brak logo

Mago S.A.

Nadarzyn

Opinie o Mago S.A.

anonim 2011-08-31 21:07:23
Zakratowany [usunięte przez administratora]. Brak szacunku dla pracowników. Wyzysk. Stosowanie mobbingu. Zwalnianie pracowników z wieloletnim stażem i doświadczeniem bez powodu. Zatrudnienie bez kwalifikacji po znajomości. Tę sytuacje Firma zawdzięcza obecnemu Zarządowi i kierownictwu, co skutkuje niechybnym upadkiem firmy. Ludzie, nie zatrudniajcie się w tej Firmie. Powinna się tym zainteresować Inspekcja pracy, bo zwykły pracownik nie ma szans na wygranie z ta Firmą.
jan bosko 2013-05-24 21:04:24
a co zateskniles?
twójpan 2013-06-03 11:08:35
to co wczesniej jest napisane to dzieje sie w wiekszosci firmach- cale rodziny zatrudniaja po znajomosci a dobrych pracownikow zwalniaja bez powodu, spychaja jak smiecie :/
quam 2013-06-24 12:57:12
Srednia pensja w Mago to 10,000 brutto podstawa plus premia za wynik, dodatkowo 25%
1
jasio 2013-06-24 21:49:19
10 000 tysięcy rubli ;)))
białoruskich
1
quamiro 2013-06-25 16:35:49
Andrzej - jak poprosisz o 10,000 zł brutto, to na pewno Ci dadza.
Co Tobie by nie dali?
xyz 2013-06-25 21:18:52
ale pieprzycie!!! jeszcze pod imionami powaznych ludzi.
Chcesz pracowac to wyslij CV i czekaj cierpliwie. Nie chcesz to nie zawracaj gitary.Wejdz na od 8 do 16 i sobie poczytaj jak jest w Mago.
quamiro 2013-06-26 09:27:53
Andrzej,

Firma Mago to duży producent regałów dla sieciowych sklepów. Jeżeli masz doświadczenie to powninieneś wiedzieć że wygrywają przetargi przede wszystkim ceną. Sprzedają te systemy w cenie piachu. W związku z tym ludzie nie mogą tam dużo zarabiać.

Natomiast sama atmosfera w pracy podobno jest ok.
quamiro 2013-06-26 15:28:47
Andrzej,

W Mago powiedzą Ci na rozmowie że nauka ich produktów trwa 2 lata więc przez ten okres będą Ci płacić 3,000zł brutto bez premii. Po 2 latach jak się sprawdzisz dadzą coś więcej ale nie wiele więcej.

Ci lepsi odeszli do ITABU w pogoni za pieniędzmi i chwałą.
Prawda xyz?
xyz 2013-06-26 19:45:23
zgadzam sie , sa firmy ktore wygrywaja przetargi (sprzedajac w cenie piachu) i maja na tym duzy zysk wiec zyskiem moga podzielic sie z np.pracownikami wiedza jak sie zarabia kase, W mago tez jednostki wiedza jak sie zarabia kase( dla siebie) przez to przetarg sie przegrywa lub robi sie bez zysku , BEZ ZYSKU DLA FIRMY. Co do ITabu to akurat ich nie zaluje.Mago to firma z ogromnym potencjalem i powinien ja zarzadzac rasowy menager a nie sklepikarz kaset.
1
obi 2013-06-29 19:13:21
Jak jestes z ,,rodziny'' szybko sie nauczysz .......,, geny'' w przeciwnym razie nawet po pieciu latach nauki bedziesz matol.
quamiro 2013-07-01 21:06:14
Andrzej - z pewnością ogarniesz to w 1kwartał, przecież jesteś bystrzakiem, ale z tego tytułu Mago Ci więcej nie zapłaci. Pamiętaj oni muszą wygrywać ceną więc nie mogą za dużo płacić pracownikom.
Ale przecież człowiek nie robi tylko dla pieniędzy:) satysfakcja, wyzwanie itd. no i jest w Mago taka recepcjonistka mmmmm...........rozmarzyłem się jak sobie ją przypomnę, stary idź tam - dla tej panny to będziesz robił w Mago za darmo:)
quamiro 2013-07-02 10:13:07
Andrzej - może zamiast zadawać pytania, może nam cos o sobie powiesz, skad jesteś, jakie masz doświadczenie, jakie aspiracje, co Ciebie motywuje,

Mowie Ci - idz na rozmowe do Mago, widok dziewczyny z recepcji - bezcenny.
quamiro 2013-07-02 12:23:48
Od dawna szukasz pracy?
quamiro 2013-07-03 10:43:56
Normalne pieniądze to pojęcie bardzo subiektywne.
Ja w Mago nie pracuje ale wiem dużo o tej firmie i napisałem Ci
ile możesz tam zarabiać. Mówimy oczywiście o dziale handlowym.

Obecnie widziałem że szukają menadżera na rynki wschodnie. Jak znasz język rosyjski i umiesz się poruszać w tym środowisku - pazalsta, idi na razgavor, jak to mowia Rosjanie "vsieh dievoczek nie trachniesz - no staratsa nada"





quamiro 2013-07-03 11:49:58
Jeżeli chcesz utrzymać rodzine na godnym poziomie bez wsparcia od rodziców, powinieneś zarabiać 10,000brutto czyli około 8,000na ręke.

Problem polega na tym że w Polsce tylko 3% społeczeństwa ma takie wynagrodzenie.
quamiro 2013-07-03 14:10:09
Zależy jakie masz kwalifikacje, jeżeli średnie to celuj w średnią krajową czyli 3,700 brutto
quamiro 2013-07-03 16:32:27
To są dane GUS, nawet trochę więcej bo 3,800Brutto. Stary powinienieś takie rzeczy wiedzieć jak idziesz na rozmowy kwalifikacyjne
amino 2013-07-03 19:23:33
mam lepsze rozwiazanie
quamiro zatrudnij Andrzeja u siebie i po problemie.
Pogadacie sobie ustalicie zarobki i kwalifikacje i przestaniecie wypisywac durnoty.Przeczytajcie swoje wpisy , nic tylko ble, ble, ble, quamiro tyle wiesz o mago co z filmu 39 i pol, lub skrzydlate swinie a madrzysz sie jakbys byl wieloletnim handlowcem.
Pewnie otarles sie o .... Recepcje i to wszystko.
andrzej z takim podejsciem to sory . ale nie w mago.
Trzeba byc odwaznym , przebojowym, pewnym siebie , umiec sie sprzedac a wszystko inne samo przyjdzie, kasa tez
kazdy chcialby na dzien dobry miec pensje prezesa (a co od siebie ?).jak dostaniesz 8 tys na poczatek to ile po roku? A po trzech latach?
quamiro 2013-07-04 09:49:44
Nie martw się Andrzej - w takim społeczeństwie żyjemy. Cała nadzieja że następne pokolenie będzie bardziej kulturalne, otwarte, bardziej tolerancyjne, mniej zaściankowe, mniej sfrustrowane, ksenofobiczne, hejterskie.

quamiro 2013-07-05 09:19:57
Andrzej - nie przejmuj się co inni ludzie mówią/piszą - Ty rób swoje
quamiro 2013-07-08 13:05:43
Andrzej - naprawdę nie trzeba być gejzerem intelektualnym aby domyślić się co koleś miał na myśli.
quamiro 2013-07-08 16:12:55
Twierdzi że się wymądrzam i nie wiem nic o Mago.
Nigdy nie twierdziłem że wiem o nich wszystko. Stwierdziłem tylko że

a) w dziale handlowym każą uczyć się ich produktów 2 lata - płaca jest taka sobie
b) atmosfera generalnie ok
c) fajna panna na recepcji

nawet xyz przyznał mi rację, więc chyba nie za bardzo się myliłem.

Andrzej - nie wiem jakie jest kierownictwo, więc nic Ci nie powiem.
Najlepiej wyślij papiery i idź na rozmowę.

Krzysiek 2014-06-03 15:53:22
Uderz w stół nożyce się odezwą. Ha, ha, ha.
Krzysiek 2014-06-06 14:38:44
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy na czele z (usunięte przez administratora)mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mago S.A.
snake 2014-06-07 07:52:11
Panowie umówcie się na wódkę i sobie wyjaśnijcie swoje problemny a nie na forym.
Krzysiek 2014-06-07 21:57:27
Pytanie do administratora, czy Andrzej i snake nie wysyłają komentarzy z komputera o takim samym IP. Jeżeli tak to proszę o usunięcie tej opinii, jeżeli nie to proszę o poprawienie słowa "forym" na "forum".
Andrzej R. 2014-06-13 13:25:41
Spoko firma.
Krzysiek B. 2014-06-16 09:29:06
Spoko firma
qamiro 2014-06-16 19:16:11
Zaczynają od tego, że dają wczasy z imprezą integracyjną na Teneryfie.
qamiro 2014-06-20 19:15:53
Pobiłeś mnie, Twój dowcip jest gorszy od mojego. Brawo.
Tylko, że ty chciałeś być dowcipny, a ja tylko głupio odpowiedziałem na Twoje głupie pytanie.
Józek z Wólki Kosowskiej 2014-06-20 21:31:07
Ja tam nigdy nie pracowałem w MAGO, ale pytałem się szwagra. Z tą Teneryfą to jest ściema na mur. Mówił że jak idziesz do MAGO to najpierw pracujesz jako niewolnik trzy lata, potem dostajesz umowę na czas próbny na pięć lat, potem na czas określony na siedem lat, potem pół roku kuroniówki,potem znowu czas określony z dwutygodniowym wypowiedzeniem na dziewięć lat itd aż do 67 roku. Jeżeli pracujecie w MAGO to napiszcie czy szwagier nie wali ściemy, bo coś mi tu nie pasuje.
vertad 2014-11-21 06:14:08
To że zatrudniają dużo osób to świadczy przede wszystkim o dużej ilości pracy przy zarządzaniu. A to już jest sztuką żeby dobrze taki zespół pokierować. A jak nie szukają nikogo do pracy to wtedyy też warto wysłać CV :) Przynajmniej nie będą musilei wstawiać ogłoszenia że kogoś szukają jak oplikacja czeka a biurku
Utarty 2015-01-20 08:12:27
No ja jestem ciekaw, czy to jest przy okazji kwestia tego, że się rozwijają czy kwestia tego, że tyle ludzi od nich ucieka? Nie chciałbym być złym prorokiem, ale jeżeli już szukać pracodawcy, to takiego, który zagwarantuje dobre warunki i finansowe i bytowe. Podejrzewam, że można się spodziewać dosyć wysokiego poziomu w Mago, ale niestety nie byłem tam na rozmowie więc nie potwierdzę tego w 100%
tadzik 2015-02-03 12:35:48
no nie wiem, interpretowac to można róźnie tak naparwde, więc też ciezko mi cokolwiek tu stwierdzić, chyba najlepiej by było jeśli mielibyśmy tutaj opinie ludzi, którzy niedawno zostali zatrudnieni, wtedy byłaby jakaś pewnośc, ze jednak zatrudniają, a nie tylko zwalniają na przykład, ktoś coś o tym wie?
Daro 2015-02-17 15:46:10
zespół fachowców MAGO każdego dnia podchodzi z zaangażowaniem i uwagą do potrzeb Klientów, proponując im najskuteczniejsze rozwiązania. sposób podejścia do współpracy oraz rzetelność w codziennej pracy doceniają zarówno kontrahenci z wielkich międzynarodowych sieci jak i właściciele sklepów osiedlowych i z tego co wiem nikogo nie zwalniają a zatrudniają
fryzjer 2015-07-15 10:17:50
witam. pracuje w firmie już ponad 2 lata i to co się teraz tam dzieje t już lipa, a liderzy blach spawalni to już sami nie wiedza na czym im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeździ nie robią żadnego szału siedzą w budach i pierdzą w fotel a kasę biorą nie kiepska. QRM w tej firmie to pomyłka rąbią wszystko żeby upodlić robola tylko zapominają ze robol to ręka która karmi. na lakierni to już wogole meksyk umów nie chcą dawać tylko przez agencje biorą ludzi
1
fryzjer 2015-08-04 18:51:28
na lakierni raczej nie dasz sobie rady. ogólnie produkcja jest tam ciezka dla kobiet. choć sa prace które kobieta mogłaby tam wykonywac
urban 2015-08-25 15:46:22
pracuje juz tam dluzszy czas .na lakierni i pakowalni jest cholernie ciezko . dziennie przewala sie kilka ton a ci z gory i tak mowia ze nic nie robisz.jak nie przyjdzie sie w wolny dzien to bardzo ciezko wyrwac 2000. praca dla bardzo silnych psychicznie ludzi. premie zabieraja za byle co.jedyny plus to wspolpracownicy. sa spoko
Lakierniaa 2015-08-29 19:40:20
Pracowałem przez miesiąc na lakierni, zarówno na ściąganiu jak i podwieszaniu(przy ściąganiu robota jest lżejsza). Praca dosyć ciężka, ale i zarobki nie są małe. Kierownik super gość, brygadziści też są spoko, z wyjątkiem jednego który obcina premie z błahych powodów. Atmosfera w brygadzie zaskakująco wesołą, wszyscy sobie pomagają, nie wysługują się nowymi!! W jadalni tanie napoje z automatów, dwie mikrofalówki, zlew, wszystko co potrzeba, ale radze we własnym zakresie kupować sobie wodę w butelkach, bo latanie do dystrybutora zajmuje sporo czasu. Po miesiącu próbnym oceniają twoją postawę, oraz pracę i decydują się czy przedłużają umowę czy nie. Odszedłem z własnej woli- praca na okres wakacji.
kikio 2015-09-25 14:56:42
ludzie praca tam to porazka . tyranie na maksa podkrecanie maszyn do granic wytrzymalosci czesty brak przerw bo cytuje"po co ci przerwa roboty duzo" lepiej sie 100 razy zastanowic przed pojsciem tam do pracy.no i mobing.jedyny plus to pracownicy . wytrzymalem tam dwa tygodnie.
urban 2015-10-02 00:13:27
zastanow sie 100000000000000000000 razy zanim tam pojdziesz . umowy i tak nie dostaniesz a beda cie gnoic i mowic ze nic nie robisz. starzy pracownicy sami bat na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kreca i pokazuja ze mozna wiecej . a premie i tak zabieraja. SIEDZ TAM GDZIE JESTES.
ja 2015-10-07 22:28:55
pracowalem tam 16m-cy . charakter pracy jest ok. bo nie ma monotonii ale chamskie podejscie kadry kierowniczej do pracownikow wyklucza jakiekolwiek plusy zwiazane z ta praca. (przepraszam. wspolpracownicy sa ok.) czeste zabieranie premii z byle powodu , zwiekszanie szybkosci produkcji mimo braku ludzi co skutkowalo cytatem od przelozonego zapytanego o przerwe sniadaniowa " nie ma ludzi na zastepstwo" . ogolnie praca jest ok. .TYLKO KIEROWNICTWO NIE MA POJECIA O ROBOCIE Bo chyba przez protekcje tam pracuja.na pewno.Ale jak z agencji ludzie sie zmieniaja to i ich zmienia czego im zycze .
artur 2015-10-09 11:05:44
a mi tam sie podobalo. fakt ze kasa marna za taka ciezka prace ale na poczatku nikt nie da tysiecy .odszedlem bo dojazdy mnie duzo kosztowaly i znalazlem prace na miejscu.
fryzjer 2015-10-09 20:50:16
a czego wy się spodziewacie skoro na stanowiska brygadzistów przyjmują ludzi z ulicy po ZSZ. jak oni moja załatwić coś robolowi skoro oni sami boja się o własna posadę. czasy na zleceniach to kosmos. na drutach liderzy pracują na blachach tez praktycznie na każdym dziale tylko dział spawalnia święte krowy lewusy nic nie robią praktycznie tylko kawę pija
Marcin 2015-10-14 11:51:25
Witam
Mam pytanie jak wygląda praca w dziale BOK, jakiego można spodziewać się wynagrodzenia wiem że kierownikiem jest kobieta. Jak wygląda z rotacją w tym dziale?
Dzięki.
Były pracownik 2016-04-12 12:46:06
Pracowałem w tej firmie przez 10 lat. Przestałem 10 lat temu. Nie mogę powiedzieć a raczej napisać nic złego. Nie było źle ale szału też nie.
Nie wiem jak teraz ale dawniej socjalu czy premii to nie było, i z tego co słyszałem od kolegów którzy tam zostali dalej nie ma. Atmosfera w pracy była spoko. Raczej to nie jest firma do której po latach ma sie chęć wrócić. Moja ocena to dostateczny ale z minusem aczkolwiek nie wiem czy nie bliższa byłaby mierna z plusem.
Były pracownik 2016-04-12 15:40:36
Kapitał to może mają, ale nie dla pracowników.
3
op 2016-06-29 13:31:01
Bardzo trafne!
wio 2016-07-14 20:41:52
Na tym raczej opiera się cały dział sprzedaży @muszka im więcej sprzedasz produktów tym masz więcej kasy, można się przekonać ile dokładnie bo szukają aktualnie sprzedawców nowych i używanych samochodów
Zostaw swoją opinię o Mago S.A. - Nadarzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mago S.A.