brak logo

Centrala Farmaceutyczna Cefarm S.A.

Warszawa

Opinie o Centrala Farmaceutyczna Cefarm S.A.

pracownik 2009-09-15 19:28:54
Pracowałem w jednej z aptek MEDIQ w Warszawie w jednym z centrów handlowych i bardzo cieszę się że już tam nie pracuję. Pracownicy non stop [usunięte przez moderatora] są przez kierownictwo i koordynatora. Panuje tam system pracy podobny do tego co w Biedronce. Odradzam pracę w aptekach sieci MEDIQ w Warszawie.
Szymon 2009-11-14 23:51:40
Potwierdzam! Zdarzyło mi się, że pracuję w aptece MEDIQ w innej części Polski. Warunki koszmarne; Nacisk na realizację celów sprzedaży - plany, plany, plany i plamy (facing), nie liczy się pacjent tylko wartość koszyka sprzedaży (sprzedaż łączona), polecanie podejrzanej kondycji wyrobów z Chin. Sprzedaje się nie tylko leki, ale przede wszystkim półki firmom farmaceutycznym. Manipulacja ludźmi. Płacą pracownikom za polecanie chińskich podróbek. Nie liczy się zdrowie tylko kasa. [usunięte przez moderatora]. Straszenie zwolnieniem. Koordynator terrorysta. Amway to miodzio przy Mediq. Codzienne, niezapłacone nadgodziny. [usunięte przez moderatora]!
bzzzyk 2010-01-26 10:32:01
Tak wygląda praca w sieci. Dodaj do tego masowe oszczędności w tym przedsiębiorstwie. Narzekali na pszczelarza to dostali centusia, ot co.
przerażony 2010-03-09 20:49:38
Apteki Mediq w Warszawie -Super ,ale bytom Dworcowa UNIKAJCIE [usunięte przez administratora] nic wiecej,no i zarobki niższe
1
anonim66 2010-09-13 15:00:20
Apteki MEDIQ -to apteki szukające za wszelką cenę oszczędności,a kierownicza próżność,nieodpowiedzialność ludzi na stanowiskach prowadzi do [usunięte przez administratora] pracowników-jak niewolników za kilka osób orającego poddanego sługi władzy odpowiadającej za pracowników i zatrudnianie ludzi nieodpowiednich na stanowiskach tej firmy.Radzę omijać szerokim łukiem tą sieć aptek, bardzo cieszę się ,że już tam nie pracuję.
Cypisek 2010-09-21 14:00:32
Szymon!!

jakie chinskie farmaceutyki ? Kozrystam z tych apteki i nikt mi nigdy nicego takiego nie wciskał !/ Podaj przykłady/
wiemcojem 2010-09-29 17:20:25
zamawiaja w Chinach leki potem firmuja nazwaMediq i każą sprzedawać aby nazwa madiq sie kojarzyła. Same badziewia.
Podpisuje sie pod wszystkim syf syf i oszczednosci i brak szacunku dla pracownikow. Rzadzi tam facet z KFC i czysci z tych co nie
maja takich samych pogladow. Powoli osiaga dno
kamila 2011-01-16 20:12:20
a pytanie o ktorej aptece piszesz.czy to apteka na Dw.Wilenskim???Bo jesli tak to w 100% sie z Tobą zgodzę.Opisalas-łeś to tak jak zeczywiscie jest.Starsi są okropni a ta "baba z mięsnego"to szczera prawda!Jedynie te dziewczyny przyzwoicie obsługują.
stały klient apteki 2011-01-18 19:04:48
Od 3 lat jestem stałym bywalcem apteki i tylko ta Pani umie mi pomóc i coś doradzic !!! Z tego co się orientuje to ta Pani została sama na kosmetykach a z twojej prymitywnej wypowiedzi można tylko wywnioskowac, ze jesteś byłą dermokonsultantką z apteki z Wileniaka, która na niczym się nie znała. Chyba sama tak robiłaś,że wynosiłaś wszystko torbami i dlatego to opisujesz? A skąd możesz wiedziec kim jest ta ,,baba'' ! Na pewno ma więcej wiedzy od ciebie i sto razy lepiej się prezentuje płytka dziewczyno z prowincji!! Nie możesz pogodzic się z tym ze ktoś jest lepszy od ciebie! Jednym słowem-żenada!!!
anonim 2011-01-18 22:09:17
Jak najbardziej zgodzę się z przedmówczynią, Pani około 50-tki jest jedyną osobą w tej aptece, która prezentuje sobą nie tylko dużą wiedzę na temat dermokosmetyków ale także takt i styl. Jest uprzejma do pacjentów i przynajmniej nie papla z ochroniarzem jak to robiła dermokonsultantka, która została zwolniona z tej apteki - więc o czymś to świadczy, że niby wykształcony personel już tam nie pracuje a "baba z mięsnego" jest dalej pracownikiem apteki i cieszy się powodzeniem wśród pacjentów.
Aldona Sz. 2011-01-21 10:41:41
Przepraszam wszystkich wypowiadających sie ale czy mozecie swoich prywatnych wojen nie toczyc na forum.Ta strona nie nalezy do klótni tylko do opini jak funkcjonuje dana apteka.Więc bardzo prosze abyscie sie opamiętali!!!!
Jest tu jakis ADMINISTRATOR ktory moze jakos zareagowac?Bo to jest śmieszne.
anonim 2011-01-21 11:29:56
Dziewczyno i tak wszyscy wiedzą kim jesteś, więc skończ z tym cyrkiem i nie ośmieszaj się jeszcze bardziej !!!
Gal Anonim 2011-01-21 23:09:51
Ludzie!!!! Odbiło Wam, czy co?????
Idzcie na RING!!! Ta strona służy innym celom, a nie podkładaniu sobie świń!
Inteligencja - na poziomie ZERA!!!!!!
Szukam pracy, ale dzięki za taki personel w pracy.
Tomasz z Lublina 2011-01-21 23:31:33
Jestem kierownikiem jednej z aptek Mediq w Lublinie.
Żałuję , iż znalazłem się na tej stronie i muszę czytać to wszystko.
Zatanawiam się jak można pisać o swojej byłej firmie takie opinie?
Nigdzie nie jest idealnie, można zmieniać prace, jednak pamietajcie,
że możecie jeszcze trafić w swoim życiu na różne osoby, z którymi wcześnij pracowaliście.Drodzy Państwo- nawet nie wypada przedstawiać w tak złym świetle swojej firmy na forum.
Pozdrawiam, polecając -TONISOL, na lepsze samopoczucie.
myślący 2011-01-25 23:45:54
życzliwy pracownik - 2011-01-16 13:06:16

tak to prawda ze apteka siega dna.starsi farmaceuci bardzo wredni, odnoszą sie do klienta bez szacunku,natomiast pani kolo 50-tki na dermokosmetykach chyba pomylila mięsny z apteka!!!!kto w ogóle tak nieprofesjonalną osobę trzyma w aptece!!!!!przecież to sprzątaczka a doradza jaki krem kupić to jakieś nieporozumienie!!!!ludzie przychodza po pomoc a ona doradza vichy na wszystko.postawcie na personel ktory ma cos w glowie a nie tylko konkursy odsprzedażowe!!!poleca to z czego ma zysk.a zapytajcie o skladniki aktywne w kremie to przeczyta wam z pudelka bo nic nie wie.trzymajcie sie od tej kobiety z daleka probek nie daje mowi ze nie ma-a sama wynosi torbami...

Bardzo współczuję "Pani 50-letniej", którą w ohydny sposób obsmarowała koleżanka (?!!!!)brrr!!!!
Na podstawie powyższej korespondencji wnioskuję, że praca w tym zespole pełnym zawiści, wojen pojazdowych i nieukrywanej rywalizacji musi być koszmarem!
Jasno wynika, że młodzież, zamiast uczyć się od starszych, doświadczonych kolegów,
prowadzi z nimi bezpardonową, otwartą walkę.
Co na to kierownik?
Życzliwy pracownik (????!!!) to niestety nielojalny pracownik, który szkodzi wszystkim zatrudnionym w aptekach, ujawniając zakulisowe sprawy firmy (OSP).
Ale nie ma się czemu dziwić jeśli Firma w osobach dyrektorów różnych szczebli, zatrudnia miernoty i kolesiów, zamiast postawić na ludzi rzutkich, myślących, samodzielnych i dobrze opłacanych.
Wszak, to ludzie mający bezpośredni kontakt z pacjentem/klientem
są WIZYTÓWKĄ FIRMY i to poddaję pod rozwagę nowemu prezesowi...
Dżekyl 2011-02-26 22:01:36
Współpracujęz tą apteką. Omijajcie ją szerokim łukiem. Spotkałem się z chamstwem i brakiem jakiegokolwiek ludzkiego współczucia. Jedyną porządną osobą w tej aptece jest kierownik. O reszcie nie chce się wypowiadać aby nie używać niecenzuralnych słów. Omijajcie MEDIQI z daleka.
jaaaaaaaaaaa 2011-03-20 23:49:23
Tomasz z Lublina - 2011-01-21 23:31:33

Jestem kierownikiem jednej z aptek Mediq w Lublinie.
Żałuję , iż znalazłem się na tej stronie i muszę czytać to wszystko.
Zatanawiam się jak można pisać o swojej byłej firmie takie opinie?
Nigdzie nie jest idealnie, można zmieniać prace, jednak pamietajcie,
że możecie jeszcze trafić w swoim życiu na różne osoby, z którymi wcześnij pracowaliście.Drodzy Państwo- nawet nie wypada przedstawiać w tak złym świetle swojej firmy na forum.
Pozdrawiam, polecając -TONISOL, na lepsze samopoczucie.

hmm, w Lublinie są dwie apteki Mediq. w żadnej nie ma kierownika [usunięte przez administratora] , ani nie było. nie udawaj osoby wiarygodnej, jednocześnie nią nie będąc. albo nie pisz bzdur że jesteś kierownikiem, bo zbyt łatwo to sprawdzić. nie obsmarowywać firmy, bo z kimś możemy jeszcze pracowac? nie widzę by ktoś obsmarowywał ludzi z którymi ma się styczność. zarząd to zupełnie inna bajka, z biedronki, douglasa czy tam skąd, mało ważne. pracując w jakiejkolwiek innej aptece, Bogu dzięki, niewielkie są szanse, że się na kogoś w tym typie natkniemy. bo to taka firma,. niby apteki a w zarządzie kołki nie mające o niczym pojęcia.
anonim 2011-03-23 15:58:22
jaaaaaaaaaaa - 2011-03-20 23:49:23

Tomasz z Lublina - 2011-01-21 23:31:33

Jestem kierownikiem jednej z aptek Mediq w Lublinie.
Żałuję , iż znalazłem się na tej stronie i muszę czytać to wszystko.
Zatanawiam się jak można pisać o swojej byłej firmie takie opinie?
Nigdzie nie jest idealnie, można zmieniać prace, jednak pamietajcie,
że możecie jeszcze trafić w swoim życiu na różne osoby, z którymi wcześnij pracowaliście.Drodzy Państwo- nawet nie wypada przedstawiać w tak złym świetle swojej firmy na forum.
Pozdrawiam, polecając -TONISOL, na lepsze samopoczucie.

hmm, w Lublinie są dwie apteki Mediq. w żadnej nie ma kierownika Tomasza, ani nie było. nie udawaj osoby wiarygodnej, jednocześnie nią nie będąc. albo nie pisz bzdur że jesteś kierownikiem, bo zbyt łatwo to sprawdzić. nie obsmarowywać firmy, bo z kimś możemy jeszcze pracowac? nie widzę by ktoś obsmarowywał ludzi z którymi ma się styczność. zarząd to zupełnie inna bajka, z biedronki, douglasa czy tam skąd, mało ważne. pracując w jakiejkolwiek innej aptece, Bogu dzięki, niewielkie są szanse, że się na kogoś w tym typie natkniemy. bo to taka firma,. niby apteki a w zarządzie kołki nie mające o niczym pojęcia.

to jest tragedia w małopolsce szczególnie,nie ma nic w aptece,ponizanie,wszyscy z marsa siÃ�� urwali[usunięte przez administratora]
anonim 2011-05-28 17:28:28
[usunięte przez administratora] cele nierealne, koszyk pełen, brak szacunku do pracowników, nie ma życzen na święta Boże narodzenie, Wielkanoc., Dzięń Kobiet itp brak rozmów z personelem chyba że repremenda
Nie pracujcie w Mediqach jeśli właścicielem nie jest farmaceuta
Jola 2011-06-20 15:55:08
Gorzej niz zle zarobki chyba najgorsze w sieciach, brak szacunku do personelu fachowego myślą że mgr farmacji to jakis robol czy fizyczny, sprawy merytoryczne zawodu zepchnięte na sam koniec wżna jest gazetka i inne promocje. Jola
goguś 2011-12-28 12:52:35
Uwazam osobiście, że firma ACP Pharma, do których należą apteki Mediq , jest najgorszym pracodawcą z mozliwych-totalny [usunięte przez administratora] ludzi(tutaj całkowicie zgadzam się ze swoimi przedmówcami), brak szacunku dla pracownika, b. słabe zarobki........Wszystkim stanowczo odradzam pracę w tej firmie....
mumin 2012-03-23 20:18:06
absolutnie przestrzegam przed pracą w Szpitalu Praskim. Koordynator i kierownictwo to niedowartościowani i kłamiący wyzyskiwacze, w dodatku dwulicowi. Atmosfera w aptece sztuczna, bardzo nerwowa, zła atmosfera pracy. Nie polecam !!!!
Liza 2012-05-06 10:47:33
Witam. To wszystko prawda co piszecie. Byłam kierownikiem jednej z aptek przez 5 lat. Dwa razy składałam wypowiedzenie i dwa razy byłam zatrzymywana. Czułam się nawet dowartościowana.Prowadziłam aptekę i zarazem współpracowałam z punktem aptecznym. Wyniki miałam różne-raz lepsze, raz gorsze, ale TP wypadał często na 100%. Jednak do dzisiaj nie wiem dlaczego musiałam odejść. Najciekawszym elementem była rekrutacja na moje miejsce. Prowadziły ją techniczki obdzwaniając wszystkie apteki w mojej miejscowości. Doprowadziło to do utraty mojej opinii w środowisku, do ośmieszenia. Co najlepsze-koordynator wmawiał mi,że to nie prawda, chociaż miałam odzew koleżanek farmaceutek. Rezultat taki, że na dzisiaj jestem rok w innym mieście. Po prostu wyjechałam. Nie mogę otrząsnąć się po tym wszystkim. Mam 25 lat pracy i straszna traumę po Mediq.Ktoś kopał mi dołki więc moje zasługi poszły w niepamięć. Pozdrawiam
Lenard 2012-05-09 10:44:08
Pracuje w firmie Mediq z firm w jakich już pracowałem ta jest najgorsza!Wszystko jednak jest zasługą kierownika apteki, [usunięte przez administratora] na całego zero docenienia pracownika wszystko wiecznie źle,tajemniczy klient, śmieszne punkty,z ustaleniem wolnego czy urlopu wieczne problemy, wciskanie promocyjnych preparatów, maile co i JAK trzeba sprzedawać!Takie działania robią aptekom opinie sklepów, supermarketów.Coraz mniejszy szacunek klienta dla farmaceuty!
kasia 2012-05-22 20:58:53
Tak!!! ta firma bezwarunkowo wyzyskuje ludzi. Bardzo niskie zarobki, zwalnianie ludzi bez istotnego powodu, wyzyskiwanie przez kierowników, ciągłe maile żeby zwiększać sprzedaż i polecać mnóstwo dodatkowych preparatów, narzucanie dziesiątek opakowań leków nierotujących i drogich, akcje z zamiennikami pełnopłatnymi, wypychanie leków narzuconych na siłe jak przy kasach w drogeriach \\\"mamy w promocji to i to może pani kupi?\\\" żenada i spadek autorytetu farmaceuty. NIE POLECAM
Alex 2012-10-31 08:27:10
Apteki Mediq to porażka po całości, dziwne systemy umów zawsze na czas określony, praca jak w biedronce, kadra kierownicza nie znająca zupełnie podstawowego nawet prawa pracy, minimalne przerwy w pracy idealnie z kodeksem albo i nie. Zastraszanie pracowników, dosłownie \"Jak się nie podoba to się możemy pożegnać\" takie mobilizujące słowa można usłyszeć od koordynatora.
zatroskany 2013-05-30 18:50:38
Witam, byłem pracownikiem MEDIQa przez kilka ładnych lat. Aktualnie według tego co głosi plotka i Puls Biznesu spółka MEDIQ i ACP jest na sprzedaż. Podobno zainteresowani to Dr MAX i DOZ.. również się Farmacol wymienia. Praca w aptece zależy od kierownika i koordynatora. Oczywiście trzeba realizować politykę centralną firmy.
wiesiek 2014-09-10 02:24:29
Pracuje 2 miesiace na magazynie.Atmosfera znośna , ludzie ok. Gdyby nie głodowe stawki i kompletny brak organizacji w firmie to byłoby dobrze. Cefarm upadnie w 3-4 lata , dosłownie nikt nie ogarnia. Mało pracowników dużo roboty za grosze. Kierowcy mówią że też do niczego, chyba ze jest się kierowcą zatrudnionym przez cefarm a nie przewoźnika.. wtedy to wczasy. Oczywiscie nie da się dostać na takie miejsce :)
informer 2014-11-28 23:43:14
Oj panie administratorze. W manipulacji osiągnięto tu sukces. Nie o tej Centrali są zamieszczone tu wpisy. Wcześniej było to forum o C.F. Cefarm S.A w Warszawie.
Forumowicze... tu jest normalna CENZURA!!!
korba 2015-01-26 23:13:16
Zniknęły wpisy, zniknęły i to te niewygodne dla kilku osób. Pomieszanie z Mediqami zapewne celowe bo jak inaczej wyjaśnić ten fakt? Brakuje wielu wpisów.
maskit 2015-03-13 01:17:14
Hej, na stronie internetowej Centrali Farmaceutycznej Cefarm znalazłem ogłoszenie, że poszukują telemarketera, mam doświadczenie w pracy na słuchawce - call center i myśle, czy nie spróbować tutaj. Jednak możecie napisac mi najpierw czy trudno jest osiągnąć cele sprzedażowe, czy dostajecie dobra bazę zainteresowanych klientów?
nick 2015-09-17 07:44:21
Cała Prawda , Tylko prawda i Gó....o Prawda ...
rambo 2016-10-07 15:50:38
praca na magazynie na woli to jest smieszna,wogóle juz sama umowa to jest smiechu warta zlecenie i napisane na dole tłustym czarnym drukiem ze jak chcesz sie zwolnic to wypowiedzenie musisz przyniesc hahahah robia w huja ludzi madry człowiek sie skapnie o co chodzi a głupi przyniesie wypowiedzenie i bedzie robił 2 tygodnie ,a im to na reke bo ciagle uciekaja od nich 1400zł plus akord którego nie mozna wyrobic 700 lini ,jak by płacili od pierwszej linijki to by było ok ,a tu trzeba zrobic 700 i dopiero od 700 zaczynaja ci liczyc po 15gr. za linijke takze o wypłacie 2000 zapomnijcie ,wogóle ta babe w biurze to bym piznął za oszustwa .to jest Warszawa i zarobki 1400 ze ci ludzie robia to sie dziwie po co robic w takim razie szkoły jak i tak po studiach tam robia .Zawsze mówie ze człowiek po studiach jak nie umie ruszyc głowa to bedzie nikim.
rambo 2016-10-10 00:43:57
ok zgodze sie ale w umowie w cefarm było tylko napisane tłustym drukiem nic nie było napisane odnosnie do jakiego paragrafu sie to odnosi ani podpunktu,wiesz co jest najlepsze?ze kazałem wywalic jej ta umowe do smieci i kasy niechce poszła na to:)
rambo 2016-10-10 00:45:36
oczywiscie pracowałem tam 1 dzien:)
kuba 2016-10-11 13:18:21
Rzeczywiście kierownicy działu sprzedaży mogą liczyć na dobre benefity do zarobków. Ciekawi mnie jednak to czy atmosfera wciąż opisuje w Pile, ale pewnie tak.
Zostaw swoją opinię o Centrala Farmaceutyczna Cefarm S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrala Farmaceutyczna Cefarm S.A.