brak logo

BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

Łódź

Opinie o BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

zadowolona 2015-07-03 15:49:18
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w BSS SA. Pierwsze wrażanie bardzo pozytywne. Widać, że dbają o bezpieczeństwo danych, bo wchodzi się tam jak do twierdzy. Rozmowa bardzo profesjonalna w biznesowych wnętrzach budynku. Wielka firma ale z zasięgniętych opinii od innych pracowników - przyjazna i najważniejsze - z polskim kapitałem, wiec nie traktuje pracowników jak taniej siły roboczej. Czekam na odp. mam nadzieje pozytywną.
6
Adam 2015-08-16 22:42:05
Pracuję w BSS S.A. od ponad roku, jestem bardzo zadowolony. Rozmowa kwalifikacyjna bardzo przyjazna, merytoryczna, bez zadawania głupich pytań typu "jakim zwierzęciem Pan chciałby być". Zdecydowanie polecam.
5
minnie 2015-08-19 09:32:48
Z BSS byłam związana przez prawie rok. Czas ten będę wspominać bardzo ciepło. Wspaniała atmosfera w pracy, duże wsparcie ze strony starszych kolegów, było to miejsce, do którego przychodziłam z przyjemnością. Jedynym minusem jest chyba wynagrodzenie (cóż łódzkie standardy) i mała możliwość awansu dla młodszych osób.
3
Kaja 2016-03-16 21:07:04
Teraz wymagania nie są wygórowane, bo potrzebują młodych ludzi bez doświadczenia, za najniższą stawkę. Starsi i doświadczeni pracownicy uciekają. To chyba daje do myślenia? Generalnie: strasznie dużo pracy, wręcz wyzysk, małe wynagrodzenia, zero premii i dodatków, zero motywacji. Tania siła robocza. Dobrze mają tylko ci, co mają "dobre plecy"
6
pracownik 2016-04-17 20:44:49
zgadza się w 100%
2
xy 2016-04-24 21:57:23
Kto może to ucieka lub myśli o ucieczce. Możesz uczciwie pracować a i tak będziesz tanią siłą roboczą - zobaczą, że jesteś dobry, to dołożą ci roboty za zero pieniędzy
16
Księgowa 2016-07-23 16:30:43
Pracowałam w BSS ponad rok na stanowisku księgowej. Na pewno jest to firma w której można się bardzo dużo nauczyć i atmosfera wśród ludzi na podobnym stanowisku jest ok - nie ma wyścigu szczurów, wszyscy są przyjaźnie do siebie nastawieni. Praca tam jednak bardzo mnie wykańczała psychicznie - bez względu na to ile nadgodzin bym nie zrobiła ciągle słyszałam, że to za mało i trzeba bardziej się starać. Za "moich czasów" były w firmie osoby które z odbioru samych nadgodzin mogłyby iść na miesięczny na urlop. W końcu nie wytrzymałam psychicznie i złożyłam wypowiedzenie. Mimo wszystko jak ktoś jest twardy psychicznie to warto tam się zatrudnić na początku drogi zawodowej - są profesjonalni i zdobyte doświadczenie teraz procentuje.
6
xy 2016-08-21 22:07:25
A skąd przekonanie o dobrych zarobkach i świetnej atmosferze?! Znam inne - wręcz przeciwne opinie...
2
Andrew 2016-09-06 16:07:20
Pracuje w BSS od kilku lat i na razie nigdzie się nie wybieram. Uważam, że jak się chce to można się w niej rozwijać zawodowo i finansowo -ale trzeba się wykazać- nic łatwo nie przychodzi. Atmosfera w pracy jest super, moi przełożeni także. Nigdzie nie jest idealnie, ale wiem, że ta firma uczciwie do mnie podchodzi i to jest bardzo ważne!
kkkkkmmmm 2016-09-06 21:10:23
Witam, czy ktoś z ubiegających się osób o pracę pamięta jakie pytania dotyczące wiedzy z rachunkowości, czy podatków są zadawane podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Biorę udział w procesie rekrutacji i chciałabym się dobrze przygotować do rozmowy.
gbf 2016-09-06 21:18:30
no wiesz co ja uważam ze jednak w kadej firmie można się rozwijać zawodowo tylko tak jak napisales trzeba po prostu chcieć i mieć dobre nastawienie do tego
bss 2016-11-06 19:43:58
Pracuję w BSS już od jakiegoś czasu - moje spostrzeżenia.... ostatnio odchodzi sporo pracowników (ze sporym stażem i doświadczonych) - czasami mają problem z szybszym odejściem, bo są szantażowani przez przełożonych (skrócę ci okres wypowiedzenia, ale powiem ci to w ostatnim dniu skróconego okresu wypowiedzenia, ale do ostatniej chwili będziesz pracować w niepewności - tak na wszelki wypadek żebyś nie wpadł na pomysł nieprzychodzenia do pracy). Praca ludzi którzy odchodzą jest rozkładana na innych pracowników (jest to zjawisko nagminne - bardzo często się powtarza) - ci jeżeli zwracają uwagę przełożonym, że mają zbyt dużo obowiązków (i nie jest w stanie ich terminowo wykonać z zachowaniem odpowiedniej jakości - co jest ważne w księgowości) słyszą, że nie ma obowiązku pracy i droga wolna (fakt - czasy PRL minęły, ale zastraszanie pracowników jest nie na miejscu). Jeżeli ktoś jest chory i pójdzie na zwolnienie (spora część pracowników przychodzi do pracy mimo zwolnienia i leczenia antybiotykami), to jest to źle widziane przez przełożonych (należy również wspomnieć o bardzo częstych telefonach od przełożonych do chorego pracownika).
Z urlopem też jest problem, bo za długi, bo w złym okresie, bo musisz znaleźć sobie zastępstwo. Zdarzało się, że na koniec roku pracownicy na polecenie przełożonych wypisywali "lipne" wnioski urlopowe i przychodzili do pracy. Potem taki urlop był "odbierany" za jakiś czas - kiedy było to korzystne dla firmy (tylko, że przy takim "odbieranym" po czasie urlopie było trzeba siedzieć w domu, bo byłby problem gdyby pracownik uległ np. wypadkowi)
Za pracę w nadgodzinach (częste zjawisko - pracy jest tak dużo, że nie sposób jej wykonać w normalnym czasie) firma nie płaci - na szczęście można je odebrać, ale z góry są one uznane jako odbiór "na wniosek pracownika" - więc pracownik otrzymuje odbiór 1:1 (a nie 1:1,5 - jak wynika to z kodeksu pracy).
Między pracownikami JESZCZE panuję w miarę przyjazna atmosfera, ale w związku z dokładaniem coraz to nowych obowiązków zaczyna być nerwowo i ludzie zaczynają na siebie krzyczeć.
Co do zarobków, to są niskie - od paru lat nie było podwyżek. Młodzi pracownicy otrzymują pensję w wysokości minimalnej.
Fakt - można się sporo nauczyć, ale czy warto poświęcać zdrowie!?
Co do awansu - to nie ma co na niego liczyć.... wykazujesz się a w zamian jesteś zauważony przez przełożonych - dostajesz więcej pracy za zerowe pieniądze. Możesz awansować, jeżeli masz "plecy".
Ciekawe, czy moja opinia zostanie opublikowana, bo zamieściłem już parę tygodni inną, ale jakoś jej nie mogę znaleźć - czyżby firma miała możliwość cenzurowania wypowiedzi!?
3
Tfd 2016-11-16 00:49:40
Witam. Czy ktos moze podpowiedziec jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna w BSSie i jak wyglada test z wiedzy?
Zostaw swoją opinię o BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA