brak logo

Peter Heidkamp Gärtnerei

Düsseldorf

Opinie o Peter Heidkamp Gärtnerei

anonim 2012-10-25 20:36:14
to jest nieodpowiedzialny pracodawca do tego okrada ludzi
1
zawiedziony 2012-10-26 23:15:15
Zgadzam się z poprzednim wpisem, Peter Heidkamp to najgorszy pracodawca z którym miałem do czynienia. [usunięte przez moderatora] ludzi z ich własnoręcznie zarobionych pieniędzy. Nie ma szacunku do ludzi, Polaków traktuje jak jakieś maszynki do zarabiania pieniędzy, pracownicy są dla niego nikim, Ludzie pracujący u niego zdolni są do wszystkiego aby mu się aby przypodobać.Wylecieć z pracy możesz za wszystko, a najlepsze z tego wszystkiego jest to, że nawet Ci kasy całej nie wypłaci. A dlaczego?Ten,kto tam był zna wyczerpującą odpowiedź na to pytanie.
1
blo 2013-07-30 12:30:51
ja jestem bardzo zadowolona z pracy jezdze tam narazie 2 lata cały rok mam prace peter heidkamp jest poprostu wymagający...jezdzi sie tam do pracy a nie na wakacje nie mam żadnych problemów z wynagrodzeniem czy też urlopem..bez powodu nie traktowałby tak ludzi. jest ciężko ale na prawde sie opłaca nie róbcie mu takiej opinii bo tak nie jest wystarczy dobrze pracować znać trochę jezyka i nie ma problemów..
1
Andzrej S 2013-12-27 16:31:21
praca u Pity byla ok dopoki nie bylo ludzi z kielc ci pracownicy rzadza tam polakami i wchodza za przeproszeniem picie w (usunięte przez administratora)pracowalem tam 11 lat i poczatki mojej pracy byly super bo byli ludzie z woj poznanskiego i nikt nikomu nie robil na zlosc ludzie z kielc nie umia pracowac tylko umia kablowac do szefa dlatego sa lepiej traktowani niz inni polacy z innych rejonow KASZUB
5
anonim 2014-02-05 11:11:26
raczej( usunięte przez administratora )za ludzi z kielc a nie pracowac bo ludzie z kielc to polscy majstrzy i wysluguja sie innymi ludzmi pewna osoba stwierdzila ze przyjechala tu razrobic byle sie nie narobic kielce tam rzadza a nie szef a kable sa z nich broniac swoje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo im sie buty pala
2
pracownik 2014-02-18 19:26:44
Piter Haidkamp jest moim zdaniem dobrym szefem mi duzo pomogl jak i maister Dominik a ludzie to prawda sa straszni natej firmie a jak sie im robic niechce to niech siedza w domu a nie jezdza tam poparadowac i postroic sie a tam takie dziewczyny pracuja i sie panosza Piter szef placi dobrze i ja tam zawsze pojade jak bedzie trzeba Lepszego w niemczech niema da zarobic pusci na urlop jest ok a ci co onim tak pisza to im sie robic niechce i wszystko naten temat ale o ludziach to prawda co pisza
kija 2014-04-10 20:26:42
pojechałam tam z moją koleżanką, która zrezygnowała po 2tygodniach, ja wytrzymałam miesiąc, gdy tylko dostałam wypłatę wróciłam do Polski. (usunięte przez administratora) .a i najlepiej żeby wogole nie chorować, ktoś powie,że przecież pojechaliśmy do pracy, prawda ale sa pewne granice, kiedy naprzykład pracujesz tydzień po 10godz w pozycji pochylonej to w nastepnym niech cie postawia przy kartonach, tam nie ma że boli, jeśli nie masz układów z dominikiem cwaniaczkiem,albo tym czarnym to zawsze bedziesz od tej najgorszej roboty. nie wiesz do kturej dziś pracujesz, dowiadujesz się naprzykład o 18;15, noi te pietnascie min jest dla szefa, to sa moje wspomnienia,bylam tam 3,5roku temu. teraz pracuje u ogrodnika tez po 10gdzin i daje rade,niebęde nikomu odradzać wyjazdu, niech karzdy sam sie przekona jak tam jest, to jest tylko moja osobista opinia
bozena gizycko 2014-08-19 23:02:45
najgorszy pracodawca ( usunięte przez administratora ) nikomu nie polecam
Wspaniały 2014-09-25 18:56:12
Witam jak dla mnie to jeśli ktoś jest masochistą i chciałby się przekonać co to znaczy brak szacunku do pracownika poprzez krzyk bądź nawet popychanie to ja serdecznie zapraszam do tej firmy.Peter jest bez serca i traktuje ludzi jak roboty do zarabiania pieniędzy,miałem okazję popracować na jego oczach i szczerze brak mi słów żeby to opisać i myślę że dać mu do ręki bata to każdego by wychlastał żeby jeszcze więcej z siebie dali,no i nie liczyłbym na jakąkolwiek pomoc z jego strony gdyby coś Ci się przydarzyło w pracy np. złamanie ręki bo domyślam się że złamałby drugą żeby było do pary.
A teraz do polaków co piszą pozytywne opinie: chyba na głowę żeście upadli bądź za długo pracujecie i jesteście na jakiś narkotykach i psychotropach (bo i takich tu znam) wchodzicie mu w dupę a on już Was tam ma głeboko,wstyd mi że jestem polakiem patrząc na Was,na Rumuna nie krzyknie bo wie że by go olali i zostawili a z Wami robi co chce bo nie macie za grosz honoru,jesteście zerami,polacy kiedy Wy się w końcu zjednoczycie i nie będziecie podpierda*ać jeden drugiego żeby mieć lepiej,zdradzacie własnych rodaków żeby przypodobać się niemcowi który i tak to w dupie ma,kończąc tą opinie podsumuję jednym słowem całość TRAGEDIA!!!
Aaaa.. 2015-01-15 12:04:13
Pracowałam w tej firmie razem z koleżanką przez 3 miesiące i nawet najgorszemu wrogowi nie polecam tej firmy. Z tego co opowiadali to Pita był kiedyś straszny i mógł nawet Cię uderzyć, ja nie widziałam nic takiego ale potrafił podnieść głos a wtedy nawet największy cwaniak był wystraszony. Gdy szef wchodził na hale każdy od razu drżał i zapierd*lał jak głupi. Co więcej każdy łep w dól i nawet pracownicy którzy pracują tam już ładnych pare lat boi się powiedzieć głupie dzień dobry. Ludzie od razu straszą Cię szefem i na myśl o nim dostajesz drgawek nawet jak go jeszcze nie znasz. Także nie słuchajcie ludzi. Pita nie jest taki straszny jak sie wydaje .. Co prawda ludzie błagają go o to żeby móc jechać na święta do domu, nie wspominając że nikt nie poprosi już o podwyżke. 5 e za godzine to jest na prawdę mało za taką pracę i warunki. Jest jedna przerwa o 13, pół godzinna. Jak się nie spodobasz dla majstra i dla niego to jeszcze tego samego dnia możesz wrócić do domu. Od ludzi ktorzy już tam długo pracują dowiesz się że teraz to nie jest robota tylko wakacje bo kiedyś to niby pole orali hahah i było tak strasznie i wgl bardzo źle no ale i tak przyjeżdzali bo ich przecież ktoś zmuszał.. Pracownicy są o wiele gorsi niż caly szef i majstrzy.. Jest tzw ELITA, która cię bacznie obserwuje jak robisz i co i tylko czeka żeby cie podjeba.ć do majstra. Najlepiej jakbyś nie rozmawiał nie pił nie jadł nie palił, był maszyną i oczywiście palił się do roboty. Ludzie są wściekli gdy zostają puszczeni wcześniej do domu chociaż jest to bardzo rzadko.. Pracuje się minimum 12 godzin dziennie. Jak robisz coś z tzw dup.ą w górę głowa w dól przez tydzien czujesz wszystkie swoje mięśnie. Ludzie dobijają Cię psychicznie nikomu praktycznie nie można ufać większość chce doprowadzić do tego żebyś wracał skąd przyjechałeś. Wypłaty są różnie raz na koniec miesiąca raz miesiąc sie czeka na następną. W ludziach nie ma ani szczypty współczucia i pomocnego gestu. Tamci ludzie to przysłowiowe kur.wy. Dziękuję Pozdrawiam. Nie polecam chyba ze ktoś chce dobić swój stan psychiczny i zdrowotny i jeśli już to nie jedźcie sami a z kimś bo wtedy jest lepiej a samemu Cię zniszczą.
pyska 2015-01-21 10:27:04
do Aaa- śmieszna jesteś przyjechałaś z koleżanką i myślałyscie że jak macie po te naście lat to będziecie miały lżej haha, wchodziłyscie majstrom w .....-troszkę wam to nie wyszło bo nie wszyscy są tacy płytcy jak wy...kiedy ty pracowałaś po 12h chyba że liczysz od momentu wstania z łóżka.jak się przyjechało na wakacje tak jak wy myślałyście to i ciężko aczkolwiek myślę że jeżeli ktoś nastawi się na pracę to nie jest tak strasznie.Ty masz szczęście że nie przyjechałaś wcześniej, bo ty teraz beczałaś bo rady nie dawałaś.same sobie zasłużyłyscie na takie a nie inne traktowanie.
pyska 2015-01-21 10:36:55
aha a co do tego 5e to wy powiinyscie się cieszyć ze tyle dostałyście,o ile się orientuje to jest najniższa stawka,co do Szefa ludzie sami sie nakręcają, proszę nie myśleć że ja chce zwabić tu ludzi poprostu wkurzają mnie ludzie typu Aaaa tak pesymistycznie nastawieni.Szef jak każy ma swoje za uszami ale jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził i tu chyba każdy sie ze mną zgodzi.co do tzw"elity" to troche prawdy w tym jest lubią rządzić ale na sposoby są sposoby...
zwykły 2015-01-30 21:09:04
(usunięte przez administratora)! 5e najnizsza stawka. Na miesiąc gdy jest dużo godz wychodzisz ok 1400e ale ale dobroduszny szef zabiera za 'mite-domek'100e częściej niż domek jest to kontener pracowniczy bez wody i łazienki. O tym ze ludzie którzy tam pracują maja Syndrom sztokholmski szkoda pisać. Nie radze tam jechać szkoda zdrowia. Jeżeli masz odrobine szacunku do siebie nie jedz tam nie zasługujesz na takie traktowanie POLAKU!
POMIDOR 2015-02-01 04:26:29
HE HE DOBRE TEKSTY FAKT 5E MALO TROSZKE JEST CIESZKO SPANIE W KONTENERACH ALE OSWIECIM TO NIE JEST KTOS TU NARZEKA NA LUDZI A JA POWIEM ZE JAK PRZYJECHAL A ONI BY NIE POMOGLI TO SPAL BY NA PODLODZE NOWE MIEJSCE NIE WIE CO I JAK SA DNI LEPSZE I GORSZE PITA JEST WYMAGAJACY KARZDY SIE BOI ALE NAOGUL TRAGEDI NIE MA FAKT MAJSTRY SA PRZEH*J TŁUKBYM ABY IM BATA DAC
1
abc 2015-04-04 19:31:41
pracowalem tam kilka lat pita to Sku7rwysyn i tyle tak samo jak zingol . łachu wpozadku i siva i byly majster gieneg(rysiu) jak ktos tam pisal elita (scyzoryki) jest i oni sie nie narobia i ich ksierzniczki. boli raczka czy h7uj wie co to odrazu pauza a inni jak chcieli wolne to niema opcji
chwast 2015-04-05 20:05:58
Jeśli chcesz w swieta sie narobić i 5E zarobic to u pity mozesz to zrobić śniadanie wielkanocne o 13 do 13 30 minus 5 minut za drogę praca w swieta 12 godzin bo szef ma kaprys nie polecam
mistrzupl 2015-07-03 20:22:54
Kolega nie proponuje współpracy z tą osobą bo to skur.... w czystej postaci kradnie pieniądze ludziom, wiem bo tam byłem i nie polecam napracujesz sie jak dziki osioł po 12 g i jeszcze Cie poganiają. Jedna przerwa pół godz. którą odlicza, jeśli ktoś pisze że to dobra robota to współczuje....
RAK 2016-01-29 15:26:35
Kochani!Ja wiem ,ze kazdemu potrzebne sa pieniądze i to jest to co skłania ludzi do tego ze godzą się na to co tam się dzieje.Praca cięzka ale myśle ze jak cała reszta byłaby ok to do pracy kazdy by się przyzwyczaił chociaż harówka w upal po 12 godzin najlepiej zeby pracować jak robot mieszkać tak ze u nas kury w kurniku mają lepiej ludzie nie powinni się na to godzić sami psujemy sobie opinie.Ja nie polecam dla mnie TRAGEDIA to bardzo łagodne określenie.A jezeli chodzi o ludzi którzy coś tam chwalą to nie wiem czy z nimi wszystko ok Pozdrawiam i nie polecam bo Ci normalni którzy z róznych przyczyn tam pracują to dobrej opini o tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie maja nistety jest ich garstka
bb 2016-01-29 18:58:43
Masakra,tragedia i nie wiem jak to jeszcze nazwac te osoby ktore pisza cos dobrego rzeczywiscie cierpia na syndrom sztokholmski
Polka 2016-01-29 19:23:43
Nie wiem dlaczego sie na to godzicie ludzie miejcie szacunek sami do siebie to tez Wasza wina Bylam tam i widziałam te warunki mieszkaniowe u nas bezdomni maja lepiej bo w noclegowniach jest łóżko w całości a tam złomowisko .SZef to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i gbur ale czego chciec jak ludzie sami nie maja szacunku do siebie On sobie na to pozwala bo sami Polacy na to pozwalaja ktos dawno te baraki powinien z dymem puscic i nikt tam do pracy nie jechac ciekawe dlaczego w polu nie pracuje zaden Niemiec nie wspomnę nawet gdzie jakies zalecenia he he UE to co tam zobaczyłam to szkoda słow jak macie na chleb to tam nie polecam jechac NIE POLECAM wręcz ZABRANIAM ludzie szanujcie się i zachęcam wszystkich piszcie komentarze i ostrzegajcie innych bo tam syf nad syfami
Polka 2016-01-29 19:27:14
Nie wiem dlaczego sie na to godzicie ludzie miejcie szacunek sami do siebie to tez Wasza wina Bylam tam i widziałam te warunki mieszkaniowe u nas bezdomni maja lepiej bo w noclegowniach jest łóżko w całości a tam złomowisko .SZef to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i gbur ale czego chciec jak ludzie sami nie maja szacunku do siebie On sobie na to pozwala bo sami Polacy na to pozwalaja ktos dawno te baraki powinien z dymem puscic i nikt tam do pracy nie jechac ciekawe dlaczego w polu nie pracuje zaden Niemiec nie wspomnę nawet gdzie jakies zalecenia he he UE to co tam zobaczyłam to szkoda słow jak macie na chleb to tam nie polecam jechac NIE POLECAM wręcz ZABRANIAM ludzie szanujcie się i zachęcam wszystkich piszcie komentarze i ostrzegajcie innych bo tam syf nad syfami
Stary 2016-09-15 08:42:40
Ludzie cotam sie dzieje z ta firmą u heaidkampa napiszcie coś czy ta firma nadal funkcionuje robia ci polscy majstrowie cwaniaczki np. Mateusz i jego lala blondi. Te scyzory czy nadal tam pracuja. Ten Jacek i reszta odpiszcie
Alojz 2016-09-16 23:16:56
Wiesz co, ja tam słyszę, że z firmą jest wszystko w porządku, nie sądzę, żeby było tam jakieś dziwne zacięcie, albo dziwny haczyk, z tego co mi wiadomo to kasa jest normalna, zdecydowanie nie ma się nad czym zastanawiać, trzeba wysyłać CV czym prędzej
Zostaw swoją opinię o Peter Heidkamp Gärtnerei - Düsseldorf
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Peter Heidkamp Gärtnerei