brak logo

Lowara Vogel Polska

Strzelin

Opinie o Lowara Vogel Polska

Tomek 2015-07-30 18:54
A pytam bo tu ludzie piszą że w soboty obowiązkowo pracują.
Ja rozumiem takie sytuacje że trzeba dogiąć, ale żeby płacone nie było?. Ciężkiej pracy się nie boję, ale za darmo to w mordę się nawet nie dostaje.
4
odpowiedź 2015-09-04 11:38
Lepiej daj sobie spokój z tą firmą. Poczytaj sobie wpisy z 23 kwietnia - z tą firmą jest coś nie tak dają ogłoszenia ale jakby ktos chciał się skontkatowac z nimi zeby dowiedzieć się coś więcej o ofercie to nie ma jak się skontaktować i z kim. Nigdzie i do nikogo sie nie dodzwonisz. Jak się dodzwonisz to kadry przekierują cię na portiernie mówiąc że już łączą. Zupełnie jakby jakąś psychopatkę w kadrach zatrudnili. Cała firma jakaś dziwna. Sprubój się skontaktować z nimi to sam zobaczysz...
2
byłem_to_wiem 2015-11-26 21:34
Firma raczej dla mało ambitnych. Zarobki niewiele powyżej minimum i takie pozostają na lata. Podwyżki raz do roku o kilkadziesiąt zł, nauczą cię pracy na maszynie i na tym kończy się twoja ścieżka kariery. Powyżej poziomu zwykłego robola liczą się już tylko ziomale tych co tam są. Kumpel załatwia robotę drugiemu i potem snują się po hali dla zabicia czasu a każdy nowy "bardziej" pracowity i zdolny od poprzedniego. Jak się chce utrzymać taką armię nierobów to nie dziwi że dla zwykłego robola zostaje ok 1500/mies. Młodzi i ambitni, jak ktoś wyżej napisał, nie traćcie czasu. Oława lub Wrocław dają dziś duuużo więcej. Wystarczy trochę poszukać. Mi się udało:)
6
Krzysiek 2016-01-23 14:36
Witajcie,

firma należy do dużej korporacji i się rozbudowuje, zwiększa zatrudnienie.
Jak chcesz na pewno jest możliwość rozwoju, koncern jest międzynarodowy i inwestuje w rozwój. Pracuje i jestem zadowolony, choć rzeczywiście zarobki mogłyby być lepsze ale standard jak w innych firmach w regionie.
1
zawistny 2016-02-23 15:26
Straszna firma! Zarobki tragiczne i oczekuja ze za 9 zlotych na godzine czlowiek bedzie zapi..alal jak dziki wół. nienormalni. Nie polecam trzeba uderzać na bilany lub biskupice tam przynajmniej u koreancow jest lepiej i lżejsza robota. Dzis to mnie wkur..li i jedyna forma protestu i sprzeciwu moge wyrazic na tej stronie. gdzie ta unia i obiecana kraina mlekiem płynącą. Zal az ryczec sie chce.Boze widzisz anie grzmisz !!!
1
zawistny 2016-03-03 00:04
Nie pisałem o analitykach czy jakiś innych białych kołnierzykach tylko o ciężko uczciwie pracujących ludziach których praca nie jest doceniana a są ciągle poganiani bo ciągle mało i mało. Coraz więcej wymagań za takie same pieniądze to nie tedy droga. Systemu motywacyjnego w tej firmie NIE MA istnieje tylko w postaci kija bez marchewki.Zaciskam zęby i na razie jestem niemym świadkiem wyzysku, biedy i nędzy klasy robotniczej to której należę.
4
Polikarp 2016-03-07 23:40
Niestety ale lowara, to firma w której nowo zatrudnione osoby dostają takie stawki jak stary pracownik.Szkoda ale premie są słabe co najważniejsze żadnych awansów, brak poszanowania pracownika .Nasza kochana lowara dzieli zatrudnionych na pracowników zapi..... i na pracowników którzy polowe dnia chodzą tam i spowrotem z rękoma w kieszeniach zarabiających o wiele więcej.
Omijajcie tą firme szerokim łukiem,gdyby nie okres wypowiedzenia 3 miesiace dawno by mnie tam nie było!
4
Dobrotliwy 2016-03-19 01:34
czytam z żalem twa wypowiedz! Rożnicy nie ma żadnej umysłowa czy fizyczna każda jest ciężka i wymaga zaangażowania a przede wszystkim chęci i umiejętności. Przyjdź i pokarz jak robisz na produkcji a ja pójdę za ciebie cały dzień pierd.lić przez telefon popijając kawkę. Ty znasz się na swej robocie ja się znam na swojej i za to każdy chce otrzymywać godne (powtarzam godne) wynagrodzenie a nie jałmużnę za którą nie idzie wyżyć. Posiadasz jakiekolwiek zdolności empatii. To mit, że do pracy fizycznej wystarczą mięśnie, a intelekt przydaje się tylko w pracy umysłowej. Myślenie niezbędne jest w każdej pracy. I właśnie to w jaki sposób myślimy, ma duży wpływ na rodzaj pracy, który będzie dla nas najbardziej odpowiedni. Odrobinę motywacji a mógłbym ogarnąć ten zakład i mieć w was w jednym paluszku i sterować wami jak marionetkami, a tego nie robię bo nie włażę głęboko tam gdzie nikt honorowy nie włazi.
2
meree 2016-03-25 11:53
Czy zakończyła się już rekrutacja na analityka finansowego?
Wyzyskiwacze 2016-03-29 09:53
Jak przeżyć za 1500 zł, pytam sie jak?
1
ZTR 2016-04-12 16:29
Witam, po pierwsze w "opiniach" piszcie OPINIE!!! Na górze strony pogrubionym drukiem jest napisane "OPINIE". A te bzdety typu "organizują rekrutacje", "mają wolne stanowisko", "szukają" napiszcie sobie w mail'u do przyjaciółki. Po drugie firma rzeczywiście słabo płaci, wprost możesz się dowiedzieć, że kokosów nie będzie i bez trudu znaleźć tam można ludzi snujących się po hali z rękami w kieszeniach jakby zabłądzili. Z góry dziękuję za odpowiedzi "nie jest tak źle". Okolice 1500 zł to dla mnie dzisiaj jest słabo, chyba że kogoś ta fortuna mocno motywuje. Pozdro
2
zarobiony 2016-04-13 22:51
Lowara to tragiczne miejsce gdzie jak w kazdym kolonialnym zakładzie, zwykły pracownik nie jest doceniany. Piszę to z poziomu kogos, kto nie pracuje na produkcji, a mimo to, ma takie odczucia.

Jesli chodzi o rozwój, to jest on zaden, szkolenia, kursy to fikcja.
Socjal mierny, opieka medyczna? Zapomnij.

Podwyzki? To w ogole jest abstrakcja. Zupelna dezinformacja, nikt nie ma jaj zeby powiedziec jaka jest sytuacja, a pieniedzy jak nie ma, tak nie ma.
Normy, wymagania, kolejne inwestycje, juz niedlugo druga czesc hali.
Szkoda, ze to wszystko nie idzie w parze z warunkami dla pracowników.
Za to biurokracja rośnie, oj taaaaak, nie widac tego moze na produkcji, ale papierologii przybywa.

Nie polecam nikomu, a wrecz odradzam to miejsca pracy, gdzie ludzie są już naprawde zmęczeni i wykorzystani. Zarówno ludziom młodym z wykształceniem, jak i bez niego.


5
chciwy 2016-04-16 01:59
prawda! strugają nam krzyż i kopia nam grób!
Grzes 2016-04-18 05:43
Jak ktos lubi wolontariat w soboty to zapraszamy, nie ma jak przyjsc za frajer w wolny dzien HURA!
1
stefan 2016-04-23 13:42
Faktycznie praca w tym zakladzie jest ciezka. Duze wymagania i relatywnie niskie place. Ale dobrze wiecie ze to polski standard. Plusem jest to ze firma szkoli i podnosi kwalifikacje. Osoby ktore sie staraja maja szanse na awans. Przyklad mistrz SV czy jeden kocurek z magazynu ktory bedzie planista. Jestes mlody to tu zdobedziesz doswiadczenie. Ucz sie jezyka obcego i zmien prace za lepsza kasę. Jesli chcesz mozesz osiagnac wiele. Obiektywnie kultura w Lowarze jesr wysoka..nieraz slysze jak pracownik produkcji wyraza swoje niezadowolenie do przelozonych. Nie ma zastraszania i kumoterstwa. Nie wierzcie w to ze korporacja pozwala na lenistwo , kazdy w tej firmie tyra. Przynajmniej jest duzy nacisk na bezpieczenstwo. Jestes ambitny to osiagniesz wiele nawet w takiej firmie jak nasza. Nic nie robisz to stoisz w miejscu. Zycze spokoju...
3
Zdemotywowany 2016-04-24 08:52
Trudno jest się starać i tyrać za takie pieniądze! Według mnie to jest główny problem w firmie ze nie ma motywacji bo ile bym nie za.ie.dalal to i tak zarobie tyle samo. A utrzymanie sie za 1500 zl mocno demotywuje i powoduje ze szybko nowi ludzie uciekają bo po prostu pracując w xylemie nie stać ich na życie, dlatego odchodzą za lepszymi pieniędzmi bo pracować ilesc lat za te sama stawkę się po prostu nieoplaca. Z brakiem kultury spotykam sie tylko raz przy pewnej rudej pani co drze ryja na pol hali.
stefan 2016-04-28 22:10
Faktycznie pensje to prawdziwa porażka. Jeszcze ze 20 lat i może coś się zmieni. Jesteśmy narodem pomysłowym i bardzo pracowitym.Jeszcze trochę i pensje będą musiały wzrosnąć....widać to po ludziach jakich przyjmują...już nie patrzą na nic tylko biorą co leci bo normalnych ciężko. Odnośnie rudej Pani...ma swój styl:) , mi osobiście nie przeszkadza choć chłop z nią to musi mieć niezłą musztrę...hehe
1
stefan 2016-04-30 10:08
Tomku,
Wynagrodzenia są tajemnicą w firmie, biuro to inna bajka...pracuje tu masę ludzi z Wrocka a oni za marne grosze by nie pracowali. Tak więc aplikuj i ceń swoją pracę.
Produkujemy tu pompy....poczytaj troche ogólnie to możesz na rozmowie błyszczeć....wiesz ze rekrutujący mają nikła wiedzę....moiżesz wciskać kity :)
1
Paranoik 2016-05-04 18:03
Tomku,
Ci z Wrocka pracują za marne grosze! Skoro tam ich nie chcieli to raczej nie nadawali sie i w akcie desperacji szukali ratunku w tej mieścinie. I żądza nami te obrzydliwe śmierdzące gnijące zapchlone hieny. Jeśli chcesz być jedną z nich zapraszamy.
1
zarobiony 2016-05-06 23:42
Co sobie wynegocjuesz na rozmowie to zostanie. Na podwyzki nie licz. Zreszta atmosfera nie jest za ciekawa.
2
desperacja 2016-05-18 08:52
Jak przezyc za 1500 zl ? Pytam sie jak?
2
wredny 2016-05-25 09:44
Jak ktoś lubi robić za frajer i jest uczynnym wolontariuszem to firma specjalnie jest dla niego. Najgorsza firma w jakiej pracuje nic tam nie ma. Dwie pary rękawiczek na tydzień he he nienormalni.
2
Polikarp 2016-06-13 23:26
Ciekawi mnie gdzie macie ciężką robote w ksylemie ??
pewny 2016-06-18 21:12
PLM
1
megaman 2016-07-14 22:45
Firma, ktora nie traktuje pracowników powaznie. Dobra mina rządzących, do złej atmosfery w zakładzie.
3
zawistny 2016-08-25 09:19
Uciekajcie stamtąd póki czas!
5
Jeronimo 2016-08-30 09:05
Zarobki male, zapieprz ostry co zalezy od stanowiska i jaka robote sie wykonuje.Dobre dla wiesniakow czeresniakow co to innego zycia nie znaja.W koncu to dla nich jak misja na marsa.Rodzinami sie tam pchaja w koncu to duzy awans spoleczny z pasania krow I gesi na maszyny CNC.
3
ni 2016-09-20 16:39
Beznadzieja ! Podpisywanie lojalek bo kazdy ucieka i na taki własnie pomysl wpadlo wysmienite kierowni9ctwo zamiast dac zarobic ! Wstydziliby sie ! Wstyd i hanba
3
cśś 2016-09-23 16:55
Wiecie czy wciąż jest poszukiwany elektromechanik utrzymania ruchu? Sam odpowiednie doświadczenie więc pewnie odnalazłbym się na tym stanowisku, zwłaszcza, że zakres obowiązków jest dość standardowy. Ważne że mają niezłe stawki dla początkujących pracowników
kamil 2016-11-13 17:50
Strasznie słabe zarobki, na podwyżki nie ma co liczyć.
3
Stefan 2016-11-19 18:01
Ciekawi ludzie pracuja. Teraz duzo kobiet zaczyna pracowac bo mezczyzna za taką kasę nie będzie się plamił. Ta co ma imie jak slynna piosenkarka brytyjska i decyduje o rekrutacji to ma wielkie wiadomo co ale na pewno nie doświadczenie. Zobaczymy co dalej.
3
Z55 2016-11-25 23:16
Doswiadczenie ? Ten zaklad to dno pod kazdym wzgledem, syf na produkcji jest niespotykany. Syf, syf, syf, wszedzie syf.
4
Mk 2016-12-01 15:24
Tylko nie próbuj iść do LG ELECTRONICS. Kasa marna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie wiesz nigdy kiedy wrócisz do domu. 10 godzin przynajmniej 3 razy w tygodniu. Ludzie to dla kadry zwykle śmieci. Coraz trudniej się dogadać po polsku. Polacy uciekają gdzie mogą. Zostali Ukraińcy.
2
henio 2016-12-08 13:04
Plakat na wejściu twoje zaangażowanie udziela się innym czy jakoś tak jest powieszony. Znajdźcie mi kogoś kto się angażuje w prace za 1500 zł i darmowe soboty :) Dopóki tego nie zmienicie taka będzie rotacja w firmie i zaangażowanie nowo przyjętych :)
2
obiektywny 2016-12-11 22:11
Super firma:)
1
Małolat 2017-01-15 14:20
Dobrze gadasz Jaro66! !!!!!!! Na produkcji rządzi pan i władca ....... nawet w oczy ci nie patrzy, gdy do ciebie mówi ........ fałszywy kundel. ....... słyszałem, że ostatnio wylał jedną, bo pewnie olewała go i nie śliniła sie na jego widok ...... dobrze zauważyłeś same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] omijajcie Loware szerokim łukiem, gdyby nie lijalka ...... ale już niedługo
1
Zawiedziony 2017-01-15 14:44
Macie racje chłopy też tam muałem "zaszczyt" pracować ale krótko i jak to mőwisz MAŁOLAT jedna wielka ban.a i du....zy ale taki nasz kraj swoich nie szanują ..... wstyd ....... ciągle jeszcze kumoterstwo nie chce wiecej słyszeć o Lowarze bida z nędzą a zarobki masakra
2
Jaro66 2017-01-18 19:37
Ooooooo widze że mój wpis wyrzucili? !!!! Zapewne prawda zabolała i przestraszyli sie, że nowi nie będą chcieli przychodzić , w każdym wpisie odrobina prawdy nawet opinie, niezbyt przychylne wyrzucają, a pomyślcie sobie co robią z ludźmi, których nie szanują i mają coś do powiedzenia (nie ten, to będzie następny ) taka to Lowara
2
RADEK 2017-01-26 14:18
Tragiczna firma pod kazdym wzgledem dobrze ze zmienilem prace ps Do Krystiana Maciaga wiem ze nie wiesz co to chigiena osobista ale na milosc boska zmieniaj chociaz skarpetki daj ludzia oddychac w szatni pozdrawiam wszystkich zwalniajcych sie z Lovary
6
Grzesiu 2017-01-27 14:48
Ale był dzisiaj zapierdol...
1
umazany_lojalką 2017-01-29 22:45
Szukają operatorów CNC z doswiadczeniem, a nie oferują nic poza lojalkami i mglistą wizją podwyżki. Odradzam prace w tym zakladzie. Wiosną uciekam stamtąd...
1
Janek 2017-04-04 02:10
Nic się nie zmieniło, zarobki które oferują są niskie, maszyny na których się pracuje ledwo się trzymają, cieknący olej i reszta to jakaś masakra. Atmosfera taka sobie, jak masz swoje zdanie i opinie to nie polecam.
2
Adam 2017-04-19 22:48
Dostałem propozycję pracy jako operator CNC i pieniążki dość dobre proponują. Pytanie co to za robota ? Jakie normy, 8 godzin od dechy do dechy i jak wygląda sytuacja z sobotami ?
obiektywny 2017-04-25 21:43
Jeżeli jesteś kompetentny, kreatywny oraz pracowity na pewno awansujesz. Poza tym jeżeli nie doceniają pracowników, dlaczego tam pracujesz?, znajdź swoje miejsce i bądź szczesliwy:)
4
Agata 2017-07-25 15:51
@obiektywny oczywiście nie wszyscy zasługują na awans. Trzeba sobie zasłużyć. Pracowałeś lub pracujesz w Lowara Vogel Polska? Jeśli ktoś jest zainteresowany to szukają pracownika Technolog Procesu. Jakieś rady co do tego stanowiska?
1
Jajo 2017-07-26 19:36
@Agata Jeśli masz jakiekolwiek kwalifikacje (wykształcenie, jakieś doświadczenie) to aplikuj. Pokaż na rozmowie, że masz pojęcie na czym polega ta praca (polecam się przygotować do rozmowy) i tyle. Dalej to już tylko wykonywanie swoich obowiązków, ciężka praca, trochę kreatywności i będzie dobrze.
1
Sylwia 2017-08-30 13:43
Hallo, widziałam że ostatnio szukają Technika Kontroli Jakości. Jakieś rady co do tego stanowiska? Czy polecacie tą firmę?
Widzie różne opinie na jej temat. Ale nigdzie nie jest idealnie.
Byku 2017-09-12 05:52
Te ostatnie wiadomości są pisane przez z pracowników biura. Pracujesz ponad 7 lat umiesz wszystko na całym dziale a tu nagle przychodzi nowy mlodzieniaszek ma większą wypłatę i do tego zostaje twoim przełożonym . I ja się pytam gdzie tu jest szansa awansu ?
Agata 2017-09-13 10:02
W firmie Lowara Vogel Polska pojawiła się oferta Stażu w Dziale Logistyki. Czy ktoś odbył taki staż i podzieliłby się informacjami? Czy staż jest płatny? Jak długo trwa? W jakich godzinach można odbyć staż? Czy łatwo się dostać? Jakie obowiązki są dla osoby odbywającej taki staż?
logistyka 2017-09-13 20:16
Hej. Do działu logistyki pilnie jest poszukiwany/a stażysta/ka :) Nie będzie pewnie problemów z dostaniem się - liczą się chęci, ogarnięcie, trochę błyskotliwości. Wszystko do dogadania jeśli ktoś jest studentem jeszcze aczkolwiek na pewno pełen etat byłby mile widziany :)
Zostaw swoją opinię o Lowara Vogel Polska - Strzelin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lowara Vogel Polska