brak logo

Raiffeisen Bank Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Raiffeisen Bank Polska S.A.

kasia X90 2015-02-20 13:17:16
długie czekanie? a to nie dowiedziałeś się gościu ile trzeba cna odpowiedź czeka się u nich? trochę mało asertywności masz w sobie, nie gwarantuję ci w takim razie że oddzwonią.zazwyczaj rekruterzy nie odpowiadają na maila, rozumiem ich, mają ważniejsze zadania niż usprawiedliwianie komuś jego porażki. a ogólnie to ile na starcie można zarobić pieniążków tam?
kandydatka2 2015-02-20 14:34:22
dolączam się do pytania- jaka na jaka ppodstawe moze liczyc doradca finansowy? oraz jakiego rzedu są premie?
gosc 2015-02-23 12:31:32
u nich , tzn ?!
Raiffeisen tak jak wspomnialem wczesniej do dwoch tygodni.
Wbk prowadzi rekrutacje od grudnia.
inne banki dotrzymaly terminu
4
kamps 2015-03-06 17:04:11
Od kiedy Raiffeisen połączył się z Polbankiem i teraz to Raiffeisen Polbank chyba wiele się pozmieniało, prawda? Wiecie może, czy osoba, która dopiero co studiuje bankowość i finanse ma szanse na zatrudnienie u nich? Studiuje zaocznie i tylko w weekendy, szukam czegoś, gdzie zdobędę jakieś doświadczenie i opłacę te studia. Myślicie, że to dobry pomysł?
były pracownik Polbanku 2015-03-12 20:24:51
nie polecam pracy w Raiffeisen bank nikomu! ale szczerze to w kazdym banku tak samo! pracowałam tam sporo lat! rozmowa u mnie : sprzedaj mi karte kredytową od razu mowię , że jestem przeciwniczką, dlaczego ten bank, czym sie rózni od innych, co to jest Wibor , co zrobisz by zwiekszyc sprzedaz???
limes 2015-04-06 12:47:24
dość często zdarza się , że tak wyglądają tego typu rozmowy kwalifikacyjne. Jeśli byłeś na ich większej ilości to na pewno kilka razy Ci się powtarzały. Moim zdaniem najłatwiej w ten sposób sprawdzić w jaki sposób pracownik zachowa się w sytuacji stresowej i jaki jest jego dar przekonywania w takich sytuacjach
norbi 2015-04-25 17:34:39
Witam, w mojej okolicy Raiffeisen poszukuje na stnaowisko Specjalista ds. Sprzedaży Leasingu/Account Manager, może jest ktos w stanie polecić to stanowisko?
jaa 2015-06-03 14:06:30
ja dostałam propozycję w placówce tego banku no i na dzień dobry na stanowisku doradcy zaproponowano mi 2500 :) no ale podstawa oczywiście zależy też od posiadanego doświadczenia.
Sake 2015-06-03 17:13:44
@jaa Mówisz o kwocie netto czy brutto - Bo w sumie ja teraz dostaję 2500 brutto więc jakby dawali tyle netto to nawet mógłbym się na taką opcję skusić. Przy okazji możesz jeszcze podpowiedzieć co konkretnie oferowali Ci na rozmowie i jak ona przebiegała - na pewno by mi to trochę ułatwiło zadanie jakbym już się decydował :)
były pracownik z mazur 2015-06-09 17:49:15
2500 brutto dają bez szans na premie. pracowałam w ostródzie i powiem tylko tyle że przez kilka ostatnich miesięcy w oddziale 5 osobowym (z menadzerem) zwolniło się 3 DK i 2 menadzerów. od roku nikt premii nie zrobił za to mobbing niesamowity. jezeli jestes młoda to nie pchaj się do tego oddziału (nie wiem jak w innych) bo stracisz zdrowie. z tego co wiem to niedługo bedą szukac nowych pracowników bo obecni juz szukają nowej pracy-rekrutacja ciągle trwa. nowy menadzer - o ile go znajdą- też szybko ucieknie. na pracuj pl co miesiac jest ogłoszenie o DK lub DO sprawdźcie sami zanim się tam wpakujecie.
beznick 2015-06-23 20:08:09
podstawa na start jak podano wyżej - plany sprzedażowe wysokie (w ciągu kilkunastu miesięcy jeśli chodzi o kredyty wzrosły o ponad 100%, plan na rachunki o ponad 400%). Jednakże są do wyrobienia. Na starcie w 1mcu duża szansa na wyrobienie planu i zgarnięcie max premii. Spróbować można. Stawki średnie na rynku zarówno podstawa jak i premie.
koralowa 2015-07-03 22:50:56
@beznick, w sumie jeśli płacą 2500 brutto na start to i tak nie jest źle. Wiadomo, że to nie jakieś ogromne sumy, ale dla początkującego absolwenta studiów, wydaje mi się, że może być. Ciekawe tylko, czy ta pensja faktycznie wzrasta. Może fuzja obu banków coś zmieniła w tym temacie.. Dobrze jakby wypowiedział się ktoś, kto teraz tam pracuje
ona1 2015-08-09 10:34:24
Zarobki ok, presja straszna, duuza rotacja pracownikow, wymagania i obowiazki ciagle rosną. Szczerzen nie polecam.
koralowa 2015-08-09 13:36:18
Hmm, zastanawia mnie Twój komentarz @ona1, bo piszesz, że nie polecasz, ale jednak zarobki są ok. Więc mogę śmiało z tego wywnioskować, że jeśli komuś zależy tylko na pracy z dobrą płacą, to śmiało może się tutaj zatrudnić. Może mogłabyś napisać co miałaś na myśli mówiąc o presji, o co chodzi. Będę wdzięczna.
paullina 2015-09-16 13:11:17
nie rozumiem za bardzo wielu komentarzy, głównie tych negatywnych, które z taką pasją publikujecie tutaj. chodzi mi konkretnie o to że oto stoi przed wami szansa na pracę u wielkiego giganta rynkowego w sektorze bankowości, jest zatrzesienie nowych ofert pracy a ja tu jeszcze jakiś cudem słyszą narzekania, szok
Sas 2015-09-28 00:16:01
Ile zarabia dyrektor oddziału w mieście 70 tysięcznym?
kaśka 2015-10-16 16:13:19
ciężko powiedzieć, ja tam nie pracowałam, tylko kumpela ale nie na takim stanowisku, żebym mogła ci pomóc jakie zarobki należą się dyrektorowi oddziału, może ktoś jeszcze znajdzie się tutaj kto będzie w stanie ci dać znać jak to wygląda własnie od strony wypłat na stanowisku kierowniczym :) pozdrawiam
były 2015-11-04 12:00:16
Zapomnj o podwyżce. Ile wynegocjujejsz na początku, tyle będzie forever.
marte 2015-11-05 16:55:33
Nie wiedziałem co myśleć o pracy w banku ale patrząc na ofertę roboty jako doradca klienta w raiffeisen polbank to nie wygląda to strasznie. Jest umowa o pracę, ale co fajniejsze to jest mega pakiet socjalny - prywatna opieka medyczna, dodatkowe ubezpieczenie, pakiet rekreacyjno-sportowy. Kusząca propozycja jak dla mnie.
czwartek 2015-11-08 12:58:33
@marte - dobrze, że podstawą zatrudnienia jest tutaj umowa o pracę no i duże benefity takie jak prywatna opieka medyczna. Zdecydowanie dbają o pracowników
kwiatuszek 2015-11-10 15:59:36
tak, fajny system wynagrodzen i system motywacyjny, fajnie ze inwestuja w pracownikow i wiedza jak ich przy sobie zatrzymac
mola 2015-11-12 19:20:13
@marte propozycja nie tylko dla ciebie kuszaca ale i dla mnie bo w poprzednije pracy nie dalo rady miec umowy o prace.
jeszcze RBPL 2015-11-13 22:58:59
Nie polecam. Na obiecują, a rzeczywistość to inna bajka, by wziąć premię musisz robić plany przynajmniej w 3 liniach na 150% każda, możliwość rozwoju zerowa, jesteś doradcą klienta indywidualnego, firmowego, zamożnego oraz kasjerem (4w1) każdego dnia milion maili co zrobiłeś i co zrobisz, do tego telefony i min.5 umowionych spotkań z nich każdego dnia. A na koniec miesiąca, mimo że wypracowales premię to się dowiesz, ze jej nie dostaniesz, bo czegoś ci nie zaliczyli i tego nie zrobią.
pracownik rbpl 2015-11-25 16:47:26
a tam...bzdury piszesz...przecież są raporty, w których na bieżąco sprawdzisz czy Ci się zaliczyła sprzedaż...prawda?
były pracownik 2015-11-25 18:03:55
Jak każda praca, ma plusy i minusy. U mnie (doradca klienta) niestety minusy przysłoniły plusy i złożyłem wymówienie. Do plusów zalicza się na pewno umowa o pracę, pakiet socjalny, szkolenia, terminowa wypłata, prowizje i dodatki za konkursy, Dodatki to m.in. karta medyczna enel med, karta multisport, pakiet ubezpieczeń dla stałych pracowników i wiele innych programów. Podstawa pensji to dla nowicjusza to raczej 2500 brutto, natomiast jeśli masz duże doświadczenie w bankowości to myślę, że realnie na tym stanowisku wynegocjujesz 3000 brutto na dzień dobry (zasada: im więcej wynegocjujesz na starcie tym lepiej, bo później ciężko od podwyżkę). Umowa o pracę to 6 m-cy próba, później raczej już jest umowa na stałe (no chyba, że z czymś podpadniesz- to na rok). Tu są realne możliwości awansu- ale dla wybitnych jednostek. Ogólnie doradca klienta, to w tym momencie najgorsze stanowisko w banku. Dlatego, że są inni pracownicy specjalistyczni typu- doradca finansowy, hipoteczny, firmowy i oni z kolei ograniczają się tylko do obsługi klientów w zakresie swoich produktów, natomiast doradca klienta sprzedaje WSZYSTKO zarówno produkty dla detalu, jak i inwestycje czy produkty dla przedsiębiorców oraz powinien posiadać wiedzę w zakresie hipotek oraz leasingu, dodatkowo zajmuje się obsługą posprzedażową po swoich "kolegach specjalistach"- których interesuje tylko sprzedaż, a sprawa wszelkich dyspozycji to już do doradcy klienta (podsumowując DK jest zarówno DF, DH, RM i maklerem giełdowym w jednym). Nie muszę oczywiście wspominać, że kasa jest najniższą. Gdyby wynagrodzenie było adekwatne do obowiązków to musiałoby być sporo wyższe. Dodatkowo jest portfelizacja, czyli każdy klient banku ma przydzielonego imiennie swojego opiekuna. Pracujesz na swoim portfelu klientów. Inny doradca nie ma teoretycznie prawa obsługiwać Twojego klienta i vice versa. Jesteś rozliczany z poziomu uproduktowienia Twoich klientów i tego jaki generują zysk dla Banku. Co do minusów to mobbing jest wszechobecny na stanowiskach doradczych. Codzienne poranne odprawy przy tzw, Białej tablicy, gdzie wpisujesz ilość wykonanych telefonów, odbytych spotkań i złożonych wniosków. sprzedaż w sztukach czy wolumenach odnośnie każdej linii produktowej, suma % wykonanego planu oraz % upływ czasu co musi iść w parze. Codzienne telefony, telekonferencje i tłumaczenie ile masz wykonanych telefonów, ile spotkań, co masz zamiar sprzedać dziś konkretnemu klientowi by zrobić plan, ile masz zamiar sprzedać jutro i jak masz zamiar to zrobić. spotkania w sztukach muszą być umówione z 3 dniowym wyprzedzeniem, klient z dyspozycją jest niemile widziany, gdyż marnuje Twój czas i Dyrektor daje do zrozumienia, że masz go szybko zbyć. Jesteś rozliczany z każdej minuty swojej pracy, musisz swoje czynności wpisywać w system i czas przepracowany musi się zgadzać z tym co robiłeś w ciągu dnia. jeśli nie to znaczy, że jesteś nieefektywny i nie umiesz zorganizować sobie dnia pracy. Nękanie klientów telefonami to norma. non stop ,jeśli klient przy Tobie nie siedzi to Ty wisisz na słuchawce i bawisz się w akwizytora. Aha...no i chodzenie z ofertami, umawianie spotkań na mieście itd. również wchodzi w grę. Samochód służbowy mają nieliczni... ja musiałem korzystać ze swojego za swoje paliwo itd... a i najgorsze... siedzenie po godzinach, z które nikt Ci nie płaci, ani nie możesz wykorzystać wolnego (mi zbierały się z 3 dni w każdym miesiącu z nadgodzin)... Pomimo, że kasa umowa i dodatki super- to podziękowałem za współpracę, gdyż nie zamierzam pracować w psychiatryku, gdzie patrzą na każdy Twój ruch i nie omieszkają wykorzystać sytuacji i Twojego słabszego punktu czy dnia, by zrównać Cię z błotem... w firmie, w której pracownicy boją się wziąć urlop dlatego, że zostanie im mniej czasu do zrobienia planu i nie daj Boże będą musieli iść na dywanik do dyr. regionalnego, dla którego wyjaśnienie, że byłem na urlopie lub leżałem w szpitalu to nie jest żaden argument i go to nie obchodzi... zaniżyłeś statystyki i jesteś wobec tego NIKIM... Szczerze? to może wolę nieco mniej zarobić, ale przynajmniej ze świadomością, że za kilka lat nie wyląduję u psychiatry z receptą na leki antydepresyjne... :) Powodzenia dla kandydatów do pracy w RBPL, normalny szanujący się człowiek nie skusi się do pracy w tym banku
3
szanujesz się omijaj 2015-11-26 12:15:23
zgadzam się z przedmówcą, pracowników oszukują i nie są fair w stosunku do klienta. Jedynie umowa na +
Zooo 2015-12-02 18:30:21
Mam konto w Raiffeisen Polbank a wczoraj wysłałem CV bo i pracę też chciałbym mieć, zwłaszcza że Leasing to moja branża. Dają umowę o pracę, zarobki na poziomie (szczególnie w mniejszych miastach). Sądze, że warto rzucić okiem.
art 2015-12-09 22:04:46
95 % racji co kolega napisal pracowalem 2 lata. Teraz jestem w Uk i sobie chwale. Zarzad potrzebuje zmienic psychiatre. Pozdrawiam wszystkich Dk.
ererer 2015-12-12 22:31:46
widziałem że teraz w firmie Raiffeisen Polbank mają całkiem sporoa rekrutacje, mozna teraz do nich aplikwoac m.in. na stanowsiko doradcy klienta w Elblągu
123e4 2016-01-07 19:17:40
no tak to prawda ale sa tez inne rownie ciekawe oferty pracy od nich, mianowcie na stanowsiko koordynatora do spraw obsługi serwisowej w Rudzie Śląskiej
franek 2016-01-10 00:41:57
tak to prawda. W sumie wrzucili te oferte tuż przed końcem roku, ale myślę , ze już spokojnie prowadzą rekrutacje ludzi na to stanowisko. Powodzenia .
jaco 2016-01-12 19:22:36
@Franek, teraz po nowym roku również dorzucili kilka ofert, zazwyczaj to doradca klienta. Oferta w sumie nie wygląda źle, a dwójke z przodu się zarobi - fajna opcja na start kariery.
Pedro 2016-01-15 00:05:00
@jaco są też oferty na Autoryzowanego Przedstawiciela Handlowego ds. Leasingu w Radomiu i Lublinie. Równie świeże jak te na doradców. I jak tak mam być szczery to jakoś bardziej mnie ciągnie do tego przedstawiciela handlowego. Wiadomo, nie każdy się w tym będzie czuć dobrze, ale ja to jestem urodzonym sprzedawcą. Trzeba mieć co najmniej 2-letnie doświadczenie poparte sukcesami w sprzedaży w branży finansowej i znajomość branży leasingowej.
kasik 2016-01-17 03:37:46
czasem po prostu rodzi się handlowcem i wtedy wszystko w branży łatwiej przychodzi :) z resztą raiffeisen ma bardzo dobrą bazę klientów i oferują do niej dostęp
oks 2016-01-19 11:56:59
Dobrze, że baza klientów jest ogólnie dostępna dla handlowców, ale mam nadzieję, że sami też mogą pozyskiwać dodatkowych klientów, to na pewno wpływa na sprzedaż i robienie targetu.
Katriss 2016-02-28 09:22:29
Cześć,

moja opinia dot. centrum operacyjnego w Rudzie Śląskiej. Pracuje w Departamencie Administracji. Jeżeli chodzi o formę zatrudnienia to pierwszego dnia dostałam umowę o pracę na okres 6 miesięcy. Stawka: bez szału, może z premią 1600zł. Stanowisko: niskie a wraz ze swoimi koleżankami mamy przejąć wszystkie zadania starszych specjalistów z Warszawy za o wiele niższą stawkę. Szkolenie: miesięcznie, przy wszystko trzeba samemu przećwiczyć, ponieważ nasi kierownicy nie chodzą z nami na szkolenia, więc jesteśmy zdani tylko na siebie. Klimat: typowa korporacja, ludzie z którymi pracuje są różni, ale grunt, żeby zintegrować się mimo to, że każde z nas robi co innego. Ogólnie to moja pierwsza w korporacji i nastawienie na wprowadzenie zmian a z drugiej strony kontrola nad każdym naszym działaniem zabiją kreatywność. Bo niby kiedy mam wymyślać innowatorskiej rozwiązania jak przez cały mam coś do zrobienia i na wszystko są procedury, których zmiana wymaga przejścia długiej drogi.
Generalnie na razie mam mieszane uczucie jeżeli chodzi o mogą pracę, ale jak wdrożę się w swoje obowiązki to myślę, że będzie wszystko okey. Dużym minusem jest to, że w ramach oszczędności bank oszczędza na pensjach pracowników. I zadania, które dotychczas wykonywali starsi specjaliści teraz przechodzą na młodszych specjalistów oraz na asystentów:/ Pracownik wykonujący te same obowiązki co pracownicy w Warszawie wykonuje te same obowiązki za o wiele mniejsze pieniądze:/
1
celnik 2016-02-28 20:11:35
To, że obowiązki są takie same w Warszawie i w innej, mniejszej miejscowości, to wcale mnie nie dziwi. Według mnie stawki powinny być takie samej, jednak Raiffeisen to jedna i ta sama firma w każdej placówce.
2
Olek 2016-03-03 03:02:42
W tym banku jest tragicznie. Nie wierzcie tym co wypisują, że wszystko jest dobrze, to kryptoreklama. Pozdrawiam
Zooo 2016-03-03 11:06:33
@Olek Ty chyba nie do końca wiesz co to jest kryptoreklama, więc ogólnie nie jest to dokładnie tak jak mówisz, tak mi się przynajmniej wydaje że nie masz racji
ja 2016-03-08 21:28:24
bylam dyrektorem oddzialu straszna historia, walka o wszystko dla swoich ludzi, mobbing z gory jakiego nie ma nigdzie indziej a w 2 innych bankach pracowalam. doradca klienta najgorsza fucha. moglabym tak dlugo ale jednym slowem nie polecam i to bardzo. plus to ludzie w oddzialach, mega zaangazowani ale niektorzy dyr. do zwolnienia
kinga 2016-03-09 09:07:26
to szkoda @ja, że rezygnujesz i nie walczysz dalej..ale powiedzmy sobie szczerze, że doświadczenie można zdobyć tutaj ogromne a później poszukać pracy mniej związanej z korpo
192724lj 2016-03-12 13:21:13
Raiffeisen to porażka. Mówię o tym jako dyrektor placówki. Jakiś czas temu pracowałem w innym banku. Pewnego dnia zaoferowali mi pracę. Przez blisko 2 miesiące namawiali mnie mówiąc o tym jak jest fajnie, ile to mogę zarobić i jaka jest cudna atmosfera. Błędem było zgodzenie się, nie weryfikując tych informacji. Bańka mydlana pękła już po szkoleniu początkowym. Do tej firmy nie przychodzi się pracować, tam trzeba zapier.... . Jeśli excel powie że nie jesteś za dobry w tym co robisz to wypad. Na porządku dziennym jest opr od dyrektor rynku i makro regionu. Nikt nie bawi się w kotka i myszkę; wprost usłyszysz jaki jesteś beznadziejny i że nie musisz tu być bo zawsze znajdą chętnego na to stanowisko. Jako Dyrektor musisz podobnie jak doradcy siedzieć na sali obsługi, w tym na kasie. Musisz biegać po mieście za nowymi klientami; otwierać i rachunki, sprzedawać kredyty, a nawet wciskać terminale płatnicze dla firm. Nawet jeśli zrealizujesz plany sprzedażowe (nie niskie) to z pewnością nie usłyszysz dobrego słowa, jedyne co usłyszysz to tyle że jesteś cienki i możesz więcej. Mobbing i jeszcze raz mobbing. Kieruję placówką w mieście powiatowym, mam mniejsze możliwości gdyż to zaledwie 70 tyś mieszkańców, a bank na banku tu stoi. Przejście do raiffeisen było moim życiowym błędem. Nikomu nie polecam. Wręcz omijajcie. Żadne pieniądze nie są tego warte, szanujcie się i omijajcie raiffeisen.
Bebe 2016-03-12 19:15:57
Nie narzekaj ty przynajmiej pracujesz za konkretną kasę, co mają powiedzieć ludzie ktorych teraz zwolnią a są doradcami z nizszą kasą? Co to znaczy namawiali 2 miesiące? Myślałeś źe będziesz siedział w gabinecie i oglądal laski w mini a reszta będzie na ciebie zap..ła?
szyszunia 2016-03-29 14:49:33
a ja nie polecam pracy w tym banku, ciagle jakieś puste obietnice, byłam zatrudniuna 3 msc na stażu jako doradca klienta a później 3 msc również jako doradca klienta, moja praca nie miała nic wspólnego z doradcą klienta!!!! Codziennie kazali nam roznosić ulotki po blokach i domach w mieście w którym pracowałam. Jak całe miasto zostało zaulotkowane to pobliskie wioski. Oczywiście wszystko za najniższa krajową. Ciągle powtarzali że oni swoich stażystów zostawiają pozniej najczesciej na stale, oczywiście nam nie przedluzyli umowy bo po co? jak wolą nowych darmowych pracowników mieć.... w ostatnim dniu mojej pracy wywiesili ogłoszenie na drzwiach banku ze szukaja nowych stazystów. Więc nie polecam...
Klips 2016-04-09 14:23:57
@kinga no dokładnie, bo nikt nikogo na siłę nie trzyma, a doświadczenie się zawsze przyda. W dodatku ja to nie wierzę w te niektóre negatywne komentarze i dlatego chcę się przekonać sam. Wysłałem cv na specjalistę ds. sprzedaży leasingu w Warszawie. Wymagają 2 lat doświadczenia i właśnie tyle posiadma.
Sztygar 2016-05-01 09:50:58
A ja jestem zadowolony ze współpracy z tym bankiem, obsługa klienta jak i doradztwo na najwyższym poziomie. Zarobki chyba także w sam raz.
babeczka 2016-05-10 08:46:41
Specjalista ds. Sprzedaży Leasingu to mus mieć prawo jazdy u was?
beatka 2016-05-27 11:22:15
może warto sprawdzić oferty w innych miejscach. Sprawdź Kasę Stefczyka, często prowadzą rekrutację, umowa o pracę o początku współpracy i całkiem niezłe zarobiki.
1
do dyrektora 2016-05-31 15:57:15
Najchętniej to by się ,,Panie Dyrektorze" zgarniało premię co miesiąc za sprzedaż, którą ciężką pracą realizują Twoi Doradcy. Tylko oni dostają grosze zarówno jeśli chodzi o podstawę jak i premię a twoje wynagrodzenie się diametralnie różni. Chcesz mieć premię to zapier..po mieście szukać klientów, a nie tylko spijać śmietankę i może jeszcze mobbingować tych biedaków doradców i liczyć ile jeszcze ci brakuje do premii i poganiać swoich niewolników. Dyrektorzy też powinni szukać i pozyskiwać klientów a nie czekać aż niewolnik wyrobi premię dla takiego dyrektorka. I tak powinno być w każdym banku. A jest zupełnie odwrotnie, tylko mobbing i poganianie ,,stada murzynów" żeby dostać 10 tysiaków premii podczas gdy oni dostaną zaledwie po stówce. Takie są realia pracy we wszystkich bankach i trzeba nie mieć godności żeby się na to godzić.
Darek 2016-06-28 14:05:30
Powiem Wam, że Specjalista ds. Bankowości Korporacyjnej – Średnie Korporacje brzmi świetnie, dają telefon i trochę zniżek na usługi bankowe z tego co czytam
Zostaw swoją opinię o Raiffeisen Bank Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raiffeisen Bank Polska S.A.