Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Raiffeisen Bank Polska S.A.

Pracowałeś w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zeyer - 2013-09-25 21:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy są jakieś dodatki za pracę w godzinach nocnych oraz w niedziele i święta? Będę wdzięczny za informację.
Generalnie czy można na tym stanowisku w ogóle liczyć na coś poza podstawą?
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-09-26 11:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba kolego wątki Ci się pomyliły ponieważ z tego co mi wiadomo banki a przynajmniej placówki są zamknięte w nocy, święta i niedziele
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-01 18:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie chodziło o pracę na słuchawkach w call center, tam faktycznie pracuje się w weekendy i święta. Jak Ci wypadnie tak pracujesz i nie ma zmiłuj się. Call center jest czynne 7 dni w tygodniu 24 godziny na dobę więc trzeba pracować na okrągło :-). Niestety wyzysk.
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2013-10-02 16:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego wyzysk? Taka jest rola call center niestety a szczególnie w takiej firmie. A w tym call center to jest możliwość żeby np. zgłosić kierownikowi jakiemuś że potrzebuje się np. jakiś weekend wolny i dostanie się bez problemu?
zdjecie uzytkownika
kolarz - 2013-10-03 13:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bank gdzie pracownicy biora kredyty krotkoterminowe po to by miec wykonany plan zenada tak sie dieje w oddzialach w kaliszu i konine wystarczy sprawdzic ilu pracownikow wzielo taki fikcyjny kredyt
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2013-10-04 12:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poważnie pracownicy biorą takie kredyty? No ale jak kredyt może być fikcyjny? Przecież jak wezmą to chyba trzeba go spłacać
zdjecie uzytkownika
Dobry klient - 2013-11-04 06:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem klientem Reiffeisen banku.Podejscie do dobrego klienta jest na poziomie 0 posiadam konto i comiesięczne wplywy wynagrodzenia na poziomie 5000 pln.Wnioskowalem o kredyt w wysokosci 40000 zl i spotkalem sie z odmowa!Dodam ze nie posiadam zadnych negatywnych spraw typu Bik i krd.Inny bank dal mi bez problemu kredyt w wysokosci 50000 zl.Odradzam ten bank!!!
zdjecie uzytkownika
gaga - 2014-04-29 18:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odradzam Wszystkim usługi tego banku.Mamy kredyt w zł. od 14 kwietnia 2014r ( dziś jest 29 kwiecień )nie możemy załatwić aneksu do umowy aby spłacać kredyt we frankach.Wniosek przez internet pozostał bez echa,wizyta w banku ( mąż miał zmieniony dow.osobisty ) więc można sprawę załatwić dopiero za dobę.Znów wizyta w banku-okazuje się że nr dowodu nie zmieniony-proszę przyjść jutro ( pani pyta a czy macie państwo na piśmie potwierdzenie że byliście dzień wcześniej )-szczyt chamstwa.Aneks do umowy dopiero od jutra za 2 tyg.Lekceważenie klijentów,olewactwo i lenistwo pracowników tego banku.Złapali jelenia teraz można go olać.
zdjecie uzytkownika
gaga - 2014-04-29 18:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak traktują pracowników tak traktują klijentów.Personel leniwy niedouczony,klijenta traktują jak zło konieczne.OMIJAJCIE ten bank.
zdjecie uzytkownika
ada - 2014-05-02 23:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś zaczyna szkolenie w Warszawie w dniu 18.05 .2014 ?
zdjecie uzytkownika
Marjanna - 2014-05-03 13:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [jagoda - 2013-10-04 12:56:47]:
Można odstąpić w ciągu 10 dni roboczych
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-05-13 17:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ada - 2014-05-02 23:50:50]:
Też mam szkolenie w Warszawie w tym dniu. Jestem z Opola a Ty.
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2014-06-18 12:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile wcześniej dostaliście informację o szkoleniu i co jaki czas są organizowane szkolenia? dzięki za pomoc
zdjecie uzytkownika
franek - 2014-06-20 13:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty też pewnie należysz do tych ludzi ostatnio zwolnionych ? wydawało mi się , że Raiffeisen na rynku akurat daje sobie rade
zdjecie uzytkownika
gucio - 2014-07-13 00:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powiem krótko - baaaardzo nie polecam pracy w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Go s c - 2014-07-17 13:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kiedy będzie likwidowane stanowisko Doradca finansowy?
zdjecie uzytkownika
edziu - 2014-07-17 15:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jak zlikwidowane stanowisko doradcy?

Właśnie dostałem ofertę pracy w tym Banku jako Doradca Klienta.
Warto ?
zdjecie uzytkownika
edziu - 2014-07-19 07:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Halo Koleżanki i Koledzy, doradzicie??
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-11 12:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolarz - 2013-10-03 13:57:32]:
Kolarz pracowałes w jednym z banków kaliskich? zostałam zaproszona na rozmowe i po wpisach mocno się zastanawiam, napisz jak praca wygląda u Ciebie? proszę
zdjecie uzytkownika
rodan - 2014-08-11 15:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-11 12:35:57]:
ja szczerze mówiąc nie widzę wielkiej różnicy w pracy w Raiffeisen Bank Polska czy też w jakimkolwiek innym. Jeżeli naprawdę dobrze znasz się na finansach to w kazdym sobie poradzisz. Jeżeli idziesz do pracy tylko dlatego, że masz skończone studia w tym kierunku , a zupełnie Cię to nie kręci to daj sobie spokój zanim będzie za późno. Raiffeisen nie ma jeszcze wielkiego zaufania wśród klientów indywidualnych na Polskim rynku, ale powoli zaczyna je zyskiwać. Choć z tego co wiem to oni ze swoją ofertą nastawieni są głównie na przedsiębiorstwa, korporacje średnie i duże. Z tego co czytałem to Ci najwięksi klienci, z najbardziej zasobnym portfelem obsługiwani są już przez Friedrich Wilhelm Raiffeisen indywidualnie
zdjecie uzytkownika
horus - 2014-08-27 14:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodan - 2014-08-11 15:50:53]:
nie do końca zgodzę się z Tobą @rodan, co do faktu, że w każdym banku pracuje się w ten sam sposób. Właśnie każdy bank różni się od drugiego, może jakimiś niuansami, ale jednak. Te drobne sprawy są ważne z perspektywy pracownika i na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że znalazłem bank z lepszymi warunkami niż raiffeisen
zdjecie uzytkownika
kathy06 - 2014-09-16 11:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Zostałam zaproszona na rozmowe kwalifikacyjną na stanowisko Doradca klienta. Jakieś opinie? Bo nie wiem czy opłaca się starać o tą prace.
zdjecie uzytkownika
fraczek - 2014-10-04 16:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kathy06 - 2014-09-16 11:28:37]:
jak masz siedzieć i nic nie robić to warto się zainteresować tym stanowiskiem nawet tylko z tego powodu, żeby nie siedzieć bezczynnie i mieć co wrzucić do CV. Jeśli chodzi o Raiffeisen to pracuje się tu jak w kazdym innym banku. Roboty jest w brut i na co jak na co , ale na nudę na pewno tu nie będziesz narzekać
zdjecie uzytkownika
roddik - 2014-11-09 14:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fraczek - 2014-10-04 16:02:34]:
no tego to raczej kazdy potencjalny pracownik raiffeisena się spodziewa. Powiedzcie raczej czy wraz z tą dużą ilością pracy idą razem dobre warunki zatrudnienia. Chciałbym w końcu znaleźć coś z umową o pracę, a zwiedziłem ostatnio kilka banków i okazało się , że dostanie jej nie jest wcale takie łatwe
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2014-11-23 20:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie jest tak najgorzej, chociaż ja obecnie pracuje w innym banku. Jednakże na forach bankowych mówi się, ze odkąd Raiffeisen połączył sie z Polbankiem, to jest tylko lepiej. Nie wiem jednakże ile jest w tym wszystkim prawdy, może jest ktoś w stanie potwierdzić te słowa lub powiedzieć dlaczego akurat pracować u nich, a nie u konkurencji?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Raiffeisen Bank Polska S.A.?
Zadaj pytanie
x