ludzi. Wszystkim odradzam pracę w Wurth, wyzyskują ludzi, wywierają przeogromną presję, codzienne smsy i telefony że brak Ci do planu, że inni zrobili a Ty w tyle, że aktualnie jesteś najgorszy w grupie, że firma się zastanawia nad dalszą współpracą itd itp.
Kolejnym "fajnym" elementem przetargowym to: "jak zrobisz plan przez 6mies z rzędu, to dostaniesz nówke Skode"- a jak nie zrobisz to będziesz jeździł stara rozklekotaną ;)
Prawda jest taka, że jeżeli trafi Ci się rejon zaorany jak po wojnie (po 3-4 przedstawicielach w ciągu roku). To choćbyś złotem oblał produkty WURTH to i tak nic nie sprzedasz ze względu na rotacje pracowników, na brak zaufania klienta do firmy, bo został oszukany przez PH, czy bo po prostu jest zbyt drogo. Jeżeli liczysz na pomoc RKS - to się przeliczysz. RKS to zwykły poganiacz bez predyspozycji do wykonywania zawodu, który nie pomoże w zdobywaniu klienta i zamówień a będzie Cię poganiał abyś przynosił zysk dla firmy i jego premii.

Na uwagę zasługuje temat MARŻA.... Oczywiście, czym drożej sprzedasz tym lepiej dla Ciebie ale... Jeżeli w np. czerwcu zrobisz 14 tyś marży to za rok w czerwcu Twoim planem, twoim MUST HAVE będzie już 18tyś. Firma nazywa to rozwojem rynku sprzedaży. Ja jak i wiele innych widzi to trochę inaczej, firma za rok nie pozwoli Ci zarobić więcej niż sama sobie wykalkuluje.

Na koniec w skrócie: Praca PH w Wurth to ciężki kawałek chleba za nieadekwatne pieniądze. Na duży plus zasługują szkolenia sprzedażowe i techniczne, bardzo dobrze przygotowani wykładowcy. Jeżeli masz choć trochę zdrowego rozsądku i rozumu w głowie , myślisz i rozumujesz to nie jest praca dla Ciebie.


1
były pracownik 2016-10-25 14:46:13
Witam,

Pracowałem w Wurth w 2015r przez rok. Przez rok nabawiłem się nerwicy i depresji. Może ktoś powiedzieć, że sierota, że sobie nie poradził itd. Mówcie co chcecie ale ja przekonałem się na własnej skórze czym to pachnie.

MOBING przez duże M jest na porządku dziennym. Dotyczy to kierownika i dyrektora dywizji, ludzie na stanowiskach HR tylko modlą się żeby sprawa nie ujrzała światła dziennego i robią wszystko aby zamieść incydenty pod dywan.

Ja wiem, że niektórzy nie potrafią odróżnić mobbingu od "żartów", ale to sprawa każdego z osobna. Zainteresowanym mogę przesłać jedną z "Motywujących"korespondencji otwartych do grupy jaką rozsyłał RKS do swoich ludzi. Wszystkim odradzam pracę w Wurth, wyzyskują ludzi, wywierają przeogromną presję, codzienne smsy i telefony że brak Ci do planu, że inni zrobili a Ty w tyle, że aktualnie jesteś najgorszy w grupie, że firma się zastanawia nad dalszą współpracą itd itp.
Kolejnym "fajnym" elementem przetargowym to: "jak zrobisz plan przez 6mies z rzędu, to dostaniesz nówke Skode"- a jak nie zrobisz to będziesz jeździł stara rozklekotaną ;)
Prawda jest taka, że jeżeli trafi Ci się rejon zaorany jak po wojnie (po 3-4 przedstawicielach w ciągu roku). To choćbyś złotem oblał produkty WURTH to i tak nic nie sprzedasz ze względu na rotacje pracowników, na brak zaufania klienta do firmy, bo został oszukany przez PH, czy bo po prostu jest zbyt drogo. Jeżeli liczysz na pomoc RKS - to się przeliczysz. RKS to zwykły poganiacz bez predyspozycji do wykonywania zawodu, który nie pomoże w zdobywaniu klienta i zamówień a będzie Cię poganiał abyś przynosił zysk dla firmy i jego premii.

Na uwagę zasługuje temat MARŻA.... Oczywiście, czym drożej sprzedasz tym lepiej dla Ciebie ale... Jeżeli w np. czerwcu zrobisz 14 tyś marży to za rok w czerwcu Twoim planem, twoim MUST HAVE będzie już 18tyś. Firma nazywa to rozwojem rynku sprzedaży. Ja jak i wiele innych widzi to trochę inaczej, firma za rok nie pozwoli Ci zarobić więcej niż sama sobie wykalkuluje.

Na koniec w skrócie: Praca PH w Wurth to ciężki kawałek chleba za nieadekwatne pieniądze. Na duży plus zasługują szkolenia sprzedażowe i techniczne, bardzo dobrze przygotowani wykładowcy. Jeżeli masz choć trochę zdrowego rozsądku i rozumu w głowie , myślisz i rozumujesz to nie jest praca dla Ciebie.
1
Lans 2016-10-25 15:29:49
W której dywizji, bo właśnie wysłałem cefałkę...
były pracownik 2016-10-26 11:32:59
Dywizja Drewno
Lans 2016-10-26 13:56:01
Dzięki! A możesz mi przesłać taką korespondencję?
zielnik_mar@wp.pl
Marton 2016-10-26 14:07:55
No to jest właśnie tak, jak się ma wąskie horyzonty. Wejściówki do ZOO są, bo firma adoptowała i wspiera stado zebr - jako producent narzędzi ręcznych marki Zebra.
Nie trzeba z nich korzystać, to naprawdę nie jest przymus.
AP 2016-11-06 20:43:03
Kolego a ile ty robisz marży ostatnie podwyżki były po 200 zł brutto dla KS2,
Lolek 2016-11-06 21:05:14
Ale ty pitolisz - auta wymiana po 200 tyś jak ci tak dobrze było to po jaką cholerę, pchałeś się do Wurth . Prawda jest tylko jedna dobry handlowiec będzie zawsze dobrze opłacany i nie będzie szukał nowej pracy chyba że go podkupią . Poczytaj sobie o Wurth Polska jest dużo handlowców którzy są dłużej niż 10 lat zatrudnieni . To się rzadko zdarza w firmach. Co do kasy od czegoś trzeba zacząć . Lub się przebranżowić
2
plak 2016-11-08 22:19:46
Wiecie może kiedy każdy handlowiec będzie miał Fabie III ? kiedy będzie całkowita wymiana ?
transformers 2016-11-10 12:50:55
W Warszawie na Ursusie jest magazyn w tej firmie kasa jest ale dla biura i kierowników na magazynie a magazynierzy robia tam za psa który ciagle biega bez wózka z wywalonym jezorem za 10zł na godz.kazdemu odradzam ja załuje ze tam robiłem jeszcze agencja mnie oszukała na kase załosne ta kobieta z agencji jest totalnie zakrecona i głupia.kiero który przychodzi na magazyn od czasu do czasu nie wiem jak ma na imie ale jest cwaniaczkiem ,ludzie robia tam po 9 i 10 godz zmeczeni totalnie ,na stołówce jakas dziwna atmosfera kazdy zajety soba bez usmiechu wogóle,niemiecka firma a polscy niewolnicy i tyle.
1
Góral 2016-11-29 19:34:54
hm wszyscy piszą o zarobkach o tym że ktoś handlować nie umie itd znajomy wyprowadził mnie z błędu W Wurth jest podział na dywizje Auto Metal oraz Drewno czy i kilka innych w jednym czasie w na jednej ulicy może być nawet 6 handlowców z Wurth zabawne jest to że mimo podziału nikt tego nie przestrzega kto kogo urwie to go ma jest jeszcze taki dział jak KS3 jak widzą że robisz obroty na kliencie to go ci zabiorą i dalej robisz za podstawę Wymagania w pracy koszuli a nawet garnituru jednocześnie płaca 2500 brutto to jest kpina z ludzi Starzy handlowcy zarabiają dobrze ale jest wielu którzy pracują 5 lat i jak plan nie idzie to mają 1800 na rękę Wszyscy pytają o auta skoda fabia auto jak auto za wyniki octavia a na wyższych stanowiskach przerost formy nad treścią
Zostaw swoją opinię o Würth Industrie Service GmbH & Co. KG - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Würth Industrie Service GmbH & Co. KG