Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Raiffeisen Bank Polska S.A.

Pracowałeś w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Starty - 2015-02-06 09:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raiffeisen jest jednym z tych banków, które na rynku trochę czasu działają a nie udało im się nigdy osiągnąć lidera sprzedaży, innowacyjności czy najbardziej przyjaznej firmy klientowi. Zastanawiam się z czego to wynika, skoro produkty nie są złe, lokaty czy kredyty wydają się być na niezłych warunkach oferowane.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-12 15:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a teraz jest na sprzedaż wiec nie wiadomo co dalej....redukcje pewne
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2015-02-14 14:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jaka podstawe ma doradca finansowy(od klientów zamoznych) w gdansku?
zdjecie uzytkownika
cartman301 - 2015-02-17 09:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Żenująca rekrutacja. Po rozmowie kwalifikacyjnej osoba rekrutująca nie potrafi odpowiedzieć na wysłanego maila. Pomijam fakt braku informacji zwrotnej a jak już zadzwoniłem ja po 2 miesiącach Pani powiedziała że nie wie co z tą rekrutacją i żebym odezwał się za miesiąc. Napisałem maila ale już na niego nie uzyskałem odpowiedzi strata czasu i nie poważne traktowanie ludzi...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-17 17:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cartman301 - 2015-02-17 09:02:15]:
Przechodze to samo z tym, ze chodzi o BZ WBK. W Raiffeisenie powiedzieli mi, ze do dwoch tygodni sie odezwia co i jak. Widze, ze musze nastawic sie na dlugie czekanie
zdjecie uzytkownika
kasia X90 - 2015-02-20 13:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
długie czekanie? a to nie dowiedziałeś się gościu ile trzeba cna odpowiedź czeka się u nich? trochę mało asertywności masz w sobie, nie gwarantuję ci w takim razie że oddzwonią.zazwyczaj rekruterzy nie odpowiadają na maila, rozumiem ich, mają ważniejsze zadania niż usprawiedliwianie komuś jego porażki. a ogólnie to ile na starcie można zarobić pieniążków tam?
zdjecie uzytkownika
kandydatka2 - 2015-02-20 14:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydatka - 2015-02-14 14:09:36]:
dolączam się do pytania- jaka na jaka ppodstawe moze liczyc doradca finansowy? oraz jakiego rzedu są premie?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-23 12:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kasia X90 - 2015-02-20 13:17:16]:
u nich , tzn ?!
Raiffeisen tak jak wspomnialem wczesniej do dwoch tygodni.
Wbk prowadzi rekrutacje od grudnia.
inne banki dotrzymaly terminu
zdjecie uzytkownika
kamps - 2015-03-06 17:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od kiedy Raiffeisen połączył się z Polbankiem i teraz to Raiffeisen Polbank chyba wiele się pozmieniało, prawda? Wiecie może, czy osoba, która dopiero co studiuje bankowość i finanse ma szanse na zatrudnienie u nich? Studiuje zaocznie i tylko w weekendy, szukam czegoś, gdzie zdobędę jakieś doświadczenie i opłacę te studia. Myślicie, że to dobry pomysł?
zdjecie uzytkownika
były pracownik Polbanku - 2015-03-12 20:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam pracy w Raiffeisen bank nikomu! ale szczerze to w kazdym banku tak samo! pracowałam tam sporo lat! rozmowa u mnie : sprzedaj mi karte kredytową od razu mowię , że jestem przeciwniczką, dlaczego ten bank, czym sie rózni od innych, co to jest Wibor , co zrobisz by zwiekszyc sprzedaz???
zdjecie uzytkownika
limes - 2015-04-06 12:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik Polbanku - 2015-03-12 20:24:51]:
dość często zdarza się , że tak wyglądają tego typu rozmowy kwalifikacyjne. Jeśli byłeś na ich większej ilości to na pewno kilka razy Ci się powtarzały. Moim zdaniem najłatwiej w ten sposób sprawdzić w jaki sposób pracownik zachowa się w sytuacji stresowej i jaki jest jego dar przekonywania w takich sytuacjach
zdjecie uzytkownika
norbi - 2015-04-25 17:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, w mojej okolicy Raiffeisen poszukuje na stnaowisko Specjalista ds. Sprzedaży Leasingu/Account Manager, może jest ktos w stanie polecić to stanowisko?
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-06-03 14:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-02-23 12:31:32]:
ja dostałam propozycję w placówce tego banku no i na dzień dobry na stanowisku doradcy zaproponowano mi 2500 :) no ale podstawa oczywiście zależy też od posiadanego doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
Sake - 2015-06-03 17:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jaa Mówisz o kwocie netto czy brutto - Bo w sumie ja teraz dostaję 2500 brutto więc jakby dawali tyle netto to nawet mógłbym się na taką opcję skusić. Przy okazji możesz jeszcze podpowiedzieć co konkretnie oferowali Ci na rozmowie i jak ona przebiegała - na pewno by mi to trochę ułatwiło zadanie jakbym już się decydował :)
zdjecie uzytkownika
były pracownik z mazur - 2015-06-09 17:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2500 brutto dają bez szans na premie. pracowałam w ostródzie i powiem tylko tyle że przez kilka ostatnich miesięcy w oddziale 5 osobowym (z menadzerem) zwolniło się 3 DK i 2 menadzerów. od roku nikt premii nie zrobił za to mobbing niesamowity. jezeli jestes młoda to nie pchaj się do tego oddziału (nie wiem jak w innych) bo stracisz zdrowie. z tego co wiem to niedługo bedą szukac nowych pracowników bo obecni juz szukają nowej pracy-rekrutacja ciągle trwa. nowy menadzer - o ile go znajdą- też szybko ucieknie. na pracuj pl co miesiac jest ogłoszenie o DK lub DO sprawdźcie sami zanim się tam wpakujecie.
zdjecie uzytkownika
beznick - 2015-06-23 20:08:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podstawa na start jak podano wyżej - plany sprzedażowe wysokie (w ciągu kilkunastu miesięcy jeśli chodzi o kredyty wzrosły o ponad 100%, plan na rachunki o ponad 400%). Jednakże są do wyrobienia. Na starcie w 1mcu duża szansa na wyrobienie planu i zgarnięcie max premii. Spróbować można. Stawki średnie na rynku zarówno podstawa jak i premie.
zdjecie uzytkownika
koralowa - 2015-07-03 22:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@beznick, w sumie jeśli płacą 2500 brutto na start to i tak nie jest źle. Wiadomo, że to nie jakieś ogromne sumy, ale dla początkującego absolwenta studiów, wydaje mi się, że może być. Ciekawe tylko, czy ta pensja faktycznie wzrasta. Może fuzja obu banków coś zmieniła w tym temacie.. Dobrze jakby wypowiedział się ktoś, kto teraz tam pracuje
zdjecie uzytkownika
ona1 - 2015-08-09 10:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki ok, presja straszna, duuza rotacja pracownikow, wymagania i obowiazki ciagle rosną. Szczerzen nie polecam.
zdjecie uzytkownika
koralowa - 2015-08-09 13:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm, zastanawia mnie Twój komentarz @ona1, bo piszesz, że nie polecasz, ale jednak zarobki są ok. Więc mogę śmiało z tego wywnioskować, że jeśli komuś zależy tylko na pracy z dobrą płacą, to śmiało może się tutaj zatrudnić. Może mogłabyś napisać co miałaś na myśli mówiąc o presji, o co chodzi. Będę wdzięczna.
zdjecie uzytkownika
paullina - 2015-09-16 13:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem za bardzo wielu komentarzy, głównie tych negatywnych, które z taką pasją publikujecie tutaj. chodzi mi konkretnie o to że oto stoi przed wami szansa na pracę u wielkiego giganta rynkowego w sektorze bankowości, jest zatrzesienie nowych ofert pracy a ja tu jeszcze jakiś cudem słyszą narzekania, szok
zdjecie uzytkownika
Sas - 2015-09-28 00:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabia dyrektor oddziału w mieście 70 tysięcznym?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2015-10-16 16:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciężko powiedzieć, ja tam nie pracowałam, tylko kumpela ale nie na takim stanowisku, żebym mogła ci pomóc jakie zarobki należą się dyrektorowi oddziału, może ktoś jeszcze znajdzie się tutaj kto będzie w stanie ci dać znać jak to wygląda własnie od strony wypłat na stanowisku kierowniczym :) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
były - 2015-11-04 12:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koralowa - 2015-07-03 22:50:56]:
Zapomnj o podwyżce. Ile wynegocjujejsz na początku, tyle będzie forever.
zdjecie uzytkownika
marte - 2015-11-05 16:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiedziałem co myśleć o pracy w banku ale patrząc na ofertę roboty jako doradca klienta w raiffeisen polbank to nie wygląda to strasznie. Jest umowa o pracę, ale co fajniejsze to jest mega pakiet socjalny - prywatna opieka medyczna, dodatkowe ubezpieczenie, pakiet rekreacyjno-sportowy. Kusząca propozycja jak dla mnie.
zdjecie uzytkownika
czwartek - 2015-11-08 12:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marte - dobrze, że podstawą zatrudnienia jest tutaj umowa o pracę no i duże benefity takie jak prywatna opieka medyczna. Zdecydowanie dbają o pracowników
zdjecie uzytkownika
kwiatuszek - 2015-11-10 15:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, fajny system wynagrodzen i system motywacyjny, fajnie ze inwestuja w pracownikow i wiedza jak ich przy sobie zatrzymac
zdjecie uzytkownika
mola - 2015-11-12 19:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marte propozycja nie tylko dla ciebie kuszaca ale i dla mnie bo w poprzednije pracy nie dalo rady miec umowy o prace.
zdjecie uzytkownika
jeszcze RBPL - 2015-11-13 22:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Na obiecują, a rzeczywistość to inna bajka, by wziąć premię musisz robić plany przynajmniej w 3 liniach na 150% każda, możliwość rozwoju zerowa, jesteś doradcą klienta indywidualnego, firmowego, zamożnego oraz kasjerem (4w1) każdego dnia milion maili co zrobiłeś i co zrobisz, do tego telefony i min.5 umowionych spotkań z nich każdego dnia. A na koniec miesiąca, mimo że wypracowales premię to się dowiesz, ze jej nie dostaniesz, bo czegoś ci nie zaliczyli i tego nie zrobią.
zdjecie uzytkownika
pracownik rbpl - 2015-11-25 16:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeszcze RBPL - 2015-11-13 22:58:59]:
a tam...bzdury piszesz...przecież są raporty, w których na bieżąco sprawdzisz czy Ci się zaliczyła sprzedaż...prawda?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-11-25 18:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak każda praca, ma plusy i minusy. U mnie (doradca klienta) niestety minusy przysłoniły plusy i złożyłem wymówienie. Do plusów zalicza się na pewno umowa o pracę, pakiet socjalny, szkolenia, terminowa wypłata, prowizje i dodatki za konkursy, Dodatki to m.in. karta medyczna enel med, karta multisport, pakiet ubezpieczeń dla stałych pracowników i wiele innych programów. Podstawa pensji to dla nowicjusza to raczej 2500 brutto, natomiast jeśli masz duże doświadczenie w bankowości to myślę, że realnie na tym stanowisku wynegocjujesz 3000 brutto na dzień dobry (zasada: im więcej wynegocjujesz na starcie tym lepiej, bo później ciężko od podwyżkę). Umowa o pracę to 6 m-cy próba, później raczej już jest umowa na stałe (no chyba, że z czymś podpadniesz- to na rok). Tu są realne możliwości awansu- ale dla wybitnych jednostek. Ogólnie doradca klienta, to w tym momencie najgorsze stanowisko w banku. Dlatego, że są inni pracownicy specjalistyczni typu- doradca finansowy, hipoteczny, firmowy i oni z kolei ograniczają się tylko do obsługi klientów w zakresie swoich produktów, natomiast doradca klienta sprzedaje WSZYSTKO zarówno produkty dla detalu, jak i inwestycje czy produkty dla przedsiębiorców oraz powinien posiadać wiedzę w zakresie hipotek oraz leasingu, dodatkowo zajmuje się obsługą posprzedażową po swoich "kolegach specjalistach"- których interesuje tylko sprzedaż, a sprawa wszelkich dyspozycji to już do doradcy klienta (podsumowując DK jest zarówno DF, DH, RM i maklerem giełdowym w jednym). Nie muszę oczywiście wspominać, że kasa jest najniższą. Gdyby wynagrodzenie było adekwatne do obowiązków to musiałoby być sporo wyższe. Dodatkowo jest portfelizacja, czyli każdy klient banku ma przydzielonego imiennie swojego opiekuna. Pracujesz na swoim portfelu klientów. Inny doradca nie ma teoretycznie prawa obsługiwać Twojego klienta i vice versa. Jesteś rozliczany z poziomu uproduktowienia Twoich klientów i tego jaki generują zysk dla Banku. Co do minusów to mobbing jest wszechobecny na stanowiskach doradczych. Codzienne poranne odprawy przy tzw, Białej tablicy, gdzie wpisujesz ilość wykonanych telefonów, odbytych spotkań i złożonych wniosków. sprzedaż w sztukach czy wolumenach odnośnie każdej linii produktowej, suma % wykonanego planu oraz % upływ czasu co musi iść w parze. Codzienne telefony, telekonferencje i tłumaczenie ile masz wykonanych telefonów, ile spotkań, co masz zamiar sprzedać dziś konkretnemu klientowi by zrobić plan, ile masz zamiar sprzedać jutro i jak masz zamiar to zrobić. spotkania w sztukach muszą być umówione z 3 dniowym wyprzedzeniem, klient z dyspozycją jest niemile widziany, gdyż marnuje Twój czas i Dyrektor daje do zrozumienia, że masz go szybko zbyć. Jesteś rozliczany z każdej minuty swojej pracy, musisz swoje czynności wpisywać w system i czas przepracowany musi się zgadzać z tym co robiłeś w ciągu dnia. jeśli nie to znaczy, że jesteś nieefektywny i nie umiesz zorganizować sobie dnia pracy. Nękanie klientów telefonami to norma. non stop ,jeśli klient przy Tobie nie siedzi to Ty wisisz na słuchawce i bawisz się w akwizytora. Aha...no i chodzenie z ofertami, umawianie spotkań na mieście itd. również wchodzi w grę. Samochód służbowy mają nieliczni... ja musiałem korzystać ze swojego za swoje paliwo itd... a i najgorsze... siedzenie po godzinach, z które nikt Ci nie płaci, ani nie możesz wykorzystać wolnego (mi zbierały się z 3 dni w każdym miesiącu z nadgodzin)... Pomimo, że kasa umowa i dodatki super- to podziękowałem za współpracę, gdyż nie zamierzam pracować w psychiatryku, gdzie patrzą na każdy Twój ruch i nie omieszkają wykorzystać sytuacji i Twojego słabszego punktu czy dnia, by zrównać Cię z błotem... w firmie, w której pracownicy boją się wziąć urlop dlatego, że zostanie im mniej czasu do zrobienia planu i nie daj Boże będą musieli iść na dywanik do dyr. regionalnego, dla którego wyjaśnienie, że byłem na urlopie lub leżałem w szpitalu to nie jest żaden argument i go to nie obchodzi... zaniżyłeś statystyki i jesteś wobec tego NIKIM... Szczerze? to może wolę nieco mniej zarobić, ale przynajmniej ze świadomością, że za kilka lat nie wyląduję u psychiatry z receptą na leki antydepresyjne... :) Powodzenia dla kandydatów do pracy w RBPL, normalny szanujący się człowiek nie skusi się do pracy w tym banku
zdjecie uzytkownika
szanujesz się omijaj - 2015-11-26 12:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik rbpl - 2015-11-25 16:47:26]:
zgadzam się z przedmówcą, pracowników oszukują i nie są fair w stosunku do klienta. Jedynie umowa na +
zdjecie uzytkownika
Zooo - 2015-12-02 18:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam konto w Raiffeisen Polbank a wczoraj wysłałem CV bo i pracę też chciałbym mieć, zwłaszcza że Leasing to moja branża. Dają umowę o pracę, zarobki na poziomie (szczególnie w mniejszych miastach). Sądze, że warto rzucić okiem.
zdjecie uzytkownika
art - 2015-12-09 22:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
95 % racji co kolega napisal pracowalem 2 lata. Teraz jestem w Uk i sobie chwale. Zarzad potrzebuje zmienic psychiatre. Pozdrawiam wszystkich Dk.
zdjecie uzytkownika
ererer - 2015-12-12 22:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem że teraz w firmie Raiffeisen Polbank mają całkiem sporoa rekrutacje, mozna teraz do nich aplikwoac m.in. na stanowsiko doradcy klienta w Elblągu
zdjecie uzytkownika
123e4 - 2016-01-07 19:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak to prawda ale sa tez inne rownie ciekawe oferty pracy od nich, mianowcie na stanowsiko koordynatora do spraw obsługi serwisowej w Rudzie Śląskiej
zdjecie uzytkownika
franek - 2016-01-10 00:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123e4 - 2016-01-07 19:17:40]:
tak to prawda. W sumie wrzucili te oferte tuż przed końcem roku, ale myślę , ze już spokojnie prowadzą rekrutacje ludzi na to stanowisko. Powodzenia .
zdjecie uzytkownika
jaco - 2016-01-12 19:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Franek, teraz po nowym roku również dorzucili kilka ofert, zazwyczaj to doradca klienta. Oferta w sumie nie wygląda źle, a dwójke z przodu się zarobi - fajna opcja na start kariery.
zdjecie uzytkownika
Pedro - 2016-01-15 00:05:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jaco są też oferty na Autoryzowanego Przedstawiciela Handlowego ds. Leasingu w Radomiu i Lublinie. Równie świeże jak te na doradców. I jak tak mam być szczery to jakoś bardziej mnie ciągnie do tego przedstawiciela handlowego. Wiadomo, nie każdy się w tym będzie czuć dobrze, ale ja to jestem urodzonym sprzedawcą. Trzeba mieć co najmniej 2-letnie doświadczenie poparte sukcesami w sprzedaży w branży finansowej i znajomość branży leasingowej.
zdjecie uzytkownika
kasik - 2016-01-17 03:37:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czasem po prostu rodzi się handlowcem i wtedy wszystko w branży łatwiej przychodzi :) z resztą raiffeisen ma bardzo dobrą bazę klientów i oferują do niej dostęp
zdjecie uzytkownika
oks - 2016-01-19 11:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że baza klientów jest ogólnie dostępna dla handlowców, ale mam nadzieję, że sami też mogą pozyskiwać dodatkowych klientów, to na pewno wpływa na sprzedaż i robienie targetu.
zdjecie uzytkownika
Katriss - 2016-02-28 09:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć,

moja opinia dot. centrum operacyjnego w Rudzie Śląskiej. Pracuje w Departamencie Administracji. Jeżeli chodzi o formę zatrudnienia to pierwszego dnia dostałam umowę o pracę na okres 6 miesięcy. Stawka: bez szału, może z premią 1600zł. Stanowisko: niskie a wraz ze swoimi koleżankami mamy przejąć wszystkie zadania starszych specjalistów z Warszawy za o wiele niższą stawkę. Szkolenie: miesięcznie, przy wszystko trzeba samemu przećwiczyć, ponieważ nasi kierownicy nie chodzą z nami na szkolenia, więc jesteśmy zdani tylko na siebie. Klimat: typowa korporacja, ludzie z którymi pracuje są różni, ale grunt, żeby zintegrować się mimo to, że każde z nas robi co innego. Ogólnie to moja pierwsza w korporacji i nastawienie na wprowadzenie zmian a z drugiej strony kontrola nad każdym naszym działaniem zabiją kreatywność. Bo niby kiedy mam wymyślać innowatorskiej rozwiązania jak przez cały mam coś do zrobienia i na wszystko są procedury, których zmiana wymaga przejścia długiej drogi.
Generalnie na razie mam mieszane uczucie jeżeli chodzi o mogą pracę, ale jak wdrożę się w swoje obowiązki to myślę, że będzie wszystko okey. Dużym minusem jest to, że w ramach oszczędności bank oszczędza na pensjach pracowników. I zadania, które dotychczas wykonywali starsi specjaliści teraz przechodzą na młodszych specjalistów oraz na asystentów:/ Pracownik wykonujący te same obowiązki co pracownicy w Warszawie wykonuje te same obowiązki za o wiele mniejsze pieniądze:/
zdjecie uzytkownika
celnik - 2016-02-28 20:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To, że obowiązki są takie same w Warszawie i w innej, mniejszej miejscowości, to wcale mnie nie dziwi. Według mnie stawki powinny być takie samej, jednak Raiffeisen to jedna i ta sama firma w każdej placówce.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2016-03-03 03:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym banku jest tragicznie. Nie wierzcie tym co wypisują, że wszystko jest dobrze, to kryptoreklama. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Zooo - 2016-03-03 11:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Olek Ty chyba nie do końca wiesz co to jest kryptoreklama, więc ogólnie nie jest to dokładnie tak jak mówisz, tak mi się przynajmniej wydaje że nie masz racji
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-03-08 21:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylam dyrektorem oddzialu straszna historia, walka o wszystko dla swoich ludzi, mobbing z gory jakiego nie ma nigdzie indziej a w 2 innych bankach pracowalam. doradca klienta najgorsza fucha. moglabym tak dlugo ale jednym slowem nie polecam i to bardzo. plus to ludzie w oddzialach, mega zaangazowani ale niektorzy dyr. do zwolnienia
zdjecie uzytkownika
kinga - 2016-03-09 09:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to szkoda @ja, że rezygnujesz i nie walczysz dalej..ale powiedzmy sobie szczerze, że doświadczenie można zdobyć tutaj ogromne a później poszukać pracy mniej związanej z korpo
zdjecie uzytkownika
192724lj - 2016-03-12 13:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raiffeisen to porażka. Mówię o tym jako dyrektor placówki. Jakiś czas temu pracowałem w innym banku. Pewnego dnia zaoferowali mi pracę. Przez blisko 2 miesiące namawiali mnie mówiąc o tym jak jest fajnie, ile to mogę zarobić i jaka jest cudna atmosfera. Błędem było zgodzenie się, nie weryfikując tych informacji. Bańka mydlana pękła już po szkoleniu początkowym. Do tej firmy nie przychodzi się pracować, tam trzeba zapier.... . Jeśli excel powie że nie jesteś za dobry w tym co robisz to wypad. Na porządku dziennym jest opr od dyrektor rynku i makro regionu. Nikt nie bawi się w kotka i myszkę; wprost usłyszysz jaki jesteś beznadziejny i że nie musisz tu być bo zawsze znajdą chętnego na to stanowisko. Jako Dyrektor musisz podobnie jak doradcy siedzieć na sali obsługi, w tym na kasie. Musisz biegać po mieście za nowymi klientami; otwierać i rachunki, sprzedawać kredyty, a nawet wciskać terminale płatnicze dla firm. Nawet jeśli zrealizujesz plany sprzedażowe (nie niskie) to z pewnością nie usłyszysz dobrego słowa, jedyne co usłyszysz to tyle że jesteś cienki i możesz więcej. Mobbing i jeszcze raz mobbing. Kieruję placówką w mieście powiatowym, mam mniejsze możliwości gdyż to zaledwie 70 tyś mieszkańców, a bank na banku tu stoi. Przejście do raiffeisen było moim życiowym błędem. Nikomu nie polecam. Wręcz omijajcie. Żadne pieniądze nie są tego warte, szanujcie się i omijajcie raiffeisen.
zdjecie uzytkownika
Bebe - 2016-03-12 19:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [192724lj - 2016-03-12 13:21:13]:
Nie narzekaj ty przynajmiej pracujesz za konkretną kasę, co mają powiedzieć ludzie ktorych teraz zwolnią a są doradcami z nizszą kasą? Co to znaczy namawiali 2 miesiące? Myślałeś źe będziesz siedział w gabinecie i oglądal laski w mini a reszta będzie na ciebie zap..ła?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: jeden etap, rozmowa z kierownikiem danej placówki, rozmowę miałam o 9 rano(to był ostatni dzien rekrutacji) a po południu zadzwonili i powiedzieli ze chca mnie zatrudnić (akurat szukali stazysty na 3 msc jako doradcę klienta, pozniej przedłużyli na 3 msc na pół etatu i nara)
Pytania: podstawowe pytania typu: powiedz coś o sobie, ile chcesz zarabiac (tutaj warto podac wysoką sumę bo pozniej nie zarobisz wiecej niz powiedziałeś ze chcesz zarabiac), no i trzeba cos sprzedac (najczesciej kredyt)
zdjecie uzytkownika
szyszunia - 2016-03-29 14:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja nie polecam pracy w tym banku, ciagle jakieś puste obietnice, byłam zatrudniuna 3 msc na stażu jako doradca klienta a później 3 msc również jako doradca klienta, moja praca nie miała nic wspólnego z doradcą klienta!!!! Codziennie kazali nam roznosić ulotki po blokach i domach w mieście w którym pracowałam. Jak całe miasto zostało zaulotkowane to pobliskie wioski. Oczywiście wszystko za najniższa krajową. Ciągle powtarzali że oni swoich stażystów zostawiają pozniej najczesciej na stale, oczywiście nam nie przedluzyli umowy bo po co? jak wolą nowych darmowych pracowników mieć.... w ostatnim dniu mojej pracy wywiesili ogłoszenie na drzwiach banku ze szukaja nowych stazystów. Więc nie polecam...
zdjecie uzytkownika
Klips - 2016-04-09 14:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kinga no dokładnie, bo nikt nikogo na siłę nie trzyma, a doświadczenie się zawsze przyda. W dodatku ja to nie wierzę w te niektóre negatywne komentarze i dlatego chcę się przekonać sam. Wysłałem cv na specjalistę ds. sprzedaży leasingu w Warszawie. Wymagają 2 lat doświadczenia i właśnie tyle posiadma.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Raiffeisen Bank Polska S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert