brak logo

PPG Deco Polska

Wrocław

Opinie o PPG Deco Polska

wacus 2015-10-08 13:56
witam te dwa ostatnie wpisy to chyba kpina jacus i spartakus jada chyba na 'mocarzu' i wachaja duzo ksylenu
1
HAHAHA 2015-10-23 13:35
Kto pisze takie bzdury!!!
Praca zaczyna się o 6:10...na szatnie idzie się o 13:45...(nie o 15)można się wykąpać z czego nie wszyscy korzystają...
Wredni ludzie wszędzie się trafiają...nikt nie jest idealny.
Poza tym to jest zakład pracy a nie kawiarnia...troszkę chęci do pracy i jest super:)Ale jak się komuś nie chce pracować to zawsze będzie narzekać.
1
buhaha 2015-10-23 16:45
no niech przeczyta to kierownik daniel kapiel gdzie no chyba ci co oklejaja wiadra ciekawe ze nonstop szukaja ludzi ten co to pisze to jakis przydupas bez obrazy
ja 2015-11-06 13:12
ludzie dajcie luz tej firmie caly ostrow wie co to za firma i jaka ma opinie na okolicy a jesli ktos tam pracuje to jego sprawa wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
wiktor 2015-11-10 12:08
Cześć. Nie polecam firmy. Pracowałem 2 lata. Przy podpisywaniu umowy obiecują złote góry - premie, podwyżki, szkolenia itp., a faktycznie tylko podstawa jak w markecie jest. Brak rozwoju pracownika i inwestycji w samą firmę. Chamskie podejście i ignorancja kierownictwa do pracowników. Jedyny plus to pensja na czas.
1
Rusłan 2015-11-22 14:59
Najpierw pokaż kim jesteś a dopiero potem żądaj,wszyscy by chcieli żeby za nierubstwo im nasrać 3000 pensji i poklepać po ramieniu odpocznij bo się zmęczyłeś.Przychodzisz tam wykonać konkretną prace i zato Ci płacą a jak się nie podoba to wypierda.laj do pośredmiaka nierobie.
1
Foo 2015-11-24 22:50
Za propagandę dziekujemy. Za uczciwą pracę wymagam uczciwej zapłaty a nie jałmużny jak w tej firmie.
Bartek 2015-12-07 16:59
Ty Rusłan chyba z zarządu jesteś że tak bronisz tej firmy. Za 1400 chcą abys pracował za dwóch, a i tak niezadowolenie że za mało robisz.
2
smok 2015-12-09 09:27
och domyślam się kto tak pisze a zapomniał jak był cielęciem a teraz przydupasem?
Gringo 2015-12-11 22:27
Nikt w tej firmie nie dostaje 2000 na start. O podwyzce zapomnijcie. Ja przez dwa i pół roku ani grosza podwyżki nie zobaczyłem. Już tam nie pracuje i żałuje że tyle czasu tam zmarnowalem.
Zainteresowany 2015-12-15 13:00
Mam pytanie do pracujących w Lewkowcu , jak wygląda praca elektryka automatyka i jego wynagrodzenie. Ile godzin pracują ?
pracowalem_3_lata 2016-01-18 16:06
Podzielam opinie przedmówców. Pracowałem w trade, kasa uzależniona od premii. Raz lepiej , raz gorzej, ale w porównaniu do wypracowanych budżetów to i tak mało. Za to social dobry. PPG odprowadza zyski za granicę, więc powinni więcej płacić pracownikom niższego szczeblu. W DE na kasie w Lidlu ile płacą a ile w Polsce, ceny na półce podobne...
Wrocławianin 2016-01-21 23:24
Muszę przyznać że w PPG pracują desperaci skoro piszą że dobre tam zarobki chyba jedne z najgorszych we Wrocławiu w MC Donald dają więcej na start a na kasach w marketach budowlanych są stawki około 14 zł brutto więc niech ktoś się zastanowi zanim coś napisze a jeśli jest ktoś nie robem to go po prostu zwolnią nik nikogo bez potrzeby nie zatrudnia.
Pracownik 2016-03-21 16:41
Już Ci odpowiadam na to pytanie. Auto : Opel Astra 2015r (również do użytku prywatnego), trzynastki o ile wyrobicie plany, wczasy pod grusza jakieś 2400 raz w roku. Wynagrodzenie dla PH 2800 BRUTTO podstawy + premia (plany ok 200tys netto miesięcznie). Właśnie odszedłem z tej firmy bo jesteś tam tylko murzynem do roboty, szefowie regionu ogólnie niedouczeni lenie (w zasadzie tylko wymagają i nic od siebie nie dają). Ponadto mimo dobrych cen produktów firma rzadko udziela limitów kupieckich dla firm które są w KRD np za rachunek za gaz... Ogólnie paranoja. Jeżeli masz jeszcze jakieś inne opcje to postaw sobie ta firmę na końcu swojej listy. NIE POLECAM chyba ze chcecie sie zaorać fizycznie i psychicznie :) PEACE
HUR 2016-04-10 16:54
Popracuj trochę w korporacji to zrozumiesz. A jeśli pracowałeś lub pracujesz i nadal nie rozumiesz, to znaczy że nie była/nie jest to korporacja. Proste
3
Zeus 2016-07-26 12:03
Pracowałem w tej firmie ponad rok, kiedy ludzie odeszli zostałem sam, pracowałem od rana do wieczora byłem bohaterem. Kiedy znaleźli nowych pracowników już nie było tak pięknie. Wynalazkiem błąd w karcie technicznej produktu i wtedy się zaczęło. Regionalny zaczol się znęcać nademna kazał mi się uczyć norm europejskich wszystkich jakie istnieją i do czego są przypisane. Jak jakiejś nie wiedziałem to były groźby wypalenia z pracy tylko że ostrymi słowami. Pracownicy często odchodzą zadko kto dotrwa roku
1
*L 2016-07-26 16:44
Pracowałeś jako PH ? jak wygląda tam praca na tym stanowisku ?
jakotako 2016-07-27 15:27
Ta firma ciągnie na oparach. Pracownika mają za zło konieczne. Na Centrach patrza ci tylko na ręce czy nic nie ukradles , a jak potrzebujesz pomocy w pracy to nagle w centrali nikogo niema i nikt nie jest od tego. Pracownicy ze sklepów się zwalniają a wtedy Ci co zostają dostają ich obowiązki - oczywiście nie musze mówić że pensja zostaje w miejscu? No ale "firma" zarabia i przyznaje sobie ordery Firma przyjazna klientowi, pracownikowi itepe. Żenada jakas.
2
polecam 2016-07-27 15:47
A ja mam odmienne zdanie. Firma jest rzetelna i wiarygodna. Przełożeni szanują pracowników i dobrze z nimi żyją. Tylko trzeba pracować a nie się lenić! Wypłata na czas zawsze była a centrala pomaga pracownikom, szczególnie wyrozumiali są dla pracowników młodych stażem. polecam
MIKI 2016-07-27 22:47
wypłata na czas to obowiązek za wykonana prace, a nie dodatkowy bonus.
2
operator 2016-07-31 01:10
Pracuję w Lewkowcu od ponad 2 lat. W ostatnim czasie wzrosły wymagania, ale z racji, że czasami przychodzi gimbaza bez doświadczenia firma chce oddzielić ziarno od plew. Na umowie przez zewnętrzną firmę robiłem 4 miesiące potem wciągnęli do PPG. Trzeba opanować sporo rzeczy i pokazać, że chce się pracować a nie chować po kątach i byle do końca zmiany, ale kasa jak na ostrowskie warunki jest dobra. Nie wiem czy gdzieś tu w okolicy można zarobić więcej w normalnym ustawowym czasie pracy. Podstawa + premia co miesiąc zadaniowa i uznaniowa + dodatek za mycie linii produkcyjnych + płatne nadgodziny + pełny socjal (kasa na święta, wczasy pod gruszą). Do nadgodzin nikt nie jest zmuszany, ale warto pokazać, że ma się zapał do pracy. Wiadomo, że robi się przy truciznach, ale poziom bhp jest odpowiedni. Taki np lakiernik samochodowy to wcale nie ma lepiej. Z mojego doświadczenia największy problem to nowi pracownicy.. nieogarnięte umysłowo chłopy co nie mają pojęcia o podstawowych prawach fizyki i odpinają węże od pompy nabitej do 6 barów oblewając kolegów farbą..
2
MATEUSZ 2016-09-04 17:21
Witam. Pracowałem w PPG Deco Wrocław od kwietnia do sierpnia bieżącego roku, jako pracownik sezonowy i według mnie jest to najlepszy zakład we Wrocławiu, pracowałem na wg. Atmosfera jest tam świetna, ludzie po mimo wieku i doświadczenia nie chwalą się tym. Zamiast zbesztać cię za zniszczony towar próbują cie zmotywować do lepszego działania. Mistrzowie na wg to chyba najbardziej doświadczone osoby (jeżeli chodzi o zarzadzanie zasobami ludzkimi) jakie kiedykolwiek spotkałem, do tego są mili a to nie często zdarza się w innych zakładach. Podsumowując: bardzo fajny zakład z normalnymi pracownikami, świetna atmosfera, możliwość zdobycia znacznego doświadczenia iTP, jedyny minus to fakt iż ciężko dostać tam pracę na stałe.
2
xXXx 2016-09-09 16:08
Hej ktoś orientuje sie może ile zarabia tam technik laboratorium ?
ringo bingo 2016-09-13 15:07
tak, faktycznie jarek, jak jesteś studentem lub mieszkasz z rodzicami to warunki są okej. W innym przypadku okej niestety nie jest.
1
13 2016-09-19 11:56
no ludzie błagam was... patrzą przychylnie na studentów i rozpoczynających drogę zawodową bo po prostu im można zapłacić najmniej. Prawda wygląda tak że na początek można liczyć na nieco mniej niż w Biedronce. Raz do roku jest rewaloryzacja rzędu kilkudziesięciu zł i to tyle. Ale jeżeli pasuje ci taka płaca to śmiało aplikuj - Twoje życie.
seb 2016-09-22 12:26
Firma niezła,zarobki przeciętne -zależy od stanowiska.Co 3 miesiące premia uznaniowa,wczasy pod gruszą,dodatki na swięta, innymi słowy socjal b.dobry. Ale gólnie szału nie ma
1
maja kaja 2016-09-24 11:48
a możesz powiedzieć kolego jak wysoka jest ta premia uznaniowa i za co konkretmie może zostać pracownikowi uznana? nie ukrywam że takie wczasy pod grusza by mnie ostatecznie przekonały żeby u was zatudnienie podjąć, kwestia tylko na jakich warunkach to działa
kolaborancci 2016-11-12 23:14
do operator ale cawaniaczek jestes skoro to piszesz podejrzewam ze z 5 lat pracy masz skoro slowo gimbaza juz uzywasz ale mniejsza z tym ty masz nauczyc ludzi ktorzy przychodza tu do pracy a nie uzalac sie na forum skoro pracujesz dluzej niz inni to im przekaz ta wiedze a nie piszesz na forum i uzalasz sie ciekawy jestem czy jak bys dostal pistolet tapicerski tez bys byl taki madry podejrzewam ze w sklejeczke bys nie trafil ale mniejsza z tym
kolaboranci 2016-11-12 23:21
do operator dwa lata pracujesz to malo pracujesz bo ludzie tu pracuja wiecej niz ty i nie pisza glupot a podejrzewam ze pisze to pan cicharski ale mniejsza z tym proponuje wziazc pistolet tapicerski i wtedy zobaczymy czy napiszesz ze kolega kloege oblal farba hehehe
1
juventus turyn 2016-12-03 20:59
male pytanko czemu dyskryminuja palaczy papierosow
1
Keicam 2016-12-21 13:32
W laboratoriach R&D jest tragedia. Jak masz cokolwiek innego to omijaj ich szerokim łukiem. Pensje kiepskie - połowa średniej rynkowej. Awansuje się za wazelinę, wylatuje się za błahostki - chyba, że jest się znajomym królika. Na nic nie ma kasy, pracuje się na sprzęcie sprzed kilku dekad. O normach zapomnij. Przykład: Kobieta w ciąży dostaje pracę z Ksylenem i każdy ma na to wyj....ane. Komisja BHP to tam raczej jest, bo sztuka się zgadza i jak to w większości firm, jak jest audyt to się maluje trawę na zielono, a jak komisja wychodzi to się farbę zmywa i znów trawa jest żółta. BTW aktualnie szukam czegoś innego, bo jeszcze takiego czegoś nie widziałem. Są plusy...umowa o pracę.

A co do poprzedniego postu.....obowiazuje zakaz palenia, bo to zakład o podwyższonym ryzyku, ale.....palacze maja się dobrze.

Zgadzam się z "seb"...warunki zatrudnienia...szału nie ma. Jak wymienią managerów na ludzi, którzy są managerami, a nie mają taki tytuł to może się kiedyś coś zmieni, ale jak na razie podobnie jak w czasach komuny.

Atmosfera jest taka sobie....każdy czeka, żeby Cie podp...olić za cokolwiek., choć nic z tego nie ma.
2
Foopa 2016-12-23 22:12
Jak tm cd? Pemie byly? Hehehe
PP 2016-12-27 07:36
Bylem na rozmowie w tej firmie odnośnie pracy jako przedstawiciel handlowy. W obecnej firmie mam podstawę 3200 zł netto plus premia do 40% miesięcznie, co nie uważam osobiście za dużo. Tutaj gdy powiedziałem o podobnych zarobkach zrobili wielkie oczy i nawet nie raczyli poinformować jak przebiegła rekrutacja ;)
1
stefan 2017-01-03 23:15
A jak tam Wiagra , Kikuś , Słowik i cała reszta hołoty oni jeszcze żyją ?
3
bolek i lolek 2017-01-06 20:54
firma jak na ostrowskie warunki bez rewelacji niby w miare placa ale co to jest zaklady w ostrowie tak samo placa i nie trzeba wdychac codziennie syfu operator nick co pisal ze socjal dobry to chyba za duzo wdycha oparow co to masz za socjal ze dostaniesz niby grusze i na swieta w wiekszosci zakladow w ostrowie to maja tak ze bez rewelacji moim zdaniem praca dla mlodych ludzi zaraz po szkole i tylko tyle atmosfera lipa jak nic kupa konfidentow i tyle sa osoby w porzadku ale na palcach reki je mozna policzyc kazdy aby patrzy jak tu podjebac kogos lub jak ktos popelni blad to juz jest temat do rozmow i tyle w temacie
3
terra incognita 2017-01-21 18:42
do operator ktory napisal opinie o podstawowych zasadach fizyki to chyba pomyliles zaklady pracy ty musisz pracowac w jakims instytucie badawczym najlepiej z prawami fizyki lub robic studia i nauczac o prawach fizyki
chetnie bym sie spotkal prywatnie z nickiem operator i porozmawial
za maly staz pracy w zakladach masz aby takie rzeczy pisac
tak jak ktos wczesniej napisal ty jestes jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od srania masz nauczyc nowo przyjetych i tyle w temacie pamietaj ze kiedys tez zmienisz prace na inny zaklad to wtedy zobaczysz jak to jest przechodzac z innego do nowego zakladu pracy

1
honor 2017-01-21 23:20
widze ze to forum trzeba rozruszac bo tu nikt nic nie pisze hehheheeee
1
rudolf hess 2017-01-21 23:30
do kierownictwa ppg moze by tak maski zmienic te maski calotwarzowe to sa na komore lakiernicza a nie mycie zbiornikow sprawe przemyslcie jezeli to czytacie w ogole
rudolf hess 2017-01-21 23:31
do kierownictwa ppg moze by tak maski zmienic te maski calotwarzowe to sa na komore lakiernicza a nie mycie zbiornikow sprawe przemyslcie jezeli to czytacie w ogole
daesh 2017-01-23 15:20
czy na pewno warunki odpowiednie - monitoring twoich przerw kiedy sikasz, idziesz gdzieś, jesz i co robisz na hali to akurat nie jest pozytywna informacja; kiepska atmofera kreowana przez kierownictwa działów po sam dół odbija się i na pracy i na relacjach miedzy sobą, to tego rakotwórcze, bezpłodnościowe rozpuszczalniki
1
terra incognita 2017-01-28 18:11
daesh opinia pozytywna z tego co czytam kierownictwo teraz bedzie latac bo wzrosly wymagania co do planu ale coz ludzie sami sa winni jak masz czas na zrobienie roboty to trzeba sie tego trzymac a nie pokazywac ze mozna to zrobic w czasie mniejszym niz zalozozny jest ale coz jak ludzie sa tacy jacy sa to tak jest a relacje pomiedzy ludzmi szkoda gadac kupa konfidentow i tyle lacznie z panem mistrzem z dzialu rozlewu ktory niech faktycznie robi to co do niego nalezy a nie udawanie glupa pracuje ponad 2 lata i widze jak sie zmienia wszytsko tylko nie nalepsze zaklad niby chce cos tam zrobic na lepsze tylko cos nie wychodzi tam moze dobrym pomyslem by byla indywidualna rozmowa z pracownikami a nie kartki z pomyslami ktore przebijaja najlepsze absurdy z czasu prl i za ktore dostaje ktos jakies tam pln
1
terra incognita 2017-01-28 18:23
a chcialbym jeszcze nadmienic ze liderzy naprawde sa ok tam tylko to jest naprawde dziwne czym oni sie zajmuja lider jest na to aby kontrolowac przebieg produkcji itp w razie problemow ma byc dostepny itp akurat tutaj jest dziwny przypadek ze liderzy zajmuja sie tym co powinni robic pracownicy szeregowi moze w koncu przejrzy na oczy i faktycznie ta produkcja cala bedzie wygladac jak sie nalezy a nie w ten sposob bo jezeli to mam tak wygladac to cienko to widze chyba ze moze gdzies kierownictwo podpatrzy jak powinna wygladac faktycznie produkcja pozdrawiam jest duzo zakladow o ostrowie wlkp i okolichac okolo 30 km wiec zawsze mozna podpatrzec
to wyglada na dzien dzisiejszy na lata 90 gdzie az takiego zapotrzebowania z zakladow na towar nie bylo i szlo go spokojnie wykonac
1
zosia samosia 2017-01-28 21:24
szrek przestan pajacowac i przestan sie popisywac w zakladzie bo malutki jestes poza zakladem ale niech ci bedzie to
terra incognita 2017-01-28 22:44
szzrek przestan pajacowac na zmianach to robisz idiote z siebie troche kultury zachowaj w sobie
jambrozy 2017-01-28 23:02
szrek chamie cwaniaku czemu na ostrovie nie chodzisz cwaniaczku jak byles na osiedlu mateki posrany byles roku nie bedziemy pisac zdjecia sa zachowuj sie troche w robocie
terra incognita 2017-01-28 23:08
szrek pamietamy zapomnij tykasz gowna w pracy ktore smierdzi przestan pajacowac za stary jestes jestes i bez sil jestes frajer jestes czemu na walke solo nie wyjdziedsz
estyma 2017-03-08 14:46
Prawda jest taka że w tej firmie nikt niechce pracować a ludzie się zwalniają. Firma musi zatrudniać pracowników których sama zwolnila kilka lat temu. Porażka
desdemona 2017-03-11 22:15
jak to sie mowi za pieniadze ksiadz sie modli a lud podli za paczki hehehe
tak sytuacja w firmie heheheeee po co i na co to
olala 2017-04-15 00:25
Witam, ile można zarobić jako specjalista technolog? Jaka atmosfera w dziale produkcji? Warto?
asda 2017-04-20 13:49
nie szkoda zdrowia na rozpuszczalniki? rak, bezpłodność, choroby układu oddechowego itd odradzam oddział w Lewkowcu ssie
Zostaw swoją opinię o PPG Deco Polska - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPG Deco Polska