brak logo

ACP Pharma

Warszawa

Opinie o ACP Pharma

anonim 2008-10-31 14:34:40
Witam,

Jak się pracuje w ACP Pharma - jaka tam jest atmosfera?
Czy może się wypowiedzieć ktoś z obecnych/byłych pracowników?

qwq 2009-03-10 16:04:25
ACP Pharma to porażka, holendrzy zostawili tę firmę samą sobie a drobne polskie cwaniaczki ją rozwalają. Generalnie sprawa rozbija się o katastrofalne cięcia finansowe. Stosuje się rozwiązania absurdalne, jednak nie powinny one nikogo dziwić gdyż w biurze tej firmy, która zawiaduje m.in. aptekami spod znaku Mediq, nie zasiada ani jeden farmaceuta. Efekt widoczny w żenującym poziomie tych aptek etc.
Do egzotyki należy dodać przeprowadzanie rozmów kwalifikacyjnych przez osoby nie mające pojęcia o pracy na danym stanowisku oraz rekrutowanie ludzi tanich a przez to kompletnych amatorów. Dodam do tego wprost najdziwniejsze metody mobbingu ze strony przełożonych zarówno w biurze jak i aptekach, gdyż ma się rozumieć tam też rekrutuje się najtańsze osoby, więc i amatorów i frustratów.
Pozdrawiam szczerze tych porządnych ludzi, którzy jeszcze tam siedzą bo są związani kredytami etc. Reszta nie jest warta wspominania.
sagan 2011-03-22 14:07:22
Podzielam poprzednie wypowiedzi to PRAWDA zero szacunku,placa żadna-tragedia szukanie najtańszych ludzi,okłamywanie że będzie podwyżka,mydlenie oczu
wirtual1972 2012-05-29 03:25:11
dziadostwo
wirtual1972 2012-05-29 03:54:57
W Nowym Sączu pracuje się za 1100zł. ku chwale A-CCCP i ukochanemu CEFARMOWI RZESZÓW!!!!
alex 2012-08-08 11:28:22
a w nowym saczu cefarm powinien dawno nieistniec - kierownictwo bez kwalifikacji nieznaja tabliczki mnozenia kompletny brak kultury osobistej inteligencji it [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ..........
monty 2013-02-05 02:35:17
jakie sa zarobki srednie na stanowisku PH??
apa 2013-05-06 09:09:21
Jak wygląda praca na stanowisku PH? Jaka podstawa, czy dają auto, jakie i ile można zarobić tak realnie ???

dzieki za info
farmaceuta 2013-07-26 11:03:51
Czy coś wiadomo na temat sprzedaży aptek?
ja 2013-08-08 21:52:12
Jakieś opinie na temat oddziału w Łodzi? szczególnie chodzi mi o call center.
gosc 2013-08-08 22:35:35
a po co Ci opinie?? Firma ACP Pharma została sprzedana.....
gosc 2013-08-09 16:07:05
pewnie, że aplikuj do Neuki.... o niebo lepszy pracodawca niż acp (wielu obecnych i byłych pracowników Ci to powie)

i jak rynek pokazuje o wiele pewniejszy:)


gosc 2013-08-09 18:37:50
oswiadczenie o przejeciu jest sprawa "swieza", z wczoraj, wiec jeszcze nic sie nie dzieje. W koncu przejecie firmy to nie kupno tostera, procedura pewnie potrwa troche, ale boja sie ludzie o prace....
gosc 2013-08-09 22:36:19
99,9% pewniak;-)
gosc 2013-08-10 13:26:24
Według oświadczenia prezesa Neuci, chcą zachować acp.
Gosc 2013-08-11 15:42:43
Na stronie nadal sa ogloszenia rekrutacji do lodzi i do warszawy
gosc 2013-08-12 00:13:49
pozyjecie, zobaczycie....
Zachowac acp chca, ale acp pharma jako znana marke, jednak nie musza zachowac pracownikow... maja swoje magazyny, swoja kadre.... pewnie szeregowym (np. z magazynu) zaproponuja przejscie (tak jak bylo z prosperowcami), jednak na wiele to nie ma co liczyc.....


zreszta pod koniec roku bedzie wszystko wiadomo:)

Ogloszenia beda sie ukazywac, ale nie wierze, aby teraz kogos przyjeli (logika).

gosc 2013-08-12 17:25:06
sluchaj.....

aplikuj do jednej firmy i do drugiej firmy i tyle...
(oni zawsze dawali ogloszenia, nawet jak nie mieli zamiaru zatrudniac a stanowisko bylo obsadzone pojawialy sie ogloszenia, ot wszystkie firmy teraz takie maja dziwne zasady)

Z tego co wiem nie maja teraz czasu na nowe zatrudnienia, raczej na zwolnienia....
po 2. jesli nowym wlascicielem bedzie Neuka, to logiczne jest, ze lepiej aplikowac do niej a nie do "starego", ktory w zasadzie za chwile nie bedzie mial nic do powiedzenia......:)
gosc 2013-08-14 00:08:51
wygooglaj sobie "acp forum"; pierwsza pozycja ktora Ci wyskoczy i wejdz, tam jest obszerne forum pracownikow ACP Pharma (zarowno bylych i obecnych), obecni juz pomalu pisza jakie dzialy etc. beda likwidowane (m.in. Łódź, która daje ogloszenia nadal). Napewno dowiesz sie tam wiecej niz tutaj:), bo siedzi tam wiecej ludzi niz tu.

Pozdrowionka
gosc 2013-08-14 11:03:10
ano tak to właśnie działa, normalka w tej firmie od wielu lat.
Wielu ludziom zmarnowano życie obiecując złote góry, realia okazywały się jednak zupełnie inne.
Zresztą zawsze liczyły się wykresiki dla prezesa niż ludzie, którzy tyrają lub tyrali w tej firmie.
Więc dlaczego teraz miałoby być inaczej...
gosc 2013-08-14 15:18:48
Multisport, opieka medyczna - tyle dostawalo sie poza pensja, ale tez chyba za jakas niewielka doplata.
Mowiac o komforcie mam na mysli ze ze wzgledu na poziom kadry kierowniczej nie mozna liczyc ani na wsparcie merytoryczne ani w kwestiach personalnych. Kultura osobista tez czesto pozostawia wiele do zyczenia.
gosc 2013-08-14 15:41:22
Ci pracownicy ktorzy "odeszli" czuja ogromna satysfakcje, poniewaz kierownictwo i dyrekcja odpowiedzialna za robienie zametu przez ostatnie lata w firmie i rzekome reformy na lepsze napewno nie zostana teraz na lodzie i etapie szukania cieplych posadek. Szkoda tylko szeregowych pracownikow, ale Ci wlasnie zapewne otrzymaja propozycje przejscia:)

Acep wyladowal jak wyladowal na wlasna prosbe, bo wyrzucali doswiadczonych pracownikow i kadre zarzadzajaca wciskajac na stanowiska swoich niekompetentnych kolesi. Wszyscy to widzieli i wiedzieli co sie dzieje, zarzad byl slepy przez lata.
Tyle na ten temat.
gosc 2013-08-14 15:44:28
wkradl mi sie blad:)

Ci pracownicy ktorzy "odeszli" czuja ogromna satysfakcje, poniewaz kierownictwo i dyrekcja odpowiedzialna za robienie zametu przez ostatnie lata w firmie i rzekome reformy na lepsze napewno zostana teraz na lodzie i etapie szukania cieplych posadek. Szkoda tylko szeregowych pracownikow, ale Ci wlasnie zapewne otrzymaja propozycje przejscia:)

ACP Pharma wyladowalo jak wyladowalo na wlasna prosbe, bo wyrzucali doswiadczonych pracownikow i kadre zarzadzajaca wciskajac na stanowiska swoich niekompetentnych kolesi. Wszyscy to widzieli i wiedzieli co sie dzieje, zarzad byl slepy przez lata.
Tyle na ten temat.
gosc 2013-08-14 16:06:20
swiatek plotkarski powiada, ze marka ma pozostac i znaczek acepka bedzie widnial w Grupie Kapitalowej jako kolejna przejeta przez nich firma:)

Z drugiej strony to trzeba im przyznac Neuka idzie preznie do przodu:)
gosc 2013-12-20 08:31:46
Heh! Widze ze ktos usunął moją opinię. Jak widać na tym portalu można sobie ponarzekać na zbyt niskie zarobki i upierdliwego kierownika, ale jak sie pisze rzeczowo jakie sa plusy i minusy pracy w danej firmie to juz jest niepolitycznie. (usunięte przez administratora)
2
meszka 2014-06-02 19:42:48
ACP Pharma została przejęta przez Neucę i deleguje swoich pracowników do nowej firmy na siłę.(usunięte przez administratora)
4
sandro 2015-02-14 17:41:00
"Grupa Kapitałowa ACP Pharma to jeden z najlepszych pracodawców według Rankingu Universum TOP 10 Idealny Pracodawca 2011 i 2012 w kategorii Zdrowie/Farmacja" ... szkoda tylko , że są to jedynie wyniki badań na studentach a nie faktyczny stan firmy. Przynjamniej ich marketnig spiuje się bez zarzutów
ekler 2016-05-15 11:15:21
Neuca pożera wszystko, co w jej pobliżu.. heh to dobrze, fajnie, że firmy farmaceutyczne łączą się, po co tego tyle na rynku, robienie sobie na siłę konkurencji.
Zostaw swoją opinię o ACP Pharma - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ACP Pharma