Eurocash S.A.

Komorniki

Opinie o Eurocash S.A.

ktoś 2016-10-29 12:49
nie zdarza się to tylko w hurtowniach ale również w pozostałych działach m.in. kontrolingu...bez komentarza
2
Rudolf 2016-10-29 18:33
Czy możesz napisać dlaczego praca kierownika hurtowni jest taka zła?
michal 2016-11-03 11:34
To co powiesz kolego na temat zgłaszania nieprawidłowości? Najpierw informujesz kierownika hurtowni, że podwładny mu kierownik magazynu nie dba o swoje stanowisko, generuje straty, nic z tym nie robi. Co wtedy?
diabel 2016-11-03 15:31
Zgłoś to wyżej lub na infolinię dla pracowników
J 2016-11-07 20:04
Hej doradzam wszystkim pracy w hurtowni euro cash stojadla atmosfera pracy na poziomie zero a wszystko z powodow kierownictwa wyzysk ludzi
3
Z890 2016-11-09 11:54
Witam!
Dnia 31.10.16 inicjaly T.W. spowodował wypadek w pracy.Odział Gdańsk Jabloniowa.Spadła mu cała paleta piwa z sztaplarki.Ocalało tylko 5 skrzynek.Paleta upadła z wysokości maksymalnego zasiegu masztu wozka wysokiego sklady.
8
zajechany przez EC 2016-11-10 11:10
Oczywiście mogę....przede wszystkim nie masz wpływu na zamówienia bo towar który dobrze rotuje nie możesz zamówić tyle ile chcesz(co za tym idzie niższa sprzedaż)natomiast gó.... które się terminuje dostajesz paletami co wpływ na straty za które de facto płaci każdy pracownik.Cele które stawia EC niestety są praktycznie nie do przejścia.Hurtownie które ją otrzymywały kombinowały na przecenach ale już to nieaktualne.Dodatkowo jest tak dużo obowiązków że niestety 8 godz.to za mało 24 by brakło bo co 5 min.telekonferencja itp.Dużo by mówić to tylko kilka faktów.Ale najlepiej jak sam się zatrudnisz....zobaczysz....i wyrobisz sobię opinię
8
Triksy 2016-11-13 18:43
Praca w Eurocash to dla zwykłego pracownika koszmar. Stanowisko pracy nazywa się: Kasjer-fakturzysta-magazynier, czyli wszystko w jednym. Praca ponad siły, szmacenie człowieka przez kierownictwo i klientów jest na porządku dziennym. Premie są zabierane ciągle i wychodzi z tego 1400zł na rękę, bo trzeba spłacać inwentaryzację i "podmagazynek" czyli jak pracownik nie wyłapie niezgodności przyjmowanego towaru z fakturą to dowalają "karę" szarym pracownikom do spłaty, na przykład 2000zł i każdy pracownik (a na hurtowni jest 8 osób, po 3-4 na zmianie) musi te 2000zł spłacić i jeszcze inwentaryzacja, którą też muszą spłacić to daje całą najniższą krajową do wypłaty. Kierownik regionalny nic sobie z tego nie robi i mobbing kierownictwa zamiata pod dywan. Dodatkowo kierownictwo każe wciskać klientom towar po terminie co jest w ogóle niezgodne z prawem i niech się Sanepid za to weźmie i Inspekcja Pracy, za to że pracownicy mają urlopy z 4-5 lat zaległe. To jest po prostu traktowanie ludzi jak psów a nawet gorzej. Nie polecam pracy w tym miejscu.
19
psyho11 2016-11-15 17:13
Mam pytanie czy pracownicy Eurocasha dostają możliwość dokonywania zakupów w hurtowniach Eurocash?

Chodzi mi o pracowników np. Centrów Dystrybucyjnych bądź Centrum Makroregionu.

loko 2016-11-15 19:51
Macie jakieś info odnośnie stażu (program managerski)?
maciej 2016-11-19 12:16
orientujecie się kto jest kierownikiem w kaliszu
Nowy 2016-11-22 16:16
Witam czy u was też wymyślili sobie jakieś śmieszne normy paliwa?? I oczywiście jak ci więcej spali to kto za to płaci pracownik no bo kto aaa i jeszcze trzeba płacić za trzymanie auta po domem 250 zł do silników 1,6 i 400 powyżej 1,6cm3 popierdolilo ich!!!!!!!
3
Xyz 2016-11-27 13:21
Cały czas słyszymy cięciach kosztów a kierownictwo księgowości wymyka się w wielkiej tajemnicy przed pozostałymi pracownikami na kilkudniowy wyjazd za granicę.
8
Xyz 2016-11-27 13:22
Cały czas słyszymy cięciach kosztów a kierownictwo księgowości wymyka się w wielkiej tajemnicy przed pozostałymi pracownikami na kilkudniowy wyjazd za granicę.
7
zwolniony 2016-11-28 16:52
no Prezes możne się pochwalić wyszkoloną kadrą HR...osoby z działu HR proponują pracę osobom zwolnionym...buhahahahahaha...dawno się tak nie uśmiałem....
6
nope 2016-11-30 19:18
To akurat wymyślił swego czasu rząd, dla uściślenia kwoty, które podajesz są dodawane do dochodu, więc realny koszt pracownika to zus i podatek czyli od kwoty 250 PLN koszt pracownika to 80 PLN.
Gosc 2016-12-04 12:54
Dobrze, ze sa portale, w ktorych mozna wyrazic opinie, bo wlasnie chcialem zlozyc CV, ale po tym co przeczytalem, to z przykroscia stwierdzam, ze tylko gnoje, chamy, wyzyskiwacze, hieny, sku..., cienkie bolki, ludzie bez honoru, zasad, faszysci, zarzadzaja ta firma to oni wpywaja na to, ze upadlaja ludzi, a polacy emigruja... p.s. szkoda, ze nie ma legalizacji broni palnej, ale I tak sprawiedliwosci ich dopadnie jak grom z jasnego nieba, zycie kazdego frajera zweryfikuje...
7
E.C 2016-12-05 19:57
Pracuje w E.C od roku jako magazynier potwierdzam wszystko co jest tu napisane. Ale nigdy mi nie wychodziła najniższa krajowa pracujemy jak roboty ciągle nowe obowiązki. Jeśli ktoś musi pracować i płacić za inwenture to wina kierownictwa. Jest bardzo ciężko ale w każdej pracy jest ciężko. mi praca nie odpowiada z powodu nadgodzin bo obowiązki które są na nas dane nie są możliwe do spełnienia w ciągu 8 godzin chociaż wszyscy się uwijają jak mogą nawet czasem przerwy nie robią na jedzenie. Ja szukam nowej pracy podziękował.
2
pracownik 2016-12-06 14:02
Ostrzegam, doradzam... nie składajcie w tej firmie cv, omijajcie szerokim łukiem.
Jestem pracownikiem tej wspaniałej firmy, gdzie ludzi pisząc ładnie traktują jak białych murzynów. A jeżeli chodzi o menagerów to jedna wielka porażka, to ludzie bez skrupułów, niszczą drugiego człowieka bez mrugnięcia okiem.
W domu ich nie kochają, to w pracy wyżywają się. Pensja 50 zł brutto większa od najniższej krajowej.
Polecam tym, którzy chcą stracić zdrowie i zapaść na nerwicę. Tego się dorobiłem jedynie w tej firmie.
9
życzliwy 2016-12-07 10:52
Kierownictwo ucieka z tej firmy, bo menagerowie z mózgu wodę robią. Cały czas obserwujemy zmiany kierowników bo każdy po zapoznaniu się bliżej polityce firmy mówi dość.
6
życzliwy 2016-12-07 10:57
Nie trudno domysleć się dlaczego tak się dzieje, uciekają gdzie pieprz rośnie bo przyjrzeniu się bliżej firmie i muszą szukać nowych murzynów. A jak murzyn powie dość to wywalają na zbity pysk.
3
maluszek 2016-12-08 03:36
jestem ciekaw ,kto wymyślił w Będzinie,by pracowacć 27-go grudnia od 24-tej i w 2-go stycznia tez od 24-tej.Mam nadzieję,że osoba ,która to wymyśliła też w te dni przychodzi do pracy.Przypominam ,że święto według kodeksu pracy jest do 6:00 dnia następnego . A w Będzinie niestety każde święta przychdzimy na 24-tą i nie ma za to dodatkowej kasy ,ani dodatkowego dnia wolnego.
5
edyta 2016-12-17 04:31
jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie pchać się tutaj za żadne skarby świata
2
Były pracownik 2016-12-18 21:14
Niedługo sami się zjedzą. Będzie więcej kierowników niż ludzi, którzy będą na nich pracować. Hasłem przewodnim firmy powinien być napis "Arbait macht frei". Normy spalania zostały ustalone przez pseudo kierownik floty, która ma pojęcie o samochodach jak świadek Jehowy o Maryi, żeby przypodobać się zaimplementowanemu Dyrektorowi z Carlsberga, aby wykazać wirtualne oszczędności, na pokrycie strat związanych z błędnie podjętymi decyzjami.
4
Manamana 2016-12-28 17:43
W mojej obecnej pracy jest niezłe szambo, psychicznie już nie wytrzymuję i szukam czegoś nowego, ale po tym co tu piszecie widzę, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :( w Lublinie poszukują osoby na stanowisko: ASYSTENT/KA MAKROREGIONU, orientujecie się ile można zarobić na rękę? czy wyżej opisana atmosfera tyczy się też pracy biurowej? czy relacje są takie same jak na hali?
JFK 2017-01-08 22:50
mnie kolego jak mało kogo życie nauczyło zapier...ć, wyszedłem z domu goły i bosy z dobrze poukładaną makówką i wiesz co - nie ściemniaj! zapierdzielam już kilka lat i wszędzie widzę ludzi, którzy gonią w piętkę z jęzorem na wierzchu... u mnie może i efekty są, ale bezsprzecznie - skórka w EC nie warta wyprawki. Ja mam jeszcze przychody z poza EC, więc u mnie lekko, ale co się muszę namóżdżyć w robocie - bóg jeden wie... współczuję wszystkim, którzy podobnie jak z resztą i ja - ZAPIEPRZAJĄ długie godziny i czasem nawet soboty/niedziele za tzw. pański ch...
5
JFK 2017-01-08 22:53
dziękujemy ci KK
1
pepe 2017-01-10 20:28
czy orientujecie się czy w Kaliszu rzadzi w Ec Krzysiu.Pozdrawiam
Doman 2017-01-19 00:09
Często zdarza sie ze opóźniają płatności. Terminy maja po 3 miesiące a nie płaca przez 6. Wiem to od dostawców bo na moja była hale większość dostaw było bezpośrednich a ja zajmowałem sie zamówieniami. Jak dostawa nie przyjechała to tel do dostawcy a tam po znajomosci Pani mówi ze fk z lutego nie poplacone a jest lipiec.
Alert 2017-01-19 11:53
Pytanie odnośnie pracy jako ph. Opłaca się? Jaka podstawa, premia, godziny?
2
pracownik 2017-01-22 08:42
W Pińczowie to juz jest totalna patologia.Wszyscy na wszystkich maja haki.Menager tylko zmienia sobie sekretarki w wiadomych celac.Jak pracownik pujdzie na rozmowę to pierwsze pytanie jest takie "czepales się dzisiaj" a jak ma być jakąś kontrola o której zawsze wiedza to nawet Ukraińcy nie dają rady.Dajcie sobie spokój z ta firma.
4
Away 2017-01-24 10:48
Najniższa krajowa na ph i wizja wysokich premii roztaczana przez kierownika nie zna granic...
2
Krzysztof 2017-01-24 14:25
A co sie dzieje w bhp ze tyle ofert ? Jestem zaintersowany ale nie wiem czy warto. Ktos cos wie w tym temacie? Jacy kierownicy? Jak duze tereny pracy?
10
pracownik tego obozu 2017-01-28 23:32
Niedawno czytałem opinie na tej stronie jak zastępcy kierownika donoszą i są prawdziwymi sprzedawcami na swoich kolegów z pracy i latają z każdą pierdołką, myśląc że się wykażą przed kierownikiem, a kierownik w zamian za to daje im więcej roboty i więcej a ci donoszą, podlizują się i w zamian mają ,,, więcej roboty. Nie kasujcie komentarzy, po to ta strona jest, żeby pisać o polskich obozach pracy i pracujących w nich polskich murzynach.
2
Chitosek 2017-01-30 20:03
tez mnie to zastanawia. Czy w bhp równie z bałagan??
Jo 2017-02-01 23:36
W komornikach macie wyplacana absencje?
bhp 2017-02-04 14:42
W BHP wszyscy zwalniają się przez jedną panią, która ma plecy jak stąd do tamtąd i w związku z tym wszyscy tolerują to jak traktuje podwładnych. Królowa mobbingu.
4
Wielbiciel kołchozu 2017-02-04 19:35
Szanowny Pracowniku, zgadzam się w zupełności. Najgorsze jest to że ta, co powinna mieć "to" w małym paluszku, choćby z uwagi na wiek, ta z którą współpracować to prawdziwy "ból", niestety jest cieniutka jak polsilver. Nadrabia miną, zbyt wysokimi szpilkami i jakąś tam znajomością przepisów prawa pracy, jednak trzeba powiedzieć szczerze, uczciwie i wprost - gdyby nie ochronka - pewnie jej miejsce zajęłaby jakaś inna. Mam tylko nadzieję, że ta, co nastąpi kiedyś tam, nie będzie starą panną, kompletnie bez szans na nic innego niż tylko zdechła norka na kołnierzu...
2
Jasiu 2017-02-04 19:38
dają jak Kadry nie zapomni, gdzie pracujesz... no i dostarczysz zaświadczenie o dochodach
Jasiu 2017-02-04 19:42
pracuję Kolego w biurze i po 1 krzesełka są kompletnie do niczego, lepsze już kupisz w Czaczu w 1 budzie.
Po drugie - też podobnie jak Ty, nie ma opcji, aby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w krzesełka, bo taki bajzel, że nie mamy czasu, aby to robić. Niestety piszę to z przykrością, ale ta firma / te firmy, nie są nowoczesne i nieprędko będą, zarząd nie jest zainteresowany, aby usprawniać, tylko więcej wyciągnąć przy takich samych nakładach.
1
vg 2017-02-04 19:56
No i jeszcze pani menadżerka, z którą współpracować to prawdziwy ból zatrudnia w dziale rodzinkę. Przykładem szwagierka i córeczka, chcesz pracować w warunkach, gdzie pierwszeństwo zawsze będą mieli równiejsi - twoja sprawa. Ale pamiętaj - toksyczne środowisko i chore układziki. 0 klasy.
4
Paulo 2017-02-06 10:48
Zgadzam się ze wszystkimi opiniami na temat tej firmy. Ciesze się, że już nie pracuje w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i bardzo współczuje tym, którzy jeszcze tam pracują. Kiedyś wydawało mi się , że związałem się z tą firmą na całe życie, ponieważ była tak absorbująca, że na bok odsuwało się rodzinę, znajomych, zdrowie i sen. Eurocash to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przed którym przestrzegam na jakim kolwiek szczeblu. Tym którzy tam pracują przypominam że istnieje ten lepszy świat po za Eurocashem gdzie człowiek i jego rodzina jest szanowana.
4
Qbek 2017-02-07 20:00
Witam.. czy praca przedstawiciela w euro cash jest ok ? Plany do wyrobienia ? Jakie auto i narzędzia do pracy ?
były 2017-02-07 21:03
Ja też nie pracuje i popieram wszystko co napisane wyżej, dzień odejścia od tej firmy był najlepszym dniem mojego życia. Moja rodzina mnie odzyskała. Nie muszę już leczyć się u psychologa a moje dziecko wreszcie ma pełną rodzinę.
Co najgorsze to mafia rodzinna .... i ich chore układziki. Nawet góra nie wie jak kombinują, a świętymi się robią. Nie polecam tej firmy to firma rodzinna.
3
Krzysztof 2017-02-10 19:02
Niestety, ale sie zgadzam. Szykanowanie, obrazanie pracownikow jak i bylych pracownikow. Nie przestrzeganie przepisow bhp w dziale bhp- najciemniej po latarnia. I to wina jednej ,,pani,, i ,,pana,, pod nia. Dzialy i dzieja sie tam cuda . Rotacja wieksza niz klientow w sklepie. Chcesz pracowac po 12 h? Chcesz byc rozliczany z kazdego kroku i wyjscia do wc? Zapraszamy. Napewno juz niedlugo znow bedzie vakat.
6
Krzysztof 2017-02-10 19:03
Niestety, ale sie zgadzam. Szykanowanie, obrazanie pracownikow jak i bylych pracownikow. Nie przestrzeganie przepisow bhp w dziale bhp- najciemniej po latarnia. I to wina jednej ,,pani,, i ,,pana,, pod nia. Dzialy i dzieja sie tam cuda . Rotacja wieksza niz klientow w sklepie. Chcesz pracowac po 12 h? Chcesz byc rozliczany z kazdego kroku i wyjscia do wc? Zapraszamy. Napewno juz niedlugo znow bedzie vakat.
8
senq 2017-02-11 16:29
hmm zastanawiam sie o jakim ec to piszecie bo w lublinie jest zajebiście kase sie zarabia kadr jest zajebista jak ci coś trzeba zawsze ci pójdą na rękę miesięcznie zarobisz dobrze wiec nie ma narzekac :P
a teraz tak poważnie omijajcie z daleka ten syf tak tylko się zdrowie zmarnuje i nic więcej maja taki syf na magazynie że koleś prawie 3 ;lata jeżdził na wózku bez uprawnień wyszło dopiero jak byl wypadek :P to niech sam każdy sobie odpowie co tam sie dzieje
3
klient 2017-02-16 14:42
Mafia rodzinna w Jastrzębiu, gratisy do domu zabierają
1
pracownik jednostkowy 2017-02-17 21:31
Ja osobiście już z parę lat pracuję w grupie na hali i powiem że przez pryzmat tego czasu dużo się pozmieniało. Czy na lepsze? Chyba nie. Praca jest ciężka i to bardzo. Tysiąc obowiązków wieczne ucinanie etatów. Wieczne wymogi i utrudnianie życia tysiącem bzdetów. Dobry kierownik i zgrana załoga to jest to co uważam że mamy ale co z tego jak mamy już tak śrubę przykręcone że ludziom po prostu ręce opadają. Ludzie są wielozadaniowi. Robią właściwie wszystko. O wszystko trzeba walczyć i się upominać. Przetrwają ludzie wyłącznie silni psychicznie. Eurocash jest firmą która nie potrafi utrzymać pracownika. Powiem, że na tyle sytuacja się pogarsza że świetni wieloletni pracownicy zaczęli odchodzić bo to że nowi wypadają to normalne (moim zdaniem ludzie młodzi są teraz inni niż jeszcze z 10 lat temu, teraz chcieliby 3tys za odklejenie ich od cycka mamy) wytrzymują u nas średnio 3 dni praktycznie nie mając nawet 1/4 obowiązków stałego pracownika. Starzy pracownicy po prostu się "zasiedzieli" i tylko wyłącznie z tego powodu nie zmienili pracy jeszcze. Największym problemem ludzi są potrącenia premii. Koszmarnie to zniechęca. Dostanie pełnej puli pod warunkiem też jest de-motywujące bo nie dość że w większości hal jest po około 3 pracowników na zmianie którzy muszą obsłużyć klienta, sprawdzić zakupy, przyjąć i rozłożyć transportery, przyjąć pełno dostaw i rozłożyć średnio 15 palet towaru dziennie a najlepiej jeszcze posprzątać i zmyć halę raz w tygodniu zeskanować i roznieść ceny z działu ja osobiście mam ponad 700 indeksów nie zapominając o codziennych zmianach cen, do tego skanowania działów i dokładanie z gór towarów rotujących. Pomijam sprzedaż wybranych produktów miniinwentury, audyty codzienne i tysiąc innych rzeczy które codziennie wykonujemy wszyscy. Jakby na to spojrzeć z perspektywy to naprawdę tak mało robimy że system zrobi cokolwiek żebyśmy nie dostali pełnej puli premii. Nikt wyżej nie docenia tej pracy na halach. Nie, przepraszam, wszyscy wiedzą jak jest ciężko ale nikt nic na to nie poradzi :). Tylko nam współczuć. Nasza załoga spina szyki od roku. Co miesiąc trzeba dać z siebie wszystko bo.... ale każdy miesiąc jest coraz cięższy. a ludzie zniechęceni. Klienci zbulwersowani małą obsadą. Paranoja. No i do zeszłego roku eurocash chyba był jedyną firmą w której im dłużej pracujesz tym mniej zarabiasz :) )narazie w nowy rok weszliśmi z "ZAMROŻENIEM" zobaczymy co przyniesie. Ja lubie ludzi z którymi pracuje wkurzam się na system ale jednostki są bezsilne. Pisaliście o grupowych zwolnieniach. A widzieliście w informacji jaki procent był zwolnień na halach a jaki w biurach? Tyle w temacie. :) Praca jest wciągająca wchodzisz czas "pyk" minęło 8 godzin a każdy z potem na czole stwierdza że na połowę zadań nie ma czasu :) Praca bardzo wyzwaniowa, jak ktoś taką lubi to odpowiednie miejsce. Ale bez łaciny na miejscu się nie obędzie. Codziennie te same twarze, firma wciąga przyzwyczajeniem. Mi to akurat odpowiada. Gdyby te pensje były lepsze... Ciężka robota małe wynagrodzenie ale za to jakie wyzwanie :) Ja nie żałuję, że tu pracuje ale coraz częściej myśle również o zmianie pracy
3
Paulo 2017-02-18 08:10
Jeszcze kilka lat temu też tak myślałem. Niestety rzeczywistość w Eurocashu i tak ciebie utopi.
1
Zostaw swoją opinię o Eurocash S.A. - Komorniki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurocash S.A.