brak logo

Obligo Sp.z o.o.

Łódź

Opinie o Obligo Sp.z o.o.

AntyHejter 2013-01-14 10:41:06
Chłopaku/dzieciaku.. piszesz to pisz konkrety! Chcesz komuś dowalić to powiedz mu to w twarzI albo podpisz się imieniem i nazwiskiem. Gadasz za plecami to zapewne jesteś od kogoś mniej rozgarnięty.. elokwentny czy wygadany a osoba, której [usunięte przez moderatora] budzi twój strach stąd takie knucie i [usunięte przez moderatora] na forach. Jakbyś czuł się taki konkret to stanął byś przed tą osobą i powiedział co myślisz w cztery oczy... a skoro stać cię tylko na skradanie się z tyłu i knucie spirali intrygi to przy okazji jak już jesteś z tyłu i obrabiasz [usunięte przez moderatora] to tą samą [usunięte przez moderatora]. Sugerowałbym też rozpędzenie się z mniej więcej 100m i solidne [usunięte przez moderatora] banią w mur.. być może trochę ulży.

Hejterów nie brakuje. Tacy byli są i będą. Najważniejsze to nie zwracać uwagi na [usunięte przez moderatora] i życiowych nieudaczników i robić swoje.

P.s. Jestem niemal pewien że ostatni wpis należy do chłopaczka, który w ten sposób wyładowuje swoją zazdrość.. a chętnie sam by obrobił nie jedno berło żeby na lepsze stanowisko wskoczyć.
konkurencja 2013-01-14 12:08:14
Jesteśmy dla Was konkurencją (kiedyś miałem przejść do Was ale chyba nie), nie znam Waszego Prezesa, ale to co tu wypisujecie jest żenujące, człowiek prowadzi od kilkunastu lat firmę z większym lub mniejszym powodzeniem, ale ma jakąś wizję, realizuje ją lepiej/gorzej ale jest na rynku ileś lat czyli mu to działa, a Wy wypisujecie chyba niektórzy wręcz oszczerstwa, a internet nie jest anonimowy.
Sugeruję jak jest tak fatalnie zmieńcie pracę i już po co się tak męczycie, jak jest znośnie lub ok to zastanówcie się nad sobą poziom jest fatalny Waszego zachowania/debaty przynajmniej w części, z paroma wpisami możnaby pójść do prokuratora i jak nie działaliście z kafejki internetowej to IP namierzą i będzie przykro.
goffia 2013-01-21 16:31:44
,, PANI KIEROWNIK,, WINDYKACJI....HAHA KUPA ŚMIECHU...KMIOT ZE WSI, BEZ SZKOŁY I JAKIEJKOLWIEK WIEDZY PRÓCZ TEJ PRZEKAZANEJ SMSAMI PRZEZ JEJ ,,ZASTĘPCĘ,, [usunięte przez moderatora]..UŚMIAĆ SIĘ MOŻNA..ALE MNIE SIĘ PODOBAŁO...A ,, PAN PREZES,, TEGO SAMEGO POKROJU...ŻAŁOSNE...
3
gg 2013-01-21 19:40:21
konkurencja - 2013-01-14 12:08:14

Jesteśmy dla Was konkurencją (kiedyś miałem przejść do Was ale chyba nie), nie znam Waszego Prezesa, ale to co tu wypisujecie jest żenujące, człowiek prowadzi od kilkunastu lat firmę z większym lub mniejszym powodzeniem, ale ma jakąś wizję, realizuje ją lepiej/gorzej ale jest na rynku ileś lat czyli mu to działa, a Wy wypisujecie chyba niektórzy wręcz oszczerstwa, a internet nie jest anonimowy.

Sugeruję jak jest tak fatalnie zmieńcie pracę i już po co się tak męczycie, jak jest znośnie lub ok to zastanówcie się nad sobą poziom jest fatalny Waszego zachowania/debaty przynajmniej w części, z paroma wpisami możnaby pójść do prokuratora i jak nie działaliście z kafejki internetowej to IP namierzą i będzie przykro.
haha panna [usunięte przez moderatora] będzie szukać winnego....i do prokuratora...haha
Jerry 2013-05-12 13:00:33
A powiedzcie mi jakie warunki pracy panują w tamtejszej kancelarii ona się nazywa [usunięte przez moderatora] i spółka Sp.K. jakie tam są warunki pracy, jakie zarobki ?
Magdalena 2013-07-15 10:52:02
Praca jest od poniedziałku do piątku, tak więc wolne są weekendy
magdalena 2013-07-21 16:40:19
od 8 do 16 a po co zostawać po godzinach ? taki pracocholik z Ciebie ?
1
annn 2013-07-22 08:08:15
za nadgodziny nikt tam ci nie zapłaci :-)
znam 2013-07-22 17:59:03
tam mało kto ma umowę o pracę a co o nadgodzinach, prawie wszyscy jadą na własnej działaności i rynek się kończy prezesowi,
odradzam
Alread 2013-08-06 14:19:18
Brak umowy o prace to brak przywilejów pracownika i możliwość rozstania się z nim z dnia na dzień. Co gorsza ta jak i podobne firmy nie dają umowy o pracę a wymagają, żebyś był w pracy w stałych godzinach i rozliczał się z nimi jak ich pracownik co jest totalną bzdurą. Nie dostajesz umowy o pracę to w zamian powinieneś być rozliczany zadaniowo. Masz plany i zadania i je robisz i nikogo nie obchodzi kiedy gdzie i jak. Chcą Cię w biurze na 8h to powinni dać umowę o pracę i dbać jak o pracownika. W innym przypadku pracownik nigdy nie będzie lojalny pracodawcy i tak się koło zamyka i tworzy chory klimat w firmie. Z tego co wiem nawet kadra zarządzająca nie ma umów o pracę a i poziom jej kompetencji pozostawia wiele do życzenia :/
zołza 2013-08-07 20:47:31
Umowy o prace nie są korzystne dla pracowników - tylko ci pracowniki tego nie rozumieją.
aaaaaaaaaa 2013-08-08 08:18:46
I widać kto to pisał :-) osoba która nie zna się na prawie a udaje że wie wszystko :-)
anonim 2013-08-20 20:35:17
zależy od stanowiska ;>
aaaaaa 2013-08-20 21:39:09
wymagania mają wielkie ale płaca minimalna :-)
CIEKAWSKA 2014-02-15 19:52:27
TO TU TAK CICHO CZYŻBY PO ZWOLNIENIACH NIE MIAŁ KTO OPOWIADAĆ CO SIĘ DZIEJE W ŚWIETNEJ FIRMIE OLIGO
1
hehe~~ 2014-03-20 01:47:22
Najlepszy jest koleś w okularkach i z bródką hehe ale pajac. Zenada zenada zenada wszyscy tam się nadają na tarcie chrzanu a łamanie tajemicy danych osobowych na porządku dziennym tam jest- wielcy znawcy i prawnicy a sam nie jestem prawnikiem i wiedziałbym ze w sądzie byliby spaleni...osły
1
hehe~~ 2014-03-20 01:49:17
A Pani kierownik to już w ogóle powinna chyba sprzątać nie ublizajac sprzatajacym kobietom. Ona nadaje się tylko na chałupnictwo hehe ale był ubaw
3
ex-kancelaria 2014-05-06 14:03:23
Padło pytanie o kancelarię, pracowałem tam jakiś czas, jako największy plus można wskazać atmosferę - młody zespół, poza kilkoma spiętymi przypadkami (a w zasadzie jednym młodym r.pr. ;)) naprawdę fajni ludzie. Minusy: monotonna praca - cały czas robisz to samo, czyli wezwanie do zapłaty, pozew o nakaz, wniosek o klauzulę i do komornika, jak się spłaca to ok, jak nie to do umorzenia. Nawet to postępowanie egzekucyjne jest bardzo podstawowe (egzekucja z udziałów czy inne rodzaje egzekucji wykraczające poza zajęcie rachunku/wynagrodzenia to fikcja). Raz na jakiś czas trafi się sprzeciw i wtedy coś innego można napisać, jeszcze rzadziej jakaś opinia dla klienta. Kolejnym minusem jest wynagrodzenie - przez pierwsze kilka miesięcy kilkaset złotych, później 200 złotych podwyżki i stagnacja. Wszelkie dalsze podwyżki uzależnione są nie od kompetencji, ale tego czy lubi cię prezes. Dla aplikantów minusem też będzie bardzo mała ilość rozpraw, na które można pójść z upoważnienia adw./r.pr. Podsumowując, polecam pracę tam wszystkim studentom/osobom zaraz po studiach, dla których jest to pierwsza praca w zawodzie - można spokojnie się nauczyć pisania porządnych prostych pozwów i podstawowych pism procesowych. Jeśli ktoś już zna podstawy, to odradzam - ciężko nauczyć się czegokolwiek więcej, szybko wpada się w rutynę wykonując każdego dnia te same czynności.
5
erazm 2014-05-15 20:57:13
nie da się ich nazwać windykacją, jak mają podjechac do dłużnika to chca za wyjazd pieniądzę skuteczność żadna tylko opłaty za byle, unikajcie ich
2
wb 2014-07-03 12:58:48
Witam wszystkich tutaj zgromadzonych. Po wpisach widać, że niektórym jakiś żal i nienawiść już się chyba ulewa. Wpisy są chyba nieskuteczne bo nowi ludzie są zatrudniani w Obligo, pracują i mają się dobrze. Jestem jedną z tych osób. Atmosfera bardzo ok, ludzie mili i pomocni. Kierownictwo też bez zarzutów.
Zarobki zależy kto na jakie stanowisko aplikuje. Firma się rozwija, wchodzą nowe projekty w których można się wykazać. Polecam młodym ludziom.
stan 2014-09-12 16:02:18
Jeśli chodzi o rynek kancelarii, to Obligo nie ma dobrej opinii. Jedyny ranking, w którym Sieczkowski i Spółka jest uwzględniana, dotyczy ilości zatrudnianych prawników i adwokatów/radców prawnych, których jest jednym z najbardziej niemiarodajnych rankingów (pomijam fakt, że przy ostatnim rankingu RP jakoś nie mogłem się doliczyć ilości osób zatrudnionych i zgłoszonych ;-)). Kancelaria ma opinię typowo windykacyjnej, co nie pomaga ani w pozyskiwaniu klientów zainteresowanych usługami innego rodzaju, ani w rozwoju pracowników.
6
Marynarz 2014-10-01 12:50:15
A ja napiszę krótko - Obligo, to firma tzw. 'skarpeciarska' i małomiasteczkowa. Zero klasy i profesjonalizmu. To taka chałtura. Pozdrowionka!
Ach! WB wypisuje, że nowi pracownicy są ciągle zatrudniani, etc. No tak Drogi wp - bo jest taka roszada. Ciągle ktoś odchodzi, czy to z windykacji, czy z kancelarii, bo przekonuje się jak nierozwojowe jest to miejsce pracy! Ciągle trzeba uzupełniać wakaty.
4
Inne podejście 2014-11-27 09:13:51
Chyba rozumiemy 'ciepłą posadkę' w nieco inny sposób, ale mogę Ci polecić Obligo. Oferują BARDZO stabilną pensję i brak jakiegokolwiek rozwoju :P
4
klient 2015-02-15 20:03:58
czy odzyskali komuś jakieś pieniądze cz tylko klientów ciągną, jak mnie zero skuteczności, ale pieniądze chcą ode mnie
1
byłypracownik 2015-02-24 09:42:01
raczej nie idą na łatwiznę windykator wybiera tylko te tematy które łatwo może zahaczyć i tyle, prawda jest taka że jeśli ktoś chce to i tak zapłaci,
1
michał 2015-03-09 00:15:27
Pracowałem tam chyba w 2008 albo 2009r., kiedy jeszcze firma miała nazwisko Kappes w nazwie. Czytam wpisy i oczom nie wierzę, że nic się tam nie zmieniło. Ogólnie robota słaba (pracowałem w kancelarii). Dostałem na zleceniu 500 zł na miesiąc (choć to i tak dobrze, bo widzę, że podobna taksa utrzymywała się w 2011 r.) Atmosfera.. spuszczam zasłonę milczenia - kierownikiem była kobieta o imieniu Monika, a pod nią o imieniu Agnieszka (o ile dobrze pamiętam). Jeśli do dnia dzisiejszego jest tam tak jak kiedyś, to nie polecam. Można w tym kraju znaleźć lepszą pracę.
5
student 2015-05-01 11:41:57
To świadczy tylko o wieloletnim, niezmiennym i prymitywnym modelu biznesowym tej firmy, tj. tania, niestabilna, a co za tym idzie niedoświadczona (bo często rotująca) i małoambitna (bo nawet pracownicy w Biedronce na pół etatu zarabiają więcej) kadra...Słabe to strasznie. Kontrahenci, przed wyborem tej firmy, powinni się bardzo dobrze zastanowić...
6
ja 2015-07-22 13:10:40
a to witaj w Klubie :)
Ja byłem obok w windykatorni - tam to była fabryka zabawy i ogólnie ludzie się 3mali razem.
numer 2015-08-11 20:58:19
masz rację, kontrahenci powinni się zastanowić zanim podejmą współpracę.
Prymitywny model biznesowy to bardzo delikatne określenie, tam zwyczajnie panuje wyzysk, okradanie pracowników, zleceniodawców. Firma bez przyszłości, Prezes widzi tylko tu i teraz, bez wizji przyszłości, myśli nie głową a przy.., tylko to mu przyświeca. Ciekawe, że Rada Nadzorcza nie widzi albo udaje, że nie widzi problemu...,pozwala się rządzić dziewczynkom bez przygotowania, psychicznie niestabilnym ale za to zawsze gotowym... :))
Szkoda, że "dziewczynka" taka niewierna i gotowa dla wszystkich...
4
chris 2015-10-06 12:34:14
fatalna obsługa nie potrafią odzyskać należności a dłużnik się śmieje
2
gruszka pietruszka 2015-10-13 14:06:22
Nie tylko fatalna obsługa, brak podstawowej wiedzy o rynku wierzytelności. Ciągłe przekłamania w ofertach, nieprawdziwe dane w raportach dla kontrahentów, niestosowanie się do procedur kontrahentów, brak ochrony danych osobowych dłużników a do tego wszystkiego brak szacunku dla pracowników, swobodna interpretacja przepisów zawsze na korzyść pracodawcy. Nie wypłacają nadgodzin, nie stosują Kodeksu Pracy, jedyne na czym bazują to znane nazwisko Prezesa Kancelarii, no ale na tym nie da się budować pozycji firmy na trudnym rynku windykacyjnym. Kolejne firmy rezygnują ze współpracy z Obligo a nowych brak...
3
przedstawiciel 2016-01-09 19:35:09
Właśnie mają kolejne ogłoszenie na PH i asystentkę do Kancelarii. Ich oferta to żal.pl/nędza, dopóki nie zmieni się Prezes i gówno dowodząca Pani Dyrektor, szkoda czasu nawet na rozmowę rekrutacyjną u nich, no chyba, że ktoś ma ochotę spotkanie rekrutacyjne podczas, którego Prezes smsuje z partnerką :)
2
Moryc 2016-01-14 01:02:48
Słabiutkie warunki finansowe i brak auta do użytku
1
Ja 2016-02-01 14:28:02
Zawistne opinie zawsze w cenie, ale może pora na nieco obiektywizmu. Praca w stałych godzinach pracy, ludzie pomocni i sympatyczni. Pensja zawsze na czas, dobrze pracujesz - zostajesz dodatkowo nagrodzony. Do Pani Dyrektor zarzutów też nie mam - osoba, która wspiera nie tylko "pracowniczo", "Pan z bródką" - elokwentny, kulturalny i wiedzą, którą powinien mieć każdy. Współczuję tym, którym nie poszło na rozmowie, albo uznali pracę za zbyt trudną, a negatywne opinie potrafią wyrazić tylko w internecie.
2
Rajmund 2016-03-15 21:20:47
student to 1000 nawet nie zobaczy
lotto 2016-03-17 18:42:27
U nich w ogóle nie można zarobić, jedyne co można to zdrowie stracić.
Bliższy kontakt z Prezesem lub Dyr, Pauliną grozi utratą zdrowia.
1
Tomasz 2016-04-15 16:46:08
Wie ktoś może w jakich widełkach oscylują zarobki specjalisty ds. windykacji?
Patryk 2016-04-19 21:02:24
A na jakie zarobki może liczyć u nich radca prawny czy adwokat pracujący w kancelarii ?
Patryk 2016-04-19 21:27:12
Bo jeżeli płacą kilkaset złotych a tak tu czytam na tym forum o zarobkach w tej kancelarii to bardzo mało.
Były pracownik 2016-04-21 13:21:08
Wszedłem tu żeby zobaczyć co tam słychać w "mojej" starej firmie.
Pracowałem ta 3 lata no niecałe(trzeba było dać umowę na czas nieokreślony to mi podziękowano)Powiem tak ludzie mili i pomocni, pomijając "wielka panią kierownik z windykacji" tu uwaga pomoże ale tylko jeżeli widzi w tym korzyść dla siebie.Generalnie szkoda zachodu, pensja niby na czas ( nie oczekiwałbym kokosów w podstawie ) ale z prowizją już gorzej, co miesiąc trzeba się szarpać i udowadniać,że coś ci się należy bo pomimo super systemu co wszystko wylicza nagle na koniec okazuje się,że to nie tobie należy się prowizja bo np. "panu z wąsem" z windykacji bo to on od twojego klienta przywiózł zlecenie tak całkiem przypadkiem je dostał jak był omawiać skutki swoich działań. I nagle okazuje się, że jednak nie wyrobiłeś i tak kosmicznego planu więc pa pieniążki. Generalnie to co tu poczytacie złego to najszczersza prawda pod każdym wpisem mógłbym się podpisać.Kiedyś pracowało tam wiele super ludzi, były zespoły i współpraca teraz umieralnia, już nawet ludzi nie zwalniają - sami odchodzą:) Tak więc tak, szczerze nie polecam.
2
Jkdl 2016-05-08 16:12:51
Taka firma nic sie nie należy wszystko musisz wywalczyć
1
lotto 2016-05-08 23:53:11
Masz rację wszyscy uciekają, dyr. ds sprzedaży uciekł, kierowniczka ds marketingu też uciekła a wcześniej podległy jej pracownik, wice prezes Zarządu też odeszła.
Pracownicy leasingu też uciekają, na straży ciągle tylko "kolega z wąsem" i dyr. Paulina.
4
Lajt 2016-05-11 21:25:54
Potwierdzam masakra dla klientów i pracowników
4
Lanson Cronat 2016-07-11 12:23:57
Czy aby na pewno ? Na to pytanie odpowiedzą aktualne postępowania Prokuratury Rejonowej w Rawie Maz.; Prokuratury Rejonowej i Okręgowej w Łodzi.
1
Zapytanie 2016-07-19 22:46:44
Zmiana Prezesa ? W Obligo SA
3
LansonCronat 2016-07-25 21:17:14
tak więc jeszcze raz :
istnieje duże prawdopodobieństwo że pracownicy firmy Obligo reprezentowani przez :
(usunięte przez administratora) to zorganizowania grupa przestępcza
4
Obligo:) 2016-07-30 00:50:40
Poczekaj na aktualizacje krsu
1
Me 2016-08-02 13:48:46
Cóż sama pracuję tu już 3 lata, jest w porządku, zmiana Prezesa i Kierownictwa dała całkiem sporo. Wreszcie wszystko zaczyna mieć ręce i nogi. Windykacja jak najbardziej na tak. Kasa? Taka jak wszędzie - bo jak mówią, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wolne weekendy - dla mnie ogromny plus, stałe godziny pracy, ludzie - naprawdę nie znajduję powodów do narzekania. Oczywiście zawiść, żal i czytanie internetu, nie sprawdzając na własnej skórze, jest tym, co jara teraz wszystkich, ale ogólnie - POLECAM!
1
kasia 2016-08-02 13:54:53
Takie słowa warto udowodnić :) Czekamy zatem z niecierpliwością!
kabi 2016-08-03 21:27:59
na pewno nie stałoby się to tak nagle jak wy to sugerujecie tutaj, tym bardziej byłoby o tym bardzo głośno a jak na razie nicv nie słyszałam, poza tym jeszcze w tym roku na wiosnę były nowe rekrutacje
Zostaw swoją opinię o Obligo Sp.z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obligo Sp.z o.o.