Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Raiffeisen Bank Polska S.A.

Pracowałeś w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
franek - 2014-06-20 13:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ty też pewnie należysz do tych ludzi ostatnio zwolnionych ? wydawało mi się , że Raiffeisen na rynku akurat daje sobie rade
zdjecie uzytkownika
gucio - 2014-07-13 00:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powiem krótko - baaaardzo nie polecam pracy w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Go s c - 2014-07-17 13:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kiedy będzie likwidowane stanowisko Doradca finansowy?
zdjecie uzytkownika
edziu - 2014-07-17 15:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jak zlikwidowane stanowisko doradcy?

Właśnie dostałem ofertę pracy w tym Banku jako Doradca Klienta.
Warto ?
zdjecie uzytkownika
edziu - 2014-07-19 07:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Halo Koleżanki i Koledzy, doradzicie??
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-11 12:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolarz - 2013-10-03 13:57:32]:
Kolarz pracowałes w jednym z banków kaliskich? zostałam zaproszona na rozmowe i po wpisach mocno się zastanawiam, napisz jak praca wygląda u Ciebie? proszę
zdjecie uzytkownika
rodan - 2014-08-11 15:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-11 12:35:57]:
ja szczerze mówiąc nie widzę wielkiej różnicy w pracy w Raiffeisen Bank Polska czy też w jakimkolwiek innym. Jeżeli naprawdę dobrze znasz się na finansach to w kazdym sobie poradzisz. Jeżeli idziesz do pracy tylko dlatego, że masz skończone studia w tym kierunku , a zupełnie Cię to nie kręci to daj sobie spokój zanim będzie za późno. Raiffeisen nie ma jeszcze wielkiego zaufania wśród klientów indywidualnych na Polskim rynku, ale powoli zaczyna je zyskiwać. Choć z tego co wiem to oni ze swoją ofertą nastawieni są głównie na przedsiębiorstwa, korporacje średnie i duże. Z tego co czytałem to Ci najwięksi klienci, z najbardziej zasobnym portfelem obsługiwani są już przez Friedrich Wilhelm Raiffeisen indywidualnie
zdjecie uzytkownika
horus - 2014-08-27 14:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodan - 2014-08-11 15:50:53]:
nie do końca zgodzę się z Tobą @rodan, co do faktu, że w każdym banku pracuje się w ten sam sposób. Właśnie każdy bank różni się od drugiego, może jakimiś niuansami, ale jednak. Te drobne sprawy są ważne z perspektywy pracownika i na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że znalazłem bank z lepszymi warunkami niż raiffeisen
zdjecie uzytkownika
kathy06 - 2014-09-16 11:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Zostałam zaproszona na rozmowe kwalifikacyjną na stanowisko Doradca klienta. Jakieś opinie? Bo nie wiem czy opłaca się starać o tą prace.
zdjecie uzytkownika
fraczek - 2014-10-04 16:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kathy06 - 2014-09-16 11:28:37]:
jak masz siedzieć i nic nie robić to warto się zainteresować tym stanowiskiem nawet tylko z tego powodu, żeby nie siedzieć bezczynnie i mieć co wrzucić do CV. Jeśli chodzi o Raiffeisen to pracuje się tu jak w kazdym innym banku. Roboty jest w brut i na co jak na co , ale na nudę na pewno tu nie będziesz narzekać
zdjecie uzytkownika
roddik - 2014-11-09 14:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fraczek - 2014-10-04 16:02:34]:
no tego to raczej kazdy potencjalny pracownik raiffeisena się spodziewa. Powiedzcie raczej czy wraz z tą dużą ilością pracy idą razem dobre warunki zatrudnienia. Chciałbym w końcu znaleźć coś z umową o pracę, a zwiedziłem ostatnio kilka banków i okazało się , że dostanie jej nie jest wcale takie łatwe
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2014-11-23 20:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie jest tak najgorzej, chociaż ja obecnie pracuje w innym banku. Jednakże na forach bankowych mówi się, ze odkąd Raiffeisen połączył sie z Polbankiem, to jest tylko lepiej. Nie wiem jednakże ile jest w tym wszystkim prawdy, może jest ktoś w stanie potwierdzić te słowa lub powiedzieć dlaczego akurat pracować u nich, a nie u konkurencji?
zdjecie uzytkownika
doph - 2015-01-22 23:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
weryfikując powyższe opinie nie wiem czy dobrze zrobiłem wysyłając swoje zgłoszenie do pracy do tej firmy :-( Może napisze ktoś jaśniej jak teraz ma się cała ta sytuacja oraz jak jest z zarobkami od tego roku? Opiszcie też rozmowę kwalifikacyjna jak się przygotować, pod jakim katem najbardziej kładą nacisk?
zdjecie uzytkownika
Starty - 2015-02-06 09:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raiffeisen jest jednym z tych banków, które na rynku trochę czasu działają a nie udało im się nigdy osiągnąć lidera sprzedaży, innowacyjności czy najbardziej przyjaznej firmy klientowi. Zastanawiam się z czego to wynika, skoro produkty nie są złe, lokaty czy kredyty wydają się być na niezłych warunkach oferowane.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-12 15:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a teraz jest na sprzedaż wiec nie wiadomo co dalej....redukcje pewne
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2015-02-14 14:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jaka podstawe ma doradca finansowy(od klientów zamoznych) w gdansku?
zdjecie uzytkownika
cartman301 - 2015-02-17 09:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żenująca rekrutacja. Po rozmowie kwalifikacyjnej osoba rekrutująca nie potrafi odpowiedzieć na wysłanego maila. Pomijam fakt braku informacji zwrotnej a jak już zadzwoniłem ja po 2 miesiącach Pani powiedziała że nie wie co z tą rekrutacją i żebym odezwał się za miesiąc. Napisałem maila ale już na niego nie uzyskałem odpowiedzi strata czasu i nie poważne traktowanie ludzi...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-17 17:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cartman301 - 2015-02-17 09:02:15]:
Przechodze to samo z tym, ze chodzi o BZ WBK. W Raiffeisenie powiedzieli mi, ze do dwoch tygodni sie odezwia co i jak. Widze, ze musze nastawic sie na dlugie czekanie
zdjecie uzytkownika
kasia X90 - 2015-02-20 13:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
długie czekanie? a to nie dowiedziałeś się gościu ile trzeba cna odpowiedź czeka się u nich? trochę mało asertywności masz w sobie, nie gwarantuję ci w takim razie że oddzwonią.zazwyczaj rekruterzy nie odpowiadają na maila, rozumiem ich, mają ważniejsze zadania niż usprawiedliwianie komuś jego porażki. a ogólnie to ile na starcie można zarobić pieniążków tam?
zdjecie uzytkownika
kandydatka2 - 2015-02-20 14:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydatka - 2015-02-14 14:09:36]:
dolączam się do pytania- jaka na jaka ppodstawe moze liczyc doradca finansowy? oraz jakiego rzedu są premie?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-23 12:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasia X90 - 2015-02-20 13:17:16]:
u nich , tzn ?!
Raiffeisen tak jak wspomnialem wczesniej do dwoch tygodni.
Wbk prowadzi rekrutacje od grudnia.
inne banki dotrzymaly terminu
zdjecie uzytkownika
kamps - 2015-03-06 17:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od kiedy Raiffeisen połączył się z Polbankiem i teraz to Raiffeisen Polbank chyba wiele się pozmieniało, prawda? Wiecie może, czy osoba, która dopiero co studiuje bankowość i finanse ma szanse na zatrudnienie u nich? Studiuje zaocznie i tylko w weekendy, szukam czegoś, gdzie zdobędę jakieś doświadczenie i opłacę te studia. Myślicie, że to dobry pomysł?
zdjecie uzytkownika
były pracownik Polbanku - 2015-03-12 20:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam pracy w Raiffeisen bank nikomu! ale szczerze to w kazdym banku tak samo! pracowałam tam sporo lat! rozmowa u mnie : sprzedaj mi karte kredytową od razu mowię , że jestem przeciwniczką, dlaczego ten bank, czym sie rózni od innych, co to jest Wibor , co zrobisz by zwiekszyc sprzedaz???
zdjecie uzytkownika
limes - 2015-04-06 12:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik Polbanku - 2015-03-12 20:24:51]:
dość często zdarza się , że tak wyglądają tego typu rozmowy kwalifikacyjne. Jeśli byłeś na ich większej ilości to na pewno kilka razy Ci się powtarzały. Moim zdaniem najłatwiej w ten sposób sprawdzić w jaki sposób pracownik zachowa się w sytuacji stresowej i jaki jest jego dar przekonywania w takich sytuacjach
zdjecie uzytkownika
norbi - 2015-04-25 17:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, w mojej okolicy Raiffeisen poszukuje na stnaowisko Specjalista ds. Sprzedaży Leasingu/Account Manager, może jest ktos w stanie polecić to stanowisko?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Raiffeisen Bank Polska S.A.?
Zadaj pytanie