brak logo

Bata Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Bata Poland Sp. z o.o.

Julia 2013-06-11 17:23:02
anonim - 2013-06-11 10:30:13

A w sklepach takich to jest też tak że w czasie pracy trzeba chodzić w butach firmy. Czyli tutaj w butach baty. Jest coś takiego?
Jak ja pracowałam, to każdemu pracownikowi przysługiwało się buty służbowe i te buty, które otrzymujesz od firmy zostają na sklepie, ponieważ jest to tylko i wyłącznie użytek dla sklepu.
Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to po prostu zadaj kilka pytań a ja postaram się na nie odpowiedzieć. Ja bym się nie wahała ani chwili tylko bym składała aplikacje.
Julia 2013-06-14 13:44:18
anonim - 2013-06-11 17:28:33

Jeszcze chciałam się dowiedzieć czy atmosfera między pracownikami to jest wporządku? Bo to różnie czasami bywa
To zależy gdzie chcesz składać aplikacje. Ja miałam bardzo fajną ekipę. W Katowicach również jest bardzo fajna ekipa ( bardzo zgrana i pomocna). Nie wiem jak to bywa w innych sklepach. Jeśli trafisz do Wrocławia to z tego co wiem to też jest bardzo fajnie.
Julia 2013-06-18 08:50:24
anonim - 2013-06-14 13:56:49

Aha. Grafik jest tam chyba jakiś ustalany tak? Julia jeśli możesz to napisz czy bez problemów z nim jest w Bacie
To już zależy od kierownika. Ja miałam takiego kierownika, który bez problemu dawał wolne kiedy tego potrzebowałam. Nigdy nie zdarzyło się tak aby było inaczej. Mam nadzieję, że jak się zdecydujesz na pracę w Bacie trafisz na super kierownika ( chociaż myślę, że tak będzie ). Urlopy są ustalane w sposób stażowy czyli pierwszeństwo ma kierownik oraz zastępca następnie osoby, które pracują najdłużej, niestety w Twoim przypadku byłabyś/byłbyś ostatnią osobą, ale ja bym się nie zrażała, bo może być tak, że akurat ten termin co chcesz może być wolny. Jak Ci zależy na pracy to i tak podejmiesz prace pomimo wszystko. Ja jestem osobą, która na dzień dzisiejszy już w wakacje od dwóch lat nie mam urlopu, ponieważ właśnie stało się tak, że mój sklep się zamykał i musiałam poszukać nowej pracy ( akurat był to okres wakacyjny) teraz też nie mam wakacji bo pracuje w nowej firmie i urlop mi się nie przysługuje. Mam nadzieję, ze za rok mój urlop nadrobi wszystkie straty :*
Julia 2013-06-19 10:41:09
anonim - 2013-06-18 10:00:04

Ale jeśli potrzebuje nagle dnia wolnego to można się bez problemu zamieniać z innymi pracownikami? Albo zamiast dwóch dni pracować jeden?
Tak jak Ci pisałam wcześniej. To zależy od kierownika i pracowników. Ja nie miałam problemów i zawsze było tak, że szli mi na rękę. Najlepiej to się zatrudnić a jak Ci nie będzie odpowiadać, zawsze można zrezygnować.
Julia 2013-06-19 16:47:07
anonim - 2013-06-19 10:43:30

Grafik to ile wcześniej dostają pracownicy? Bo wiesz w niektórych firmach to i 3 dni wcześniej dopiero potrafią dać
Około 25 każdego miesiąca raczej kierownik musi dać grafik, ale jak teraz jest nie mam pojęcia.
Julia 2013-06-20 11:28:52
anonim - 2013-06-19 19:52:05

No to powiem szczerze że trochę późno dają ten grafik mimo wszystko. Istnieje coś takiego jak prośby grafikowe? Wiesz w sensie że wisi kartka np przez pierwszy tydzień miesiąca i ludzie wpisują kiedy chcą mieć jaką zmianę itp
Przecież pisałam Ci wcześniej, ze ja nie miałam problemu z grafikami, że jak potrzebowałam jakiegoś dnia wolnego to go miałam. To naprawdę zależy od kierownika na jakiego trafisz. Ja akurat miałam fajnego.
Julia 2013-06-20 15:02:30
anonim - 2013-06-20 11:36:44

Ale mi tutaj w tej chwili nie chodzi o dni wolne tylko o to czy tak jakby samemu można sobie grafik układać. Że wpisuje sobie że od 5 do 15 chce mieć pierwszą zmianę a później drugie albo że chce mieć poczatek miesiąca cały wolny a później pracować codziennie do końca miesiąca. O coś takiego mi chodzi
He he. Tak to raczej chyba się nie da. Jeśli dobrze zagadasz z kierownikiem to może Ci będzie szedł na rękę ale z pewnością nie ma możliwości abyś sama/ sam układał/a grafik.
Julia 2013-06-20 19:06:16
anonim - 2013-06-20 15:51:46

No własnie o to mi chodziło :) A pracownicy sklepu to jakie mają zniżki. Bo zreguły tak to chyba jest
Jak ja pracowałam to było ich 5 szt na rok w wysokości 30%
Julia 2013-06-21 11:37:58
anonim - 2013-06-21 10:36:27

No to nie wiele. W innym sklepie ale nie napisze marki to nawet 70% było. Z tych zniżek to mogę korzystać tylko ja czy dowolona osoba?
Boże człowieku. Zniżki są pracownicze. Jeśli chcesz je przeznaczyć dla znajomego to owszem ale w przypadku reklamacji musi iść na Twoje nazwisko. Nie opłaca Ci się ich rozdawać bo później nie starczy dla Ciebie. Jeśli masz jakieś pytania to zadaj ich parę będzie szybciej i lepiej. Tak naprawdę zanim zdecydujesz się tam pracować to już dawno miejsca nie będzie. Ja nie żałowałam.
Julia 2013-06-27 09:00:29
Anonim - 2013-06-22 05:15:04

Luźna atmosfera czy sami sztywniacy?
hej. Ja miałam bardzo luźną atmosferę w pracy. Naprawdę było mi dobrze. Raz było źle a raz dobrze, ale przeważnie było dobrze.
Julia 2013-07-02 00:18:12
anonim - 2013-06-27 09:39:08

Imprezy jakieś firmowe czy wigilie poza miejsce pracy są może organizowane? Dziwne ale dużo firm teraz tak robi
A co tu takiego dziwnego, że ludzie się integrują? Ja uwielbiałam wypady z koleżankami z pracy. Z co niektórymi mam dalej kontakt. Wigilia niestety nie, ale dziewczyny chętnie wypadają na piwko i w ogóle, ale to naprawdę zależy od ekipy.
Julia 2013-07-09 17:16:48
anonim - 2013-07-02 08:27:01

Ale mi chodzi raczej o takie imprezy organizowane bezpośrednio przez firmę a nie że ludzie sami sobie wychodzą
Skończyły się czasy, kiedy firma organizuje imprezy. Kiedyś były np.. konkursy i można było wygrać impreze. Były też wycieczki np. do Pragi albo gdzieś w góry, ale już tego nie ma.
Julia 2013-07-13 12:14:55
anonim - 2013-07-09 17:25:04

Jeszcze nie o coś takiego mi chodzi. Może źle się wyraziła ale chodzi mi o takie wyjazdy integracyjne lub szkoleniowe
No przecież pisałam, że były wyjazdy integracyjne, ale już tego nie ma. idzę, że nadal się nie zdecydowałaś złożyć aplikacji. Jak tak szybko się decydujesz czy złożyć czy nie to jestem pewna, że sobie raczej nie poradzisz. Zamiast samemu się przekonać to tracisz tyle czasu na to, aby się czegoś dowiedzieć.
Julia 2013-07-16 23:07:04
marcin - 2013-07-13 12:21:43

Witam. Ja natomiast chciałem się dowiedzieć czy mężczyzna ma szanse dostać tam pracę? Bo jak narazie to w każdym sklepiej widziałem same kobiety
Jak ja pracowałam, to było bardzo dużo mężczyzn i znam też takich, którzy w dalszym ciągu pracują. Spróbuj, może Ci się uda. Nie ukrywam, że atutem będzie jakieś doświadczenie w sprzedaży odzieży bądź obuwia. Pozdrawiam
elka 2014-12-05 16:06:55
Sa może jakieś rewelacyjne opinie o Bata Poland Sp. na temat pracy u nich?? Wyslalam cv, zostalam zaproszona na rozmowe w przyszlym tygodniu i zastanawiam sie czy jesli po rozmowie odpowiedź będzie pozytywna, czy czekają mnie kolejne rozmowy, jeśli tak, jakie będą to etapy? Bo juz miałam takie doświadczenia w poprzedniej pracy. A jak można opisać kulturę organizacyjną firmy?
co mnie buty 2015-01-31 17:46:22
nie obchodza mnie jakie buty ma bata tylko jak placi i jakie warunki oferuje swoim pracownikom ktorzy pracuja w sklepach firmowych baty. to jest cos co mnie interesuje bo jakeis tam reklamacje to dla mnei bezsens. wazna jest tylko kasa - jaka mozna dostac tutaj w bacie ? pozdrawiam i czekam az odpiszecie
michał 2016-05-11 13:58:20
Ciekawe tylko czy jak mają tak bardzo mały ruch @marsya to czy to nie ma przełożenia na wysokość pensji..
Zostaw swoją opinię o Bata Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bata Poland Sp. z o.o.