brak logo

PPG Deco Polska

Wrocław

Opinie o PPG Deco Polska

klient 2014-10-07 20:34:52
W firmie a szczególnie CD awansuje się kolesi a nie pracowników z doświadczeniem. Kobiety [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a panowie się opierdalają.
Wincent 2014-10-09 09:41:27
Rekrutacja do PPG była chyba najprzyjemniejszą ze wszystkich moich. na rozmowie kwalifikacyjnej brany byłem pod uwagę jako człowiek, a nie jako osoba która jeśli nie ma doświadczenia to leci na pysk już na starcie. Wystarczy być człowiekiem, żeby druga osoba również nim była. świadczenia socjalne są na bardzo wysokim poziomie... jeśli chodzi o CD to należą się m.in. wczasy pod gruszą o równowartości 150% wynagrodzenia, bonusy pieniądze na każde święta, tzw. Trzynastki, dodatkowe pieniądze za wywiązywanie się z obowiązków i sumienna pracę (pozytywne inwentaryzacje itp.), różnego rodzaju świadczenia medyczne - jakich nie powstydziłby się górnik. Tak więc każda negatywna opinia to opinia osoby, która po prostu nie była warta tej pracy, bądź niezbyt się w nią angażowała, bo ludzie bez pozytywnego i kreatywnego nastawienia nie mają szans nigdzie... no chyba, że gdzieś na taśmie gdzie jest się jednym z tysiąca pracowników i nikt nie traktuję Cię jak człowieka tylko maszynę.
klient 2014-10-09 15:47:24
Czegoś ty się najarał? Wazelina z ciebie wychodzi. Zejdź na ziemie, jak możesz pisać takie brednie.
1
Wincent 2014-10-13 13:39:10
a Ty wyjdz z pod ziemi trolu i się otrząśnij
robol 2014-10-16 21:13:58
Pracowałem w tej firmie w tym roku na sezon, chciałem zostac ale nie wyszło,zarobki są zajebiste miałem 16 zł na godzine.ludzie siedzą na forach i pie....dolą głupoty jak tam jest źle i jak nie dobrze a faktem jest ze jak sie komuś nie chce pracowac to zawszse będzie mu źle.Połowa mistrzowie byli mega,kierownik sie nie odzywał do nikogo wiec jak by go nie byłlo a sama atmosfera w pracy też była dobra.ludze powinni sie zabrac uczciwie do roboty a dopiero potem mogą pieprzyc farmazony
1
SMOK 2014-10-22 12:32:03
ciekaw jestem pod kogo się palancie podszywasz!twoja opinia to jakaś farsa,ty chyba się z głupim witałeś z tymi mistrzami manipulantami i pieskami kierownika który cię nie widział!ha ha
S400 2014-10-22 12:47:42
Pracowalem w PPG Deco Wroclaw, zaledwie kilka lat (4lata). Moja opinia to bardzo fajna firma na tle innych pracodawcow we Wroclawiu wypada pozytywnie duzo dodatkow itp. socjal itd... Wyplata jak w Polsce paresetek zlotych wiecej niz u innych, ale coz zrobic takie realia w Polsce. Atmosfera w firmie tez bardzo przyjazna, ludzie ktorzy tam pracuja naprawde robia dobra robote a przy tym potrafia stworzyc fajna atmosfere.
1
aaa 2014-11-11 01:29:12
Pracowałem w tym sezonie. Stawki są dobre 10-16 pln plus nadgodziny ale na tym plusy się kończą. Małe szanse na dostanie się na stałe, bo na stałe biorą najczęściej rodzinke mistrzów. Więc większość wspomnianych bonusów jest tylko dla stałych pracowników. Dla reszty praca przez agencje i umowa na miesiąc. Mistrzowie hm, jest jeden totalny cham, a troje takich neutralnych, co niewiele się interesują tym co się dzieję na zakładzie. Nie pomogą, nie zaszkodzą. Atmosfera w pracy średnia, nieraz trafia się na normalnych, nieraz na kompletnych chamów. Ogólnie załoga to najczęściej prości, prymitywni, niewykształceni ludzie etc. Dla mnie subiektywnie atmosfera kiepska, ogólnie można powiedzieć że średnia. Są wszyscy wściekli bo zabierają im przywileje i wyżywają się na sobie. Podsumowując stawki dobre, jak się dostaniesz na stałe to świetne, a reszta to syf. Praca na produkcji przy smrodzie z rozpuszczalników, maszyny psują się co chwile, są wylewy farby etc. Poza tym na zakładzie jest masa wypadków, w tym 1 śmiertelny na terenie zakładu.
1
aaa 2014-11-19 12:09:07
16 zł ale właśnie nie wiem czy brutto czy netto mają wózkarze na sezon. Czy szukają nie wiem, wiem że biorą na sezon: Kwiecień-wrzesień, październik, przez agencję pracy. Za 16zł za 1h pożółkniesz od tej farby za 10 lat, zniszczysz sobie wątrobe... Nie idź tam.... ale jak chcesz to idź he he
geerard 2014-11-22 14:27:19
Mam pytanie : jak wygląda praca Ph w ppg? na detalu.jaka rotacja ludzi?finanse, samochód służbowy, ilośc wizyt dziennie.Systemy motywacyjne i premiowe oczywiście. bede wdzięczny za informację.
4
robol 2014-12-03 20:59:23
Trzeba miec nasrane w głowie zeby pisac o czyms o czym nie ma sie zielonego pojęcia. Nikt z rodziny mistrzów nie został po sezeonie !
hej 2015-01-30 18:33:19
Taaaa nikt z rodziny mistrzów nie został po sezonie... Najgorsze tępaki z autoamatu dostały kontrakty, bo maja tatusia albo rodzenstwo tam. Chcesz to se pisz jak to tam nie jest fajnie ale nie klam chociaz. Tyle ludzi sie tam przewinelo, ze to mowi samo za siebie. Nieraz tam jak psow traktowali ludzi. Jak wg mistrza D sezonowi to sa "przynies wynies pozamatiaj" jego slowa. Przestan.
Piotr 2015-03-22 09:07:51
no cóż pracowałem w PPG w tamtym sezonie teraz też zadzwonili ale odmówiłem w tej pracy pracownik agencyjny jest służącym operatorów a oni jeszcze wielce nie zadowoleni ze podasz im pod ryj.nie polecam tej firmy dużo plotkar i wrednych bab na wydziale w-1 stawka około 11zł brutto jakoś 13zł po miesiącu także żadna rewelacja syf i nic więcej już tam nie wrócę
niki 2015-04-24 16:15:22
Może ktoś poinformować jak wygląda praca w detalu , jakie warunki, jaki samochód i czy owy samochód można używać do celów prywatnych?
Jest to nowe stanowisko, czy już było, jaka rotacja etc?
Dziękuje za informację
skobel 2015-05-06 23:40:06
Drodzy Państwo
Czy ktoś może poinformować jak wygląda praca PH ds. detalu. Jaka jest atmosfera na północy i czy plany lub zadania są realne do wykonania.
3
gosc 2015-06-05 18:48:59
witam pracuje jakis czas w ppg lewkowiec i troche jestem zaskoczony kierownikiem p.danielem czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym typem
robol z jajami 2015-07-08 18:16:53
pracowałem w tej firmie zero szacunku do człowieka,pracownicy są niektórzy okropni a także mały naganiacz mistrz kundel kierownika,który wywiera nacisk na sezonowych szantażem albo sypie tekstem że zniszczy mnie!!!to jakaś parodia jak można dopuszczać takich ograniczonych na stanowiska!!!a tamte ludziska pary z gęby nie puszczą bo się boją o byt i głupią premię!
gość135 2015-09-08 21:48:23
Pracowałem cztery miesiące , nie wytrzymałem i się zwolniłem . Człowiek jest traktowany jak maszyna ( ma robić przez cały rok bez dnia wolnego ) przez okres wakacyjny nie dostałem ani dnia urlopu , wmawiano mi że nie mam do wykorzystania . W ubraniach roboczych chodziłem w tych samych od początku do końca bo się nie moglem doprosić o nowe a do domu nie wolno było brać żeby wyprać . Szkolenia praktycznie codziennie i to jeszcze przed godziną 15 kiedy wszyscy chcą iść do domu . Zarobki to grosze które i tak wydamy na leczenie od tej chemii która tam jest . Więc jak chcesz tam pracować to się prześpij z tą decyzją .
tom 2015-09-28 13:48:11
witam pracowalem w ppg lewkowiec trzy miesiace pod koniec umowy agenyjnej poparzylem sie chemicznie oparami chorowalem 6tygodni wydalem troche kasy na leki a oni probowali mi wmowic ze to moja wina wiocha dla kierownictwa i firmy ludzie ktorzy tam pracuja sa zastraszani zwolnieniem kilku ma wysybke lub inne dranstwo i nic z tym nie robia bo sie bija ze straca robote syf nie polecam
spartakus 2015-10-02 16:47:48
Bardzo fajna firma atmosfera w niej jest naprawde świetna. Zarobki bajeczne. Pracowałem pare miesięcy w tym sezonie i jestem na 100% pewny że wracam tam na następny. Polecam każdemu tą firme.
1
wacus 2015-10-08 13:56:28
witam te dwa ostatnie wpisy to chyba kpina jacus i spartakus jada chyba na 'mocarzu' i wachaja duzo ksylenu
1
HAHAHA 2015-10-23 13:35:42
Kto pisze takie bzdury!!!
Praca zaczyna się o 6:10...na szatnie idzie się o 13:45...(nie o 15)można się wykąpać z czego nie wszyscy korzystają...
Wredni ludzie wszędzie się trafiają...nikt nie jest idealny.
Poza tym to jest zakład pracy a nie kawiarnia...troszkę chęci do pracy i jest super:)Ale jak się komuś nie chce pracować to zawsze będzie narzekać.
buhaha 2015-10-23 16:45:17
no niech przeczyta to kierownik daniel kapiel gdzie no chyba ci co oklejaja wiadra ciekawe ze nonstop szukaja ludzi ten co to pisze to jakis przydupas bez obrazy
ja 2015-11-06 13:12:28
ludzie dajcie luz tej firmie caly ostrow wie co to za firma i jaka ma opinie na okolicy a jesli ktos tam pracuje to jego sprawa wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
wiktor 2015-11-10 12:08:35
Cześć. Nie polecam firmy. Pracowałem 2 lata. Przy podpisywaniu umowy obiecują złote góry - premie, podwyżki, szkolenia itp., a faktycznie tylko podstawa jak w markecie jest. Brak rozwoju pracownika i inwestycji w samą firmę. Chamskie podejście i ignorancja kierownictwa do pracowników. Jedyny plus to pensja na czas.
1
Rusłan 2015-11-22 14:59:05
Najpierw pokaż kim jesteś a dopiero potem żądaj,wszyscy by chcieli żeby za nierubstwo im nasrać 3000 pensji i poklepać po ramieniu odpocznij bo się zmęczyłeś.Przychodzisz tam wykonać konkretną prace i zato Ci płacą a jak się nie podoba to wypierda.laj do pośredmiaka nierobie.
Foo 2015-11-24 22:50:16
Za propagandę dziekujemy. Za uczciwą pracę wymagam uczciwej zapłaty a nie jałmużny jak w tej firmie.
Bartek 2015-12-07 16:59:43
Ty Rusłan chyba z zarządu jesteś że tak bronisz tej firmy. Za 1400 chcą abys pracował za dwóch, a i tak niezadowolenie że za mało robisz.
2
smok 2015-12-09 09:27:38
och domyślam się kto tak pisze a zapomniał jak był cielęciem a teraz przydupasem?
Gringo 2015-12-11 22:27:32
Nikt w tej firmie nie dostaje 2000 na start. O podwyzce zapomnijcie. Ja przez dwa i pół roku ani grosza podwyżki nie zobaczyłem. Już tam nie pracuje i żałuje że tyle czasu tam zmarnowalem.
Zainteresowany 2015-12-15 13:00:24
Mam pytanie do pracujących w Lewkowcu , jak wygląda praca elektryka automatyka i jego wynagrodzenie. Ile godzin pracują ?
pracowalem_3_lata 2016-01-18 16:06:39
Podzielam opinie przedmówców. Pracowałem w trade, kasa uzależniona od premii. Raz lepiej , raz gorzej, ale w porównaniu do wypracowanych budżetów to i tak mało. Za to social dobry. PPG odprowadza zyski za granicę, więc powinni więcej płacić pracownikom niższego szczeblu. W DE na kasie w Lidlu ile płacą a ile w Polsce, ceny na półce podobne...
Wrocławianin 2016-01-21 23:24:40
Muszę przyznać że w PPG pracują desperaci skoro piszą że dobre tam zarobki chyba jedne z najgorszych we Wrocławiu w MC Donald dają więcej na start a na kasach w marketach budowlanych są stawki około 14 zł brutto więc niech ktoś się zastanowi zanim coś napisze a jeśli jest ktoś nie robem to go po prostu zwolnią nik nikogo bez potrzeby nie zatrudnia.
Pracownik 2016-03-21 16:41:46
Już Ci odpowiadam na to pytanie. Auto : Opel Astra 2015r (również do użytku prywatnego), trzynastki o ile wyrobicie plany, wczasy pod grusza jakieś 2400 raz w roku. Wynagrodzenie dla PH 2800 BRUTTO podstawy + premia (plany ok 200tys netto miesięcznie). Właśnie odszedłem z tej firmy bo jesteś tam tylko murzynem do roboty, szefowie regionu ogólnie niedouczeni lenie (w zasadzie tylko wymagają i nic od siebie nie dają). Ponadto mimo dobrych cen produktów firma rzadko udziela limitów kupieckich dla firm które są w KRD np za rachunek za gaz... Ogólnie paranoja. Jeżeli masz jeszcze jakieś inne opcje to postaw sobie ta firmę na końcu swojej listy. NIE POLECAM chyba ze chcecie sie zaorać fizycznie i psychicznie :) PEACE
HUR 2016-04-10 16:54:49
Popracuj trochę w korporacji to zrozumiesz. A jeśli pracowałeś lub pracujesz i nadal nie rozumiesz, to znaczy że nie była/nie jest to korporacja. Proste
2
Zeus 2016-07-26 12:03:32
Pracowałem w tej firmie ponad rok, kiedy ludzie odeszli zostałem sam, pracowałem od rana do wieczora byłem bohaterem. Kiedy znaleźli nowych pracowników już nie było tak pięknie. Wynalazkiem błąd w karcie technicznej produktu i wtedy się zaczęło. Regionalny zaczol się znęcać nademna kazał mi się uczyć norm europejskich wszystkich jakie istnieją i do czego są przypisane. Jak jakiejś nie wiedziałem to były groźby wypalenia z pracy tylko że ostrymi słowami. Pracownicy często odchodzą zadko kto dotrwa roku
*L 2016-07-26 16:44:51
Pracowałeś jako PH ? jak wygląda tam praca na tym stanowisku ?
jakotako 2016-07-27 15:27:23
Ta firma ciągnie na oparach. Pracownika mają za zło konieczne. Na Centrach patrza ci tylko na ręce czy nic nie ukradles , a jak potrzebujesz pomocy w pracy to nagle w centrali nikogo niema i nikt nie jest od tego. Pracownicy ze sklepów się zwalniają a wtedy Ci co zostają dostają ich obowiązki - oczywiście nie musze mówić że pensja zostaje w miejscu? No ale "firma" zarabia i przyznaje sobie ordery Firma przyjazna klientowi, pracownikowi itepe. Żenada jakas.
1
polecam 2016-07-27 15:47:47
A ja mam odmienne zdanie. Firma jest rzetelna i wiarygodna. Przełożeni szanują pracowników i dobrze z nimi żyją. Tylko trzeba pracować a nie się lenić! Wypłata na czas zawsze była a centrala pomaga pracownikom, szczególnie wyrozumiali są dla pracowników młodych stażem. polecam
MIKI 2016-07-27 22:47:28
wypłata na czas to obowiązek za wykonana prace, a nie dodatkowy bonus.
1
operator 2016-07-31 01:10:18
Pracuję w Lewkowcu od ponad 2 lat. W ostatnim czasie wzrosły wymagania, ale z racji, że czasami przychodzi gimbaza bez doświadczenia firma chce oddzielić ziarno od plew. Na umowie przez zewnętrzną firmę robiłem 4 miesiące potem wciągnęli do PPG. Trzeba opanować sporo rzeczy i pokazać, że chce się pracować a nie chować po kątach i byle do końca zmiany, ale kasa jak na ostrowskie warunki jest dobra. Nie wiem czy gdzieś tu w okolicy można zarobić więcej w normalnym ustawowym czasie pracy. Podstawa + premia co miesiąc zadaniowa i uznaniowa + dodatek za mycie linii produkcyjnych + płatne nadgodziny + pełny socjal (kasa na święta, wczasy pod gruszą). Do nadgodzin nikt nie jest zmuszany, ale warto pokazać, że ma się zapał do pracy. Wiadomo, że robi się przy truciznach, ale poziom bhp jest odpowiedni. Taki np lakiernik samochodowy to wcale nie ma lepiej. Z mojego doświadczenia największy problem to nowi pracownicy.. nieogarnięte umysłowo chłopy co nie mają pojęcia o podstawowych prawach fizyki i odpinają węże od pompy nabitej do 6 barów oblewając kolegów farbą..
2
MATEUSZ 2016-09-04 17:21:17
Witam. Pracowałem w PPG Deco Wrocław od kwietnia do sierpnia bieżącego roku, jako pracownik sezonowy i według mnie jest to najlepszy zakład we Wrocławiu, pracowałem na wg. Atmosfera jest tam świetna, ludzie po mimo wieku i doświadczenia nie chwalą się tym. Zamiast zbesztać cię za zniszczony towar próbują cie zmotywować do lepszego działania. Mistrzowie na wg to chyba najbardziej doświadczone osoby (jeżeli chodzi o zarzadzanie zasobami ludzkimi) jakie kiedykolwiek spotkałem, do tego są mili a to nie często zdarza się w innych zakładach. Podsumowując: bardzo fajny zakład z normalnymi pracownikami, świetna atmosfera, możliwość zdobycia znacznego doświadczenia iTP, jedyny minus to fakt iż ciężko dostać tam pracę na stałe.
1
xXXx 2016-09-09 16:08:49
Hej ktoś orientuje sie może ile zarabia tam technik laboratorium ?
ringo bingo 2016-09-13 15:07:57
tak, faktycznie jarek, jak jesteś studentem lub mieszkasz z rodzicami to warunki są okej. W innym przypadku okej niestety nie jest.
1
13 2016-09-19 11:56:43
no ludzie błagam was... patrzą przychylnie na studentów i rozpoczynających drogę zawodową bo po prostu im można zapłacić najmniej. Prawda wygląda tak że na początek można liczyć na nieco mniej niż w Biedronce. Raz do roku jest rewaloryzacja rzędu kilkudziesięciu zł i to tyle. Ale jeżeli pasuje ci taka płaca to śmiało aplikuj - Twoje życie.
seb 2016-09-22 12:26:55
Firma niezła,zarobki przeciętne -zależy od stanowiska.Co 3 miesiące premia uznaniowa,wczasy pod gruszą,dodatki na swięta, innymi słowy socjal b.dobry. Ale gólnie szału nie ma
maja kaja 2016-09-24 11:48:19
a możesz powiedzieć kolego jak wysoka jest ta premia uznaniowa i za co konkretmie może zostać pracownikowi uznana? nie ukrywam że takie wczasy pod grusza by mnie ostatecznie przekonały żeby u was zatudnienie podjąć, kwestia tylko na jakich warunkach to działa
kolaborancci 2016-11-12 23:14:38
do operator ale cawaniaczek jestes skoro to piszesz podejrzewam ze z 5 lat pracy masz skoro slowo gimbaza juz uzywasz ale mniejsza z tym ty masz nauczyc ludzi ktorzy przychodza tu do pracy a nie uzalac sie na forum skoro pracujesz dluzej niz inni to im przekaz ta wiedze a nie piszesz na forum i uzalasz sie ciekawy jestem czy jak bys dostal pistolet tapicerski tez bys byl taki madry podejrzewam ze w sklejeczke bys nie trafil ale mniejsza z tym
kolaboranci 2016-11-12 23:21:15
do operator dwa lata pracujesz to malo pracujesz bo ludzie tu pracuja wiecej niz ty i nie pisza glupot a podejrzewam ze pisze to pan cicharski ale mniejsza z tym proponuje wziazc pistolet tapicerski i wtedy zobaczymy czy napiszesz ze kolega kloege oblal farba hehehe
1
juventus turyn 2016-12-03 20:59:31
male pytanko czemu dyskryminuja palaczy papierosow
1
Zostaw swoją opinię o PPG Deco Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPG Deco Polska