brak logo

4 Business Group Sp. z o. o.

Siedlce

Opinie o 4 Business Group Sp. z o. o.

pracownik od czerwca 2011-10-14 15:22:16
Nie wiem kto pisze te wszystkie negatywne komentarze, ale stwierdzam że w ogóle nie pracował w tej firmie. Pracuje od kilku miesięcy i wszystko jest ok, pracuje od 8 do 16, dostaje prowizje za każdą umowę, a wypłatę do 10 każdego miesiąca. Studiuje zaocznie i nigdy nie miałem problemów żeby wyjść wcześniej na zajęcia albo zwolnić się w piątek na zjazd. Praca jak każda inna, są + i - jak wszędzie.
czarnulka11 2011-10-15 08:28:02
JAk czytam wasze komentarze to tylko chce mi się smiać, kazdy wie na jakiej zasadzie wypłącabe są prowizje, jak toś nie pracuje i się obija, do pracy na pogaduchy przychodzi to niech się nie dziwi ze ta wypłata będzie mniejsza. wypłata jest zawsze na czas, nie wiem kto was ( usunięte przez administratora ). O opinie lepiej zapytac tych którzy tam długo pracują a nie sugerować się komentarzami ludzi którzy nawet nie mają doswiadczenia w innej pracy/ firmie, jesli to twoja 1 praca to wg świetne warunki tym bardziej dla studentów,woiadomo że w warszawie są wyższe stawki, ale działa na TAKIEJ SAMEJ ZASADZIE i tam się nikt nie [usunięte przez moderatora] jak widzi ze ludzie się obijają wiem co mówię bo mam porównanie. Pracuję w firmie już prawie rok i jest dobrze póki nie obronię pracy magisterskiej zamierzam tam pracować.
konsultantka 2011-10-25 18:29:57
witam wszystkich. już pracuje w 4bg ponad rok wypłaty są na czas, kierownicy ok, konsultanci zajefajni:) nie ma na co narzekać. polecam wszytskim
konsultant 2012-04-16 21:18:30
Wszystkim niezadowolonym i zirytowanym dam dobrą radę: poszukajcie szczęścia gdzie indziej! Każdy człowiek powinien sam decydować o swoim życiu a opinie o firmie mieć z własnego doświadczenia. Nikt nikogo przecież nie zmusi do pracy w 4BG, więc po co tyle "jadu"?
lala 2012-04-16 21:39:33
zacznijmy od tego ze konsultant który nie dostał wypłaty nie pisal by takich rzeczy ze mamy jad, drogi człowieku podajacy sie za konsultanta którym nie jestes BO PEWNIE MASZ KASE NA KONCIE I D GLEBOKIM D innych ludzi ok nie Twój prpblem ze innym oszukali ale po co udajesz kogos kim nie jestes. Bo tu nie chodzi o to ze firma jest zla czy praca tylko chodzi o to ze ludziom naleza sie ich pieniadze i o to jest dyskusja a nie o co innego. Zapłaci firma nie bedzie problemu, nie zapłaci bedzie coraz gorzej,\, To JEST NORMALNE ,,KONSULTANCIE,,
były pracownik 2012-04-17 18:17:28
Powiem tyle. Cieszę sie, ze juz tam nie pracuje. Nikt nikogo nie zmusi do pracy jasne, mamy wybor a ja odradzam wybranie 4 BG na pracodawce. Czas swietnosci juz minal. Zgadzam sie z tym, ze ludzie pracuja, aby zarabiac i pieniadze im sie naleza. A gdzie sa te pieniadze??? bo nie na kontach pracownikow.
edy 2012-08-02 15:06:11
ja czekam na wypłatę z czerwca do tej pory...coś czuje że nigdy jej na koncie nie zobacze...nie polecam!!!!
ed 2012-08-27 12:17:39
Kto został oszukany jeszcze przez tę "firmę"? bo ja zamierzam zakładać sprawę w sądzie....!
starfactor 2012-09-04 09:35:11
Ja rowniez czekam na pieniadze od czerwca
starfactor 2012-09-05 17:00:58
Nie nie dostałem,dodzwonić się tam jest już od jakiegoś miesiaca nie sposób i raczej marnie widzę.
kgs 2012-09-10 19:36:46
Ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nki są wystawione tylko za sierpień, za wrzesień nie. Wychodzi na to że pracowałem 5 dni września za darmo, albo okaże się jeszcze że i cały sierpień, a za klika dni firma zniknie !!!!
kolejny oszukany 2012-09-10 20:16:13
wrzesień jak wrzesień obym pieniądze za sierpień otrzymał!! Ta firma od początku mojej pracy wydawała mi się podejrzana! A teraz moje przypuszczenia się sprawdziły! Nigdy więcej nie pójde pracować do firm tego typu!
pracownik naaaaajnizszego szczebla:P 2012-09-10 22:33:01
Też tam pracowałam,w wakacje jak większośc chciałam zarobić na studia itp. lipiec ok,sierpień w miarę też ale we wrzesniu to juz jedno wielkie krentactwo\\\\\\\"nie martwcie się,wprowadz nowy projekt,nadgonicie średnią,to znak ze góra o was dba\\\\\\\" a jak się skonczyło??? w piątek ogodz.13 rachunki a o godz.15 projekt upadł:DDD śmieszne i tragiczne zarazem,a co najlepsze większośc byłych pracowników dzisiaj nie wygladala na załamanych takim obrotem sprawy???(czy to tylko mnie dziwi??) że matki utrzymujące rodziny nie zadawały pytania\\\\\\\"dlaczego?\\\\\\\" nie próbowały walczyć.Ja uważam że to oszukaństwo!!!TEATR i KABARET!!! w PUPie i w necie krążą ogłoszenia że poszukują nowych pracowników Rekrutacja w TOKU.I tak to się toczy nam nie zapłacą zatrudnią nowych a po 2miesiącach zrobią z nimi to co i z nami!.Ja im nie odpuszczę i stanę na rzęsach a kase wysępie BYŁA PRACA MA BYĆ I PŁACA!!! są instytucje które chętnie się tym zajmą a dodatkowo media. RA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NEK JEST TO PRZELEW TEZ MA BYĆ! dodatkowo Wiemy gdzie jest siedziba więć mamy wolność słowa i zrzeszania się rozbijemy namioty albo przykujemy się do drzwi:)
szok 2012-09-11 09:52:21
Kasy jak nie dostaniemy w ciągu 2-3 tygodni to na pewno nie dostaniemy bo jak firmę zamkną całkowicie to nie będzie komu przelać na konto kasy!!!!!
!! 2012-09-11 10:56:20
Dlatego trzeba coż zacząć robić by te pieniadze dostać. W moim przypadku nie jest to mała suma pieniedzy, jestesmy grupą osób które oszukano dlatego zacznijmy jakos działac a nie czaekamy na te pieniadze bezczynnie bo tak napewno ich nie dostaniemy!!! Pracowaliśmy uczciwie i te pieniadze nam sie należa!!
DOKŁADNIE 2012-09-11 13:20:24
Zgadzam sie z TOBĄ,musimy coś zrobić! skrzyknijmy się Fb,nk,telefony znamy się i takim tzw.łańcuszkiem zbierzmy grupę która chce walczyć! pojdziemy do nich a jak nie tam to do PIP.Nie pozwalajmy się okradac to NASZE pieniadze.Nie możemy z podkulonym ogonem podpisać wypowiedzenia i czekać na RATE WYPLATY jedną ,druga , trzecia bo może nigdy nie nadejsc a żal ,gorycz i ta niepewnosć zostanie na zawsze i w innych miejscach pracy taki strach też będzie.Prawo jest po NASZEJ stronie póki możemy DZIAŁAJMY
oszukana:-/ 2012-09-11 23:10:31
Racja, jak mamy działać to działajmy a nie tylko siedzimy i się nad sobą użalamy bo chyba nie o to chodzi. Dzisiaj byłam po zaświadczanie w tej naszej firmie i pani Kris oczywiście wielce zapracowana pomimo tego, że umawiałam się z nią wczoraj nie wystawiła mi tego świstka tylko wywaliła z jakimś podaniem, więc ludziska jak chcecie zaświadczenie to też nie wiadomo czy dostaniecie bo trzeba pisać podania :-):-) i jest jeszcze jeden czynnik musicie trafić na jej dobry humor:-). Czyli podsumowując ani zaświadczenia ani kasy na koncie:-) jutro idę do PIP-u, czy rusza może ktoś jeszcze?
:) 2012-09-12 18:15:41
Ja bym proponowała stworzyć nowy program typu DLACZEGO JA:D To co sie w tej firmie dzieje to cyrk;p
zawiedziony 2012-09-17 07:47:04
Dostał ktoś kase??????????? bo ja jeszcze nie!!!!!!!!!!
:(:(;( 2012-09-17 15:39:21
Ja nistety tez nie dostałam!!!!!!!!!!
jola 2012-09-21 13:59:10
Macie kase na kontach??
... 2012-09-21 19:54:39
NIe nie mamy?? A może ktoś dostał juz pieniądze?
głos 2012-09-27 09:38:24
GDZIE SĄ MOJE PIENIĄDZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ODDAJCIE [usunięte przez moderatora]
ali 2012-10-16 19:15:41
Macie zalełą kase??
ghj 2012-10-18 15:01:12
Nie mam. Firma jest jeszcze czynna???
sonda 2012-10-22 09:30:50
gdzie są nasze pieniądze???
kto by pomyślał żeby walczyć o własne ciężko zarobione pieniądze
niech ich szlag trafi
sonda 2012-10-22 09:32:24
a Wy macie????
sgers 2012-10-22 10:42:28
sonda - 2012-10-22 09:32:24

a Wy macie????
macie kasę bo ja nie!!!!!!!!!!!!! a na stronie tygodnika siedleckiego piszą że kasa została wypłacona, chyba że nie o tą firmę chodzi o której piszą?????????
kj,,li 2012-10-22 10:44:25
Możliwe że jakaś inna firma też oszukała pracowników
sonda 2012-10-22 12:29:35
To nie o tej firmie pisali w Tygodniku...
a z tego co mi wiadomo to kasa na pewno nie została w całości wypłacona na 100% jak 30 % jest uregulowane to byłoby dobrze
sonda 2012-10-23 20:17:38
Z tego co wiem to ci sami ludzie otwierają firmę w Warszawie i z nas się nieźle śmieją "że Siedlce dały się nabrać"....(cytuje słowa)
Ludzie nie darujcie swoich pieniędzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ed 2012-10-24 18:10:24
Ja z siostrą doczekałyśmy się kasy od nich ale odeszłyśmy już w lipcu z tej "FIRMY"...Mi jako pierwszej nie wypłacono kasy...dlatego się zwolniłyśmy, to wszyscy w pracy zaczęli gadać ze mnie zwolniono, co robiono specjalnie żeby zatrzymać ludzi...na szczęście zdążyli nam wypłacić...ale żal mi tych ludzi co nie otrzymali pieniążków, oczywiście siedlecki PIP miał naszą skargę gdzieś...
sonda 2012-10-28 13:58:07
To prawda PIP zamiast pomagać w tej sprawie to odradza jakiegokolwiek działanie... ja się tylko dowiedziałam że racjonalnym wyjściem z tej sytuacji jest napisanie pozwu w sądzie pracy.....
zdrzazniony 2012-10-29 14:24:16
No ciekawe kiedy wyplaca pieniadze. Czy w ogole. Na nastepny raz powaznie sie zastanowie, zanim podejme jakakolwiek wspolprace z warszawiakiem. [usunięte przez moderatora]
masakra 2012-11-02 20:15:07
ludzie, nie dajcie się zbyć słowami że kasa będzie! bo WY musieliście wykonywac swoje obowiązki tu i teraz na czas i jak najlepiej a ich obowiązkiem jest płacić wynagrodzenie!!! bo co do motywacji tooo już dno dna...masakra a kadra kierownicza niekompetentna. ja przyjrzałam się tej sprawie bliżej od strony formalnej i poczytałam kodeks i ta ich społka z.o.o. w organizacji naprowadziła mne na trop nie mogę ujawnić publicznie o co dokładnie chodzi ale jest nadzieja:) także 3majmy się razem:) pamiętajcie w kupie siła bo kupy nikt nie ruszy:) nie zostawię tego tak
hj,g 2012-11-09 09:24:23
Regon jest zły w umowie brakuje jednej cyfry. To zwykły śmieć a nie umowa. Brak numeru telefonu nie da się dodzwonić bo niby gdzie jak to wszystko nie istnieje i nie istniało. [usunięte przez moderatora]
masz racje 2012-11-10 15:31:41
w regonie brakuje jednej cyfry ale na umowie jest też pieczatka firmy na której regon jest OK i na wypowiedzeniu też jest OK także to nie ma znaczenia:) martw się lepiej tym że nie ma nr KRS bo to jest otrzebne skoro odcinali Ci podatek a jak nie ma krs to tak jakbyś na czarno robil/a bo nawet zwrotu US nie dostaniesz:)))))))))))))))) bo pitu 11 też nam nie przyślą:)))))))))) JAJA:D byłam tam i teraz w firmie trfa remont bo ktoś ten lokal już wynajął :)))) ciekawe czy to nasi teraz wejdą na rynek z nową nazwą:))))))))))))) i czystą opinnią:)))) czas pokaże:) ale kontrolę skarbową w każdej chwili można nasłać...co jak co ale fiskus wyciągnie kasę nawet jeśli jej nie ma:))))))))))))))))))))
sonda 2012-11-16 12:01:40
Chyba nasze linczowanie nie ma sensu...tracę nadzieję, że jest jakiś sposób by dobrać się do tych[usunięte przez moderatora]
lola 2012-12-13 20:28:58
dostał ktoś kase zaległą??
gjhk 2012-12-17 13:33:14
W tym roku mają juz nikomu nie wypłacać moze w w przyszłym jeśli nie zapomną o nas...
piter 2013-07-19 17:31:46
Tak nadal są od roku nie wypłacili normalnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2013-09-25 23:56:33
Na tę firmę smarują na prawie każdym forum. Mają problemy ze znalezieniem grosza na wypłaty i wciąż przychodzą do nich np. przyjezdni studenci. Jeśli dobrze pamiętam, to w wymaganiach pracy mieli "gracja dykcja i aparycja", że nawet podstawówki nie trzeba mieć skończonej. Ocena mierny za masę komentarzy jakie na ich temat przeczytałem. Chyba jeszcze nikt nie "nasmarowal" na swojego pracodawcę...
kiro 2014-06-28 01:46:43
czekamy czekamy i doczekać się nie możemy... to może ktoś chce podzielić się jeszcze czymś ciekawym na temat 4 bussines?
Ciekawy 2014-11-16 21:53:14
Czy w ogóle jeszcze ktoś został w tej firmie? skoro takie zaległości w płaceniu ma 4 Business ( rozumiem że każdy może mieć jakieś poślizgi finansowe bo konkurencja duża i ciężko o zlecenia ) ale z tego co czytam to nie jest taki krótki okres. W jaki sposób chcą oni wyrównać te zaległości pracownikom, będą karne odsetki ?
szerman 2014-12-01 01:16:21
firma pozostała jak najbardziej na rynku , jednak w dalszym ciągu bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek informacje o nich po za tym forum . Także jeżeli ktoś z użytkowników rzeczywiście w dalszym ciagu pracuje bądź pracował w tej firmie to proszę podrzućcie info na temat tego jak obecnie wyglądają warunki jakie można od nich otrzymać
Nowy 2015-01-31 20:28:58
Jestem totalnie nowy w tym temacie i powiem szczerze, że całego tematu nie chce się mi czytać poza tym wiadomo, że wszystko na dniach się może zmieniać. Tak samo jak można pracę z dnia na dzień stracić i zostać bez pieniędzy. Mianowicie - chciałbym poznać nowe opinie o pracy w 4 buissness group sp zoo.
Nowy 2015-01-31 20:48:03
Jestem totalnie nowy w tym temacie i powiem szczerze, że całego tematu nie chce się mi czytać poza tym wiadomo, że wszystko na dniach się może zmieniać. Tak samo jak można pracę z dnia na dzień stracić i zostać bez pieniędzy. Mianowicie - chciałbym poznać nowe opinie o pracy w 4 buissness group sp zoo.
Mójtam 2015-02-25 04:18:24
4 Business Group to firma działająca w branży doradczej a konkretniej jest to doradztwo w zakresie działalności związanej z prowadzeniem interesów i zarządzaniem. Zastanawiam się jak dobrym analitykiem trzeba być aby myśleć o zatrudnieniu u nich. Powiedzcie mi z jakim stażem ludzie tam przychodzą i jakie studia trzeba mieć na papierku.
oszukana 2015-08-22 14:55:25
Witam!
Firma 4 business z Krakowa (www.4b.com.pl)to jakaś kompletna pomyłka, a pracownicy to osoby o niskim poziomie komunikacji, nie posiadające odpowiednich kompetencji.
Ta pseudo firma zajęła mi 3 miesiące za życia (Wieczne prośby o pomoc typu"proszę nam pomóc, proszę zobaczyć, proszę załatwić...itp.) po czym bez żadnego wynagrodzenia stwierdziła, że już nie jestem potrzebny.
zdecydowanie NIE POLECAM !!!!!
1
jasiek 2016-05-20 21:09:49
ja bym nie uogólniał @aleksy nie wszystko się wszystkim podoba .
Zostaw swoją opinię o 4 Business Group Sp. z o. o. - Siedlce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 4 Business Group Sp. z o. o.