brak logo

Bolsius Polska

Zalesie Małe

Opinie o Bolsius Polska

Genowifion 2010-12-17 12:13:07
Co za bzdury wypisujesz. Pracowałem w wielu firmach i tak zaangazowanej osoby w sprawy pracowników nie widziałem.
Dzięki Bolsiusowi cała okolica się rozwinęła. Podupadajacy PGR stał się bazą do zatrudnienia prawie 1000 osób. Wynagrodzenia zawsze wypłacane przed 10-tym. Bez opóźnień. Wiadomo że mało jest polaków którzy są zadowoleni ze swoich wynagrodzeń. Zawsze mozna liczyć na pomoc p. Renaty w kłopotach. Sam tego nie raz doswiadczyłem. Tak samo [usunięte przez administratora]
4
anonim 2011-06-07 04:55:59
Genowifion - 2010-12-17 12:13:07

Co za bzdury wypisujesz. Pracowałem w wielu firmach i tak zaangazowanej osoby w sprawy pracowników nie widziałem.
Dzięki [usunięte przez administratora] cała okolica się rozwinęła. Podupadajacy PGR stał się bazą do zatrudnienia prawie 1000 osób. Wynagrodzenia zawsze wypłacane przed 10-tym. Bez opóźnień. Wiadomo że mało jest polaków którzy są zadowoleni ze swoich wynagrodzeń. Zawsze mozna liczyć na pomoc p. [usunięte przez administratora] w kłopotach. Sam tego nie raz doswiadczyłem. [usunięte przez administratora]

moze ijest jak piszesz ze zatrudnia duzo ale na wlasnej skorze doznalem klamst i podejrzen nie wspominajac o mowieniu za plecami ogolnie mowiac [usunięte przez administratora] za minimalna place po prostu zdaleka odtejfirmy szukac innegozatrudnienia
smallman 2012-01-23 14:53:07
Praca jak w [usunięte przez administratora], wszędzie podejrzenia, kolesiostwo... Praca z założenia powinna trwać po 10 godzin bo jak nie to kierownictwo krzywo patrzy... Pensyjki głodowe dla osób dojeżdżających (np. z Gostynia), które na paliwo wydają ponad 1/3 pensji. Nie polecam!!!
były pracownik 2012-02-16 13:37:30
Witam czytając te wypowiedzi wynika że w firmie nic się nie zmieniło,zmianowe po podstawuwce z nastawieniem szybciej i dlaczego tak mało nadal jakości produktu na drugim planie,brak możliwości rozwoju zawodowego.Kobiety operatorami obrabiarek śmiech na sali,wypadki w pracy na pożądku dziennym,całokształt firmy WIELKA LIPA.
były pracownik 2012-06-11 07:34:40
No cóż, niestety jedno co można powiedzieć to firma idzie na dno ja Titanic... Tam już tylko gorzej może być. Nie lepiej. Najbardziej żal Dyrektor Więcka bo to naprawdę dobry człowiek jest ale niewiele może ograniczony przez Panią [usunięte przez administratora]
1
boniek 2013-01-16 20:46:48
Witam,
czy ktoś z was może w konstruktywny sposób opisać pracę Przedstawiciela Handlowego w tej firmie?
Dziękuję bardzo za wszystkie interesujące wpisy!!!
PGS 2013-03-01 08:58:45
Warto tam iść jak nie ma gdzie?Ile można wyciągnąć? Jaka podstawa do ręki? Premie,nadgodziny? Mam tam ok.15km.
gal 2013-03-26 13:33:07
PGS - 2013-03-01 08:58:45

Warto tam iść jak nie ma gdzie?Ile można wyciągnąć? Jaka podstawa do ręki? Premie,nadgodziny? Mam tam ok.15km.
Proszę o informacje o stanowisku PH w miare możliwości pilnie !!!!
wolny 2013-04-05 11:54:42
Ciesze się że nie mam już z firmą nic wspólnego
2
jaaa 2013-06-28 22:22:52
Zmieniło się. Na rękę dostajemy około 1350 zł. Wypłata zawsze wypłacana jest do 10 każdego miesiąca, bez żadnych opóźnień. Mamy pikniki zakładowe. Nieprawdą jest, że atmosfera jak w sekcie, ja pracuję tam drugi rok i jestem zadowolona. Na początku dostaje się umowe na miesiąc, ale zawsze jest to UMOWA O PRACĘ.
nieważne 2013-08-07 10:29:13
Bolsius... jedna z najgorszych firm. Nie tylko osoby rządzące ale i też zwykły pracownik potrafi z Ciebie zrobić najgłupszego durnia... Stosuje się tam legalny mobbing, zmusza ludzi do chodzenia do pracy w święta pod groźbą, że nie dostaną urlopów. Na hali jest bardzo gorąco, rzadko kiedy można zdjąć te okropne fartuchy i robią łaskę, że czasami dadzą 5minutową dodatkową przerwe. Nikt nie ma prawa głosu.. przepraszam, mogą odzywać się osoby trzymające palec w d.pie kierownictwu. Zmiana B i [usunięte przez administratora]. do bani!!!!
xyza 2014-07-14 10:58:05
Zgodzę się, że to jedna z gorszych firm. Zmuszają Cię do wszystkiego, a jeśli się nie zgodzisz jesteś pierwszy na wylocie, na każdym kroku robią z Ciebie głupka. Już nie wspomnę o "znajomościach" ty zapier*** a inny robi co chce bo może. Jedyna dobra rzecz to wypłata 10tego na koncie.
daria 2014-11-13 23:57:18
duża rotacja panuje w Bolsius bo tak piszecie że ciągle straszą tym ( no właśnie czy straszą czy robią to bez większego problemu) ? są jakieś premie albo możliwość podwyżki ? jeśli tak to jakiego rzędu może ona być ? bo ta czytam i w jednym się zgadzacie że jest stabilność zatrudnienia ( umowa o pracę ) i terminowość wypłat
1
AS 2014-11-21 20:21:12
Jakie są zarobki inżynierów i czy szukają ludzi z tej półki?
były 2014-11-24 11:44:10
praca PH w tej firmie to koszmar! nawet zasiłek jest lepszy od pracy tutaj. Jedyna firma w jakiej pracowalem gdzie kierownik zamiast pomagac w realizacji planu tylko przeszkadza
Aga 2014-11-26 17:31:09
A ile zarabiałeś jako PH netto????
były 2014-12-02 15:16:15
2000 netto i to max co mozna zarobic. praca od switu do nocy bez mozliwosci zrobienia planu. MASAKRA
były 2015-01-18 23:08:14
nikt Ci tyle nie da ile oni mogą Ci obiecać - daj sobie spokój - teraz to nawet 2000 to max bo plany zrobione tak ze nikt nie daje rady - zostali Ci PH którzy muszą i też szukają roboty
2
Racjonalny 2015-01-31 09:50:38
Ubawiłem sie czytając wypowiedzi " byłego", praca od świtu do nocy :) w samochodach są GPS wiec, która normalna firma zmusi pracownikow do pracy niezgodnej z kodeksem pracy zakladajac te urządzania ? Co do planów i brania premi przez PH to sprawa wyglada rowniez inaczej niż twierdzi "były" ale o tym przekonują sie tylko dobrzy Przedstawiciele :)
zycze miłego pobytu na upragnionym zasiłku :)
były 2015-01-31 22:34:30
czyżby odezwał się zdesperowany RSM który prowadzi rekrutacje i nie wie w co ręce wsadzić. Radzę chętnym nie wierzyć w obiecanki.
były 2015-02-14 23:35:32
ble ble ble "wydają się"? - taki wpis to za mało żeby dostać pochwałę i premię.
Wacek 2015-02-18 21:17:26
2 tys. to zarabia Pani w sklepie... No cóż jaka firma taki Przedstawiciel (czytaj Reprezentant)
1
takidziad 2015-03-04 21:46:46
ja tam zacząłem prace własnie. jak sie chce uczciwie zarobić to trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszędzie, ale w bolsiusie masz 8godzin jedną długą przerwe i przy maszynie sie sam pilnujesz a jak nie to trzeba delikatnie przyspieszyć. byłem dziś pierwszy dzień i dopiero zmęczenie na fajrant czułem. CI CO WYSTAWIALI NEG. OPINIE TO WYLECIELI ZA PICIE ALBO LENISTWO_PROSTE :P i jeszcze jedno, kierowniczka mojego dział przywitała mnie pytaniem "czy MI pasuje taka robota". z piknikami itd to prawda, jak czegoś potrzebujesz to idziesz do kierownika, masz zawsze prawo wolnych myśli. Ja mobbingu nie czuje. na początek najniższa. dzięki jeśli ktoś przeczytal całosc. Ja daję dobry
1
niedżwiedż 2015-03-14 20:51:38
ja mam do czynienia z przedstawicielami i nie wiedziałem że można być takim zakłamanym człowiekiem! handluje tym towarem od kilku ładnych lat a przedstawiciele tylko psują rynek pchając towar gdzie się tylko da i nieda. dają jednego klienta drugiej hurtowni aby tylko wzieła od nich towar. itd.
2
nika 2015-03-24 13:22:30
A jak tam składacie CV? Bezpośrednio w firmie czy jest gdzieś strona internetowa gdzie mogę wysłać? Pozdrawiam. :)
abcd 2015-03-25 17:21:56
Pierwszy dzien ktos jest w pracy i wystawia pozytywna opinie. Pff żal. Popracuj sobie troche dluzej a potem napisz jak jest na prawdę. Kto ma 2000 zl to ma a za najgorsza prace na produkcji dostaje się najnizsza krajowa i łaskę dodatek za godziny nocne 130 zl. To jest śmiech na sali, praca na 4 zmiany, jeden weekend w miesiącu wolny. Pracuje sie 7 dni po 8 godzin a potem masz równe 48 godzin wolnego i tak caly czas. Ten zakład jest najgorszy jaki moze byc a do tego oszukują ludzi. Odezwiesz się ze cos jest zle to ci powiedzą ze za brama czeka 10 osob na twoje miejsce, niech nie będą tego tacy pewni bo skonczyly się juz te czasy. Młodzież która przyjdzie pracować na wakacje więcej zarobi na rękę na polu niż na tej ich śmiesznej umowo zleceniu. Zal.pl !!!!
9
były pracownik 2015-07-22 12:07:45
Ja pracowałam w Bolsiusie. I powiem tak. Żaden PH nie zarabiał tam 2000 zł. Mieli niezłą kasę. Więc albo Pan niezadowolony się nie wyrabiał albo czymś innym nabroił. Na produkcji owszem najniższa stawka ale... wszystkie nocki, nadgodziny, premie legalnie zapłacone do do złotówki, ozusowane, opodatkowane. Nie spotkałam osoby, która dostałaby przelew z "gołą" najniższą. Do tego fundusz socjalny i inne przywileje. To że pilnują alkoholu... Cóż forma produkcyjna, maszyny więc o wypadek nietrudno. Zaraz ktoś zapyta czemu już tam nie pracuje skoro jest kolorowo. Cóż złożyło się na to kilka czynników ale do dziś wspominam jako zakład w którym się nauczyłam najwięcej. więc jak ktoś się nie boi pracować to może śmiało tam składać papiery.
zygmunt 2015-08-26 12:47:11
Słyszałem,że na produkcji żal i najniższa.Widziałem PH w jakimś fordziku ka czy kii picanto-nie pamiętam już,ale jakiś najniższy segment.Jaka pensja takie auto,pewnie sztywno 2,bo premie i prowizje nierealne.Auto to wizytówka firmy i pracownik ledwo mieszczący się w autku służbowym wygląda komicznie.Gdzie jego komfort?Jaka płaca taka praca.
3
Robson 2015-12-29 18:50:43
Firma nierzetelna. Przyjmowałem się i pytałem o warunki pracy operatora. Nic z tego nie miało miejsca, do tego zmieniono wszystko po miesiącu. Jeden operator obsługuje 1,5 linii, a miało być inaczej. Obowiązków masa, rygor jak w K.Lager, a pomocy żadnej. Nauka operatora polega na tym, że odpowiedzialny tzw. brygadzista zrzuca ją na pracownika, któremu nie w smak jest nauczyć "nowego" tego, co wie, bo po co, skoro kasę za przyuczenie i tak zgarnia kto inny. Ale smaczek najważniejszy: atmosfera! Z początku uśmieszki i miłe słówka, a później dołowanie i deptanie, śledzenie na kamerkach, mafijne interesy, byle tylko ten "nowy", który myśli samodzielnie, nie poczuł się zbyt pewnie. To firma dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dla rozgarniętych ludzi. Jesteś maszyną - w Bolsiusie będziesz się czuł, jak w domu. Jesteś człowiekiem - będzie Tobie źle. Jedno obiecują, dają co innego. Z dala od tej firmy i tego rudego z kaprawymi oczkami świni...
1
Robson 2015-12-29 19:04:04
Zgadza się. Tylko nie małomiasteczkowość, a wiocha. Brygadzista nawet nie potrafi zarządzać ludźmi, tylko ich non stop deprymuje, a potem idzie na kawę tu i tam, na koniec zmiany pojeździ sobie wózkiem widłowym i odwiedzi kochankę. Ludzie to zbiór głupawych indywiduów, które myślą jak zombie - nażreć się, odbębnić swoje, wyjeść innemu mózg, podłożyć nogę (świnię) i od następnej zmiany... robić to samo. Nikt, z wyjątkami, nikomu tu nie pomaga.
3
PZEH 2016-01-15 22:13:51
Firma jest ok.praca jak wszędzie nigdzie nie jest cudownie.
Szymon 2016-01-27 23:06:39
Firma ma ogromny problem ze zmianową Barbarą. Stara baba niereformowalna kłamie, obraża ludzi, drze ryja psuję atmosferę pracy. Życzę ci stara wiedźmo żeby kiedyś dostała od kogoś w pysk.
Ogólnie praca jak każda lekka pachnąca i przyjemna
5
peak 2016-01-28 14:41:47
Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to wszystko zależy z kim będziesz pracował.Zdarzają się osoby bardzo miłe i pomocne, ale niestety często można trafić na stare niemiłe pracownice, które myślą że mogą poniżać,obmawiać nowego pracownika.Jest też wiele dziewczyn przed trzydziestką które zachowują się jak nieznośne nastolatki (ciągle wychodzą na fajkę,śmieją się ze wszystkich, krzyczą bez powodu). Oczywiście ich zachowanie nie jest negowane (młodzi pracownicy nie zgłoszą a starzy podlizują się - głupota przyciąga albo nie reagują). To czy danego dnia narobisz się jak murzyn zależy na jaką maszynę cię przydzielą. Czasem wychodzisz mokry jak ścierka ;/ Oczywiście wybrane osoby mogą pracować na siedząco, popijając kawę - reszta musi harować za tę osobę. Taka rzeczywistość ale pracować trzeba.Amen
1
.........a 2016-01-30 15:27:10
W tym zakładzie pracują praktycznie sami podpierdalacze, i dupolizaje, tak się umieją ustawic, że nie muszą nic robić.
3
ee 2016-01-30 17:11:32
Jak by trochę pochodził pieszo to by może trochę schudnął .
Basia 2016-01-30 18:09:18
Ogólnie to pomijając tych ,, wyróżnionych ,, to bardzo fajna praca . szkoda , że tak krótko miałam okazję tam być . pozdrawiam wszystkich , których tam poznałam i z którymi miałam przyjemność pracować a zwłaszcza dla p. Zosi , p. Marzenki , Irki i p. Mireli mimo , że z nią też darłam koty :p Dziękuje za fajną atmosferę :)
Czarna 2016-01-30 18:54:28
Najlepsze w tej firmie jest to że zmianowe mają swoich pupilków! a pupilki na każdym kroku ich obgadują! Dupy liżą masakra. Dotyczy to zmiany D i A
2
@ 2016-01-31 12:35:48
A co najgorsze te pupilki donoszą wszystko co się dzieje na hali (smyk na papierosa ) a panie zmianowe same nie pamiętają jak to się robiło kiedyś i robi się do dzisiaj .
4
Realna 2016-01-31 17:28:17
w Bolsiusie pracują ludzie i ludziska,są osoby miłe i pomocne oraz pracownicy których lepiej omijać-jeśli się da i nie trzeba z nimi pracować,Tak są osoby które nie liczą się z nikim i niczym,potrafią zniszczyć człowieka jeśli zbyt głośno powie co myśli lub ma odmienne zdanie.Są układy, powiązania,dużo osób niekompetentnych a zajmujących stanowiska.Praca także jest różna-są dwa światy.Osoby pracujące na trzech zmianach przeważnie mają pracę czystą spokojną 5 dni w tygodniu,w weekend mogą przyjść pracować za uczciwe pieniądze.Dekoracja czterozmianówka to jest nieporozumienie.Praca siedem dni,jeden weekend w miesiącu wolny.Człowiek jest wykończony i ten wyścig szczurów-ciągle normy ilości(jakość skandaliczna!) mało i mało .doszło do tego że nie ma kiedy leciec do toalety bo maszyny mają być cały czas włączone,produkcja ma iść cały czas tyle że czasem nie ma cię kto zastąpić choć na chwilę,butelki z wodą nie można mieć przy sobie choć jest strasznie duszno i gorąco,o kubku z kawą w pobliżu zapomnij(swoją drogą trzyzmianówka ma butelkę z wodą i kubek z kawą obok i nikomu to nie przeszkadza).Okna drzwi otworzyć nie można bo świeczkom zaszkodzi,człowiek się nie liczy bo do tej pory był do wymiany ale i to się skończyło bo zaczyna ludzi brakować.Nie chcę uogólniać ,nie wszystko jest złe,są także ludzie z pasją na właściwych stanowiskach tylko dlaczego ich tak mało!
4
szzzzzz 2016-01-31 18:33:12
a ty Robson nigdy nic nie umiałeś, zawsze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leciałeś, zawsze zgodnie z podręcznikiem wszystko robiłeś, nigdy nie lubiłeś brygadzisty
Były Pracownik 2016-02-02 21:37:09
Praca jest niezimsko banalna ! Jesli chcesz robic -robisz , sily spokojnie wystrcza na 8 godzin jestem tego zywym przykladem , Nie jaka zmianowa Pani Barbara - to jest najwredniejsza osoba ,ktora znam z tej firmy - z wyrazu twarzy jest juz nietypowa , lubi strasznie publike wokoł sobie . Jak na moje ta osoba powinna wrocic na stanowisko "mrowek" -pracowac a nie siedziec przy biurku i co 30 minut papieros . Osoba ta powinna poczuc prace i nabrac szcunku do innych pracujacych tam osob .jesli zgadzasz sie z moja opinia prosze o pozostawienie komentarza na ten temat , Dziekuje ! :)
14
Jarzabek 2016-02-04 14:24:19
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy
Jarzabek 2016-02-04 14:25:24
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek
XXX 2016-02-09 23:22:38
Szymon jak coś to jestesmy po twojej stronie :) Wiemy co on ci tam odpierdzielał za szobki ! i jaki on jest ! jest chorym człowiekiem takich ludzi powinno sie zamykać i na dodatek jest ZŁODZIEJEM ! Pozdrowienko dla ciebie człowieku i wiec ze cie tam nikt nie lubi !
1
xxx 2016-02-10 14:55:34
Ale co on mu odpierdzielal to byla przesada !
KKK 2016-03-11 19:26:08
Najlepsze w tej firmie to są zmianowe.. jak widzę co to nie one.. przecież takie wyuczone:) a puste jak But!
1
Robson 2016-04-09 21:53:32
Praca wg wytycznych jest grzechem w firmie? A odkąd to? Co do Pana Pseudobrygadzisty, nie da się lubić kogoś, kto się nie da lubić (zdanie 90 procent pracowników brygady A i nie tylko tej brygady). Skądś to się wzięło chyba? Brygadzista poza tym nie jest od lubienia, a od nauki i pomocy, a nie od opierdzielania się po kątach i donoszenia na swych pracowników, że zapalili dwa papierosy na zmianie (kiedy jego przydupasy chadzają na fajkę co pół godziny). Szkoda polemiki z Tobą Panie Anonimowy skoro nawet boisz się napisać kim jesteś. P.S. Idź teraz pocałuj swego Pana w pupkę i zamelduj wykonanie zadania na "gowork".
1
kupa 2016-10-03 17:53:29
JAK przeczytać co i jak piszą to muszę jeszcze dodać z innej beczki .Kupiłam wkłady ANGELLO też przez nich firmowane.Nie wypalają się,topią się knoty. W końcu spaliły się znicze z tymi wkladami,zdewastowały pomnik.Uznali,że znicze był zrobione z materiałow łatwopalnych,a ponadto postawiłam je na podkłądce podwójnej az dwa.Tacy powinni zginąć z rynku!
Pracownik 12 2016-10-04 18:43:44
Moja praca sie skończyła w tym zakładzie. Pracy mi szkoda. Ale nie muszę oglądać tych dziewczyn które obgadują.
Am 2016-10-04 20:19:35
A to akurat jest mały minus, bo kto dorosły przejmuje się jakimiś dziewczynami, które zajmują się mało waznymi sprawami typu właśnie przedstawicielstwo. Ważne, że praca była znośna i warto było pracować
Zostaw swoją opinię o Bolsius Polska - Zalesie Małe
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bolsius Polska