brak logo

Z.P.U Mechanika Maszyn M. Surowiec

Rybnik

Opinie o Z.P.U Mechanika Maszyn M. Surowiec

innyanonim 2011-12-20 19:12:31
Człowiek \"niewiedza\" czyli kierownik oraz warunki panujące w zakładzie mogą zniechęcić do dalszej pracy. Jeśli ma się możliwość pracy gdzie indziej to lepiej wybrać to gdzie indziej.
1
Don Ushero\\\\\\\'s 2012-04-27 01:46:13
z tego co wiem juz niewielu z starej ekipy zostalo na warsztacie....kazdy kto mial gdzie uyciec lub nie zdqazyl bo go [usunięte przez moderatora] sam wyzucil pracuje gdzie indziej i sobie chwali a [usunięte przez moderatora] ogloszenia na cala polske daje ze mieszkanie[usunięte przez moderatora] da byle ktos chcial tam pracowac.... moze kwiaciarnia ? szklarania ? sloneczko zawsze sie dobrze czul w tych tematach :D roslinki nie musza miec cieplej wody i na chorobowe nie chodza :D z ciekawoscia czekam na dalszy ciag histori tego zakladu ale kariery to on juz nie zrobi w tym regionie jest solidna marka ktora kazdy omija szerokim lukiem... POZDRO ALL
2
były 2012-05-02 10:06:39
ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tez tak wygląda,lepiej gdzie indziej pracować bo w tej firmie nigdy nic nie wiadomo, możesz nie spodobać się pupilkom prezesa lub samemu prezesowi i wylatujesz z papierami lub chodzisz bez premi pracownicy tam to [usunięte przez moderatora] którzy pracują za grosze .brak organizacji, lepiej uciekać niż złożyc tam cv
gall anonim 2012-09-06 07:33:27
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecie firma jest ok jak sie nic nie umie to sie wylatuje
... 2012-10-29 20:24:27
Nikomu nie polecam. Cała ta firma to totalne dno. Nikt się nie liczy z Twoim zdaniem. Szefostwo ma tys pomysów na minute a co jeden to głupszy. Co chwilę zmieniają zdanie i każą robić co innego albo w jakiś inny sposób. A cokolwiek byś nie zrobił to i tak zawsze jest źle i dostajesz[usunięte przez moderatora]. Ludzie zanim zrezygnujecie ze starej roboty żeby się tutaj przyjąć to zastanówcie się porządnie, bo albo porobicie miesiąc/dwa i Was wywałi albo dzień przed zakończeniem pierwszej umowy w najdzieji na jej przedłużenie Wam podziękuje bez słowa. Nie dając czasu nawet na znalezienie sobie od razu drugiej pracy. Jednym słowem idzieszw tym momencie na bruk. Wszyscy pracownicy są uważani za zdesperowanego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a co kradnie z tej firmy wszystko co popadnie(narzędzia, mydło, szmaty, co kolwiek co musieli by zamówić albo kupić). Obojetnie jaka choroba, gips czy pobyt w szpitalu jest brane jako specialne ze strony pracownika załatwione za [usunięte przez moderatora]chorobowe. 100% jesteś bez premii. Jak jesteś chory to urlop jest od tego!!! Więc musisz [usunięte przez moderatora] cały rok a urop który Ci się należy szef daje kiedy mu odpowiada . Chcą tylko więcej i więcej a i tak uważają dalej że [usunięte przez moderatora]robisz i nie wyrabiasz normy. Zostając po godzinach bo Ci karzą, poźniej mają pretensję skąd masz nadgodziny. Jak dochodzi no ich wypłaty to różnicy na pasku prawie nie widać. To wszystko w największym skrócie, a można byłoby pisać i pisać. Więc jeśli chcesz się zatrudnić u [usunięte przez moderatora] to WYTRWAŁOŚCI!!!
A 2012-11-02 16:28:02
Powiedzcie mi jedną rzecz,są tutaj w tej firmie pracownicy/pracownice co pracują już wiele lat,więcej niż dwa-trzy i pięć lat to jak oni to robią iż cały czas są pracują ?? ZASTANAWIA mnie to, czy ktoś odpowie mi na to pytanie ????
2
A- 2012-11-20 16:12:36
Cisza,brak odpowiedzi ?? Nie ma odważnych na odpisanie na proste pytanie..
śmieszek 2012-11-22 15:43:28
a wiec kolego sprawa wyglada tak albo jestes pupilkiem i jakos ci idzie albo masz niewiele do emerytury i chcesz tylko jej doczekac zeby na starosc nie chodzic po zakladach szukac pracy albo nic nie umiesz i jestes skazany na [usunięte przez moderatora] ... nie wymieniajac rodziny itp. oto odpowiedz na twoje pytanie., dziwie sie ze wogoole je zadales, nie ma co bronic [usunięte przez moderatora] choc i on czasami ma chwilowe objawy czlowieczenstwa jak jest kazdy wie to forum sluzy temu by chwalic innym dobrego pracodawce i odradzac zlego, wiec jesli ilosc negatywnych wpisow jest w znaczacej wiekszosci chyba to o czyms swiadczy prawda ? biorac pod uwage ze padaja te same argumenty na NIE dla prawcy w [usunięte przez moderatora]ale kazdy ma swoj rozum i zrobi jak uwarza a ze coraz mniej gloopich w okolicy rekrutacja trwa w calej polsce HAHAHAHA pozdrawiam :)
były pracownik 2013-01-01 18:28:44
A ja Ci powiem dlaczego jedni pracują przez dłuższy okres bo poprostu się nie wychylają siedzą cicho jak trusie a jak [usunięte przez moderatora] im coś powie to tylko umią przytakiwać głowami byle sie nie narazić. Nawet myślę że sami boją się iść poprosić i zaplanować urlop żeby tylko prezes przypadkiem się nie uwzioł na niego. Więc na wypoczynek idzie kiedy wielki szef pozwoli. Proszę powiedz mi ilu jest tam takich którzy mają zaległe urlopy. A i przyjdzie kreska na tych co po te 5 lat pracują ,nie tacy tam pracowali co by mogło się wydawać że są nietykalni, a wylecieli z takim hukiem że nawet w okresie wypowiedzenia nie mieli co się pokazywać na zakładzie, bo MS nie życzył sobie ich widzieć.
żona 2013-02-15 09:46:16
Jeżeli jesteście zainteresowani pracą charytatywną, za darmo to ta "firma" zapewni Wam takie warunki. Nie płacenie pensji, unikanie wyjaśnień i pracowników oraz brak szacunku dla drugiego człowieka to tutaj norma. Szkoda gadać- żal ludzi.
joe 2013-02-27 16:38:26
a jak praca biurowa? ktoś oceni?
A.... 2013-03-15 15:39:12
A chcesz się przyjąć?,
Jeśli pracujesz to sam oceń...
joe 2013-03-27 11:57:50
jakbym pracował to bym nie pytał...
A.... 2013-04-16 18:02:34
Może wypowiemy się tu o pracownikach,bo są między nami tzw: dobre duszki,co szefowi meldują co i jak,
żona 2013-05-10 13:22:12
a ja się pytam kiedy dostaniemy wynagrodzenie za przepracowane 7 misięcy !!!???? jak tak można traktować ludzi!?!!! Może ktoś cos wie na temat sytuacji tegoż [usunięte przez moderatora] pracy?
Pracownik 2013-05-16 12:26:02
O co chodzi ?? o pieniądze... nie możliwe,jedno co jest ok to przelewy z wypłaty są regularne,miesiąc w miesiąc.Jeśli jesteś żoną byłego pracownika,spytaj męża czy cie nie kantował i pieniądze nie szły na coś zupełnie innego,zamiast na budżet domowy.
żona 2013-06-05 12:54:17
Bardzo ciekawe-jakby tak było, że pieniądze są na czas, to nie byłoby wiecznie odraczanego terminu zapłaty i obiecanek-jak się okazało bez pokrycia. Nie przeczę-może akurat Ty jesteś szczęściarzem i otrzymujesz wynagrodzenie...
ps. "niemożliwe" pisze się razem a nie osobno :)
xxx 2013-06-21 20:03:19
Co jak co, ale wypłata zawsze była w terminie. Nie było mowy o spóźnieniu. Co do reszty to odradzam wszystkim pracę w tym zakładzie. Brak poszanowania dla drugiego człowieka a kierownictwo to święte krowy. Brak narzędzi do pracy. Ludzie sobie wyrywają z rąk narzędzia bo jest jedno na zakład. Krótko mówiąc nie polecam nikomu.
Były prac ., 2013-08-21 11:10:31
Cześć wszystkim,co tam słychać u was na zakładzie??nic nie piszecie,czyżby się poprawiło hahaa i głupio wam pisać pochwały.Ja już nie żałuję że nie pracuję na tym zakładzie.Pozdrawiam DZIEWCZYNY ' i wszystkich pracowników
Pracownik 2013-09-17 06:09:12
Atmosfera luzacka,wręcz przyjacielska.Można by powiedzieć--wszystkie dzieci nasze są.
xyz 2013-09-24 11:47:18
tiaaa jasne, luzacka atmosfera .... tak samo jak wszystko inne -"cud, miód i orzeszki"
żona 2014-01-08 14:29:05
Do "XXX": Może i na początku wypłata "była" w terminie-tzn. pierwsze 3 miesiące. A potem to już szukaj wiatru w polu.
byłem tam....dioboł 2014-01-09 20:49:55
(usunięte przez administratora) są ci co piszą że (usunięte przez administratora) miał opóźnienia w płatnościach to jedno zawsze było na 100% na czas...wiem co pisze ponad 7 lat tam byłem....teraz podobno ledwo zipie stara ekipa została chyba z 9 osób...jak człowiek odejdzie po latach to się dopiero dowie jak fajnie jest za bramami.....PIĘKNIE JESTpozdro dla(usunięte przez administratora) śpijcie dalij na szlifierkach.....
byly_pracownik 2014-04-19 15:25:30
Co do wypłaty to zawsze była w terminie i nie było z tym problemu. A cała reszta to kompletna klapa. Nie polecam tego zakładu. Właściciel kompletnie nie szanuje ludzi i jest kompletnym bur... Kierownik w ogóle nie zna się na obróbce skrawaniem, a ciągle wtyka swój niekompetentny nos. NIE POLECAM NIKOMU!!!
gość68lqa 2014-05-09 16:19:24
Witam i przyłączam się do opinii o kierowniku "kucyku" który nie ma pojęcia o pracy, nie mówiąc ,ze jak się chce wymagać od pracownika żeby coś zrobił to trzeba mu dać rysunek,a to już przekracza możliwości intelektualne tej osoby. Dziwi mnie ,że kogoś takiego trzyma prezes, bo on przynosi same straty dla zakładu. Widocznie ma "haka" na prezesa! Powodzenia niedobitkom jacy pozostali w zakładzie!
skrzypiąca skrzypaczka 2015-02-19 14:40:52
ok, zakładajmy że zdecyduję się że będe chciała się skontaktować z firmą, ale nie chcę rozbijać się o ścianę w jakimś ogólnej skrzynce mejlowej w której mojej wiadomości i tak nikt nie przeczyta. proszę możecie tutaj podać namiar, najlepiej mailowy albo telefoniczny, do kogoś konkretnego w firmie kto udzieli mi odpowiednich odpowiedzxi profesjonalnych?
dioboł 2015-02-28 16:15:57
a kier. kucyk już tam nie robi...nawet jego MNIEK MIOŁ DOŚĆ
3
krzysztof 2016-05-05 14:26:42
Pracowałem tam chwilę (2tyg) i moja opinia jest pozytywna... kasa ok, w terminie. Pracy jest dużo (8h ciągle z 15min przerwą) ale jest to uczciwa praca za uczciwe pieniądze. Niestety ciężko dostać urlop. Atmosfera w pracy raczej pozytywna. Jak ktoś chce leżeć cały miesiąc i się obijać to nie polecam, jak kogoś interesuje prawdziwa praca to jak najbardziej.
bil 2016-05-20 17:09:53
Witam,
możecie powiedzieć jaka jest atmosfera w pracy? Kasa jest na czas? Jak z zarobkami?
Schleifer 2016-10-11 15:38:26
Siema gorole jak tam w ZK ? Na pewno mało i się nie opłaco pra . Na szczęście szef zrobił jedna dobro rzecz przez 10 lat i mnie zwolnił
alan 2016-10-16 18:15:33
cieszysz się, że zostałeś zwolniony? a dlaczego? troche to zastanawiajace tym bardziej, ze jak piszesz, że prcowałeś tam 10 lat to bardzo długo, ajki powod zwolnienia? tak po prostu?czy zarzad sie zmienił?
Zostaw swoją opinię o Z.P.U Mechanika Maszyn M. Surowiec - Rybnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Z.P.U Mechanika Maszyn M. Surowiec