brak logo

Bader Polska Spółka Z .O.O

Bolesławiec

Opinie o Bader Polska Spółka Z .O.O

Aga 2016-09-21 13:46:15
Firma Bader zatrudnia przez agencję max. do 18 miesięcy, po 6 miesiącu można się starać przejść bezpośrednio na Bader. Tylko że ludzie pracujący już rok nadal są zatrudniani przez agencje i jak na razie nie słychać o zmianie umowy. Stanowiska tj. kierownik czy lider umowy są przez Bader a pozostali przez agencje. Zarobki zależą od godzin wypracowanych oraz dodatku stanowiskowego. Soboty 100% płatne, premie za przepracowany cały miesiąc, 1 x w tygodniu darmowy masaż dla pracowników. Sama praca nie jest zła w porównaniu do innych zakładów.
1
lubek 2016-09-21 14:54:35
Aga i przede wszytkim po pół roku można przejść na ich warunki wiec to tez jest plus niektórzy w nieskończoność pracują przez agencje to jest slabe
KOLT 2016-10-24 14:25:46
Pracowałem w nowej soli i napisze większego burdelu nie widziałem, milon ludzi dowodzących, zero organizacji pracy, ciągle coś zmieniane po 5min. na wykrawali człowiek miał liczyć metry skory : 100-70=100 wpisal lub inny pracownik wisal 31 dzień wrzesnia. na magazynie uwaga na lidera CZERNIAKOWSKI, człowiek bez większej wiedzy, wszystkie swoje potyczki wrzuca na pracowników. jednym słowem przyjmują ludzi jak leci nawet z wykształceniem podstawowym. co do kasy to pośrednictwo pracy GO WORK, stawka 6zl godz plus 6zl premii do każdej godziny ale pamiętaj premie można stracić wiec ten zaklad pracy nie jest do polecenia... ludzie ktorzy pracuja miesiac zostaja liderami, beczka smiechu i syfffffffffff
7
Bęc 2016-10-24 16:52:41
Witam.
Może to obrazić troche pracowników tej firmy ale napisze prawde...
Moim zdaniem Bader Nowa Sól to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e sie tak wyraże .
Na szwalni kierownictwo i liderki podchodzą z beszczelnym podejściem do pracowników potrafią krzyczeć i pośpieszać choć szyje sie bardzo dobrze to mówią że i tak mało i źle bo przecież trzeba miliony uszyć w ciągu 8 godz. Co chwile ktoś sie kręci z kierowników po hali i krzyczy gdzie nie można sie skupić. Gdy przyjeżdża Bolesławiec wszyscy udają że jest wszystko dobrze choć nie jest. Nie chce nikomu obrzydzać tego zakładu ale NIE POLECAM . Szkoda że nikt nie weźmie pod uwage tego i nie rozwiąże tego problemu. Tam sie dzieje coraz gorzej Pozdrawiam.
4
vlog14 2016-10-24 17:04:33
Bader polska zakład pracy nowa sól niczym au schiz w sumie podobnie tam się narodził mobbing nie uczciwi są wobec pracowników za byle co zbierają premie brałam soboty i nie dostałam tej premii.Ja się pytam gdzie się podziała od strony górnej lojalność do pracowników!!! jeszcze do tego bród jest wielki w toaletach o sprzątaczkach już nie wspomnę tak jak i o kadrowych niby to wszystko mądre a jak kontrola przyjedzie z bolesławca to wielce płaczą wszyscy niczym aktorzy !!!!!!!!!!
4
Storczyk 2016-10-25 16:24:11
Tata mojej koleżanki pracuje w Nowej Soli na bramce, koleżanka mówiła mi, że z powodu braku pracy,
ok.30 osób przyszło pewnego dnia rano do pracy i wróciło do domu na urlop bezpłatny. Porażka....
3
Asia 2016-10-25 19:37:28
hej storczyk to jeszcze nic najlepsze jak jednego dnia nie bylo 35 osob w pracy, wszyscy niedyspozycyjnosc na telefon hahahahaahahaah
Storczyk 2016-10-26 09:06:21
Cześć Asia, no to widzę, że zakład z wysokimi ambicjami ;) ;) ;)
Chmurka 2016-10-26 13:27:05
właśnie kończy mi się kuroniówka , czy na szwalni w NS jest naprawdę aż tak źle?
coś tam kiedyś sobie uszyłam ale szwaczką nie jestem.
Nie wiecie może czy potrzebują jeszcze kogoś do pracy na innym dziale?
Pozdrawiam
Ania 2016-10-26 19:23:23
Ja z Badera ze szwalni uciekłam do Nowaventu, dopiero tam odżyłam :) naprawdę mi się podoba
1
Regaaaaa 2016-10-26 21:27:41
Chmurka. Tam na szwalni to jest po prostu Dno i wodorosty że sie tak głupio wyraże. Daj sobie spokój nie ma co zawracać sobie głowy. Jeden wielki chaos i syyyf
2
Chmurka 2016-10-27 19:02:07
Dziękuję za odpowiedź, a na innych działach też tak beznadziejnie?
2
Ccc 2016-10-28 15:26:13
Bez przesady. Jest ok i w centrum logistycznym i wykrawalni. Ludzie spoko. Na szwalni to nie wiem.
Chmurka 2016-10-28 15:31:54
a nie wiesz może, czy są jeszcze wolne miejsca na logistyce?, bo mam koleżanke na wykrawalni i ona pytała na swoim dziale, ale niestety na tą chwilę nikogo nie potrzebują ani n a jednej ani na drugiej zmianie. Na szwalnie nie chcę, bo szyć nie umiem. z góry dzięki
Chmurka 2016-10-28 15:35:25
Wczoraj przez przypadek ją spotkałam po kilku miesiącach i opowiadała ze pracuje na wykrawalni i że jest fajnie. wymieniłyśmy się numerami i dziś oddzwoniła do mnie, że niestety nie ma wolnych miejsc, bynajmniej na wykrawalni, została nawet chwilę po pracy żeby porozmawiać z kierownikiem drugiej zmiany, ale na tą chwilę- lipa.
Lulek 2016-11-03 09:09:18
O bosz... Ten bader to już na psy spada.
2
lenaaaa 2016-11-05 15:33:55
Moge powiedzieć tak pracowałam na szwalni w Nowej Soli dwa tygodnie i podziękowałam im za prace. Liderki tylko drą sie za wszystko są nie uprzejme. I potrafią obgadywać ludzi na głos a to że nie umie, a to że coś zrobi źle choć każdemu sie zdarza potrafią patrzeć sie na tą osobe i obgadywać to jest beszczelne. Każdy chodzi kręci sie pospieszają każdego nie da sie wytrzymać tam po prostu. Nie polecam...
4
Róża 2016-11-07 12:36:03
Pracowałam w trzech zakładach w Nowej Soli, m.in. w Baderze i powiem wam, ze wszędzie jest tak samo.
Chciałam się sprawdzić jak to jest na produkcji w różnych firmach i jak dla mnie produkcja to porażka.
Człowiek ma być jak robot, zaprogramowany, aby przez 8h robić w kółko to samo/5 dni w tygodniu
i w międzyczasie iść na 15 lub 25min. na przerwę, choć dla firm najlepiej, gdyby tej przerwy w ogóle nie było. Wszystko zależy od kierownictwa, ale wszędzie jest tak samo - norma, metry lub ilość którą
trzeba wykonać,najlepiej w jak najkrótszym czasie, a więc czy to Bader czy inny zakład, taka sama lipa:
"klapki na oczy i ogień..." Jedyny plus- 8godzin i do domu.
3
Tony 2016-11-16 15:37:36
moja tesciowa robila jakis czas temu na wykrawalni, sama odeszla bo znalazla cos lepszego, po jakis 6miesiacach bader sam zadzwonil i pytal czy moze chce wrocic ponownie do pracy
Lenuśka 2016-11-28 17:26:33
Anonymous 2016-11-26 09:18:03
Masz racje pracowałam na szwalni w ns i naprawde kierownictwo wraz z liderkami zachowują sie jak za komuny mało tego nie raz widziałam jak liderki potrafią krzyczeć na pracującą tam osobe lub walić głupimi podtekstami. To nie miłe z ich strony, ale naprawde mogli by coś z tym zrobić.Takie zatrudnanie ludzi na chwile to kpina po prostu wykorzystują ludzi i tyle. Na wykrawalni zrobili teraz totalny chaos słyszałam. Jeśli miałam by składać CV to na pewno nie do firmy Bader. Ogólnie nie polecam tego zakładu pracy.
1
Wolfcreek 2016-11-29 01:52:10
Witam! Może ktoś z pracowników pomoże mi , i opisze jak wygląda praca w Bader Nowa Sól na stanowisku utrzymaniu ruchu - mechanik / ślusarz / elektryk ?? I jak w tej chwili jest ze zmianami w firmie ??
Justinne 2016-11-30 11:42:27
Odnośnie wykrawalni całkowita racja. Pozwalniali sporo ludzi z dwóch zmian. A teraz to się dopiero zaczął mobbing. Pupile kierownika wykrawalni R. Antasa mają dobrze a inni są traktowani jak śmieci, zaznaczająca żle zaznacza, a to wykrawacz za mało metrów wykroji, sorterka za wolno sprawdza elementy. A kierownik zmiany nie ma nic do gadania bo ma nad sobą innego. A ten z kolei nie ma zielonego pojęcia o produkcji bo pracuje tam od niedawna. W razie choroby trzeba wziąć paracetamol i pracować bo L4 nie można przynieść. Nadal będą zwalniać bo mają za dużo ludzi na każdym stanowisku. Miła atmosfera już się skończyła i pupile R. Antasa tylko patrzą jak dokopać tym pozostałym. Nie polecam tego zakładu.
5
miła 2016-12-02 18:50:53
Też pracowałam na wykrawalni i sie z tobą zgadzam R.Antas to poprostu nierub i leń na niczym się nie zna a ludzi traktuje jak śmieci.
2
Slodka13 2016-12-03 14:33:05
Wykrawalnia?porażka sama w sobie.kiedyś gdy były jeszcze panie Habowskie wszystko było wporządku ale pojawił się taki ktoś jak R.Antas i wszystko się sypie.wykrawalnia nie przynosi zysków ludzie są zwalniani ,tylko lizusy mogą być spokojni.pan R.A to też niby wszystkowiedzacy a tak naprawdę to nic nie wie tylko się panoszy i myśli ze jest niewiadomo kim.dno porazka i nic więcej nie polecam pracy na wykrawalni
2
Miła 2016-12-03 14:48:48
Masz rację wykrawalnia to porażka za nic w świecie nie chciała bym tam wracać do puki rządzi tam R.Antas, nie ma szacunku dla nikogo wielki pan kierownik z bożej łaski.Na samą myśl o nim nuż w kieszeni mi się otwiera cham, prostak i nierób,ręce w kieszeni i tylko to mu dobrze wychodzi baran jeden a i jeszcze co mu dobrze wychodzi to gnębienie ludzi.
1
damian 2016-12-04 02:38:44
Ale to wszystko co złe tyczy się zakładu w Nowej ?? Bo widzę że przed portiernią postawili dużą reklamę że przyjmą ludzi. Także jak to jest z tą firmą w soli ??
1
Adell 2016-12-05 23:07:03
Tak te złe wpisy przeważnie są z Badera w Nowej Soli. A tę reklamę postawili jakiś czas temu zanim zaczęli zwalniać ludzi. Pewnie zapomnieli ją zabrać hehe. Nie polecam tej firmy a przede wszystkim działu wykrawalni póki rządzi tam R. Antas.
1
Ktoś tam 2016-12-06 14:28:02
Nierub pisze sie przez "ó".
3
Jacek 2016-12-06 14:33:11
Ktos kto przychodzi dla żartów i pogaduchy bedzie narzekał. Wykrawalnia zostawiła najlepszych. Reszta cwaniaków, L4 itp została zwolniona.
Ot cała prawda.
3
Justinne 2016-12-06 15:50:42
Hehehe jakie zyski? A atmosfera boska? Nie wiesz o czym piszesz? To skoro jest tak idealnie to dlaczego pracownicy na siebie patrzą z obrzydzeniem i z niechęcią? Wiem o tym bo tam pracuję. A po drugie to jakie zyski przynosi twoja praca skoro zamiast pracować to siedzisz na necie. A z tego co wiem jest zakaz rozmów przez telefon i hasania po necie w czasie pracy. No tak lizusy mogą a pozostali już nie. Jeśli nie widzisz co się dzieje to idź do specjalisty po dobre okulary.
1
Natka 2016-12-06 16:10:57
Według mnie praca powinna być przyjemnością a nie obowiązkiem wtedy pracownik jest bardziej wydajniejszy. Skoro jeszcze tu pracuję to jestem w tej grupie najlepszych hehe. Tylko że zbrzydła mi praca za rządów R. Antasa. A skoro tak jest teraz dobrze to dlaczego pracownicy szukają innej pracy, i chodzą po hali smutni i zdenerwowani? Proszę otworzyć oczy i dojrzeć to czego nie widzisz. Do badera powinna wejść inspekcja pracy i przesłuchać wszystkich pracowników. Wtedy by się działo jak by się kary posypały. Z poważaniem. Jeszcze obecny pracownik wykrawalni.
2
Jacek 2016-12-06 16:50:16
Z tego co wiem to byl spadek zamowien i przez to redukcje. Nie odstajemy tym od innych firm w nsoli.
A skoro ludzie nie przychodzili do pracy to powtorzyli redukcje.
Albo wyrabiamy co zaplanowano albo leca ludzie.
W kazdej firmie jest tak.
1
Sorterka 2016-12-06 16:58:42
Hehe co za bzdury :)
Przeciez mamy dotatki godzinowe za prace. Malo robisz-maly dodatek. I nie piszcie tu bzdur.
A kierwonik to malo poprzenosil po innych dzialach zeby pracy nie stracili? Kto te brednie tu wypisuje? Kolezanki z LOGISTYKI? A i A? Hahaha
2
Sorterka 2016-12-06 17:35:10
Jak te bzdury sie nie skoncza, to napisze tu nazwiska 2 kolezanek ktore to wypisuja. Podam do publicznej wiadomosci, bo anonimowo to cwaniary. Wiec A i A przestancie klamac.
1
Justinne 2016-12-06 22:47:59
Oj widzę że ugryzła prawda lizusów R.A. hehe. Jestem nadal pracownikiem wykrawalni i nie mam zamiaru się zwalniać bo zależy mi na pracy. A psychikę mam silną więc dam radę wytrzymać ten terror. Dopóki jestem pracownikiem wykrawalni nie logistyki tylko wykrawalni to moje oczka będą zaglądać tu i pisać moje spostrzeżenia. Po to jest ta strona by dać opinię. A dzięki licznym krytykom pracowników (nie tylko moich hehe) może w końcu ten chaos się skończy i zacznie normalna współpraca. Na co gorąco liczę. Póki co nie polecam pracy na wykrawalni.
Wykrawacz 2016-12-06 23:10:49
A co powiesz na ochronę danych osobowych, więc nie groź bo groźby też są karalne. Skoro jesteś taka odważna to dlaczego sama piszesz anonimowo a czepiasz się innych. Oj nie ładnie.
Lizusy 2016-12-07 05:54:40
Do roboty a nie tylko narzekać potraficie! Żenada!
5
lizus123 2016-12-07 12:02:08
hahhaha prawda w oczy kole lizusy?no ale co sie dziwic skoro lizusy to o mało w d.... kierownikowi nie wejdą...najpierw chodza i gadaja ze R.A taki siaki a potem jak przyjdzie co do czego to chodzą i "z ucha strzelają" zeby tylko swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ochronic, wiec nie gadajcie mi tu o super atmosferze bo taka to była kiedys jak była "stara"i zgrana ekipa na czele z Habowskimi które starały sie jakos to wszystko trzymac w ryzach.Wiec lizusy dalej wchodzcie R.A w d... bo to wam najlepiej wychodzi, aha i własnie wezcie sie do roboty a nie tylko ploty i telefon
Lizus 2016-12-07 13:57:22
Szanuj szefa swego bo możesz mieć gorszego i takiego życzę tobie i innym którzy szargaja opinią zakładu i swoimi wypocinami obrażają innych którzy tu pracują! Mam nadzieję ze nikt nie wierzy w te brednie bandy prostackich nierobów ! Wstyd bo ludzie to czytają i pomyślą że to prawda. Nie podoba się coś to wyp....... i dajcie ludziom pracować!
3
Nie lizus 2016-12-07 14:45:10
Oj gorzej to chyba nigdzie indziej już nie ma niż w Baderze na wykrawalni. Bo rządzą tam nie te osoby co powinni. Kierownik wykrawalni nie zna się na produkcji bo sam tam od niedawna pracuje a liderzy co mogą wiedzieć skoro są młodsi od pozostałych i nie znają jeszcze życia oraz jak postępować z pracownikami hehe. Więc nie brońcie się i nie wciskajcie kitów że jest u nas taka super atmosfera. Szkoda tylko że panie Habowskie musiały odejść one wiedziały jak produkcję utrzymać. Po ich odejściu zaczęło się wszystko sypać. I taka jest prawda. A jak dalej tak będzie to zamkną w końcu wykrawalnie i sami będziecie sobie winni. Może wtedy zaczniecie patrzeć na innych i zaczniecie ich doceniać a nie chodzić z wysoko podniesioną głową bo przecież ja tam żądzę. Szanujcie ludzi a oni uszanują was. Wtedy na pewno ucichną negatywne komentarze. Więc zastanówcie się czy chcecie dobra dla firmy czy nie. Bo jeśli tak to zacznijcie się szanować.
Bolesławiec 2016-12-07 15:25:44
Witam.
Praca w firmie BADER to nie obowiązek. Jeżeli komu coś się nie podoba lub nie odpowiada to proszę się zwolnić i dać innym szanse.
W Nowej Soli jest dużo ofert pracy proszę iść spróbować gdzie indziej szczęścia.
8
Nowa Sól 2016-12-07 17:40:19
I tak w końcu będzie że większość ludzi się zwolni a wy zostaniecie z przysłowiową ręką w nocniku jeśli nic się nie zmieni. A Nowa Sól to nie Warszawa i jest coraz mniej rąk do pracy. Wiec zróbcie coś by było można godnie i spokojnie pracować. Bo wspólnie pretensje i oskarżenia do niczego dobrego nie doprowadzą.
1
semper fidelis 2016-12-07 23:41:15
Nie zwolni bo balastu ciągnącego do dna coraz mniej a tych którym zależy procentowo więcej.
Niestety Panie z Bolesławca za mało wymagały a za bardzo matkowały.... pracowały za pracowników pobłażały im wybrykom NNkom i bezmyślności. Włożyły ogrom pracy czasu i wysiłku żeby przeszkolić tępe pały co ledwie gimnazjum skończyły a gnoje wykorzystywały ich dobre serce. Jak przyszedł ojciec dyrektor to jest płacz i zdziwienie że w pracy trzeba pracować przychodzić zgodnie z regulaminem i wyrabiać normy utrzymując przyzwoitą jakość. Jak dostają kopa to smarują mądrości z dupy wyjęte w w necie.

To nie kierownik tworzy atmosferę pracy tylko pracownicy i sami jesteście sobie winni ze jest tak a nie inaczej. Nie potraficie współpracować i rozmawiać ze sobą. Jesteście aspołeczną bandą epoki internetu bez cienia samokrytyki i obiektywizmu. Jedyny narząd jaki wam się rozwija to kciuk od pisania sms'ów.

Warunki w NS są bardzo dobre dla tych którzy chcą pracować i pracy się nie boją. Ci którzy myślą że przestękają bezproduktywnie 8 godzin na palarni fora ze dwora, ci za których trzeba pracować bo nie przyjdą sobie z lenistwa do pracy wypierdalać, wiecznie chorych na kaca imprezowiczów z lewymi L4 za bramę.
A księża na księżyc !!!

Polityka personalna kierownictwa jest twarda ale niestety słuszna ...szkoda tylko ze wprowadzono ją tak późno bo cierpią na tym osoby które na to nie zasłużyły
3
Ja 2016-12-08 05:19:34
Brawo!!!
2
ZadowolonaSorterka 2016-12-08 08:56:27
To co tu wypisujecie jest jedną wielka porażka.... Zazdrośni egoisci.. Najlepsi zostali, a wy jak byscie solidnie i rzetelnie pracowali nie byli byscie zwolnieni . Przy zwolnoeniach było wszystko brane pod uwagę . Widocznie sie nie nadawaliscie i juz. Najlepiej obsmarowac na forum z zazdrości . Nie kumam was ludzie . Skoro było wam tutaj tak źle to powinnoscie się cieszyć ze nie musicie juz tu pracować oglądać ryja pozostałych pracowników i najważniejsze R. Antasa.... Pozdawiam zadowolona Sorterka hehe
1
kogo to 2016-12-08 15:45:31
Skoro mnie nie zwolnili to znaczyło że nie miałam bumelek i L4 , i wyrabiałam normy. A mimo tego ta firma na psy schodzi. Ale jeszcze popracuję z wami z przymusu lizusy przez krótką chwilkę i się sama zwolnię bo znalazłam pracę w firmie która ma dobre opinie. A na odchodne zrobię mega imprezkę z tymi co już nie pracują oraz z tymi co też chcą się uwolnić z tego bagna.
wykrawacz 2016-12-08 15:55:59
Ja nie zazdroszczę bo nie ma czego. Jeszcze z wami pracuję nikt mnie nie zwolnił ani nie przeniósł na inny dział. Więc widzę co się dalej dzieje. I ja też za chwilę złoże wypowiedzenie bo od stycznia zaczynam inną pracę. Wielu innych zrobi to samo. Bo tu nie da rady pracować. Nawet wrogowi nie polecę pracy w tej firmie bo mam sumienie. A wy lizusy co wtedy zrobicie jak zostanie was garstka i nie będziecie w stanie robić produkcji. Może wtedy .R.A. stanie i weźmie się do pracy i zrobi produkcję za 8. a wy za 12 hehe.
1
kama 2016-12-08 16:07:47
Zaś opinie dodawane przez lizusów są w czasie pracy. Za robotę się weź bo nie płacą tobie za przeglądanie neta tylko za sprawdzanie elementów. Tacy jak ty zaniżają produkcję a cierpią na tym dobrzy pracownicy. A przerwa zaczyna się o 10 i trwa 15 min. a ty piszesz opinie o 9 ? Jaki jest z ciebie pracownik, popatrz najpierw na siebie a potem osądzaj innych.
Była sorterka 2016-12-08 18:24:17
Ja pracowałam pod koniec lata,krótko na zmianie u M.Tycnera.
Dobrze go wspominam, bo jak na kierownika- to był koleżeński.
Ludzie na zmianie też byli fajnie, "tacy swoi". Pierwszy raz miałam taką fajną ekipę w pracy.
Niestety miałam operację i ze względów zdrowotnych już nie wróciłam
(lekarz zabronił mi dźwigać przez kilka tygodni).
Nie wiem, jak jest teraz, ale słyszałam, że pozwalniali dużo osób. Myślałam, że firma ma potencjał,
ale robi się to samo co za czasów poprzedniej firmy. Szkoda.
Pozdrawiam wszystkich ze zmiany od M.Tycnera. Trzymam za was kciuki :)
2
semper fidelis 2016-12-08 20:02:41
kogo to 2016-12-08 15:45:31
wykrawacz 2016-12-08 15:55:59

Powodzenia i wszystkiego co najlepsze ale uwińcie się szybko i nie zasmradzajcie nam atmosfery....
i pamiętajcie ...... wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma....
1
Zostaw swoją opinię o Bader Polska Spółka Z .O.O - Bolesławiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bader Polska Spółka Z .O.O