logo Eurocash S.A.

Eurocash S.A.

Komorniki

Opinie o Eurocash S.A.

JK 2016-08-09 16:22:42
A to taka historia..... Wyzysk totalny. Po remoncie posadzki i zalaniu chemicznym gównem posadzki kilka osób znalazło się na izbie przyjęć pod kroplowką. Ktoś z klientów zgłosił do Sanepidu. Hurtownię zamknięto do czasu przyjęcia przez Sanepid. W między czasie załoga i tak musiała zapierd... w smrodzie i kurzu. Owszem były z tego nadgodziny, ale gdy po ciężkiej tyrce, gdy wszyscy marzyli o prysznicu i gdy wreszcie Sanepid przyjął halę okazało się, że na te trzy godziny Góra kazała zaprosić SMS em klientów. Nie ważne było, że z kasjerek sypał się kurz i każdy padał na ryj. Gdzie zasady aplikacji szkoleniowej o higienie pracy? Brudne i przepocone kasjerki musiały ładnie się uśmiechać i z brudem pod paznokciami robić swoje. Reszta załogi też nie lepiej. PAN regionalny kazał się określić pisemnie kto nie wyraża zgody na dalsze nadgodziny. Wiadomo jakie były by tego konsekwencje... No i taka to historia z jednej z zaściankowych hurtowni w Polsce. Nie polecam
24
JK 2016-08-10 16:32:02
Jakieś dwa miesiące temu. Nie ważne czy kryzysowa czy nie. Są szkolenia on line na kompie. Takie filmiki sytuacyjne co należy robić a co nie. Taki też był na temat higieny pracy... A jak było zapytanie do regionalnego, że przecież jesteśmy strasznie brudni. Ciuchy, wszystko... pomijając zmęczenie. Nie było tematu. Zysk, zysk, zysk. Chłopak mówi: Ja dzieciaka nie widziałem od dawna. To jak wyżej było napisane była odpowiedź taka: 'proszę na piśmie złożyć kto nie zgadza się na dzisiejsze nadgodziny '. I tyle w temacie. Komu to pasuje niech sobie tam pracuje. Ja nie polecam.
6
JK 2016-08-10 18:10:29
Co to jest 'Niepisz'? Jakieś zwierzę? Kto poucza pisowni niech sam się stosuje do jej zasad. 'Nie pisz' zawsze osobno Pani Eska
pracownik 2016-08-10 21:35:13
A jak u was wychodzą mini inwentury na opakowaniach i wódkach ??
1
zajechany przez EC 2016-08-11 10:01:28
W tej przeklętej firmie przepracowałem kilka miesięcy na stanowisku kierownika hurtowni i nawet najgorszemu wrogowi nie poleciłbym tej pracy.(usunięte przez administratora) to przy tej firmie pikuś jawny wyzysk pracowników dodatkowo to pracownicy hurtowni utrzymują Luisa bo niektórzy pracujący po kilka lat oddali dla Luisa setki tysięcy za inwentury,przekroczenia przecen i likwidacje.Kasjerki mają tak dużo obowiązków że czasami nie mają czasu się po tyłku podrapać bo klient się zezłości i naubliża lecz AM po zgłoszeniu takiego incydentu nakazuje przeprosić klienta bo przecież pracownicy hurtowni to nie ludzie a śmieci za takich nas uważają.
Centrum oszukuje na dostawach na każdej palecie braki i to duże zgłaszasz to wysyłają kiepskiej jakości zdjęcie z kartonikiem i kółkiem to jest to....wystarczy że z braków na 2000 tyś dostaniesz zdjęcie 1 indeksu i sorry ale towar wjechał i kto płaci za braki? pracownicy,kolejny chory wymysł wystawki centrum bierze 250tyś za to że wystawiamy ten chłam od jednego producenta takich wystawek co 2 tygodnie kilkanaście a my bujamy się z terminami bo wedle nowych procedur kupcy nie wyrabiają się z przeceną kto za to płaci???pracownicy.Dnia by zabrakło by to opisać a Luis siedzi na tym swoim złotym krzesełku zadowolony że Polacy są tak ciemni i dają się wykorzystywać(bo to wy utrzymujecie Luisa-EC nie ma żadnych strat jako jedyna firma w Polsce a może i na świecie bo straty płacą pracownicy i to nielegalnie bo nigdzie na żadnej umowie takiego zapisu nie ma ale na tym właśnie polega premia uznaniowa).Reasumując chcesz zapierd.....po kilkanaście godzin dziennie przez 6 dni w tygodniu,zarabiać najniższą krajową mieć obowiązków tyle że kilka osób to za mało aby je wykonać i jeśli uda Ci się zdobyć premię w danym miesiącu to oddać ją dla Lusia to idź do pracy w Eurocash to coś dla Ciebie....
45
JAKO 2016-08-11 16:34:18
Teraz szukają nowego mięska. 700 osób do zwolnienia coś znaczy... Ludzi wypalonych zamieniają na lepszy model? Chyba nie likwidują oddziałów?! No chyba , że będą samoobsługowe kasy jak w np niektórych supermarketach.. . Byłam tam krótko, ale co piszesz to prawda. Jest więcej jeszcze takich rzeczy o których trzeba pisać.
W mojej krótkiej karierze w Eurocash byłam świadkiem jak dziewczyna, która miała pod sobą chłodnie była również posiłkową kasjerką. Były takie dni kiedy nie mogła wyjść spod kasy i dopilnować porządku i dat. Dostała naganę. Druga sprawa, że ludzie tam pracujący są pod taką presją, że sami nie próbują nic zmienić. I są tez tacy, którzy się spełniają. Mając wykształcenie na poziomie średniej szkoły i niżej, oraz parcie na władzę, są brygadzistami zmianowymi. Prawą ręką kierownika. Każda hurtownia jest inna w zależności jacy tam pracują ludzie. Ja trafiłam akurat na ludzkich zmianowymi i na kierownika. Ale co z tego jak i tak ciśnienie od Góry jest takie, że czasami koleżanki są gorsze niż ta brygadzistka czy kierownik zmiany . Na koniec zaznaczam, sama odeszłam i to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu. :)
13
Twix 2016-08-13 20:51:18
Ech. ile w tym wszystkim prawdy... Potwierdzam, całkowicie prawda
5
zxcvb 2016-08-16 08:24:56
Czegoś tu nie rozumiem ponad 700 osób ma byc zwolnionych i nagle pojawia się info że firma prowadzi gigantyczne rekrutację na nowe stanowiska ?
2
były 2016-08-17 13:55:22
Najniższa krajowa + premia - inwentura= najniższa krajowa, takie kokosy!
11
Doris 2016-08-22 10:25:19
W 100% się zgadzam, nic dodać, nic ująć. Właśnie zakończyłam współpracę z EC, przez czas jaki tam pracowałam (prawie rok) odeszło mnóstwo wartościowych ludzi. Każdy mówił, że to już nie ta firma co kilka lat temu, choćby człowiek na głowie stawał liczy się tylko kasa i tabelki.
14
ferdek 2016-08-24 15:54:09
Zostało mi 30 dni na zakończenie współpracy z firmą ostatnie trzy miesiące to strata czasu ,zdrowia i nerwów,szkoda że kierownicy nie słuchają to co mówią pracownicy na temat towaru i ilosci przy zamawianiu i pózniej my pracownicy musimy wysłuchiwać o przecenach i jakie to straty firma ponosi. Wysłuchiwanie od klientów że nie ma towaru który jest w promocji sms lub że jest inna cena w smsie inna na cenówce i jeszcze inna na kasie .Więcej napiszę jak zgaszę światło na hali :) .
12
uki 2016-08-24 22:02:52
Skoro spłacacie inwenture to macie złe nawyki i kierownictwo.
1
*** 2016-08-25 20:30:20
Nie polecam pracy w kontrolingu C&C. Niekompetencja i chamstwo managera kontrolingu jest przyczyną ciągłej rekrutacji do działu. Przynajmniej co pół roku zmieniają się pracownicy.
NIE POLECAM chyba że JESTEŚ ZDESPEROWANY.
9
pracownik 2016-08-30 12:11:00
mobbing stosowany w tej firmie jest na porządku dziennym i wyzysk do granic za jak najniższą kasę !!! ludzie tu pracujący popadają w depresję i nienawidzą tej firmy !!!! - dodam,że są to naprawdę bardzo dobrzy pracownicy ...
17
gustaw1999 2016-08-31 22:45:55
W EC Komorniki związków zawodowych niema !!!
4
free 2016-09-01 08:38:33
Koniec współpracy z firmą uważam że dwa ostatnie miesiące pod kierownictwem nowej pani kierownik hurtowni to strata czasu i nerwów osoba która nie może lub nie chcę podjąć decyzji i czeka nie wiadomo na co,w tej pracy trzeba podejmować ryzyko a nie głowa w piasek i może się uda :) , dziekuję za współpracę kasjerkom,chłopakom z magazynu i kierownikom zmian byliśmy dobrą ekipą chociaż niedocenianą przez panią kierownik .Życzę wam spokoju jak najmniej nerwów a pani kierownik podejmowania zdecydowanych decyzji a nie owijanie w bawełnę nie mogę,nie wiem, szok.
5
yyy 2016-09-05 23:50:15
Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle ??
2
On94 2016-09-07 11:04:59
Piszecie tu o masowych zwolnieniach . Na stronie eurocash jest oferta pracy dla magazynierów. Jest osobą która może się wypowiedzieć odnośnie tego stanowiska ? Ile można zarobić jakie zmiany itp ?
1
pracownik 2016-09-11 23:34:24
Do twoich obowiązków bedzie należało przjecie towaru i rozlozenie go w polki sprzatanie hali ogarniecie magazynu itp.praca ciezka ale jak ktos chce pracować to da rade1950 brutto i premia w zależności od zaangarzowania i wykonanego planu.możliwe nadgodziny(platne)
lifestyle 2016-09-16 20:20:27
Za wszelka cene nie zatrudniajcie sie w Warszawie w Sokołowie to jest po prostu koszmar kierownicy szmaca ludzi premie w systemie obcinaja szkoda nerwów
1
Pan Mano 2016-09-19 22:19:43
Na mojej hurtowni ze splacaniem inwentur nke jest akurat tak zle. Jedna splata okolo 300 zl na kazdego pracownika i wszystko.Najgorsze jest obgadywanie. Kazdego z kazdym, kiedy tylko nadarzy sie do tego okazja. Brak szacunku do Magazynierow od kierownictwa i szmacenie przez kasjerki. My zapierdzielamy, a fakturzystki maja czas na kawe, smiechy chichy a gdy magazynier stanie na chwile opierdziel z gory. To wszystko uklady i ukladziki miedzy kobietami. Chlopcy sa najgorsi. Szczerze nie polecam chociaz sam pracuje tu pare lat. Chyba z sentymentu, na szczescie jeszcze tylko kilkanascie dni. Praca gdzie indziej na tym samym stanowisku? 3500 brutto... Wytrwalosci i mocnych nerwow dla ,,normalnych" pracownikow...
1
Tyu 2016-10-01 15:06:46
Ja pracuję od niedawna w oddziale w Lublinie. Szczerze bałem się zaczynać tam pracy, ale tylko oni odpowiedzieli na moje Cv więc nie było wyjścia. Po ich telefonie poczytałem opinie i zamarłem. Strasznie dużo opinii o tym jak wykorzystują itp. 2 moich znajomych też pracowali i nie chwalili tej roboty. Po przyjściu do pracy okazało się że nie jest tak źle. Robię swoje, nikt mnie nie odciaga od roboty, nikt nie krzyczy bo raczej każdy jest zajęty swoim zleceniem i ze wzrokiem wlepionym cały czas w czytnik przemierzają halę. Kierownicy też raczej spoko jak zapytać to wytłumaczą. Opierdzielają oczywiście ale tylko wtedy jak jakiś matoł popełnia cały czas te same błędy i spowalnia się robota. Dla sprostowania jestem magazynierem. Co do wydajności pracy to oczywiście trzeba robić nie ma tak że się stanie z kimś i gada 15 min jak zauważą to się przyczepią. No ale nie ma co się dziwić jak 100 os zacznie sobie gadać to menager kierownikom głowy pourywa że nie panują nad grupą. Ja jestem zdania, że jak się idzie do pracy to się pracuję, zresztą to tylko 8 godzin. Co do nadgodzin są ale kierownik chodzi i pyta kto może zostać a jak tej osobie ucieknie autobus to nawet odwiozą do domu. Generalnie w firmie są swojego rodzaju sztywne zasady np przerwa ma trwać 20 min nie więcej nie można jeść na hali, trzeba cały czas mieć kask, nie wolno używać komórek. No ale tak musi być. Dzięki takim zasadom w magazynie będzie ład i porządek. Wydaje mi się że każdy wie jak to jest w firmie gdzie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wydaje mi się że większość opinii piszą ludzie którym nie chce się pracować i myślą że ktoś będzie płacił za opierdzielanie się. Ja przyszedłem tu po 4 latach pracy w domu weselnym gdzie by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robiło się po 250 godz w miesiącu, wyzysk, człowiek nie wiedział co ma robić bo miał 100 tys rzeczy na raz do zrobienia, szefostwo czepiało się naprawdę o nic. W eurocash wydaje mi się że wypoczywam, wiem co mam robić i pilnuje swojej roboty, po 8 godz idę na chatę i mam wszystko w *upie. Narazie jest dobrze oby było tak dalej trzymajcie kciuki
2
DEMON....1 2016-10-03 18:42:35
Kurde co wy piszecie, pewnie jesteście śmiesznymi kierowniczkami co?
Robicie ludzi w chu...ja jak się da i ile się da.
Za jaką kasę tam ludzie pracują, gościu czego oczekujesz od kogoś kto zarabia najniższą krajową co?
Może powiedz na forum ile ty zarabiasz .......Ludzie najlepszą motywacją jest kasa, a wy tylko kombinujecie jak uwalić premie przeciętnemu kowalskiemu. Jesteście żałośni karierowicze w dupie macie kogoś tylko widzicie swój czubek nosa.......pamiętaj karma wraca
3
Barbara 2016-10-03 20:57:16
Nikt nam nie pomoże z góry. Pracownik z hali eurocash jest dla nich nędznym wyrobnikiem wysrubowanych limitów i cyferek. Zapominają, że zysk wychodzi od nas, pracowników hurtowni. Każą nam kłaniać się klientom złodziejom i witać ich z uśmiechem. Dla zarządu jesteśmy jak śmieci nic nie znaczymy.

7
leon 2016-10-04 21:24:49
Czy ktoś ma wiedze odnośnie płatności za towar dostawcom?
Chodzi mi o nieterminowe płacenie za towar.
Daje to obraz o kondycji finansowej firmy w której pracujemy.
Marek 2016-10-05 11:16:12
Dział szkoleń- praktyki. Czy ktoś może powiedzieć coś więcej na ten temat? Jaka praca, zarobki?
Byk 2016-10-07 09:48:42
Jakie są zarobki na stanowisku magazyniera w Lublinie?
Maciej 2016-10-10 11:43:21
Witam.Orientujecie się czy potrzebują jeszcze kierownika w Ostrowie czy w Kaliszu.Pozdrawiam
mmmm 2016-10-13 12:44:46
buhahahaha cenia sobie zadowolenie pracowników maja oferty bo ludzie uciekają z tego syfu do lepszej pracy ja zmieniłem robote i tez mam wyplate na czas lepsza praca za lepsze pieniądze plus wolne weekendy .Jak się chce to się znajdzie lepsza prace niż eurocash
5
Byk 2016-10-13 13:36:56
Jakie są zarobki na stanowisku magazyniera,ile zmian i jakie godziny pracy?
Dzięki za wszelkie info.
1
Barbara 2016-10-15 21:11:24
Jak mają wyglądać. Są hurtownie gdzie100 ml sprzedaje się na sztuki. Wódki przy dostawie się sprawdza a na inwenturach wychodzi brak setek z trzy cyfrowym minusem. Nie mamy prawa klientom sprawdzać kieszeni, a idzie zima, kurtki płaszcze, itp.
3
zajechany przez EC 2016-10-21 14:09:15
W Ostrowie i w Kaliszu jest już kierownik ale osobiście nie polecam tej fuchy.
1
t@dzik 2016-10-24 16:57:58
a co powiecie o EC Alkohole w Mścicach , za koszlinem?
podwładny 2016-10-25 17:07:28
no cóż nie tylko klienci dokonują ataków słownych na pracowników hurtowni, zdarza się że to kierownik magazynu ubliża pracownikom a kierownik hurtowni i kierownik rejonu mimo zgłoszeń pracowników nie reagują a zachowanie wobec pracowników jest coraz gorsze. Zwykły pracownik najlepiej gdyby siedział cicho i pracował ponad czas pracy i jeszcze nie upominał się o swoje wynagrodzenie.
1
ktoś 2016-10-29 12:49:26
nie zdarza się to tylko w hurtowniach ale również w pozostałych działach m.in. kontrolingu...bez komentarza
Rudolf 2016-10-29 18:33:13
Czy możesz napisać dlaczego praca kierownika hurtowni jest taka zła?
michal 2016-11-03 11:34:22
To co powiesz kolego na temat zgłaszania nieprawidłowości? Najpierw informujesz kierownika hurtowni, że podwładny mu kierownik magazynu nie dba o swoje stanowisko, generuje straty, nic z tym nie robi. Co wtedy?
diabel 2016-11-03 15:31:46
Zgłoś to wyżej lub na infolinię dla pracowników
J 2016-11-07 20:04:32
Hej doradzam wszystkim pracy w hurtowni euro cash stojadla atmosfera pracy na poziomie zero a wszystko z powodow kierownictwa wyzysk ludzi
1
Z890 2016-11-09 11:54:06
Witam!
Dnia 31.10.16 inicjaly T.W. spowodował wypadek w pracy.Odział Gdańsk Jabloniowa.Spadła mu cała paleta piwa z sztaplarki.Ocalało tylko 5 skrzynek.Paleta upadła z wysokości maksymalnego zasiegu masztu wozka wysokiego sklady.
2
zajechany przez EC 2016-11-10 11:10:53
Oczywiście mogę....przede wszystkim nie masz wpływu na zamówienia bo towar który dobrze rotuje nie możesz zamówić tyle ile chcesz(co za tym idzie niższa sprzedaż)natomiast gó.... które się terminuje dostajesz paletami co wpływ na straty za które de facto płaci każdy pracownik.Cele które stawia EC niestety są praktycznie nie do przejścia.Hurtownie które ją otrzymywały kombinowały na przecenach ale już to nieaktualne.Dodatkowo jest tak dużo obowiązków że niestety 8 godz.to za mało 24 by brakło bo co 5 min.telekonferencja itp.Dużo by mówić to tylko kilka faktów.Ale najlepiej jak sam się zatrudnisz....zobaczysz....i wyrobisz sobię opinię
3
Triksy 2016-11-13 18:43:42
Praca w Eurocash to dla zwykłego pracownika koszmar. Stanowisko pracy nazywa się: Kasjer-fakturzysta-magazynier, czyli wszystko w jednym. Praca ponad siły, szmacenie człowieka przez kierownictwo i klientów jest na porządku dziennym. Premie są zabierane ciągle i wychodzi z tego 1400zł na rękę, bo trzeba spłacać inwentaryzację i "podmagazynek" czyli jak pracownik nie wyłapie niezgodności przyjmowanego towaru z fakturą to dowalają "karę" szarym pracownikom do spłaty, na przykład 2000zł i każdy pracownik (a na hurtowni jest 8 osób, po 3-4 na zmianie) musi te 2000zł spłacić i jeszcze inwentaryzacja, którą też muszą spłacić to daje całą najniższą krajową do wypłaty. Kierownik regionalny nic sobie z tego nie robi i mobbing kierownictwa zamiata pod dywan. Dodatkowo kierownictwo każe wciskać klientom towar po terminie co jest w ogóle niezgodne z prawem i niech się Sanepid za to weźmie i Inspekcja Pracy, za to że pracownicy mają urlopy z 4-5 lat zaległe. To jest po prostu traktowanie ludzi jak psów a nawet gorzej. Nie polecam pracy w tym miejscu.
8
psyho11 2016-11-15 17:13:46
Mam pytanie czy pracownicy Eurocasha dostają możliwość dokonywania zakupów w hurtowniach Eurocash?

Chodzi mi o pracowników np. Centrów Dystrybucyjnych bądź Centrum Makroregionu.

loko 2016-11-15 19:51:29
Macie jakieś info odnośnie stażu (program managerski)?
maciej 2016-11-19 12:16:44
orientujecie się kto jest kierownikiem w kaliszu
Nowy 2016-11-22 16:16:49
Witam czy u was też wymyślili sobie jakieś śmieszne normy paliwa?? I oczywiście jak ci więcej spali to kto za to płaci pracownik no bo kto aaa i jeszcze trzeba płacić za trzymanie auta po domem 250 zł do silników 1,6 i 400 powyżej 1,6cm3 popierdolilo ich!!!!!!!
1
Xyz 2016-11-27 13:21:03
Cały czas słyszymy cięciach kosztów a kierownictwo księgowości wymyka się w wielkiej tajemnicy przed pozostałymi pracownikami na kilkudniowy wyjazd za granicę.
3
Xyz 2016-11-27 13:22:58
Cały czas słyszymy cięciach kosztów a kierownictwo księgowości wymyka się w wielkiej tajemnicy przed pozostałymi pracownikami na kilkudniowy wyjazd za granicę.
3
zwolniony 2016-11-28 16:52:57
no Prezes możne się pochwalić wyszkoloną kadrą HR...osoby z działu HR proponują pracę osobom zwolnionym...buhahahahahaha...dawno się tak nie uśmiałem....
2
nope 2016-11-30 19:18:55
To akurat wymyślił swego czasu rząd, dla uściślenia kwoty, które podajesz są dodawane do dochodu, więc realny koszt pracownika to zus i podatek czyli od kwoty 250 PLN koszt pracownika to 80 PLN.
Zostaw swoją opinię o Eurocash S.A. - Komorniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurocash S.A.