brak logo

Bader Polska Spółka Z .O.O

Bolesławiec

Opinie o Bader Polska Spółka Z .O.O

Ccc 2016-10-28 15:26:13
Bez przesady. Jest ok i w centrum logistycznym i wykrawalni. Ludzie spoko. Na szwalni to nie wiem.
Chmurka 2016-10-28 15:31:54
a nie wiesz może, czy są jeszcze wolne miejsca na logistyce?, bo mam koleżanke na wykrawalni i ona pytała na swoim dziale, ale niestety na tą chwilę nikogo nie potrzebują ani n a jednej ani na drugiej zmianie. Na szwalnie nie chcę, bo szyć nie umiem. z góry dzięki
Chmurka 2016-10-28 15:35:25
Wczoraj przez przypadek ją spotkałam po kilku miesiącach i opowiadała ze pracuje na wykrawalni i że jest fajnie. wymieniłyśmy się numerami i dziś oddzwoniła do mnie, że niestety nie ma wolnych miejsc, bynajmniej na wykrawalni, została nawet chwilę po pracy żeby porozmawiać z kierownikiem drugiej zmiany, ale na tą chwilę- lipa.
Lulek 2016-11-03 09:09:18
O bosz... Ten bader to już na psy spada.
3
lenaaaa 2016-11-05 15:33:55
Moge powiedzieć tak pracowałam na szwalni w Nowej Soli dwa tygodnie i podziękowałam im za prace. Liderki tylko drą sie za wszystko są nie uprzejme. I potrafią obgadywać ludzi na głos a to że nie umie, a to że coś zrobi źle choć każdemu sie zdarza potrafią patrzeć sie na tą osobe i obgadywać to jest beszczelne. Każdy chodzi kręci sie pospieszają każdego nie da sie wytrzymać tam po prostu. Nie polecam...
4
Róża 2016-11-07 12:36:03
Pracowałam w trzech zakładach w Nowej Soli, m.in. w Baderze i powiem wam, ze wszędzie jest tak samo.
Chciałam się sprawdzić jak to jest na produkcji w różnych firmach i jak dla mnie produkcja to porażka.
Człowiek ma być jak robot, zaprogramowany, aby przez 8h robić w kółko to samo/5 dni w tygodniu
i w międzyczasie iść na 15 lub 25min. na przerwę, choć dla firm najlepiej, gdyby tej przerwy w ogóle nie było. Wszystko zależy od kierownictwa, ale wszędzie jest tak samo - norma, metry lub ilość którą
trzeba wykonać,najlepiej w jak najkrótszym czasie, a więc czy to Bader czy inny zakład, taka sama lipa:
"klapki na oczy i ogień..." Jedyny plus- 8godzin i do domu.
3
Tony 2016-11-16 15:37:36
moja tesciowa robila jakis czas temu na wykrawalni, sama odeszla bo znalazla cos lepszego, po jakis 6miesiacach bader sam zadzwonil i pytal czy moze chce wrocic ponownie do pracy
Lenuśka 2016-11-28 17:26:33
Anonymous 2016-11-26 09:18:03
Masz racje pracowałam na szwalni w ns i naprawde kierownictwo wraz z liderkami zachowują sie jak za komuny mało tego nie raz widziałam jak liderki potrafią krzyczeć na pracującą tam osobe lub walić głupimi podtekstami. To nie miłe z ich strony, ale naprawde mogli by coś z tym zrobić.Takie zatrudnanie ludzi na chwile to kpina po prostu wykorzystują ludzi i tyle. Na wykrawalni zrobili teraz totalny chaos słyszałam. Jeśli miałam by składać CV to na pewno nie do firmy Bader. Ogólnie nie polecam tego zakładu pracy.
1
Wolfcreek 2016-11-29 01:52:10
Witam! Może ktoś z pracowników pomoże mi , i opisze jak wygląda praca w Bader Nowa Sól na stanowisku utrzymaniu ruchu - mechanik / ślusarz / elektryk ?? I jak w tej chwili jest ze zmianami w firmie ??
damian 2016-12-04 02:38:44
Ale to wszystko co złe tyczy się zakładu w Nowej ?? Bo widzę że przed portiernią postawili dużą reklamę że przyjmą ludzi. Także jak to jest z tą firmą w soli ??
1
Ktoś tam 2016-12-06 14:28:02
Nierub pisze sie przez "ó".
4
Jacek 2016-12-06 16:50:16
Z tego co wiem to byl spadek zamowien i przez to redukcje. Nie odstajemy tym od innych firm w nsoli.
A skoro ludzie nie przychodzili do pracy to powtorzyli redukcje.
Albo wyrabiamy co zaplanowano albo leca ludzie.
W kazdej firmie jest tak.
1
Sorterka 2016-12-06 16:58:42
Hehe co za bzdury :)
Przeciez mamy dotatki godzinowe za prace. Malo robisz-maly dodatek. I nie piszcie tu bzdur.
A kierwonik to malo poprzenosil po innych dzialach zeby pracy nie stracili? Kto te brednie tu wypisuje? Kolezanki z LOGISTYKI? A i A? Hahaha
4
Wykrawacz 2016-12-06 23:10:49
A co powiesz na ochronę danych osobowych, więc nie groź bo groźby też są karalne. Skoro jesteś taka odważna to dlaczego sama piszesz anonimowo a czepiasz się innych. Oj nie ładnie.
Lizusy 2016-12-07 05:54:40
Do roboty a nie tylko narzekać potraficie! Żenada!
7
Bolesławiec 2016-12-07 15:25:44
Witam.
Praca w firmie BADER to nie obowiązek. Jeżeli komu coś się nie podoba lub nie odpowiada to proszę się zwolnić i dać innym szanse.
W Nowej Soli jest dużo ofert pracy proszę iść spróbować gdzie indziej szczęścia.
14
Nowa Sól 2016-12-07 17:40:19
I tak w końcu będzie że większość ludzi się zwolni a wy zostaniecie z przysłowiową ręką w nocniku jeśli nic się nie zmieni. A Nowa Sól to nie Warszawa i jest coraz mniej rąk do pracy. Wiec zróbcie coś by było można godnie i spokojnie pracować. Bo wspólnie pretensje i oskarżenia do niczego dobrego nie doprowadzą.
3
semper fidelis 2016-12-07 23:41:15
Nie zwolni bo balastu ciągnącego do dna coraz mniej a tych którym zależy procentowo więcej.
Niestety Panie z Bolesławca za mało wymagały a za bardzo matkowały.... pracowały za pracowników pobłażały im wybrykom NNkom i bezmyślności. Włożyły ogrom pracy czasu i wysiłku żeby przeszkolić tępe pały co ledwie gimnazjum skończyły a gnoje wykorzystywały ich dobre serce. Jak przyszedł ojciec dyrektor to jest płacz i zdziwienie że w pracy trzeba pracować przychodzić zgodnie z regulaminem i wyrabiać normy utrzymując przyzwoitą jakość. Jak dostają kopa to smarują mądrości z dupy wyjęte w w necie.

To nie kierownik tworzy atmosferę pracy tylko pracownicy i sami jesteście sobie winni ze jest tak a nie inaczej. Nie potraficie współpracować i rozmawiać ze sobą. Jesteście aspołeczną bandą epoki internetu bez cienia samokrytyki i obiektywizmu. Jedyny narząd jaki wam się rozwija to kciuk od pisania sms'ów.

Warunki w NS są bardzo dobre dla tych którzy chcą pracować i pracy się nie boją. Ci którzy myślą że przestękają bezproduktywnie 8 godzin na palarni fora ze dwora, ci za których trzeba pracować bo nie przyjdą sobie z lenistwa do pracy wypierdalać, wiecznie chorych na kaca imprezowiczów z lewymi L4 za bramę.
A księża na księżyc !!!

Polityka personalna kierownictwa jest twarda ale niestety słuszna ...szkoda tylko ze wprowadzono ją tak późno bo cierpią na tym osoby które na to nie zasłużyły
10
Ja 2016-12-08 05:19:34
Brawo!!!
2
ZadowolonaSorterka 2016-12-08 08:56:27
To co tu wypisujecie jest jedną wielka porażka.... Zazdrośni egoisci.. Najlepsi zostali, a wy jak byscie solidnie i rzetelnie pracowali nie byli byscie zwolnieni . Przy zwolnoeniach było wszystko brane pod uwagę . Widocznie sie nie nadawaliscie i juz. Najlepiej obsmarowac na forum z zazdrości . Nie kumam was ludzie . Skoro było wam tutaj tak źle to powinnoscie się cieszyć ze nie musicie juz tu pracować oglądać ryja pozostałych pracowników i najważniejsze R. Antasa.... Pozdawiam zadowolona Sorterka hehe
1
kogo to 2016-12-08 15:45:31
Skoro mnie nie zwolnili to znaczyło że nie miałam bumelek i L4 , i wyrabiałam normy. A mimo tego ta firma na psy schodzi. Ale jeszcze popracuję z wami z przymusu lizusy przez krótką chwilkę i się sama zwolnię bo znalazłam pracę w firmie która ma dobre opinie. A na odchodne zrobię mega imprezkę z tymi co już nie pracują oraz z tymi co też chcą się uwolnić z tego bagna.
1
wykrawacz 2016-12-08 15:55:59
Ja nie zazdroszczę bo nie ma czego. Jeszcze z wami pracuję nikt mnie nie zwolnił ani nie przeniósł na inny dział. Więc widzę co się dalej dzieje. I ja też za chwilę złoże wypowiedzenie bo od stycznia zaczynam inną pracę. Wielu innych zrobi to samo. Bo tu nie da rady pracować. Nawet wrogowi nie polecę pracy w tej firmie bo mam sumienie. A wy lizusy co wtedy zrobicie jak zostanie was garstka i nie będziecie w stanie robić produkcji. Może wtedy .R.A. stanie i weźmie się do pracy i zrobi produkcję za 8. a wy za 12 hehe.
2
kama 2016-12-08 16:07:47
Zaś opinie dodawane przez lizusów są w czasie pracy. Za robotę się weź bo nie płacą tobie za przeglądanie neta tylko za sprawdzanie elementów. Tacy jak ty zaniżają produkcję a cierpią na tym dobrzy pracownicy. A przerwa zaczyna się o 10 i trwa 15 min. a ty piszesz opinie o 9 ? Jaki jest z ciebie pracownik, popatrz najpierw na siebie a potem osądzaj innych.
2
Była sorterka 2016-12-08 18:24:17
Ja pracowałam pod koniec lata,krótko na zmianie u M.Tycnera.
Dobrze go wspominam, bo jak na kierownika- to był koleżeński.
Ludzie na zmianie też byli fajnie, "tacy swoi". Pierwszy raz miałam taką fajną ekipę w pracy.
Niestety miałam operację i ze względów zdrowotnych już nie wróciłam
(lekarz zabronił mi dźwigać przez kilka tygodni).
Nie wiem, jak jest teraz, ale słyszałam, że pozwalniali dużo osób. Myślałam, że firma ma potencjał,
ale robi się to samo co za czasów poprzedniej firmy. Szkoda.
Pozdrawiam wszystkich ze zmiany od M.Tycnera. Trzymam za was kciuki :)
4
semper fidelis 2016-12-08 20:02:41
kogo to 2016-12-08 15:45:31
wykrawacz 2016-12-08 15:55:59

Powodzenia i wszystkiego co najlepsze ale uwińcie się szybko i nie zasmradzajcie nam atmosfery....
i pamiętajcie ...... wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma....
5
wykrawacz co robi norme 2016-12-09 19:34:45
Ludzie co za głupoty tu wypisują to brak słów :) Juz ktos wyżej tu napisał, że ludzi pozwalniani na ich własne życzenie, gdyby przychodzili do pracy normalnie a nie co miesiac jakies glupie wolne czy l4 to dalej były by 2 zmiany i produkcja by szła. Gdyby to była wasza firma też byscie chcieli takich pracowników co lecą sobie w hooya ?? Raz wykrawacz jest, raz go nie ma, pozniej przychodzi jak gdyby nigdy nic. Wiem bo pracuje na wykrawalni i widze kto jak chodzi do pracy. Zwolnili dobrych wykrawaczy i sorterki ale własnie dlatego ze brali za duzo wolnego. Zasady Habowskich sie skonczyly a ludzie przyzwyczajeni ze moga sobie nie przyjsc do pracy, jakas bajke Pani Magdzie sie wcisnie i bedzie ok.. Lizusy ?? Oj kogos troszke chyba dupka boli albo mysli ze jest na praktykach szkolnych. Ludzie to jest praca, zarabiasz swoja kasę, za walenie w hooya nikt Ci nie zapłaci,a jak nie pasuje to do widzenia... Jezeli chodzi o R. Antasa to mi nie zawadza. Jak sie nie wali w hooya to i kierownik jest spoko.. Pozdro i nie czytajcie glupot ludzi ktorzy teraz siedza w domciu bo nie chcialo im sie wczesniej pracowac...


PS. Niby anonimowę gorzkie żale, a i tak można sie domyslic kto tutaj pisze :D
7
Tiara 2016-12-09 20:44:20
To co, teraz jest tam jedna zmiana? Czyli zwolnili aż tyle osób, że z dwóch zmian zrobili jedną?
No to ładnie się porobiło. uuuuuuu.....
2
nikita 2016-12-10 14:51:27
tu masz rację ludzie myślą że pieniądze na ziemi leżą ale żeby pracować to sie nie che najlepiej tylko brać 500 plus i siedzieć w domu
1
Aga 2016-12-10 17:05:19
Ja nie zwolniłam się by brać 500+ i rodzinne. Odeszłam tylko dlatego że atmosfera jest gęsta po likwidacji drugiej zmiany i nie siedzę w domu do pracuję gdzieś indziej. Teraz czuję że odżyłam, nie mam stresów a to jest najważniejsze. Pozdrawiam M. Tycnera i całą jego wcześniejszą zmianę, bo z tymi ludźmi pracowało się super.
3
Była sorterka 2016-12-11 11:33:57
Masz rację Aga, że z ludźmi M.Tycnera, jak i z nim, pracowało się super. To był fajny kierownik.
(wychodzi na to, że pracowałyśmy na tej samej zmianie ) :)
Naprawdę wszyscy byli fajni. Jeszcze nigdy nie miałam tak zgranej ekipy w pracy.
Będę was zawsze miło wspominać :)
3
Marian 2016-12-11 16:06:53
Pracowalo sie moze super ale myslisz ze dlaczego zrobili 1 zmiane ? Bo zmiana M. Tycnera robila srednia na stol 120 metrow przy 160 na stol u Antasa. Szly 4 stoly na zmiane, czasami 5 wiec woleli zrobic jedna zmiane i 8 stolow. Pozwalniali niedyspozycyjnych i tyle.
3
Aga 2016-12-11 16:35:55
Mieliśmy u nas na zmianie waszego wykrawacza zanim zrobili tylko 1 zmianę i miał być niby dobry bo dużo metrów kroi hehe. A jak przyszło co do czego to kroił średnio 130 metrów gdzie nasi kroją 170 metrów. A zresztą z waszej zmiany i tak zwolnili przy ostatniej redukcji więcej osób za bumelki i L4.
1
Marian 2016-12-11 16:42:24
A kto Ci powiedzial ze on duzo metrow kroił ? haha przeniesli go bo i tak byl na wylocie. to jeden z tych co w kratke chodzili do pracy i juz w pierwszy dzien jak mial byc u Tycnera to sobie nie przyszedl, dostał enke i papa.
Marian 2016-12-11 16:45:09
I niby kto ze zmiany od Marka kroi 170 metrow ?? Bo odkąd zrobili jedna zmiane to żaden tyle nie zrobił a jedna zmiana jest juz 2 tygodnie. Jedynie na perlnappie jeden robi duzo ale na tym to swieżaki tyle robią.
Dorota 2016-12-12 10:18:38
A taki chaos to tylko na wykrawalni czy w całym Baderze teraz?
Zawiedziona. 2016-12-12 13:16:58
Ja też pracowałam na wykrawalni. Z powodu L4 moja umowa nie została przedłużona.
To nie było "lewe zwolnienie" po prostu zwichnęłam nogę. Zdarza się.
Szkoda, że zostałam potraktowana tak jak inne osoby, które sobie nie przychodziły do pracy albo brały niedyspozycję. Szkoda, że firma traktuje wszystkich z góry. -
Nie patrzą na to, że człowiek pracował, starał się, że przychodził punktualnie, ani razu nie wziął
niedyspozycji, nie spóźniał się itp.
Było L4 - a więc wypad. W żadnej firmie tak nie ma.
Chętnie bym wróciła, ale nie mam takiej szansy.
1
Jeszcze pracownik badera 2016-12-12 14:43:28
Bo dostajecie lepsze zlecenia na których można zrobić metry a nasi wykrawacze dostają pozostały syf. Jeśli jesteś taki mądry to się zamień na noże z nimi to zobaczymy ile będziesz w stanie metrów skroić.
Marian 2016-12-12 17:01:23
Dziewczyno po czym twierdzisz ze dostawali gorsze zlecenia? ?? Dostawali to samo i nie pisz glupot. Po prostu nie potrafili kroić albo zwyczajnie im się nie chciało. Przykład Audi Q3. Na zmianie Antasa 170, na zmianie Tycnera 130. Chyba więcej nie trzeba tłumaczyć
1
Bader 2016-12-12 20:00:17
Przypominam wszystkim, że podpisywaliście zachowanie poufności o firmie w okresie zatrudnienia oraz przez 2 lata po jego ustaniu.
To że wypisujecie tu ANONIMOWO, nie znaczy że jesteście anonimowi w sieci.
I żeby się nie skończyło płaczem jak kilku dostanie dyscyplinarkę i pozew do sądu. Bo co dla niektórych to komornik częściej będzie przychodził niż do tej pory.
3
Była sorterka 2016-12-13 09:56:22
A ja bym się chętnie z kimś zamieniła, gdybym mogła.
Dla mnie praca była ok. Przede wszystkim na miejscu, bez dojazdów, z fajnymi ludźmi, BEZ NOCEK.
Z pewnością większość z was dobrze wie, jak nocki potrafią wymęczyć.
Szanujcie to co macie, bo zawsze możecie trafić gorzej, albo przez dłuższy czas szukać odpowiedniej
oferty pracy (ofert dla kobiet jest zdecydowanie dużo mniej, niż dla mężczyzn) :(
Dajcie znać, gdyby Bader szukał pracowników, ja chętnie wrócę.
(nie na szwalnie, bo szyć nie umiem, ale na pozostałe stanowiska- jak najbardziej)
Pozdrawiam kochani
4
.......ppppp...... 2016-12-15 09:41:45
Nie podobało mi się BHP. Nie polecam. Widziałem na necie, że szukają ludzi na staż PO NAJNIŻSZYCH KOSZTACH. Z lekka wygląda na wyzysk kapitalisty.
1
były pracownik 2016-12-15 10:06:28
nie wiem po co cala rozmowa o tej firmie, proszę czytać wypowiedzi, kto pracował wie jaki tam panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ciekawskich szukania pracy do aplikowania i samemu sprawdzenia jak jest w bader NS. Myślę ze dwa lata i nie będzie miał kto dla nich pracować. zakładów pracy jest dużo w NS.
2
Wiesław 2016-12-18 18:41:19
Nie dziwie Ci się, że miałeś źle w pracy jak piszesz "HAOS" :)
2
agata 2017-01-04 19:10:29
czesc interesuje mnie glownie praca w nowej soli... jakie sa zmiany, pracujecie pn-pt ? w jakich godzinach.? slyszalam od znajemoge ze na wykrywalni nie jest za ciekawie jaka jest wasza opnia na temat tego dzialu ?? pozdrawiam
Lena 2017-01-05 08:22:18
Gdybyś przeczytała wcześniejsze wypowiedzi to sama odpowiedziałabyś sobie na to pytanie.
Jeśli masz znajomego w tej firmie to powinnaś mieć relacje z "pierwszej ręki".
2
ewcia 2017-01-05 10:01:15
nie narzekajcie nie jest tak żle .dziewczyny z groclinu zmuszane są do pracy w grodzisku 8godz. pracy i 3 godz. dojazdu.a te z przemkowa to 1godz. więcej .i to na dwie zmiany.pozdrawiam.
Jprd 2017-01-08 22:39:13
To chore co robią w tym Baderze NS! Najpierw nie przedłużają umowy na szwalni a na olx ciągle pisze że szukają do pracy to po co zwalniacie?! Beznadziejny ten zakład brak mi słów po prostu..
3
Ona 2017-01-11 20:55:00
Ech. Brak mi słòw. Ja tam się cieszę z pracy. Z bonów na święta też. Całkiem przyzwoicie. Pracujè już jakiś czas i nikt mnie nie zwolnił. Może dlatego ze robię normę. Jestem w pracy i pracuje - nie obijam się, nie spóźniamy o tyle.
4
donMatheo 2017-01-17 13:09:47
Niby wszytko ok. spoko ludzie, praca nawet okej, ale płaca, to jakas kpina. zatrudniają ludzi przez agencje na jakąs smieciową jednomiesieczną umowę o pracę... litości...
Szkodnik 2017-01-21 17:31:18
Świeżaki na perlnappie robią tyle co nasz wykrawacz? Z waszej zmiany ledwo dochodza do 170 metrów, gdzie ten wariat robi po 250metrów.

Na zmianie Antasa bylo po dwóch na kazdy stół i jaka średnia u nas szła na 120metrów? dobre bajki.

Co do pracy w baderze na zmianie MTycnera było super, teraz jak dowództwo przejeli inni to kaplica.
1
Zostaw swoją opinię o Bader Polska Spółka Z .O.O - Bolesławiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bader Polska Spółka Z .O.O