brak logo

Real Construct

Kraków

Opinie o Real Construct

Sysiler 2010-09-16 14:32:30
Super
1
murzyn 2011-12-27 21:01:24
nie polecam tej firmy nawet najgorszemu wrogowi... (usunięte przez moderatora)
1
sad 2012-08-07 19:30:21
może ktoś się wypowiedzieć jak taraz jest w firmie?
6
były 2013-10-06 07:41:54
Niestety to prawda nic się nie zmieniło jedna sitwa z województwa podkarpackiego płacą i jadą (usunięte przez moderatora) bez żadnej wiedzy i uprawnień to po prostu ukryty pośredniak pracy i tylko nie pytaj się o godziny bo ci powiedzą " proszę pana tyle pan zarabia i się wykłóca" żenada
jojo 2014-02-08 22:58:46
Panowie firma jest ok podpisując umowe zgadzacie się na ich warunki proste dla mnie jak by nie było tylko horpyny w kadrach to by było ok pozdrawiam
1
PRACOWNIK REAL 2015-05-01 12:48:44
90% pracownikow to nieudaczniki i nieroby bez wiedzy -ale zarabia sie ok. pomijajac fakt że pracuje sie masę godzin-robota dla murzynów i partaczy ,ktorzy dla kasy wszystko oddadzą. Co nie zmienia faktu ze niewiele jest takich firm w Polsce ,pomimo ze praca za granicą.
1
Wyciągający wnioski 2015-06-02 20:42:50
Na rozmowie wstępnej bez względu na to czy mówisz w 2 językach obcych i masz wiedze i doświadczenie czy też jesteś zwykłym zapijaczonym neandertalczykiem jakich nie brakuje na kontraktach. Na obecną chwilę szukają osób z uprawnieniami na wózki widłowe, podesty robocze do pracy na montażu linii produkcyjnych we Francji. Zaoferują Ci minimalną krajową i/lub 8,5 Euro na godzinę przy kontrakcie zagranicznym. Umowę na góra 3mce i dużo gdybania. Moim skromnym zdaniem na tych warunkach mogą szukać w pośredniaku lub jakiegoś desperata może im się uda... Oczekiwania względem pracownika nie idą w parze z tym co mogą dać od siebie. Typowa polska firemka. Nie polecam, ale kto nie przeżył musi spróbować.
2
pytajacy 2015-06-15 18:13:56
Wyciągający wnioski - 2015-06-02 20:42:50 to gdzie szukać coś polecasz mam też od nich propozycje pracy i nie wiem co zrobić
bylo 2015-06-16 10:07:42
Mam pytanie?, jaka umowa jest po 3 miesiacach i jakie stawki??.
krzycho 2015-06-26 11:50:52
w firmie jak napusał kolega " cyt. "Niestety to prawda nic się nie zmieniło jedna sitwa z województwa podkarpackiego płacą i jadą (usunięte przez moderatora) bez żadnej wiedzy i uprawnień to po prostu ukryty pośredniak pracy i tylko nie pytaj się o godziny bo ci powiedzą " proszę pana tyle pan zarabia i się wykłóca" żenada "
elektrycy pracuja swoimi prywatnymi narzędziami a pseudo mechanicy dostana patre kluczy i do roboty nie masz delegacji za granica tylko nocleg
krzycho 2015-07-06 16:30:02
niestety na starcie dostaniesz buty bluzę i spodnie od firmy może czasem koszulkę polo ale są w tej firmie "FACHOWCY" co im firma zycie uratowała ze twierdza ze jest wszystko ok "DUMY podkarpacia"
1
oddanyfirmie 2015-07-13 21:29:12
Firma...raczej pośrednictwo pracy, bo ciężko to nazwać firmą. Można zrobić karierę oczywiście ale myśle że potrzeba do tego perfekt angielski, francuzki. A do tego najlepiej jeszcze wujka, ciocie, babcie, tate mame w biurze...Znaczy się tate to najlepiej na budowie, bo ile ojciec miał synów tak każdy już pracuje w real construct. Ludzie fałszywi którzy sprzedali by was za złamanego grosza, jeden drugiego podpierd...jak jest praca to ciężko zjechać do domu, jak nie ma to wypierd. do urzędu pracy i czekaj, może zadzwonią, albo dzwoń do biura i płacz że nie ma co jeść to wyślą. Firma na tyle cwana że nie ma jednych silnych brygad, tylko najlepiej dobierać takich co sie nie znają żeby czasem ktoś sobie sam pracy nie załątwił jak jest w miare kumaty. Traktują cie jako pracownika jako rzecz, jesteś dla nich tylko i wyłącznie roboczogodziną która jak jest małoefektywna to wraca do domu dzięki generałom brygadzistą którzy od razu stwierdzają zę jesteś mało efektywny i wracasz do domu Firma potzrebuje ludzi głupich, lecz bardzo pracowitych któym bardzo łatwo się rządzi.... można by jeszczde długo pisać ale szkoda czasu.....co do zarobków jest wszystko na umowie, tak mjak ma być, szału nie ma, podpisujesz wcześniej więc nie ma na co narzekac jak się wcześniej zgodzisz..
ted 2016-03-08 01:20:01
I tu też zaszły zmiany - na lepsze :)
wawa33 2016-04-07 13:05:15
Kilka pytań : kiedy płacą ,w euro czy pln, czas między wyjazdami itp. sprawy .
Dzięki na info.
8
erwin 2016-04-26 17:41:04
jestem zainteresowany wyjazdem z tej firmy do francji jako elektryk niby 9.05.2016 r mam jechac ale jestem ze szczecina i jeszcze umowy z nimi niepodpisałem niewiem czy wogule jechac do Krakowa i podpisywac po tych opiniach juz zgłupiałem same negatywy prawie . czy np po 8 tygodniach kontraktu i zjazdu do polski bede mial prace po tygodniu czy bede siedzial w domu i czekał na tel.Moze mi ktos konkretnie napisac czy elektryk dobrze zarabia czy wogule warto .
DODO 2016-05-05 11:16:24
Panowie a czy pieniądze na czas
3
elektryk z podkarpacia 2016-06-28 19:56:51
Cóż jest tak jak większość pisze.Choć jeden gość właśnie złożył zawiadomienie do PiP w kwestii umów. Raczej real nie wyjdzie cało z tego
Niko 2016-07-03 17:14:45
Napiszę tylko kilka słów bo szkoda mi więcej na tą firmę, to co wam powiedzą w biurze nie ma się nijak do rzeczywistości. Ludzi wysyłają po kilka tysięcy kilometrów do pracy której po przybyciu na miejsce okazuje się że nie ma sam w to nie wierzyłem ale się przekonałem. Mieszkania zawsze jak najtańsze zawsze bez internetu a co najlepsze prowadzącym każą wysyłać listy z godzinami, jeżdżenie po kilku krajach w ciągu miesiąca to standard, narzędzia trzeba mieć swoje. Umowy są owszem pierwsza na trzy miesiące następne to już śmiech na miesiąc może dwa. Jak nie ma roboty to się nikt tobą nie interesuje ale jak im trzeba kogoś to będą za tobą dzwonić w nocy o północy żebyś na jutro był już w robocie. I tak na koniec to nie jest żadna firma tylko pośrednictwo pracy które bierze co popadnie. Jak już ktoś napisał jesteś dla nich roboczo godziną a nie pracownikiem. I nie szukaj przyjaciół w tej firmie bo na pewno nie znajdziesz.
1
Niko 2016-07-03 20:36:34
Hehh jeżeli ty chcesz się przyjąć na kierownika montażu i pytasz się po co ludziom internet na mieszkaniu to widać że się nadajesz do tej firmy. Tylko jak będą ci wysyłać różne dokumenty potrzebne na budowie żeby dopuścić pracownika do pracy, bilety na samolot, rezerwacje na prom pod koniec miesiąca rozliczenia to sobie przypomnisz a po co mi internet a w biurze ich nie interesuje że ty nie masz dostępu. Z resztą o czym my w ogóle rozmawiamy a kierownikiem montażu to może i będziesz ale na mieszkaniu bo na budowie i tak rządzą obcokrajowcy i jeżeli się im nie spodobasz to na drugi dzień będziesz w domu niewiedzac nawet dlaczego.
1
Niko 2016-07-03 21:00:21
I jeszcze jedno nie ma tu pracowników ogolnobudowlanych bo to nie ta branża, poczytaj wpierw o profilu firmy skoro już startujesz na kierownika. A na wakacje jak jadę to nie potrzebuje internetu żeby nie czytać takich bzdur i sobie nastroju psuć (; powodzenia.
1
arkeo 2016-07-06 12:26:09
jak po co ? by mieć kontakt ze światem i bliskimi , i to jest standart by zapewnić to
Były 2016-07-09 21:48:42
Ale pierdo...sz weź sobie coś na wstrzymanie. Należysz pewnie do grupy tych co tylko czekają aż po robocie przyjadą na mieszkanie żeby się wódy nachlać i później odstawiać cyrki jak
Niektórzy asy w tej firmie.
1
Cwaniak 2016-08-09 12:22:51
Jak wam nie pasuje no to sa przyjęcia do MC barany. Idź i powiec to w biurze jak taki kozak jesteś.nie to lepiej stać jak widły w gnoju i na necie głupoty pisać.
bezrobotny 2016-08-17 10:45:02
czy ktos email do nich albo jakis kontakt???? pilne
Voltas 2016-08-21 21:36:49
czysta prawda
Voltas 2016-08-21 21:54:57
Witam.Większość w ttej firmie to piojoki,na robocie mało kto sie zna jak nie pijesz po robocie z prowadzącym to cie gnębi w robocie,kilka kontraktów zaliczyłem największy psychol to P...ł ćpun i alkocholik ,szymek super gosc i zna sie na robocie chłopak..Jesli chodzi o robote to spoko kasa zawsze na czas
1
syriusz 2016-08-24 10:43:34
sitwa z Podkarpacia, wiedzy zero nie polecam omijać z daleka
1
Real 2016-09-01 13:15:55
Potwierdzam, wszystko się zgadza jeżeli nie pijesz to jesteś wróg numer jeden i będą cię gnębić za to bo" asy reala " czują się zaraz obrażone z tego powodu.
1
Ass 2016-09-01 13:26:16
Nie będą bo teraz zwalniają ludzi bo sezon już się skończył pozostają tylko stali.
1
Karolosss 2016-09-07 20:08:46
Firma - śmieszna , zarobki - 35%/100% , kierownicy - od 5 do 18 lat pracują , większość się wgl nie zna na robocie a co na ogół śmieszne to fakt ze nie którzy z nich wgl języka zadnego nie znają i są kierownikami :) ... Umowy smieciowe popieram kolegów wyżej , takie przechwalanki w firmie " ze my zatrudniamy 300 pracowników w skali rocznej " to jest totalny banał . Co z tego ze zatrudniacie "NA CHWILE " taka ilość osób jak i tak dla nich pracy niema później i niech Sb robią co chcą ... Jeśli ktoś się pyta co dalej ? To odpowiadają żeby się zarejestrować jako bezrobotny i czekać ... czekać do kolejnego roku aż się sezon zacznie i znowu wszystko od nowa . Jeśli ktoś pracuje u nich bo np. tato juz robi tutaj 15 lat i wkręcil syna co robi 9 lat a tamten znajomego co robi 4 lata , to ten zostanie jako stały pracownik . Ci którzy w tym roku zaczęli prace z tych " 300 " to wiekszoSC robi gdzie indziej bo poznali się już na nich lub zostali zwolnieni ( i nie mówię tu o żadnych alkoholikach ) . Stawki od 9,70 brutto co otrzymujesz 8 netto do ręki na elektryce lub " mechanice " u nich to śmiech , lepiej do Niemiec na ogórki pojechać :D ... Z godzinami różnie , zależy od kontraktów , przeważnie robi się 8 godz - wiec Sb skalkulujcie ... Jednego nie można im zarzucić - kasa jest na czas , a to przecież najważniejsze . I najlepsze pytanie po co ich tyle w tym biurze jest skoro na okres jesienno zimowy zostaje im tylko garstka pracownikow :) .....
1
Pepe 2016-10-02 11:12:46
Na kolejne trzy miesiące.
Standard, a jak ci nie pasuje są następni.
Panowie zacznijcie szanować swoje umiejętności i zdolności....
Pepe 2016-10-02 11:13:13
Na kolejne trzy miesiące.
Standard, a jak ci nie pasuje są następni.
Panowie zacznijcie szanować swoje umiejętności i zdolności....
1
Pepe 2016-10-02 11:19:01
To fakt.
Nic kompletnie, umowy jak były przepisywane, tak nadal są.
Narzędzia własne,bo elektrycy sami tak nauczyli.
Więc dlaczego narzekacie?
Pokazaliscie że można to tak jest.
2
Pepe 2016-10-02 11:29:12
To fakt. Pseudo prowadzący, którzy jak jest wszystko ok
1
Pepe 2016-10-02 11:36:13
Misiek.
Jak dostaniesz 8 euro netto to się ciesz.
Koledzy z Podkarpacia pracują za 7 euro netto.
2
Płock 2016-10-23 14:10:48
Najgorsza firma w której pracowałem.kontrakty krótkie po dwa trzy tygodnie mało godzin .połowę zarobków trzeba wydać na wyjazdy na kontrakty wiec zarobki wychodzą tak samo jak w byle jakiej firmie firmie w Polsce. Ten kto się nie zna na pracy lub jest po szkole to to jest firmą dla niego .tylko obiecują dużo ale to tylko obiecują żeby jechać a potem mają cie gdzieś. Umów nie dają wygodę szkoda gadać firma krzak!!!!!!
Płock 2016-10-23 14:11:20
Najgorsza firma w której pracowałem.kontrakty krótkie po dwa trzy tygodnie mało godzin .połowę zarobków trzeba wydać na wyjazdy na kontrakty wiec zarobki wychodzą tak samo jak w byle jakiej firmie firmie w Polsce. Ten kto się nie zna na pracy lub jest po szkole to to jest firmą dla niego .tylko obiecują dużo ale to tylko obiecują żeby jechać a potem mają cie gdzieś. Umów nie dają wygodę szkoda gadać firma krzak!!!!!!
1
ZNAM TO 2016-11-27 12:50:03
Bo nie jestes z swiecian ani szymwaldu.,tylko DUMY podkarpacia maja racje bytu w REALU.
Zostaw swoją opinię o Real Construct - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Real Construct