Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Raiffeisen Bank Polska S.A.

Pracowałeś w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-08-01 13:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To niezłą kasę proponują nowym pracownikom powiem szczerze. gabi a jakie to zadania trzeba było wykonywać? Jak możesz to opisz
zdjecie uzytkownika
gabi - 2013-08-01 19:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak potraktują Cię w ten sposób jak mnie to odechce Ci się tej kasy. W dodatku oszukują bo na początku mówią, że szkolenie będzie trwało 3 tygodnie i jest płatne, po czym okazuję się, że trwa zaledwie jeden dzień i następnego rozpoczynasz pracę. Umowa miała być na rok, a później zmieniają zdanie i mówią 6 miesięcy. Charakter pracy też się nie zgadza bo maił być odbiór połączeń przychodzących, a następnie proponują sprzedaż. Uważam, że nie powinno być takich niejasności już na samym początku, a pensja 1846 zł to też żadna rewelacja. Po za tym dają odczuć, że człowiek jest dla nich niczym bo w kolejce czekają następni. Odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej. Wygląda to w ten sposób, że musisz powiedzieć parę zdań o sobie. Rozmowa jest zbiorowa, więc trzeba podzielić się na dwa zespoły. Jeden reprezentuje osiedle mieszkańców, a drugi ośrodek uzaleźnień dla narkomanów, który ma powstać na tym osiedlu. Zadanie polega na wzajemnej wymianie argumentów za i przeciw obu zespołów.Drugie zadanie ma podobny charakter. Później jest rozmowa indywidualna z Paniami z HR. Rotacja ludzi musi być ogromna bo ogłoszenie non stop w internecie. O czymś to świadczy!
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-08-02 16:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gabi to skoro później się czeka na rozmowę indywidualna to takie spotkanie to tak naprawdę ile trwa?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-08-13 14:00:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracodawcy, traktują człowieka jak śmiecia już od samego początkku, czyli od rekrutacji. Poszedłem na pierwszy etap, m iała byc informacja zwrotna w ciągu tygodnia, dostałem telefon dopiero po jakiś 3 tygodniach z gratulacjami, ze przechodze do 2 etapu. Na drugim etapie rozmowa z jakimś babsztylem z HR, niemiła, wieczne ataki na rozmówcę i braki w kulturze osobistej. Popracowałem tam pół roku i zwolniłem się sam, miałem dośc wiecznego przenoszenia mnie z oddziału do oddziału, z jednego końca miasta na drugi. Zarobki tez bez rewelacji, mimo że na poczatku obiecują nie wiadomo co. Odradzam tego pracodawcę
zdjecie uzytkownika
paweł - 2013-08-13 16:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego tak przenoszą z oddziału do oddziału? Tak poprostu jest to robione czy może ma to jakieś wytłumaczenie?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-21 16:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie douczone i malo kompetentne
zdjecie uzytkownika
janek - 2013-09-21 16:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale co nie douczone i mało komptetente? Napisz dokładnie o co Ci tutaj chodzi bo tak trochę z niczego to napisane zostało
zdjecie uzytkownika
zeyer - 2013-09-25 21:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy są jakieś dodatki za pracę w godzinach nocnych oraz w niedziele i święta? Będę wdzięczny za informację.
Generalnie czy można na tym stanowisku w ogóle liczyć na coś poza podstawą?
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-09-26 11:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba kolego wątki Ci się pomyliły ponieważ z tego co mi wiadomo banki a przynajmniej placówki są zamknięte w nocy, święta i niedziele
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-01 18:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie chodziło o pracę na słuchawkach w call center, tam faktycznie pracuje się w weekendy i święta. Jak Ci wypadnie tak pracujesz i nie ma zmiłuj się. Call center jest czynne 7 dni w tygodniu 24 godziny na dobę więc trzeba pracować na okrągło :-). Niestety wyzysk.
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2013-10-02 16:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego wyzysk? Taka jest rola call center niestety a szczególnie w takiej firmie. A w tym call center to jest możliwość żeby np. zgłosić kierownikowi jakiemuś że potrzebuje się np. jakiś weekend wolny i dostanie się bez problemu?
zdjecie uzytkownika
kolarz - 2013-10-03 13:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bank gdzie pracownicy biora kredyty krotkoterminowe po to by miec wykonany plan zenada tak sie dieje w oddzialach w kaliszu i konine wystarczy sprawdzic ilu pracownikow wzielo taki fikcyjny kredyt
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2013-10-04 12:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poważnie pracownicy biorą takie kredyty? No ale jak kredyt może być fikcyjny? Przecież jak wezmą to chyba trzeba go spłacać
zdjecie uzytkownika
Dobry klient - 2013-11-04 06:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem klientem Reiffeisen banku.Podejscie do dobrego klienta jest na poziomie 0 posiadam konto i comiesięczne wplywy wynagrodzenia na poziomie 5000 pln.Wnioskowalem o kredyt w wysokosci 40000 zl i spotkalem sie z odmowa!Dodam ze nie posiadam zadnych negatywnych spraw typu Bik i krd.Inny bank dal mi bez problemu kredyt w wysokosci 50000 zl.Odradzam ten bank!!!
zdjecie uzytkownika
gaga - 2014-04-29 18:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam Wszystkim usługi tego banku.Mamy kredyt w zł. od 14 kwietnia 2014r ( dziś jest 29 kwiecień )nie możemy załatwić aneksu do umowy aby spłacać kredyt we frankach.Wniosek przez internet pozostał bez echa,wizyta w banku ( mąż miał zmieniony dow.osobisty ) więc można sprawę załatwić dopiero za dobę.Znów wizyta w banku-okazuje się że nr dowodu nie zmieniony-proszę przyjść jutro ( pani pyta a czy macie państwo na piśmie potwierdzenie że byliście dzień wcześniej )-szczyt chamstwa.Aneks do umowy dopiero od jutra za 2 tyg.Lekceważenie klijentów,olewactwo i lenistwo pracowników tego banku.Złapali jelenia teraz można go olać.
zdjecie uzytkownika
gaga - 2014-04-29 18:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak traktują pracowników tak traktują klijentów.Personel leniwy niedouczony,klijenta traktują jak zło konieczne.OMIJAJCIE ten bank.
zdjecie uzytkownika
ada - 2014-05-02 23:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś zaczyna szkolenie w Warszawie w dniu 18.05 .2014 ?
zdjecie uzytkownika
Marjanna - 2014-05-03 13:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jagoda - 2013-10-04 12:56:47]:
Można odstąpić w ciągu 10 dni roboczych
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-05-13 17:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ada - 2014-05-02 23:50:50]:
Też mam szkolenie w Warszawie w tym dniu. Jestem z Opola a Ty.
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2014-06-18 12:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile wcześniej dostaliście informację o szkoleniu i co jaki czas są organizowane szkolenia? dzięki za pomoc
zdjecie uzytkownika
franek - 2014-06-20 13:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty też pewnie należysz do tych ludzi ostatnio zwolnionych ? wydawało mi się , że Raiffeisen na rynku akurat daje sobie rade
zdjecie uzytkownika
gucio - 2014-07-13 00:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem krótko - baaaardzo nie polecam pracy w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Go s c - 2014-07-17 13:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy będzie likwidowane stanowisko Doradca finansowy?
zdjecie uzytkownika
edziu - 2014-07-17 15:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jak zlikwidowane stanowisko doradcy?

Właśnie dostałem ofertę pracy w tym Banku jako Doradca Klienta.
Warto ?
zdjecie uzytkownika
edziu - 2014-07-19 07:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Halo Koleżanki i Koledzy, doradzicie??
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x