logo TRECO

TRECO

Będzin

Opinie o TRECO

. 2013-07-10 19:33:58
anonim - 2013-07-10 10:23:52

(usunięte przez administratora). Czyli polecacie Treco na zdobycie doświadczenia i potem trzeba iść dalej, bo maja problemy finansowe, tak?
Pewnie, ze za darmo praktyki. Kto ci tam zaplaci za nie? :D

Jeśli chcesz zdobyc jakieś doswiadczenie to mozesz isc na praktyki do Treco (chyba ze znajdziesz cos ciekawszego), ale nie daj sobie mydlic oczu, jak to bedzie super w przyszlosci, bo przy tym, co się tam dzieje, to lepiej nie bedzie. Po prostu z takim podejsciem do pracownikow to daleko sie nie zajedzie.

A (usunięte przez administratora)zostala na pewno "poproszona" o napisanie pozytywnej opinii :D
1
Ilona RK 2013-07-16 10:10:05
W Treco masz zapewnione narzędzia niezbędne do realizacji zadań (tj. komputer i telefon, generalnie wszystko czego potrzebujesz do wykonania swoich obowiązków). Co do systemu kar i nagród: masz możliwość w ramach praktyki uczestniczenia w szkoleniach i konferencjach o dużej wartości - to nagrody. Co do kar to ich nie stosujemy, ew. wcześniejsze zakończenie praktyki jeżeli ktoś się nie wywiązuje z zadań. Zasady są przedstawione na początku praktyki, w umowie, która obowiązuje obie strony. Doświadczenie bezcenne - warto dodać, że jest niewiele firm, które w tak elastyczny sposób dopasowują się do możliwości czasowych praktykantów.
ale bajki 2013-07-17 22:52:39
"W Treco masz zapewnione narzędzia niezbędne do realizacji zadań"

Ale bzdury opowiadasz, jak tam pracowałam proszono mnie bym własny laptop przynosiła do pracy bo nie było na czym pracować!! Przestańcie pisać te brednie że tam jest idealnie bo to nieprawda!
3
Dominika Matczak 2013-07-18 08:18:15
Nie przypominam sobie zatrudniania osoby nazywającej się 'ale bajki' więc trudno mi się odnieść jednostkowo do sytuacji.

Po wszelkich modernizacjach mamy wszystkie stanowiska wyposażone adekwatnie do zadań, a w ciągu najbliższych 6 m-cy będziemy tworzyć 5 kolejnych.

Zachęcam 'ale bajki' do przedstawienia się, chętnie merytorycznie odniosę się do faktów - wypisywanie takich bzdur anonimowo świadczą o autorach, nie o firmie.
opiniotwórca 2013-07-18 11:28:34
Słowne przepychanki z (usunięte przez administratora) na tym forum już świadczą o braku profesjonalizmu. Każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania - praktykanci to nie to samo co pełnoetatowi pracownicy, zatem różnicujmy opinie, które się tutaj pojawiają.
Odpowiednie narzędzia do pracy były przeznaczone dla pracowników - praktykanci niejednokrotnie musieli eksploatować swoje sprzęty. Stworzenie kolejnych stanowisk pracy?! Życzę powodzenia, jednak najpierw trzeba zamknąć przeszłość i rozliczyć się z byłymi pracownikami.
obiektywna 2013-07-19 13:50:06
Ja też mogłabym coś napisać dobrego o tej firmie ale ciężko znaleźć jakikolwiek pozytyw może poza tym że praca dostosowana jest do praktykanta w sensie czasowym.

Każdy kto był tam na praktykach wie jak jest i czego można się spodziewać po nich - kompletnie niczego, ani wdzięczności ani tym bardziej zatrudnienia, jeśli ( usunięte przez administratora ) plecie do mnie głupoty że najlepsi zostaną po praktykach jest to szczyt impertynencji i jedna wielka bajka. Mamienie ludzi obietnicami( usunięte przez administratora )

Moja ocena praktyk w Treko to marna dwója.
1
obiektywna 2013-07-24 11:04:20
Najniższą krajową...przy czym nie ma to większego znaczenia, bo wypłaty na czas i w całości tam nie zobaczysz...
2
Zdziwiona 2013-07-24 12:04:39
Ja nie miałam bynajmniej najniższej krajowej i z tego co się orientuję, to inni też nie. Nie wiem dlaczego ktoś tak jedzie po tej firmie; jak ktoś chce pracować i robi to porządnie, może liczyć na to, że zostanie doceniony. I wynagrodzony. A jak się ma wysokie wymagania i tendencje do narzekania a do tego zero chęci do pracy, to zawsze się znajdzie co najmniej kilka powodów... Bardzo "obiektywnie"...
popieram ale bajke 2013-08-31 01:44:13
A ty "Kaia", zastanów się zanim zapytasz. Masz 2 strony opinii aktualnych oraz byłych pracowników. Wciąz myślisz że warto..?
1
cytat "za cytatem" 2013-09-02 20:03:23
- Czy praktyka spełniła Twoje oczekiwania?
Wybrano: Tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Praktyki były tym, czego oczekiwałam. Obejmowały również obowiązki, których się nie spodziewałam, ale które były też interesujące.


haha, np. robienie kawki i odkurzanie dywanów w pokoju "( usunięte przez administratora )
flyhigh 2013-09-11 11:39:10
Będzin ?! Siedziba firmy mieści się w Chorzowie przecież...
Adm 2013-09-13 11:25:47
W ramach praktyk otrzymuje się zwrot kosztu dojazdów + możliwość uczestniczenia w szkoleniach/konferencjach/realizacjach wszystkich marek spółki - więc pośrednio jest płatna.
Jeżeli chodzi o możliwość zatrudnienia, to gigantycznych możliwości nie ma, bo zespół jest stały i sprawdzony jednocześnie większość zespołu jest właśnie z praktyk i cały czas jest jeszcze miejsce na nowe etaty - tylko ktoś musi naprawdę mieć predyspozycje i pasję do danego stanowiska.
Adm 2013-09-16 11:16:14
Oczywiście - umów się na rozmowę w sprawie praktyk, poznasz szczegóły.
też 2013-09-18 19:29:28
Ile osób nie otrzymało wynagrodzenia ? Proponuję zebrać się w kupę i wspólnie odzyskać pieniądze!
wierzyciel 2014-01-20 15:51:18
Współpracowałam z firmą kilka miesięcy. Firma jest niewiarygodna(usunięte przez administratora)
1
cytat za: Beata 2014-01-21 14:32:35
Co skłoniło Cię do podjęcia współpracy w ramach praktyk w firmie TRECO?
Informacja o tym, że w trakcie praktyk będę pod opieką koordynatora, co umożliwi mi rozwój umiejętności dziennikarskich.

Czy praktyka spełniła Twoje oczekiwania?
Wybrano: Tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Chętnie poleciłabym praktyki w Treco innym. Otrzymywałam informacje zwrotne, odniesienia do mojej pracy.

Czy Twoim zdaniem praktyki były dobrze zorganizowane?
Wybrano: Zdecydowanie tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Nie zdarzyło się, aby w trakcie praktyk doszło do jakiś problemów komunikacyjnych związanych z wykonaniem praktyk zdalnie.

Czy Twoje relacje z menedżerem działu, pełniącym funkcję opiekuna praktyk, układały się dobrze?
Wybrano: Zdecydowanie tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Kontakt był jednocześnie profesjonalny pod względem merytorycznym i sympatycznym pod względem samej relacji i atmosfery.

Czy odbyta praktyka wpłynęła na wzrost Twoich szans na rynku pracy?
Wybrano: Zdecydowanie tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Treco cieszy się dobrą opinią w środowisku, a więc będzie dobrze odbierane przez potencjalnych pracodawców.

Czy poleciłbyś / poleciłabyś komuś odbycie praktyk w firmie TRECO?
Wybrano: Zdecydowanie tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Praktyki były przeprowadzane w dobrej atmosferze i dużo mnie nauczyły.

Co podobało Ci się najbardziej w praktykach w Treco? Dlaczego?
Różnorodność tekstów, które miałam redagować. Stawianie przede mną nowych wyzwań.
misia 2014-01-25 23:14:08
czemu firma znów wrzuca informacje od praktykantów zamiast od pracowników?
czemu nie ankietuja pracowników?
2
cytat za: Anna 2014-01-30 14:26:07
Czy praktyka spełniła Twoje oczekiwania?
Odpowiedź: Tak
Doceniam różnorodność przydzielanych zadań oraz ich odpowiednie rozdysponowanie w czasie. Ważny był także czynny udział w pracach na panelu administracyjnym – to był naprawdę „żywy” udział w praktykach!

Czy Twoim zdaniem praktyki były dobrze zorganizowane?
Odpowiedź: Zdecydowanie tak
Organizację oceniam również pozytywnie. Forma raportowania pod koniec pracy odpowiadała moim oczekiwaniom. Ilość zadań, które miałam do wykonania (w moim przypadku korekty), była dobrze rozdysponowana. Opieka merytoryczna usprawniała każde podjęte zadanie.

Czy Twoje relacje z menedżerem działu, pełniącym funkcję opiekuna praktyk, układały się dobrze?
Odpowiedź: Zdecydowanie tak
W moim odczuciu była to bardzo pozytywna relacja. Wszystkie uwagi, wymiana zdań odbywała się w przyjaznej atmosferze. Moje pomysły również cieszyły się aprobatą. Oceniam tą współpracę jako bardzo kreatywną!

Czy odbyta praktyka wpłynęła na wzrost Twoich szans na rynku pracy?
Odpowiedź: Tak
Szczerze w to wierzę. Praktyka „pchnęła” mnie do działania. Zdobyłam praktyczną wiedzę, którą będę chciała wykorzystać. To był naprawdę inspirujący czas.

Czy poleciłbyś / poleciłabyś komuś odbycie praktyk w firmie TRECO?
Odpowiedź: Tak
Nie wiem jak wygląda praktyka na innych stanowiskach, ale jako korektor mogę z pełną odpowiedzialnością polecić praktyki w Treco. Jeżeli ktoś chce podnieść swoje kwalifikacje, działać twórczo – zapraszam do Treco!

Co podobało Ci się najbardziej w praktykach w Treco? Dlaczego?
Aktywny udział w pracach na portalu, różnorodność prac, owoce pracy – widoczne na bieżąco, przyjazna atmosfera, partnerskie relacje z menedżerem, stałe podnoszenie umiejętności oraz możliwość odbycia szkolenia dla osób zaangażowanych.
1
jeny 2014-02-03 16:12:02
Totalna inwigilacja. Na praktykach musisz robić raporty ze swojej pracy i to codziennie: co zrobiłeś i z jakim skutkiem. Każdy mail musi być przesłany do Pani Prezes i to nie tylko ten, który wychodzi na zewnątrz firmy. Gdy chcesz się o coś zapytać innego pracownika albo gdy ktoś Cię szkoli i udziela Ci rad przez e-mail - wszystko musi płynąć do Pani Prezes. Ona dodatkowo w kazdym dniu ocenia i komentuje twoją pracę!!! Jako praktykantka musiałam latać do sklepu po ciastka na szkolenia. Pracownicy inni totalnie niemili- podobno dlatego,że mnóstwo osób się przewija przez firmę i wszyscy są już znudzeni nowymi osobami. Każdy cię niby ma szkolić,ale czuć atmosferę wypalenia - zwyczajnie szkoda czasu na tą firmę.
4
cytat za: Eliza 2014-02-07 14:40:33
Co skłoniło Cię do podjęcia współpracy w ramach praktyk w firmie TRECO?
Odpowiedź: Chęć rozwoju i zdobycia nowego doświadczenia.

Czy praktyka spełniła Twoje oczekiwania?
Wybrano: Tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Praktyki spełniły moje oczekiwania pod kątem poznania rynku szkoleń.

Czy Twoim zdaniem praktyki były dobrze zorganizowane?
Wybrano: Zdecydowanie tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Jak najbardziej tak. Przed pojęciem praktyk jak i późniejszych modyfikacji zakresu obowiązku otrzymywałam wytyczne oraz konsultowałam postępy z opiekunem.

Czy Twoje relacje z menedżerem działu, pełniącym funkcję opiekuna praktyk, układały się dobrze?
Wybrano: Zdecydowanie tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Zdecydowanie tak! Menedżerka zawsze służyła pomocą przy wykonywaniu różnych zadań.

Czy poleciłbyś / poleciłabyś komuś odbycie praktyk w firmie TRECO?
Wybrano: Tak
Uzasadnij swoją odpowiedź: Praktyki poleciłabym osobom, które wiążą swoją karierę zawodową ze szkoleniami. Praktyki bowiem pozwalają „zorientować się” gdzie należy szukać szkoleń i na co należy zwracać uwagę przy ich wyborze.
jark 2014-03-11 12:09:52
No faktycznie Treco ma oferty pracy nawet na gowork.pl, obecnie jest to kierowca C+E, hydraulik oraz uwaga.. rola w serialu kryminalnym.
cytat za: Karolina 2014-03-11 13:53:13
Czy praktyka spełniła Twoje oczekiwania?
Odpowiedź: Zdecydowanie tak
Praktyka spełniła moje oczekiwania. Dużo się nauczyłam, zakres moich obowiązków z czasem rozszerzył się, dzięki czemu nie mogłam narzekać na monotonię.

Czy Twoim zdaniem praktyki były dobrze zorganizowane?
Odpowiedź: Zdecydowanie tak
Praktyki były bardzo dobrze zorganizowane. Zakres obowiązków dostosowano do moich umiejętności, mogłam pracować w dowolnych godzinach (w trybie zdalnym), a zadania stawiane przede mną były rozwojowe i ciekawe.

Czy Twoje relacje z menedżerem działu, pełniącym funkcję opiekuna praktyk, układały się dobrze?
Odpowiedź: Zdecydowanie tak
Moje relacje z opiekunką praktyk były bardzo dobre. Dzięki wsparciu, cennym radom i dbałości o to, bym czuła się doceniona zawsze będę miło wspominać praktyki w Treco.

Czy odbyta praktyka wpłynęła na wzrost Twoich szans na rynku pracy?
Odpowiedź: Tak
Wydaje mi się, że dzięki zdobytym umiejętnościom i doświadczeniu będę „cenniejsza” dla przyszłego pracodawcy, od osoby, która odbyła jedynie obowiązkowe praktyki w ramach studiów.

Czy poleciłbyś / poleciłabyś komuś odbycie praktyk w firmie TRECO?
Odpowiedź: Zdecydowanie tak
Praktyki uważam za udane i poleciłabym je każdej innej osobie, która chciałaby zdobyć cenne doświadczenie i umiejętności.
romek 2014-12-22 16:59:55
no to nawet nie mają tak wygórowanych wymagań, tylko doświadczenie w branży gastronomicznej plus książeczkę sanepidu aktualną plus jakieś zdolności pracy w grupie - czyli praktycznie same podstawy jak sądzę, to może i ja bym się zgłosił do pracy no już nie wiem czy teraz przed nowym rokiem coś jeszcze zdziałam.
pan pierożek 2015-01-12 14:51:28
no właśnie a jakie i ile tego doświadczenia gastronomicznego potrzeba żeby bez problemu zdobyć zatrudnienie i nawet dać sobie na luzie radę w Treco?nie wiem dokładnie o co wam chodzi z tymi jakimiś składkami z pensji ale ja raczej nie mam zamiaru niczego oddawać poza składki zdrowotne, to obowiązkowe jest?
bzdury 2015-02-21 19:52:43
Treco i praca w gastronomii??? przecież to portal dla szkoleniowców. Swoja droga czy ta firma w ogóle jeszcze istnieje?
simon 2016-05-07 22:49:50
Witam serdecznie. Słyszałem sporo na temat firmy od swoich znajomych. Większość z nich wypowiadała się jak najbardziej pozytywnie. Nie myślałem w sumie też o tym , że akurat pracownicy będą teraz odchodzić
Zostaw swoją opinię o TRECO - Będzin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRECO