brak logo

Carmen Polska Sp. z o.o.

Sochaczew

Opinie o Carmen Polska Sp. z o.o.

latimer 2010-03-01 11:38:15
praca w Carmen Polska niezaleznie od oddziału to wielkie lipa!!!!
Na rozmowach mydla ci oczy ze jest och i ach. a jak przychodzi zaczac prace to nagle sie dowiadujesz ze umowiona stawka za godz. na umowie jest mniejsza niz miala byc, ado umowionej stawki pieniadze sa wyrownywane premia motywacyjna. co wyglada w rzeczywistosci tak ze przyjezdza prezes i cos mu sie nie podoba to tak dla checy obcina ci ta premie o 200zl , oczywiscie z wlk. bólem serca!?? a do tego dowiadujesz sie ze masz odpowiedzialnosc finansowa o czy m na rozmowie oczywiscie zapomnieli wspomniec, pozatym nagle okazujesie ze do twoich obowiazkow naleza: odsniezanie, zamiatanie, czy koszenie trawnikow.
anonim 2010-11-24 22:06:23
mam pytanie ile zarabiacie to zalezy od filii gdzie sie znajduje obrotow godzin czy czego?oplaca sie tam pracowac?
anonim 2010-12-13 13:03:44
Praca w Carmen Polska nie jest szczytem marzeń. Płaca w granicach 1200-1500 w zalezności jak to ktoś napisał od humoru prezesa. Jak coś było nie tak to zabierał 100-200zł. Co do odsnieżania i zamiatania to jest to prawda ale nie widzę tu nic dziwnego - sprzątać trzeba, śnieg odgarnąć też. Najgorsza jest odpowiedzialność materialna a łatwo sie tam pomylić. Mimo wszystko swój przepracowany tam okres wspominam w miarę sympatycznie.
zmartwiony 2011-01-11 23:10:30
ja jestem nowy na jednej z filii i powiedzcie jak za takie pomylki jest sie rozliczanym?pojedynczo czy grupowo bo narazie nikt nie mowi mi jak poruszany jest ten temat, czesto takie pomylki sie zdarzaja, narazie pracuje sie fajni i atmosfera tez spoko :)
Eww 2011-09-09 19:43:53
Ja miło wspominam czas tam spędzony :) Ok, odpowiedzialność finansowa jest - ale taki jest charakter firmy. Gdyby jej nie było papierosy znikałyby w nieznanych okolicznościach... Jeśli chodzi o prezesa - człowiek do rany przyłóż, pod warunkiem, że jest się z nim szczerym. Ti tylko człowiek, w myślach nam nie czyta przecież. Sama miałam pewien problem, zgłosiłam się, porozmawiałam i okazało się że moje obawy były zupełnie bezpodstawne.
Borek 2013-04-10 17:18:55
Czy naprawdę jest tak źle ja pracuję kiklanaście lat
Borek 2013-05-09 15:54:41
Zapewne jesteś królewiczem, więc czego szukasz na magazynie, spróbuj znaleźć inną robotę na umowę o pracę, u nas zespół ludzi jest w porządku i nie nażekamy.
1
iiiii 2013-08-06 12:18:10
hej, na jaki rodzaj umowy zatrudniają w Carmen na starcie? czy jest potem szansa na umowę o pracę???
3
3242324 2014-08-24 21:01:34
Jak teraz płacą magazynierom w Carmen Sochaczew?
xxx 2014-12-18 13:19:13
Będę odnosił się do stanowiska magazynier

Zaczynasz od 1300 z groszem + ewentualne nadgodziny,nadgodzina wychodzi gorzej płatna niż zwykła godzina.W każdym razie jeśli porobisz 1-2 lata będziesz zarabiać 1500-1600 z groszem ale więcej niż 1700 zobaczysz bardzooooo rzadko chyba że zrobisz sporo nadgodzin. Ale jak pisałem więcej niż 8 nadgodzin niema sensu bo wtedy wychodzi śmieszna stawka za nie.

+ Umowa o prace
+ Bez problemu z braniem urlopu
+ Dwie zmiany i czasami od 11 do 19.
+ Maks jedna pracująca sobota na miesiąc.

- Kolesiostwo,układy i donoszenie
- Brak jakich kolwiek perspektyw na rozwój w tej firmie
- Nadgodzina platna gorzej niż zwykła godzina
- Brak organizacji w firmie.

Jeśli musisz albo chcesz pracowac tu na miejscu idz,ale jeśli wiesz że stać cie na coś więcej i masz chociaż odrobine motywacji i chęci na bycie kimś więcej niż popychadłem uciekaj byle dalej.
2
xxx 2015-03-24 13:37:21
Po pierwsze popracuje nad ortografią ;) a po drugie młodzi ludzie zatrudniani w tej firmie na stanowisku magazynier,zwalniają się po miesiącu góra dwóch gdy dostają pasek i widzą wypłatę 1340 ^^
Albo zwalniają się z dość częstego powodu........zwyczajnie nie chce im się robić a chcieliby zarabiać Bóg jeden wie.Oczywiście kwestia wypłaty w tej firmię to osobna sprawa hehe dobrze tam mają tylko ci pracujący po xx lat świeże mięso zawsze będzie grało tam epizod krótkotrwały.

Moja rada taka olej to i złóż CV chociażby do Marsa który oferuje lepsze pieniądze,lepszy socjal bonusy itd,a także podnosi pensje od czasu do czasu.
1
omnomnom 2015-07-11 11:56:05
15zl/h? Chyba pomyliles firmy. Zgadzam sie z opinia xxx. Nie oplaca sie robic wiecej niz 8-10nadgodzin. Niestety, czasami na niektorych oddzialach jest to nieuniknione. A stawka za nadgodziny jest smieszna.
xxx 2015-07-16 10:44:45
15 zł ??? może jeszcze powiesz że na rękę :) wygląda mi to na propagandę ze strony kolegi ale ok niech mu będzie :)
Gdyby to było chociaż 10 zł na rękę nie byłoby w tej firmie takich rotacji jakie są niezależnie od oddziału :)
2
omnomnom 2015-07-21 12:42:37
Chyba nie znam przypadku na moim oddziale, zeby ktos kiedykolwiek dostal 10zl na reke.
2
xxx 2015-07-21 15:44:11
Huehehe dlatego mówiłem że lepiej iść do Marsa,Biedronki czy nawet Obi przynajmniej są jakieś szanse awansu jeśli ktoś ma jakieś szare komórki i nie jest leniem :)
1
xdcd 2015-09-23 14:08:01
10 zł na rękę nie dostanie się tam nawet po 2 czy 4 latach ;) jedno jest pewne jak długo ludzie będą się godzić na stawki typu 8-10 brutto tak długo ci pseudo biznesmeni będą się dorabiać na własnych pracownikach.
Oczywiście pomijam osoby ktore muszą iść do pracy KONIECZNIE tacy ludzie niestety nie mogą powiedzieć NIE ! z często poważnych powodów.
1
xdcd 2015-10-06 17:14:47
Niestety czasami brak wyboru i trzeba się zgodzić,ale tak właśnie dorabiają się ci pseudo biznesmani........na pensjach ludzi.
omnomnom 2015-11-03 15:03:06
Bo daja umowe o prace. A w moim przypadku co innego zostalo powiedziane na rozmowie kwalifikacyjnej, a co innego wyszlo w rzeczywistosci (mowie wlasnie o zarobkach). Ogolnie jesli chodzi o stanowisko sprzedawcy wyglada to tak:
-zrealizujesz targety, dostaniesz normalna pensje
-nie zrealizujesz, to zawsze Ci cos obetna

Chyba nie mialem 2 miesiecy pod rzad o takiej same stawce godzinowej. Raz mi wyszlo 9zl netto, a za miesiac 7.90. Wyplaty w tej firmie sie nie doliczysz nigdy.
omnomnom 2015-11-03 20:27:00
Przepraszam, nie wyrazilem sie zbyt jasno. Za zrealizowanie targetow mialy byc dodatkowe pieniadze. No wlasnie, "mialy byc". A jest tak jak napisalem wyzej, pomimo zrealizowania wielokrotnie wszystkich nie bylo zadnych roznic w pesnji.
xdcd 2015-11-09 18:27:25
W twojej pensji różnic nie było ale za to w pensji kierownika tak uwierz mi :)poza tym to prezes ustala ile masz maksymalnie zarobić.
I choćbyś wyrobił wszystkie możliwe targety to i tak tej sumy nie przekroczysz,utną ci na premii i zarobisz tyle i masz zarobić według ,,zeszytu prezesa :),,
dfd 2016-07-12 11:41:57
Tak tak wyjątkowo dobrą i wartościową ;-) i dzięki tym szczytnym wartościom pracownik na koniec miesiąca dostaję wypłatę 1400-1600 zł.
Natomiast kolega marcin skoro jest tak zafascynowany Polskim kapitałem tej firmy niech złoży cv,skoro to taki argument i powód do dumy mam nadzieje że dzięki temu przymruży oko na bdb zarobki i traktowanie pracownika jako robola to wykorzystania ;-)
3
omnomnom 2016-07-14 10:57:10
1600 to z nadgodzinami. Na umowie masz najnizsza krajowa. Pieniedzy za targety nie zobaczysz.
omnomnom 2016-07-19 23:42:10
Średnia wypłata? Nie ma czegoś takiego. Masz rozrzut od 1450 do 1700 do ręki. Wszystko zależy od humoru prezesa. Nigdy się nie doliczysz wypłaty. Nadgodziny też nie mają na to wielkiego wpływu. Im więcej ich zrobisz, tym mniejszą stawkę za nie dostaniesz.
sdse 2016-07-20 11:09:04
Dokładnie im więcej nadgodzin tym mniejsza premia hehe czyli tak czy siak nie przekroczysz NIGDY tego co jest ustalone jak MAXimum twojej wypłaty i choćbyś miał 30 nadgodzin,to i tak będzie ona liczona od najniższej krajowej.
Kolega wyżej już ci określił ile zarobisz tyle że.......to 1600-1700 to z nadgodzinami i przynajmniej 2 latami pracy w tej ,,rodzinnej firmie,, w pozostałych przypadkach ok 1500 to wszystko.

Po drugie możesz mieć z kimś tyle samo godzin a on dostanie 50 zł więcej ;-) tylko po to aby was skłócić,za dwa miesiące sytuacja się powtórzy ale u innych osób.
1
xdde 2016-08-05 15:23:28
Najniższa krajowa na umowie + premia 200-400 zł która jest obcinana w różnym stopniu ;-) z powodu choroby,z powodu widzi mi się prezesa i kilku innych powodów hehe
1
xdde 2016-08-11 11:36:06
Zatrudnij się i sprawdź na własnej skórze ;-)
1
Justa 2016-08-11 12:53:25
Skąd ja znam obcinanie premii.... Tak niestety jest i ta praktyka jest w wielu firmach niestety.. Głowy do góry ;)
Zostaw swoją opinię o Carmen Polska Sp. z o.o. - Sochaczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carmen Polska Sp. z o.o.