brak logo

POL- SKONE

Lublin

Opinie o POL- SKONE

Braki kadrowe 2016-05-10 16:29
System śita działa. Komu nie pasuje praca to się zwalnia przecież nikt za karę ani z przymusem nikogo nie trzyma...
Przyjdzie "nowy" to będzie lepiej pracował jak twierdzi naczelny z kierownikiem.
Wiec mamy otwarta drogę.Tylko się zastanawiam kto będzie produkował skoro kierownictwo się zwalnia. Jak oni uciekają to ja też uciekam z tonocego okrętu.
życzę powodzenia wszystkim pozostałym
1
Realista 2016-05-11 16:28
Jestem ciekaw jak się sprawą potoczyła z tym mieszkaniem zakładowym.
Czy zarząd staną na wysokości zadania? Być może prezes podszedł indywidualnie do sprawy zgódnie z prowadzoną polityka personalna firmy.
Bo jeśli za to wziął się kierownik to lipa. Jego zdanie w takich sprawach to radzą sobie sam nawet jeśli chodzi o wspólny dojadę jednym autem do pracy żeby przenieść się na inna zmiana to jest wielki problem wtedy mówi można przecież jeździć do pracy taksówką. A spytany dziesiątego po wypłacie czy za takie pieniądze jak ja by pracował musi z nieee.

2
jestem za a nawet przeciw 2016-05-12 12:21
co to za bełkot bez żadnej składni i sensu.
pracownik 2016-05-13 07:40
powiedzcie mi bo może ja za głupi jestem.
jednego miesiąca mam 21 dni roboczych zarabiam w tym miesiącu 1900zł a nastepnego miesiaca mam 23dni robocze bo byłem dodatkowo w dwie soboty dodam że sobota płatna 100% i zarobiłem 1850zł!!!!Jak to jest możliwe czym więcej pracuję tym mniej zarabiam w tym zakładzie rozgrywają się sceny jak z filmów Barei!!!
Przecież powinienem zarobić więcej a nie mniej!!
To się nadaje do sądu pracy lub jakiegoś innego urzędu należało by to zgłosić bo to jest chore
8
robol 2016-05-13 23:46
Moim zdaniem "To się nadaje do" do inspekcji pracy PIP. Jeden telefon, jeden list i "pozmiatane". Przyjadą skontrolują, posprawdzają przy okazji sprawdza inne rzeczy.
3
Oskubany 2016-05-17 07:27
Tak więc mój drogi kolego nie odkryłes Ameryki takie rzeczy się zdarzały, zdążają i będą zdazac. Temat plac w Pol-skone to temat tabu nic się dowiesz od majstrow, kierowników a nawet naczelnego jeden gościu juz próbował spytał się prezesa "czemu tak mało zarabiamy" i nagle rozgadany naczelny wszystko wiedzacy zamilkł.
Podsumowując na to wychodzi ze za 21 zrobiłeś 1900 ZL czyli dniowka wyszła ok. 90 zł a za 25 dni pracy w tym dwie soboty 100% zrobiłeś 1850 zł wychodzi dniowke 75 zł.
Wiec następnego 10 wszyscy liczymy ile wychodzi na jeden dzień.
A soboty nie są obowiązkowe wiec je zostawmy dla rodziny bo szkoda palić paliwo do pracy.

3
xyz 2016-06-10 18:48
w tym miesiącu to już był szczyt pazerności
4
rozbawiony 2016-06-15 18:56
zaczynają już żebrać żeby pracownicy się nie zwalniali i proponować stawki młodym pracownikom jakich nie mają ludzie pracujący nawet kilkanaście lat wiec jeszcze bym proponował zbojkotować soboty tak chociaż ze dwa miesiące to może by się opanowali i przemyśleli i zastanowili czy warto szanować pracownika czy nie!!!!!pracujmy od poniedziałku do piątku bez sobót i niech płacą te 1700zł i wtedy zobaczymy co będzie w pażdzierniku!?Ja wam powiem co by było w pażdzierniku schodził by towar sierpniowy a klient by się odwracał od firmy z powodu długich terminów i kto będzie cwany wtedy prezes,kierownik czy my pracownicy??!!! Pracujmy tyle za ile nam płacą a wiadomo płacą bardzo żle nawet w marketach zarabiają lepiej kiedyś kierownik proponował że załatwi pracę w tesco a dziś nic nie mówi że może załatwić i nie wysyła do tesco i nie ma gadania że podań jest kupa że na twoje miejsce jest 20-stu.Dziś jedno co kieownictwo potrafi powiedzieć -dlaczego pan się zwalniasz-a wiecie dlaczego jest po cwaniakach ?a to dlatego że nie ma kogo przyjąć a jeśli już ktoś złoży podanie to po ogólniaku co wkrętarki nie potrafi trzymać w ręku.
WIĘC PROPONUJĘ SIĘ ZASTANOWIĆ NAD PŁACAMI I TO POWAŻNIE BO JESZCZE JEDNA DWIE TAKIE WYPŁATY TO MAJSTRY I KIEROWNIKI TYLKO ZOSTANĄ I WTEDY NA PEWNO BĘDĄ ROBIĆ WYNIK WTEDY PW BĘDZIE ZAWSZE DOBRE A I WSPÓŁCZYNNIK WYSOKI.
AMEN
11
Służbista 2016-06-16 09:48
A propo wydajności w pracy pracowników Pol-Skone.
Czy kierownik dalej suwa się służbowym samochodem po mieście w godzinach pracy: wozi dzieci do szkoły, przywozi z szkoły w godzinach pracy bo go na opiekunkę nie stać, robi zakupy, itd.
A jak przyjedzie to rozlicza wszystkich na produkcji z czasu pracy.
Pracownicy z montażu doskonale wiedzą ile razy kier. wyjeżdża na miasto.
16
Nowa hala rządzi reszta to ciemniaki 2016-06-28 20:22
W czwartek wielki dzień remamentu. Znowu przyjadą lubliniaki a będziemy liczyć....zamiast robić sztuki. Przecież remament należy do działu technicznego wiec nie wiem z jakiej paki my to za nich robimy, a oni biorą za to naszą kasę.
Po drugie jak to liczą skoro w ciągu miesiąca nie nadążam wywozic braków do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który pali jak popadnie co mu w ręce wpadnie Mdf i te spraw y...
15
ja 2016-07-15 21:26
Ludzie po co wy tam pracujecie skoro wam nie pasuje? Atmosfera w pracy zalosna tak jak i zarobki. Wiecej zarabiaja ludzie w marketach na kasie. Nie docenia sie starych pracownikow a wymaga sie od nich multum. Na halach w zimie 12 stopni a w lecie upal ze wytrzymac nie mozna. Dyrektor jak przyjedzie to sie ludzie po katach chowaja zeby go nie spotkac, zreszta mistrzowie tez. Ja zaluje tylko ze tak dlugo sie tam meczylem, bo na prawde nie warto!
28
Opinia 2016-08-02 20:57
Bardzo duży minus dla firmy POL- SKONE To BARDZO niezadbane łazienki, szatnie. Brak lub zbyt małe przeznaczenie na wyposażenie szatni, jadalni.
10
ja 2016-08-12 22:02
To prawda. W jadalni nie ma zadnej lodowki, czajnika czy mikrofali. Sa tylko stoly i krzesla, ktorych zreszta i tak jest za malo i ludzie jedza w szatni. Nie wspomne juz o myszach grasujacych po szafkach.
11
Analityk 2016-09-13 19:55
Przepracowałem w Pol-Skone trzy miesiące. Moja poprzednia firma wzięła była i zbankrutowała, więc szukałem jakiejkolwiek pracy. Akurat było ogłoszenie z Pol-Skone. Po krótkiej rozmowie trafiłem do futryn w Niemcach. Praca dwu-zmianowa, co druga sobota pracująca. Po pierwszym miesiącu dostałem 2900 brutto, w drugim i trzecim 3100 brutto. Praca w futrynach nie wymaga jakieś specjalnego wysiłku intelektualnego, potrzebne są zdrowe ręce i plecy. Generalnie po za nudą nic pracy niewiele można robocie zarzucić. Firma, zresztą jak większość dziaduje na drobiazgach typu ubrania robocze, herbata bez cukru czy też czystość w łazienkach. No ale byliśmy tam na samym dole łańcucha pokarmowego, więc trudno się dziwić. Załoga zgrana i fajna, wytłumaczy, podpowie i pomoże. Organizacja pracy kuleje, czasami z tego powodu jest spory bałagan w pracy. Tu się raczej nic nie zmieni póki prezesem jest Stary. Najwięcej do życzenia pozostawiają mistrzowie. Ja akurat miałem trzech. Dwóch z nich robiło tylko wiatr na hali, bo wiedzę mieli raczej słabą i jak przyszło co co czego to latali do tego trzeciego. Tych dwóch miało nas czyli zwykłych roboli za nic, ten trzeci był w porządku. Jeden z tych dwóch nazywał się A....niak, nazwisko drugiego umknęło mi. A......niak z którym miałem najwięcej do czynienia to tak zwany fragment większej całości czyli kawał s.......yna. Inaczej nie można go określić. Podsumowując, praca jak praca, gdyby nie A.....niak byłaby całkiem znośna.
9
PeHowiec 2016-10-20 21:12
Panowie,

A co z pracą Przedstawiciela Handlowego. Interesuje mnie atmosfera, wynagrodzenie, auto itp.? Ktoś podpowie czy warto?
14
nie ładnie 2017-02-28 09:46
Jak to jest możliwe że mistrz każe przyjść na nockę po pierwszej zmianie?!
co oni sobie myślą że pracownikiem można tak pomiatać,że nie potrzebuje odpocząć to się nadaje do inspekcji pracy. Pracownik po pracy musi mieć 11 godzin odpoczynku.
Czy kierownictwo tego nie widzi ?
15
Były pracownik 2017-04-03 23:32
Pol skone Biłgoraj to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą ile im pasuje traktują jak murzynów wiecznie im mało można się wykończyć psychicznie i jeszcze pełno konfidentów zwłaszcza ci którzy są pociotkami albo mają majstra w rodzinie czas poszukać innej pracy
8
pracownik 2017-04-04 21:55
W szatni Polskone nie ma się nawet jak przebrać, bo każdy ma po pół szafki... gdzie przecież pracownikowi powinna przysługiwać cała szafka. Do tego jadalnia w Biłgoraju w pol-skone znajduje się obok filtra odpylajacego... idziesz na przerwę do jadalni a tam napiepsza tak że się odechciewa jeść... ;)
7
Pracujacy 2017-04-05 15:05
Gdyby kazdy przebieral sie w szatni przynalerznej do dzialu na ktorym pracuje to miejsca bylo by wiecej a tak ludzie z okien przebieraja sie na obrobce z obrobki na oknach nawet z nowj hali przebieraja sie na oknach a na nowej hali sa nowe szatnie,nowe szafki. Ale po co sie przenosic do szatni innej na swoim dziale jak sie juz przyzwyczailem lepiej sobie usiade przed kompem i popisze ponarzekam jaki to ja jestem biedny i jak tu jest zle jaki ja jestem swietny pracownik a kierownik i mistrzowie sa do niczego jak ja sie sie na wszystkim znam a inni nie maja pojecia o niczym. Ludzie sracie w swoje gniazdo,obrabiacie dupe wszystkim po kolei jak to jest zle jak nie dobrze jak komus nie pasuje proponuje zmienic prace,pojechac do niemca a ten co narzeka ze na oknach maja zle to chyba mu sie w pupie poprzewracalo proponuje na zime na tartak pojsc na probe to wtedy bedzie mial jakies porównanie. Ps.troche szacunku dla ludzi bo karma wraca i to potrójnie.
12
Robot 2017-04-08 21:49
Szatnia na 10 osób,a upchane ze 30, przejść nie można normalnie. Klitki pobudowane, a nie szatnie. Przynajmniej tak na futrynach jest. Porażka, jak wszyscy się zejdą to jak w konserwie.
5
Robot 2017-04-08 22:02
To samo jest w Niemcach, na futrynach i na arco w szczegolnosci, wazeliniarze mają najlepsza robotę, człowiek jak się na to patrzy to się robi niedobrze, wszędzie układziki, a majstry udają, że nic nie widzą. Grunt to wejść głęboko w d.., wtedy będziesz miał dobrze, tylko jak byś nawet chciał to nie dasz rady, bo już wszystko zapchane.
8
Gorgon 2017-04-08 22:21
To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedni przychodzą co 8 godzin, a inni tzn. "pupile" mają po 3 dni wolne na weekend, przykładów można podawać wiele.
Tu obowiązuja zasady jakie ustali firma, a nie te ogólnie przyjęte. Ile byś nie chodził i nie robił to zawsze będzie mało.
2
Bolek 2017-04-08 22:27
Podobno w Biłgoraju najlepsi fachowcy, tak u nas mówią ☺
6
Yyyyyyyy 2017-04-15 08:19
Po wypłacie cisza
2
pracownik 2017-04-15 10:16
Wesołych i spokojnych świąt dla wszystkich narzekających i nie zadowolonych oraz życzę wam znalezienia nowej lepszej,lżejszej i lepiej płatnej pracy.
PS.ja tu zostaję bo mi pasuje.
1
Pracownik Biłgoraj 2017-04-16 12:22
Dali parę groszy więcej w tym miesiącu bo się boją że ludzie się zwalniają żeby sami nie zostali w Biłgoraju to co chwilę się zwalniają i tak na pewno nas robią w CH... Przed tymi podwyżkami co były z rok temu czy tam z 2 lata to współczynnik był około 2 a teraz po między 1.30 a 1.50 pare co to ma być??? To jest podwyżka??? Śmiech na sali na papierku dali niby to więcej na godz a w rzeczywistości współczynnik zmniejszyli żeby ludzie nie zarobili tylko tyle samo jak przed rzekomymi podwyżkami tak samo teraz w święta w poniedziałek sobie człowiek nie może po świętować z rodziną przy % bo oczywiście we wtorek trzeba iść do roboty na rano !!!! Co to za święta dla góry to i święta a dla normalnego pracownika nie szanują jakoś w Black Red wbite są mądrzejsi ludzie i tam sobie dużo wcześniej odrabiają i mają wolne we wtorek weekend majowy też mają odrobiony i mają cały tydzień wolny zawsze mają po odrabiane a my co jak zwykle do roboty !!!!!
8
Hiper 2017-04-16 22:09
Człowieku nie męcz się zmień pracę
3
Ula 2017-04-17 18:14
Bo to jest jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] k., do roboty na okrągło, a w wolne między świętami chętni też by się znaleźli żeby przyjść.
1
Olek 2017-04-17 18:19
Pasuje, jak niewiele się pracuje przez 8 godzin bo maszyna wszystko zrobi lub jest popsuta przez większość czasu. Pewnie, mi też by pasowało.
3
Gal 2017-04-17 18:29
Jedna wielka ściema z tymi podwyżkami, współczynnikami itd. Dwie wypłaty na rok dobre, jak pracujesz przez 25 dni.
2-3 lata temu tyle samo się zarabialo, nie zapłacą więcej niż ustalona pewna granica.
7
Szukający 2017-04-24 19:46
Witam. Mam takie pytanie. Są przyjęcia na produkcję do Biłgoraja?
Jaka stawka? Na godzinę czy miesięczna wypłata?
Ile godzin pracujących 8,10?
Idź do chmiela 2017-04-25 07:42
7zł 8godz 1500 czasaminiej zależy od współczynnika ale szczerze to lepiej idź do Chmiela w Pol Skone będziesz traktowany jak ścierka do podłogi ganiany jak pies za te grosze Pol Skone ogranicza umysłowo dobrze że jakiś czas temu się zwolniłem przynajmniej odżyłem w nowej pracy Pozdrawiam Pol Skone środkowym palcem
8
Acab 2017-04-25 07:58
Kolega wyżej ma rację daj sobie spokój z tą firmą jeszcze kamery w szatniach mają być podobno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się staremu przewraca to nie zgodne z prawem!!!!!! Chyba baby chcę podglądać !!!!!
4
Abc 2017-04-27 00:04
No słaba, bo to robione jest na ilość, a nie na jakość :) do tego dobra reklama i miliony na koniec miesiąca wpadają.
4
Kola 2017-04-27 00:15
Dobrze napisane, taka prawda, do tego gorąco kolega pozdrowil :) :) :)
4
Lech 2017-05-09 13:33
A co z pracą Przedstawiciela Handlowego. Interesuje mnie atmosfera, wynagrodzenie, auto itp.? Ktoś podpowie czy warto?
pozdrawiam 2017-05-10 13:03
a nie możesz pójść i zapytać osobiście skoro jesteś zainteresowany a nie wyrabiać sobie opinię na forum!
Myślisz że wszystko co tu piszą jest prawdą?
Powiem tak-to co tu jest pisane podziel przez 3 wtedy wyjdzie ci prawda.
Idz i zapytaj,porozmawiaj i będziesz wiedział dokładnie a nie będziesz się opierał na informacjach wyssanych z palca.
2
Prawilniak 2017-05-11 21:11
Ten kolega wyżej o nicku (pozdrawiam ) to jakiś ich przydupas i tu co ludzie piszą na tym forum to nic wyssaneg z palca tylko najszczersza prawda o tej firmie nie polecam tej firmy tobie i innym ludziom prześledz forum całe to się dużo do wiesz na pewno nie od takich co w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włażą jak ten wyżej .
11
pozdrawiam 2017-05-13 07:28
człowieku nikt ci nie każe tu pracować mamy wolność i możesz z niej korzystać nie musisz pracować możesz siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dłubać w nosie nikt ci tego nie zabroni.
3
Kolega 2017-05-24 01:30
Nie warto dla normalnego człowieka. Żeby mieć tu dobrze to musisz być pociotkiem czyimś. Najlepiej zgłoś się na produkcję do "sfetra", wtedy sam ocenisz prace w pol skone. Szkoda zdrowia, szukaj innego zajęcia.
6
Wito 2017-05-24 01:41
Dobrze kolega gada, mnóstwo wazeliniarzy, którzy mają najlepszą robotę (czytaj najmniej męcząca), chodzą sobie jak te święte krowy z telefonami w ręce przez 8 godzin bo mają czas na wszystko tzn. pospacerować wszędzie, pogadać z każdym, kawka 3 razy dziennie i takie tam pseudo zajęcia do udawania że coś robią. Spróbować możesz, może ci się powiedzie, ja tak dobrze nie miałem.
7
Student 2017-05-31 14:05
Witam, chciałbym sobie dorobić na wakacjach bo planuję iść na studia, ale widzę po komentarzach jakieś ciągłe pretensje. Przecież tam nikt nikomu na siłę nie każe pracować i nie wiem jakich stawek oczekujecie pracując fizycznie. Poza tym ciągle narzekacie na zarząd czy szefostwo, przecież nikt nie zabrania wam założyć własnego biznesu i ponosić odpowiedzialności za firmę i pracowników. Pozdrawiam.
4
Szukający 2017-06-03 13:36
Wcześniej piszecie żeby iśc do BRW tak? Tam lepiej?
Pytam, ponieważ nie jestem wogóle z Biłgoraja i nie znam tam firm.
Poleci ktoś gdzie można spróbować pracować w Biłgoraju?
Jaf 2017-06-07 08:26
Wszystko by bylo dobrze i dalej bym pracowal gdyby nie anto niak sweter tzw. Burak
1
laleczka 2017-07-09 15:14
Dyrektor do praw sprzedaży A. P. zwalnia z błahego powodu, z podkreśleniem "błahego", a nawet za chęć do pracy, bo zwalnia za przyznanie się do wykonywania zadań, których on nie zlecił, a wykonuje się na stanowisku pracy. Nie ma odwagi przyznać się do prawdy, tylko wierutne kłamstwa przedstawia zarządowi na uzasadnienie zwolnienia pracownika. Rozlicza za coś, co jak twierdzi powiedział, a w rzeczywistości nie mówił. Miły, ale zarozumiały, cicha woda, co brzegi rwie. Bleeeeeeeeeeeeeeeeeee
3
ja 2017-07-09 15:28
Dyrektor do spraw sprzedaży Arkadiusz P zwalnia z błahego powodu, z podkreśleniem "błahego" , a nawet za chęć do pracy, bo zwalnia za przyznanie się do wykonywania zadań, których on nie zlecił, a wykonuje się na stanowisku pracy. Nie ma odwagi przyznać się do prawdy ze strachu, tylko wierutne kłamstwa przedstawia zarządowi na uzasadnienie zwolnienia pracownika - wielki mi mężczyzna, haha, tchórz, typ bez honoru i tyle. Jego pycha przeważa nad całokształtem pracy pracownika . Rozlicza za coś, jak twierdzi powiedział, a w rzeczywistości nie mówił. Miły, ale zarozumiały, cicha woda, co brzegi rwie.
2
Poważny 2017-08-04 16:02
Kolega ma rację takie zarobki to upadlińcom mogą sobie dawać !!!!!!
3
Prawda w oczy kole 2017-08-04 16:13
Tak szczerze to robiłem nie dawno w tej firmie nie polecam jej nikomu ani nawet najgorszemu wrogowi te wypłaty to jakaś kpina naliczają współczynnik jak im się podoba aby jak najmniej dać pracownikowi zarobić jak nie jesteś że tak się wyrażę rudym konfidentem to cię mają za nikogo traktują jak worek śmieci kto tu jeszcze pracuje to albo nie ma gdzie iść albo jest rudy albo głupi !!!! Tak jest prawda
9
były pracownik 2017-08-27 21:08
Nie dajcie się oszukać! Przyjmują ludzi do pracy, bo miejsca się zwalniają z powodu zwolnień z błahego powodu, pracownicy sami się dziwią, dlaczego ktoś został zwolniony. Dyrektor A. P. jak już dostał władzę nad pracownikiem, nie liczy się z cudzym losem, widzi problemy, gdzie ich nie ma ! Jeśli macie kredyt, dzieci - nie warto !
3
Młoda 2017-09-12 12:14
Bylam na wakacjach w Bilgoraju w Pol-skone ludzi nie znam wiec nie oceniam mistrzowie wydaja sie ok. Ale mialam okazje kilka razy uslyszec jak ten szef produkcji czy jakos tak odnosi sie do niektorych pracownikow ,tylko krzyk I od czasu do czasu przeklenstwa jak tak mozna pracownikow trzeba szanowac a nie dawac im do zrozumienia ze sa nikim tylko robolem za rok juz tam nie pojde na wakacje
9
Zostaw swoją opinię o POL- SKONE - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POL- SKONE