brak logo

BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

Łódź

Opinie o BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

zadowolona 2015-07-03 15:49
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w BSS SA. Pierwsze wrażanie bardzo pozytywne. Widać, że dbają o bezpieczeństwo danych, bo wchodzi się tam jak do twierdzy. Rozmowa bardzo profesjonalna w biznesowych wnętrzach budynku. Wielka firma ale z zasięgniętych opinii od innych pracowników - przyjazna i najważniejsze - z polskim kapitałem, wiec nie traktuje pracowników jak taniej siły roboczej. Czekam na odp. mam nadzieje pozytywną.
9
Adam 2015-08-16 22:42
Pracuję w BSS S.A. od ponad roku, jestem bardzo zadowolony. Rozmowa kwalifikacyjna bardzo przyjazna, merytoryczna, bez zadawania głupich pytań typu "jakim zwierzęciem Pan chciałby być". Zdecydowanie polecam.
7
minnie 2015-08-19 09:32
Z BSS byłam związana przez prawie rok. Czas ten będę wspominać bardzo ciepło. Wspaniała atmosfera w pracy, duże wsparcie ze strony starszych kolegów, było to miejsce, do którego przychodziłam z przyjemnością. Jedynym minusem jest chyba wynagrodzenie (cóż łódzkie standardy) i mała możliwość awansu dla młodszych osób.
5
Kaja 2016-03-16 21:07
Teraz wymagania nie są wygórowane, bo potrzebują młodych ludzi bez doświadczenia, za najniższą stawkę. Starsi i doświadczeni pracownicy uciekają. To chyba daje do myślenia? Generalnie: strasznie dużo pracy, wręcz wyzysk, małe wynagrodzenia, zero premii i dodatków, zero motywacji. Tania siła robocza. Dobrze mają tylko ci, co mają "dobre plecy"
11
pracownik 2016-04-17 20:44
zgadza się w 100%
5
xy 2016-04-24 21:57
Kto może to ucieka lub myśli o ucieczce. Możesz uczciwie pracować a i tak będziesz tanią siłą roboczą - zobaczą, że jesteś dobry, to dołożą ci roboty za zero pieniędzy
19
Księgowa 2016-07-23 16:30
Pracowałam w BSS ponad rok na stanowisku księgowej. Na pewno jest to firma w której można się bardzo dużo nauczyć i atmosfera wśród ludzi na podobnym stanowisku jest ok - nie ma wyścigu szczurów, wszyscy są przyjaźnie do siebie nastawieni. Praca tam jednak bardzo mnie wykańczała psychicznie - bez względu na to ile nadgodzin bym nie zrobiła ciągle słyszałam, że to za mało i trzeba bardziej się starać. Za "moich czasów" były w firmie osoby które z odbioru samych nadgodzin mogłyby iść na miesięczny na urlop. W końcu nie wytrzymałam psychicznie i złożyłam wypowiedzenie. Mimo wszystko jak ktoś jest twardy psychicznie to warto tam się zatrudnić na początku drogi zawodowej - są profesjonalni i zdobyte doświadczenie teraz procentuje.
8
xy 2016-08-21 22:07
A skąd przekonanie o dobrych zarobkach i świetnej atmosferze?! Znam inne - wręcz przeciwne opinie...
5
Andrew 2016-09-06 16:07
Pracuje w BSS od kilku lat i na razie nigdzie się nie wybieram. Uważam, że jak się chce to można się w niej rozwijać zawodowo i finansowo -ale trzeba się wykazać- nic łatwo nie przychodzi. Atmosfera w pracy jest super, moi przełożeni także. Nigdzie nie jest idealnie, ale wiem, że ta firma uczciwie do mnie podchodzi i to jest bardzo ważne!
1
kkkkkmmmm 2016-09-06 21:10
Witam, czy ktoś z ubiegających się osób o pracę pamięta jakie pytania dotyczące wiedzy z rachunkowości, czy podatków są zadawane podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Biorę udział w procesie rekrutacji i chciałabym się dobrze przygotować do rozmowy.
3
gbf 2016-09-06 21:18
no wiesz co ja uważam ze jednak w kadej firmie można się rozwijać zawodowo tylko tak jak napisales trzeba po prostu chcieć i mieć dobre nastawienie do tego
1
bss 2016-11-06 19:43
Pracuję w BSS już od jakiegoś czasu - moje spostrzeżenia.... ostatnio odchodzi sporo pracowników (ze sporym stażem i doświadczonych) - czasami mają problem z szybszym odejściem, bo są szantażowani przez przełożonych (skrócę ci okres wypowiedzenia, ale powiem ci to w ostatnim dniu skróconego okresu wypowiedzenia, ale do ostatniej chwili będziesz pracować w niepewności - tak na wszelki wypadek żebyś nie wpadł na pomysł nieprzychodzenia do pracy). Praca ludzi którzy odchodzą jest rozkładana na innych pracowników (jest to zjawisko nagminne - bardzo często się powtarza) - ci jeżeli zwracają uwagę przełożonym, że mają zbyt dużo obowiązków (i nie jest w stanie ich terminowo wykonać z zachowaniem odpowiedniej jakości - co jest ważne w księgowości) słyszą, że nie ma obowiązku pracy i droga wolna (fakt - czasy PRL minęły, ale zastraszanie pracowników jest nie na miejscu). Jeżeli ktoś jest chory i pójdzie na zwolnienie (spora część pracowników przychodzi do pracy mimo zwolnienia i leczenia antybiotykami), to jest to źle widziane przez przełożonych (należy również wspomnieć o bardzo częstych telefonach od przełożonych do chorego pracownika).
Z urlopem też jest problem, bo za długi, bo w złym okresie, bo musisz znaleźć sobie zastępstwo. Zdarzało się, że na koniec roku pracownicy na polecenie przełożonych wypisywali "lipne" wnioski urlopowe i przychodzili do pracy. Potem taki urlop był "odbierany" za jakiś czas - kiedy było to korzystne dla firmy (tylko, że przy takim "odbieranym" po czasie urlopie było trzeba siedzieć w domu, bo byłby problem gdyby pracownik uległ np. wypadkowi)
Za pracę w nadgodzinach (częste zjawisko - pracy jest tak dużo, że nie sposób jej wykonać w normalnym czasie) firma nie płaci - na szczęście można je odebrać, ale z góry są one uznane jako odbiór "na wniosek pracownika" - więc pracownik otrzymuje odbiór 1:1 (a nie 1:1,5 - jak wynika to z kodeksu pracy).
Między pracownikami JESZCZE panuję w miarę przyjazna atmosfera, ale w związku z dokładaniem coraz to nowych obowiązków zaczyna być nerwowo i ludzie zaczynają na siebie krzyczeć.
Co do zarobków, to są niskie - od paru lat nie było podwyżek. Młodzi pracownicy otrzymują pensję w wysokości minimalnej.
Fakt - można się sporo nauczyć, ale czy warto poświęcać zdrowie!?
Co do awansu - to nie ma co na niego liczyć.... wykazujesz się a w zamian jesteś zauważony przez przełożonych - dostajesz więcej pracy za zerowe pieniądze. Możesz awansować, jeżeli masz "plecy".
Ciekawe, czy moja opinia zostanie opublikowana, bo zamieściłem już parę tygodni inną, ale jakoś jej nie mogę znaleźć - czyżby firma miała możliwość cenzurowania wypowiedzi!?
19
Tfd 2016-11-16 00:49
Witam. Czy ktos moze podpowiedziec jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna w BSSie i jak wyglada test z wiedzy?
1
Kaja 2016-12-21 17:57
Firma stabilna, z polskim kapitałem, zarobki ok, ludzie też fajni. No może poza jedną osobą która przyszła tam pracować z M Banku (bo stamtąd wyleciała za donoszenie na pracowników).
4
stefania_ks 2017-02-22 10:48
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - sprawdziłam na własnej skórze i dlatego postanowiłam dla odmiany podzielić się dobrą opinią.
Firma uczciwie i po ludzku traktuje pracowników i uważam to za bezcenne w dzisiejszych czasach. Socjal super. Pracuję w BSS od kilku lat i nigdzie się nie wybieram. Dla angażujących się pracowników jest szansa rozwoju. Ludzie w tej organizacji są naprawdę super, nie tylko koleżeńscy i sympatyczni, ale też mądrzy. Jest się od kogo uczyć. Polecam.
2
MMMMMMM 2017-02-24 17:52
Czy może ktoś był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak przebiegała i jakiego rodzaju jest test?
Zen 2017-02-25 16:12
test z wiedzy księgowej na niższe stanowiska jest łatwy - jeśli ktoś był uważnym studentem rachunkowości nie będzie miał problemu z jego zaliczeniem, a rozmowa jest miła - osoba, z którą miałam spotkania była spoko i nadal jest ;-) jest teraz moją szefową
Zen 2017-02-25 16:22
Ogromny plus to ludzie – pomocni, przyjaźni. Praca i kasa ok. Firma stabilna. Dobry socjal. Poza tym brak obaw o powrót do pracy po urlopie macierzyńskim – praca jest i będzie.
xxx 2017-03-11 14:12
Nie polecam praktyk w tym miejscu
Yyy 2017-03-12 18:38
Dlaczego?
KKKKKKKKKKK 2017-03-14 22:07
Co możecie powiedzieć na temat pracy w tej firmie?
Pati 2017-04-20 23:40
Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Z kazdym dniem jest coraz gorzej. Rotacja pracownikow ogromna, wiele osób odchodzi, malo przychodzi, bo brak chętnych, wiec praca osób, ktore odeszły jest rozkladana na osoby, które pozostały. Liderki zespołów swiruja, bo mają wytyczne od góry, by dokrecac śrubę. Jedna z nich celowo nie wyraża zgody na urlop tylko zmusza do odbioru nadgodzin. Oczywiscie na wniosek pracownika. Odkad pojawila sie nowa pani dyrektor to zmiany zakresow obowiazkow sa przymusowe i nie podlegają negocjacjom. Jak sie nie podoba to wypad. Podwyzek nie było od lat. Nadgodziny nie są wyplacane w terminie, dopiero po 4 miesiącach. Osoby, ktore przychodzą muszą umieć juz wszystko inaczej nie wyrobia sie z pracą w ciągu 8 godzin.
3
pracownik 2017-05-07 16:24
Mówisz, że firma po ludzku traktuje pracowników.... hmmm, a czy to, że pracownicy pracują ponad siły (bo maja zbyt dużo obowiązków a jak sie wyrabiają, to się im dokłada nowe) i że wiele osób jest na środkach uspakajających (bo inaczej nie mieliby siły pracować) to jest ludzkie???
4
jjjjjjjjj 2017-05-27 20:07
Czy ktoś może podzielić się informacją w jakich granicach można liczyć na wynagrodzenie na stanowisku samodzielna księgowa?
Zostaw swoją opinię o BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA