Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eurocash S.A.

Pracowałeś w firmie Eurocash S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Smutna Lola - 2014-09-20 09:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś, kto ma pojęcie, mógłby napisać, jak wygląda praca na stanowisku PH? Zarobki, czy samochod jest do dyspozycji, plany są do zrobienia? Jaka rotacja etc.
Mam tez inną ofertę, w firmie producenckiej, gdzie chcą, zeby PH robil po 25 wizyt dziennie i obsługiwał teren w promieniu 200km od domu / tragedia /
Co wybrać?
Zachodnia cz. Polski
Z góry dziękuję za info, może pomoże mi ono w wyborze :)
zdjecie uzytkownika
ds - 2014-09-20 22:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca ph w eurocash to porażka, 2000 na ręke i po całej Polsce jeździsz
zdjecie uzytkownika
magazynier damianex/ec - 2014-09-21 23:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. Pracuję w jednym z oddziałów "Damianex", przejętym kilka lat temu przez EC.
Najpierw 4 lata jako kierowca, od 3 lat jako magazynier. Za "starej" firmy- owszem nie było kokosów i w sezonie tzreba sie było uzapieprzać, ale atmosfera w pracy była przyjemna, wręcz powiedziałbym nawet -"rodzinna". Po przejęciu przez ten złodziejski portugalski konglomerat, wszystko zaczeło się walić. Kroczek po kroczku zaczeli obcinać nadgodziny i premie, oraz zwolnili 3 pracowników (pomimo rekordowych obrotów), a na nas- pozostałych, nałożono dodatkowe obowiązki. Tak to teraz wygląda, więc szczerze nie polecam. Ja się "zasiedziałem" 7 lat, ale mam już tego dość. Rozglądam się za inną robotą.
zdjecie uzytkownika
Smutna Lola - 2014-09-22 01:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ds - 2014-09-20 22:23:39]:
...ale te 2000 tys. to o samej podstawie mowisz? Jak to po całej Polsce? Z tego co slyszalam, to robisz klientow w najblizszym promieniu..w moim regionie, jest b. duzo ph, tak przynajmniej z obserwacji wynika ;)

Dziękuję za informację.
zdjecie uzytkownika
czechu - 2014-09-24 17:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile zarabia Kierownik regionalny (średnio) w EC?? Czas pracy regionalnego oraz ile ma sklepów pod sobą??
zdjecie uzytkownika
maja85 - 2014-09-28 11:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak powiesz kolo 4 tys. i dobrze sie sprzedaz to ciebie wezma .
Dowiedz sie najpierw ilu ludzi ma na ciebie pracowac bo jak dobrze pojdzie to nie bedzie mial kto na ciebie robic no chyba ze wynajeci ludzie z firm zewnetrznych zeby nie byl to koszt Prezesa tylko producenta bo musza obnizac koszty .
Nie licz na wiele ..... idzie sie po najnizszych kosztach no moze raz na polroku wezmiesz premie daja polizac zeby nie bylo ze nie masz motywacji .
Nie polecam chyba ze lubisz robic za ostrego nadzorce bo takich obecnie potrzeba . Obecnie zwalina sie duzo ludzi i to z dlugim starzem a ty sie przydasz bo nie bedziesz mial obiekcji ale pewnie znasz te klimaty .
Zycze powodzenia
zdjecie uzytkownika
czechu - 2014-09-30 16:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja85 - 2014-09-28 11:55:07]:
to straszne co piszesz, 4 tyś?? KRS , wiadomo że nigdzie nie ma miodu ale sądząc po wpisach to jest Kouchozownia za małe piniądze
zdjecie uzytkownika
kinia - 2014-10-01 19:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam firmy
szczególnie dział zakupów gdzie po roku zmienia się prawie w 100% zespół nikt nie zostaje wszyscy odchodzą ciśnienie na maksa zajęcie codziennie to nie analiza i zakupy lecz ciągłe szukanie metod wyciśnięcia kasy skąd się da
i mejle od szefa typu jak nie zrobicie to nie wyjdziecie do domu praca od rana do 20 i dłużej tam jest koszmar wszyscy co tam pracowali juz nie pracuja w innych działach podobnie
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-10-01 19:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-08-12 10:12:34]:
PRAWDA PRAWDA I JESZCZE RAZ PRAWDA
TO OBECNY RODZAJ "KULTURALNEGO" OBOZU PRACY
wyciskanie z ludzi wszystkiego przy max odarciu z godnosci
zdjecie uzytkownika
zbychu - 2014-10-01 19:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-06-26 14:54:05]:
nie dziw się że area tak traktuja przykład z gory oni sa traktowani jak smiecie na wlasne oczy widzialam jaki (usunięte przez administratora) dostaja
zdjecie uzytkownika
srutek - 2014-10-01 19:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Prutek - 2014-09-03 23:45:14]:
tam rotacja jak cholercia
ciagle szukają bo ciągle brakuje
zdjecie uzytkownika
ec_fun - 2014-10-02 16:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cała prawda o EC...przyjmując się w hurtowni cash&carry dostajesz 1700 zł brutto. Jeśli przyjmujesz się np. na stanowisko zastępcy Kierownika Magazynu dostajesz 1750 zł i kolejne 50 zł brutto podwyżki po 5 latach pracy. Dostajesz też obietnicę premii. Ale okazuje się, że nie wykonujesz swojej pracy wystarczająco dobrze i przy dobrych wiatrach dostaniesz przydział 200 zł brutto. Z tego oczywiście połowę zabierają na pokrycie strat, czyli na rękę zyskasz może 80 zł. Nawet jak pracujesz w godzinach nadliczbowych to i tak nie wyciągniesz więcej niż 1700 zł na rękę. Z nadliczbowymi i tak jest problem bo na to firma nie ma kasy, wiec najlepiej jak się wyrobisz w 8 godzin ze swoją robotą. A zadań jest na całą stronę A4. Potem Cię zwolnią wmawiając, że żle pracujesz a prawda jest taka, że w tej firmie wartość przerobowa to 190 tys zł na jednego pracownika. Jak spadają obroty to kierownik dostaje mniej etatów. Musi kogoś zwolnić ale nie wolno mu Ci powiedzieć, że nie ma dla Ciebie etatu tylko, że jesteś zły. Nawet jak będziesz dobry to i tak odpadniesz, bo pracujesz najkrócej albo nie spełniasz indywidualnie postawionych kryteriów przez kierownika. Jeśli jesteś kobietą to może masz za mały biust. A jak jesteś facetem....to już w ogóle masz pecha. Jedyne co się daje bez mrugnięcia okiem pracownikowi to nagany. Hurtownia robi dziennie obrót 200 tys netto a na zmianie jest np. 1 magazynier, który zaciera sobie dupsko, bo z każdej strony go walą po uszach...klienci, dostawcy...Reszta jest na dniu wolnym za sobotę (złodziejstwo)lub na urlopie, bo jest październik a się okazuje, pracownik ma 20 dni urlopu z zeszłego roku. Co oznacza dla Ciebie, że jeśli się przyjmiesz do pracy np. w styczniu 2015 roku zgodnie z przepisami dostaniesz 14 dni z sobotami i niedzielami w grudniu, i przy dobrych wiatrach kolejne 2 tygodnie jesienią 2016. Niestety to dzieje się za przyzwoleniem rządu. Jak już zasiedzisz się na tyle, że dostaniesz umowę na czas nieokreślony to masz pecha. Teraz jesteś już nie robolem a niewolnikiem bo możesz się zwolnić z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia i nie dostaniesz nawet zasiłku. Więc już tak będziesz siedzieć w EC do emerytury. Jak zachorujesz zabiorą Ci premię. Jak weźmiesz urlop na żądanie zabiorą Ci premię. Jak jesteś na urlopie zabiorą Ci premię bo nie wyrabiasz 190 tys zł. Wszystko jest legalnie, bo podpiszesz umowę gdzie napisane "premia uznaniowa", więc jeśli kierownik uzna Ci jej nie dać to mu możesz naskoczyć.
zdjecie uzytkownika
Polska - 2014-10-02 19:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla szukających pracy porada, jeśli pracodawca nie jest polską firmą(mimo nazwy czasami) lepiej wyjechać na zachód, w innym wypadku można jakoś przeżyć od wypłaty do wypłaty... Oczywiście chodzi o Eurobiedacash... Portugalia w kryzysie to trzeba dorobić w Polsce, panie A.....l?
zdjecie uzytkownika
OZILLLL - 2014-10-05 20:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dodek - 2014-09-03 22:19:04]:
SUPER ATMOSFERA SUPER KASKA POZDRAWIAM CIEPŁO OZILL SZKODA ZE JUZ NIE PRACUJE ...
zdjecie uzytkownika
B O N U S BGC - 2014-10-05 21:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SIEMANECZKO BONUS Z TEJ STRONY LADNIE PLACA JUZ DAJCIE SPOKOJ . . . DLA MNIE ROBOTA JAK ZNALAZL . MAM TAM EKIPE W HUUUUU...JJJ !!! JAK COŚ SIE NIE UKLADA TO BUŁA ŁOKIEĆ KOŁOWROTEK I L.UJ Z CAŁEJ EPY MIEDZY OCZY !. POZDRO 600 Z LAZARSKIEGO !
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-10-06 15:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SUPER ATMOSFERA marne pieniądze POZDRAWIAM CIEPŁO EMINEM SZKODA ZE JUŻ PRACUJĘ W LEPSZEJ FIRMIE...
zdjecie uzytkownika
employed - 2014-10-07 12:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem i potwierdzam, atmosfera super, pracowałem bliżej zarządu i na prawdę jest poczucie, że dbają o pracownika. Nie dane mi było odczuć, że kogoś traktują bez szacunku, ale wiadomo ilu ludzi tyle opinii. Na przyszłość polecam więcej wiary w pracodawców. Bo zawsze możecie trafić gorzej, a pracy w Polsce nie brakuje
zdjecie uzytkownika
moniak - 2014-10-09 22:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [employed - 2014-10-07 12:01:05]:
też pracowałem "bliżej zarządu" i się nasłuchałem i naoglądałem gdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] latają w powietrzu gdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się od rana do nocy LA rozkręca się po 16... lub 17... gdzie ciągle się wymyśla listę życzeń nierealnych do zrealizowania bo wyjętych z kapelusza bo nie zna się realiów rynku i rzeczywistości bo się siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nagle stwierdza że trzeba dodatkowych parę baniek bo brakuje do budżetu gdzie się słyszy że jak tego nie będzie to z panem LA będziesz miał do czynienia gdzie zasypuje się dziury w budżecie fakturami za ... wirtualne usługi opinia na rynku jest taka że to duża firma na chwiejnych nogach gdyby dostawcy poszli do sądu po swoje ukradzione to nie ma tej firmy i jeszcze sprawy w US gdzie kary idą w mln... gdzie hurtownie ledwie zipią bo ludzi nie ma a roboty full zgadzam się z ludźmi opisującymi swoją pracę jest to prawda widziałem to wiele razy z sieci to biedrona i ec wiodą prym ale macierz była jedna nie oczekujmy niczego więcej bo nie będzie
zdjecie uzytkownika
domogarow - 2014-10-10 15:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wschodnia ściana ledwie robi 2 mln PLN /per month na hurtownię. Mniej sklepikarzy, mniejszy obrót. Zakupy pod szyldem ABC, Lewiatana itp. to wspieranie obcego kapitału.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-20 20:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem pracownikiem grupy i bardzo sobie ten fakt chwale. Polecam kazdemu wszelkie stanowiska w centrali. Pensja jest wiecej niz rynkowa a praca daje mozliwosc wykazania i spelnienia zawodowego. Goraca polecam!
zdjecie uzytkownika
weber - 2014-10-23 15:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam praca w eurocapie to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Od czasu przejęcia przez pana Amarala jest jeden wielki oderwany od rzeczywistości kombinat w którym tylko się myśli jak tu pracownika na czymś wyrąbać a najlepiej to wychodzi im oszustwo na godzinach gdzie i tak już śmieszne pieniądze płacą,towar nocami po klientach porozwożony robota wykonana ale masz dużo nadgodzin więc dziękujemy ci wy........j Po przejściu tej firmy na ten nieudolny system sap dla mnie cap nic nie działa jak powinno na każdym etapie jest to jakaś totalna katastrofa nie wiem do czego to można porównać bo chyba nie ma tak durnego systemu ten kto go tworzył nie miał kompletnego pojęcia o innowacyjności żadnego polotu w tym nie ma . Od przyjęcia dostawy z magazynu głównego do załadunku na samochód a to skaner nie może sczytać mało tego jest tylko jeden!!! Więc jak padnie to wszystko stoi było tak nie raz ale widocznie portugala to nie rusza szkoda kasy na skaner jak i na wózki z których tak mało to jeszcze każdy ma jakąś awarie a oni wprowadzają jakieś ISO z czym i do czego.
zdjecie uzytkownika
mały - 2014-10-24 06:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Smutna Lola - 2014-09-22 01:14:29]:
kto ci powiedział że dostaniesz podstawy 2000tys
Podstawa to najniższa krajowa plus to co ci się uda zrobić, warunek jest taki że musisz zrobić 90%planu zeby wziąsc coś więcej. do tego dochodzą plany innektóre też są uzależnione od ogólnego(nie zrobisz ogólnego pomimo że masz zrobione wszystkie inne, nie dostajesz nic, tylko podstawę)
samochód do dyspozycji i telefon też.
Jak chcesz twój wybór
zdjecie uzytkownika
employed - 2014-10-28 18:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozumiem moniak, że nie zawsze czlowiek wraca usmiechniety z pracy. Nigdy nie twierdzilem, ze zlapalem złotą kurę, ale chodzi mi o to, że jak tak posłuchać co się dzieje na rynku, to na prawdę nie jest źle. A, że kolos na glinianych nogach? Nie mi to oceniać, dopóki nigdy tego nie odczułem na własnej skórze
zdjecie uzytkownika
kadrowa - 2014-10-30 13:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, szukam pracy w charakterze specjalisty ds kadr i płac.
Co jest nie tak, że ciągle szukacie na to stanowisko?
400 osób zatrudnionych do rozliczenia to sporo, wypalają się od ogromu pracy czy jest inna przyczyna?
zdjecie uzytkownika
poszukująca - 2014-10-30 22:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda też śledzę oferty pracy - specjalista ds kadr i płac - regularnie. Dlaczego?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurocash S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x